PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kenan evren mahkemeye...

faydasızım
13-09-2010, 16:41
Aralarından BDP Milletvekili Ufuk Uras'ın da bulunduğu 'Yetmez ama Evet' platformu üyesi 80 kişi, referandumda Anayasa paketinin kabul edilmesinin hemen ardından Kenan Evren başta olmak üzere 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen grup, ‘Yetmez! Yeni anayasa istiyoruz’ ve ‘darbeci Evren 12 Eylül’ün hesabını vereceksin’ yazılı pankart açtı. Grup adına konuşan Yıldız Önen, “12 Eylül 2010 günü millet devlete el koymak zorunda kaldı. 50 yıllık darbeler tarihinin sonuna gelindi. 30 sene sonra, 12 Eylül’le hesaplaşmak için büyük fırsatımız doğdu" diye konuştu.
Şikayetçi olan 80 kişi arasında milletvekili Ufuk Uras, yazar Nihal Bengisu Karaca, Ferhat Kentel, Osman Can, Sacit Kayasu, Yasemin Çongar, Yücel Sayman ve Zeynep Tanbay da yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde Kenan Evren ile birlikte dönemin kuvvet komutanları Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya, Nejat Tümer, Sedat Celasun, eski komutanlardan Bedrettin Demirel, Ali Haydar Saltık, eski Başbakan Bülend Ulusu ile diğer bakan, bürokrat, vali, kaymakam, emniyet müdürü, asker, amir ve memurları şüpheli olarak gösterildi.
Ufuk Uras da referandumda ‘evet’ çıkmasıyla ilgili olarak, “Bu bizim açımızdan çifte bayram. Bir yandan sandıktan demokrasi çıktı. Diğer yandan da Kürt demokrasi hareketi biz buradayız dedi. Yeni bir anayasa yapacaksan beraber yapalım dediler. Batı ile doğu arasında köprü kuracağız. Biz 30 yıldır bunu bekliyorduk. Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanması için bir zemin oluştu. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hediye de budur. Kenan Evren’in gönüllü avukatları yanılıyor’’ diye konuştu.

insan_olmak
13-09-2010, 16:52
adam 95 yaşına gelmiş yargılasan ne olur yargılamasan ne olur

lolepet
13-09-2010, 16:59
yargılansaydı iyi olurdu ancak yalan. kenan evreni yargılayacak iktidar daha gelmemiştir türkiyeye. akp kenan evreni yargılamaz çünkü zaten akp kenan evren dostudur.

faydasızım
13-09-2010, 17:08
AKP’li üyeler Marmaris’te Kenan Evren adının değiştirilmesine karşı çıkmıştı ve kenan evren i savunmuştu
neyse ki belediye meclisindeki oyları yetmediği için (4’e 11) engelleyememişlerdi. AK Partili üye, “bu şehirde altyapı problemi yoksa bunda birinci derecede Sayın Evren’in katkısı oldu” demişti.

12 Eylül Darbesinin elebaşının ismini korumak, darbe mağduru bir siyasi geleneğin belediye meclis üyelerine düşmüştü.
cidden vahim bir durumdu..

ama buna ragmen bi çok yerde daha il k günden suç duyurusu açıldı...

sonuç noılacak akp yargılatmayacak mı yoksa 95 yaşında ki evren hapise mi girecek..

bunu zaman gösterecek..

lolepet
13-09-2010, 17:32
aynı şey ağrıda da yaşanmıştı. akp liler oy vermemişlerdi değişmesi için

faydasızım
13-09-2010, 17:43
yalnızca akparti degil mhp de degişmesin oyu vermişti il meclislerinde

o harici ,

Gaziantep'te MAZLUM-DER, Evren Paşa mahallesi adının değiştirilmesi için AK Partili belediyeye başvurdu. Ancak belediye yine reddetmişti

AK Parti'liler sadece tek bir yerde evrnen caddesinin isminin değiştirilmesine karşı çıkmadı. Adıyaman Kahta'daki Kenan Evren (http://www.cnnturk.com/guncel.konular/kenan.evren/402/index.html) caddesinin ismi AK Parti'lilerin oylarıyla değiştirildi.

Fairman
13-09-2010, 22:24
Zorunlu din dersini getiren adamı mı yargılayacaklar,bunlar birbirlerini ısırmazlar.Bunlara inananlarda ayrı bir komedi.

sargon
14-09-2010, 00:39
Onemli olan 12 Eylül'cüleri yargilatmaya calismak, cabalamak. Herkes isledikleri suclarin cezasini cekmeli. AKP yapmaz, bunlar göstermelik seyler dememek, caba gösterenleri kutlamak ve elden geleni yapmak lazim.

Bizde garip bir aliskanlik var. Bir zamanlar Avrupa Birligine girmeyi isteyen orani Türkiye'de yüksekti. Istemeyenler ise aciktan girmeyelim demek yerine, bizi almazlar demeye basladilar. Sonra sonra acikca AB'ye karsiyiz demeye basladilar. Simdi 12 Eylül konusu da öyle olmasin. Yargilamazlar diyeceginize, kamuoyunu genisletmek icin caba harcasaniz daha anlamli bir caba göstermis olursunuz. Yaniliyor muyum?

lolepet
14-09-2010, 00:57
şov yapmayı bıraksalar tebrik edeceğiz. daha önce neden böyle bir başvuruda bulunmadılar. bunlar artistlik yapmaktan başka bir şey bilmez.liberallerin özelliği budur bunu daha önce birçok kez dile getirdim. şimdiye kadar ağızlarına almadıkları hatta akıllarının ucundan bile geçmeyen şeyleri ortam müsait olunca hemen şakırdarlar. bunlar trübinlere oynamaktan başka birşey bilmezler.

bize gelince biz yıllardır darbecilerin yargılanması için mücadele ediyoruz girişimlerde bulunuyoruz bizi tebrik ettiler mi?. ab yede herzaman karşı olduk hala karşıyız. ve sözümüzün arkasındayız akp kenan evreni yargılamayacak

bizi bazılarıyla karıştırmayın hele liboşlarla hiç...

denklem
14-09-2010, 00:59
evrenide akp yide asmak lazımdır efendim

insan_olmak
14-09-2010, 01:32
BDP'liler de yargılanması için dava açmış,
adam ölmeden yargılanır umarım

ayrıca arkadaşlar yargılamazlar demenizi doğru bulmuyorum,kenan evren kullanışmıştır ve işi bitmiştir,kolaylıkla AKP tarafından ''şov'' için yargılanabilir

lolepet
14-09-2010, 17:47
sayın insan olmak

unutmayınki akp nin de kenan evrenin yargılanmasını isteyenlerden bir farkı yoktur. yani onlarda trübinlere oynarlar.

kenan evrenin yargılanması için talepler artarsa akp göstermelik bir yargılama yapabilir. ama bu ciddi anlamda bir yargılamaya varamaz. yargılama yapılırsa bile nasıl yapılacağı açıktır. yaşı geçmiş derler aynı erbakana yapıldığı gibi adamda bodrumda tatiline devam eder.

hem bu yargılama meselesinin göstermelik olduğu gün gibi ortadadır. kenan evren silahı eline alıp tek başına mı darbe yaptı. yargılama yapılacaksa kadronun hepsinin yargılanması gerekir. yanlış hatırlamıyorsam o kadrodan hala 8 kişi hayatta. 8 inide yargılasınlar bakalım yargılabiliyorlar mı?

sargon
14-09-2010, 18:03
Ne 8'i yahu. Binlerce kisi bu isin icindeydi. Dönemin bir sürü üst düzey görevlisi var. Bunlar tamamen hukuksuz sekilde isler yaptilar. Insanlar haksiz, hukuksuz yere aylarca hapislerde tutuldu, iskence edildi, aileler, cocuklar perisan edildi. Elbette ki, göstermelik ve bir tek kisilik bir yargilamanin hic bir anlami yok.

AKP'nin yargilamayacagini zaten biliyorduk seklindeki degerlendirmenin ispat edilmesi, adalet istemi icin mücadele etmekten daha mi önemli. O halde, ezilenler, haksizliga ugrayanlar, gelecekleri calinanlar icin adalet aramaya calisalim. Bütün tartismalar bitmis olsun artik. Halkin, devrim yapip adalet sormasini beklersek daha cok bekleriz. Adalet artik hukuk kanallariyla soruluyor. Sonuna kadar zorlayalim bu kanallari.

kharon
14-09-2010, 18:16
Selamlar,

Yunanistan darbecileri 1975 de mahkum etti, hala içerde olanlar var, bir tanesi geçen ay hapiste öldü, bizdeki hükümetlerin bu konuda geç kalması, askeri vesayetin derinliğinden kaynaklanıyor olabilir, artık yasal engel kalmadığına göre Kenan Evren ve arkadaşları yargılansın.

Yargılama yapılırken sadece darbeyi yapanlar değil, yardım edenlerde çıkartılsın ortaya, darbe için 1 yıl beklenmesi, darbenin sadece ordu kaynaklı olmadığını gösterir, özetle herkesin ağzında dolaşan iddialar, dedikodular, bir an önce karara bağlanmalıdır.

Saygılar

noripcord
14-09-2010, 21:19
bende göstermelik bir yargılama olacağını düşünüyorum, şov amaçlı bir kaç kişiyi içeri atarlar belki ama fetullah hoca'nın cennetlik dediği adamı atacaklarını hiç zannetmiyorum.

Sangre
14-09-2010, 21:36
Konu hakkında okunması gereken bir yazı;

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/mustafa-erdogan/12-eylulculer-yargilanabilir-mi-280377.htm

kim
14-09-2010, 23:09
Bunları akpartimi yargılayacak yoksa
bağımsız yargı kurumumu.
Halk olarak. eziyet görenler olarak biz
savcılara suç duyurusunu yaptıkta BAĞIMSIZ YARGI KURUMU
bu darbecileri yargılamadımı.
Ergonokoncuları yargılıyorlar diye tepinen
birileri şindide bunların yargılanmaları göstertmelik
diye tepiniyorlar.:ban:

pes vallayi.:blah:

noripcord
14-09-2010, 23:19
Bunları akpartimi yargılayacak yoksa
BAĞIMSIZ YARGI KURUMU

hangi bağımsız yargı? şu ilhan cihaner'i cemaatleri soruşturuyor diye gizli tanıklarla hazırlanan iddanamelerle ergenekoncu içeri tıkan bağımsız yargı mı? ergenekoncular yargılanıyormuş, hadi ordan.

AvniSinanoglu
14-09-2010, 23:23
yargılansaydı iyi olurdu ancak yalan. kenan evreni yargılayacak iktidar daha gelmemiştir türkiyeye. akp kenan evreni yargılamaz çünkü zaten akp kenan evren dostudur.
Kenan Pasa nin tek yaptigi Kürtleri terörist olmalari icin yol acmasi ve Türkleride solcu olmamalari icin tüm Türk asilli solculari yok etmesi. Türkiyede kac kisi kaldi Türk asilli olupta solcu olsun? Türk aydinlarinin kökünü kazidi. Bagnazlara yol acti, ülkücüleri mahvetti...:tsk:

Neva
17-09-2010, 03:59
Yargilanmasi hic bir sey ifade etmez.
Yargiya, ic hizmet kanunlari engel teskil eder bir kere. Ardindan tum imza koyanlari yargilamalari gerekir.
Sonucta, hepsi cikip kanuna dayali yaptik diyecekler.

Ara gazi verip toplumu oyalamaktan baska bir sey degil, yaptiklari.. Tamamen gostermelik.

Squall
17-09-2010, 13:42
İnsan, hiç yaratıcısını eleştiri ya da yargılama gafletine düşer mi??..hiç sanmıyorum..yargılasınlar da görelim!!!!!!!!

basitrasin
05-01-2012, 08:18
Herkese Selam.
Eminim siz de duydunuz. Ama ben yinede sizler le paylaşmak istedim.
Kenan Evren yargılanıyor. Dava kabul edildi.

"Savcı, Evren ve Şahinkaya için 'zorla anayasal düzeni değiştirmek' suçundan müebbet hapis istedi."

Ayrıntılar aşağıdaki linktte.
radikal.com.tr (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074480&Date=04.01.2012&CategoryID=77)

Saygılarımla.

jadi
05-01-2012, 16:18
adam 95 yaşına gelmiş yargılasan ne olur yargılamasan ne olur

Yaslanmis olmasi bir seyi degistirmez. Aslinda darbeciler ölmu$ olsalar bile giyabinda yargilanmalidir. 27 Mayiscilar ve Ali Sukru'yu oldurtup ilk ve son demokratik parlementomuz olan 1. meclisi feshettiren M.Kemal dahil olmak uzere butun darbeciler yargilanmalidir ve oyle de olacaktir. Bunu erteleyebilirsiniz ama engelleyemezsiniz

spartacus
05-01-2012, 16:48
Herkese Selam.
Eminim siz de duydunuz. Ama ben yinede sizler le paylaşmak istedim.
Kenan Evren yargılanıyor. Dava kabul edildi.

"Savcı, Evren ve Şahinkaya için 'zorla anayasal düzeni değiştirmek' suçundan müebbet hapis istedi."

Ayrıntılar aşağıdaki linktte.
radikal.com.tr (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074480&Date=04.01.2012&CategoryID=77)

Saygılarımla.

Güzel bir haber(bu tarz yargılamalara, paparazzi gündemlerinden öteye gidemeyen yargılamalara güvenimizi yitirmişde olsak). İçerikdeki eksiklikler, yargı süreci vs ayrı bir konu, tabi zaman gösterecek. Umalım da önceki bir kaç günlük misafirliğe geldik örnekli yargılamalara dönmesin... Birde yalnız değildi, bu işler bir kaç kişi ile olmuyor...

Katibe Bartleby
05-01-2012, 17:07
yargılama bitinceye kadar da nekdar kürt varsa KCK'dan, iktidara karşı herkeş KCK ya da başka sebeplerden içeri alınır, biz de yetmez ama yes dediğimiz için en azımdan evren yargılandı diye teselli buluruz. olsum ama somuçta yibişey.

basitrasin
07-01-2012, 03:02
Herkese Selam.
Sanırım Kenan Evrenin yanlız olmadığını yargı da fark etmiş. Yanına arkadaş olarak eski Genel Kurmay başkanını getirdiler.
Eminim sizler de duymuşunuzdur, ama ben yine de paylaşmak istedim.
"Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 'İnternet Andıcı' davasında "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "örgüt yöneticiliği" suçlarından tutuklandı. Tarihte ilk kez Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten bir asker cezaevine gönderildi"

Haberin tamamı aşağıdaki linkte.
radikal.com.tr (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074636&CategoryID=77)

Hoşça kalın

AlbatrosS
07-01-2012, 19:54
Herkese Selam.
Sanırım Kenan Evrenin yanlız olmadığını yargı da fark etmiş. Yanına arkadaş olarak eski Genel Kurmay başkanını getirdiler.
Eminim sizler de duymuşunuzdur, ama ben yine de paylaşmak istedim.
"Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 'İnternet Andıcı' davasında "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "örgüt yöneticiliği" suçlarından tutuklandı. Tarihte ilk kez Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten bir asker cezaevine gönderildi"

Haberin tamamı aşağıdaki linkte.
radikal.com.tr (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074636&CategoryID=77)

Hoşça kalın

Ne dersiniz sayın Basitrasin,

35 Kürdün katliam onayını veren Başbakan'ı da o yargı makamında görmek hoş olmaz mı?

lolepet
08-01-2012, 02:13
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/kenan-evrene-iskenceler-sorulmayacak-haberi-47602

al sana yargılama. sadece başkentteki olaylardan sorumlu tutuluyormuş.

peh.. hala bu adamın adam gibi yargılanacağına inananlar var ya aklım almıyor.

basitrasin
05-04-2012, 07:15
Güncelleme.

Natan
05-04-2012, 10:36
K. Evren darbe yaparak kitlesel kiyimi

ve

toplumsal kavgayi bir anlamda kisa sureligine durdurarak

bir katki saglamis olabilir mi?

Dun sozcu gazetesinde E. Colasan da bunu iddia etmisti.

sargon
05-04-2012, 11:59
Generallerin canak yalayicisi E. Cölasan'in yazisini aradim bulamadim. Linkini verebilir misin Natan.

sargon
05-04-2012, 15:22
Bu basliktaki tartismalari okuyup ardindan da Ahmet Hakan'in yazisini okuyunca cuk oturdu.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20276383.asp

Gerci kapak oldu da kapagin agababasinin olacagindan pek umudum yok.

AlbatrosS
05-04-2012, 15:28
Davanın başlaması iyi oldu... Bakalım dava ''Diyarbakır Cezaevi, binlerce vatandaşlıktan çıkarma, sürgün etme, tutuklama ve işkenceler'' karşısında nasıl bir yol izleyecek. İddianamenin dili ve yöntemi pek umut vermiyor. Önümüzdeki günlerde çeşitli suçlardan ötürü hakikat komisyonları tekrar önerilecektir. İktidarın bu süreçteki tavrına dikkat etmek gerekiyor.

Şimdiden iki husus dikkat çekici: Davanın dili(Fatsa'ya bakış gibi) ve insanlığa karşı suç konusunun gündeme gelmemesi. Açık olmak lazımsa: Dava, insanlığa karşı suçları temel almazsa oldukça kadük kalacaktır. 12 Eylül'ün anlamlı olabilmesi için ayrıca iki önemli şeye ihtiyaç var:

1. Kurumlarının yok edilmesi(yök, hsyk,mgk ardılı özel yetkili mahkemeler)

2. Anayasanın tamamen değişmesi.

Guernica
05-04-2012, 18:39
Yargı süreci karara bağlanana kadar eceliyle ölmeleri muhtemel, tutuklu yargılanmayacaklarsa şayet benim için pekte önemi yok bu davanın.

VraeL
05-04-2012, 21:48
en kısa süre ömürboyu hapis yatan ünvanına sahip olup gunise girer artık...