PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : düşünüyorumda?

AYATA
12-05-2006, 15:45
düşünüyorum şu oturduğum yerde aniden vücudumu oluşturan atomlar,neronlar,elektronlar birbirlerinden milimetrenin binde biri gibi bir mesafe ile ayrılsalar(ya da daha az veya fazla)acaba ben o an ne görürüm karşımdakile beni görebilirmi,benim gördüğüm dünya ve ya alem nasıl bir alem olur,yoksa boyut denen olay bu mu yada boyut değiştirmişmi olurum?...bir japon bilim adamının bir sözü geliyor aklıma ....bize en uzak galaksilerden daha uzak ama ayağımızın baş parmağından yakın evrenler var...
* yada ne bileyim vücudumu oluşturan atomların etrafındaki elektronların hızı daha bir fazla olsa aniden ne olur? bu konuyu düşünen oldumu hiç...
* yok oldu diye bir roman okumuştum orada bir Amerikan deneyinden bahsediyorlardı bir savaş gemisini içindeki personel ile birlikte yok ediyorlardı...bu işlem çok yüksek titreşim yayan jenaratörler vasıtası ile yapılıyordu...fakat umulmayan bir şey oldu gemi yok oldu ama onlar sadece gemin görünme olacağını düşünürlerken gemi deneyin yapıldığı limanın yüzlerce km. uzaklığındaki başka bir limanda görünüp kayboldu ve jenaratörler kapatılınca deneyin yapıldığı limanda ortaya çıktı..daha sonra ise geminin personelinin başına çok ilginç olaylar geldi ve hemen hemen hepsi öldü en ilginci bir gemici aniden yok oluyordu oturduğu barda ve birden bedenleniyordu en sonunda bir maddenin duvarın içinde bedenlendi vücudunun yarısı duvarın içinde yarısı dışındaydı....deneyden kırk yıl kadar sonra kitaptanda bir on yıl kadar sonra Amerika devletibu deneyin yapıldığını istenmeyen sonuçları yüzünden araştırmanın yarım bırakıldığını açıkladı ve daha başka bir açıklamadada bulunmadı...
* bu konular kafasına takılmış ve zamanında ilgilenmiş arkadaşların fikirlerini dymak beni mutlu edecek...

sargon
12-05-2006, 16:11
sevgili sirius,

maddenin enerjiye dönüşmesi bildiğimiz gibi gerçekleştirildi. Atom bombası ile madde enerjiye dönüştürüldü ve büyük bir enerji ortaya çıktı.

Bildiğim kadarıyla, teorik olarak bu işlemin tersini yapmak da mümkün. Yani aynı büyüklükte enerji yükleyerek enerjiyi maddeye dönüştürmek. Nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. Ama bildiğim böyle birşey yapılmadı.

Ayrıca nasıl bir madde olur bu? Atomlar aynı şekilde bir araya gelir mi? Yani bir ineği alıp önce enerjiye çevirip sonra tekrar maddeye çevirsek acaba inek olarak mı gelecek, yoksa pastırma olarak mı? Bilmiyorum...

AYATA
12-05-2006, 18:23
sargon benim öğrenmek istediğim atomlarımın birbirinden uzaklaşması mesela milimetrenin binde bir kadar ve öyle kalması sonucunda farz edelimki ben bilincimi devam ettiriyorum acaba karşımdaki biri beni görebilirmi ya ben acaba nasıl bir evren görebilirim...

diğer bir merak konusu ise :

* *eski sümer ve yunan tanrılarının insandan tek farkı öümsüz olmaları yani hücreleri devamlı kendini yeniliyor...insanda ise hücreler bir zaman sonra kendilerini yenilemeyi durduruyor yada yavaşlatıyor sonuç yaşlılık ve ölüm en son araştırmalarda bir gen in hücrelere yenilememe emri verdiği açıklanmıştı bu gen kontrol altına alınırsa sonuç öümsüz insan paramparça olsa bile kalan hücreler bedeni yeniden meydana getirmezmi...şöyle düşünelim insan bunu becerdi ardındanda nasıl maddeyi enerjiye çevirebiliyorsa enerjiyide maddeye çevirme bilgisini ve ilimini buldu sonuç ....çok ilginç olur değilmi...

sargon
12-05-2006, 20:23
sevgili sirius,

tanrı olmak zor iş. Şimdiye kadar çok kişi özenmiş, olmamış. Ölümsüz oluyum derken başlarına bir sürü iş gelmiş. Bak bir tanesi burda. İbret al, unut tanrı olmayı

http://www.youtube.com/watch?v=TDDQCjMQpco&search=god

meas_0
12-05-2006, 20:33
:)

AYATA
12-05-2006, 22:29
sargon kesinlikle yanlış anlamışsın :) öyle bir iddiam yok:))) *canım sıkılır bu evrende yahuuu...ben sadece bilimin götürebileceği uç noktalara değinmek istedim(:D)

sargon
12-05-2006, 22:57
Bilimin götürebileceği uç noktalar için ise şuraya bakılabilir :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=SY8b7FUe05g&dpos=2

maddeoz
12-05-2006, 23:05
sevgili sirius,

tanrı olmak zor iş. Şimdiye kadar çok kişi özenmiş, olmamış. Ölümsüz oluyum derken başlarına bir sürü iş gelmiş. Bak bir tanesi burda. İbret al, unut tanrı olmayı

http://www.youtube.com/watch?v=TDDQCjMQpco&search=god

selamlar sargon,
link için sağol.
adamlar ne de güzel dalga geçebliyorlar peygamberleriyle.
türbancıların soyleye soyleye bitiremedikleri özgürlük işte budur, alın size özgürlük.
bizimkiler daha bi karikatür de sarılıveriyorlar satırlara.
alın size islami faşizm!

AYATA
12-05-2006, 23:20
tama sargon öğrendik çok düşünmeyelim bilimdede uç noktalara gitmeye çabalamayalım('80')