Orijinalini görmek için tıklayınız : akp li ne yapar
arkadaşlar baktımki akp liler propaganda atağına geçmiş mantıksız maddelerle türkiyenin ilerleme raporlarını yayınlayıp cemaat falliyetlerini reddediyorlar.
bende diyorumki madem öyle işte böyle.
burdaki cemaat yandaşlarının faaliyetlerinden rahatsız olanları eksik gördüğü şeyleri eklemeye davet ediyorum.
-Memleketi yabancılara “mayınları temizleyecekler” diye 40-50 yıllığına satar.
-Zarar yapıyorlar diyerek devletin kurumlarını teker teker satar
-Bu kurumdaki işçileri 4-B 4-C 4-bilmem ne gibi köle sınıflandırmalarına tabi tutar
-Oğluna gemicikler alıp mazlum edebiyatı yapar
-Çiftçisine “Ananı da al git” der
-Memleketin tüm önemli meselelerinde ABD ye koşup onların onayını alır
-İsraile Filistin konusunda kükrerken çaktırmadan milyar dolarlık anlaşmalar yapar
-İstanbul da sel canlar alırken sanki selin olduğu yerin sözde altyapısının kendi belediye -başkanlığı zamanında yapılmamış gibi yüzsüz bir şekilde “doğanın intikamı” der
-Açılım mitinglerinde batıda “milli birlik projesi” doğuda ise “demokratik açılım” adlarını kullanır
- Deniz Feneri imiş yok bilmem ne derneğiymiş gibi kuruluşlarla inançlı insanların duygularını sömürüp zengin olur
- İşine gelmeyen ne kadar internet sitesi varsa sansürler
- Diyanete ve polise internete direk müdahale yetkisi verir
- ABD istedi diye yurt dışına asker gönderir
- ciddi çuval olayı sonrası “ABD’ye nota verecek misiniz?” sorusuna :“Bu müzik notası değil. Öyle aklınıza her estiğinde verilmez. Ağırlığı ve ciddiyeti vardır.” Der
- Zorla Müslüman olmayan küçük çocukları Müslüman yapmaya kalkışır ve bunun derslerini verir
-“Benim bu davayı geri çekmem bütün kadınlara hakaret olur” dedikten, bir yıl sonra AİHM’ deki başörtüsü şikayetini geri çeker
-AB zırvalıklarını bahane ederek ülkemizdeki fındık,et,süt,tahıl ticaretini yok eder
- Kendi partisinin mitinglerine devletin uçağını kullanarak gider
- 4 yılda dış borcu 3 katına çıkarıp “gelişiyoruz,büyüyoruz” gibi yalanlar söyler
-birini eskiden memurdu diye küçük görüp alay eder.
-villa alıp oğluunun adına yazdırdıktan sonra kirada oturuyorum der.
-maliye bakanın oğlu vergi artışlarını bir kahin gibi önceden hsaplayarak bazı hamlelerle ciddi vurgunlar yapar.
şimdilik aklımda bunlar var devam edeceğim..
-referandum yaklaştıkça ihanet ve skandal iddilarını; medya organlarında 5. dk. da bir tekrar edecek derecede artırırlar
-kpss deki skandalın arkasındaki cemaat parmağını kabul etmezler.
-polislik sınavının sırularının fetoşun dersanesinden çıkmasına rağmen cemaat işi olduğunu kabul etmezler.
-seçimlerde beyaz eşya dağıtacak kadar ileri giderler ama seçimden sonra halkı yoksulluğa terkederler.
-ülkenin tamamını ele geçirdikleri yetmemiş gibi yargıya göz koyarlar.
-çevreye karşı duyarlılığını dile getiren bir sanatçıya işine bak diyecek kadar kral sanırlar kendilerini.
-refandum sürecinde memleketi resmen evet afişleriyle örterken,milyon dolarlık harcama gerektiren şeyleri yaparken kamu kaynaklarını kullanmadıklarını iddia ederler.
-halkı komünizmle, komünistleri mhp ile, mhp yi chp ile, chp yi kürtler ile korkutmaya çalışırlar (alıntı cümle)
-inşaatları yandaş taşeronlarına verirler ve bazıları icaraya kalarak yarım kalır.
-şeriatti öven, laikliği yerden yere vuran bir başbakanlarının olmadığını iddia ederler
-hergün komünizme ve komünistlere saldırırken 8 mart afişlerine komünist bir kadını alırlar
-tekel işçilerini tekme tokat dövdükten sonra, işçi sınıfı ayak takımı diye küçümsedikten sonra işçi sınıfının bayramı 1 mayısta taksime katılmaya gelirler.
devam edeceğimm.....
Başlıktaki yazıda;
1, 2, 3, 6, 7, 9, 12, 17, 19 nolu maddelerde her hangi bir sorun göremiyorum.. Bu konuda yapılanlar doğrudur.. Aksini kanıtlarsanız sevinirim.
Bunun dışındaki maddeler ya önemsiz, ya 'akıbeti belli olmayan', ya da AK Parti'nin 'hata' yaptığı konulardır.. Ve eleştirilmeyi hak eder.
Bundan sonraki yazılarını maddeler halinde yazarsan, daha kolay tartışabiliriz.
Ben anlatayım isterseniz .
1. maddede diyor ki
Burada diyor ki senin kendi ülkendeki mayınları temizlemek için toprakları da kullanma pahasına yabancılara satmaya kalkıyorsunuz. Üstelik neredeyse savaş durumuna girdiğiniz israile.
Bu size göre normal mi?
1 trt yi kendi amaçları için kullanır.
2 memlekete öğretmen sayısından fazla imam atar.
3 dünyanın en ünlü müzik gruplarını bile pis işlerine alet ederler.
4 dünya darwin yılında darwini sansürler.
5 basketbol maçına gidip ponpon kızların gösterisini iptal eder.
6 milletin dini duygularını kendi pis emellerine alet ederler ve iftar yemeği verirken refadum için evet isterler.
7 akrabası olan ilçe milli eğitim müdürüne 4 yılda 160 ülkeye gezdirirler
8 madencilerin ölümünü kader olarak yorumlarlar
9 kız ve erkeklerin ayrı okutulması gerektiğini savunur ve türkan saylanında bunu istediğini söyler.
10 yayın organlarında kelimelerle oynayarak yalan haberler yaparlar milleti kandırmaya çalışırlar
devamı geleccek
1. maddede diyor ki
Burada diyor ki senin kendi ülkendeki mayınları temizlemek için toprakları da kullanma pahasına yabancılara satmaya kalkıyorsunuz. Üstelik neredeyse savaş durumuna girdiğiniz israile.
Bu size göre normal mi?
üstelik teknolojinin inanılmaz boyutlara ulaşıldığı bir çağda birkaç km.lik tarlaları 50 yıllığına satmak niçindir diye kimse sormuyor
1. maddede diyor ki
Bu size göre normal mi?
Öncelikle İsrail'le savaş durumunda felan değiliz.. İsrail halen Türkiye'nin bölgedeki birincil müteffikidir.. Ve bölgedeki ticari ilişkilerimiz iyi durumdadır.
Mayın temizleme işi masraflı bir iştir.. Cihazların satın alınması, temizleyecek olan personelin bu konuda eğitimsiz oluşu ve eğitim verilecek olması vb. konuları önemlidir.. Uzmanlar da 'tek seferlik' bir temizleme işi için böyle masraflı bir işe girişilmemesi gerektiğini, bunun ihale yöntemiyle çözülmesi gerektiğini söylüyorlar.. Ve haklılar da.
Sizin bu 'yabancı' düşmanlığınız yüzünden, kaynaklarımızın verimsiz bir şekilde kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Başlıktaki yazıda;
1, 2, 3, 6, 7, 9, 12, 17, 19 nolu maddelerde her hangi bir sorun göremiyorum.. Bu konuda yapılanlar doğrudur.. Aksini kanıtlarsanız sevinirim.
Bunun dışındaki maddeler ya önemsiz, ya 'akıbeti belli olmayan', ya da AK Parti'nin 'hata' yaptığı konulardır.. Ve eleştirilmeyi hak eder.
2. madde için bir kaç alıntı yapacağım umarım sizin için tatmin edici olur.
A. TEKEL Özelleştirmesi
• TEKEL, özelleştirilmek üzere dört anonim şirkete
bölünmüş, bunlardan biri olan Alkollü İçki ve Sanayi
ve Ticareti AŞ’nin yüzde100 hissesi 24 Şubat 2004
tarihinde imzalanan sözleşme ile blok halinde Mey
İçki tarafından satın alınmıştır. Nurol, Limak, Özaltın
ve Tütsab şirketlerinin ortaklığında kurulan Mey
İçki, TEKEL’in 17 fabrika ve çeşitli mal varlıklarından
oluşan alkollü içki bölümünü 292 milyon dolarlık
bir bedelle satın almıştır. Firmanın ödemeyi yüzde
50 peşin, bakiye tutarını ise 2 yılda eşit taksitle
ödemesine karar verilmiştir.
Özelleştirmenin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra, Tekel
Alkollü İçkiler San. ve Tic. A.Ş.’nin yüzde 92 hissesi
Mey İçki tarafından American Texas Pasific Group
isimli yabancı bir şirkete, bu kez 810 milyon dolara
devredilmiştir. Başka bir ifadeyle, TEKEL’e hiçbir
yatırım yapılmadan sadece bu alım satım işlemiyle bir
sermaye grubunun 500 milyon doların üzerinde bir
vurgun gerçekleştirmesine olanak sağlanmıştır.
Bu arada, Mey İçki’nin Pacific Group’a
devredilmesinden bir süre sonra, 11.10.2007
taraihinde DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit
tarafından dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a
verilen 7/413 esas sayılı yazılı soru önergesinde,
Mey İçki’nin kasasında bulunan 348,4 trilyon
(348,4 milyon) TL’nin Mey İçki firmasına devredilip
devredilmediği sorulmuş, Unakıtan ise önergeye
verdiği cevapta, “satış sözleşmesinin 24.02.2004
tarihli bilanço üzerinden yapıldığı, firmaya herhangi
bir nakit devri yapılmadığını” söyleyerek iddiayı
yalanlanmıştır.
• TEKEL Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş.
ihalesini 1,72 milyar dolara British American
Tobacco (BAT) kazanmıştır. İhalede Tekel’e ait
İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat
sigara fabrikaları satılmıştır. Sözleşmenin tarihi 24
Haziran 2008’dir.
TEKEL’in sigara bölümünün BAT’a satışından sonra
hükümet, TEKEL’in 2010 yılından itibaren ithal edilen
sigara tütününden ton başına aldığı 3000 dolarlık
Tütün Fonu vergisini kaldırarak, tütün ithalatçısı
konumundaki sigara üreticilerine büyük bir kolaylık
sağlamıştır. Tütün Eksperleri Derneği Yönetim
Kurulu Başkanı Oktay Çelik’in değerlendirmesine
göre uluslararası tekellerin üretimini yüzde 15
civarında azaltan hükümet, kamuyu bu yolla 150
milyon dolarlık zarara uğratmıştır.
Tütün Fonu’nun kaldırılmasıyla birlikte, ithal
tütün fiyatı yerli tütün fiyatının net biçimde
altına inerek yerli tütünün hiçbir rekabet gücü
kalmamıştır. Fonun kaldırılmasını takiben yerli
tütünün maliyeti 75 kuruş olarak kalırken, ithal
tütünün maliyeti 60 kuruşa inmiştir.
Avrupa Birliği’ne verilen takvime göre, Tütün
Fonu’nun 2018 yılına kadar kademeli olarak diğer
tütünlerin ithalatında da kaldırılacağı ve Türkiye’de
hiçbir tütün türünün ithal tütünle rekabet edemez
hale getirileceği bilinmektedir.
C. Türk Telekom Özelleştirmesi
• Türk Telekom yüzde 55 hissesinin blok satış
yöntemiyle 6 milyar 550 milyon dolar karşılığında,
Oger Telecoms LLC ve Saudi Oger Limited’in
oluşturduğu Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu’na
satılmıştır. 14 Kasım 2005 tarihinde yapılan hisse
devir sözleşmesi ile Türk Telekom Lübnanlı Hariri
ailesine ait olan Oger Telecoms’a devredilmiştir.
Telekom, Oger’e devredildikten sonra kamuya
ödenen taksitler aşağı yukarı kurumun net
dönem kârına eşit olmuştur. Aşağıdaki tablodan da
izlenebileceği gibi, 4 yıllık dönemde kamuya yapılan
ödemeler, net kârın altında kalmıştır.
http://img62.imageshack.us/img62/1694/adszmxp.png
Kaynak: Türk Telekom finansal tablolarından derlenmiştir. http://
www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-
Operasyonel-Veriler/#
(*)1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Uluslararası
Finansal Raporlama Standartları’nın uygulanması nedeniyle revize
edilmiştir.
Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi 6 milyar 550 milyon
dolara satılmış olmasına karşın, 2006-2009 yılları
arasında şirketin elde ettiği net kâr 8 milyar 79 milyon
TL’dir. Başka bir ifadeyle Türk Telekom’un yüzde55’lik
hissesi, firmanın 2005’ten itibaren yaklaşık 5 yılda elde
ettiği kârdan daha düşük bir değere satılmıştır.
kaynak("hesap sorma zamanı" dosyası -tkp)
daha birsürü örnek var pdf den alıntıladğım için bozuk geliyor eğer tatmin olmadıysanız onlarıda gösteririm. memlektin en öenmli kurumlarını nasıl satmışlar öğrenin.
Ayrıca yukarıdaki yazıları tekrar okuyunca, bahsi geçen bölgenin 'İsrail devletine' verileceği gibi bir izlenim uyandı.. Bunun böyle olduğunu sanmıyorsunuz, öyle değil mi?
2. madde için bir kaç alıntı yapacağım umarım sizin için tatmin edici olur
Alıntı yapma.. Kendin yaz.
Her yaptığın alıntıya sayfalarca yazacak değilim.
A. TEKEL Özelleştirmesi
• TEKEL Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş.takvime göre, Tütünltında kalmıştır.
C. Türk Telekom Özelleştirmesi
Telekomun, Tekel'in, Petkim'in zarar etmediğini zaten biliyoruz.
Bir kamu işletmesinin özelleştirilmesi için, sadece zarar etmesi mi gerekiyor?
Bunun başka bir nedeni olamaz mı?
ne gibi bir nedeni olabilir.?? aa elbetteki olabilir. mesela yandaşlara peşkeş çekme nasıl bir neden iyi mi?
Başlıktaki yazıda;
zaten 6. maddede sorun görememeniz şaşırtmadı beni. amerikan uşaklığı artık sizin için normal bir durum.
öbür maddelerin doğruluğu elbetteki tartışılmaz. siz meseleyi çakmadınız gailba.
7. madde de mesela halkı nasıl uyuttukkları belirtiliyor
9. madde de farklı kökenlere yağcılık yaparak,ikiyüzlülük yaparak,şirin gözükmeye çalışarak rant peşinde olduğunu belirtiyor.
diğer maddelerdede normal bir durum görmüyorum nedir sizin bu normalite anlayışınız?
ne gibi bir nedeni olabilir.?? aa elbetteki olabilir. mesela yandaşlara peşkeş çekme nasıl bir neden iyi mi?
Bir işletme 'kar' ediyor diye, o işletme 'verimli' ve 'etkin' çalışıyor anlamına gelmez.. Piyasada rekabet edeceği hiçbir işletme olmayan bahsi geçen 'tekel', elbette kar edecektir.. Ama bu tüm kaynaklarını 'en verimli' alana koştuğu ve kaynaklarını 'en etkin' şekilde kullandığı anlamına gelmez.
Daha önceden kamu kesiminin neden etkinsiz bir şekilde faaliyet gösterdiği ile ilgili aşağıdaki iletiyi yazmıştım.. Oradaki maddelere dikkat edersen, kamu kesiminin neden 'özel sektöre' nazaran daha etkinsiz bir şekilde faaliyet gösterdiğini anlarsın;
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=278764&postcount=40
Biz burada 'Telekom'un veya diğer işletmelerin iktisadi yapısını ayrıntılarıyla bilmiyoruz.. Bu yüzden kamu kesiminin neden etkinsiz olduğunu 'teorik sınırlar' içerisinde açıklamaya çalışıyorum.. 'Pratik' olarak ise telekomun ne kadar verimli ve etkin bir şekilde çalıştığını işletmenin idarecileri bilir.
Bu yüzden 'teorik' olarak özel teşebbüsün, işletmeleri kamu kesimden nasıl ve ne kadar etkin kullandığı ile ilgili, bahsi geçen konuda ampirik veriler edilmiş çalışmaları verebilirim;
http://www.canaktan.org/ekonomi/ozellestirme/kamu-ozel.htm
Bunun dışında konuyu tartışmanın pek anlamlı olduğunu düşünmüyorum.
zaten 6. maddede sorun görememeniz şaşırtmadı beni. amerikan uşaklığı artık sizin için normal bir durum.
öbür maddelerin doğruluğu elbetteki tartışılmaz. siz meseleyi çakmadınız gailba.
7. madde de mesela halkı nasıl uyuttukkları belirtiliyor
9. madde de farklı kökenlere yağcılık yaparak,ikiyüzlülük yaparak,şirin gözükmeye çalışarak rant peşinde olduğunu belirtiyor.
diğer maddelerdede normal bir durum görmüyorum nedir sizin bu normalite anlayışınız?
Türkiye'nin dış politikada ABD ile birlikte hareket etmesi, fakat ABD'nin her söylediğine 'tamam' dememesi gerekiyor.. Ama bir işe kalkışırken, onlarla görüşmeye gitmesinde, konu hakkında bilgi almasında her hangi bir sakınca göremiyorum.. Üstelik ABD, hem ekonomik anlamda, hem de siyasi anlamda dünyanın 1. ülkesi konumda iken.
'Amerikan uşaklığı' vs. gibi yakıştırmalar, Ulusalcılar tarafından çok kullanılır.. Ben bu tür sözlerin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Aynı şekilde İsrail'le olan ticari ilişkilerimizin de geliştirilmesinden yanayım.. Bu anlaşmalar askeri anlaşmalar da olabilir.. Fark etmez.
Hem orta doğuda Araplara yakın duran, onların sempatisini ve olurunu almış bir ülke olarak (bu durum bizi bölgede aktör yapar), hem de bölgedeki tüm ülkelerle ekonomik ilişkilerimizi geliştirecek bir politikaya ihtiyacımız vardı.. AKP bunu gerçekten de iyi başarıyor.
9. madde de AKP'nin 'oy çalma' politikası.. Eğer bu siyasi bir parti ise ve konuşmalarındaki tek amacın oy istemek olduğunu biliyorsak, bunu çok fazla yadırgamamak gerekiyor.. Bu zaten demokrasinin bir gereğidir.
Asıl eleştirilmesi gereken, AKP'nin 'demokratik açılım' konusunu yüzüne gözüne bulaştırmasıdır.. Nedense Ulusalcı kesimin muhalefeti, AKP'yi bu konuda eleştirmezler.. Çünkü onlarınki yapıcı değil, yıkıcı bir muhalefettir.
SYN:Sangre sizler vede meylini verdiginiz karanliklarin-arka bahcelerini göremez kadar-körmüsünüz yoksa bizler illaki-onlarin canagini yalamak icin,
tutulmus bekcileriyiz"mi diyorsunuz?Ben bu yasima kadar cok hizmetkar gördüm amma-sizler vede sizin gibileri ilk defa bu kadar-hizmetkarlara rasliyorum-demem su olacak-carsaf carsaf önünüze bilgiler,kanitlar konuyor,yine bildigimiz düdük calacagimiz düdük diyorsunuz,kusura bakmayin amma-bu kadar aymazlik-inkarcilik olmaz be arkadas?
Sizlere ne söylense-ne yapilsa hebsi bos diyorum?
Bir gercek halk deyimiyle-sözlerimi bagliyacagim-arsizlik üzerine.
arsizi tutmuslar-tutanlarin elinde bir kazzik-yumusak nazik yerine dürtüyorlar-gülüyor-biraz sertini deniyorlar-yine gülüyor-biraz serti daha.
yine gülüyor-bu sefer hepsini dürtüyorlar-bu sefer diyorki bu gürültü nerden,geliyor.saygilar.gercekler yoldas olursaniz,yoldasiniz olsun.
Biz burada 'Telekom'un veya diğer işletmelerin iktisadi yapısını ayrıntılarıyla bilmiyoruz.. Bu yüzden kamu kesiminin neden etkinsiz olduğunu 'teorik sınırlar' içerisinde açıklamaya çalışıyorum.. 'Pratik' olarak ise telekomun ne kadar verimli ve etkin bir şekilde çalıştığını işletmenin idarecileri bilir.
Bu yüzden 'teorik' olarak özel teşebbüsün, işletmeleri kamu kesimden nasıl ve ne kadar etkin kullandığı ile ilgili, bahsi geçen konuda ampirik veriler edilmiş çalışmaları verebilirim;
Suları bulandırmasana.
Kar mı etmiş zarar mı ? Bilançosunda zaten yazıyor.
Parayı başkaları yiyor, savunması sana mı düşüyor ?
Bir işletme 'kar' ediyor diye, o işletme 'verimli' ve 'etkin' çalışıyor anlamına gelmez.. Piyasada rekabet edeceği hiçbir işletme olmayan bahsi geçen 'tekel', elbette kar edecektir.. Ama bu tüm kaynaklarını 'en verimli' alana koştuğu ve kaynaklarını 'en etkin' şekilde kullandığı anlamına gelmez.
Daha önceden kamu kesiminin neden etkinsiz bir şekilde faaliyet gösterdiği ile ilgili aşağıdaki iletiyi yazmıştım.. Oradaki maddelere dikkat edersen, kamu kesiminin neden 'özel sektöre' nazaran daha etkinsiz bir şekilde faaliyet gösterdiğini anlarsın;
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=278764&postcount=40
bırakın zarttan zurttan sebepler uydurmayı efendim. yok bilmem verimlilikmiş yok bilmem etkinlikmiş. bırakın olayların derinlerinde çözümler aramayı. yüzeyden bakınca bir çocuğun anlayabileceği kadar basit meseleler.
türk telekom devletin iken karı kime kalıyordu? --devlete
türk telekom 1-2 senelik karına satıldımı? ----evet
şimdi devletin burdan bir geliri oluyormu? --- hayır
peki bu vatandaşın ödediği faturaları kim cebine indiriyor?---yabancı sermaye
bunun adı nedir? ---ülkeyi satmak
Türkiye'nin dış politikada ABD ile birlikte hareket etmesi, fakat ABD'nin her söylediğine 'tamam' dememesi gerekiyor.. Ama bir işe kalkışırken, onlarla görüşmeye gitmesinde, konu hakkında bilgi almasında her hangi bir sakınca göremiyorum.. Üstelik ABD, hem ekonomik anlamda, hem de siyasi anlamda dünyanın 1. ülkesi konumda iken.
'Amerikan uşaklığı' vs. gibi yakıştırmalar, Ulusalcılar tarafından çok kullanılır.. Ben bu tür sözlerin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Aynı şekilde İsrail'le olan ticari ilişkilerimizin de geliştirilmesinden yanayım.. Bu anlaşmalar askeri anlaşmalar da olabilir.. Fark etmez.
Hem orta doğuda Araplara yakın duran, onların sempatisini ve olurunu almış bir ülke olarak (bu durum bizi bölgede aktör yapar), hem de bölgedeki tüm ülkelerle ekonomik ilişkilerimizi geliştirecek bir politikaya ihtiyacımız vardı.. AKP bunu gerçekten de iyi başarıyor.
9. madde de AKP'nin 'oy çalma' politikası.. Eğer bu siyasi bir parti ise ve konuşmalarındaki tek amacın oy istemek olduğunu biliyorsak, bunu çok fazla yadırgamamak gerekiyor.. Bu zaten demokrasinin bir gereğidir.
Asıl eleştirilmesi gereken, AKP'nin 'demokratik açılım' konusunu yüzüne gözüne bulaştırmasıdır.. Nedense Ulusalcı kesimin muhalefeti, AKP'yi bu konuda eleştirmezler.. Çünkü onlarınki yapıcı değil, yıkıcı bir muhalefettir.
dış politikada bir ülke ile birlikte hareket etmek başka onun yönlendirmesiyle hareket etmek başka. akp ve cemaat bugüne kadar abd nin hangi dediğini kabul etmemiş söyleyin?tayyip oraya danışmaya mı gidiyor yoksa emir almaya mı?
neden cemaatin peygamberi fetoş mavi maramarada israili savundu?
israille ticari ilşkiler geliştirilebilir ama müslüman edebiyatı yaparak isarile saldırmak dinin siyasete alet edilmesidir. parti propagandasında dinin siyasete alet edilmesi ne zamandan beri kötü bir şey olmaktan çıktı?
9. madde ise zaten demokratik açılımla ilgili. ortada somut ve ciddi bir plan yokken memleketin herbir tarafında farklı konuşmak milleti uyutmaya çalışmak değilde nedir. ya çık açık açık söyle kardeşim bu yola çıktık ama bir bok bildiğimiz yok de yada bırak batıda "tek millet tek vatan yok bilmem tek ne" doğuda da "ahmet kaya şıwan perwer bilmem kim" edebiyatını.
bırakın zarttan zurttan sebepler uydurmayı efendim. yok bilmem verimlilikmiş yok bilmem etkinlikmiş. bırakın olayların derinlerinde çözümler aramayı. yüzeyden bakınca bir çocuğun anlayabileceği kadar basit meseleler.
türk telekom devletin iken karı kime kalıyordu? --devlete
türk telekom 1-2 senelik karına satıldımı? ----evet
şimdi devletin burdan bir geliri oluyormu? --- hayır
peki bu vatandaşın ödediği faturaları kim cebine indiriyor?---yabancı sermaye
bunun adı nedir? ---ülkeyi satmak
Konuya yüzeysel yaklaşırsak, evet haklısın.. Hükümet ülkeyi tek tek satıyor.
---
Ama konuyu derinlemesine düşünürsek; Hayır, hükümet devletin elinde bulunan işletmeleri verimsiz olduğundan dolayı, -rekabet ve özel mülkiyetin etkisiyle- daha verimli olacak alanlara (özel sektöre) yönlendirerek, bu işletmelerin daha karlı olmasını sağlıyor.. Bu işletmelerin daha karlı olması ise, ülkenin üretim düzeyine, istihdam düzeyine, extra yatırımlarına yansıyor.
Ayrıca bu işletmelerin finansörü olan halkın, artık daha az vergi vermesi gerekiyor.. Çünkü devlet iktisadi faaliyetlerden elini çekiyor.. Bu işletmelere yönlendirelecek olan kaynak, insanların cebinde kalıyor.. İnsanların cebinde daha fazla para kalması, tüketimi teşvik ediyor.. Tüketimin teşvik edilmesi de, büyüme oranlarına yansıyor.. Çünkü üretim, tüketime yönelik olarak gerçekleşeceği için, buna paralel olarak artıyor.
Ayrıca rekabetten dolayı, bahsi geçen sektörde daha kaliteli hizmet verilmeye başlanıyor.. Ve tüketicinin talebini karşılamak adına, fiyatlar mümkün olduğu kadar düşüyor.. O işletmenin bir monopol gibi aşırı kar elde edilmesi önlenmiş oluyor.. Bu durumun dünyadaki örneğini Japon demiryollarına bakarak, daha iyi anlayabiliriz.
--
Gördüğümüz gibi yüzeysel bakmakla, derinlemesine bakmak arasında fark var.. Size de tavsiye ederim.
dış politikada bir ülke ile birlikte hareket etmek başka onun yönlendirmesiyle hareket etmek başka. akp ve cemaat bugüne kadar abd nin hangi dediğini kabul etmemiş söyleyin?tayyip oraya danışmaya mı gidiyor yoksa emir almaya mı?
neden cemaatin peygamberi fetoş mavi maramarada israili savundu?
israille ticari ilşkiler geliştirilebilir ama müslüman edebiyatı yaparak isarile saldırmak dinin siyasete alet edilmesidir. parti propagandasında dinin siyasete alet edilmesi ne zamandan beri kötü bir şey olmaktan çıktı?
9. madde ise zaten demokratik açılımla ilgili. ortada somut ve ciddi bir plan yokken memleketin herbir tarafında farklı konuşmak milleti uyutmaya çalışmak değilde nedir. ya çık açık açık söyle kardeşim bu yola çıktık ama bir bok bildiğimiz yok de yada bırak batıda "tek millet tek vatan yok bilmem tek ne" doğuda da "ahmet kaya şıwan perwer bilmem kim" edebiyatını.
Bildiğimiz gibi ABD dünyada söz sahibi olan en büyük güçlerden biri, belki de en önemlisi.. Eğer Türkiye onun müttefiki olmayı kabul ediyorsa, hem birlikte hareket etmeyi, hem de onun yönlendirmesiyle bir şeyler yapmayı düşünebilir.. Ama tabii ki her zaman kendi iradesini önplanda tutarak karar verebilmelidir.. Irak'a askeri müdahale gibi insanlık dışı olan bir isteklerini, geri çevirebilmeyi de bilmelidir.. AKP'nin bu tezkereyi savunmasını da her zaman eleştiririm.. Ama bunun dışında dış politikada başarılı buluyorum.. Gerçekten de komşu ülkelerle, AB ile ve ortadoğu ile ilişkilerini olumlu buluyorum.. Eğer yanlış yaptıkları bir konu varsa, örnek olarak verebilirsin.. Ben de fikrimi ona göre söylerim.
Ortadoğudaki ülkelerle olan tek duygusal bağı, din!.. Bu yüzden de bunu kullanarak dış politikaya yön vermesi, bence sorun değil.. Son gelişmelerden sonra ortadoğuya olan dış ticaretimizi katladıysak, ben bunu bir sorun olarak görmüyorum.. Türkiye ılımlı islam modelidir.. Laiklik ile dini bir arada yaşayan ve bunu gerçekten de iyi yapan, belki de tek Müslüman ülkedir.. Elbette bunu bölgede kullanacaktır.. Aynı şekilde ABD de Türkiye'yi kullanacaktır.. Bunlar çok normal durumlar.. Hele ki bunun bize ekonomik faydası varsa, tadından yenmez.
AK Parti insanlarla 'politikanın sınırları içerisinde' istediğini diyebilir.. Partilerin amacı çeşitli vaatlerle oy toplamaktır.. CHP de serbest bırakılmasına karşı çıktığı Türban Sorunu'nu kendi çözeceğini söylemişti.. Eminim ki muhafazakar kesim de CHP için 'Milleti uyutuyorlar' gibi yakıştırmalarda bulunabilir.. Ama onlar da bilmez ki, bu zaten politikanın gereğidir.. Vaatlerini en çok yerine getiren parti, halkın da onayını alır.. Demokrasi içinde var olan bu 'oy peşinde' koşmalardan rahatsız duymamalıyız.. Ama demokratik bir vaadin yerine getirilmemesini de sonuna kadar eleştirmeliyiz.
Yani ortada uyutma gibi bir durum söz konusu değil.. Zaten bunun bizzat ismi Politikadır.
Yani ne anladık bu işten ;
Din politikaya alet edilebilir, sakıncası yoktur.
Türkiye ABD'nin iti olabilir, çıkarı oldukça omurgası olmasa da olur.
Türkiye ILIMLI ISLAM modelidir, tayyip zaten BOP eşbaşkanı değil midir ?
AKP ( AK Partini seveyim senin) politika yaptığından dolayı dilediğini söyleyebilir, amacı zaten vaad ederek oy toplamaktır, dediklerine inanmasak da olur ????
Ee , bu durumda sen neyi savunuyorsun ?
Takiyyeyi ,omurgasızlığı, ve yalancılığı mı ?
Yani ne anladık bu işten ;
Din politikaya alet edilebilir, sakıncası yoktur.
Türkiye ABD'nin iti olabilir, çıkarı oldukça omurgası olmasa da olur.
Türkiye ILIMLI ISLAM modelidir, tayyip zaten BOP eşbaşkanı değil midir ?
AKP ( AK Partini seveyim senin) politika yaptığından dolayı dilediğini söyleyebilir, amacı zaten vaad ederek oy toplamaktır, dediklerine inanmasak da olur ????
Ee , bu durumda sen neyi savunuyorsun ?
Takiyyeyi ,omurgasızlığı, ve yalancılığı mı ?
Noktasına, virgülüne katılıyorum.
keşke özelleştirmeler konusunda haklı olsaydınız efendim.
dediğiniz gibi biz daha az vergi vermeye başladık mı?
cebimizden daha az para çıkmaya başladımı?
yaşam kalitemiz arttımı ?
işsizlik azaldımı?
iş güvencesi arttımı?
işçinin güvenliği arttımı?
siz bulutlarda yaşıyormuşsunuz haberimiz yok. size ne anlatsak boşuna yormuş oluruz kendimizi. size göre ülkemiz ışık hızıyla ilerleme katediyor, bu gidişle birkaç yıla dünyanın en iyisi oluruz.
abd, dış politika, ve akp nin politikası hakkında zaten diyecek bişi bulamıyorum sayın hako söylenecekleri söylemiş zaten.
Neyse, size bir şey anlatamayacağımız belli oldu.. Yazdıklarım yukarıda.. Adam gibi bir eleştiri olursa, yazarım.. Yoksa hala 'yaşam kalitemiz mi yükseliyor' diye soracaksınız, tartışmanın anlamı yok.. Veya 'Amerikan uşakları, omurgasızlar' diye slogan atacaksınız, keza aynı şekilde.
ee tabi işinize gelmiyor. o kadar yazdığım maddeler arasından birkaçını cımbızlayıp savunma yapmak kolay.
bu birkaç maddeyle kendinizi aka çıkarmaya çalıştınız onuda beceremediniz.
insan_olmak
08-09-2010, 14:51
Neyse, size bir şey anlatamayacağımız belli oldu.. Yazdıklarım yukarıda.. Adam gibi bir eleştiri olursa, yazarım.. Yoksa hala 'yaşam kalitemiz mi yükseliyor' diye soracaksınız, tartışmanın anlamı yok.. Veya 'Amerikan uşakları, omurgasızlar' diye slogan atacaksınız, keza aynı şekilde.
adam gibi bir eleştiri mi istiyorsunuz sayın sangre
ben çok harika bir tane biliyorum
liberal iğrenç bir sözcüktür
Sartre
akp li ne yapar?-Ateist kılığında ya da liberal kılığında forum forum gezer, çaktırmadan propaganda yapar.
-Herhangi bir gücü ele geçirdiği anda, barbarca kullanır.Bir yandan da kendinden güçlüye tapar! (Bkz; Fetonun, mavi marmara olayına bakışı, 12 eylül sonrası postal yalaması...Recebimin koltuğunu devrettiği çocuğa "asarsın, kesersin" nutukları)
-Din, futbol, para, rüşvet ne varsa kullanır emeline ulaşmak için...
-Bazıları çok iyi görev adamı olmakla beraber bazıları aldıkları paranın hakkını verememektedir.
Hakkını veremeyenlerden bazıları;
Tutmayın küçük enişteyi:party:
http://yasamoykusu.com/images/person/orjinal/Fikri_Akyuz.jpg
Bu eser ile mehmet sürekli konuşurken tükrükler saçılıyor etrafa, inanmıyorsanız izleyin...
http://img233.imageshack.us/img233/456/akldefterigb8.jpg
Metiner ise sinirlerine hakim değil ve kelime telafuzunda zorlanıyor, diksiyon bitik..."Hâlâ" kelimesini babanın kız kardeşi anlamında kullanır gibi söylüyor...HALA
http://video.haber7.com/video_contents/thumbs/15072010181255.png
Dün sky türk kanalındaki tartışmada bulunan iki zat ise bunlardan da beterdi...
Öte yandan çok iyi görev adamları da yok değil, bence örneğin fikrinin maşından kesip 3 yola verilebilir, hatta bu arkadaşımıza taraf ve zaman da birer köşe verilirse engin bilgi ve deneyimi ile halkımızı aydınlatabilir...Zaman da ayrıca cuma günü islam ilmine değinip, baş örtüsü şeklinde mutalada bulunabilir kendisi...
İnanıyorum bu imkanlar verilsin fettullahı bile tahtından edecek potansiyel var bu arkadaşta...
Sangre;
Sen de malesef gelecek göremiyorum...
liberal iğrenç bir sözcüktür
Sartre
Aynen katılıyorum.
.................................................. .................................................. .
Sayin Sangre.....
Deveyi hendek atlatmak diye bir laf vardir devamini yazmayayim ... Aynen oyle iste ..... :pound:
zaten sizin konuşmaya hiç hakkınız yok sayın akp yi destekleyen,SOLCU,ATEİST beyefendi. sizin ne olduğunuzu biz gayet iyi anladık. bırakın deveye hendek atlatmayı iddilara cevap verin.
sayın sangre en azından içinden cımbızlayıp alsada birkaç soruya cvp vermye çalıştı. size ne demeli, tüm konularda lafınızı ağzınızda bırakıyoruz ve kaçıyorsunuz. iddilara cvp verinde elinizden öpelim.
evrensel-insan
10-09-2010, 00:46
Saygideger arkadaslar;
Size buraya, "evet Duasi'ni" alintiliyacagim. Abdestinizi alin, namazinizi kilin ve duanizi edin. Bu dua sizi nereyemi goturur, onu bilemem.
Bekir Coşkun
‘Evet’ duası...
07 Eylül 2010 Salı, 12:08:30
“YA Rabbim...
Bu referandum vesilesi ile geldik kapına...
‘Evet’leri çok eyle...
‘Hayır’ları yok eyle...
Laik-Kemalistleri şok eyle ya Rabbim...
*
Ya Rabbim...
Televizyona çıkan ‘hayır’cıları lal eyle...
Bülent Arınç Bey’in her bir lafını bal eyle...
Muhalefetin miting meydanlarını dar eyle...
*
Ya Rabbim...
12 Eylül günü bizi iktidara tamamen rapt eyle...
Devlet Bahçeli Beyefendi’yi bir miktar zapt eyle...
Geldik kapına, bu referandumu milletimize hap eyle ya Rabbim...
*
Ya Rabbim...
Bilhassa...
Genel başkanımızın her bir dediğini mühim laf eyle...
Villa, gemicik, mücevherat, evrakta sahtecilik, yatak odası dinleme, cezaya dönüşmüş sorgulama vs. gibi günahlarımızı affeyle...
Kılıçdaroğlu ne dese gaf eyle...
Yine de ‘hayır’ diyen olursa, bertaraf eyle ya Rabbim...
*
Ya Rabbim...
Medyayı bize milis eyle...
Seçim gecesi bilgisayarlara virüs eyle...
‘Evet’leri halis eyle...
Netice itibarıyla Cübbeli Ahmet Hoca’yı Anayasa Mahkemesi’ne reis eyle...
Gerisini beis eyle ya Rabbim...
*
Ya Rabbim...
Geldik kapına, bu referandum vesilesiyle bizi kabul eyle...
Darbukamızı davul eyle, yoncamızı marul eyle...
Atatürkçü olmayı zül, vatandaşı kul, laik cumhuriyeti kül eyle ya Rabbim, geldik kapına...”
http://haberturk.com/yazarlar/549718-evet-duasi
Saygilarimla;
evrensel-insan
Syn.e,i-bizleri bu saat,de güldürüb düsündürdügün icin sagol.
yazi siirsel,mizah olarak görülüyorsada,ikdidarin vede yandaslarinin
bekledigi vede hayal,ettikleri gercekleri yansitiyor,bizler millet olarak"dan
her seye mizah olayindan,baktigimiz icindirki her ikdidar,asfalt"lama
makinalari gibi, bizleri bu hale getirdiler.
evrensel-insan
10-09-2010, 02:36
Saygideger zahit;
her seye mizah olayindan,baktigimiz icindirki her ikdidar,asfalt"lama
makinalari gibi, bizleri bu hale getirdiler.-Zahit-
Bu mizaha "bize bir sey olmaz" ve biz......evlatlariyiz" da dahil olsa gerek. Cunku gelecege onem vermeyip, gecmisi ile ovunen ve dusunce ve dusunmenin ne oldugunu bir turlu algilayamayan toplumumuza, acik acik gercekleri de soylesen; yine "vardir bir bildikleri, giden agamiz-gelen pasamiz, bizim aklimiz ermez, ben degil, bey bilir, senin aklin ermez, sen ondan daha iyi mi bileceksin, eti senin, kemigi benim, vatan sagolsun v.s." ile alisilagelmis ve nesilden nesile aktarilan nakaratlarla, "buna da sukur, beterin beteri var, bana dokunmayan yilan bin yasasin, her koyun kendi bacagindan asilir, verilmis sadakamiz varmis, Allah korudu, Rabbim bilir v.s." yasam ve iliski surdururler.:sad:
Saygilarimla;
evrensel-insan