PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet mİ? Hayir mi?

denklem
10-09-2010, 01:50
BiR HAKiMiN YAKARIŞI!
Hür iradem kalmayacak

Bolu Ağır Ceza Hakimi Çetin Canbazoğlu, Anayasa değişikliğiyle hür iradesinin elinden alınmak istendiğini belirterek, pakete isyanını internetten duyurdu. “
Bir Hakimin Feryadı” başlıklı yazısını Facebook’a koyan Canbazoğlu ’evet’çilere, ’şimdilik evet’çilere, ’yetmez ama yine de evetçi’lere şöyle seslendi:

Yalvarıyorum, ne olur...

Meslek hayatımda sadece ’vicdani kanaatlerimin sesini’ dinledim.
Suçluyu beraat, suçsuzu mahkum ettirmem hoşunuza gider mi?
İşte, anayasa değişikliği ile yapılmak istenen budur!
Asıl amaç, yüce Türk yargısını, idareye bağımlı bir ’robot yargı’ haline dönüştürmektir!
Yalvarıyorum, kararınızı gözden geçirin.

Bolu Ağır Ceza Hakimi Çetin Canbazoğlu, aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı...
Canbazoğlu, National Geographic Türkiye dergisinin düzenlediği yarışmada Türkiye birincisi olmuştu.

Bir hakimin yalvarısı

Bolu Ağır Ceza Hakimi Çetin Canbazoğlu, Facebook’taki kişisel sayfasında evet’çilere, “Hür irademi elimden almayın.
Beni birilerinin kulu, marabası, kuklası ve robotu haline dönüştürmeyin” diye yalvardı

Haber: Sümeyra Yılmaz

Bolu Ağır Ceza Hakimi Çetin Canbazoğlu, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel sayfasında, 12 Eylül 2010 tarihinde hür iradesinin elinden alınmak istediğini söyledi.
Halen Bolu Adliyesi’nde Ağır Ceza Hakimi sıfatıyla görevini sürdüren Canbazoğlu, pazar akşamı “Bir Hakimin Feryadı” başlıklı yazısında, AKP’nin dayattığı anayasa değişiklik paketini eleştirdi.
Canbazoğlu, yazısında şu satırlara yer verdi:
Kanaatim en büyük nimetim.

“ 23 yıla varan meslek hayatım boyunca, bakmakta olduğum davalar hakkında karar verirken, hiç kimsenin tesiri altında kalmaksızın, sadece ’vicdani kanaatlerimin sesini’ dinledim; haklı olduğuna inandığım davaları kabul; inanmadıklarımı reddettim.

Yargının ’bağımsız’ oluşundan aldığım güçle birilerini mutlu etmek için değil, kanuna ve hukuka uygun olarak, daima ’vicdani kanaatlerime göre’ karar verdim.

İşte, benim, bu ’en büyük nimetim’, kendi hür ve özgür iradem/vicdani kanaatim, 12 Eylül 2010 pazar günü ne yazık ki, bir daha geri verilmemek üzere elimden alınmak isteniyor; bundan böyle, kolu-kanadı kırılmış ’bağımlı ve cüce’ bir yargının mensubu olarak siyasi iktidarların ’robotu’ haline getirilmek isteniyorum!

Evet’çilere böyle seslendi

Yazısında, “Şimdi, buradan, ’evet’çilere, ’şimdilik evet’çilere, ’yetmez ama yine de evet’çilere ve ’boykot’çulara seslenmek istiyorum” diyen Canbazoğlu, şöyle devam etti: “

Benim, bir hakim olarak, yargısal kararlarımı kanuna ve hukuka uygun biçimde vicdani kanaatlerime göre mi, yoksa siyasi iktidarlara mensup organ, makam, merci veya kişilerin emir ve talimatlarına göre mi vermemi istersiniz?

Suçsuz olduğuna inandığım bir sanığı tam beraat ettirmek üzere iken, o sırada beni arayan kişinin aksi yönde karar vermemi ’emir buyurması’ üzerine (içim kan ağlayarak) mahkumiyetine karar vermem hoşunuza gider mi?

Veya, tam tersi, eldeki delillere göre cezalandırılması gereken azılı bir faili, hakkettiği cezaya çarptırmak üzere iken, fütursuzca odama dalan ’birinin ya da birilerinin zoru ile’beraat ettirmem, adalet duygularınızı incitmeyecek mi?
İşte, anayasa değişikliği ile yapılmak istenen budur!
Asıl amaç, bugüne kadar bin türlü hileye, badireye, entrikaya, tertip ve düzene rağmen, hala ’bağımsız’kalabilmeyi başarmış olan yüce Türk yargısını, idareye bağımlı bir ’robot yargı’haline dönüştürmektir! Bundan, hiç şüpheniz olmasın! ”

Kararlarını hür iradesiyle vermek istediğini vurgluyan Hakim Canbazoğlu, “Ben halk oylaması sonrasında eskiden olduğu gibi, kararlarımı, yine kendi hür irademle baş başa kalarak vermek istiyorum; idarenin mümessilleriyle kafa kafaya vererek değil!
Ben, kararlarımda bana tesir etmeye çalışan kişilerin suratlarına eskisi gibi telefonu kapamak; odama girdiklerinde ise yine kapı dışarı etmek istiyorum; her telefon ettiklerinde esas duruşa geçmek ya da mahkemeye geldiklerinde onları baş köşelerde ağırlamak değil!” dedi.

Robot haline dönüştürmeyin

Canbanoğlu, yazısını şöyle tamamladı: “’
Evetçiler/Boykotçular’, ne olur, mesleğimin biricik güvencesi, varlık sebebi, olmazsa olmazı, bütün gücü, kuvveti, hatta süsü olan ’hür irademi/vicdanımı’ lütfen, ama lütfen elimden almayın, onu bana çok görmeyin, beni birilerinin kulu, kölesi, ırgadı, marabası, kuklası, robotu haline dönüştürmeyin! Ne olur!

Bağımsız Türk yargısının onurlu bir mensubu olarak gerekirse sizlere yalvarıyorum:

Kararınızı lütfen bir kez daha gözden geçirin! Ne olur!”

Tolonbeg
ateistforumdan.

yagmurcu
10-09-2010, 02:37
büyük türk düşünürü engin ardıç'dan alıntıdır:

referandum pusulası iki renk bir taraf saflığın temizliğin rengi ak
diğer taraf kara.
siz oyunuzu akamı vereceksiniz yoksa karayamı?

bizden selam olsun bolu hakimine ergenekon avukatlarına
artık yargılayıcılarımızın yargılanacağı günler yakındır
ha gayret bize yeter bir evet
bütün demokratlar el verin ha gayret!

evrensel-insan
10-09-2010, 02:49
Saygideger arkadaslar;

Ateistleri ve dini inanci olmayanlari gectim, yalniz; musluman inancina sahip olupta; bu referandumda "hayir" diyen cikar mi acaba?

Inanirlarin, bu AKP'den bekledigi muslumanlik adina, nasil bir "demokrasi/ozgurluk" anlayisidir?

Aslinda bir merakim da; Ataturk milliyetcisi, ulusalci, milliyetci,TC'nin 2002 oncesi laikligini savunan v.s. kesimin de; bu referandum da "evet" diyeni olacak midir acaba?

Son bir merakim da; "solcu temelli, ozgurlukcu demokrat, sosyal demokrat, ikinci cumhuriyetci, F. Gulen'ci, liberal, pragmatist goruslu, iktidar savasi vermeyen sosyalist, anarsist v.s. temelli dusunceye sahip kisilerin icinden "hayir" cevabi cikip, cikmayacagidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KÜP ADAM
10-09-2010, 02:56
işte o ben... hayır hayır hayır yüzbinkere hayır :)

evrensel-insan
10-09-2010, 02:59
Saygideger Kup Adam;

Musluman olupta, hayir diyecek olan sen misin?. Yasini bilmiyorum ama; 1970 oncesi muslumani isen, olanaklidir. Cunku LAIK MUSLUMANLIK ile yetistirildin. Ama, sonrasi ARAP MUSLUMANLIGI, MISYON YUKLENMIS MUSLUMANLIKtir.

Sen hangi tip muslumansin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

KÜP ADAM
10-09-2010, 04:15
Saygideger Kup Adam;

Musluman olupta, hayir diyecek olan sen misin?. Yasini bilmiyorum ama; 1970 oncesi muslumani isen, olanaklidir. Cunku LAIK MUSLUMANLIK ile yetistirildin. Ama, sonrasi ARAP MUSLUMANLIGI, MISYON YUKLENMIS MUSLUMANLIKtir.

Sen hangi tip muslumansin?

Saygilarimla;
evrensel-insan sayın evrensel insan: işte ben sizlerin bu huylarınızı sevmiyorum.... yahu ne tipi? ne modeli? ben sadece müslümanım bu kadar basit..... müslümanlığı şekle sizler sokuyorsunuz.... yok ılımlı islam,yok kökten dinci,yok orta islam. vs vs vs...... islam islamdırrrrrrrr....... birde beni ne bu ülkenin başbakanı ve yandaşları ne nurcular ne cemaatçılar nede tarikatçılar temsil etmiyor ve ilgilendirmiyor...... bana ALLAH,resulu,kitabı,sünneti yeter....... bunlar yüzünden insanlar islamdan soğuyor.......ayrıca ATATÜRKE küfür kafir eden insanlarla işim olmaz benim..... heeee ATATÜRKÜN DE hataları olabilir neticede oda bir kul ama gerçek islamı yaşayan bir insan en azından sevmese bile ölünün arkasından konuşmaz her bilinçli müslüman bunu bilir..... bunun yanısıra şahsım adına ben böyle düşünürken..sizlerin içinden bir çoğu ALLAHA VE HZ MUHAMMEDE hakaret ediyorsunuz...... sapı samandan kuruyu yaştan ayırın......... iyi forumlar

KÜP ADAM
10-09-2010, 04:28
Saygideger Kup Adam;

Bugun yeryuzunde bir suru islam ile idare edilen, yani seriat ile idare edilen ulkenin yaninda, bir suru de seriat altinda olmayan ulke var. Bu ulkelerin, ne islamdan algiladiklari ayni, ne de muslumanliklari ayni. Ustelik, "ben muslumanim" demek; hic bir anlam tasimaz. Bunun icerigi ve verilmek istenen aciklanmadiktan sonra.

Saygilarimla;
evrensel-insan ordaki ince ayrıntı inanmaktan geçiyor sayın evrensel insan

kab bin eşref
10-09-2010, 04:33
Bu toplumda ateist olup da evet verecek insan karşı karşıya olduğu tehlikenin farkında değil demektir. Müslüman halk faşizminin güç kazanmaması için hayır diyorum.

evrensel-insan
10-09-2010, 04:37
Saygideger Kup Adam;

Bugun yeryuzunde bir suru islam ile idare edilen, yani seriat ile idare edilen ulkenin yaninda, bir suru de seriat altinda olmayan ulke var. Bu ulkelerin, ne islamdan algiladiklari ayni, ne de muslumanliklari ayni. Ustelik, "ben muslumanim" demek; hic bir anlam tasimaz. Bunun icerigi ve verilmek istenen aciklanmadiktan sonra.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-09-2010, 04:42
Saygideger KUP ADAM;

Benim icin inanmaktan degil; gozlemden, bilgiden, birikimden, bilincten ve ortaya konan dusunce ve davranistan geciyor. Cunku her inananin inanci; bulundugu cografyaya, topluma, gecmise, etige, yetistirime ve egitime gore degisiyor. Ortak nokta Allah olabilir, Kuran bile olmayabiliyor.

Eger her "Elhamdulillah muslumanim" diyen ve iman ve islamin sartlarini yerine getiren musluman diyorsan, bunda ne Kuran, ne cihad, ne seriat v.s. yoktur.

Bunun disinda, en guzel ornek; iki kendini musluman olarak dile getiren kisinin, birinin referandum da evet, digerinin hayir demesidir.

Iste butun bu temelde; hic bir kisi; birbirine benzer muslumanlik ornegini, dusunce ve davranista sunmaz.

Ayiran ben degilim. Gozlemim her kendine musluman diyenin, farkli dusunup davrandigini gosteriyor. Bunun yaninda, mezhepler cabasi.

Bilmem anlatabildim mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur
10-09-2010, 09:39
Göreceksiniz referandumdan %55 civarında bir Hayır çıkacak.

Ak partiye ve de şakşakçılarına kapak olacak.

Hem laik hem müslüman olunmazmış. İran olmalıymışız...

basitrasin
10-09-2010, 14:32
Herkese Selam.

Konda tarafından 4-5 Eylül tarihlerinde 38 ilde 2767 kişi ile konuşularak yapılan son kamuoyu anketi, referandumda ‘Evet’ oylarının yüzde 56.8’e kadar ulaştığını gösterdi

Haberin devamı aşağıdaki linkte.
taraf.com.tr (http://www.taraf.com.tr/haber/evet-yuzde-56-8.htm)

Saygılarımla.

denklem
10-09-2010, 15:11
Küp Adam siz neden hayır diyeceksiniz?

hako
10-09-2010, 23:23
Gerçekte ne olduğunu asla bilemeyeceğiz.
Tehdit, şantaj, darp, rüşvet havalarda uçuyor.
Seçmen sayısı zaten şaibeli.
Seçim sistemi ve oy sayım şekli manipülasyona açık.

Hala sanki düzgün birşey olacakmış ve halkın iradesi sandığa yansıyormuş gibi konuşup duruyoruz. Yalan dünyanın yalan işleri !

Re-laX
11-09-2010, 03:08
arkadaşlar bir taraf olmayan,bertaraf olur diyen bir başbakana mı evet diyeceksiniz bu ne terbiyesizlik hangi lider halkına böyle der ben şahsım adına ona halen destek verenlere üzülüyorum.

daha bitmedi referandumda hayır verenler yarın huzurumuza geldiklerinde bizde onlara sessiz kalırız diyor.senin huzurun neresi sen zaten halka hizmet için orada değilmisin,sanki bir patron,bir diktatör ağzıyla konuşuyor bunamı evet diyeceksiniz yargıda siyasallık,kürtlere özerklik bu ne terbiyesizlik,hem laik hem demokratik olunmaz diyen başbakanamı evet diyeceksiniz.

bütün türkiye evet dese ben hayır diyorum buyursun başbakan beni bertaraf etsin.tehditle,şantajla,bilinç altına yerleştirilmeye çalışılan korkularla bana evet dedirtemez.ve bu referandumda halkın tokat gibi bir hayır oyu vereceğine inanıyorum..

saygılar

noripcord
11-09-2010, 04:03
arkadaşlar bir taraf olmayan,bertaraf olur diyen bir başbakana mı evet diyeceksiniz bu ne terbiyesizlik hangi lider halkına böyle der ben şahsım adına ona halen destek verenlere üzülüyorum.

daha bitmedi referandumda hayır verenler yarın huzurumuza geldiklerinde bizde onlara sessiz kalırız diyor.senin huzurun neresi sen zaten halka hizmet için orada değilmisin,sanki bir patron,bir diktatör ağzıyla konuşuyor bunamı evet diyeceksiniz yargıda siyasallık,kürtlere özerklik bu ne terbiyesizlik,hem laik hem demokratik olunmaz diyen başbakanamı evet diyeceksiniz.

bütün türkiye evet dese ben hayır diyorum buyursun başbakan beni bertaraf etsin.tehditle,şantajla,bilinç altına yerleştirilmeye çalışılan korkularla bana evet dedirtemez.ve bu referandumda halkın tokat gibi bir hayır oyu vereceğine inanıyorum..

saygılar

egemen bağış'ın :"Bu pakete hayır diyenin ya aklında bir zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır" dediğinide (http://www.haberturk.com/polemik/haber/542394-hayir-diyenlerin-ya-aklindan-zoru-var-ya-da) unutmayalım.

ayrıca sadece halkın hayır demesiyle olmaz bu işler, sandıklarada sahip çıkmak lazım, sonra elektirikler falan kesilir sayım sırasında aman dikkat!

Re-laX
11-09-2010, 04:12
egemen bağış'ın :"Bu pakete hayır diyenin ya aklında bir zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır" dediğinide (http://www.haberturk.com/polemik/haber/542394-hayir-diyenlerin-ya-aklindan-zoru-var-ya-da) unutmayalım.

ayrıca sadece halkın hayır demesiyle olmaz bu işler, sandıklarada sahip çıkmak lazım, sonra elektirikler falan kesilir sayım sırasında aman dikkat!
yanlış hatırlamıyorsam değişen maddelerden çoğunu yasal düzenleme ile halledebilirlerdi.referanduma gerek yoktu neden bunlarda eklenmiş egemen bağış önce bunlara cevap versin ülkenin çoğunun psikolojisi bozuk demek daha mı kolay,tehditleri şantajların söylenecek tarafı yok zaten müsbet.

veya neden bu kadar milletin evet demesini istiyolarmemuru düşündüğündenmi,dul ve yetimleri düşündüğündenmi.

hayır yargı rahat çalışmalarını engellediğinden ellerine geçirmeye çalışıyolar olan bu işte

saygılar

KÜP ADAM
11-09-2010, 06:36
Küp Adam siz neden hayır diyeceksiniz?hayatta en sevmediğim insanlar riyakar insanlardır hele ki dini siyasete alet edenler.... bunun yanısıra ATATÜRKÜ de siyasete alet edenleride sevmiyorum.... bir insan ya elinin tersi yada düzü olacak bir ters bir düz yanar döner olmayacak..... başbakanın yapmış olduğu referandum kendi diktatörlüğünü kurmaktır ve bunada milleti noter tutuyor... Başbakan maddelerin ayrı ayrı oylanmasına lüzum olmadığını söylüyor Zaten mesele de bu ya 26 madde içinde Başbakan’ın üzerinde durduğu üç beş madde var Onları gizlemek için aralara birkaç madde serpiştirdi Şimdi bu hapı yutturmak üzere Halkı kandırma yanıltma ve halkın iradesine ipotek koyma mantığıyla hazırlanmış bir anayasa bu.....

3.yol
11-09-2010, 10:11
Evet mi Hayir mi ? Olmak mi olmamak mi ? en onemli soru bu zaten ..... - Shakespeare

Dusunuyorum oyleyse varim (cogito ergo sum) - Descartes

Tabiiki Evet !!!! - Einstein :D

Akka Penzurinta
11-09-2010, 21:24
Ne evet ne hayir. Boycott. ama yine de gonlum hayirdan yanaa.