Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayircilardan olum tehditi
Kutuplasma ve gerilim arttikca artiyor .... Hayircilarin bir kismi ("Hayir" oyu atacak herkezi suclamiyorum, darbe ve statuko yanlilarini kastediyorum) referandumdan "Evet" cikacagini anladiklari icin son cirpinislarini yapiyorlar ...... Tek bildikleri zaten olum ve korku sacmak ...
O yuzden hep bildigimiz taktikler ama halk artik bunlari yutmuyor ..... :
Çocukları tehdit alınca konferansı iptal etti
Referandumda evet denmesi gerektiğini savunan isimlere yapılan baskılar ölüm tehdidine dönüştü. Osman Can, Manisa’daki konferansını tehditler yüzünden iptal etti
Referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıklayan isimlere yönelik baskılar artarak tehdit boyutuna ulaştı. Demokrat Yargı Eş Başkanı Osman Can, çocuklarına yönelik tehditler nedeniyle vereceği anayasa konferanslarını iptal etti. Artan saldırıları protesto için bir grup aydın ve sanatçı basın toplantısı yaparken, bina önünde toplanan “hayırcı” grup da “evet” diyenlerin fotoğraflarıyla eylem yaparak hedef gösterdi.
KENDİM İÇİN DEĞİL RONİ İÇİN KORKUYORUM
“Yetmez ama Evet” platformunun İstanbul ve İzmir’de düzenlediği panellerde öğretim üyesi Ferhat Kentel, yazar Roni Marguilles, yazar Adalet Ağaoğlu ve Osman Can “hayırcılar”ın saldırısına uğradı. Dün de Can aldığı tehditler üzerine Manisa’daki konferansını iptal etti. Gerginlikten uzak duralım” mesajı veren Can, “100 Yıllık egemen pozisyonu kaybedenler buna başvuruyor” dedi. Saldırıların hedefi diğer isim Prof. Dr. Baskın Oran ise “Cumhurbaşkanlığı ve ordu gitti şimdi ellerinde yargı kaldı. Bu yüzden hırçınlar” diye konuştu. Oran “Saldırılardan endişeli misiniz?” sorusuna “Kendim için değil ama Roni (Marguilles) için endişeliyim. Müslüman ve Türk olmadığı için onu hedef yapabilirler” dedi.
Kaynak:
http://www.stargazete.com/politika/cocuklari-tehdit-alinca-konferansi-iptal-etti-haber-292453.htm
Bu arada Roni de kim diyenlere : Roni Marguilles, Yahudi asilli bir solcudur. Turkiyelidir .... Radikal'de kose yazarligi da yapmaktadir .....
Saygilar,
3.yol
ne solcusu yaa..
liberaller toplanmış izmirde "yetmez ama evet" diye konferans yapıyor. ödp li gençler protesto yapıyor, boya ve yumurta frlatıyorlar. sonraki gün yine konferans yapmaya çalışiyorlar liberaller ve bu kez gençler(2-3 kişi) konferans kapısının önüne yumurta bırakıyorlar.
ee tabii yandaş medya malzeme arıyor ya. ölüm tehditleri yağıyor onlara göre. sanki kapının önüne türk mafyasının yaptığı gibi kurşun bırakmışlar. ve sanki protestoyu yapanlar daha doğrusu onlara göre suikast düzenleyenler illegal birr örgüt. terörist sanki bunlar.
akp liler azmı dövdü tkpli gençleri, ödp lileri, öğrenci kollektiflerinden gençleri. silahla tehdit ettiler ve dövdüler akpli belediye başkanı normal dedi bizimkiler 2 tane yumurta fırlattı terörist ilan edildi. liboş medyasına bak hele...
noripcord
08-09-2010, 14:08
ehehe star gazetesi :) star gazetesini eline alınca zaten muhalefet hakkında ne tür haberler yaptıklarını görüyoruz, yalan yanlış bütün haberler onlarda. bedava dağıtılıyor zaten buralarda.
3.yol'da burda güzel propoganda yaptı. @3.yol birazda hayırcılara yapılan saldırıları assana buraya. asta niyetini anlamayalım.
tüm site imza toplayalım tayyipe yollayalım sayın 3. yol' a üstün hizmet madalyası verilmesini istiyoruz diye. gerçekten performansınız takdire şayan :D
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/beyoglu-nda-tkp-uyelerine-saldiri-haberi-32713
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/akp-liler-hayir-diyenlere-sopayla-saldirdi-haberi-32701
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/polis-istanbul-da-hayir-diyen-odp-lilere-silah-cekti-haberi-32514
alın biraz ciddi ,yalansız haber okuyun.
taraf,zaman,star mıtar gibi yalan haber dolu gazeteleri okuya okuya içiniz dışınız yalan oldu.
noripcord
08-09-2010, 14:32
http://www.milliyet.com.tr/chp-li-kadinlarin-dayak-iddiasi/siyaset/sondakika/07.09.2010/1286257/default.htm
buda yenilerden.
Canakcilarin zaten ar denen-O-insanin en büyük sahiyib oldugu-etiketlerini,
onurlarini karanliklarin icine-kendilerinle birlikde teslim etmisler?
1-Tekel iscilerinin-O-onurlu direnisindeki-sivil,ikdidarin kolluk kuvetlerinin,
neler yaptiklari unutuldu-öbür olaylari anlatmak istemiyorum.
ben insan oldugumdan vede insanligimdan utaniyorum.
bu vatandas kalkmis birde alevi dedesi oldugundan bahsediyor?
Birak be babam,bayri aleviligi bu kirli köhne yaratiklarin,icine sokma.
kendinlen beraber-diger degerleri kirletib zalimlere yazilacak sayfa acmayin?
küfrün adini günah koymuslar-burdada yönetim var-onun icin olmaza olur,diyiyoruz?Gercekler kabul edenlere,yoldas olsun.
Üzülmeyin yahu. Tezgahlar kuruldu. NAsılsa EVET çıkacak.
Herkesle işbirliği içindesiniz.
ABD, AB , Feto , Apo , yandaş sendikalar, Yandaş Medya, hepsi EVET diye mıçını yırtıyor.
Hala ağlamaya gerek var mı ?
bunlara prim verecek olursak bizde evet çilerin tehditlerinden bahsedelim mi??
adananın yoksul mahallerine yaptıkları prinç bulgur gibi yardımların kesileceğini anlatıyorlardı dün ardından su parasına zam geleceğini ( ne alakaysa)
mersinde yapılan kömür yardımlarının kesileceğini anlatıyor bir grup akp li antapte bazı esnafları hayır verdikleri takdirde açıkça denetlemelerle vergi kontrolüyle tehdit ediyorlar buda yetmezmiş gibi kendilerinden alışveriş yapılmayacağıyla..
bunlar sadece benim içinde bulunduğum duyduğum olaylar varsın tüm türkiyede dönen olayları siz düşünün..
sonra aklınıza şu gelsin
dinime söven müslüman olsa...
buda size bugünün saldırısı. bunlar artık rutin hale gelmiş durumda biz alıştık yani. gel gör ki kafalarına bir yumurta yiyen korkaklar hemen kendi ölüm fermanlarını yazmış
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/hayir-diyen-tkplilere-ertugrul-gunay-teroru-haberi-33138
kemalistcan
09-09-2010, 02:09
Aramızda kimi insanların varlığından dolayı utanç duyuyorum. Herkes fikir beyan edebilir, fikrini savunabilir ama yalaklığın izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur.
TKP sürekli engelleniyor. Oy oranı etkisi bu kadar düşük olan bir partiye bile
tahammülleri yok. Çünkü çok DEMOKRAT'lar. Kıratın beyaz eşşeği kadar !
ne solcusu yaa..
liberaller toplanmış izmirde "yetmez ama evet" diye konferans yapıyor. ödp li gençler protesto yapıyor, boya ve yumurta frlatıyorlar. sonraki gün yine konferans yapmaya çalışiyorlar liberaller ve bu kez gençler(2-3 kişi) konferans kapısının önüne yumurta bırakıyorlar.
ee tabii yandaş medya malzeme arıyor ya. ölüm tehditleri yağıyor onlara göre. sanki kapının önüne türk mafyasının yaptığı gibi kurşun bırakmışlar. ve sanki protestoyu yapanlar daha doğrusu onlara göre suikast düzenleyenler illegal birr örgüt. terörist sanki bunlar.
akp liler azmı dövdü tkpli gençleri, ödp lileri, öğrenci kollektiflerinden gençleri. silahla tehdit ettiler ve dövdüler akpli belediye başkanı normal dedi bizimkiler 2 tane yumurta fırlattı terörist ilan edildi. liboş medyasına bak hele...
Bunun yumurtayla ilgisi ne ? Aciklarmisiniz lutfen ? Adamlar olumle tehdit ediliyor !!!! Cocuklari tehdit ediliyor !!!!! Ne kadar insafsiz bir mesaj yazmissiniz !!! Sizin cocugunuz yok mu ? Olumle tehdit edilseler ne yapardiniz peki ? "Yok canim bunlar kesin yumurta atanlarin marifetidir" deyip kulak arkasimi yapardiniz !!! Hic zannetmiyorum .... Anlasilan ya cocugunuz yok ya da empati nedir bilmiyorsunuz .....
Aramızda kimi insanların varlığından dolayı utanç duyuyorum. Herkes fikir beyan edebilir, fikrini savunabilir ama yalaklığın izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur.
Ben de ayni fikirdeyim .....
ehehe star gazetesi :) star gazetesini eline alınca zaten muhalefet hakkında ne tür haberler yaptıklarını görüyoruz, yalan yanlış bütün haberler onlarda. bedava dağıtılıyor zaten buralarda.
3.yol'da burda güzel propoganda yaptı. @3.yol birazda hayırcılara yapılan saldırıları assana buraya. asta niyetini anlamayalım.
Ben her turlu baskiya ve siddete karsiyim ... Bunu her zaman dile getirdim .. Ama sizler sadece isinize gelen haberleri asiyorsunuz ... Ben de iste "Hayircilar da boyle olumle tehdit ediyor" gibi bir mesaj astim ....
Siz bu haberi okumadiniz mi ? niye asmadiniz benden once oyleyse ? Biz de sizin niyetinizi anliyalim degil mi?
Hemen de yandas medyaydi bilmemneydi gibilerinden propagandaya baslamissiniz .... Isinize gelmedi bu haber degil mi ?
Bir bir maskeler dusuyor , kara propagandanin son yillarini son cirpinislarini izliyoruz birlikte ....
3.yol
noripcord
09-09-2010, 12:29
üçüncü yol sen iyice uçmuşsun, taraf, star okuya okuya seni indirmekle hiç uğraşamayacağım.
Bunun yumurtayla ilgisi ne ? Aciklarmisiniz lutfen ? Adamlar olumle tehdit ediliyor !!!! Cocuklari tehdit ediliyor !!!!! Ne kadar insafsiz bir mesaj yazmissiniz !!! Sizin cocugunuz yok mu ? Olumle tehdit edilseler ne yapardiniz peki ? "Yok canim bunlar kesin yumurta atanlarin marifetidir" deyip kulak arkasimi yapardiniz !!! Hic zannetmiyorum .... Anlasilan ya cocugunuz yok ya da empati nedir bilmiyorsunuz .....
herşeyi "taraf" ınızdan anlamaya çalışmayı bırakırsanız anlarsınız yumurtayla ilgisi ne. orda yumurta fırlatmalı bir protesto gerçekleşiyor 2. gün ise yumurta bırakılıyor kapıya. bunlar yanlış hatırllamıyorsam öğrenci kollektiflerinden arkadaşlar."
şimdi siz kalkıp öğrenci kollektiflerinden çocuğunu öldürürüm tehtiidi geldi derseniz herkeste size zııırrrtttt der. önce olayı tarafsızca iyi bir şekilde araştırın sonra gelip burda bana cevap yazın.
herşeyi "taraf" ınızdan anlamaya çalışmayı bırakırsanız anlarsınız yumurtayla ilgisi ne. orda yumurta fırlatmalı bir protesto gerçekleşiyor 2. gün ise yumurta bırakılıyor kapıya. bunlar yanlış hatırllamıyorsam öğrenci kollektiflerinden arkadaşlar."
şimdi siz kalkıp öğrenci kollektiflerinden çocuğunu öldürürüm tehtiidi geldi derseniz herkeste size zııırrrtttt der. önce olayı tarafsızca iyi bir şekilde araştırın sonra gelip burda bana cevap yazın.
2.gun kapilarina yumurta biraktilar derken su assayi astigim haberi kastediyor olmalisin. Bu haberin neresinden Osman Can'in cocuklarina veya toplantiya katilan yazarlara gelen tehditler haberi arasinda baglanti kurabiliyorsun ? Zaten katilimcilar bu sol grubun saldirgan tavirlarini "cok da ciddiye" almadiklarini bildirmisler .... Demekki ciddiye aldiklari baska tehditler almislar .... Ozellikle de belirtmisler Roni hem Turk hem de musluman olmadigi icin onun adina endise duyuyoruz, onu hedef yapabilirler diyorlar ..... Benim alintiladigim haberin neresinden sol goruslu universiteli grubun bu tehditi yaptigini cikardin ? "Hayir" diyenler sadece bir takim solcular mi zannediyorsun ? Esas fasistlerin buyuk bir destegi var "Hayir"a ozellikle darbe ile yatip darbe ile kalkanlarindan .... Bu tehditi buyuk bir ihtimalle fasistler yapti .... Hrant Dink'e suikast yapan fasistlerden bahsediyorum ....
İSTANBUL - Taksim metro durağı önünde toplanan Öğrenci Kollektifi, yaptığı açıklamada, panelde söz istediklerini, söz verilmemesi üzerine de yumurta atarak protesto gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Açıklamanın ardından 'Yetmez ama Evet'çilerin toplantı düzenlediği otele girmek isteyen gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Grup da bir koli yumurtayı 'Yetmez Ama Evet Platformu'na hediye etti.
Taksim Hill Otelde düzenlenen basın toplantısında Platform adına açıklama yapan Kerem Kabadayı ise, "kendilerini solcu olarak nitelendiren grubun, Yetmez Ama Evet kampanyasının toplantılarında; Adalet Ağaoğlu, Osman Can, Şenol Karakaş, Roni Margulies, Ferhat Kentel ve Nabi Yağcı'ya yönelik saldırılarını kınadıklarını" ifade etti.
Öğrenci Kollektifleri haftasonu gerçekleştirdiği eylemlerin ardından, hedeflerinin arasında Adalet Ağaoğlu'nun bulunmadığını belirtmişti.
Kabadayı, "saldırıların masum ve demokratik bir tepki olarak adlandırmanın doğru olmadığını" söyledi ve herkesi sükunete davet etti.
Açıklamanın ardından, katılımcılardan Ümit Şahin de bu zamana kadar en uç fikirleri tartışırken bile güvenlik kaygısı duymadıklarını belirterek, ''Toplantılarımıza faşistler bile saldırmadı. Kendilerine 'sol' diyen grupların tepkisinden rahatsız oluyoruz. Aslında çok da ciddiye almıyoruz. 'Sol' adına şiddete yönelmeyi alışkanlık haline getirmeleri çok yanlış'' diye konuştu.
Kaynak:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25129742/
----Mustafa Erol, "Hayır cephesinin çalışmaları gördüğünüz şekilde sürüyor. Evet cephesindeki insanlar gayet demokratik bir şekilde çalışmalarını anlatırken, hayır cepehesindekiler ise fikirlerini şiddet ve kaba kuvvetle anlatmaya çalışıyorlar. İnsanları tehdit etmek ve insanlara saldırmakla geçireceğiniz vaktinizi gidin insanları aydınlatmakla harcayın. Önceki gün Dinamik Çalışanlar Derneği'nin yürütmüş olduğu stant çalışması valilikten izinli, resmi bir çalışma. MHP İlçe Başkanı'nın yaptığı saldırı son derece üzücüdür. Bu hareketin izahını nasıl yapacağız? Madem demokrasi var, sen de kendi broşürünü dağıt. Demokrasi sözde olmaz, yaşamakla olur." dedi.----
biz bu şekilde yalan söyleyen birini "ciddiye alıyor muyuz peki?"
beyefendiler iki tane yumurtadan tırsınca ölüm tehditlerine sarılmışlar. saldırılar olabilir ben olmuyor demiyorum. ancak ortada somut deliller yokken yalanlar söylemenin bir anlamı yoktur.roni marguiles meselesi ise sizin belirttiğiniz gibi olayı başka bir boyuttan gösterme çabasıdır. yani hrant dink olayıyla bağdaştırarak farklı anlamlara taşınmasıdır.çelişkili ifadeleri yalan söylediğini gösteriyor zaten. faşistler bile saldırmadı diyor sonra mhp yi saldırdı diye kınıyor. :D
ortada tehdit olsa beyefendi savcılığa başvursun.
aslında böyle tartışmanın varacağı bir boyut yok bunu bende biliyorum sizde.
çünkü ortada somut birşey yok söylentiler üzerinden konuşmak yanlış ve ben bu yanlışı yaptım kabul ediyorum yapmamalıydım,szinle polemiğe girmemeliydim.. yani ben sizi yalanlamaya kalkarım siz beni.ben bunun ne kadar yalan olduğuna inanıyorsam sizde doğruluğuna inanıyorsunuz.
yucemanitu
10-09-2010, 19:37
Yahu ben de evet oyu vereceğim ama bu tarz şeylere gerek yok EVETçiler de güçlü oldukları yerde HAYIRcılara saldırıyor. Eğer saldırgan bir güruh çıktı diye HAYIRcılar saldırıyor oy vermeyin diyeceksek kusura bakmayın ama EVET diyenlerden de öylesi çıkıyor açıkçası HAYIR diyenlere daha çok saldırılmışken böyle bir başlığı onaylamıyorum. Bu arada hâlen oyum EVET ama ne olursa olsun dürüst davranmak taraftarıyım.
kemalistcan
11-09-2010, 12:09
Yahu ben de evet oyu vereceğim ama bu tarz şeylere gerek yok EVETçiler de güçlü oldukları yerde HAYIRcılara saldırıyor. Eğer saldırgan bir güruh çıktı diye HAYIRcılar saldırıyor oy vermeyin diyeceksek kusura bakmayın ama EVET diyenlerden de öylesi çıkıyor açıkçası HAYIR diyenlere daha çok saldırılmışken böyle bir başlığı onaylamıyorum. Bu arada hâlen oyum EVET ama ne olursa olsun dürüst davranmak taraftarıyım.
Lütfen bunu kişiliğine saldırı ya da kötü niyetli bi karalama olarak görme.
Ancak ne yalan söyleyim (sadece bu konuda) ciddi hayal kırıklığına uğradım sen konusunda. O kadar yazdıklarımız, dile getirilenler hiç umrunda değil.
Neoliberallerin anayasasına gönül rahatlığıyla evet de bakalım. Dilerim daha büyükgeri dönülemez hataların olmaz hayatta.
yucemanitu
12-09-2010, 20:01
Doğru olduğuna inandığımı yaptım ve rahatım. Ben anayasayı kimin hazırladığına değil değiştirilen maddelerin niteliğine baktım. Bu oy AKP'ye değil değişikliğe.
Sn. Manitu,
Ne yazık ki siz değişikliğe değil, aslında AKP'ye oy verdiniz.
Türkiyenin demokratikleşme yolundaki kilometre taşının neden ibaret olduğunu gördük.
Şimdi de faşizmin nasıl bir şey olduğunu izleyip göreceğiz. Herşey sırayla.