PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vücudundan Metal Teller Çıkan Kadın...


Voltaire Darwin
16-09-2010, 13:19
17 yıldır bu hastalığın pençesinde olan kadın tıp dünyasını şoke etti.


Noorsyaidah adlı kadının karın bölgesinde saça benzeyen metal teller çıkıyor ve bu teller 10-20 santimetre büyüyor. Hastalığını ülkesindeki SCTV adlı televizyon kanalında anlatan Noorsyaidah, 17 yıldır bu şekilde yaşadığını ve Sağlık Bakanlığı (http://www.milliyet.com.tr/index/Saglik%20Bakanligi)'nın hastalıkla ilgili daha yeni çalışma başlattığını söyledi.
Noorsyaidah'ın hastalığı ilk defa 1991 yılında göğüs ve karın bölgesinde metal tellerin çıkmasıyla başladı. Tellerin bir hafta sonra kendiliğinden düştüğünü belirten talihsiz kadın, bir ay sonra vücudundan yeniden tel çıktığını söyledi.

O günden bu yana Noorsyaidah'ın karnından sürekli metal teller çıkmaya başladı. Noorsyaidah'ın kız kardeşinin önerisiyle telleri kesmesi işe yaramıyor.

Teller bu kez karnının başka bir yerinde çıkıyor. Habere göre bu garip durumu inceleyen 4 uzman Noorsyaidah'ı testler yaptı.
X-ray (http://www.milliyet.com.tr/index/X-Ray) cihazları kullanılarak yapılan testler sonucunda kadının karnında 40'tan fazla metal tel tespit edildi. Bu tellerin bir kısmının cildinden çıkmak üzere olduğu da görüldü. Endonezyalı bilim insanları şimdi bu garip hastalığı araştırmaya başladı.

http://www.milliyet.com.tr/tip-dunyasi-hayrete-dustu/dunya/sondakika/16.09.2010/1289833/default.htm

Resimler İçin :

http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=Noorsyaidah&safe=active&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi (http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=Noorsyaidah&safe=active&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi)

taylan
16-09-2010, 15:07
Şaşkına döndüğümü itiraf etmek durumundayım. Vücuduna metal nesneler yapışan insanları, elleriyle ovuşturarak ampul yakanları duymuştum ama bunu ilk kez duyuyorum. Mutlaka bir bilimsel açıklaması vardır. Belki de teller büyümüyor, deriden dışarı atılıyordur. Büyümesi için organik bir köke sahip olması gerekir. Teller önceden yutulmuş olsa vücuttan da atılamayıp midede kaldıysa, vücut dışarı atmak için uğraşıyor olabilir. Yutulan nesnelerin vücut içinde hareket ettiğini duymuştum. Ne desek boş hala şaşkınlık içindeyim.

Nova
19-09-2010, 17:25
Tellrin hangi mesale ait olduğu ve nasıl köklendiği ile ilgili bişey bulamadım, bulan varsa buradan bilgilendirebilirmi dostlar?

Neva
19-09-2010, 17:51
1991 yilindan beri, niye daha buyuk, teskilatli bir hastaneye ulasmaya calismamis ilginc.
Hangi yabanci tv kanalini arasa, eminim kosup giderler ve haber yaparlardi.

Nova
19-09-2010, 18:00
Bahane hazır hocam, allahın hikmeti :)

evrensel-insan
19-09-2010, 18:14
Saygideger arkadaslar;

Haberde iki ilginc durum var. Birincisi, kendisine doktor diyen kisinin, aciklamasinin tanriya dayanmasi. Ikinciside, kadincagizin, tibda gelismis bir ulkeye gitmemesi, ya da gonderilmemesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

basitrasin
21-09-2010, 17:26
Herkese Selam.
Çocukken bir av kazasında 10 numara (küçük boy) saçmalarla yaralanan birisini tanıyorum. Yüzlerce saçma tanesi vücudunda kalmıştı. Şimdi 55 yaşlarında olan bu şahsın zaman zaman gövdesinin çeşitli yerlerinden saçmalar çıkıyor. Önce cilt altında saçmayı hissediyorsunuz. Sonra saçmanın üzerindeki deri iyice inceliyor hatta iltihaplanıyor. En sonunda saçma tanesi dışarı düşüyor.
Bence olayın temeli bu. Bir şekilde gövdeye giren tel parçaları zamanla dışarı atılıyor. Diye tahmin ediyorum.
Saygılarımla.