PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cinsel ilişkiye gerçekten gerek var mı?

Natan
27-08-2010, 20:03
Yaklaşık iki milyar yıl önce tek hücreli bir organizma çifti, korkunç bir yanlış yaptı ve sevişti. Bugün hâlâ bunun sonuçlarını yaşıyoruz.

http://www.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=39454

Cinsel birleşme yoluyla üreme gezegenimiz üzerindeki canlı türlerinin büyük bir çoğunluğu tarafından yeğlenen bir üreme yöntemi olmakla birlikte, evrimsel açıdan birçok eksikleri de var. Uygun bir eşin bulunması ve onun elde edilmeye çalışılması öylesine yoğun bir çabayı ve zamanı gerektiriyor ki, bu zamanın doğrudan yavruya harcanması çok daha yararlı olur. Üstelik, cinsel ilişki, canlı türlerinin Darwinci bir sağlıklı bedene ulaşmaları açısından da en iyi yöntem değil. Her bireyin evrimsel hedefi bir sonraki kuşağa olabildiğince çok sayıda genin aktarılması ise, bir klon oluşturmak çok daha kolay bir yöntem olabilir.

Gerçek şu ki, insanların ve öteki hayvan, bitki ve mantar türlerinin cinsel ilişkiyi, söz gelimi tomurcuklanmaya neden yeğledikleri tam olarak bilinmiyor. Yale Üniversitesi evrimsel dirimbilim uzmanlarından Stephen C. Stearns cinselliğin neden bu denli yaygın olduğu yönünde 40 farklı kuramın tartışılmakta olduğuna dikkat çekiyor. Her bir kuramın kendine göre birtakım eksikleri olmakla birlikte, şimdilerde Red Queen (Kızıl Kıraliçe) savı başı çekiyor.

Adını Lewis Carroll’un “ Alice Harikalar Ülkesinde” adlı yapıtından alan bu görüşe göre, tıpkı aynı yerde kalmak için sürekli koşması gereken Alice gibi, canlıların da asalakların bir adım önünde durmaları için sürekli olarak genetik yapılarını değiştirmeleri gerekiyor. Cinsel birleşme yoluyla üreme, canlıların her kuşakta genetik düzenlerini değiştirmelerine olanak tanıyor.

Bu durum cinselliğin sonsuza dek süreceği anlamına gelmiyor. Söz konusu üreme olunca, evrim çift yönlü işliyor. Kaynaklar ve eşler kıt olduğunda, hemen hemen tüm hayvan türlerinin eşeysiz üremeye geçtikleri biliniyor. 2006 Mayıs’ında, Britanya’daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan dişi bir Komodo ejderi, hiç bir erkekle birlikte olmadığı halde, 11 yumurta yumurtladı. Yalnızca dişilerden oluşan ve teker teker üremek suretiyle günümüzde dünyanın her yanına yayılmış olan saksı yılanları için bakire doğumlar bir kural.

Cumhuriyet (http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=165344)

oguzay
27-08-2010, 21:00
Yaklaşık iki milyar yıl önce tek hücreli bir organizma çifti, korkunç bir yanlış yaptı ve sevişti. Bugün hâlâ bunun sonuçlarını yaşıyoruz. -Natan-

Sayin Natan;

O yanlisligi yapanlar iyiki yapmislar. Hani derler ya, uyku baldan tatli!

Saygilar...

AerA
28-08-2010, 01:14
Tek hücreli canlılar genetik materyalini aynı türden yada farklı türden bireylere aktarabiliyor. DNA sal fikirlerin bu yolla diğerine geçmesiyle antibiyotik direnci hız kazanabiliyor. Bunu ilk başta (DNA dan haberi olmasa da ) 1928 yılında Frederick Griffith isimli birisi keşfetmiştir ve "dönüşüm" diye isimlendirilmiştir.

Bereket eşeyli üreme alışkanlığı kazanarak genetik bilginin tür içinde yayılımını sağlamışız. Aksi takdirde sizinle kendi DNA fikirlerini paylaşmak isteyen bir hipopotamla, Taksim İlkyardım önünde, tatsız bir tartışma yaşayabilirdiniz.

KızıL
28-08-2010, 02:26
var var tabi yahu :)

Marquis
28-08-2010, 04:15
cinsel ilişkiye tabiki gerek var :D ama neden çocuk yapmaya gerek var mı onu anlamıyorum. ilkel canlı değiliz ki genlerimizi gelecek nesilllere aktarma derdimiz olsun. sırf çocuk sevmek istiyorum diye, o çocuğun hayatından memnun olmaması gibi bir olasılık varken çocuk yapmayı aklım almıyor.

Titan
28-08-2010, 23:02
cinsel ilişkiye tabiki gerek var :D ama neden çocuk yapmaya gerek var mı onu anlamıyorum. ilkel canlı değiliz ki genlerimizi gelecek nesilllere aktarma derdimiz olsun. sırf çocuk sevmek istiyorum diye, o çocuğun hayatından memnun olmaması gibi bir olasılık varken çocuk yapmayı aklım almıyor.

Eğer cinsel ilişkinin verdiği zevk olmasaydı, belki insan türü olmayabilirdi.

Nova
28-08-2010, 23:12
İnsanlara istediği yaptırman için, birşekilde kandırmak lazım :)

Şeker verme hadisesi :)

emperrordiablo
29-08-2010, 23:10
ye ne şekeri ne balı :) Cinsel ilişkiye gerçekten üremek için gerek yok ama cinsel ilişkiye gerçekten gerek var!Her sevişen çocuk için mi sevişir

VraeL
29-08-2010, 23:45
Maddiyattan, duygulardan uzaklaşmak, herşeyi yarar-fayda, zarar-kâr mantığı ile tartmak insanoğlunu nereye götürür bilemeyeceğim.

Sevişmek sanattır. Zevktir. İnsanoğlunun yaptığı en güzel en anlamlı eylemlerden biridir.

Üstelik, cinsel ilişki, canlı türlerinin Darwinci bir sağlıklı bedene ulaşmaları açısından da en iyi yöntem değil. Her bireyin evrimsel hedefi bir sonraki kuşağa olabildiğince çok sayıda genin aktarılması ise, bir klon oluşturmak çok daha kolay bir yöntem olabilir.

Sen yaşamsal zevklerden kendini mahrum edersen, Darwinci bir sağlıklı bedene ulaşssan veyahut bir sonraki kuşağa olabildiğince gen aktarsan ne olur olmasa ne olur.

Neyiz biz,
Belirli amaçlara hizmet insan robotcıklar mı?

yucemanitu
30-08-2010, 00:21
Yalnızca dişilerden oluşan ve teker teker üremek suretiyle günümüzde dünyanın her yanına yayılmış olan saksı yılanları için bakire doğumlar bir kural.

Demek ki neymiş bakire olup da çocuk doğuran sadece Meryem değilmiş.

VraeL
30-08-2010, 00:24
Demek ki neymiş bakire olup da çocuk doğuran sadece Meryem değilmiş.

ahahahaha onu çoğumuz farketti de konudan sapmayalım diye yazmamıştım ben .D

Lynx
30-08-2010, 17:04
Heleki erkek icin cinsel iliski mecburidir !

Öyle yada böyle (masturbasyon yada partner ) daima olarak bosalmak zorundadir !!

Cünkü Sperm Üretimi hic durmuyor ürettikce bir keseye depoluyor o depoladikca erkekde cinsel azginlik basliyor.. Eger erkek halen bosalmiyorsa gece yatarken o seni yormadan bosalir bile :D

Gece habire yatagi ve donunu degismekdense bir mendile bosal daha iyi :P

ha_babam
17-10-2010, 04:29
Al işte buda nasıl mantıksa yahu senin atalarında senin gibi düşünseydi sen şu anda dünyada olabilirmiydin..?

uyar
17-10-2010, 23:29
tekerlekli hayvanı bioloji derslerinden hatırlar mısın bilmem ama...

http://images.the-scientist.com/content/images/general/57744-1.jpg

son çıkan nature dergisinde (http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature09449.html) olan bir yazıya göre ve onu yorumlayan the scientist dergisine (http://www.the-scientist.com/news/display/57744/) göre hem aseksüel hem de seksüel çoğlabilen bir basit çok hücreli olan bu canlı ortamın ancak besin olarak heterojen olması durumunda dişilerin seksüel çoğalmaya gittiğini göstermiş... yani olayın genetikle bir ilgisinin olmadığını ve tammen çevresel koşullara bağlı olduğunu söylemiştir.. (nature vs nurture)

http://images.the-scientist.com/content/images/general/57744-2.jpg

Corpse Bride
18-10-2010, 00:13
Wilhelm reich "kanser " kitabında, güneşten ve sevgiye dayalı cinsel birleşme ile yapılan salınımlarla elde edilen, dirimsel yaşam enerjisinin yaşarken ölmemek için ne kadar gerekli olduğunu anlatıyor(kanseri yoketmek adına). bilimsel çalışmaları yakılıp yok edilsede yeniden yayınlanan kitapları okunmaya değer.

Al-ilah
19-10-2010, 02:18
Keşke Gerek Olmasaydı. Biz Farketmiyoruz ama aslında bize bir yük olabilir.Bu tür ihtimalleride göz önünde bulunduralım.....