Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist Sitelerin Geleceği
demos cratos
23-08-2010, 18:21
Bu başlığı açmamdaki neden son haftalarda özellikle Ateist sitelere girişte zorluk yaşamam.Bir de üyesi olduğum iki büyük formun bir biri peşi sıra internet aleminden çekilmesi.
Bilgisayarla her tür siteye girerken sadece İki Ateist site olan,Turan Dursun Sitesi ve Ateist Forum'a girmekte zorlanıyorum.Daha ilginci Turan Dursun sitesine girdiğimde Ateist Foruma veya Ateist Foruma girdiğimde Turan Dursun Sitesi'ne girememem.
Sorun benim bilgisayardan kaynaklansa hiç mesele yok.Ancak gerek Turan Dursun gerek Ateist Forum'a girişteki sıkıntı herkes tarafından dillendiriliyor.
Az çok bir şeylere vakıf biri olarak bunun arkasında bir iyi aile çocukluğu olduğunu düşünüyorum.
Yakın dönemde üyesi oldduğum iki site bir anda internet ortamından çekildi.
Üyesi olduğun ve yüzbinlerce üyesi olan sitenin bir anda kapanması herkeste şaşkınlık yarattı.Yıllarca siteye aktarılan bilgi birikimi en ufak bir iz bırakmadan silinmişti.
Diğer kapanan ve üyesi olduğum ancak yazılanları okumaktan sadece yirmi yirmi beş mesaj yazabildiğim Ateist Platform'da şu an bitmiş durumda.
Sonuçta kapanan her iki siteden de bugün yarın diyerek arşivleyeceğim bilgiler uçup gitti.
Oysa bugün internet bilgiye ulaşmada birinci kaynak.
Yalansız dolansız ve hemen eleştirilebilen bilgiye.
İşte bu nedenle özellikle Ateist sitelere karşı olumsuz bir politika izlendiği anlaşılıyor.
Geçenlerde bu sitede yazılan bir mesaj da dikkat çekici idi.Buna göre ekonomik nedenler dolayısıyla Turan Dursun Sitesi için daha ucuz bir servis sağlayıcısı aranıyormuş.
Neler Yapılmalı;
Öncelikle bu sitelerdeki bilgi birikimi arşivlenmeli.Bir sürü mesajım var.Hala bir tanesini hatıra olsun diye bile arşivlemedim.
Oysa bu sitede öyle bilgiler var ki belki de bir daha bir daha asla ulaşılamayacak bilgiler.
O nedenle bu arşivleme işine derhal başlanmalıdır.
Ben de bundan sonra hiç olmazsa çok önemli olduğunu düşündüğüm başlıkları arşivlemeye çalışacağım.
Sitenin ekonomik sorunlarının çözümü için neler yapılacağı düşünülmelidir.Gerekirse üyelerden yardım taleb edilmelidir.Bir hizmet alınıyor ve verilen bu hizmetin bir karşılığı olması gerektiğini kim inkar edebilir.
Bir de Forumlar arasında bir güç birliği kurulmalıdır.
Çok önemlidir.
Çünkü artık internet ortamında egemenlerin kalıplaştırdığı düşüncelerin aksinin ifadesine izin verilmiyor.
En azından fikir ifade edilecek derece de güven duygusu kalmadı internet ortamında da.
Bu güç birliği yeni Forumlar ortaya koyabilir.
Özellikle din dışı bilimler alanında da özgür düşünce savunulabilir.
Sözün özü;
Bütün dünyada düşünce hürriyeti başta olmak üzere insan haklarına yönelik bir geriye gidiş gerçeği ile karşı karşıyayız.
Bu gelişmeye karşı neler yapabiliriz sorusunun ihmal edilebilirliğinin sonuçlarını şimdiden düşünmekte yarar var.
Şunu da ekleyeyim.
İnsanlar bir kurtarıcı ya da bekliyor.
Yok öyle bir kurtarıcı.
Bundan sonra kim gelirse gelsin değişen bir şey olmayacak.
Nazım Hikmet,Atilla İlhan,İlhan Selçuk ve diğer kahramanlar kadar yalnızız.
evrensel-insan
23-08-2010, 18:56
Saygideger demos cratos;
İnsanlar bir kurtarıcı ya da bekliyor.
Yok öyle bir kurtarıcı.-d.c-
Insanoglundan baska, yine kendi turu ve birini kurtaracak yoktur. Bu da Kim olarak, insanoglunun kendi disinda bir guc aramasinin ne kadar anlamsiz, gereksiz, yersiz, luzumsuz oldugunu algilayana kadar ve kim olarak kendi turu ve birinin varliginin bilincine ve farkina varana kadar surecektir.
Cunku su anki, dogal zihniyetin ve dogal egosunun yapilanis ve isleyisinin kimi ya herturlu/herbir soyut tanridir, ya da insanoglu kiminin ne olarak ortaya koydugu nesnel (evren, evrim, varolus, madde, doga v.s.) bir varliktir.
NESNEL TANRILASTIRMA, 20. ve 21. yuzyilin en cok gorunen inancidir. Basta, da panenteizmin, tanri=evren iciceligi gelmekte, ikinci de bilimin sanki nesneye aitmis gibi lanse ettigi DOGALLIGIN KURALLARI gelmektedir, yani bilimin teori, tez, formul, sorgulanmazlar (axiom, belgit, maksim, postulat v.s.) olarak SABITLEDIKLERI, formuller. DOGANIN KANUNU YOKTUR VE HIC BIR SEY DOGAL DEGILDIR. DOGAL OLARAK ORTAYA KONAN, DOGAL ZIHNIYET VE DOGAL EGONUN DUSUNCE URUNUDUR.
Saygilarimla;
evrensel-insan
demos cratos
23-08-2010, 19:11
Sayın evrensel-insan,
Türkiye'de bir referandum süreci yaşanıyor.Liderler meydanlarda.Bunları izliyorum.Onnlarca,yüzlerce,binlerce,onbinlerce,yü zbinlerce defa olduğu gibi yine insanlar birilerine sarılmış.
Birilerinin onları bir şeylerden kurtarmasını bekliyor.
Bahsetdiğim oydu.
Hep öyle bir kurtarıcı gelmesini bekler insanlık ama her gelen gideni aratır.
O nedenle hiç olmazsa bazı değerlerin korunması gerektiğine inanıyorum.
En azından doğru olduğuna inanan fikirleri olan insanlar bu fikirleri başkaları ile paylaşsınlar.Bunu günümüzde bu forumlarda yapabiliyoruz.Ancak bu kadarına dahi yarın izin verilip verilmeyeceği şüpheli.
İnançlar hakkında şunu söylemek isterim.Yer yüzünde yaşayan insan sayısı kadar inanç var.Hemen hemen bütün inançlarla ilgili kanatlerim oldu.Zaten müslüman olarak bir inanç deneyimi yaşamıştık.Tanrının evren olduğuna da inandım bir ara.
Ancak şu an neyin doğru neyin yanlış olduğunu soırsanız hiç bir şey diyemem.
En güzel sözü eski Yunan'ın büyük filozoflarından biri söylemiş.
"Öğrendim öğrendim de hiç bir şey bilmediğimi öğrendim."
Saygılar sevgili evrensel-insan .
evrensel-insan
23-08-2010, 19:59
Saygideger demos cratos;
Hep öyle bir kurtarıcı gelmesini bekler insanlık ama her gelen gideni aratır.-d.c.-
Insanoglu kendi kendini kendi icine soktugu kaos, kesmekes, celiski, ayrimcilik v.s. kisaca "biribirine ustunluk yarisindan" kurtaramadikca, baska da kurtarici yok. Guzel bir atasozu vardir, "Is basa dustu" diye.
Ne yapalim, medyumlara fal mi baktiralim, mehdi, ya da Isa'nin gelisini mi bekliyelim. Yoksa, "Allah kurtarsin" diye oturup, du a mi edelim. Istersen, turbelere gidip, adaklar adayalim. Ya da, Turkiye'nin, dunyanin kahve, iskambil, tarot, yildiz v.s. falina baktiralim. Ya da cinci hocaya, vaduya gidelim. Onlardan, "medet umalim", ya da "Kaderimize kuselim/lanet okuyalim." Uzerimizde "buyu, kem goz" v.s. varsa, cikartalim. Olmadi, "yalvaralim" Senin aklina da, baska "armut pis, agzima dus" icerikli ne yapilacaklar hakkinda bir fikir geliyorsa, sende bildir. :amen::whoo::smokin:
Saygilarimla;
evrensel-insan
demos cratos
23-08-2010, 20:18
Saygideger demos cratos;
Hep öyle bir kurtarıcı gelmesini bekler insanlık ama her gelen gideni aratır.-d.c.-
Insanoglu kendi kendini kendi icine soktugu kaos, kesmekes, celiski, ayrimcilik v.s. kisaca "biribirine ustunluk yarisindan" kurtaramadikca, baska da kurtarici yok. Guzel bir atasozu vardir, "Is basa dustu" diye.
Ne yapalim, medyumlara fal mi baktiralim, mehdi, ya da Isa'nin gelisini mi bekliyelim. Yoksa, "Allah kurtarsin" diye oturup, du a mi edelim. Istersen, turbelere gidip, adaklar adayalim. Ya da, Turkiye'nin, dunyanin kahve, iskambil, tarot, yildiz v.s. falina baktiralim. Ya da cinci hocaya, vaduya gidelim. Onlardan, "medet umalim", ya da "Kaderimize kuselim/lanet okuyalim." Uzerimizde "buyu, kem goz" v.s. varsa, cikartalim. Olmadi, "yalvaralim" Senin aklina da, baska "armut pis, agzima dus" icerikli ne yapilacaklar hakkinda bir fikir geliyorsa, sende bildir. :amen::whoo::smokin:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Walla biraz önce bir haber okudum.Bir TV kanalında bir hoca vaaz proğramı yapıyormuş.Reytingler alt üst olmuş.Herkes bu proğramı izliyormuş.
Demek ki insanlar bir şeyler yapıyor.
Ara sıra ben de açıp TV'yi şu vaaz proramını dinlesem diyorum.
Belki de dedikleri gibidir.
Yani;
Huzur İslam'da!
demos cratos
23-08-2010, 20:20
Walla biraz önce bir haber okudum.Bir TV kanalında bir hoca vaaz proğramı yapıyormuş.Reytingler alt üst olmuş.Herkes bu proğramı izliyormuş.
Demek ki insanlar bir şeyler yapıyor.
Ara sıra ben de açıp TV'yi şu vaaz proramını dinlesem diyorum.
Belki de dedikleri gibidir.
Yani;
Huzur İslam'da!
Belki de dedikleri gibi huzur İslam'da.
evrensel-insan
23-08-2010, 20:33
Saygideger demos cratos;
Belki de dedikleri gibi huzur İslam'da. -d.c.-
Huzur, sorgusuz/sualsiz, sartsiz/surtsuz v.s. bir inancin IMANINDA. Yani, teslimiyetinde. Cunku sual edersen, dusunceyi "yoruyorsun", neme lazim "vardir bir bildikleri, gelen agamiz, giden pasamiz":plane:
Artik bu imani verenin, nasil bir mistik, efsanevi, doga ustu, dunya otesi, mitolojik, bir dudagi yerde bir dudagi gokte bir gulyabani, ya da baska bir oznel icerik verilen varlik mi olacagi, ya da dinlerden ve mezxheplerinden biri mi olacagi, inanclilarin imanina baglidir.:mad2::)
Saygilarimla;
evrensel-insan
nerdesinfiruze
23-08-2010, 23:50
Merak ettiğim şu ki; inanmayanların zor zamanında çokkötü durumlarda psikolojik travmalar da dahil olmak üzere ne yaptıkları? Sığındıkları bir varlık yada metaa var mıdır? Gerçekten ihtiyac duymuyorlar mı?
Merak ettiğim şu ki; inanmayanların zor zamanında çokkötü durumlarda psikolojik travmalar da dahil olmak üzere ne yaptıkları? Sığındıkları bir varlık yada metaa var mıdır? Gerçekten ihtiyac duymuyorlar mı?
Akil,aklini kaybetmediyin sürece birsey olmaz,zaten o saydiklarin insanin aklini kaybetme halidir,,arasirada raki ve balik tabiiki,travmalara iyi gelir,sizlere göre deist ve ateist ayni oldugu icin ,karsi cepheden cevap vermek zorunda kaliyorum,deistlerde tanriya da eder,eskiden dua ederdim ama bes alti senedir etmiyorum ama cok yakinda gen basliyacagim.
nerdesinfiruze
24-08-2010, 00:21
deist ve ateist tanımı biliyorum breymın :) İnşallah tekrar başlarsın Rabbe dua etmeye. Kim bilir belki gönlünü tamamen açar islama ne dersin ? Benim gonlumden geçen bu. Herşeyin hayrlısı. İyi geceler saygılar
Firuze,islamin belli bi ömrü var zamani doldugunda tarih olucak,ama insan beyni manipule edilmediyi sürece ,yani tibben müdahale edilmediyi sürece,insan deizmin tanrisina varoldugu sürece inanicak ve bu her caga uyum saglayacak.
nerdesinfiruze
24-08-2010, 00:45
Bizim inancımıza göre ise İslam ın belli bir ömrü yok. Kıyamete kadar var olacaktır. Ve emin olun kimse islamdan vazgeçin diye beyninize tıbbi bir mudahalede bulunmayacaktır. :)
demos cratos
24-08-2010, 00:49
Dine inanmak için öyle din önderleri lazım ki insanlar gönül rahatlığı ile inansın.
Şimdi hangi birinin ardından gidelim?
Türkiye tillahına kadar din adamı dolu.Ama bir tane arkasından gidilecek insan var mı?
Hangi birine bakıp onu izleyeceğiz de Allah'a ulaşacağız?
Yüzlerinde insanlık yok ya hu!
Yüzlerinin Rabbiyesirler silinmiş.
Bırakın bunları izlemeyi bunlar gibi olmamak için Tanrıya sığınmak lazım.
Bana;"Sana dünyanın krallığını vereceğiz ama bunlar gibi olacaksın!" deseler ölmeyi tercih ederim.
İnsan dünyanın en aciz varlığı.
Birileri insanlara dinleri dayatıyor.
Ama dayatılan dinler o dinleri dayatanları insanlıktan çıkarmış.
İnsan olmak ta zor vesselam!
nerdesinfiruze
24-08-2010, 00:56
Dine inanmak için öyle din önderleri lazım ki insanlar gönül rahatlığı ile inansın.
Şimdi hangi birinin ardından gidelim?
Türkiye tillahına kadar din adamı dolu.Ama bir tane arkasından gidilecek insan var mı?
Hangi birine bakıp onu izleyeceğiz de Allah'a ulaşacağız?
Yüzlerinde insanlık yok ya hu!
Yüzlerinin Rabbiyesirler silinmiş.
Bırakın bunları izlemeyi bunlar gibi olmamak için Tanrıya sığınmak lazım.
Bana;"Sana dünyanın krallığını vereceğiz ama bunlar gibi olacaksın!" deseler ölmeyi tercih ederim.
İnsan dünyanın en aciz varlığı.
Birileri insanlara dinleri dayatıyor.
Ama dayatılan dinler o dinleri dayatanları insanlıktan çıkarmış.
İnsan olmak ta zor vesselam!
Hocam bir dinen inananlar için onların önderleri peygamberler ve gerçek mürşidlerdir. İlk önderimiz biz muslumanlar için hz peygamber a.s.v olduguna göre önceligimiz de o olmalı.
Bizim inancımıza göre ise İslam ın belli bir ömrü yok. Kıyamete kadar var olacaktır. Ve emin olun kimse islamdan vazgeçin diye beyninize tıbbi bir mudahalede bulunmayacaktır. :)
seninki sadece inanc firuze,benimkiyse bilgi,bilmek,,gidisat onu gösteriyor,,meallerde carpitmalar basladi,cirpinma yüzyilina girdiniz,istesenizde istemesenizde ömrü doluyor,,dünkünün dini bugünkünün eylencesi,bugünkünün dinide yarinkinin eylencesi,,akil sürekli gelisiyor,,Yüce Atatürkün sözünü hatirla,,,insanlarin mutluluk anlayislarinin dahi deyistiyi bir dünyada,asla deyismiyecek hükümler getirdiyini iddia etmek aklin ve bilimin gelisimini inkar etmekdir.
demos cratos
24-08-2010, 01:09
Hocam bir dinen inananlar için onların önderleri peygamberler ve gerçek mürşidlerdir. İlk önderimiz biz muslumanlar için hz peygamber a.s.v olduguna göre önceligimiz de o olmalı.
Sayın nerdesinfiruze,
Hangi peygamber Allahını seversen?
Kan ve vahşetten başka bir şey mi var?Halifeleri mi?Dört halifeden üçü belki de dördü öldürülmüş.Torunları bile katl edilen bir dinin peygamberi.En mürşitlerinin siyasete alet olduğu din mi?
İnsanla Tanrı arasına sokulmuş şeytan bunlar.
İnanın bunlar olmazsa her bir insan Tanrısını da bulur insana özgü erdemleri de.
Bırakın bizi inandırmayı sahip olduğumuz iyi kötü inannçlarımız da kalmadı.
İnsanlar artık alani dinsel kavramlara küfr ediyor.
Hele bunlar iktidardan bir düşsünler görün dinin ne hale getirildiğini.
Selamlar .
nerdesinfiruze
24-08-2010, 01:22
Sayın nerdesinfiruze,
Hangi peygamber Allahını seversen?
Kan ve vahşetten başka bir şey mi var?Halifeleri mi?Dört halifeden üçü belki de dördü öldürülmüş.Torunları bile katl edilen bir dinin peygamberi.En mürşitlerinin siyasete alet olduğu din mi?
İnsanla Tanrı arasına sokulmuş şeytan bunlar.
İnanın bunlar olmazsa her bir insan Tanrısını da bulur insana özgü erdemleri de.
Bırakın bizi inandırmayı sahip olduğumuz iyi kötü inannçlarımız da kalmadı.
İnsanlar artık alani dinsel kavramlara küfr ediyor.
Hele bunlar iktidardan bir düşsünler görün dinin ne hale getirildiğini.
Selamlar .
Hocam baskalarının hataları yüzünden şehit edilmiş bu zatların acısını islamdan çıkarmaya ne gerek var? Nefretiniz islama değil bunu yapanlara olmalı. İnsanlar aleni olarak dini kavramlara küfür edebiliyorlarsa bu onların yozlaştıgını gosterir dinin değil.
demos cratos
24-08-2010, 01:35
Hocam baskalarının hataları yüzünden şehit edilmiş bu zatların acısını islamdan çıkarmaya ne gerek var? Nefretiniz islama değil bunu yapanlara olmalı. İnsanlar aleni olarak dini kavramlara küfür edebiliyorlarsa bu onların yozlaştıgını gosterir dinin değil.
Sayın nerdesinfiruze,
Herkes insan ve hatasız kul olmaz elbette kabul ama bu Allah'tandır denilen din kitapları da insana güven vermiyor.Kuranı ve diğer dinsel kitapları okudum.insan ürünü oldukları apaçık.Hepsi.Tamamı insanlar tarafından yazılmış.Yalan ve yanlışlarla dolu.Tanrıya asla yakışmayacak kitaplar.Sırf o kitaplar dahi Tanrı'ya karşı işlenmiş birer suç delilleri.O kitapları süsleyerek anlamadımız dillerle okuyarak daha da alçaklık yapıyorlar.
Size şunu sormak istiyorum.
Ana diliniz Türkçe ile okuduğunuz ister Kuran oplsun ister bir başkası okuduğunuz o kitabın gerçekten Tanrı'dan geldiğine inanabiliyor musuz?
Ben ilk okuduğum zaman şaşıp kalmıştım.Dört beş kere defterlere Türkçesini yazdım okudum.
Böyle bir kitap Allah tarafından gönderilemez.
Mümkün değil.
Hiç bir din kitabının Tanrı göndermiş olamaz.
O kadar belli ki.
Kitabınm kendisi haykırıyor!
Ben insan ürünüyüm diye.
İnsanın Tanrıyı bulmasına engel olanlar yüzlerinde hep aynı izi taşırlar.
Tanrı kısmet ederse açıklarım.
Selamlar .
nerdesinfiruze
24-08-2010, 01:55
Sayın nerdesinfiruze,
Herkes insan ve hatasız kul olmaz elbette kabul ama bu Allah'tandır denilen din kitapları da insana güven vermiyor.Kuranı ve diğer dinsel kitapları okudum.insan ürünü oldukları apaçık.Hepsi.Tamamı insanlar tarafından yazılmış.Yalan ve yanlışlarla dolu.Tanrıya asla yakışmayacak kitaplar.Sırf o kitaplar dahi Tanrı'ya karşı işlenmiş birer suç delilleri.O kitapları süsleyerek anlamadımız dillerle okuyarak daha da alçaklık yapıyorlar.
Size şunu sormak istiyorum.
Ana diliniz Türkçe ile okuduğunuz ister Kuran oplsun ister bir başkası okuduğunuz o kitabın gerçekten Tanrı'dan geldiğine inanabiliyor musuz?
Ben ilk okuduğum zaman şaşıp kalmıştım.Dört beş kere defterlere Türkçesini yazdım okudum.
Böyle bir kitap Allah tarafından gönderilemez.
Mümkün değil.
Hiç bir din kitabının Tanrı göndermiş olamaz.
O kadar belli ki.
Kitabınm kendisi haykırıyor!
Ben insan ürünüyüm diye.
İnsanın Tanrıyı bulmasına engel olanlar yüzlerinde hep aynı izi taşırlar.
Tanrı kısmet ederse açıklarım.
Selamlar .
Hocam Kuran ı Kerimin indirildigi dönemlerde arap dili ve edebiyatı zirve yıllarını yaşıyordu. hz Muhammed s.a.v. in ümmi oldugu göz önüne alınırsa eğer Kuran ı Kerim gibi edebi bilgilerle dolu bir kitabı yazması söz konusu olamaz. Zira bunun icin cok büyük bir bilgi birikim ve edebi sanata sahip olmak gerekiyordu. O zaman ki şairler bile hayran kalmışlardı ve etkilenmişlerdi. Ayrıca okumuşsanız eğer her surede muthis bir kafiye ve ambians mevcut. Bunu bir insanın yazması bana göre mümkün değildir. Tabi size göre oyle olabilir ama ben oyle dusunmuyor ve kabul etmiyorum.
Ve son olarak : “Eğer doğru söylüyorlarsa haydi Kur’anın benzeri bir söz getirsinler .” ayeti ile bitirmek istiyorum.
demos cratos
24-08-2010, 02:10
Hocam Kuran ı Kerimin indirildigi dönemlerde arap dili ve edebiyatı zirve yıllarını yaşıyordu. hz Muhammed s.a.v. in ümmi oldugu göz önüne alınırsa eğer Kuran ı Kerim gibi edebi bilgilerle dolu bir kitabı yazması söz konusu olamaz. Zira bunun icin cok büyük bir bilgi birikim ve edebi sanata sahip olmak gerekiyordu. O zaman ki şairler bile hayran kalmışlardı ve etkilenmişlerdi. Ayrıca okumuşsanız eğer her surede muthis bir kafiye ve ambians mevcut. Bunu bir insanın yazması bana göre mümkün değildir. Tabi size göre oyle olabilir ama ben oyle dusunmuyor ve kabul etmiyorum.
Ve son olarak : “Eğer doğru söylüyorlarsa haydi Kur’anın benzeri bir söz getirsinler .” ayeti ile bitirmek istiyorum.
Sayın nerdesinfiruze,
Şimdi hemen şimdi Tanrı'nın yarattığı her hangi bir varlığa bak.İnternette sadece uzay resimlerini incele.Ya da aklına ne gelirse.Tantının yaratmış olduğu bir şey.
O mükemmeliyete bir de Tanrıdan olduğu ileri sürülen kitaplara bak.
İnsan aklının idrak edemediği şeyleri var eden bir Tanrı'ya yakıştırılan kitaplara bak.
Bırakalım dünyayı şu muhteşem gökyüzünü var eden güneşa aya her şeye hakim olan bir Tanrı ve O'ndan olduğu söylenen kitaplar.
Bu Tanrı'ya karşı işlenen bir suç.
İnsanları aldatmak için o kadar inanılmaz yalan söylüyorlar ki.Söylediklerinin hepsi yalan.
Tanrı arı'ya kitap göndermeden vahy edecek ama insanlara Tanrıya asla yakışmayacak eksik kusurlu kitaplar gönderecek.
Kuran'dan ve diğer Tanrı'dan geldiği iddia edilen kitaplardan daha güzel milyonlarca kitap yazıldı.
Edebi eserlerden söz etmeyeceğim.
Ancak bir astronomi kitabı okuyun.Türkçe doğru dürüst astronomi kitabı yok.İngilizce bir astronomi kitabına sadece baksanız bile ne mükemmel kitaplar yazıldığını göreceksiniz.
Yine İngilizce Arkeoloji ve Tarih kitaplarına bakın M.Ö.binlerce yıllar anlatılmış.Öyle Kuran'daki gibi "Filanın hikayesini sen nerden bileceksin" gibi okuyanla eğlenen laflar değil.
İnsanlar maalesef dinlerle aldatılıyor.
Gerçekten güzel bir sohbet oldu.
Selamlar.
nerdesinfiruze
24-08-2010, 02:22
Sayın nerdesinfiruze,
Şimdi hemen şimdi Tanrı'nın yarattığı her hangi bir varlığa bak.İnternette sadece uzay resimlerini incele.Ya da aklına ne gelirse.Tantının yaratmış olduğu bir şey.
O mükemmeliyete bir de Tanrıdan olduğu ileri sürülen kitaplara bak.
İnsan aklının idrak edemediği şeyleri var eden bir Tanrı'ya yakıştırılan kitaplara bak.
Bırakalım dünyayı şu muhteşem gökyüzünü var eden güneşa aya her şeye hakim olan bir Tanrı ve O'ndan olduğu söylenen kitaplar.
Bu Tanrı'ya karşı işlenen bir suç.
İnsanları aldatmak için o kadar inanılmaz yalan söylüyorlar ki.Söylediklerinin hepsi yalan.
Tanrı arı'ya kitap göndermeden vahy edecek ama insanlara Tanrıya asla yakışmayacak eksik kusurlu kitaplar gönderecek.
Kuran'dan ve diğer Tanrı'dan geldiği iddia edilen kitaplardan daha güzel milyonlarca kitap yazıldı.
Edebi eserlerden söz etmeyeceğim.
Ancak bir astronomi kitabı okuyun.Türkçe doğru dürüst astronomi kitabı yok.İngilizce bir astronomi kitabına sadece baksanız bile ne mükemmel kitaplar yazıldığını göreceksiniz.
Yine İngilizce Arkeoloji ve Tarih kitaplarına bakın M.Ö.binlerce yıllar anlatılmış.Öyle Kuran'daki gibi "Filanın hikayesini sen nerden bileceksin" gibi okuyanla eğlenen laflar değil.
İnsanlar maalesef dinlerle aldatılıyor.
Gerçekten güzel bir sohbet oldu.
Selamlar.
Hocam sohbet güzel çünki saygı sınırları içerisindeki uslubunuzdan da kaynaklanıyor oncelikle bunun icin tesekkur ederim.
İkinci olarak ise; biz buradan başlı başına bir astronomi kitabından veyahur arkeolojiden bahsetmiyoruz. Tüm herşeyi içinde barındıran edeni sanatlarla dolu insanların varolusundan kıyamete kadar ki süreci barındıran muhtesem bir kaynaktan bahsediyoruz. Tabi ben inandıgım için tek harfini bile kayıtsız şartsız kabul ediyorum zira iman bunu gerektirir. Hem bu kitabın bir mucize oldugunu dusunen sadece ben değilim milyarlarca insan oldu ve bu insanlar içerisinde bilim adamların tutun benim gibi cahiller bile var. Sadece tek bir kesim de yok. Biraz da bakmak ve görmekle alakalı durumlar bunlar. İnsan nasıl bakarsa oyle gorur.
demos cratos
24-08-2010, 02:34
Hocam sohbet güzel çünki saygı sınırları içerisindeki uslubunuzdan da kaynaklanıyor oncelikle bunun icin tesekkur ederim.
İkinci olarak ise; biz buradan başlı başına bir astronomi kitabından veyahur arkeolojiden bahsetmiyoruz. Tüm herşeyi içinde barındıran edeni sanatlarla dolu insanların varolusundan kıyamete kadar ki süreci barındıran muhtesem bir kaynaktan bahsediyoruz. Tabi ben inandıgım için tek harfini bile kayıtsız şartsız kabul ediyorum zira iman bunu gerektirir. Hem bu kitabın bir mucize oldugunu dusunen sadece ben değilim milyarlarca insan oldu ve bu insanlar içerisinde bilim adamların tutun benim gibi cahiller bile var. Sadece tek bir kesim de yok. Biraz da bakmak ve görmekle alakalı durumlar bunlar. İnsan nasıl bakarsa oyle gorur.
Sayın nerdesinfiruze,
Öncelikle ben size teşekkür ederim.Sizinle sohbet etmekten mutluluk duydum.Sizin daha fazla vaktinizi almamak için kısaca şunu söyleyeyim.
Hepimiz öğrenilmiş davranışları sergiliyoruz.Birilerinden ister bilinçli olsun ister bilinçsiz olsun öğrendiğimiz davranışları tekrar ediyoruz.Bir Hristiyan ülkede doğmuş olsa idik daha farklı öğrenilmiş davranışlar sergilerdik.Birileri insanları nasıl davranıyor görmek istiyorsa öyle davranıyoruz.
Mevlana'nın boynunu sağa eğmiş figürünü ilk gördüğümden beri sorguladım.Neden?Sonunda anladım ki birileri bize bizde görmek istedikleri davranış kalıplarını öğretiyorlar.
Bunlardan bir tanesi de bu.
Yunus Emre "Bana seni gerek seni "diyor.Kim o seni diye sorguladım her zaman.Hiç kimse idi.Sadece gölgelere sarılmamız istenmişti.O kadar.
Sizin daha fazla vaktiniz almamak için fazla yazmayayım.
Buı güzel sohbet için tekrar teşekkür ederim.
Selam ve sevgi ve saygılarımı sunarım.
nerdesinfiruze
24-08-2010, 02:44
Sayın nerdesinfiruze,
Öncelikle ben size teşekkür ederim.Sizinle sohbet etmekten mutluluk duydum.Sizin daha fazla vaktinizi almamak için kısaca şunu söyleyeyim.
Hepimiz öğrenilmiş davranışları sergiliyoruz.Birilerinden ister bilinçli olsun ister bilinçsiz olsun öğrendiğimiz davranışları tekrar ediyoruz.Bir Hristiyan ülkede doğmuş olsa idik daha farklı öğrenilmiş davranışlar sergilerdik.Birileri insanları nasıl davranıyor görmek istiyorsa öyle davranıyoruz.
Mevlana'nın boynunu sağa eğmiş figürünü ilk gördüğümden beri sorguladım.Neden?Sonunda anladım ki birileri bize bizde görmek istedikleri davranış kalıplarını öğretiyorlar.
Bunlardan bir tanesi de bu.
Yunus Emre "Bana seni gerek seni "diyor.Kim o seni diye sorguladım her zaman.Hiç kimse idi.Sadece gölgelere sarılmamız istenmişti.O kadar.
Sizin daha fazla vaktiniz almamak için fazla yazmayayım.
Buı güzel sohbet için tekrar teşekkür ederim.
Selam ve sevgi ve saygılarımı sunarım.
Saygıdeğer dostum arkadaşım bir konuda seninle aynı fikirdeyim; hristiyan veya yahudi bir ülkede dogmus olsaydık mutlaka davranıslarımız ve inanclarımız farklı olurdu buna katılıyorum. Ama Allaha hamd olsun ki müslüman bir ülkede dogdum şahsıma. Ve bu şekilde davranıorum zira ben de araştırmayı seven ve boş duran bir insan değilim. Okumayı ve araştırmayı seven bir insanım ve inanın neye baksam hep Rabbimi ve güzzelliklerini gördüm. Bana verdikleri için hamd ediyorum. Zira İslamın özü güzel ahlak ve yardımlaşma olarak görüyorum. Benliğini egolarını bir kenara koyup insanlara faydalı olabilmek ve Allaha kulluk etmek kadar güzel bir şey yok bu dünyada. Zaten sınırlı bir yaşamımız var yaşasak ne kadar yaşayacagız şunun şurasında.. Her insan birşeye mutlaka inanır. En inançsız insanın bile sığındıgı ve el açtıgı birseyler vardır. Hem inanmakla neyi kaybederiz ki? İnanmamakla aslında cogu seyi kaybediyoruz belki de.. Hem İslam insana kötü birsey de emretmiyor iyi bir insan olmayı topluma faydalı olmayı ana babaya saygılı olmayı eşini sahiplenmeni çocuguna güzel terbiye bırakmayı kısacası düzgün bir insanı olmanı emrediyor ve düzgün insan olma karsılıgında da cenneti vaad ediyor. İnanmayan insanların amacı da düzgün ve karakterli olmaktır eminim. Sonucta aynı kapıya çıkıyorsa bu erdemler o halde inanarak ölümden sonrası için de kendimizi mutlu etme şansı doguyor. Tabi bu benim goruslerim. Umarım size karsı bir saygısızlıgım olmamıstır. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum tekrar teşekkür ediyorum. Hayrlı geceler dilerim.
demos cratos
24-08-2010, 02:56
Saygıdeğer dostum arkadaşım bir konuda seninle aynı fikirdeyim; hristiyan veya yahudi bir ülkede dogmus olsaydık mutlaka davranıslarımız ve inanclarımız farklı olurdu buna katılıyorum. Ama Allaha hamd olsun ki müslüman bir ülkede dogdum şahsıma. Ve bu şekilde davranıorum zira ben de araştırmayı seven ve boş duran bir insan değilim. Okumayı ve araştırmayı seven bir insanım ve inanın neye baksam hep Rabbimi ve güzzelliklerini gördüm. Bana verdikleri için hamd ediyorum. Zira İslamın özü güzel ahlak ve yardımlaşma olarak görüyorum. Benliğini egolarını bir kenara koyup insanlara faydalı olabilmek ve Allaha kulluk etmek kadar güzel bir şey yok bu dünyada. Zaten sınırlı bir yaşamımız var yaşasak ne kadar yaşayacagız şunun şurasında.. Her insan birşeye mutlaka inanır. En inançsız insanın bile sığındıgı ve el açtıgı birseyler vardır. Hem inanmakla neyi kaybederiz ki? İnanmamakla aslında cogu seyi kaybediyoruz belki de.. Hem İslam insana kötü birsey de emretmiyor iyi bir insan olmayı topluma faydalı olmayı ana babaya saygılı olmayı eşini sahiplenmeni çocuguna güzel terbiye bırakmayı kısacası düzgün bir insanı olmanı emrediyor ve düzgün insan olma karsılıgında da cenneti vaad ediyor. İnanmayan insanların amacı da düzgün ve karakterli olmaktır eminim. Sonucta aynı kapıya çıkıyorsa bu erdemler o halde inanarak ölümden sonrası için de kendimizi mutlu etme şansı doguyor. Tabi bu benim goruslerim. Umarım size karsı bir saygısızlıgım olmamıstır. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum tekrar teşekkür ediyorum. Hayrlı geceler dilerim.
Bu güzel düşüncelere sadece saygı duyarım.Bu tür bir sohbet ancak Turan Dursun sitesinde yapılabilirdi.Başka hiç bir ortamda böyle bir sohbet olanağı asla verilmez.
Son mesajım açtığım başlığa uygun olmalı.
Turan Dursun Sitesi ve burda olduğu gibi özgürce yapılan sohbet yerleri korunmalı hatta yayılmalıdır.
Sayın nerdesinfiruze,
Tekrar teşekkür eder selam,sevgi ve saygılarımı sunarım.
Sonuçta hepimiz insanız.
Subliminal
24-08-2010, 04:50
Ben şunu çok merak ediyorum. Kainata bilimsel gözle bakan birini, bir din adamı nasıl kendi tarafına cekebilir. Bunun imkanı varmıdır. Bu din adamı bilimsel düşünen beyine neyi ispatlayabilir. Dinlerde hep mucizelerden bahsediliyor bunların kanıtları nerededir, kutsal denilen kitapların orjinali nerededir. Varmı bunların cevabı?
Demos cratos a katılıyorum tamamıyla aynı kafa yapısına sahibiz. Yeryüzündeki bütün kutsal kitaplar düzmecedir,insanlar hükmetmenin sevdası bu. Kendi piyasası var din üzerinden ekmek yiyen çok pazarı aman bozulmasın. bilim hepsini halt edecek, şu an kazığın ucu dokundu nasılda bağrıyorlar evrim teorisine ama bilsinlerki bilimin kazığının dibi yok. Saygılarımala...
evrensel-insan
24-08-2010, 05:01
Saygideger goksel555;
Din adami, ancak imaninin inanci temelinde, bilimi ve bilimselligi "carpitir" ve bilimin epistemolojik olarak cevap veremedigi sorulardan, ya da henuz evrensel onay kazanmamis, teorilerinden, "dem vurur." Ve de, dini bilimin, henuz cevap veremedigi, duzeyde, yani INANC DUZEYINDE degerlendirir ve ele alir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Subliminal
24-08-2010, 05:31
Haklısın evrensel-insan
İnsan denilen varlığa şaşmamak elde değil, bilinen şeye inanılmaz, zaten biliniyordur. Bilinmeyenin ayrı bi cazibesi var demek ki.
Bilinen zor gibi geliyor sanırım bilmek istemeyenlere,
Bilmek uğraş gerektirir, zaman gerektirir, kafa patlatmak gerektirir. Ama bilinmez için bunlara hiç gerek yok. İnanırsın olur biter...
evrensel-insan
24-08-2010, 05:46
Saygideger goksel555;
Aynen, gunumuzde emperyalist zihniyetin elinde olan, bilim ve bilimsellik; kah inancsal bilim, kah bilimsel inanctan, epistemolojik olarak arinamamistir. Cunku bugun dogallik kisvesi altinda, epistemoloji ustu teoriler, metafizigin her turlu varlik ideolojik inanclari ve etigin sosyal, siyasal ve toplumsal yonlendirim degerleri, her zaman; bilim ve bilimselligi, oyle veya boyle, inancla beslemektedir.
Daha dune kadar ve hala, bilim de, mutlaklar ve sorgulanmazlar vardir. Halbuki, bilim somuttan soyuta, yani teoriye gider. Somutu da, deney, gozlem, bulus, arastirma v.s. nin surekli suregelen surecidir. Sonucta, bilimin ve bilimselligin devamli ilerler bir sekilde, bildigi, bildirdigi gelisirken, ustelik her zaman bir henuz bilinmeyen olacakken; insanoglu kendisini inanca, ogretiye teslim etmekte. Ya epistemolojinin ustune teori olarak cikmakta, ya da inancini bilimsellikle butunlemeye ugrasmakta, ustelik, dogallik kisvesi altinda da, mutlakligi, degismezligi, sabitligi v.s. ortaya atmaktadir.
Sonucta, bilimin; inanc ile bezenmesi, insanogluna yarar degil; zarar vermektedir. Cunku bu inancsal bezeme, hem insandisi, hem de insanlikdisi nesnel, ya da soyut gucler yaratmakta ve tanrisal zihniyeti beslemekte insanoglu turunun ve birinin varliginin farkina varilmamasinin yasamin geri plana itilmesinin ve INANCSAL TESLIMIYETIN temelini olusturmaktadir. Bilhassa "ne yapalim, doganin kurali bu" teslimiyeti, insanoglunun dusunce ve davranista insanlasamamasinin en onemli nedenlerinden biridir.
Saygilarimla;
evrensel-insan