PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özgürleşmek

Jdarc
06-09-2010, 17:06
3 sene önce yakın bir arkadaşım Tanrı'nın olmadığına dair görüş ve savlarını dile getirmiş; aynı zamanda bana bu siteyi önermişti.
O zaman sorgulama dönemi başladı; genel olarak Tanrı'nın varlığına ispat olabilecek nitelikte makalelere itibar ettim.
Ancak bu sene durmaksızın sorgulamalarım özgürleşme ihtiyacı yarattı ben de. Sıradan bir düzeyde onun varlığını sorguladım; üst düzeyde varlığına dair araştırmalar yaptım ki bu yüzden ateizm konusunda yeni yetme olduğum söylenebilir.
Aklımda hala sorular var; dahası hiçbir şeye inanmama gibi bir eğilimim var. Buraya kendi sorularımı cevaplamaya geldim.
İnanmak istediğime değil de, mantıklı olana inanmayı şart koştuğumdan kendime, her şeye yaklaşımım objektiftir.
Hem ateizm savlarına hem dinlerin savlarına. Burada bulunma nedenim, her şeyin olabilirliğini mercek altına almak ve kendime nihai görüşler sunmak.

Keyifli forumlar...

faydasızım
06-09-2010, 18:10
aklı rehber edindiginizde tüm inanışlardan sıyrılıp sorguladıgınızda
temelin ve tüm yaratıların insan eli oldugu aşikar...

sorgulayıp yalnızca dogruya varmanız dilegiyle...

AerA
06-09-2010, 19:49
Sorgulamaya devam etmeniz dileği ile

evrensel-insan
06-09-2010, 20:44
Saygideger Jdarc;

Mesajinizin basligi olan "ozgurlesmek" cagimizin, dunyanin hangi cografyasinda olursa olsun, birey bilincinin siaridir. Iki onemli nokta vardir, ozgurlesirken, baskalarinin da ozgurlesmelerine yardimci olmak ve ozgurlesirken baskalarinin da ozgurlesme hakkina mudahele etmemek ve de ozgurlesirken, her turlu ozgurluk hakkini insanoglu turunun butunlugu adina dile getirmek.

Size, ozgurlesme yolculugunuzda basarilar diliyor ve bu ozgurlesmenizin, tum yasaminiz boyunca devam etmesini umuyorum.

Ozgurlesmak; insanoglunun bir bir olarak kendisine dogumdan itibaren verilen, her turlu insandisi ve insanlikdisi deger, tabu ve verilerden ihtiyac duymama temelinde arinmak ve kurtulmak, arinip, kurtulamayanlara da notr algi ile yanasmak ve onlari kurtulamadiklari deger, tabu ve verileriyle birlikte oldugu gibi algilamak demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nova
06-09-2010, 23:58
Sn Jdarc, geçmiş iletilerede göz atmayı unutmayınız, geçmiş tarihli iletilerimizde yazarların; bıçak kadar keskin fikirlerini bulabilmeniz mümkündür.

iyi forumlar.

Lynx
07-09-2010, 00:47
Insan sorularin cevabini bulamasada ömrünün sonuna kadar sorgulamaya hak kazanmisdir

Dinler kendilerinden sorgulanmak ve süphelenmek istemez !

Buda gelisime ve ilerlemeye Ters dir !!

Eger Tanri varsa Kendi Varligini sorgulamamiza cok daha memnun olur !!

Ömer Hayyam zaten bunu cokdan ile getirmis bile !!

Ey kara cübbeli senin gündüzün gece
Taş atma dünyayı bilmek isteyenlere
ONLAR YARATANIN SANATI PEŞİNDELER
SENİNSE AKLIN SADECE ABDEST BOZAN ŞEYLERDE...

KızıL
07-09-2010, 03:26
jdarc
"İnanmak istediğime değil de, mantıklı olana inanmayı şart koştuğumdan kendime"

bu yazınızı okuduğumda aklıma şu söz geldi:
inanmaya değil bilmeye ihtiyacım var...
sizde neye ihtiyaç duyduğunuza karar verin bence..
inanmak mı? bilmek mi? bizler bilmeyi seçtik..

Natan
07-09-2010, 16:52
Saygideger Jdarc;

Ozgurlesmak; insanoglunun bir bir olarak kendisine dogumdan itibaren verilen, her turlu insandisi ve insanlikdisi deger, tabu ve verilerden ihtiyac duymama temelinde arinmak ve kurtulmak, arinip,...

Evrensel'in özet niteliği taşıyan cümlelerini tekrar yayınlamak istedim.

Sayın jdarc

Araştırmakarınız iyi sonuçlar doğurmaya başlamış bile. Siz araştırmaya yöneldiğinizde zaten aklınızdaki soruları da zamanla yanıtlayacaksınız. Forum alanında pekçok bilgi içerikli başlık bulabilirsin. Bunlardan biz de faydalanıyoruz siz yeni gelen arkadaşlarımız da .

Önemli olan sormaya başlamak . Gerisi gelir :)

Verdiğiniz cesur karardan ve yöneliminizden ötürü kutlarım .

Sitede paylaşımlarınızı da bekleriz bu arada .

Şaka maka sitede ateist nüfüsu giderek yükseliyor. :)

saygılarımla

Jdarc
07-09-2010, 18:27
Fikirleriniz eşliğinde nazik karşılamalarınız için çok teşekkür ederim.

İnanmak gibi bir ifade kullanarak hataya düştüm. Belki de bizim gibilerin "inanmak" düşünsel-eylemini artık lûgatından çıkarması gerek. İnanmak yok, bilmek var.

Sağlıcakla dostlar.

Natan
07-09-2010, 19:16
Benim dikkatimi çekmişti bu ayrıntı ama dile getirmek istemedim çöünkü bilinçli olarak seçtiğini düşünmedim. Hiiç problem değil. :)

Ancak biz şunu çok iyi anladık ki ;

Biz inanmak değil bilmek istiyoruz.

TD. Hocamızın şu sözleri dikkate değer ;

Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.

Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir.

Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir. İnsan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.

Jdarc
08-09-2010, 11:33
Dünya üzerinde sayısı oldukça fazla din var. Anlam vermek gerçekten güç. İnsanlar kendilerine neden demir parmaklıklar örerler insanca yaşamanın yollarını aramak yerine?
Gerçekten de göklere baka baka yeryüzünü unuttuk.
Din kadının yüzyıllar boyu ikinci sınıf olmasına müthiş bir alt yapı sundu.
Sırf dinleri reddedip tabiatın bir parçası olduğuna inanan insanlar din holiganlarının kanlı ayinlerine kurban edildi.
Özellikle psikolojik eleştirim şu ki doğumlarından itibaren gelişen süreç içerisinde dinin baskı, dayatma ve kahramanlaştırma, özelleştirme öğretileri çerçevesinde iç güdülerini bastırmış insanların çoğu duyguların dışa vurumu olarak seçtikleri "zulm" yolunda Tanrının ismini kullanarak, hem kendilerini masumlaştırdılar hem vahşi bir hayvan olmadıklarına kendilerini inandırdılar.
Baskı ile oluşan kümenin içinden, zulm etmek, bir tanrı-tanımazı öldürmek, işkence etmek dışında yoktu bir yolu çünkü, bastırılmış bilinçaltının artık huzur verebilmesinin.
Özellikle din holiganlarıyla savaşıyorum.
Ve "maymun" diyerek dalga geçtiklerini sanmalarına rağmen, "Onlar bilmezler ki ben tabiata ait bir parça olduğumu, hatta maymun olduğumu kabul etmekten mutluyum"

troyya
08-09-2010, 20:39
3 sene önce yakın bir arkadaşım Tanrı'nın olmadığına dair görüş ve savlarını dile getirmiş; aynı zamanda bana bu siteyi önermişti.
O zaman sorgulama dönemi başladı; genel olarak Tanrı'nın varlığına ispat olabilecek nitelikte makalelere itibar ettim.
Ancak bu sene durmaksızın sorgulamalarım özgürleşme ihtiyacı yarattı ben de. Sıradan bir düzeyde onun varlığını sorguladım; üst düzeyde varlığına dair araştırmalar yaptım ki bu yüzden ateizm konusunda yeni yetme olduğum söylenebilir.
Aklımda hala sorular var; dahası hiçbir şeye inanmama gibi bir eğilimim var. Buraya kendi sorularımı cevaplamaya geldim.
İnanmak istediğime değil de, mantıklı olana inanmayı şart koştuğumdan kendime, her şeye yaklaşımım objektiftir.
Hem ateizm savlarına hem dinlerin savlarına. Burada bulunma nedenim, her şeyin olabilirliğini mercek altına almak ve kendime nihai görüşler sunmak.

Keyifli forumlar...

ateizm acısından doğru yerdesin ama iki gorusun terazisini yapmak acısından acayip yanlıs yerdesin....

cunku burda islam tarihi acısından net bilgisi olan adam yok gibi...herkes gorusunu yazıyor burda..

o yüzden net karar almak çok zordur...iki tarafında tezlerini en iyi bilenlerinden dinlemek zorundasın...o yüzden turan dursun sitesi karsılıklı tezleri cakıstırıp dogru cıkartan bir site değil...

TD SİTESİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 ve 2:

"1- Turan Dursun Sitesi aydın ve cesur insan Turan Dursun anısına oluşturulmuş bağımsız bir internet sitesidir. Sitemiz, ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder.

2- Turan Dursun sitesi 1.maddede sınırları çizilen amacın dışında faaliyet göstermez, herhangi bir siyasal partinin, derneğin veya kuruluşun uzantısı olamaz. Tanımlanan amaçlar doğrultusunda sivil toplum kurumlarıyla ortak hareket edebilir kampanya açabilir veya bu amaca yönelik oluşumlarda yer alabilir.

a) Ateist ve diğer din karşıtı felsefede olan bireyler toplumumuzda yakın bir döneme kadar bu ortaklıkları temelinde bir araya pek gelemediler. Genellikle ayrı kaldılar. İnternet ortamının yarattığı olanaklar sayesinde bu durum son yıllarda ortadan kalkmaktadır. Artık ateistler ve diğer din karşıtı felsefede olanlar en azından internet ortamında bir araya gelip seslerini duyurmaya başladılar. Bu oluşum, gelişimini sürdürmelidir. Bu açıdan sitemiz, gelecekte bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmeyi, en azından böyle bir kuruluşun temellerine önemli katkıları olan bireylerin yetiştiği yer olabilmeyi kendisine hedef belirlemiştir.

b) Bu ülkede her ateist veya her dinsiz kendisini olduğu gibi rahatça ifade edebilmelidir. Bunun için ateistler ve dinsizler üstündeki toplumsal baskı ortadan kalkmalıdır. Bu ülkedeki herkes dolaylı veya dolaysız yoldan baskı ile Müslüman yapılmaya çalışılmamalıdır. Din olgusunun saygı sınırları içinde eleştirilmesi, ifade özgürlüğü sınırları içinde kabul edilebilmelidir. Laik devlet olmanın gereği olarak; Devlet bütçesinden din işlerine pay ayrılmamalı, din işleri özel kuruluşlarca Devlet denetiminde faaliyet gösterir mahiyette yeniden yapılandırılmalıdır.

c) Zihinleri din tabusundan kurtarmaya çalışmak, toplumumuzun gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Yüzyıllardan beri gerek bizim toplumumuzda, gerekse İslam'ın yaygın olduğu diğer toplumlarda İslam dinini eleştirmek hatta irdelemek, hukuksal suç, en basitinden ahlaksal suç olagelmiştir. Avrupa toplumları da orta çağ döneminde bunu en ağır şekliyle yaşamıştır. Ancak rönesans ve reform döneminden itibaren Avrupa toplumları bu tabuyu kırmış ve gelişimlerinin önünü açabilmiş, böylece gerek bilim gerekse de hukuk ve demokrasi alanında büyük atılımlar başarabilmişlerdir.

d) Toplumun önemli bir kesiminin kutsal kabul ettiği dinsel değerleri eleştirmek, hakaret etmek demek değildir. Dinlere ve kutsal kabul edilen değerlere yapılan eleştirilerin hakaret olarak algılanması da, muhafazakar- dindar çevrelerde sık gözlenen bir tepkidir. Eleştirilerimizin anayasal dayanağı ifade özgürlüğüdür. Uluslararası alanda ise İnsan Hakları Beyannamesi'dir.

e) Dünyaya bakış açımız; dinlerin, dinlerin tasvir ettiği tanrının, cennet-cehennem, melek-şeytan, cin, peygamberlik gibi usdışı kavramların akla dayalı reddinden öte yaşamın gerçekliğini temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi, kısacası sadece ve sadece dünyevi amaçlı etkinliklerle mümkündür diye düşünüyoruz. Böylece bizler sadece dinlere, sadece "bir şeylere" karşı çıkmanın ötesinde de kendimizi tanımlamakta, kendi pozitif değerlerimizi ortaya koymaktayız. Ateistler ve dinsizler, sadece "bir şeylere" karşı çıkan, sadece muhalefet eden insanlar değildir.

f) Yaşamın anlamının ne olduğu ve ölüm gerçeğinin içimizde yarattığı kaygıların çözümü sadece bireylerin iç dünyalarında ele alınabilecek öznel konulardır. Dinler, bu sorulara yanıt verdiklerini iddia etseler de bizce bunlar doğru değildir. Bu soruların ve kaygıların yanıtları ve çözümleri ne bir dinde, ne bir ideolojik, felsefi veya ahlaki öğretide ne de bilimde bulunabilir. Bunlar bireysel, öznel hayatın parçalarıdır. "Ne ararsan kendinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Kabe'de değil" atasözü de bu düşüncemizi ifade eder.

g) Sitemiz, aydın insan Turan Dursun anısına kurulmuş olmakla birlikte sadece Turan Dursun'un makalelerini kendisine sınır edinmiş değildir. Ayrıca onu tüm görüşleriyle doğru kabul eden, tabulaştıran, tarikatvari bir yapılanma da değildir. Eğer böyle olsaydık, dinlerde eleştirdiğimiz noktaları kendimizde de yaratmış olurduk. Biz bunun yerine bilimsel-akılcı perspektif ile Turan Dursun'a bakmakta, bunun sonucunda onun doğrularını çoğunlukta, hatalarını ise azınlıkta görmekteyiz. En önemlisi ise dinlerden özgürleşmenin insanlığı daha güzel yerlere getireceği düşüncesinde onunla aynı paydadayız."

hackercesur
08-09-2010, 21:37
Din büyük bir uyuşturucudur. Bıraksanız bile izleri kalır. Mesela birisi ölünce "allah rahmet eylesin" deriz. Ya da işler nasıl denince "Çok şükür" deriz. vs....

Bu uyuşturucunun etkilerinden kurtulmanın en güzel yolu sakin ve huzur dolu, ağaçlık, suluk bir yer diye düşünüyorum. Normalde oldugundan daha uzun bir süre burda kalacaksın.

Bir taşa oturup çevreyi izlerken düşüneceksin. Düşüneceksin fakat bir yere varamayacaksın. Neden yaşıyorum sorusuna cevap bulamayacaksın. Fakat şunu bulacaksın...

"Madem bu dünyadayız. Bu halletmemiz gereken büyük bir sorun."

Özellikle sizin gibi bayanları görünce daha çok seviniyorum sorguladıkları için. Ve bence kadını 2. sınıf yerine koyan dinlere en az inananlarda kadınlar olmalıdır.

Saygılarımla...

hackercesur
08-09-2010, 21:39
Sn. troyya,

Peki neden burdasın ? Ayetler ve mantık sana birşeyler çagrıştırmıyor mu ?
yalan dediginiz hadisler. ?

troyya
09-09-2010, 01:11
neden mi burdayım...o ayrı bir konu sayın hacker...net siz 100 de 100 dogrusunuz siz allamesiniz diyerekten burda değilim tabi...burada olmamın tek sebeni...tez ve anti-tez kurmak ve mukayese etmek...

sadece tezle olmaz bu iş...mutlak ölçüt bilgi ölçütünde anti-tez olması gerekiyor...

hackercesur
09-09-2010, 10:03
neden mi burdayım...o ayrı bir konu sayın hacker...net siz 100 de 100 dogrusunuz siz allamesiniz diyerekten burda değilim tabi...burada olmamın tek sebeni...tez ve anti-tez kurmak ve mukayese etmek...

sadece tezle olmaz bu iş...mutlak ölçüt bilgi ölçütünde anti-tez olması gerekiyor...

Sayın troyya;

Peki şu ana kadar kuranda sana mantıksız gelen şeyler oldu mu hiç ?

Ya da 1000 penceresi olan odanın sadece 1 penceresinden mi bakıyorsun ?

troyya
10-09-2010, 11:15
hackercesur niye olsun ki...ben 14 asır oncesine beynimle gidebiliyorum...ve kurana hem bu yaşamdan hemde o yaşamdan bakabiliyorum...müslüman olmamdaki tek etkende bu zaten...ben oyle sizin çelişki diye getirdiğiniz ayetlere sizin gözünüzden bakmıyorum...

Natan
10-09-2010, 18:47
Sayın Troyya

Burada hertürlü fikri ortaya koyabilir fikirleri çatıştırabilir ve böylece fikir ikliminizi zenginleştirebilirsiniz. :grouphug:

Turan hoca hayattayken karşısına çıkamayanlar sonradan atıp tutmaya başladılar. "Sonradan" diyorum , aslında öldürüldükten ,katledildikten sonra demem gerekiyor. Muhalif seslere dayanamayan yobazların tek yapabildikleri buydu sanırım. Katletmek , ÖLDÜRMEK !

Zaten tanrı da kendisini istemeyenleri öldürmeyecek mi ? Öldürdükten sonra TÜRLÜ İŞKENCELERDEN GEÇİRİP , İŞKENCECİ sıfatını kullanmayacak mı ?

İslamiyet üzerine konuşabilmek için illaki bir ilahiyat okulundan diploma almanıza gerek yok. Siz bir bireysiniz, okur araştırırsınız. Ki allahınız size beyin vermiş .

Başkalarının beynine muhtaç kalmaktansa sayın troyya araştırın siz bir şeyler üretin.

Tüm Din hocaları işin ehli midir ?

Karşıt görüşü inceliyor ,hakkını vererek okuyor ve düşünüyorlar mı ?

saygılarımla

troyya
11-09-2010, 00:20
tüm ateistler işin ehlimidir desem ne cevap verirsin sayın natan...turan dursun imamken yobaz, imamlıktan çıktıktan sonra aydın oluyor...bu ne perhiz bu ne lahana tursusu...

ben sana ateistken yobazsın diyor muyum ?

bak iste aramızdaki fark topyekun budur...

Gelelim Allahın senin gözünde işkenceci ama ona gazap verici diyelim,özelliğine...

sevgili natan : bir yerde küfreden adam var...gerçekler yüzüne çarpılmış..git bu yoldan diye seslenilmiş...

ama o kafasına buyruk bir şekilde..sen kimsin lan tanrı bozuntusu...seni tanımıyorum ben...bu koca sistemi ben yarattım...sen de kimsin deyip, karşı çıkıyor...

sen olsan ne yaparsın ?

Edit.

Jdarc
13-09-2010, 14:57
http://dunyayabusbutunkarsi.blogspot.com/2010/09/kuran-yakmslar-aman-fucking-allah.html

Çok kısa geçtim, okumanızı isterim.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
13-09-2010, 23:37
nasıl sorguluyorsunuz bize de öğretsenizde bizde doğruyu bulsak artık?

oturup yoga felan mı yapıyorsunuz

tınn tınnn 'aa tanrı yokmuş'

bu kadar basit yani..

bir deistte tanrı var ama öyle değil şöyledir böyledir diyerek kendisini tanrıya değilde tanrıyı kendisine uydurur, ve der ki doğru budur..

bende sorguladım ve yaşamın kaynağının yağmurlu bir havada yarım kilo sülfatın üstüne düşen yıldırımın ardından gözü kapalı 1 milyon defa isabetli basket atmanın daha inandırıcı olduğu bir tesadüfler zincirinden sonra meydana geldiğine inanmadım, buyur burdan yak:)

burdayız, inanmak ile inanmamak ve bize bunlardan birini seçtirecek bir aklımız var, işte tesadüf diye buna derim ben..

Jdarc
14-09-2010, 00:10
nasıl sorguluyorsunuz bize de öğretsenizde bizde doğruyu bulsak artık?

oturup yoga felan mı yapıyorsunuz

tınn tınnn 'aa tanrı yokmuş'

bu kadar basit yani..

bir deistte tanrı var ama öyle değil şöyledir böyledir diyerek kendisini tanrıya değilde tanrıyı kendisine uydurur, ve der ki doğru budur..

bende sorguladım ve yaşamın kaynağının yağmurlu bir havada yarım kilo sülfatın üstüne düşen yıldırımın ardından gözü kapalı 1 milyon defa isabetli basket atmanın daha inandırıcı olduğu bir tesadüfler zincirinden sonra meydana geldiğine inanmadım, buyur burdan yak:)

burdayız, inanmak ile inanmamak ve bize bunlardan birini seçtirecek bir aklımız var, işte tesadüf diye buna derim ben..

Türkçe'yi güzel kullanmak bu kadar zor olmasa gerek. Sert ve korku yüklü bir din olan İslam tabusunun empoze ettiği düşüncelerden kolaylıkla sıyrılmak ve Allah'ı bir seferde inkar etmek kolay değildir sayın Şehit.
Buradaki insanlar araştırma yapıyor; bilimi okuyorlar.
Sizin gibi hiçbir şeye anlam veremeyip " aa bir tanrı olmalı" diye düşünmüyorlar; tam tersine "bir anlam verme yolunda" çabalıyorlar.
İleti kirliliği yaratmayın, rica ederim.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
14-09-2010, 21:50
Türkçe'yi güzel kullanmak bu kadar zor olmasa gerek. Sert ve korku yüklü bir din olan İslam tabusunun empoze ettiği düşüncelerden kolaylıkla sıyrılmak ve Allah'ı bir seferde inkar etmek kolay değildir sayın Şehit.
Buradaki insanlar araştırma yapıyor; bilimi okuyorlar.
Sizin gibi hiçbir şeye anlam veremeyip " aa bir tanrı olmalı" diye düşünmüyorlar; tam tersine "bir anlam verme yolunda" çabalıyorlar.
İleti kirliliği yaratmayın, rica ederim.

bu nasıl oldu? tesadüfen.. şu nasıl oldu? tesadüfen.. ne kadarda bilimsel değil mi, zaten insan bu bilimsel tesadüfleri okuyunca hemen ateist olası geliyor..

sert ve korku yüklü demek, peki onca yazılan asarım keserim cayır cayır yakarımlara rağmen neden bazı insanlar korkmak yerine bunlara bi taraflarıyla gülüyor dersin, madem üzerimize korku salarak da herşeyi yaptırma imkanı var tanrının, neden sonsuz bir cennet vaad ediyor ki bize acaba..

zaten ülkemizde ki bütün ateistlerin hepsi bir zamanlar on numara müslümandı, ayaklarını sürüye sürüye değilde koşa koşa giderdi camiye, Kuran ı yutmuştu hepsi neredeyse, e tabi kolay değil 2 dakika sorgu yapayımda bakayım varmıymış yokmuymuş demek :blah:

Jdarc
14-09-2010, 21:53
Ben korkumdan 5 yıl sorgulayamadım doğru dürüst be :) Bu benim inancımı bozar diye bilimden, ilimden uzak durdum.
Sen o ağzıyla gülmeyenlerin, başka yerlerle gülmek için aşama aşama güldüklerini düşünmedin mi?

Şüphesiz bunda düşünen toplum için bir hayır vardır,
hadi naş!

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
14-09-2010, 23:00
Ben korkumdan 5 yıl sorgulayamadım doğru dürüst be :) Bu benim inancımı bozar diye bilimden, ilimden uzak durdum.
Sen o ağzıyla gülmeyenlerin, başka yerlerle gülmek için aşama aşama güldüklerini düşünmedin mi?

Şüphesiz bunda düşünen toplum için bir hayır vardır,
hadi naş!

unutma tanrıya inanan bilim adamlarıda var..

ve ben bilime karşı felanda değilim, hadi istersen benim sorgumu beraber yapalım, aşama aşama, var mısın? hem daha kolay olur benimde ateist olmam senin gibi bilge biri sayesinde..

Titan
14-09-2010, 23:06

Doğrudur, ya dinlere ve peygamberlere inanan bilim adamları var mı?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
14-09-2010, 23:14
Doğrudur, ya dinlere ve peygamberlere inanan bilim adamları var mı?

tanrıyı bunlardan ayrı tutabilirmisin peki, tanrı var ama din ve peygamberler yok diyebilirmiyiz?

suheda
14-09-2010, 23:14
konu başlığı özgürleşmek

kelimelerle oynayalım haydi.

Özgür=Free sınırsız istediğine haiz olan
leşmek=Leş+mek

Leş=rezil pislik kokuşmuş

mek=türkçede mastar. aidiyet eki
leşmek=kokuçmuluğumu rezilliğimi kabul ediyorum

özgür+leş+mek=özgür olduğumu düşündüğüm anda bir rezil kokuşmuş olduğumu kabul ediyorum.
...............

kelimeler iki manadadır. arzi ve semavi

üstteki arzi idi.

şimdi semavi...

Öz+gür+leş+mek

Öz=Oz=erimek yanmak ulaşmak
gür=seda=ses=kuvvet=kaldıraç
leş=kokuşmuş
mek=ingilizce ability
özgürleşmek=bütün gücümle bu kokuşmuş dünyadan uzaklaşabilm
hangi yol ?
tercih sizin.
selamlar

Nova
14-09-2010, 23:33
Özgürleşmek..

Leş kelimesi arapça değilmi ?

Birde, Türkçenin yeterliliği varken, neden ingilizce destek kullandınız yazınıza?

saygılarımla.

AvniSinanoglu
14-09-2010, 23:38
tanrıyı bunlardan ayrı tutabilirmisin peki, tanrı var ama din ve peygamberler yok diyebilirmiyiz?
Ortada 3 monoteist mevcut islam, hiristiyanlik ve yahudilik.
Sorunu anlamakta güclük cekiyorum. Cevab bulmaya calisiyorum, Tanri insanlara dogrudan konusmadigi icin insanlardan sectigi (peygamberler) araciyla insanlardan beklenti veya nasihatlarini dile getiriyor. Tanri ve insan arasinda ki farki anlatabilmek icin ne yazikki cok fazla örnek yok. Felsefi anlamda Tanrinin neredeyse doganin ta kendisi olacagina kadar varabilecek görüsler mevcut Tanrinin tahtinin Arş manasini cogu kez aciklanmaya calisilmistir ve sonuc bu arş eski kafayla gökte degil her yerde ve herzaman. Iste bu üc dinin neden bu kadar tutuldugunu Tanrinin kolayca tanimlanip mekaninin belirlenemeyisine de bagliyorum. Kuranin zaten en büyük basarisi Tanrinin insanin kendisinden daha yakin oldugunu anlatan ayetler. Bu cok müthis ve basarili bir anlayis seklidir.

Titan
14-09-2010, 23:41

Senin mantığınla gidelim öyleyse, elinde peygamberelere ve dinlere inanan bilim adamı sayısı kaç, bilmiyorsun? O zaman şöyle bir tahmin de bulunalım, bilim adamı dendiğin de inançlar konusunda senden farklı düşünüyordur çünkü bilim adamıdır, araştırır sorgular, ha yine de tanrıyı inanır ama ona sorsan tanrı bir ruhtan mı ibarettir yoksa organik bir varlık mıdır? Elbette cevap veremez o yüzden böyle bir tanrının din ve peygamber göndermeyecini de kavramıştır, deisttir yani.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
15-09-2010, 00:29
Senin mantığınla gidelim öyleyse, elinde peygamberelere ve dinlere inanan bilim adamı sayısı kaç, bilmiyorsun? O zaman şöyle bir tahmin de bulunalım, bilim adamı dendiğin de inançlar konusunda senden farklı düşünüyordur çünkü bilim adamıdır, araştırır sorgular, ha yine de tanrıyı inanır ama ona sorsan tanrı bir ruhtan mı ibarettir yoksa organik bir varlık mıdır? Elbette cevap veremez o yüzden böyle bir tanrının din ve peygamber göndermeyecini de kavramıştır, deisttir yani.

bilim adamı benden farklı nasıl araştırıp sorgular dersin, laboratuara girip deney tüpleriyle mi sorgusunu yapar, potasyum sülfat ile sodyum karbonatı karıştırarak mı dinin olmadığına karar verir yoksa kendi iç dünyasında mı muhakeme eder bunu, insan aklı tanrının varlığını anlamak için yeterlidir ama neden buradayız sorusuna cevap veremez, bunun cevabıda peygamberlerdedir elbette..

Natan
15-09-2010, 00:55
Arkadaşlar merhaba ;

Ufak bir hatırlatmanın vakti geldi sanırım.

Sayın şehit, önceki sayfada yer alan mesajınız da dahil , yazı içeriği başlıkla uyumsuz iletiler asıyorsunuz.

Bu başlık Sayın Jdarc'ın dinlerden özgürlüğe geçiş serüvenini anlattığı bir alan.

Tanrı,bilim ,din ve felsefe konularını kişisel olan bu başlıkta tartışmak yerine ilgili bölümlerde dile getirseniz biz de katılabiliriz.

saygılarımla

natan

spartacus
15-09-2010, 10:42
Suheda

o kelime oyunu olmamış :) hece oyunu olmuş... kelime oyunu yapalım deyip hece oyunu yaparken, hecelerin kullanım yerini çarpıtmayalım...

özgürleşmek

demişsin, bu kendi başına bir kelimedir. Bunu başka bir kelimenin hecesi yaparsan çuvallarsın. Anladın...

Özgürleş = Bu özgür ol, kendini özgür kıl demektir.
özgürleşmek = buda kendini özgür kılmak için hem çaba hemde oran gösterir.

Özgürleşmek, talep eder özgürlük, henüz özgür değil!...

Demek ki hece oyunu başka kelime oyunu başka bir şeydir.

mesala bir başka örnek, hayvanlaşmak.....

başka

Köpekleşmek.... yani bir halden bir başka hale girmek durumunu ifade eder. Köpek ile arasındaki fark birisi köpek iken diğeri gibisidir... Bu halde özgür değilsen önce özgürleşmek gerekir. Bir halden bir başka hale girmek çabası veya durumu...

Titan
15-09-2010, 21:45
bilim adamı benden farklı nasıl araştırıp sorgular dersin, laboratuara girip deney tüpleriyle mi sorgusunu yapar, potasyum sülfat ile sodyum karbonatı karıştırarak mı dinin olmadığına karar verir yoksa kendi iç dünyasında mı muhakeme eder bunu, insan aklı tanrının varlığını anlamak için yeterlidir ama neden buradayız sorusuna cevap veremez..

Deney tüpü mü? Bilim adamı olmayan insan bir konu hakkında araştırıbiliyorsa, bilim adamı da deney tüpü olmadan "bilimsel metot" yöntemiyle bilim adamı olmayanlardan farklı bir şekilde araştırma yapabilir, sonuçta her iki taraf da araştıma yapabilir, sadece yöntem farklıdır.

bunun cevabıda peygamberlerdedir elbette..

Mesela nasıl bir cevap olabilir?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
15-09-2010, 22:09
Deney tüpü mü? Bilim adamı olmayan insan bir konu hakkında araştırıbiliyorsa, bilim adamı da deney tüpü olmadan "bilimsel metot" yöntemiyle bilim adamı olmayanlardan farklı bir şekilde araştırma yapabilir, sonuçta her iki taraf da araştıma yapabilir, sadece yöntem farklıdır.

şu bilimsel metodu açıklarmısın?

bizler bilim adamı değiliz, o zaman senin kendi iç dünyanda yaptığın tanrı sorgusu sağlıklı değil, çünkü o bilim adamı, böyle düşünmekle başkalarının doğrularını kendi doğruların yapmaktan öte gidemezsin..

ve peygamberler, tanrının hem kendisini gösterip hemde varlığıma inanın demesini beklemiyordun heralde, yada her insana bir melek göndermesini..

Titan
15-09-2010, 22:26
şu bilimsel metodu açıklarmısın?

bizler bilim adamı değiliz, o zaman senin kendi iç dünyanda yaptığın tanrı sorgusu sağlıklı değil, çünkü o bilim adamı, böyle düşünmekle başkalarının doğrularını kendi doğruların yapmaktan öte gidemezsin..

ve peygamberler, tanrının hem kendisini gösterip hemde varlığıma inanın demesini beklemiyordun heralde, yada her insana bir melek göndermesini..

El Aksa, daha önce ki iletim de tanrının nasıl bir varlık olduğunu kimse bilemez diye yazmıştım ve senin kafanda ki ile başkalarının kafasında tam bir tanrı tarifi birliği var mı? Yok. Ben eskiden tanrıyı kainatı kavrayan bir enerjiden ibaret biliyordum, şimdi gidip bir bilim adamına sorsan o da sana senden çok çok farklı bir tanrı imajı çizebilir, senin "iman, mucize" gibi argümanların dışında üstelik. Bu durumda belki de onun çizdiği tanrı imajını sen asla kabullenmeyebilirsin, o da seninkini, onun düşünme yöntemi farklıdır, işte aranızda ki fark budur.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
15-09-2010, 22:55
El Aksa, daha önce ki iletim de tanrının nasıl bir varlık olduğunu kimse bilemez diye yazmıştım ve senin kafanda ki ile başkalarının kafasında tam bir tanrı tarifi birliği var mı? Yok. Ben eskiden tanrıyı kainatı kavrayan bir enerjiden ibaret biliyordum, şimdi gidip bir bilim adamına sorsan o da sana senden çok çok farklı bir tanrı imajı çizebilir, senin "iman, mucize" gibi argümanların dışında üstelik. Bu durumda belki de onun çizdiği tanrı imajını sen asla kabullenmeyebilirsin, o da seninkini, onun düşünme yöntemi farklıdır, işte aranızda ki fark budur.

burda önemli olan tanrının ne olduğu yada neye benzediği değil, tanrının varlığı konusundaki hemfikirdir..

Titan
15-09-2010, 23:00
burda önemli olan tanrının ne olduğu yada neye benzediği değil, tanrının varlığı konusundaki hemfikirdir..

Ne olduğu veya neye benzediği değil de "varlığı" mevzubahis ise fazla uzatmaya gerek yok, dediğin gibi olsun el_aksa!

Jdarc
16-09-2010, 04:20

ve ben bilime karşı felanda değilim, hadi istersen benim sorgumu beraber yapalım, aşama aşama, var mısın? hem daha kolay olur benimde ateist olmam senin gibi bilge biri sayesinde..

Müslüman olduğum dönemlerde ateistlere cevap veremeyeceğimi bilir; yine de ayetleri onlara doğru kabul ettirmek uğruna ellerim titreyerek kendimi kasar ve Allah'a neden onlara verebileceğim mantıklı bir yanıtı bana vermediği için üzülürdüm.
Bilim ve din çok farklı iki kavramlardır.
Bir bilimadamının dindar olması Tanrı'nın varlığını kanıtlamayacağı gibi, bir bilimadamının ateist olması da Tanrı'nın olmadığı anlamına gelmez. Velev ki; Tanrı'ya inanan bilim adamların çoğu akıllı tasarıma inanmakta, bu nedenledir ki yaratılış destanına yakından göz atmakta; ancak hala bir şey bulamamaktadır.
Bilim dünyası vaaz vermez; din adamlarının yaptığı gibi. Onlar doğruyu bulma yolunda ilerler. (Birkaç kalpazan çıkmıştır, kabul)
Ve bilim özeleştiricidir, kendini sorgular. O zaman...
Darwin'in zamanından beri insanlar bu zamana dek bir teori adına bu denli uğraşıp ellerine sağlam kayıtlar geçirmişlerse, umudum o ki senin "Tanrı'ya inandığını iddia ettiğin bilimadamları da" evrim teorisine biat etmeye başlayacaklardır.
Şuan elimizdeki tek gerçeklik; evrimdir. Ve aynı ayetleri tekrar tekrar okuyup kafanı bir tabu malikanesine dönüştüreceğine, bilimi yakından takip et, gerçeği öğren.

Çoğu arkadaşımda gözlemlediğim gibi inançlılara karşı tavrım pek de sert sayılmaz, ya da burada bulunma nedenim kabaca karşı tarafı rencide etmek olarak addedilemez.
Sana son sözüm şudur;

Hristiyanlık pagan kökenli bir din olup İsa'nın yaşadığına dair Tacitus'tan dahi pek bir tarihi bilgi alınamamıştır.
Bu ne demektir?
İsa'nın elenmesi Kur'anı otomatik olarak eler; çünkü Kur'an İsa'yı sahiplenmektedir.
Kur'an elalemin cinsel yaşamına kadar burnunu sokan, milliyetçi, şiddet içerikli tarihi bir eserdir, araplardan bize kalan.
Ben 5 yılımı verdim bunları öğrenebilmek adına.
Ve şuanda özgürüm, cehennem ateşi çok uzak. Tabularım yıkıldı ve çok mutluyum. Dünya için ne yapmalıyım diye düşünüyorum?
Eğer Tanrın varsa, o da kabul etsin pek çok müslümandan daha çok hayırlıyım şu dünya için.
Velhasıl, demem o ki; özgürleşebilirsin.
Yalanların girdabından kurtulabilirsin. Sana 1400 yıllık bir yalan aşılandı ve kahroluyorsun.
Huzur meselesine gelince;
Ben ne zaman kur'an ayetlerini okusam(küçüklüğümden beridir) içim daralır, kasvete gömülürdüm.
Huzur bunun neresinde?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
16-09-2010, 23:33
Müslüman olduğum dönemlerde ateistlere cevap veremeyeceğimi bilir; yine de ayetleri onlara doğru kabul ettirmek uğruna ellerim titreyerek kendimi kasar ve Allah'a neden onlara verebileceğim mantıklı bir yanıtı bana vermediği için üzülürdüm.
Bilim ve din çok farklı iki kavramlardır.
Bir bilimadamının dindar olması Tanrı'nın varlığını kanıtlamayacağı gibi, bir bilimadamının ateist olması da Tanrı'nın olmadığı anlamına gelmez. Velev ki; Tanrı'ya inanan bilim adamların çoğu akıllı tasarıma inanmakta, bu nedenledir ki yaratılış destanına yakından göz atmakta; ancak hala bir şey bulamamaktadır.
Bilim dünyası vaaz vermez; din adamlarının yaptığı gibi. Onlar doğruyu bulma yolunda ilerler. (Birkaç kalpazan çıkmıştır, kabul)
Ve bilim özeleştiricidir, kendini sorgular. O zaman...
Darwin'in zamanından beri insanlar bu zamana dek bir teori adına bu denli uğraşıp ellerine sağlam kayıtlar geçirmişlerse, umudum o ki senin "Tanrı'ya inandığını iddia ettiğin bilimadamları da" evrim teorisine biat etmeye başlayacaklardır.
Şuan elimizdeki tek gerçeklik; evrimdir. Ve aynı ayetleri tekrar tekrar okuyup kafanı bir tabu malikanesine dönüştüreceğine, bilimi yakından takip et, gerçeği öğren.

Çoğu arkadaşımda gözlemlediğim gibi inançlılara karşı tavrım pek de sert sayılmaz, ya da burada bulunma nedenim kabaca karşı tarafı rencide etmek olarak addedilemez.
Sana son sözüm şudur;

Hristiyanlık pagan kökenli bir din olup İsa'nın yaşadığına dair Tacitus'tan dahi pek bir tarihi bilgi alınamamıştır.
Bu ne demektir?
İsa'nın elenmesi Kur'anı otomatik olarak eler; çünkü Kur'an İsa'yı sahiplenmektedir.
Kur'an elalemin cinsel yaşamına kadar burnunu sokan, milliyetçi, şiddet içerikli tarihi bir eserdir, araplardan bize kalan.
Ben 5 yılımı verdim bunları öğrenebilmek adına.
Ve şuanda özgürüm, cehennem ateşi çok uzak. Tabularım yıkıldı ve çok mutluyum. Dünya için ne yapmalıyım diye düşünüyorum?
Eğer Tanrın varsa, o da kabul etsin pek çok müslümandan daha çok hayırlıyım şu dünya için.
Velhasıl, demem o ki; özgürleşebilirsin.
Yalanların girdabından kurtulabilirsin. Sana 1400 yıllık bir yalan aşılandı ve kahroluyorsun.
Huzur meselesine gelince;
Ben ne zaman kur'an ayetlerini okusam(küçüklüğümden beridir) içim daralır, kasvete gömülürdüm.
Huzur bunun neresinde?

senin gibi düşünmüyorum, ateistlere cevap veremediğinde Allah a değil kendine kızsaydın birşeyler değişirdi belki, ki zaten Allah yardım etseydi ateist diye birşey de olmazdı dimi, ve gün gelmiş sahne değişmiş, sen ateist olmuşsun bir müslümanda sana cevap veriyor, dün senin oturduğun yerde şu an ben oturuyorum, senin geçtiğin yerlerden geçiyorum şu an..

ben bilimi hiçbir zaman dışlamıyorum, evrim teorisine inanmayan ateistte vardır, inanan müslümanda vardır elbette, ve ateizmde evrim teorisiyle doğmamıştır, takdir edersin ki teoriyi destekleyenler bilim adamıysa karşı çıkanlarda Hint fakiri değil, eskidendi o teoriye karşı çıkanlara ayetlerin gösterilmesi..

bilime önem veriyorsun ve evrim vardır diyen bilim adamına inanıyorsun ama evrim yoktur diyen bilim adamına inanmıyorsun, bunun için filozof olmayada gerek yok, karaciğerin olmadan en fazla üç gün yaşayabiliyorsan oluşumu için binlerce hatta milyonlarca yıl nasıl bekleyebilirsin ki..

''Bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir, denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O halde birinci varsayımı irdelemek gerekir. Sitokrom-C'nin belirli amino asit dizilimini sağlamak, bir maymunun daktiloda hiç yanlış yapmadan insanlık tarihini yazma olasılığı kadar azdır, maymunun rastgele tuşlara bastığını kabul ederek. ''
(Prof. Dr. Ali Demirsoy, Kalıtım ve Evrim)

bilimse bilim, işte senin inançsızlığının garantisi bir maymunun rastgele tuşlara basarak insanlık tarihini yazma olasığı kadardır, evrim teorisi Albert Einstein ın bütün bilimlerin birinci kanunu olarak nitelediği 'termodinamiğin ikinci kanunu' olarak bilinen 'entropi kanuna' da terstir, doğruluğu deneysel olarak kanıtlanmış olan entropi kanununa göre evrendeki canlı cansız herşey sürekli bir düzensizliğe bozulmaya doğru yol almaktadır..

bilimin evrim teorisini teori olmaktan çıkarıp kanun olarak kabul ettiği, bütün bilim adamları için aynı konsensüs sağlandığı gün benimde inanmamam için bir sebep kalmaz..

Hz.İsa yı herkes duymuş ama Tacitus mu duymamış, bumu rahatlatıyor seni? bu mu sana herşeyi bir kalemde sildiriyor?

bana Kuran ın karıştığı, ama senin zararına olan bir şey söylermisin? sana şiddet içeren yerler neresidir? Kuran da 10 yerde Cehennem den bahsediyorsa 100 yerde de ''inananlar'' için Cennet i müjdeliyordur, eğer inanıyorsan burda seni bağlayan Cennet ile ilgili olanlardır onların kasvete düşmesi gerekirken sen kendini düşürmüşsün..

tabularımın olması mutlu olmama engel değil, ateist olunca yediğin üzümün tadı değişmiyor sonuçta, sen zaten hiç inanmamışsın JDark, önceleri ezan okunduğunda televizyonu kapatırsın, sonra sadece sesini kapatırsın, sonra sesini kısarsın, sonra hiç ellemezsin ve artık iki seksen uzanırsın, önceleri sana yapılmaz gelen herşey artık normal gelir ve ateist olmaya karar vermeden çok önceleri olmuşsundur bile..

AvniSinanoglu
17-09-2010, 01:43
Jdarc umarim tarihin ve kültürümüzün verdigi adablar ve normlardan uzak durmassin. Inanci arastirirken kendine fazla yüklenmissin anlatina göre, buna hic gerek yok. Ben ateistlerlede koyu müslümanlarla da sohbet edebilecek kadar neseli birisiyim. Inanclar ve tarihi inanclar yüzünden kimseyle kavga etmek istemem.

suheda
17-09-2010, 02:05
Suheda

o kelime oyunu olmamış :) hece oyunu olmuş... kelime oyunu yapalım deyip hece oyunu yaparken, hecelerin kullanım yerini çarpıtmayalım...

özgürleşmek

demişsin, bu kendi başına bir kelimedir. Bunu başka bir kelimenin hecesi yaparsan çuvallarsın. Anladın...

Özgürleş = Bu özgür ol, kendini özgür kıl demektir.
özgürleşmek = buda kendini özgür kılmak için hem çaba hemde oran gösterir.

Özgürleşmek, talep eder özgürlük, henüz özgür değil!...

Demek ki hece oyunu başka kelime oyunu başka bir şeydir.

mesala bir başka örnek, hayvanlaşmak.....

başka

Köpekleşmek.... yani bir halden bir başka hale girmek durumunu ifade eder. Köpek ile arasındaki fark birisi köpek iken diğeri gibisidir... Bu halde özgür değilsen önce özgürleşmek gerekir. Bir halden bir başka hale girmek çabası veya durumu...

Birisi mesaj atmış. Sanırım ER;kek
Öncelikle; mantık oyunları ile kelime oyunları farklıdır; bu meslekte olanlar bilir zaten. Ancak bildiğini kazamayanlar kısaca kazmalar hariç.

Gelelim yanıtın çözümüne;
Özgürlşemek= talep eder özgürlüğü denmiş. Yanlış

Leşmek, onu sindirmek demektir. arapça kesmeyeceğim ama kök arapçadır. Siz kendi dilinizde istediğiniz kadar kazının sayın kazma.

Sonra hayvankaşmak; bun anlayamadım açıkcası....
Hem hayvandan geldiğinizi ispat etmek için bunca çaba sergileyeceksiniz, sonrada hayvan olmadığınızı ispat etmek için bilime başvuracaksınız. Bir şeyin aslı yani kökü neyse yansıması kelimelerde de odur. Öyleyse İnsan kelimesi nisyandan geldiği üzere; ki unutan demek olduğu halde, sizler hayvandan geldiğinizi idda ederken hayvan ile insan kelimeleri arasındaki etimolojik bağı krmak zorundasınız.
Hayvanların hafızası yoktur ahanda buldum insan hayvandır derseniz de; biraz daha okuyun bu fasit ve bir kırılması gerekn döngüdür derim ancak.

Ayrıca iddia eden ispatlar kaidesi karinedir maulumunuz.

Olay aslında basittir. İnsan kelimesine sahip çıkacaksanız hayvan olmadığınızı kabul etmelisiniz. Ama hem hayvanım hem de insanım derseniz biliminizin dayandığı P ise Q önermelerini çiğnemek zorundasınız.
Sayın spartacus.
Saygılarımla

frodo
17-09-2010, 10:05
Süheda derdinin ne olduğu malum. Ama burası TD sitesi ve buraya senin kıratında bol
sayıda yeni üye gelir ve fazla durmaz giderler.

Dileğimiz kendi düşüncelerini sonuna kadar savunan ve ifade eden ancak muhattaplarına kelime-hece oyunlarıyla hakaret etmeyen Süheda'nın aramızda daim olmasıdır.

İma yoluyla hakaretler yoluna girdiğin anda benzer yöntemlerle karşılık bulman kaçınılmazdır ve "ama onlar da bana hakaret ediyor" savunmasının çocuk sızlanmasından öte kıymet-i harbiyesi yoktur.

spartacus
17-09-2010, 11:23
Suheda, bu son yazın daha bir beter.

Leşmek, onu sindirmek demektir. demişsin.

Özgürleşmek.

Burada ki leşmek, kullanım açısından KELİME değildir, kelime oyunu kelimelerle yapılır, hecelerle değil. Bunu önceki yazımda ifade ettiğim için öğrendiğini varsayıyorum. dersin kalan kısmına devam ediyorum.

Demek ki kelime oyunu yapacağım derken hece oyunu yapmak pek anlamlı değilse bile, yine de en azından azcık(çok değil) dil bilgisi gerekir. Bir kelime de kelimenin özü- eki nedir bilmek gerekir. demek ki buradan anladığımız azcık bile dil bilgisine sahip olmadığınızdır. Neyse anlatayım ben yine,

mek, mak gibi ekler kelimelerdeki mastar ekidir. Örnek vermek gerekirse, al-mak, git-mek, gel-mek, yürü-mek, cahil(leş)-mek gibi, eylem belirtir ek'tir.

Şimdi bu ekleri gördüğümüze göre,

Özgürleşmek deki mek eki, mastar ekidir. yani eylem belirtir, yani özgür olmak, eylemi.. Yani bu bir ek olmak ile artık biz bunu Leşmek olarak ele alamayız.

Şimdi bir başka örnek verelim,

Kalıp-laş, kalıp halini alma bildirir, yani bir halin, bir başka hale dönüşmesi, bürünmesidir. Bu bürünme ister yeni halde durum isterse benzeşim içerebilir. Benzeştirmeye örnek, Hayvan-laş-mak....

özgürlşemke kelimesini şu saatden sonra anlama becerisi gösteremeyen için anlaşılır örnekler çoğaltılabilir. Kelleşmek, Gürleşmek....... gibi

Şimdi özgürleşmek kelimesinden, Leşmek diye bir kelime türetebilmek için insanın cahil değil zır cahil olması gerekir. benim hem hatayı göstermem hemde bilgi vermem karşısında bana, "Kazma" diye hitap edilmesi ise, kişinin konumuzla da alakalı olarak, bir bakıma hayvanlaşması olarak ifade edilebilir.

Şimdi otur, buradaki ekleri kelimeden ayır, Laşmak'ın Arapça da anlamı neymiş git ona bak. Taki kör gözüne, badem parmağın girene kadar...

Jdarc
17-09-2010, 21:17
Arkadaşlar benim sayfam madem, hak talep ediyorum.
Benim sayfamda gereksiz tartışmalara girmeyin lütfen.

AerA
17-09-2010, 23:23
Evrim teorisi Albert Einstein ın bütün bilimlerin birinci kanunu olarak nitelediği 'termodinamiğin ikinci kanunu' olarak bilinen 'entropi kanuna' da terstir, doğruluğu deneysel olarak kanıtlanmış olan entropi kanununa göre evrendeki canlı cansız herşey sürekli bir düzensizliğe bozulmaya doğru yol almaktadı.

El Aksa Şehitleri dostum, belliki fen fakültesine bağlı bir bölümde okumamışsın. Aksi takdirde bu ahmakça cümleyi kuramazdın. Bunu mu yediriyorlar size. İnsan ne kadar lapin olursa olsun, yemsiz zokayı yutmamalı.

Okuyunuz...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19631

Buda biraz daha ayrıntılısı...(Adnan Oktar'ın tekzipli parağrafına cevap)

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=335075&postcount=285

İsterseniz bir ara Talcius ve eseri Annal üzerinede konuşabiliriz.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
20-09-2010, 23:42
El Aksa Şehitleri dostum, belliki fen fakültesine bağlı bir bölümde okumamışsın. Aksi takdirde bu ahmakça cümleyi kuramazdın. Bunu mu yediriyorlar size. İnsan ne kadar lapin olursa olsun, yemsiz zokayı yutmamalı.

Okuyunuz...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19631

Buda biraz daha ayrıntılısı...(Adnan Oktar'ın tekzipli parağrafına cevap)

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=335075&postcount=285

İsterseniz bir ara Talcius ve eseri Annal üzerinede konuşabiliriz.

bir maddenin çürüyüp bozulmamasını hangi formül engelleyecek söylermisin, makineleri yapmak için senin yine makinelere ihtiyacın yok mu..

zaten evrim teorisine inanan herkes alim profesör yada çakma Einstein dır, olayı moleküler bazda inceleyip öyle karar vermişlerdir, ve hikayenin sonuda genelde Hary Potter ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabından fırlamış cümlelerle vaaz verilerek tamamlanır..

bilinci olmayan şeyin hedefide olmaz, hele mükemmel hedefi hiç olmaz..

AerA
20-09-2010, 23:55
bir maddenin çürüyüp bozulmamasını hangi formül engelleyecek söylermisin, makineleri yapmak için senin yine makinelere ihtiyacın yok mu..

zaten evrim teorisine inanan herkes alim profesör yada çakma Einstein dır, olayı moleküler bazda inceleyip öyle karar vermişlerdir, ve hikayenin sonuda genelde Hary Potter ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabından fırlamış cümlelerle vaaz verilerek tamamlanır..

bilinci olmayan şeyin hedefide olmaz, hele mükemmel hedefi hiç olmaz..

Evrim teorisi termodinamiğin ikinci kanunu ile ters düşmez. Verilen iki linkte konu incelenip, genel fizik formülleri ilede izah ediliyor. Dersin ki evrim teorisi benim mantığımla ters, eyvallah..Ama termodinamiğin 2. kanununa ters demek, Cehaletten Şahlandım demektir.

Kolay gelsin.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 00:37
Evrim teorisi termodinamiğin ikinci kanunu ile ters düşmez. Verilen iki linkte konu incelenip, genel fizik formülleri ilede izah ediliyor. Dersin ki evrim teorisi benim mantığımla ters, eyvallah..Ama termodinamiğin 2. kanununa ters demek, Cehaletten Şahlandım demektir.

Kolay gelsin.

ee evrim bu, o kadar akla ziyan şeylere çare bulmuş ki termodinamik hafif kalır.. inanmak için 2. kanunu bile yediniz hadi hayırlısı:fish2:

AerA
21-09-2010, 00:47
ee evrim bu, o kadar akla ziyan şeylere çare bulmuş ki termodinamik hafif kalır.. inanmak için 2. kanunu bile yediniz hadi hayırlısı:fish2:

Saygıdeğer dostum ;

Entropi hayat için gereklidir. Hayat başlar, entropik yaşlanmaya uğrar. Nihayetinde son bulur ve çürümeye başlar. Bu şekilde yeni hayatlar için hammadde kaynağı temin edilmiş olur. Entropi hayatın olmazsa olmazdır zaten. Hayata dair herşeyde kendini gösterir. Entropi olmamış olsa idi, hammadde eksikliğinden ötürü canlılık devam edemez ve bir noktadan sonra yok olurdu.

Entropi kavramını bilmiyorsunuz, formülizasyonu hakkında fikriniz yok, entropik fonksiyon nedir habersizsiniz. Bence donanımlandırınız kendinizi. Yada boşveriniz bu söylemleri.

İki tane konu var orada, ikincisiydi zannedersem, çok basit (orta okul) fiziği, iki formülle yalanlamıştım bu iddiayı.

Teori olarak evrime ters bakıyor olabilirsiniz, inançlarınıza uymuyor, mantığınız almıyor olabilir. Ama Termodinamiğin ikinci yasası ile çeliştiği devasa bir yalandır. Kaldı ki bunu söyleyenlerde artık söylememekte. Basit iki formül yalanlıyor kendilerini.

saygılar ve esen kalınız.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 01:16
Saygıdeğer dostum ;

Entropi hayat için gereklidir. Hayat başlar, entropik yaşlanmaya uğrar. Nihayetinde son bulur ve çürümeye başlar. Bu şekilde yeni hayatlar için hammadde kaynağı temin edilmiş olur. Entropi hayatın olmazsa olmazdır zaten. Hayata dair herşeyde kendini gösterir. Entropi olmamış olsa idi, hammadde eksikliğinden ötürü canlılık devam edemez ve bir noktadan sonra yok olurdu.

Entropi kavramını bilmiyorsunuz, formülizasyonu hakkında fikriniz yok, entropik fonksiyon nedir habersizsiniz. Bence donanımlandırınız kendinizi. Yada boşveriniz bu söylemleri.

İki tane konu var orada, ikincisiydi zannedersem, çok basit (orta okul) fiziği, iki formülle yalanlamıştım bu iddiayı.

Teori olarak evrime ters bakıyor olabilirsiniz, inançlarınıza uymuyor, mantığınız almıyor olabilir. Ama Termodinamiğin ikinci yasası ile çeliştiği devasa bir yalandır. Kaldı ki bunu söyleyenlerde artık söylememekte. Basit iki formül yalanlıyor kendilerini.

saygılar ve esen kalınız.

2. kanun;

'evrendeki ki her şeyin devamlı olarak, enerji vererek, düzenli halden daha düzensiz bir hale dönüşme sürecidir.'

der, eğer sen kendini bu evren dışında görüyorsan o başka, a bide güneşin entropisini kurcala bakalım, boşuna dememişler 'kontrolsüz güç, güç değildir' diye..

AerA
21-09-2010, 01:34
2. kanun;

'evrendeki ki her şeyin devamlı olarak, enerji vererek, düzenli halden daha düzensiz bir hale dönüşme sürecidir.'

der, eğer sen kendini bu evren dışında görüyorsan o başka, a bide güneşin entropisini kurcala bakalım, boşuna dememişler 'kontrolsüz güç, güç değildir' diye..

Halen ısrarla hiç bir bilginizin olmadığı dalgalarda kürek çekmektesiniz.

Polimerleşme reaksiyonları, gerçekleşmesi için enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerjiyi alırsa düzensiz dağılmış monomerler, daha düzenli bir polimeri oluşturur.

Yani kısacası enerji verirseniz eğer daha düzenli bir yapıya gidersiniz. Güneş şu noktada Dünyaya enerji vermekte. Hammadden ürünün oluşması için gerekli eşik enerjisini (reaksiyon enerjisi) sağlamakta.

Entropi ise, canlılığın sonsuza dek değil, yaşamsal bir süre içinde gerçekleşmesini sağlamakta.

Bilginizin yetmediği branşlarda kulaç atmayınız. Toplum içinde bunu yapmayınız, ahkam kestiğiniz konuda uzman biri çıkar, rezil olursunuz. Benden tavsiye. Donanımlandırınız kendinizi.

İslam forumunda bilginizi konuşturunuz, fizik ve kimya alanında değil.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 19:30
Halen ısrarla hiç bir bilginizin olmadığı dalgalarda kürek çekmektesiniz.

Polimerleşme reaksiyonları, gerçekleşmesi için enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerjiyi alırsa düzensiz dağılmış monomerler, daha düzenli bir polimeri oluşturur.

Yani kısacası enerji verirseniz eğer daha düzenli bir yapıya gidersiniz. Güneş şu noktada Dünyaya enerji vermekte. Hammadden ürünün oluşması için gerekli eşik enerjisini (reaksiyon enerjisi) sağlamakta.

Entropi ise, canlılığın sonsuza dek değil, yaşamsal bir süre içinde gerçekleşmesini sağlamakta.

Bilginizin yetmediği branşlarda kulaç atmayınız. Toplum içinde bunu yapmayınız, ahkam kestiğiniz konuda uzman biri çıkar, rezil olursunuz. Benden tavsiye. Donanımlandırınız kendinizi.

İslam forumunda bilginizi konuşturunuz, fizik ve kimya alanında değil.

hala bana Hary Potter vaazı veriyosun hammaddeden ürünün oluşması için neye ihtiyacın var senin?? şansa mı? yada yağmurlu bir havada yarım kilo sülfatın üzerine düşen yıldırıma mı? ne kadar basite indirgiyorsunuz herşeyi ya, akıllı geçinip akla zarar şeylere inanıyorsunuz, sanki Voltran ı oluşturuyoruz burda, dandikten mükemmele giden evrim sürecinde güneşin rolü yoktur, yani evrimin bir enerji alış-verişi söz konusu değildir, ve test edilip onaylanmış Einstein tarafından da kanunların babası olarak nitelendirilmiş Termodinamiğin 2. Yasasına görede kainattaki her şey sürekli bir düzensizliğe doğru gidiş sürecindedir, bu kanunla evrimi açıklamaya kalkarsan baltayı taşa vurursun, kumda oynamaya devam et sen..

AerA
21-09-2010, 19:47
hala bana Hary Potter vaazı veriyosun hammaddeden ürünün oluşması için neye ihtiyacın var senin?? şansa mı? yada yağmurlu bir havada yarım kilo sülfatın üzerine düşen yıldırıma mı? ne kadar basite indirgiyorsunuz herşeyi ya, akıllı geçinip akla zarar şeylere inanıyorsunuz, sanki Voltran ı oluşturuyoruz burda, dandikten mükemmele giden evrim sürecinde güneşin rolü yoktur, yani evrimin bir enerji alış-verişi söz konusu değildir, ve test edilip onaylanmış Einstein tarafından da kanunların babası olarak nitelendirilmiş Termodinamiğin 2. Yasasına görede kainattaki her şey sürekli bir düzensizliğe doğru gidiş sürecindedir, bu kanunla evrimi açıklamaya kalkarsan baltayı taşa vurursun, kumda oynamaya devam et sen..

Termodinamiğin ikinci yasası ile Evrim'i açıkladığım yok ki.
Termodinamiğin 2. Yasası Evrimle çelişmez diyorum. İki tane fiziksel formül ile bunun kanıtı/ispatı var diyorum. Bu çelişir yalanını bile uyduranlar artık bu fikrinden vazgeçti, başka kulvarlarda at koşturuyor diyorum.

İki tane fiziksel formülü, Termodinamiğin 2. kanunun zaten yaşam oluşum ve bitimi için gerekli olduğunu idrak edemeyecek durumda olan siz....hangi Tanrının hangi ilahi kanunu idrak edebilecek durumda olabilirsiniz ki?

Bilginiz dahilinde olmayan konularda (Fizik-Kimya v.b.) bilgisizliğinizi beyan etmeyin.

İnancınız dahilinde İslam Forumunda bir şeyler paylaşın...

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 20:04
Termodinamiğin ikinci yasası ile Evrim'i açıkladığım yok ki.
Termodinamiğin 2. Yasası Evrimle çelişmez diyorum. İki tane fiziksel formül ile bunun kanıtı/ispatı var diyorum. Bu çelişir yalanını bile uyduranlar artık bu fikrinden vazgeçti, başka kulvarlarda at koşturuyor diyorum.

İki tane fiziksel formülü, Termodinamiğin 2. kanunun zaten yaşam oluşum ve bitimi için gerekli olduğunu idrak edemeyecek durumda olan siz....hangi Tanrının hangi ilahi kanunu idrak edebilecek durumda olabilirsiniz ki?

Bilginiz dahilinde olmayan konularda (Fizik-Kimya v.b.) bilgisizliğinizi beyan etmeyin.

İnancınız dahilinde İslam Forumunda bir şeyler paylaşın...

hadi ya baksen, peki nedir evrim bir organ mı? dışarıdan enerji alıp çalıştığına göre vücudumuzun bir parçası olsa gerek, sen şimdi buna da kılıf bulursun, kılıf çok nasılsa salla sallayabildiğin kadar, insanlar salak zaten..

AerA
21-09-2010, 20:38
hadi ya baksen, peki nedir evrim bir organ mı? dışarıdan enerji alıp çalıştığına göre vücudumuzun bir parçası olsa gerek, sen şimdi buna da kılıf bulursun, kılıf çok nasılsa salla sallayabildiğin kadar, insanlar salak zaten..

Sayın dostum ;

Bu tam bir komedi aslında. Evrim karşıtı birisi termodinamik 2. Yasa Evrimle çelişir diye bir laf atıyor ortaya, ama entropinin kapalı sistemlerde geçerli olduğunu unutuyor. Bariz bir şekilde wikipedia'da bile yazar bu. Elbetteki kapalı sistem, dışarıdan enerji ve madde girişi olmayan sistemdir. Oysaki Dünya sistemine astroidler girmekte ve güneş enerji vermekte gibi basit bir gözlemle çürüdü fikirleri.

İkinci basamakta, Dünya açık bir sistem olsada, enerjinin iş yapabilmesi için mekanizmaya ihtiyaç var dediler. İş formülü üzerinden, mekanizmaya ihtiyaç olmadığı, uzaklık, hız, ivme, zaman v.b. kavramlarla işin yapılabildiği gösterildi kendilerine. Misal raftan düşen bir kitap, hiç bir mekanizmaya gerek duymadan, yerçekimi kuvvetine (potansiyel enerjinin getirisi) yenilerek raf kadar aşağı düşüyor ise, iş yapar. W = F * X (W=iş, F=kuvvet, x=yol) Hatta bende 2. bir link olarak verdim detaylı incelemesini.

Ben akademik anlamda hem fizik hem kimya okuduğumdan, Evrim teorisine ne taraf, ne karşıt olurum. Benim işim bilim. uzaktan gözlemci olurum sadece. Kaldı ki evrimi açıklamakta kullandıkları mekanizmaların bir çoğu biyolojik ve benim lisansın bunu anlamaya pek yetmiyor. Dışarıdan ekstradan okumam gerekiyor. Ona rağmen gözlemci olarak kalıyorum.

Peki ; fizik-kimya-biyoloji v.b. alayında bilgisiz olan kişiler ne yapıyor? En tarafsız kalmaları gereken kişiler, çünkü konuya dair bilimin hiç birini bilmiyorlar. Salça ve maydonoz oluyorlar. Maydonoz olmayınız... Bilimin içinde Evrime karşıt kişiler var ve savunmalarını, yalana (entropi-evrim çelişkisi) dayalı değil, eldeki veriye göre yapıyorlar.

Hiç bir şeyede kılıf bulduğum yok. Eldeki formüllerle, fizik-kimya yasalarına göre konuşuyorum. Ben Evrimci değilim. Ben biliciyim. Birisi bilimin ağzından yalan söylerse, bunu ortaya yine bilim çıkartır.

Saygılar ve esen kalınız.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 21:29
Sayın dostum ;

Bu tam bir komedi aslında. Evrim karşıtı birisi termodinamik 2. Yasa Evrimle çelişir diye bir laf atıyor ortaya, ama entropinin kapalı sistemlerde geçerli olduğunu unutuyor. Bariz bir şekilde wikipedia'da bile yazar bu. Elbetteki kapalı sistem, dışarıdan enerji ve madde girişi olmayan sistemdir. Oysaki Dünya sistemine astroidler girmekte ve güneş enerji vermekte gibi basit bir gözlemle çürüdü fikirleri.

İkinci basamakta, Dünya açık bir sistem olsada, enerjinin iş yapabilmesi için mekanizmaya ihtiyaç var dediler. İş formülü üzerinden, mekanizmaya ihtiyaç olmadığı, uzaklık, hız, ivme, zaman v.b. kavramlarla işin yapılabildiği gösterildi kendilerine. Misal raftan düşen bir kitap, hiç bir mekanizmaya gerek duymadan, yerçekimi kuvvetine (potansiyel enerjinin getirisi) yenilerek raf kadar aşağı düşüyor ise, iş yapar. W = F * X (W=iş, F=kuvvet, x=yol) Hatta bende 2. bir link olarak verdim detaylı incelemesini.

Ben akademik anlamda hem fizik hem kimya okuduğumdan, Evrim teorisine ne taraf, ne karşıt olurum. Benim işim bilim. uzaktan gözlemci olurum sadece. Kaldı ki evrimi açıklamakta kullandıkları mekanizmaların bir çoğu biyolojik ve benim lisansın bunu anlamaya pek yetmiyor. Dışarıdan ekstradan okumam gerekiyor. Ona rağmen gözlemci olarak kalıyorum.

Peki ; fizik-kimya-biyoloji v.b. alayında bilgisiz olan kişiler ne yapıyor? En tarafsız kalmaları gereken kişiler, çünkü konuya dair bilimin hiç birini bilmiyorlar. Salça ve maydonoz oluyorlar. Maydonoz olmayınız... Bilimin içinde Evrime karşıt kişiler var ve savunmalarını, yalana (entropi-evrim çelişkisi) dayalı değil, eldeki veriye göre yapıyorlar.

Hiç bir şeyede kılıf bulduğum yok. Eldeki formüllerle, fizik-kimya yasalarına göre konuşuyorum. Ben Evrimci değilim. Ben biliciyim. Birisi bilimin ağzından yalan söylerse, bunu ortaya yine bilim çıkartır.

Saygılar ve esen kalınız.

evrenin kendisi zaten kapalı sistem değilmidir, karşımda rafta duran kitaplar var ve hiç yerçekimine yenilip yere düştüklerini görmedim, sen rafın önünde yerde kitap görünce 'aa kitap yerçekimine yenilip düşmüş' diyorsan o başka tabi..

geçmişte bilim adamı dediklerinin insan ve maymun kemiklerini uhu ile yapıştırıp 'ahanda fosil' dediklerini de unutma..

bilim adamları içinde evrimi savunanda var karşı çıkanda, neden bir tanesi çıkıpta yerçekimi kanununa itiraz etmezde evrim teorisine karşı çıkar diye de düşündün mü hiç bilmiyorum, yol göstericin bilimse bunlarıda(karşıt görüşleri) gözardı etmemen gerekir..

AerA
21-09-2010, 21:44
evrenin kendisi zaten kapalı sistem değilmidir, karşımda rafta duran kitaplar var ve hiç yerçekimine yenilip yere düştüklerini görmedim, sen rafın önünde yerde kitap görünce 'aa kitap yerçekimine yenilip düşmüş' diyorsan o başka tabi..

Evrenin kendisi kapalı sistem ama Dünya açık bir sistem. Hayat evrende her noktada mı, Dünya da mı? Evrende "Enerji ve Madde Akışı"nın ne yöne olduğunu biliyormusunuz siz? Ben bilmiyorum...Kimse bilmiyor. Dünya kapalı sistem olan evrenin, küçük bir modeli olsa idi, evrende ki her gezegende canlılık olmalı idi. Fiziko Kimya, kapalı sistemi, madde ve enerji girişi kesinlikle olmayan sistem diye tanımlar. Buzdolabınızda sütün bozulmasının uzun sürmesi, buzdolabına dışarıdan, ısıyı düşürmek için enerji vermenizden kaynaklanır. "Isı Pompası" denir bu düzeneğe.

Serbest düşme formülüne bakınız. Siz mekanizmasını keşfetmeden bir yerçekimi yok mu idi? Bir yükseklik yok mu idi? Vardı ve bu yüzden serbest düşen her obje iş yapar. Potansiyel enerjinin, kendinden işe dönüşmesine dair en belirgin örnektir bu fizikte.

geçmişte bilim adamı dediklerinin insan ve maymun kemiklerini uhu ile yapıştırıp 'ahanda fosil' dediklerini de unutma..

Bu sahtekarlığı ortaya kilise korosu yada Mekke'nin etrafında turlayan hacı adayları değil, yine bir bilim insanı çıkarmıştır. Üstelik evrim teorisine dair bu numuneyi, kayıtlara geçirirken keşfetmiştir. Bir evrim teorisyeni bulmuştur bu sahtekarlığı. Bilim tek taraflı değildir.

bilim adamları içinde evrimi savunanda var karşı çıkanda, neden bir tanesi çıkıpta yerçekimi kanununa itiraz etmezde evrim teorisine karşı çıkar diye de düşündün mü hiç bilmiyorum, yol göstericin bilimse bunlarıda(karşıt görüşleri) gözardı etmemen gerekir..

Yerçekimi kanunu dünya 6 günde yaratıldı düşüncesi ile çelişmiyor. Yer çekimi kanunu tüm canlı türlerinin aynı anda ortaya çıktığını söyleyen "Genesis" ile çelişmiyor da o yüzden.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
21-09-2010, 22:11
Evrenin kendisi kapalı sistem ama Dünya açık bir sistem. Hayat evrende her noktada mı, Dünya da mı? Evrende "Enerji ve Madde Akışı"nın ne yöne olduğunu biliyormusunuz siz? Ben bilmiyorum...Kimse bilmiyor. Dünya kapalı sistem olan evrenin, küçük bir modeli olsa idi, evrende ki her gezegende canlılık olmalı idi. Fiziko Kimya, kapalı sistemi, madde ve enerji girişi kesinlikle olmayan sistem diye tanımlar. Buzdolabınızda sütün bozulmasının uzun sürmesi, buzdolabına dışarıdan, ısıyı düşürmek için enerji vermenizden kaynaklanır. "Isı Pompası" denir bu düzeneğe.

Serbest düşme formülüne bakınız. Siz mekanizmasını keşfetmeden bir yerçekimi yok mu idi? Bir yükseklik yok mu idi? Vardı ve bu yüzden serbest düşen her obje iş yapar. Potansiyel enerjinin, kendinden işe dönüşmesine dair en belirgin örnektir bu fizikte.

Bu sahtekarlığı ortaya kilise korosu yada Mekke'nin etrafında turlayan hacı adayları değil, yine bir bilim insanı çıkarmıştır. Üstelik evrim teorisine dair bu numuneyi, kayıtlara geçirirken keşfetmiştir. Bir evrim teorisyeni bulmuştur bu sahtekarlığı. Bilim tek taraflı değildir.

Yerçekimi kanunu dünya 6 günde yaratıldı düşüncesi ile çelişmiyor. Yer çekimi kanunu tüm canlı türlerinin aynı anda ortaya çıktığını söyleyen "Genesis" ile çelişmiyor da o yüzden.

evren sürekli genişlemekte, eğer evren kapalı bir sistemse bu genişleme duracak ve evren çökecektir, açık bir sistemse genişleme devam edecek ve bir noktadan sonra herşeyin dengesi bozulacak herşey atomlarına ayrılacaktır, bunu Hubble efendi bulmuş ve birçok bilim adamı tarafından da kabul görmüştür..

senin serbest düşme dediğin bırakılan bir cismin kendi ağırlı neticesinde ivme kazanması demektir, raftaki kitabın sıçrayıp yere atlaması değil..

ve evrim teorisi artık dinle değil bilimle çelişiyor..

AerA
21-09-2010, 22:26
evren sürekli genişlemekte, eğer evren kapalı bir sistemse bu genişleme duracak ve evren çökecektir, açık bir sistemse genişleme devam edecek ve bir noktadan sonra herşeyin dengesi bozulacak herşey atomlarına ayrılacaktır, bunu Hubble efendi bulmuş ve birçok bilim adamı tarafından da kabul görmüştür..

Bu buluşun konuya dair hiç bir alakası yoktur. Bu buluş ne evrimi ne termodinamiği ne entropiyi ne v.b. bir şeyin kanıtı/çürütmesi niteliğinde değildir. Kaldı ki evren zaten yok olacaktır.

senin serbest düşme dediğin bırakılan bir cismin kendi ağırlı neticesinde ivme kazanması demektir, raftaki kitabın sıçrayıp yere atlaması değil..

Ben raf ve kitabı da potansiyel enerjinin, işe mekanizmasız dönüşümünü izah etmek için kullanmıştım. Etken istenmiyorsa, serbest düşme olsun. Potansiyel enerjinin, mekanizmaya ihtiyaç duymadan iş yapabildiğinin bir kanıtıdır bu fizikte. kaldı ki orta okul fiziği ile bile ispatı mümkün bir gerçektir bu...

ve evrim teorisi artık dinle değil bilimle çelişiyor..

Bilimsel veri, şu noktaya kadar evrim teorisini çürütebilecek hiç bir veriye sahip değildir. İçinde bulunduğu şu noktada, evrim bir şekilde çöker : Kambriyen öncesi bir tavşan fosili bulunursa.

"Genesis" her canlı türünün aynı anda oluştuğunu kabul ediyor. Oysa ki dinazorlar zamanında insan yoktu. Tavşanda. Çünkü onlar memeli ve evrim teorisine göre sonra oluştular.

Bu kadar basit işte. Çürütmek istiyorsanız, anakronostik bir tavşan bulunuz:yo:. Birde İngiltere'de dinazor ayak izlerini barındıran bir madende, bir kaç evrim karşıtının elleri ile yaptığı tespit edilen, insan ayak izlerinide unutmayın. Şarlatan kimden çıkarsa çıksın, gerçeği bilim aydınlatır.

Tarafsız kalınız, uzaktan seyrediniz...Sizin alanınız değil çünkü.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
22-09-2010, 00:14
Bu buluşun konuya dair hiç bir alakası yoktur. Bu buluş ne evrimi ne termodinamiği ne entropiyi ne v.b. bir şeyin kanıtı/çürütmesi niteliğinde değildir. Kaldı ki evren zaten yok olacaktır.

Ben raf ve kitabı da potansiyel enerjinin, işe mekanizmasız dönüşümünü izah etmek için kullanmıştım. Etken istenmiyorsa, serbest düşme olsun. Potansiyel enerjinin, mekanizmaya ihtiyaç duymadan iş yapabildiğinin bir kanıtıdır bu fizikte. kaldı ki orta okul fiziği ile bile ispatı mümkün bir gerçektir bu...

Bilimsel veri, şu noktaya kadar evrim teorisini çürütebilecek hiç bir veriye sahip değildir. İçinde bulunduğu şu noktada, evrim bir şekilde çöker : Kambriyen öncesi bir tavşan fosili bulunursa.

"Genesis" her canlı türünün aynı anda oluştuğunu kabul ediyor. Oysa ki dinazorlar zamanında insan yoktu. Tavşanda. Çünkü onlar memeli ve evrim teorisine göre sonra oluştular.

Bu kadar basit işte. Çürütmek istiyorsanız, anakronostik bir tavşan bulunuz:yo:. Birde İngiltere'de dinazor ayak izlerini barındıran bir madende, bir kaç evrim karşıtının elleri ile yaptığı tespit edilen, insan ayak izlerinide unutmayın. Şarlatan kimden çıkarsa çıksın, gerçeği bilim aydınlatır.

Tarafsız kalınız, uzaktan seyrediniz...Sizin alanınız değil çünkü.

sen Coelacanth balıklarını kuş yapıp uçurda evrim daha fazla çürümesin, her şey senin alanın.

AerA
22-09-2010, 00:22
sen Coelacanth balıklarını kuş yapıp uçurda evrim daha fazla çürümesin, her şey senin alanın zaten.

İşte gül kokulu Muhammedimin yolundan devam eden birinin ağzına layık bir cümle...

Yakıştırdınız mı kendinize?

Bilmiyorsanız, hakkında fikriniz yoksa; darılmayın, gücenmeyin. Herşey bir tarafa ağzınızı bozmayın.

Evrimi yıkacaksanız, arka bahçenizde anakronostik bir tavşan arayın...

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
22-09-2010, 00:26
İşte gül kokulu Muhammedimin yolundan devam eden birinin ağzına layık bir cümle...

Yakıştırdınız mı kendinize?

Bilmiyorsanız, hakkında fikriniz yoksa; darılmayın, gücenmeyin. Herşey bir tarafa ağzınızı bozmayın.

Evrimi yıkacaksanız, arka bahçenizde anakronostik bir tavşan arayın...

noldu işine gelmeyince müslümanlar dört dörtlük insan dimi? hem dini kötülersin hemde översin böyle sıkıştığın zaman..Edit..

AerA
22-09-2010, 00:31
noldu işine gelmeyince müslümanlar dört dörtlük insan dimi? hem dini kötülersin hemde översin böyle sıkıştığın zaman..Edit..

Saygıdeğer Dostum ;

Ne işi, ne gelmesi efendim...
Ben sizi, ağzınızı bozduğunuz için kınıyorum.
Hiç sizin gibi olamadım, olamam da.

Yazmayı düşündüğünüz başka ağzı bozukluklarınız varsa, ahlaken yanlıştır, forum panosunu kirletmeyiniz lütfen.

Jdarc
29-09-2010, 04:17
Allah dilediğine hidayet verir, dilediğini saptırır...

Müslüman olduğum zamanlarda Allah tarafında hidayete ulaştırıldığımı zannetmiştim. Ama bu ilk değildi.
Benim dini hayatım tamamen med-cezir, tamamen irade-kapsamında. Yani bana hidayet veren kimse yok.
Önemli olan merak.

Son sorum değildi aslında bu Allah'a. Ben ona inanırken karşı çıktım. Her şeyi göze almıştım. Kur'anı okuduğum zaman cehenneme ilişkin ayetler çılgınlar gibi korkutuyor, cennete dair ayetler ise "acaba ben sonsuza kadar yaşamak mı istiyorum" diye sorgulatıyordu.
Dünya üzerinde de cennet gibi yerler var. Ne gerek var daha iyisine?
Cehenneme gelince, sordum Allah'a. Neden ceza olarak ateşte yakıyorsun? Neden başka bir yöntem değil de ateş?
O kadar sinirlerim bozuldu ki "yeter ulan yeter ben kendimi yakacağım" dedim en son.

Bizi yaratma amacı bizi sınamak, onun varlığına inanıyor muyuz inanmıyor muyuz diye. Bundan da ötesi var. Şeytanın sözü, "onların pek çoğunu yoldan çıkarmak"
Pek çoğumuz yoldan çıkarılmak, yakılmak için yaratıldık. Çılgın bir ateşte gebertilmek için yaratıldık.
Ne kadar saçma bir oyun bu?

Bana kimse sormadı bu dünyaya gelirken. Bir oyun var, seni yaratıyoruz, başarısız olursan cehennem. Cehennemin korkusundan, o riski alamazdım ben ve derdim ki "Yok ben böyle yaratılmamışken iyiyim"

Artık her kim oyununu oynuyorsa, oynamaya devam etsin.

Jdarc
29-09-2010, 04:21
Ve bu özellikle müslüman arkadaşlarıma söylediğim bir şey.

Ben yüzüme gülen bir ateistin, sırf inanmadığı için, hatta şeytanın deyimiyle büyük bir çoğunluğun "cehennemde yanmasını" istemiyorum.
İçim acıyor.

Ve Allah'tan bir dileğim olsaydı(ki dileklere bir yasak getirilmemiştir)

Cehennemi sonsuza dek yok etsin, ben öyle gelirim dine!

semihgencayla
03-10-2010, 04:56
jdarc
"İnanmak istediğime değil de, mantıklı olana inanmayı şart koştuğumdan kendime"

bu yazınızı okuduğumda aklıma şu söz geldi:
inanmaya değil bilmeye ihtiyacım var...
sizde neye ihtiyaç duyduğunuza karar verin bence..
inanmak mı? bilmek mi? bizler bilmeyi seçtik..

Bilmek beyinle alakalidir,inanmak kalp ile...
insanoglu her ikisinede sahiptir ahengi bozarsaniz ateist olursunuz...

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
03-10-2010, 17:58
Ve bu özellikle müslüman arkadaşlarıma söylediğim bir şey.

Ben yüzüme gülen bir ateistin, sırf inanmadığı için, hatta şeytanın deyimiyle büyük bir çoğunluğun "cehennemde yanmasını" istemiyorum.
İçim acıyor.

Ve Allah'tan bir dileğim olsaydı(ki dileklere bir yasak getirilmemiştir)

Cehennemi sonsuza dek yok etsin, ben öyle gelirim dine!

'sırf inanmadıkları için'

inanmamayı neden bu kadar basite indirgiyorsun?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi
03-10-2010, 18:17
Bana kimse sormadı bu dünyaya gelirken. Bir oyun var, seni yaratıyoruz, başarısız olursan cehennem. Cehennemin korkusundan, o riski alamazdım ben ve derdim ki "Yok ben böyle yaratılmamışken iyiyim"

Artık her kim oyununu oynuyorsa, oynamaya devam etsin.

tüm cevaplarını bildiğin sınavdan çakarsan bile bile lades demek deyimi tam sana göredir, şu an sınav hala sürüyor sorular belli cevaplar belliyken yanlış cevabı veripte başaramadım demek 'ateş seni çağırıyo' direftifine uymaktır artık:closed_2: