PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı Duaları Cevaplar

hur-kus
01-09-2010, 17:08
Kornelius sık sık yürekten gelen dualarla Tanrı’nın lütfunu dileyen bir adamdı. Ayrıca orduda subay olarak sahip olduğu konumu da iyi değerlendiriyordu. Mukaddes Kitabın da gösterdiği gibi, ihtiyacı olan insanlara “çok sadaka” verirdi.—Resullerin İşleri 10:1, 2.
O SIRADA İsa’nın Takipçilerinin cemaati imanlı Yahudiler, Yahudiliği sonradan benimsemiş olanlar ve Samiriyelilerden oluşuyordu.

Sünnetsiz Milletlerden gelen Kornelius İsa’nın Takipçilerinin cemaatinde de değildi. Bu, onun dualarının boşuna olduğu anlamına mı gelir?

Hayır. Yehova Tanrı Kornelius’a ve onun dualarına uygun işlerine önem veriyordu. —Resullerin İşleri 10:4.

Meleklerin yönlendirmesi sayesinde Kornelius, İsa’nın Takipçilerinin cemaatiyle ilişki içine girdi. (Resullerin İşleri 10:30-33)
Sonuç olarak, o ve ailesi sünnetsiz milletlerden, İsa’nın Takipçilerinin cemaatine kabul edilen ilk kişiler olma ayrıcalığına sahip oldular. Yehova Tanrı, Kornelius’un kişisel tecrübesinin Mukaddes Kitaba kaydedilmesini uygun gördü. Kuşkusuz o, yaşamını Tanrı’nın standartlarına tam anlamıyla uydurmak üzere birçok değişiklik yapmıştı. (İşaya 2:2-4; Yuhanna 17:16)

Kornelius’un tecrübesi bugün Tanrı’nın lütfunu dileyen bütün milletlerden insanlar için büyük bir teşvik kaynağı olmalı.

Bazı örneklere bakalım.
Çağdaş Örnekler

Hindistan’da genç bir kadının ciddi şekilde teselliye ihtiyacı vardı.
21 yaşında evlenmiş ve iki çocuğu olmuştu. Fakat ikinci çocuğunun doğumundan kısa bir süre sonra kocası öldü. Birden, 2 aylık kızı ve 22 aylık oğluyla 24 yaşında dul kalmıştı. Kuşkusuz teselliye ihtiyacı vardı! Nereden yardım bekleyebilirdi? Çok sıkıntılı olduğu bir gece şöyle dua etti:
“Göklerdeki Babamız, lütfen beni Sözünle teselli et.”
Ertesi sabah kapıda bir misafiri vardı. Gelen bir Yehova’nın Şahidiydi.
O gün çok az kişi kapıyı açtığı için evden eve hizmeti zor olmuştu. Yorgun ve biraz cesareti kırık şekilde eve dönmek üzereyken her nedense kendini bir eve daha gitmeye zorunlu hissetti.
O evde sözü edilen genç dulla karşılaştı. Kadın onu eve davet etti ve Mukaddes Kitabı açıklayan bir yayın aldı. Bu yayını okumak ve Şahitle yaptığı müzakereler kadına büyük teselli sağladı. Tanrı’nın ölüleri diriltmekle ilgili vaadi hakkında ve yakında yeryüzünü bir cennete dönüştürecek olan Tanrı’nın Gökteki Krallığı hakkında bilgi aldı. En önemlisi de, duasını cevaplayan tek hakiki Tanrı Yehova’yı tanıyıp sevmeyi öğrendi.

Güney Afrika’nın George şehrinde yaşayan Nora, bir ayını vaaz etme işinde dolgun şekilde çalışmak üzere ayırdı. Buna başlamadan önce Mukaddes Kitabı incelemekle gerçekten ilgilenen birini bulmasına yardım etmesi için Yehova’ya içtenlikle dua etti.
Çalışacağı sahada daha önceki ziyaretlerinde Nora’ya çok kaba davranmış birinin de evi vardı. Nora cesaretini toplayıp bu eve tekrar gitti. Oraya Noleen adında yeni bir kiracının taşındığını öğrenince şaşırdı. Üstelik, Noleen ve annesi Mukaddes Kitabı anlamalarına yardım etmesi için Tanrı’ya dua etmişlerdi.

Nora şunları anlatıyor:
“Onlara Mukaddes Kitabı birlikte incelemeyi teklif ettiğimde çok hoşlarına gitti.” Noleen ve annesi hızla ilerledi. Zamanla ikisi de Nora’yla birlikte ruhi iyileştirme işinde çalışmaya başladılar.

Duanın gücünü gösteren başka bir örnek de, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde yaşayan bir çiftin örneğidir.
1996’da bir Cumartesi gecesi Dennis ve Carol’un evliliği kopma noktasına gelmişti. Son çare olarak yardım etmesi için Tanrı’ya dua etmeye karar verdiler ve o gece geç saatlere kadar dua ettiler.
Ertesi sabah saat 11’de Yehova’nın iki Şahidi kapılarını çaldı. Dennis kapıyı açtı ve karısını çağırana kadar beklemelerini söyledi. Dennis, Şahitleri davet ederse onlardan kurtulmanın zor olabileceği konusunda Carol’u uyardı. Carol ise yardım için dua ettiklerini Dennis’e hatırlattı ve bunun dualarına Tanrı’nın verdiği cevap olabileceğini söyledi.
Böylece Şahitler içeri davet edildi ve Sonsuz Yaşama Götüren Bilgi kitabıyla bir Mukaddes Kitap tetkiki başlatıldı. Dennis ve Carol öğrendikleri şeylere hayran kaldılar. Aynı gün öğleden sonra Yehova’nın Şahitlerinin yöresel İbadet Salonunda ilk ibadetlerine katıldılar. Dennis ve Carol, Mukaddes Kitaptan öğrendikleri bilgiyi uygulayarak evliliklerindeki sorunların çözümünü buldular. Onlar şimdi vaftiz edilmiş kişiler olarak Yehova’ya mutlulukla hamt ediyor ve Mukaddes Kitaba dayalı inançlarını komşularıyla düzenli olarak paylaşıyor.

Ya Kendinizi Dua Etmeye Layık Görmüyorsanız?

Bazı samimi yürekli insanlar kötü yaşamları yüzünden kendilerini dua etmeye layık görmüyor olabilir. İsa Mesih böyle bir adamın, hor görülen bir vergi toplayıcısının öyküsünü anlatmıştı.
Mabet avlusuna girer girmez bu adam kendisinin geleneksel dua yerine gelmeye layık olmadığını düşündü. “Uzakta durarak, . . . . Ya Allah, ben günahkâra merhamet kıl, diyerek göğsüne vuruyordu.” (Luka 18:13) İsa’ya göre bu adam olumlu bir hüküm aldı. Bu, Yehova Tanrı’nın gerçekten merhametli olduğunu ve içtenlikle tövbe eden günahkârlara yardım etmek istediğini gösterir.

Paul adında genç bir Güney Afrikalıyı ele alalım. Küçükken annesiyle birlikte İsa’nın Takipçilerinin ibadetlerine katılmıştı.
Fakat lise yıllarında Tanrı’nın yollarını izlemeyen gençlerle görüşmeye başladı. Okuldan ayrıldıktan sonra Güney Afrika’nın eski ırkçı hükümetinin ordusunda hizmet etti. Daha sonra hiç beklenmedik bir şekilde, kız arkadaşı ilişkilerini sona erdirdi.
Bu doyumsuz yaşam tarzı Paul’ü bunalıma sürükledi.
Şunları anlatıyor:
“Bir akşam Yehova’ya dua ettim ve yıllardır Tanrı’ya içtenlikle yaklaşmadığım halde O’ndan yardım istedim.”

Duasından kısa süre sonra Paul’ün annesi onu Mesih’in ölümünün Anılmasına davet etti. (Luka 22:19)
Paul, annesinin davetini garip karşıladı, çünkü hep asi bir çocuk olmuş ve Mukaddes Kitaba hemen hemen hiç ilgi göstermemişti.
“Bu daveti, duama Yehova’nın verdiği cevap olarak değerlendirdim ve karşılık vermem gerektiğini hissettim.” O günden itibaren Paul, bütün ibadetlere katılmaya başladı. Mukaddes Kitabı dört ay tetkik ettikten sonra vaftiz edilmeye yeterli duruma geldi. Ayrıca mühendislik eğitimini bitirip vaaz etme işinde dolgun vakitle çalışmayı kariyer olarak seçti.
Bugün Paul artık geçmişinden sıkıntı duymayan mutlu bir adam. Son 11 yıldır Yehova’nın Şahitlerinin Güney Afrika’daki bürosunda çalışıyor.

Gerçekten, Yehova Tanrı dualara merhametle cevap verir ve “kendisini arıyanlara mükâfat edici”dir. (İbraniler 11:6)

Çok yakında Yehova’nın büyük günü gelecek ve bütün kötülükleri sona erdirecektir.

Bu sırada Yehova, yaşamsal şahitlik işinde gayretle çalışan kavminin güç ve rehberlik dileyen dualarına cevap verir.

Böylece bütün milletlerden milyonlarca kişi İsa’nın Takipçilerinin cemaatiyle ilişki kuruyor ve sonsuz yaşama götüren Mukaddes Kitap bilgisiyle nimetler elde ediyor.

Yuhanna 17:3.

ozgur_beyin
01-09-2010, 17:44
sevgili hür kuş burası ateist bir site biz daha rasyonel(hrıstiyanlığa göre) olan islamı bırakmışız. sen ise bize hrıstiyan dogmalarını bize gerçekmiş gibi anlatıyorsun yazdıklarının hepsi yalan ve uydurma. bir menakıbname kadar bile gerçekliği yok.
boşuna kendine eziyet etme tecavüzcü şarlatan dolandırıcı(bunların hepsi mahkemelerde kayda geçmiş) russelin dötüne takılmış gidiyorsun . bu russelin gerçek yüzünü nasıl göremiyorsun hayretler içindeyim.
kimdir bu kornelius yaşamışmı yaşadıysa belgesi ne zırvamı? nedir?

AerA
01-09-2010, 18:58
Sayın Hür Kuş ;

Bana açıklarmısınız Tanrı duaları duyar ise Evanjeliklerin büyük dua deneyi neden "Duymadığını" kanıtlamıştır.

Natan
01-09-2010, 21:56
Tanrı yada tanrıçaların varlığına inanmadığım gibi, bu ucubelerin insanoğlunun kendi iç monologunu (buna dua da diyebiliriz ) duyduğuna/işittiğine ve cevaplandırdığına da inanamam.

Bu realist ve rasyonalist düşüncenin mecburi sonucudur.

İman yada kör inançla insan herşeye inanabilir. Mesela tanrı Vişnu'nun tüm insanlıkla ilgilendiği gibi. Çeşitli inançları burada sıralayabiliriz.

İnançlar yada dini dogmaların meşruiyetini sağlamak amacıyla aralarında yaptığı rekabete bakacak olursak tarafsız bir gözlemle akılcı analizi de yapabiliriz.

Nereden geldiği belli olmayan bir varlık/enerji/ruh/kuvvet /hayalet/evrensel tin , tüm insan türünün kendi iç sesini duyuyor ve dilekleri cevaplandırıyor...

Hadi canım oradan !!!

Tüm hristiyanlar toplansın ve AIDS hastalığının yeryüzünden yok olmasını ,tüm hastaların iyileşmesini dilesin bu tanrılardan. Yehova'dan,Allah'tan ,Zeus'tan .

Bu masumane dilek tanrı yada tanrıçalar tarafından "cevaplandırılabilir " mi ???

Hadi toplanın imanlı kardeşler ! Bakalım ,sınayalım sizin dogmalarınızı.

Gercekten de "cevaplandırıp" cevaplandırmadığına bakalım.

Dışarıdan bakıp da "şu tanrı duaları cevaplandırır, şu tanrı cevaplandıramaz" demek kolay.

Tanrılarınızın avukatlığını bırakın, onlar yaptırım uygulasınlar .

Ne dediniz ? " Sonra gösterecek gücünü" mü ?

Evet, hep böyle söylenir. Sonra olacak, sonra yapacak diye.

saygılarımla

hur-kus
02-09-2010, 00:57
Tanrı,
Hangi Duaları İşitir?

İSA’nın Getsamani bahçesindeki dua sahnesini hatırlayabilirsiniz. Yakınında bulunan resulleri Petrus, Yakub ve Yuhanna uykuya dalmışlardı. İsa, Mukaddes Kitap peygamberliğine göre, bizzat suçlularla beraber öldürüleceğini biliyordu.

Bununla birlikte şöyle dua etti:

“Ey Baba, eğer istiyorsan bu kâseyi [İsa’nın alçaltılıp ölmesi için olan Tanrı’nın iradesi] benden geçir; lâkin benim iradem değil, seninki olsun.”—Luka 22:42; İş. 53:12.

İsa için o gece zorluklarla doluydu. Mukaddes Kitap şöyle diyor:

“Şiddetli ıstırapta olarak, ziyade hararetle dua etti; teri toprağın üzerine düşen büyük kan damlaları gibi idi.” (Luka 22:44)

Acaba İsa’nın bu duası da cevaplandırıldı mı?

Şüphesiz bu olayı düşünen resul Pavlus şöyle yazdı:

“Mesih, kendisini ölümden kurtarmağa kadir olana kuvvetli feryatla ve gözyaşları ile dualar ve yalvarışlar takdim etmiş, ve takvası [Tanrısal korkusu YD] sebebile işitilmişti.”—İbr. 5:7.

Evet, Tanrı İsa’nın dualarını işitti. Neden?

Şu nedene dikkat edelim:

“Tanrısal korkusu sebebile.” İsa, Tanrı’yı memnun etmek için sağlıklı bir korkuya sahipti.
Bizzat “ben daima ona hoş gelen şeyleri yapıyorum” dedi. (Yuh. 8:29)

Evet, İsa semavi Babasını seviyor ve daima O’nun iradesini yapıyordu. Durum tıpkı Mukaddes Kitabın söylediği gibidir:

“Eğer kendi iradesine göre bir şey dilersek, bizi dinler.”—I. Yuh. 5:14.

Acaba Tanrı, İsa’nın dualarını nasıl cevaplandırdı?

İsa’yı içinde bulunduğu durumdan kurtarmadı. İsa tutuklandı, hor görülen bir suçlu gibi tartaklandı ve sonunda korkunç bir şekilde öldürüldü.
Ancak duruma göğüs gerebilmesi için kuvvetlendirildi. Dua ederken Mukaddes Kitabın kaydına göre, Kendisine “gökten bir melek görünüp kuvvet verdi.”—Luka 22:43; I. Kor. 10:13.

Mukaddes Kitabın bu kaydından önemli bir ders alabiliriz.

Şunu:

Eğer Tanrı’nın dualarımızı işitmesini istiyorsak, O’nun iradesini yapmalıyız; kanunlarına itaat etmeliyiz.

Mukaddes Kitap bunu açıkça belirtir: “Her ne dilersek ondan alırız, çünkü onun emirlerini tutuyoruz, ve onun indinde makbul olan şeyleri yapıyoruz.” (I. Yuh. 3:22)

Bu sözler, dua ettiğimiz şeylerin doğrultusunda çalışmamız gerektiği anlamına gelir.

Hareketlerimizle söylediklerimizde samimi olduğumuzu Tanrı’ya göstermeliyiz.

Acaba biz böyle miyiz?

Sayın AerA,

Sözünü etiğiniz Evanjeliklerin samimi olmadıkları İsa'nı şu sözlerinden anlaşılabilir:

" İsa ona (Şeytan'a) şu cevabı verdi: “‘Tanrın Yehova’yı sınamayacaksın’ diye de yazılmıştır.” Matta 4:7

Bu tip duaların Tanrı tarafından cevaplandırılmaması gayet normaldir.

O hiç kimsenin emir eri değildir..

Saygılarımla

AerA
02-09-2010, 01:04
Sayın Hür Kuş ;

Olmamış. son cümle :

Sözünü etiğiniz Evanjeliklerin samimi olmadıkları İsa'nı şu sözlerinden anlaşılabilir:
" İsa ona şu cevabı verdi: “‘Tanrın Yehova’yı sınamayacaksın’ diye de yazılmıştır.” Matta 4:7
Bu tip duaların Tanrı tarafından cevaplandırılmaması gayet normaldir.
O hiç kimsenin emir eri değildir..

Ortadan bir tane....

Şüphesiz bu olayı düşünen resul Pavlus şöyle yazdı:
“Mesih, kendisini ölümden kurtarmağa kadir olana kuvvetli feryatla ve gözyaşları ile dualar ve yalvarışlar takdim etmiş, ve takvası [Tanrısal korkusu YD] sebebile işitilmişti.”—İbr. 5:7.
Evet, Tanrı İsa’nın dualarını işitti. Neden?
Şu nedene dikkat edelim:
“Tanrısal korkusu sebebile.” İsa, Tanrı’yı memnun etmek için sağlıklı bir korkuya sahipti.
Bizzat “ben daima ona hoş gelen şeyleri yapıyorum” dedi. (Yuh. 8:29)

Evanjelikler "O" na hoş geleni yapmıyor mu? Dahası söz konusu İsa olunca ayrı, kalp hastası denekler olunca ayrı mı tepki verir "O".

evrensel-insan
02-09-2010, 01:30
Saygideger AerA;

"Evenjelik" derken, bahsedilmek istenen, evengelistler mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
02-09-2010, 03:12
cevaplarda biz mi yirmi yıl boyunca dua edemedik yahu??
yoksa ortada bir palavra mı var?

Natan
03-09-2010, 01:37
Hangi tanrı ,hangi içeriğe sahip "dua"ları cevaplandırır ?

Geçmişte ve bu gun pek çok "tanrı"dan bahsedildi. Ve her inanç sahibi varlığın da kendi tanrısının duaları,dilek ve istekleri duyduğunu idda ettiğini biliyoruz.

Diyelim ki bir tanrı var. Adı X tanrısı olsun. Bu X tanrısına kuvvetle inanan bireylerin duaları muhakkak ki tanrıları tarafından cevaplandırılıyor.

Şimdi bu cümlelere bakarsak çok büyük bir İDDAyla karşılaşırız.

Bu büyük iddanın altını neyle doldurabiliriz ?

Örneğin sayın hür kuş,

İnsanlık için yaptığınız hangi dua cevaplandırıldı ??

Açlık ve sefalet, zulum ve katliamlar için dua edebilirseniz çok mutlu olacağız. Eğeer dualar cevaplandırılıyor ise bunu gösterin .

Dikkat edin , bireylerin çıkarcı -egolarını tatmin etmeye yönelik dualardan bahsetmiyorum.

saygılar sevgiler

AerA
03-09-2010, 02:27
Saygideger AerA;

"Evenjelik" derken, bahsedilmek istenen, evengelistler mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayın Evrensel-İnsan ;

Evanjelik Kilise...

Saygılar

hur-kus
05-09-2010, 23:18
Dualar Nasıl
Cevaplanır ?

Dualar nasıl cevaplanır?

Bazıları hızlı ve açık şekilde cevaplanabilir (2. Krallar 20:1-6).

Bazılarının cevaplanması zaman alabilir ve onları fark etmek daha zor olabilir. İsa’nın, ısrarla hâkime gitmeye devam eden dul kadınla ilgili örneğinde olduğu gibi, Yehova’ya tekrar tekrar dua etmek gerekebilir (Luka 18:1-8).

Ancak, Tanrı’nın isteğiyle uyumlu şekilde dua edersek Yehova’nın asla, “beni rahatsız etme” demeyeceğinden emin olabiliriz (Luka 11:5-9).

Yehova’nın toplumu birçok defa dualarının cevaplandığına tanık olmuştur. Halka yönelik hizmetimizde bu birçok kez açıkça görülmüştür.

Örneğin Filipinler’de, İsa’nın takipçisi iki hemşire, ülkenin ücra bir bölgesinde Mukaddes Kitaba dayalı yayınlar dağıtıyordu. Bir bayana broşür sundular.

Gözleri dolan bayan şunları söyledi:

“Dün gece, bana Mukaddes Kitabı öğretecek birini göndermesi için Tanrı’ya dua etmiştim ve sanırım bu, duamın cevabı oldu.” Kısa süre sonra bu bayan, ibadetlere katılmaya başladı.

Güneydoğu Asya’nın başka bir yerinde bir birader, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı apartmanlarda iyi haberi duyurmaktan tedirgin oluyordu. Ancak Yehova’ya dua etti, cesaretini topladı ve binaya girdi. Bir dairenin kapısını çaldı ve kapıya genç bir kız çıktı. Birader ziyaretinin nedenini anlatınca kız ağlamaya başladı. Dediğine göre Yehova’nın Şahitlerini arıyordu ve onları bulmasına yardım etmesi için Tanrı’ya dua etmişti. Birader büyük bir mutlulukla onun, Yehova’nın Şahitlerinin yerel cemaatiyle bağlantı kurmasına yardımcı oldu.

Dua gerçekten muhteşem bir düzenlemedir.

Yehova dualarımızı dinlemeye ve cevaplamaya isteklidir (İşaya 30:18, 19). Ancak bizim de, dualarımızın nasıl cevaplandığına dikkat etmemiz gerekir.

Bu her zaman bizim umduğumuz gibi olmayabilir.

Tanrı dualarımızı her zaman bizim istediğimiz şekilde veya beklediğimiz zamanda cevaplamayabilir.

Örneğin Pavlus, ‘bedenindeki diken’ hakkında tekrar tekrar dua etmişti. Pavlus’un sorunu her ne ise Tanrı bunu düzeltmedi, fakat O, Pavlus’u şu güçlendirici sözlerle teselli etti: “İnayetim sana yeter; çünkü kuvvetim zayıflıkta tamam olur.”—II. Korintoslular 12:7-9.

Tanrı belirli bir sorunu ortadan kaldırmasa bile, O’nun ‘dayanabilelim diye kurtuluş yolunu da yapacağından’ emin olabiliriz. (I. Korintoslular 10:13)

Tanrı yakında tüm insanlığın acılarını ortadan kaldıracak. O zaman gelene kadar “duayı işiten”e yönelmek etkili olabilir.—Mezmur 65:2.

Yine de O’nun rehberlik sağladığını fark ettiğimizde, O’na şükran ve övgülerimizi sunmayı kesinlikle unutmamalıyız (1. Selanikliler 5:18).

Ayrıca elçi Pavlus’un şu tembihini aklımızdan hiç çıkarmayalım:

“Her dileğinizi Tanrı’ya dua ve yakarışla, şükrederek bildirin.”

Evet, Tanrı’yla konuşmak için her fırsattan yararlanın. Böylelikle Pavlus’un, duaları cevaplanan kişilerle ilgili şu sözlerinin ne kadar doğru olduğunu görmeye devam edeceksiniz:

“Tanrı’nın, her düşünüşün çok üstünde olan barışı, . . . . yüreğinizi ve zihninizi koruyacaktır” (Filipililer 4:6, 7).

breymin
06-09-2010, 21:12
Dua nin beyindeki bir gücle alakasi oldugunu düsünüyorum,bu konuda söyliyecek birseyi olan varmi?.saygilar

hur-kus
07-09-2010, 20:24
Neden Bazı Dualar Cevapsız Kalıyor?

Tanrımız rahatça yaklaşabileceğimiz Biridir. Sevgi dolu bir baba çocuklarının kendisiyle serbestçe konuşmasından nasıl mutlu olursa, Yehova Tanrı da O’na dua etmemizi öyle ister.

Aynı zamanda, her hikmetli baba gibi Tanrı’nın da bazı istekleri yerine getirmemesinin haklı nedenleri vardır.

Bu nedenler gizemli sırlar mı, yoksa Tanrı bunlarla ilgili bazı şeyleri Kutsal Kitapta açıklıyor mu?

Elçi Yuhanna şunu belirtir:
“Tanrı’nın, amacına uygun her dileğimizi dinleyeceğini bildiğimizden, O’nun önünde konuşma cesaretine sahibiz” (1. Yuhanna 5:14).

Dileklerimiz Tanrı’nın amacıyla uyumlu olmalıdır.

Bazıları bir piyangoyu ya da bir bahsi kazanmak gibi Tanrı’nın amacına uymadığı açık olan şeyler için dua eder.

Bazıları da uygun olmayan niyetlerle dua eder.

İsa’nın öğrencisi Yakup dua ayrıcalığını böyle kötüye kullanmakla ilgili şu uyarıda bulundu:
“İstiyorsunuz, fakat elde edemiyorsunuz; çünkü beden arzularını doyurmak için, yanlış bir amaçla istiyorsunuz” (Yakup 4:3).

Örneğin bir futbol maçında iki tarafın da kazanmak için dua ettiğini düşünün. Tanrı’nın böyle birbiriyle çelişen dualara cevap vermesini beklemek makul değildir.

Günümüzdeki savaşlarda iki taraf da zafer için dua ettiğinde aslında yine aynı şey söz konusudur.

Tanrı’nın kanununu hafife alanlar boşuna dua etmiş olur.

Bir keresinde Yehova, Kendisine ikiyüzlü şekilde tapınanlara şunları söyleme gereği duydu:

“Çok dua etseniz de dinlemiyorum. Elleriniz kana bulanmış” (İşaya 1:15).

Kutsal Kitap şöyle der:

“Kanuna kulak tıkayanın duası bile iğrençtir” (Özdeyişler 28:9).

Öte yandan, Yehova Kendisine tapınan, O’na amacına uygun şekilde hizmet etmek için var gücüyle çalışan kişilerin içten dualarını her zaman dinler.
Fakat bu, onların bütün dileklerini yerine getireceği anlamına mı gelir? Hayır.

Kutsal Yazılardan bazı örnekleri ele alalım.

Musa’nın Tanrı’yla olağanüstü yakın bir ilişkisi vardı, fakat onun istekleri de Tanrı’nın “amacına uygun” olmalıydı.

Tanrı’nın belirtmiş olduğu amacına aykırı olarak Musa Kenan diyarına girmek için şöyle yalvardı:

“Ne olur, izin ver geçeyim, Ürdün Irmağının karşı yakasındaki güzel diyarı . . . . göreyim.” Fakat Yehova Musa’ya, işlediği günah nedeniyle o diyara girmeyeceğini daha önce söylemişti.

Bu nedenle Musa’nın dileğini yerine getirmektense ona “Yeter artık!” dedi, “Bana bir daha bundan söz etme” (Tekrar 3:25, 26; 32:51).

Elçi Pavlus da “bedende bir diken” diye adlandırdığı rahatsızlığından kurtulmak için dua etmişti (2. Korintoslular 12:7). Bu “diken” kronik bir göz hastalığı ya da hakikate karşı koyanların ve “sahte kardeşler”in aralıksız sataşmaları olabilirdi (2. Korintoslular 11:26; Galatyalılar 4:14, 15).

Pavlus şöyle yazdı:

“Bundan kurtulmak için Rabbe üç kez yalvardım.”
Oysa Tanrı şunu biliyordu ki, Pavlus kendisine sıkıntı veren o dikene rağmen iyi haberi duyurmaya devam ederse, Tanrı’nın gücü ve Pavlus’un O’na duyduğu tam güven açıkça ortaya çıkacaktı. Bu nedenle Tanrı, Pavlus’un dileğini yerine getirmektense ona şöyle dedi:
“Gücüm zayıflıkta tam olur” (2. Korintoslular 12:8, 9).

Evet, bazı dileklerimizi yerine getirmenin bizim için en iyisi olup olmadığını Tanrımız bizden daha iyi biliyor.

Yehova Kutsal Kitapta kayıtlı sevgi dolu amaçlarına uygun şekilde, dualarımıza karşılık olarak her zaman bizim iyiliğimize davranır.

Natan
09-09-2010, 18:47
Siz iyi bir hristiyan olduğunuza göre cemaatinizle neden güzel bir dua yapıp insanlığı felaketlerden,yoksulluktan vs kurtarmıyor sunuz ?

"tanrı duaları cevaplar" önermesi ne yazıkki havada kalmaktadır. .

Çünkü pratikte bir değeri yoktur. Nitekim pratik (uygulama)bize bir şeyin özellikleri hakkında sahip olduğumuz düşüncenin doğruluğunu kanıtlama olanağı verir.

Eğer bu yoksa o zaman söylenenler sadece "boş ve hayal gücüne dayanır" diyeceğiz.

AIDS hastalığının yada Kanserin bitmesi için dua edin de "tanrınız duaları cevaplar" mı cevaplamaz mı görelim.

Sürekli ileriye dönük vaatlerle geçiştirecekseniz hiç cevap yazmayınız daha iyi.

Çünkü bunu her teist yapıyor.

Ne demiş Victor Hugo ;

" Şair , bana yağmuru anlatma , yağmuru yağdır. "

saygılarımla

spartacus
14-09-2010, 14:39
Tanrımız rahatça yaklaşabileceğimiz Biridir. Sevgi dolu bir baba çocuklarının kendisiyle serbestçe konuşmasından nasıl mutlu olursa, Yehova Tanrı da O’na dua etmemizi öyle ister.

Çok detay söylenemez belki ama, bu tarz psikolojik düşünüş tarz ve vakalarının tedavi edilmesi gerekir. Bir türlü üzerinden atılamayan çocukluk bilinci, sürekli diri tutulan bir sığınmacılık ve eziklik, sürekli kendini aciz görme vs edebiyatı... Kendi kendine sürekli olduğunu varsaydığın bir şeyle konuşma, ona yakarma vs(tanrım bu gün komşunun oğlu Maykıl bana hediye verdi. tanrım bend eO'na hediye vermek istiyorum ama ne vereceğim konusunda kararsızım. Lütfen bana yardım et tanrım.... tanrım bilmem ne eyaletindeki teyzem rahatsızmış. Lütfen O'nu koru Tanrım. Tanrım bana bir araba ver, bana araba lazım oda bu gün lazım tanrım. tanrım sınavlardan çok korkuyorum, başarılı olamazsam bana dünyanın sonu gibi geliyor(haliyle kimisi başarılı olur kimisi başarısız, başarılı olan Tanrım sana minnettarım der, başarısız olan Tanrım bana bunu neden yaptın der. Sanki sınava giren Tanrı!, kişide ne bir öz bilinç kalmıştır nede bir kişilik....)Bu tür söylemler bir insanı ancak normal olmaktan uzaklaştırır....

Dua etmek, Tanrı nın koyduğu kuralları yada belirlediği yaşam tarzlarını ve davranışını değiştirmesini istemektir. Oysa bu zaten olası bir şey değildir.

Bu videoyu yine eklemek istiyorum, Dua kısmı açısından.

7733853

AvniSinanoglu
14-09-2010, 22:40
Duanin veya Türkcesi cagirmanin psiyolojik olarak kendi istek ve düsüncelerine toparlamaya imkan veren bir tavirdir. Hangi dinden olursaniz olun hepsinde böyledir. Bir nevi kendine gelme özelligi tasir.

spartacus
15-09-2010, 01:42
O halde dinsel bir yönü yoktur. haliyle kendine gelmek için dua dışında da insan kendisini motive edebilir. O şekilde bir tanrı ile etkilenip, bir şeylere bel bağlayıp kendisini kaybetmektense tam tersini yapmak da mümkündür.

gariptir ki çocuklar zora düştüğü anda Anne, Baba diye bağırmaktadırlar....

Suya düşen ise misal, İmdaat, yardım edin! diye bağıracaktır, tanrım beni kurtar dediği an işte, dua etmiş olamayacak, tanrının ipi ile ancak suyun dibini boylayacaktır.

Natan
15-09-2010, 01:45
Mistik , gizemli güçlere yöneltilen dualar ...

Teistlerin kendi kendisiyle konuşması ve buna ruhsal bir hava vermesi...

Eylem çağrısında bulunmaktansa , insanoğluna edilgenliği, tevekkülü,boyun eğmeyi alın yazısı olarak dayatanların pratik karşısındaki acizliği ...

Toplumsal ve bireysel sorunların çözümünü görünmeyen, bilinmeyen alemlerde arayanlar...

Ne yazıkki insantürü sorunlar karşısında ,sorunun çözümünü arayacağına dua aracılığıyla ruhsal alemlere yelken açıyor, görünmeyen yaratıklardan medet umuyor.

Bilinçli olarak yapılan bu durum ,acizliğin ,edilgenliğin bir kanıtıdır.

Sömürülenlere ve haklarından yoksun bırakılanlara tavsiye edilecek en iyi şey DUA ETMEKtir.

Din denilen ideolojik aygıtın ,insantürünü kontrol altında tutması için kullandığı cocuksu bir araç.

saygılarımla

natan

hur-kus
21-09-2010, 15:41
gariptir ki çocuklar zora düştüğü anda Anne, Baba diye bağırmaktadırlar....

.

Sayın spartacus,

Siz zora düştüğünüzde nasıl bağırıyorsunuz?.... Bu konuda hiç deneyiminiz oldu mu?

İnsanın doğasında var olan "tapınma iç güsü"nü nasıl açıklarsınız.?

Saygılar

AerA
21-09-2010, 16:05
İnsanın doğasında var olan "tapınma iç güsü"nü nasıl açıklarsınız.?
Saygılar

Sayın Hür Kuş ;

Tapınma bir içgüdü değil, anne-babadan, toplumdan görerek öğrenilen bir şeydir. Şırf bu yüzden şekilleri değişiktir. İçimde hiç tapınma içgüdüsü yok. Şimdi ben insanlığın doğasından bir insan değil miyim?

hakan34
22-09-2010, 09:35
Sayın Hür Kuş ;

Tapınma bir içgüdü değil, anne-babadan, toplumdan görerek öğrenilen bir şeydir. Şırf bu yüzden şekilleri değişiktir. İçimde hiç tapınma içgüdüsü yok. Şimdi ben insanlığın doğasından bir insan değil miyim?

Tapınmak gibi bir içgüdünüzün olmadığını zannetmiyorum.Tapınmak illaki tanrıya tapmak değildir.Örneğin;Turan Dursun'u öldüren yobazların kurmak istediği ideolojiyi kurdurtmamak, kurdutmamaya çalışmakta bir tapınmadır.Kısacası insanı hayata tutunduran şey tapındığı şeydir.

Size göre - ki bana görede - öldükten sonra bir hiç olacağız.

O halde sıkalım kafamıza birer mermi.Ne kaybederiz ?

AerA
22-09-2010, 23:21
Tapınmak gibi bir içgüdünüzün olmadığını zannetmiyorum.Tapınmak illaki tanrıya tapmak değildir.Örneğin;Turan Dursun'u öldüren yobazların kurmak istediği ideolojiyi kurdurtmamak, kurdutmamaya çalışmakta bir tapınmadır.Kısacası insanı hayata tutunduran şey tapındığı şeydir.

Size göre - ki bana görede - öldükten sonra bir hiç olacağız.

O halde sıkalım kafamıza birer mermi.Ne kaybederiz ?

Sayın dostum ;

Bir ara tapınma faaliyeti ile inançsal doğrular arasındaki farkı bir inceleyiniz derim.

Kafaya sıkılacak mermi benim tek ve ötesi olmayan hayatımı elimden alır. Tabii sizinde.

hur-kus
23-09-2010, 01:04
Sayın Hür Kuş ;

Sayın AeRA,

Sizin çocuklarınız ileride asla dindar olmayacak garantisi veriyorsunuz yani. :)

"İçimde hiç tapınma içgüdüsü yok" derken lütfen tekrar düşünün....

Tapınma bir tür bağlılıktır ve her zaman bir yaratıcıya verilecek diye bir şey de yoktur.

Örneğin bir kişi devletine veya orduya tapınma derecesinde kayıtsız şartsız bağlı olabilir. Ondan talep edilen bir çok mantıksız şeyi bile sorgulamadan yapabilir...

Veya biri bir kişiye (Kadın veya erkeğe) ya da bir ideale tapınma derecesinde kayıtsız şartsız bağlı olanlar de vardır...

Saygılar

AerA
23-09-2010, 01:15
Sayın AeRA,

Sizin çocuklarınız ileride asla dindar olmayacak garantisi veriyorsunuz yani. :)

"İçimde hiç tapınma içgüdüsü yok" derken lütfen tekrar düşünün....

Tapınma bir tür bağlılıktır ve her zaman bir yaratıcıya verilecek diye bir şey de yoktur.

Örneğin bir kişi devletine veya orduya tapınma derecesinde kayıtsız şartsız bağlı olabilir. Ondan talep edilen bir çok mantıksız şeyi bile sorgulamadan yapabilir...

Veya biri bir kişiye (Kadın veya erkeğe) ya da bir ideale tapınma derecesinde kayıtsız şartsız bağlı olanlar de vardır...

Saygılar

Sayın Hür Kuş ;

O zaman buna tapınma demeyelim. Çünkü hangi sözlüğü açarsanız açınız tapmak filiine cevap olarak, ilk madde de hep İlahi bir merci gösterilmekte. Gelin buna düşünsel doğruların, uygulaması veya doğru kabulü diyelim.

Belli bir insan kesminin, bir eksiklik hissedip veya kendi sorularına cevap arayışı içinde Tanrıyı bulduğu doğrudur. Benim sorularım tutarsız sorular olmadığından, Tanrı ile işim olmamakta. Teolojik bir ihtiyaç içerisinde değilim. Kaldı ki sorularımın cevabını ve ihtiyaçlarımı doğrulayacak doğruları, çok daha sınanabilir cevaplardan/doğrulardan seçerim. Bu yüzden İlahi Tapınım ve İnanç, bende içgüdüsel veya ihtiyaç dahilinde bir şey değildir. Hiç yoktur.

Esen kalınız.

Natan
26-09-2010, 13:55
Afadersiniz araya giriyorum . "Tanrı duaları cevaplar" önermesinden hareket ederek bir şey sorayım .

İnsanların pek çok sorunu var. Eğitim, sağlık, sosyal,ekonomik vs.

Mesela , ekonomik sorunları olan kardeşlerimizi ele alalım.

Gaiplerden, bilinmeyen alemlerden ve gizemli güçlerden yardımlar geliyorsa neden bunca insan HALA çaresizlik içerisinde ? Onlar calışıyorlar,cabalıyorlar, fakat yettiremiyorlar. Dua ettiklerinde yardım geliyor mu onlara ?

İnanırlara göre bunların nedeni insan mı ? Tanrı mı ? yoksa Şeytan mı ?

Fakat dikkat edin kutsal yazılarda Tanrı şöyle söylüyor ;

Esenliği ve FELAKETİ YARATAN,
Bütün bunları yapan RAB benim." –İsaya 45:7

"RAB, .. “İnsanı sağır, dilsiz, görür ya da görmez yapan kim? Ben değil miyim? -Çıkış 4:11

(Devamı (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18321))

Biraz üzerinde düşünmenizi ,sormanızı ve ŞÜPHE etmenizi dilerim.

en içten sevgi ve saygılarımla

zeonx
17-10-2010, 08:29
Arkadaş bu site ateist bir site ise ve sizler YALNIZCA ateist görüşlerin burada yer almasını istercesine bir tavır içerisindeyseniz bu IRKÇILIKTIR! Siz ateistliği,görüşler özgürlüğü içerisinde olduğunuz için kabul ediyorsunuz! Müslümanlığı bırakmanızı MODERN BAKIŞ AÇISINDA insanların dinlemesini ve kabul etmesini istiyorsunuz.Saldırılmak istemiyorsunuz! Hoş görülmek istiyorsunuz değil mi? Ancak aynı şekilde başka görüşlere saldırıyorsunuz!?
Başka görüşleri dinlemiyorsunuz!? Haklı olarak soru sorarken bile hakaret içeren tavırlar sergiliyorsunuz?

Saygıyı nasıl haketmeyi bekliyorsunuz? Ya da başkalarına saygıyı nasıl göstermeyi planlıyorsunuz?
Turan Dursun'u ben de okudum! Bir insanın BAZI sözlerini benimsersin bazılarını benimsemezsin.Ama hakaret etmezsin! Bu saygısızlıktır!
Benimsemediklerini kibarca sorarsın! Hakaretle değil.Kimsenin kimseye sen bunu yaz sen bunu yazma sen fikirlerini söyleyebilirsin sen bu sitede yazamazsın demeye hakkı var mı?
Turan Dursun olsa SENIN GIBI MI DAVRANIRDI SANIYORSUN NATAN?
Bence görüşlerine inanmıyorsan bile daha saygılı davranmalısın.Turan Dursun'un DİN BU serilerinin hepsini okudum.Müslümanlık hakkında verdiği TÜM BİLGİLERE rağmen hiç bir hakaret içeren cümlesi yoktur kendisinin.Sana hatırlatırım!

Engse Hohol
31-05-2018, 07:22
https://3.bp.blogspot.com/-Pm5k6Iy4yrM/Ww94Hw6R1WI/AAAAAAAAUWk/cRjnerIMRKoka__ukvmhModvVgJOJ5BpgCLcBGAs/s1600/ydb39.jpg

Tanrılar insan aracısı olmaksızın kendi başlarına konuşamazlar, hatta var bile olamazlar. Hiçbir dua rexona kadar etkili olamaz. Buna rağmen allah'ın yerine konuşan insan; "bana dua edin, duanıza cevap vereyim" demiş mümin 60nc ayette. Pişkinliğin böylesi; insan, allah kılığına geçip kendince iddia bulunmuş sonra karşı tarafa geçip insan kılığında dinlemiş bu ayeti, davaro filminde maho ağa tiplemesi gibi.

"ictenlik"
24-09-2018, 02:17
Duaları duyuyorsa/cevaplıyorsa birlikte dua edelim mi?
Lütfen siz yardımcı olun..

Sevgili Tanrı
Biliyorsun ki bu ara işsizim ve keyfim kaçık bu ev de sorunlara neden oluyor. Sanırım kızım da Sheila'nın durumunda olmalı.. Onun senden ümidi kesmesini istemiyorum.. Bari ona yardım et.

statik ve süreğen (kesintisiz) gelire ve yaşam şartlarına ve standartlarına ihtiyacım var çünkü diğer durumda kaygı boğucu bir hal alıyor. Buna diğer insanlarında ihtiyacı olduğunu biliyoruz ancak bize öncelik tanır mısın? Bu iyi bir dua mı? Geliştirilmeli mi?

Bunu Tanrıyla konuşmuştuk..
Bunu daha önce de konuşmuştuk sevgili Tanrı
Sevgili Tanrı kredi kartları borcum için ödenek istemiyorum. Durumuma uygun çalışma koşulları ve iş rica ediyorum senden. Mesela evde bilgisayar başında çalışabilirim.

Sevgili Tanrı

Bu Hristiyanlık işi ve Hristiyanite yayımcılığı örneğin ticari gelir ya da iş sağlıyorsa ben bu işi canı gönülden yapabilirim. Çünkü bu kolay ve cazip bir iş gibi duruyor. Hem benim iş ahlakım olduğunu herkes bilir. Mesela jw.org vb.sitelerin içeriklerini seve seve canı gönülden dağıtabilirim. Lütfen benim inançlı Hristiyanlarla bağlantı ve iletişim kurmamı ve bana iş konusunda yardımcı olmalarını sağla.
Mekanik olarak hafta da 45 saat mesai ahlakıyla canı gönülden çalışabilirim çalışacağımı ve aksatmayacağımı biliyorsun sevgili Tanrı ve bunu inançlı bir insandan ve Hristiyandan daha canı gönülden yapabilirim bunu sen de biliyorsun. 7/24 Hristiyan olabilir miyim bilmiyorum ancak haftada 45 saat kesintisiz tam bir Hristiyan olacağım kesin ve bundan kesin olarak emin olabiliriz bunu biliyorsun sevgili Tanrı ben çok dürüst bir adamım. Biz de söz sözdür sevgili Tanrı bunu herkes bilir ve işimi seve seve yapmayı hatta tüm gönüllü misyonerlik faaliyetleri için canla başla (haftada 45 saat) çalışmayı göze alacağımı biliyorsun.

Bu arada bu şaka değil sevgili Tanrı...

Bu arada bana jw.org ya da bir Hristiyan yardımıyla yardım eli uzatmanı rica edeceğim. Eskiden seni seviyordum Tanrı... Hala ordaysan sevgili Tanrı beni kendine tekrar inandırmak için şimdi bir fırsatın var..

spartacus
24-09-2018, 02:54
Mistik Tanrım(Enlil, Ra, El), baba Dionysos(Bacchus, İakkhos, Horus, İsa, Tammuz), yüce Hristos(Jesus, Yeşua, İsa, ben, sen, o)
Hur-kus'a akıl ver. Hayal alemlerinden, fizik alemlerine, yalan alemlerinden, masal alemlerinden, gerçek aleme gark eyle ya rab.
Amen.

"Her şeyi Yehova yarattı" Hur-kus(Kul-kus)

Kutsal Kitap "As-mens"
Yasa 0:0
Ve tanrı kendini, tanrı olsun diye yarattı.

ilahimasal
24-09-2018, 09:22
İsteklerim için Tanrı yı İKNA etmek !!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9PmnnIgPFqg9NZJqvbA08JP5qAqUYd 41XGfR9sBgLETvx3U5biFqoEsr1jg

hur-kus
24-09-2018, 09:30
Duaları duyuyorsa/cevaplıyorsa birlikte dua edelim mi?
Lütfen siz yardımcı olun..

Sevgili Tanrı
Biliyorsun ki bu ara işsizim ve keyfim kaçık bu ev de sorunlara neden oluyor. Sanırım kızım da Sheila'nın durumunda olmalı.. Onun senden ümidi kesmesini istemiyorum.. Bari ona yardım et.

statik ve süreğen (kesintisiz) gelire ve yaşam şartlarına ve standartlarına ihtiyacım var çünkü diğer durumda kaygı boğucu bir hal alıyor. Buna diğer insanlarında ihtiyacı olduğunu biliyoruz ancak bize öncelik tanır mısın? Bu iyi bir dua mı? Geliştirilmeli mi?

Bunu Tanrıyla konuşmuştuk..
Bunu daha önce de konuşmuştuk sevgili Tanrı
Sevgili Tanrı kredi kartları borcum için ödenek istemiyorum. Durumuma uygun çalışma koşulları ve iş rica ediyorum senden. Mesela evde bilgisayar başında çalışabilirim.

Sevgili Tanrı

Bu Hristiyanlık işi ve Hristiyanite yayımcılığı örneğin ticari gelir ya da iş sağlıyorsa ben bu işi canı gönülden yapabilirim. Çünkü bu kolay ve cazip bir iş gibi duruyor. Hem benim iş ahlakım olduğunu herkes bilir. Mesela jw.org vb.sitelerin içeriklerini seve seve canı gönülden dağıtabilirim. Lütfen benim inançlı Hristiyanlarla bağlantı ve iletişim kurmamı ve bana iş konusunda yardımcı olmalarını sağla.
Mekanik olarak hafta da 45 saat mesai ahlakıyla canı gönülden çalışabilirim çalışacağımı ve aksatmayacağımı biliyorsun sevgili Tanrı ve bunu inançlı bir insandan ve Hristiyandan daha canı gönülden yapabilirim bunu sen de biliyorsun. 7/24 Hristiyan olabilir miyim bilmiyorum ancak haftada 45 saat kesintisiz tam bir Hristiyan olacağım kesin ve bundan kesin olarak emin olabiliriz bunu biliyorsun sevgili Tanrı ben çok dürüst bir adamım. Biz de söz sözdür sevgili Tanrı bunu herkes bilir ve işimi seve seve yapmayı hatta tüm gönüllü misyonerlik faaliyetleri için canla başla (haftada 45 saat) çalışmayı göze alacağımı biliyorsun.

Bu arada bu şaka değil sevgili Tanrı...

Bu arada bana jw.org ya da bir Hristiyan yardımıyla yardım eli uzatmanı rica edeceğim. Eskiden seni seviyordum Tanrı... Hala ordaysan sevgili Tanrı beni kendine tekrar inandırmak için şimdi bir fırsatın var..

Sayın Uydurtu; aşağıdaki makale dua konusunda size yardımcı olacaktır,
Saygılarımla

Tanrı Dualarımızı Dinler

Bir kadın yıldızlı bir gecede dua ediyor
"Göğü ve yeri yaratan" Tanrımız Kendisine dua etmemizi istiyor (Mezmur 115:15)

SAYISIZ yıldızla dolu evrende Dünyamız çok küçüktür. Yehova Dünya'ya baktığında üzerindeki tüm milletleri bir damla su gibi görür (Mezmur 115:15; İşaya 40:15). Böylesine küçük olmamıza rağmen, Mezmur 145:18, 19 ayeti bize şu güvenceyi verir: "Yehova Kendisine yakaranlara, O'na içtenlikle yakaran herkese yakındır. Kendisinden korkanların dileğini yerine getirir, yardım yakarışlarını işitir ve onları kurtarır." Bu harika bir ayrıcalık! Sonsuz güce sahip Yaratıcımız Yehova bize yakın olmak ve dualarımızı dinlemek istiyor. Evet, dua Yehova'nın her birimize verdiği çok özel bir hediyedir.

Yehova'nın bizi dinlemesini istiyorsak, O'nun kabul edeceği şekilde dua etmeliyiz. Bunu nasıl yapabiliriz? Kutsal Kitabın dua hakkında neler söylediğine bakalım.

YEHOVA'YA NEDEN DUA ETMELİYİZ?

Yehova O'na dua etmenizi, yani O'nunla konuşmanızı istiyor. Bunu nereden biliyoruz? Lütfen Filipililer 4:6, 7'yi okuyun. Bu sevgi dolu davet üzerinde düşünün. Her şeyi yaratan yüce Tanrı sizinle içtenlikle ilgileniyor. Kendisine dua ederek düşüncelerinizi, duygularınızı ve sorunlarınızı anlatmanızı istiyor.

Dua Yehova'yla aramızda güçlü bir dostluk gelişmesine yardım eder. Dostlar birbirleriyle düzenli olarak konuşup düşüncelerini, kaygılarını ve duygularını paylaştıkça dostlukları güçlenir. Yehova'ya dua etmek de buna benzer. Yehova Kutsal Kitap yoluyla düşüncelerini ve duygularını sizinle paylaşır ve gelecekte neler yapacağını size anlatır. Siz de Yehova'ya düzenli şekilde dua ederek en derin duygularınızı O'nunla paylaşabilirsiniz. Bunu yaptıkça Yehova'yla aranızdaki dostluk daha da güçlenir (Yakup 4:8).

TANRI'NIN DUALARIMIZI DİNLEMESİ İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Yehova herkesin duasını dinler mi? Hayır.
İşaya peygamberin yaşadığı dönemde Yehova İsrailoğullarına şöyle demişti: "Çok dua etseniz de dinlemiyorum. Elleriniz kana bulanmış" (İşaya 1:15). O halde çok dikkatli olmalıyız. Yehova'nın istemediği şeyleri yaparsak O'ndan uzaklaşırız ve Yehova dualarımızı dinlemez.

Yehova'nın dualarımızı dinlemesini istiyorsak O'na iman etmeliyiz (Markos 11:24).
Kutsal Kitapta şöyle okuruz:
"İman olmaksızın Tanrı'yı hoşnut etmek olanaksızdır. Tanrı'ya yaklaşan kişi O'nun varlığına ve Kendisini ciddiyetle arayanları ödüllendirdiğine iman etmelidir" (İbraniler 11:6).
Fakat iman ettiğimizi söylemek yeterli değildir.
Her gün Yehova'nın sözlerine uygun yaşayarak imanımızı açıkça göstermeliyiz (Yakup 2:26'yı okuyun).

Yehova'ya dua ederken saygılı ve alçakgönüllü olmamız gerekir. Örneğin bir kralla ya da devlet büyüğüyle konuşacak olsak, bunu saygılı şekilde yaparız. Yehova mutlak gücün sahibi olan Tanrı'dır. O'nunla konuşurken çok daha saygılı ve alçakgönüllü olmamız gerekmez mi? (Başlangıç 17:1; Mezmur 138:6).
Ayrıca, anlamadığımız bir dilde, bir dua kitabından okuyarak veya aynı sözleri tekrar tekrar söyleyerek dua etmemeliyiz. Bunun yerine Yehova'ya yüreğimizi açarak içtenlikle dua etmeliyiz (Matta 6:7, 8).

Son olarak, dua ettiğimiz konuda biz de elimizden geleni yapmalıyız. Örneğin, günlük ihtiyaçlarımızla ilgili dua ediyorsak, tembel olmamalıyız.
Çalışabilecek durumdayken çalışmayıp Yehova'nın bize her şeyi vermesini bekleyemeyiz. Aksine, çalışkan olmalı ve yapabileceğimiz her işi kabul etmeliyiz (Matta 6:11; 2. Selanikliler 3:10).
Ya da, yanlış bir şey yapmamak için Yehova'dan yardım diliyorsak, bizi günaha düşürebilecek herhangi bir durumdan uzak durmalıyız

ilahimasal
24-09-2018, 09:54
Hür kuş tamam düşüncende elbette özgürsün de ! Şu son yazın , misyoner PAPAZ tavrı degilmi ? Günah çıkarma seanslarınada başlarsın artık.

Senin şu kitapta konuşabilen tanrın , olacakları ezelden yazıp çizmiş ise , uydurtunun işsiz kalmasını tasarlaması ve uygulamaya koyup uydurtuyu yalvartıp , kendisininde İKNA olduktan sonra uydurtuya yardım etmesi yücelttigin tanrıca bir yolmu?

Uydurtuyu işsiz bırakan Tanrı
Uydurtuya yalvar diyen Tanrı
Uydurtuya tekrar iş veren Tanrı

Bunun adı KUMPAS kurmak olmuyormu ? Bilirsin KUMPAS ölçtüğünü okur.

Kendisine inanılsın diye kumpas kurup , sanki bundan habersizmiş gibi DUA et kurtarayım demek neyle açıklanır ?

İnsanların kendi aralarında özellikle uyanık politikacılar tarafından kullanılan bir yöntemi cilalayıp ( ilahileştirerek) savunmak ya aptallıktır yada art niyet.

Madem öyle , Dua denilen eylemden kesin sonucu , saf inanırlar elde edebiliyorsa hodri meydan !! Yapın. Görelim.

Karanlıktan aydınlığa
24-09-2018, 11:16
Şintoist olmalarına rağmen Tanrı Japonların dualarına cevap vermiş,japonya dünyanın en gelişmiş,saygın ülkelerinden biri olmuşsa dualarımızın kabulunun şartları tekrar gözden geçirilmeli mi ?

"ictenlik"
25-09-2018, 01:20
Ah sevgili Yehova,
Yehova diye bir varlığı gerçeklemediğimizi hepimiz biliyoruz. bunu sen de biliyorsun
Sanırım beni duyuyor olmalısın. Dinlemediğin dualar varmış ancak duymadığın şey olmamalı
Biliyorsun ki sana iman edemeyiz, ya da sözlerine uygun yaşayamayız. bunlar teknik olarak mümkün değil ve bunu hur-kus bile sağlayamaz
ve hem hur-kusun imanını sorguluyoruz yani Yehova diye bir varlığı nasıl gerçekliyor ve onu gerçeklemek ne anlama geliyor? bunu sorguluyoruz. Diğer taraftan duygu ve düşüncelerimi dürüst bir biçimde paylaşabileceğimizi hepimiz biliyoruz
Sana şunu söyleyebilirim ki; hur-kus senin için canla başla, can hıraş bir şekilde çalışıyordu. Bunu gördüm buna tanık oldum. jw.org adlı bir siteden makaleler toplayıp yayarken ve her soruna kutsal kitaptan pasajlar aktarırken onu gördüm ve izledim. Onun da elinden o kadarı geliyor sanırım. Belki fazlası için sen ona yardım edebilirsin. Daha nasıl yapılacağını bilmiyor. Buradaki insanlar Hristiyanlığı sevmiyorlar ve o sanırım tıkanmış hissediyor. 2009 dan beri buradaymış ve hiç kimseyi Hristiyan yapabildi mi? ya da sana inandırabildi mi? Bilmiyorum.

Ben senin benim dualarıma duyarsız olmanı anlayabilirim, bunu biliyorsun.. O sözde pırıl pırıl Hristiyanlar onlar neden duyarsızlar (ya da sen onlara neden duyarsızsın? Hiç dünya da barış mutluluk felan dileyen olmadı mı mesela?).
Onlar neden sevgi için az çalışıyorlar. Sanırım herşeyi senin yapmanı istiyor ve bekliyorlar,
Bence onlara daha fazlasını yapmak için fırsat tanımalısın yani yukardan herşeye el atmamalısın. Bırakta onlar yapsınlar ve öğrensinler. Bırakta sevginin peşinden koşsunlar ve yüreği incinmiş her bir Sheliayı kendileri bulup yürek acılarını onamayı ve tamir etmeyi, gelecek nesillere güven bağı kurmayı öğrensinler.

Ah Sevgili Yehova, Birbirlerini korumayı kollamayı öğrensinler. Yeryüzünde Yehovanın gölgesi olmayı öğrensinler ve gerçek sevgiyi bulsunlar ve öğrensinler. Yehovanın yukarıdan işler yapması bunları onlara öğretebilir mi? Birbirlerini koruyabilirler mi? Onlara ilerlemeleri için fırsat tanımalısın yani öyle dualara felan pek yardım etmemelisin. Kendi başına işler yapmayı ve sorumluluk almayı öğrenmeliler. Hazırcılığa alışırlar hem sonra.
Biliyorsun ki bir yerlerde Yehovaya inanıyor olsam yani sana inanıyor olsam çok çalışırdım. Öyle hayatımı günümü gün etmez, yardıma koşardım, olaylara seyirci kalmazdım. Sonra da tıkanıp kalırdım belki...

Her neyse sevgili Tanrı oralardaysan bizi duyuyorsan ve bu işler için yapabileceğin bir şey varsa bir el atmalısın. Küçük şeyler olsa da... Çünkü burada çok fazla karmaşa var. Biliyorsun. Karmaşalar çözüm bekliyor...
Biz eski duacılar biliyorsun dualarla çok zaman geçirdik ve boşluktaki varlıklarla ve boşluklarla çok konuştuk. Yankı olarak gönderdiğimiz sesler ve boşluklara yaydığımız sesler ve düşünceler ve paradigma bulantıları, bunlar kulaklarındaysa duyarsızlığın kötü bir hastalık olduğunu sana hatırlatacağım...