Orijinalini görmek için tıklayınız : 80 Milyon Yıllık Balık
80 milyon yıllık balık
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/xiphactinus.jpg
Kanada'nın Manitoba eyaletindeki bir kazı alanında 80 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen balık fosili bulundu.
Kanada Fosil Keşif Merkezi Genel Müdürü Tylor Schroeder, Manitoba'nın güneyindeki Pembina Vadisi arkeolojik kazı alanında, 80 milyon yıl öncesine ait, “Xiphactinus” adlı yırtıcı ve parçalayıcı dişleri olan bir türe ait balık fosilinin olduğunu açıkladı.
Altı metre uzunluğundaki fosile ait kemik parçalarının bulunması üzerine, kazı ekibinin yeni fosil aramaları için bölgedeki çalışma sürelerini uzattığı bildirildi.
Mesozoik dönemin “denizler canavarı” olarak da bilinen Xiphactinus'un fosili, Kanada Fosil Keşif Merkezi’nin Manitoba'daki müzesinde sergilenecek.
(soL-Haber Merkezi)
milomanara
07-09-2010, 00:20
"Bildiğimiz Torik Bu!" HY :D
milo muhteşemsin valla koptum yahu :)
80 milyon yıldır hiç değişmemiştir bizim köydeki derede hala aynısı var :D
Sayın milomanara ;
Harika bir yorum getirmişsiniz.
Gülermisin-ağlarmısın tadında.
Lakin güldürüyor.
Esen kalınız
Milotorik adini koydum ben de bu baliga.:D
Aksam aksam iyi güldürdünüz:D
Zekice bir tespit :) Aman dikkat inananlar çıkabilir :mod:
Bu torik lakerda olmadan evrim sitemize eklenmeli , haber için teşekkürler Kızıl..
Bana coelacanth-i hatirlatti :)
bu resimdeki balık o mu şimdi :)
kim çizdi bunu, jurassic park için kullanılan ligtwave 3d ile çizilmiş gibi, yada maya ile mi çizmişler tam emin olamadım :D
ne güsel hiç bosulmadan kalmışşş,, bunu karaköy de taze balık diye satsalarmı acaba :)
bu resimdeki balık o mu şimdi :)
kim çizdi bunu, jurassic park için kullanılan ligtwave 3d ile çizilmiş gibi, yada maya ile mi çizmişler tam emin olamadım :D
ne güsel hiç bosulmadan kalmışşş,, bunu karaköy de taze balık diye satsalarmı acaba :)
Bulunan fosil şudur :
http://www.weatherenthusiast.com/pics/museum/xiphactinus.jpg
http://images.wikia.com/fossil/images/0/08/Xiphact1.jpg
Maya veya Lightwave 3d...Temsili resminide aynen yapmışlar ama değil mi?
Resmi dikkatli inceleyin bakalım, bir yerlerinde oltanın ucu falan kalmış olmasın. :D
iide napalım eskiden soyu tükenmiş bir sürü canlı var, bunların evrim teorisi ile ilgisi yok, ve bir ara geçiş formu bulunmuşdur ve şu müzede sergi halinde bir kanıtta yok, 1 tane kemik bulup gerisini uyduran bilim adamları var...
,,
zaten benim anlamadığım, bulamadın madem ne diye uyduruyorsun,
yani bu evrim teorisi tutsun diye ortaya atılan uydurma kemikler nolcak, niye uyduruyorlar..
sonra bir müzede bir afrikalımı ney adamı tutup sergilemişlerdi, ve bilim tarihinin en büyük ayıplarından biri idi bu.
saygılar
iide napalım eskiden soyu tükenmiş bir sürü canlı var, bunların evrim teorisi ile ilgisi yok, ve bir ara geçiş formu bulunmuşdur ve şu müzede sergi halinde bir kanıtta yok, 1 tane kemik bulup gerisini uyduran bilim adamları var...
Değerli dostum ;
Bir kişi "Ara geçiş formu bulundu" diyor, bunu yalanlayanlar "O sadece soyu tükenmiş bir canlıdır" diyor. Anlamadığım, soyunu siz tüketmediyseniz o canlının ara geçiş formu olup olmadığını nereden biliyorsunuz? Yalanladığınız kişi kadar yalan söylemediğiniz ne malum?:der:
Hiç bir müzede sergi halinde kanıt yok demeden önce, bir ara Ankara'da ki MTA (Maden Tetkik Arama) Doğa Tarihi Müzesine gidiniz. İlkel "at"ları bir görünüz... Hiç birisi konstrüksiyon değil... Adresini vereyim mi, yoksa becerip bulabilir misiniz? Ankara diyorum, hani bizim ülkenin başkenti... Kendi müzelerinden haberi olmayan, Dünya müzeleri hakkında yorumda bile bulunmamalı bence...
Saygılarımla
http://www.youtube.com/watch?v=cNbtJy8WO0s
Sanırım bilmeyen yoktur Richard Dawkins'i ve kendisinin uğraş alanını.Bu video, sanıyorum, ara fosil ve evrim şeması hakkında biraz da olsa bilgi verecektir.
evrimleşme süreci vardır ve islam ile asla çelişmez..bu konu ile ilgili darwin,den 700 yıl önce yaşamış islam bilgini ibn miskheyev, evrimleşme sürecinin olduğunu bunun bitki-hayvan-insan basamağını takip ettiğini yazmıştır...
spartacus
27-01-2011, 10:20
evrimleşme süreci vardır ve islam ile asla çelişmez..
Neden oluyor bu değişim? Tanrı öylemi istemiş? Yoksa birileri mi değiştiriyor?
Tanrı,nın ne olduğunu ve ne olmadığını anlayamadığın sürece bu değişimin sebebini de kavrayamazsın dostum....daha önce başkla bir başlıkta bunun ileilgili yazdıklarımı tekrarlayayım:
"...tanrı hem tekliği hemde çokluğu temsil eder,yani tanrı kollektif bir bütünlüğü arzediyor,sen,ben aklının sınırlarının idrak edebildiği herşey bu bütünlüğü ifade eder,tanrı maddi alemi yarattı fakat bu alem insan bedeni misalidir,beden ruhun elbisesidir,makro alemde kainat tanrının elbisesidir...bizim özümüz cevherimiz ,ayetlerde açıklandığı gibi "size kendimden üfledim" cümlesinde beyan edilmiştir..burda bizim özümüzün yani ruhumuzun yaratılmadığı bizzatihi tanrısal cevher olduğu açıktır...yaratılan fiziki bedendir ruh ezelidir.....zaten tasavvuftaki "kendini bilen rabbini bilir" cümlesi vahdet-i vucüt kavramıyla karşımıza çıkıyor"...
....kainatın işleyişini belirleyen temel kanunlar nizamlar vardır,bu ilahi kanunlar kainatın her zaerresinde değişmez bir şekilde uygulanır evrimleşme sürecide bu plan dahilinde olması gereken bir süreçtir,bazılarının iddia ettiği gökte tahtında oturan bir tanrı figürü olup bu tanrı kafasına göre bir şeyler yaratıp,birini öldürüp diğerini zengin etmiyor,
ben demiştim....
yakında evrimi dindar kardeşler de sahiplenecekler diye...
elde var biiir :)
senin fikir baban darwinden 700 yıl önce ibn miskheyev,ibn haldun gibi islam düşünürü dindar kardeşlerin bu fikre sahipti
senin fikir baban darwinden 700 yıl önce ibn miskheyev,ibn haldun gibi islam düşünürü dindar kardeşlerin bu fikre sahipti
peki sonra neden fikirleri değişti??
bu şahıslar ömürlerinin sonuna kadar bu fikirde sabit kaldılar...onların takipçileride bugün aynı fikirde..geleneksel islam anlayışı bu görüşe karşı çıkıyor ama biz(hakikat islamı) farklıyız..
bu şahıslar ömürlerinin sonuna kadar bu fikirde sabit kaldılar...onların takipçileride bugün aynı fikirde..geleneksel islam anlayışı bu görüşe karşı çıkıyor ama biz(hakikat islamı) farklıyız..
way be bi hakikatçi daha çıktı.neden sesini şu yaratılışçılara duyuramıyorlar??.
bakalım bu islam daha neler yumurtlatacak...
şimdi diğer islamı takip edenler cehennemlik mi oluyor bu durumda???
içinde bulunduğun aczin ve tutarsızlığın bir sonucu olarakmı islama hakaret ediyorsun....yoksa bugün savunduğun evrim teorisinin senin fikri baban darwinden önce bir islam düşünürünün bu kavramı sistematik bir şekilde kabul etmesinin sende yarattığı şaşkınlık ve hayretin bir neticesi mi?bu islam deyip küçümsediğin şey benim hayatta en çok değer verdiğim şey olduğunun farkında olmana rağmen inanmayabilirsin amenna fakat insanların değer verdiği olgulara hakaret etmek ahlaki mi?mesela şimdi ben senin çok değer verdiğin bir olguya ne olabilir bu din değil tabi ki inançsız biri olduğun belli mesela ailene ki aile hepimizin değer verdiği bir olgudur hakaret etsem aşağılayıcı bir uslüp kullansam kabuledilebilir mi?
içinde bulunduğun aczin ve tutarsızlığın bir sonucu olarakmı islama hakaret ediyorsun....yoksa bugün savunduğun evrim teorisinin senin fikri baban darwinden önce bir islam düşünürünün bu kavramı sistematik bir şekilde kabul etmesinin sende yarattığı şaşkınlık ve hayretin bir neticesi mi?bu islam deyip küçümsediğin şey benim hayatta en çok değer verdiğim şey olduğunun farkında olmana rağmen inanmayabilirsin amenna fakat insanların değer verdiği olgulara hakaret etmek ahlaki mi?mesela şimdi ben senin çok değer verdiğin bir olguya ne olabilir bu din değil tabi ki inançsız biri olduğun belli mesela ailene ki aile hepimizin değer verdiği bir olgudur hakaret etsem aşağılayıcı bir uslüp kullansam kabuledilebilir mi?
Ne bu şimdi.. İslamik panteizm mi? İslamik pananteizm mi?
Nerede imiş o vücud ki vahdeti olsun?
Vahdet-i vucut, klasik islam anlayışının panteizm ve pananteizm ile harmanlanmış bir şeklidir. Paket farklı, içerik aynı...
Yukarıda kimse sizin inancınıza hakaret etmemiş, lakin her Klasik Mümin gibi hazmedemediğiniz yerde İslama saldırı var diye barım barım bağırıyorsunuz... "Anne koş, abim emziğimi aldı"...
Herşey bir tarafa, İslam bir ideolojidir. Eleştirilirde, hakarette edilir. Eleştiriden ve hakaretten kendini koruyamayacak kadar acizse bir fikir, yoksa sağlam bir argümanı, zaten çürüktür.... Saygı kişiye (bireye, ferde) olur efendi, fikire değil...
Sizin bu mantığınızla yola çıkılsa Hitler'e bile saygı duymak gerekir. İstediğinizde o zaten... Tarihde yaşamış en büyük kasaplara tapınmamız ve saygı duymamız..
Vahdetiniz kadar, vücudunuzda yalan !
i.....darwinden önce bir islam düşünürünün bu kavramı sistematik bir şekilde kabul etmesinin sende yarattığı şaşkınlık ve hayretin bir neticesi mi?..
sevgili altar kardeşş...
(şaşırmadım..daha önce buraya gelip aynı tezi savunanlar olmuştu)
ama çok ilginç lafı çevirmeniz??
size sorduğum neden sonra islam düşünürleri fikir değiştirmişler acaba??
değiştirenler hakiki müslüman değil mi??
yahu güzel kardeşim hangileri önce savunupta sonra fikir değiştirmiş? ibn miskheyevmi? ibn haldunmu?
bütün islam düşünürleri aynı görüşte değil bunu savunanlar azınlıkta büyük çoğunluğu karşı geliyor..sebep bugün islam diye insanlara tanıtılan din emevi-abbasi zihniyetinin içine arap milliyetçiliği katılmış bir tutarsız yapıdır...gerçek islam o çöllerde katledilen ehlibeytin evlatlarının yattığı yere gömüldü..daha da açık konuşup birilerinin damarına basmak istemiyorum..ama bugün islamın hakikatleri ortaya çıkıyor...peygamberimizin hasta yatağında vasiyet dahi yazmasına engel olanları..kendi ideolojilerini hadis safsatı altında islamın içine sokanları....kuran,ın bir din kitabı değil ilim kitabı olduğunu,gizlenen ayetler olduğunu,hz musanın 12 koruyucusunun,hz isanın 12 havarisinin ve islamda 12 imamların ne görev ile bu dünyaya geldiğini ve kimler tarafından katledildiklerini ve burda anlatamayacağım yüzlerce olayın iç yüzünü artık biliyoruz.....birileri çıkıpta şunu yazmasın,,eee canım kuranda zaten bu kitabın korunacağı değiştirilmeyeceği yazıyor nasıl olurda tahrifat var..evt o ayet doğrudur ilahi kelam kuran korunuyor fakat korunan kitapçılarda satılan veya topkapı sarayında orjinal olduğu iddia edilen kağıt yaprakları değildir...korunan ilahi kelamdır bu kelamı dünyanın hiç bir kağıdına sığdıramassın..işte korunan o kelamdır..kuran sembolik bir anlatım ile herşeyi izah eder...