Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürtler Boykot Kararından Vazgeçip, 'Evet' Diyebilir
''Demirtaş referanduma kısa bir süre kala, temel talepleri olan seçim barajının düşürülmesi, Terörle Mücadele Kanunu’nun değiştirilmesi, tutuklu siyasilerin bırakılması ve yeni bir anayasa taleplerinin tamamen yerine getirilmesini beklemediklerini, hükümetten bekledikleri somut adımın, bu değişiklikleri de kapsayacak yeni bir anayasa yönündeki iradelerini açıkça ortaya koymaları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın 3 eylülde Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin önemli olduğunu belirten Demirtaş “Hükümet, eğer referandumda Kürtlerin ‘Evet’ oyunu istiyorsa, BDP’nin taleplerini dikkate aldığını göstermeli. Başbakan Diyabakır’daki mitinginde demokratik ve sivil bir anayasa yapılması için çalışmalara başlayacağına dair somut güvence vermeli. Bu zor bir şey değil. Ancak bu yönde güçlü bir çıkışına şahit olmadık” dedi.''
http://www.taraf.com.tr/haber/basbakan-dan-bir-soz-bekliyoruz.htm
emperrordiablo
23-08-2010, 16:05
Bencede gönül rahatlığı ile evet desinler , boykot ediyoruz kelamını zaten yemedik biz :D
bdp haberi tekzip (http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=95579) etmiş ama değişen birşey olmamış, icraatları görelim önce diyolar, evet deme ihtimalleri yüksek.
böyle olacağı açıktı zaten. boykot sadece siyasi bir stratejiydi.zaten boykot gerekçeleri bile hiç inandırıcı değildi ve tutarsızdı.
bdp şu an akp den 5 ister ama akp 2 verip kapacak oyları. pazarlık sadece seçim barajında çözülebilir AKP %7 ye düşürecek büyük ihtimalle. ve birkaç önemli siyasiyi bırakacak belki.
Taş atan çocuklar yasası sebebiyle tutuklu olan yüzlerce çocuğun bırakılması zaten ortada bişeyler döndüğünü gösteriyordu.
demos cratos
24-08-2010, 01:23
Birileri gene çıkıp komplo teorisi filan diyecek ama ben gene de buraya yazayım.Sitede bulunsun.
"Türkiye'nin devlet kararı ile alınan değişim ve dönüşüm operasyonunun temel saç ayaklarından biri Kürt sorunudur.Kürt sorunu yaratılarak Türkiye 1923 yılından itibaren ve bir cumhuriyet olarak yüklenmiş olduğu bütün sorumluluklardan kurtulmuştur.Sadece bir örnek:Sıra güneydoğu anadolu'nun elektirik dağıtım sisteminin özelleştirilmesine gelmiştir."
Bir şeyler daha yazayım ki komplo teorisi ürettiğimi söyleyenlerin söyleyecek şeyleri olsun.
"Bütün hikaye referandum'dan ""evet"" çıkması ve devletin uyguladığı politikaların devamının sağlanmasıdır."
emperrordiablo
24-08-2010, 03:10
Birileri gene çıkıp komplo teorisi filan diyecek ama ben gene de buraya yazayım.Sitede bulunsun.
"Türkiye'nin devlet kararı ile alınan değişim ve dönüşüm operasyonunun temel saç ayaklarından biri Kürt sorunudur.Kürt sorunu yaratılarak Türkiye 1923 yılından itibaren ve bir cumhuriyet olarak yüklenmiş olduğu bütün sorumluluklardan kurtulmuştur.Sadece bir örnek:Sıra güneydoğu anadolu'nun elektirik dağıtım sisteminin özelleştirilmesine gelmiştir."
Bir şeyler daha yazayım ki komplo teorisi ürettiğimi söyleyenlerin söyleyecek şeyleri olsun.
"Bütün hikaye referandum'dan ""evet"" çıkması ve devletin uyguladığı politikaların devamının sağlanmasıdır."
G.Doğuda elektrik dağıtım zaten özeldir :D herkezin kendi evinde kendi dağıtım şebekesi vardır...
''Demirtaş referanduma kısa bir süre kala, temel talepleri olan seçim barajının düşürülmesi, Terörle Mücadele Kanunu’nun değiştirilmesi, tutuklu siyasilerin bırakılması ve yeni bir anayasa taleplerinin tamamen yerine getirilmesini beklemediklerini, hükümetten bekledikleri somut adımın, bu değişiklikleri de kapsayacak yeni bir anayasa yönündeki iradelerini açıkça ortaya koymaları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın 3 eylülde Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin önemli olduğunu belirten Demirtaş “Hükümet, eğer referandumda Kürtlerin ‘Evet’ oyunu istiyorsa, BDP’nin taleplerini dikkate aldığını göstermeli. Başbakan Diyabakır’daki mitinginde demokratik ve sivil bir anayasa yapılması için çalışmalara başlayacağına dair somut güvence vermeli. Bu zor bir şey değil. Ancak bu yönde güçlü bir çıkışına şahit olmadık” dedi.''
http://www.taraf.com.tr/haber/basbakan-dan-bir-soz-bekliyoruz.htm
Sevgil Sangre,
BDP ve PKK siyasi hamle pesinde .... Yola boykotla ciktilar amaclari hukumeti bozguna ugratip Kurt sorunun cozumsuzlugunden nemalanmakti .... Ozgur gundem gazetesi hemen her cuma APO'nun gorusmelerini yayinlar ..... APO'nun cuma gunu onerdiklerini kisa surede PKK'nin BDP'nin agizinda sakiz olarak gorursunuz ....
Apo ve PKK AKP'nin kurt acilimi yapmasindan cok rahatsiz oldu ... Cunku boyle bir politika ozellikle PKK'nin ve Apo'nun gelecekte siyasi bir guc olarak ortaya cikmalarina engel oluyordu ... O yuzden ellerinden geldigince bunu engellemeye calistilar .... Referandumda CHP MHP cephesinde yer almalari da bu yuzden ..... direkt "hayir" diyemediler tabanlarinin destegini kaybetmemek icin .... ama ayni cephede yer almayi goze aldilar .... Geri tepti :
Cunku bu taktiklere ragmen anketlerde BDP secmeninin 56%'inin "evet" diyecegi ortaya cikti. Bunun uzerine ateskes , "evet icin" sartlar koyup mevzilere cekildiler .... BDP'nin secmenin 56%'sinin "evet" demesi demek Kurt secmenlerinin 80-90%'lar gibi yuksek oranlarda evet demesidirki boyle bir kamu oyuna karsi "Boykot" demek bile siyasi cesaret ister .....
O yuzden su siralar BDP'nin sartli evet siyasetlerinin anlami ve Kurtlere gonderilen mesaji sudur: " aslinda biz bu referanduma karsi degiliz .... bu referandumda iyi seyler yapiliyor ama AKP bize de bir soz versin ileride bizim isteklerimizi de goz onunde bulundursun"
Ama AKP bu taktigi yemiyecektir .... Tayyip Diyarbakir mitinginde ancak 2011 genel secimlerden sonra yepyeni bir anayasa sozu verip bu 5% lere , ozerklik gibi konulara girmeyecektir .... Cunku bu konulara girdigi anda oy kaybeder ..... Ama genel anlaminda daha iyi ve yepyeni bir anayasa vaad ederek Kurtlerin oyunu toplamaya calisacaktir ....
Saygilar,
3.yol
redyellow
24-08-2010, 14:01
bdp binlerce kürt vatandaşın boykot kararına rağmen evet diyeceğini gördüğü için kıvırmak için bahane arıyor!
yok şöyle olursa evet derlermiş yok böyle olursa evet derlermiş.
hadi ordan!
Siz önce terörle,teröristle aranıza mesafe koyun.
Terörle aranıza mesafe koymadan söyleyeceğiniz hiç bir şeyin inandırıcılığı yoktur, kürt vatandaşlarımız üzerindeki inandırıcılığınızı git gide kaybettiğiniz için ne yapacağınızı şaşırdınız.
kahrolsun askerimize, polisimize kurşun atan hainler ve yandaşları.
ahmetaltan
24-08-2010, 15:19
Topic başlığı çok sağlıklı olmamış : "Kürtler Boykot Kararından Vazgeçip, 'Evet' Diyebilir "
"Kürtler" dediğimiz topluluk, homojen ve tek görüşlü değilki.
12 eylül öncesi CHP yanlısı kürtler, bugünün pkk ve bdp yandaşları oldu. Yani dindar olmayan kürtler bugün için Türkiyenin başağrısı pkk ve bdp yandaşları oldu. Dine sıcak bakan ve dindar kesimin ekserisi ise, ya saadet partili veya AkPartili oldu.
Saadet ve AKPartili kürt kardeşlerimiz, zaten referandumda ölümüne "evet" diyecektir. Diğerleri ise aponun işaretine göre pozisyon belirleyecek olan kuklalardır.
Dolayısı ile topic başlığı bence oldukça yetersiz ve anlamsızdır. Belki bu topic in başlığı şöyle olabilirdi : "PKK ve BDP li kürtler Boykot Kararından Vazgeçip, 'Evet' Diyebilir"
Saygıyla...
'Kürtler' derken, bu kesimin siyasi arenadaki 'tek temsilcisi' olan BDP'den bahsetmiştim zaten.. Zahmet edip de konuyu okuyan bir kişi, bunun bu şekilde olduğunu da anlayabilir.
Eğer konu başlığı okuyan kişiyi farklı bir yere doğru yönlendiriyorsa, başlık değiştirilebilir.
Kürtler evet demezse akp referandumu kazanamaz zaten.
http://haber.mynet.com/referandum
redyellow
24-08-2010, 22:44
Kürtler evet demezse akp referandumu kazanamaz zaten.
http://haber.mynet.com/referandum
Kürtler evet der, pkk evet demiyor... bunun da pek bir önemi yoktur.
Verdiğiniz linki eğer bir belge, delil olarak verdiyseniz size kürtlerin yoğun olduğu illerin sonuçlarını incelemenizi öneririm.
akp evet ve hayırın başabaş gittiğini biliyor bu yüzden kürtlerin rengi belirleyecek sonucu. bu yüzden akp herzamnki kurnazlığıyla bişiler kapmak için birkaç hamle yapabilir.
bu arada tayyip politikasıyla davranıp kürtleri farklı sınıflamalara tabi tutanlara diyeceğim var.
sizin akp li ve saadetli dediğiniz kürtler bdp ve pkk li kürtlerin yanında solda sıfır kalır.kürtler hiçbir zaman dindar olan-olmayan ve bunun sonucunda dindar olanların dindar partileri seçtiği bir millet olmadı. bizzat meselenin birebir içinde olan biri olarak dindar partili kürtler için herşeyin çıkar ilişkisi üzerinde döndüğünü biliyorum.
bdp li ve pkk li kürtler meselesine gelince bdp li olupta pkk li olmayan kürt yoktur bunuda böyle bilin. sayın altanın kukla tabiride çok komik olmuş öcalan kürtlerin bir önderi ve onun söylediğini yapmalarıda tayyipin önder olarak kendi partisini ve cemaatini harekete geçirmesi gibi doğal
kitapsızım
25-08-2010, 01:02
Kürtlerin ne diyeceğini kendileri bilir. Durmadan manipüle ediliyorlar.
AKP bir yandan BDP bir yandan PKK bir yandan.
Hiç düşündünüz mü neden böyle diye ?
Fazlasıyla biat kültürüne itildiklerinden, durmadan ezildiklerinden ,
gözlerini açamasınlar diye kör edildiklerinden olmasın ?
Agaları şıhları imamları ve sözde haklarını savunan önderleri, onlar olmazsa
kimin sırtından siyaset yapacak ? Kimi aç bırakacak ve tayyibin yol inşaatında
onlara iş verip yedi ceddinden oyunu satın alacak ?
Kürtlerin de bir iradesi var ama kullanmalarına izin veren yok ki !