PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir İmparatorluk Tebası Nasıl Olmalıdır

demos cratos
25-08-2010, 13:02
Yıllardır bu ülke insanı meşgul edildi.

Aklınıza ne geliyorsa ve bir toplumu meşgul edecek ne varsa hepsi ile..

Hiç biri boşuna yapılmamıştı elbette.

Türkiye'de yarım asırdır egemenlerin yanından hiç ayrılmamış insanlardı onlar.

Devlet onlara bir görev verir ya da ne yapılması gerektiğini çok iyi anlar ona göre hareket ederler.

Devletin artık bir ulus devlet niteliklerini bıraktığını anladıkları gün değiştiler.

Çok iyi alettirler kendileri.

Bazı aletler vardır atarsınız..

Atmak zorunda kalırsınız..

Ama bunlar atılmaz!

Niyeyse artık..

Türk devleti bu topraklarda binlerce yıl yaşamış olan tebasının ihtiyacını hissetmiş ve ona yönelik politikalar izlemişti.

Devletin istediği tebaanın özellikleri kısaca şu;

Devlete karşı toplu halde bir eylemde bulunamayacak kadar bir birinden uzak bir toplum.

Bu toplumda ne ırksal ne dinsel ne mezhepsel aklınıza ne gelirse hiç bir anlamda bir birliktelik oluşturmamalı.

İnsanları birbirinden ayıracak birbirinden uzaklaştıracak her şey..

Devlet bu milli birlik ve bütünlük kavramının aslında kendisinin kendisine çevirdiği bir silah olduğunu geç te olsa anladı.

Ve gereken yapıldı.

Halk yapılabileceği kadar birbirinden farklılaştırıldı.

Şu an günümüzde iki ayrı halk var olduğunu görüyoruz Türkiye'de.

Biri laik ulusalcı kesim diğeri öbürleri.

"Laik ve ulusalcı kesim devlet için şu tehdittir."

Devlete karşı hafife alınmayan bir güç.

İcabına bakılıyor zaten.

Ancak bu da yetmez.

İmparatorluklarda halk tillahına kadar ayrıştırılmalı ki devlet o oranda izlediği politikalarla ilgilensin.

İnançlar farklı olmalıdır.

Diller farklı olmalıdır.

Her şey ama her şey farklı olmalıdır.

Ancak,bu farklılık devlet ve diğerleri tarafından görülmelidir.

Anlaşılmalıdır.

Herkes herkesten farklı olduğunun bilincinde olmalıdır.

Devlet için önemli olan da budur zaten.

Örneğin "müslümanları camide,hristiyanları kilisede yahudileri havrada görmek ister" devlet.

Örneğin devlet "Rum'un ayakkabısının rengininin kırmızı Türk'ün çizmesinin sarı olmasını" buyurur.

Bizans İmparatorluğu'nda kadınların başlarının nasıl örtülmesi gerektiği tartışılmıştır.

Çünkü Katolik Hristiyan kadınların baş örtülerinin altındaki saçlarını sıkıca sarıp sarmadığı bezler rahatsız etmiştir Bizans İmparatorluğu'ndaki hanım ları.

Gerçi bugün müslüman kadınlar yapıyorlar bunu.

Yaparlar.

Yaptırırlar.

Onlara çarşaf ta giydirirler.

Oysa o siyah çarşaflar Hristiyan din adamlarının giyim tarzıdır.

Siyahtır,başı örter,boldur.

İslam Hristiyanlığa karşı oluştururlurken Hristiyan din adamlarının (Bizans-Ortodoks) giyim tarzı müslüman olan kadınlara giydirilerek akılları sıra Hristiyan din adamları ile eğlenmişlerdir.

İslam'ın sonra'dan Medine devri diye anlatılan İran-Irak coğrafyasında hala kadınlara çarşaf giydirirler.

Türkiye'nin konumuzla ne alaksı var?

Çok!

demos cratos
25-08-2010, 14:00
Demokratik bir devlette devlet vatandaşlarının kendine özgü nitelikleri ile "genellikle" ilgilenmez ilgilenmemelidir de.Laiklik bunun içindir zaten.

Çünkü ortaçağ dünyası'nda ve günümüz Türkiye toplumunda bir inanan olmak için sedece bir dine inanmak yetmez.Bir mezhebe bir mezhebin bir inancına o inancın bir tarikatına yetmez o inancın bir cemaatine mensup olmalısınız.

İşte laik bir cumhuriyetle bir ortaçağ imparatorluğu arasındaki fark da bu.

Laik ve ulusal bir devlette devlet vatandaşları arasındaki bütün farklılıkları kaldırmayı ister.

Ama bir imparatorluk tebaasını ne kadar ayrıştırırsa o kadar rahat edeceğinin bilincindedir.

Ancak imparatorluk ayrışan halkın kendisini ifade etmesini de buyurur.

-Sen kimsin kardeşim?

-Türküm.

-Sarı çizme giyeceksin.

-Ya sen?

-Hristiyanım.

-Seni Kilise'de göreceğim.

-Hatun sen kimsin?

-Müslüman sünniyim?

-(Artık o sırada nasıl görmek istiyorsa ona göre bir buyruk).

Demokratik ulus devletlerinde insanlar hakkında "gerekmedikçe" bilgi toplanmaz.Gerekirse de bunun yasal yolları vardır.

Ancak imparatorluklarda durum çok farklıdır.

Hangi yoldan olursa olsun insanlar ne olduklarını devlete göstermek zorundadır.

Giyiminle kuşamınla konuşmanla inancınla her şeyinle devlete kim olduğunu göstermelisin.

Bu iletiyi "Baş örtüsünü biz çözeceğiz" diyen CHP'lilere yazdım.

demos cratos
25-08-2010, 14:07
Yukarıda ki iletiyi "Baş örtüsü sorununu biz çözeceğiz" diyen CHP'lilere yazdım.

O konu bitti..

Özelleştirilen kurumlarda bir zamanlar başını örtmekte ısrar eden kadın kalmadı artık.

Tertemiz,başı açık ve işini yapmaktan başka bir şey düşünmeyen kadınlar.

Okulları filan kast ediyorsanız..

Onlar da özelleştirilecek.

Ortada sorun morun yok.

Gözünüzden sorun üretmeyin!

Bu CHP'liler niye böyle ya hu?

demos cratos
25-08-2010, 14:43
Bu güne kadar CHP'liler hakkında bir ben konuşmamıştım.Beni de konuşmaya mecbur ettiler.

Bırakın öbürlerini bu CHP hakkında tek bir CHP'linin CHP'lileri eleştirmediğine şahit olmadım.

Bir Süleyman Demirel'ci olarak ve bugüne kadar CHP'yi eleştirmemiş bir insan olarak bugün CHP'yi ben de eleştiriyorum.

Ya Hu!

Baş örtüsü maş örtüsü sorunu yok.

Özelleştirilen firmalarda o firmalar devlete ait iken inancı gereği saçının kılını göstermeyen kadınların hepsi başını açtı.

Yok böyle bir sorun.

Kılla sadece Türkiye'de uğraşılır.

Onun da neden olduğunu anlayın artık.

Kılla biz Türklerden başka kimsenin sorunu olmadı yer yüzünde.

Şu an İslam dünyasının bütün siyasi liderleri eşleri ile bir araya gelsin bir tek başı örtülü olanlar bizim siyasilerimiz olacaktır.Bazı ülke liderleri kadınlarını hiç göstermiyor o ayrı bir mevzu.

Bizde devlet değişiyor dönüşüyor.

Baş örtüsü diye bir sorun yok!

Gözünüzden sorun üretmeyin.

Bir kere daha sorayım.

Bu CHP'liler niye böyle YA HUUU ?

demos cratos
25-08-2010, 15:51
Ben bir Süleyman Demirel'ciyim.

Ancak hiç bir zaman CHP hakkında bu güne kadar bir eleştiri yapmadım.

Sebebi de şudur.CHP benim için Atatürk'ün kurduğu bir parti olması dolayısı ile değerlidir.

İsmet Paşa'yı da severim.Bülent Ecevit'i de.Deniz Baykal'da bana göre çok değerli bir insandır.Dünyayı ve Türkiye'yi çok iyi değerlendiren bir siyasetçidir.Kemal Kılıçdaroğlu ise samimi dürüst bir insan.

Ancak bugüne kadar CHP aleyhinde tek bir söz ememiş biri olarak bu partinin söylemini eleştiriryorsam bu iş bitmiştir arkadaş.

Türban sorununu biz çözeceğizmiş!

Gel çöz bakalım.

demos cratos
25-08-2010, 16:00
Gel çöz bakalım!

Benim beş bin kişilik bir şirketim var.İki bin çalışanım bayan .Ben demişim ki:"Tamamen hijenik nedenlerle sağlık nedenleri ile şirketimde baş örtülü personel çalıştıramıyorum."

Bazı kadınlar diyor ki :"Hayır biz inancımız gereği başımızı örteceğiz!"

Hadi gel çöz bakalım nasıl çözeceksin baş örtüsü sorunu?

Ya da bir beş yüz kişilik personeli olan ve gıda üretimi yapan firma.

Firma sahibi demiş ki:"İşimiz gereği burada çalışan kadınların hepsinin saçlarını örtmesini istiyorum,tek bir saç teli bile görünmemeli."

Bazı kadınlar diyor ki:"Hayır biz laikiz başımızı örtmeyiz!".

Hadi gel çöz bakalım sorunu.

Ne sorunu var ki sorunu çözeceksin.

Hala Türkiye'yi en az BEŞ YIL geriden takip eden kafalar!

Bugün CHP tarafından açıklanan "Baş örtüsü sorununu biz çözeriz!" açıklamasına ben diyorum ki;

Bu iş bitmiş arkadaş.

Hangi iş mi?

Türkiye artık 1923 Türkiye'si değildir yani.