PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : başbakanı protesto etmek suç mudur?

lolepet
20-09-2010, 01:38
evet arkadaşlar başlıkta soruma yanıt istiyorum.

suç değil diyenlerden bir yanıt daha isterim şu soruma : suç değilse dünya basketbol şampiyonası finalinde başbakanı protesto edenlere neden bu kadar saldırdılar tepkisel anlamda onu geçtik neden tutukladılar?

evrensel-insan
20-09-2010, 01:47
Saygideger azrael;

Sorunun iki farkli yaniti var. Birincisi, demokratik hak ve ozxgurlukler olarak, suc degildir. Karikaturunu de cizebilirsin, kisilik ve kisisel saldiri veya hakaret v.s. yapmadan, dusunce ve uygulamalarini protesto da edebilirsin.

Ikincisi, ulke Turkiye ise, Turkiye de ne dusunce ve ifade ozgurlugu, ne de demokratik hak ve ozgurlukler yoktur. Bu temelde de DOKUNULMAZLIK KISVESI altinda maalesef, suc teskil eder.

Cunku, ne bu protestonun, kisiye mi, kisiligine mi yonelik, yoksa dusuncesine, uygulamasina mi yonelik oldugunu algilayacak bir degerlendirme yoktur.

Bu da dusuncenin algilanamamasi ve her dusuncenin, sadece kisi ve kisinin kisilik ve kimligine yonelik olarak algilanmasi hatasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
20-09-2010, 02:07
Yahu orda "yuh" diyeni bırak "Sayın Başbakan, özgürlük" diyen adam bir ay hapis yatıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 25 Temmuz’daki Malatya gezisinde otobüsüne doğru koşarak, “Sayın Başbakan özgürlük” diye bağırdığı için tutuklanan ve hakkında “Devlet büyüğüne hakaret” suçundan dava açılan Jeofizik Mühendisi Kemal Duran (37), perşembe günü ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Malatya Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan Duran, Başbakana saldırmak gibi bir amacı olmadığını, sadece demokratik bir eylem yapmak istediğini söyledi. Mahkeme, adli kontrol uygulanmasına karar vererek, 24 gün cezaevinde kalan Kemal Duran’ı tahliye etti. Duran, yargılanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin imzaladığı uluslararası anlaşmalar çerçevesinde demokratik bir hak arama, sesini duyurma eyleminin bu şekilde cezalandırılmasını hukuksuzluk ve son yıllarda yargının siyasallaştırılmasına örnek olarak görüyorum. Herhangi bir siyasi partiye üye değilim. Yaşamımda herhangi bir örgüt üyeliğim olmamıştır. Karakola ya da adliyeye gitmemişimdir. Başbakana hakaret etmedim, saldırmadım da. Cezaevinde haksızlıklara sesimi yükselttiğim için beni baskı altına almaya çalıştılar.” Kemal Duran ayrıca olaydan sonra çıkarılıp tutuklandığı mahkemede hâkimin, “Niye evlenmedin?” diye sorduğunu, tutuklanmasından ailesinin bir hafta sonra haberi olduğunu da söyledi.

KAYNAK (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15608877.asp)

yucemanitu
20-09-2010, 02:20
13 Yaşındaki bir çocuğu yaraladı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Aydın’da AKP mitingi sonrası konvoyu geçerken ‘Allah cezanızı seçimde verecek’ diye seslendiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 3.5 saat sonra ailesine teslim edilen 13 yaşındaki M.S.Ö.’nün “Başbakan ensemi sıktı" diyerek Erdoğan'a yönelik şok suçlaması, yargıya taşındı. İlköğretim okulu son sınıf öğrencisi olan M.S.Ö.'nün ailesi, Başbakan Erdoğan hakkında, TCK’nın 86'ncı maddesi uyarınca çocuklarını ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hastaneden M.S.Ö.'ye verilen ‘Boynun arka sağ yanında 6 adet 5- 6 santimetre sıyrık mevcut” raporu ile yapılan başvuru Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nın 2009/3326 dosya numasıyla işleme alındı.

devamı (http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1069812)

Aceba bu olay bir Batı Avrupa ülkesinde olsa o başbakana istifa ettirene kadar memleketi dar etmezler mi? İşkenceci başbakan istemiyoruz!

yucemanitu
20-09-2010, 02:22
Diğer bir marifeti:

Gözaltına alınan 2 kızın söyledikleri
AKP'nın Aydın mitingi sırasında ‘devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan diğer iki kişi, kuaförde çalışan 18 yaşındaki Seda S. ve 22 yaşındaki Sevtap Y. olaya ilişkin anlattıkları da şok etkisi yarattı. 600 TL aylıkla bir kuaförde çalışan Seda S.’nin, tutanaklara da geçen ifadeleri şöyle:
“Başbakan çalıştığım işyerinin yakınından geçerken makam aracının içinden eliyle çalıştığım işyerinin önünden beni ve Sevtap Y.’yi çağırdı. Yanına gittik. Önce arkadaşım Sevta Y. konuştu. Daha sonra ben de Sevtap'ın söylediği ‘İş yok oturuyoruz, esnafın durumu kötü’ şeklindeki sözleri tekrar ettim. Bunun üzerine bize ‘terbiyesiz’ dedi. Ve dükkana girdikten sonra, Başbakan’ın korumaları gelip bizi alıp görevli polislere teslim etti. Bizim Başbakan’a hakaret etme gibi niyetimiz ve kastımız yoktu. Sadece, ekonomik kriz yüzünden içinde bulunduğumuz durumu anlattık ve şikayet ettik. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum.”
Olayın diğer kahramanı Sevtap Y. de “Olay anında Başbakan’ın korumaları bizi kuaförün içine soktu. Neredeyse 15- 20 koruma içeri girdi. Polis dükkanın önünü ablukaya aldı. Korumalar bize ‘hangi örgüttensiniz’ diye sordu. Çok korktuk” dedi.

KAYNAK (http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1069812)

yucemanitu
20-09-2010, 02:23
Durumundan şikayet etmekte suç "Her şey güllük gülistanlık" demeyeni de gözaltına alıyorlar.

evrensel-insan
20-09-2010, 02:25
Saygideger yucemanitu;

Birincisi, orasi Turkiye. Hersey kimilerine mubah. Yalniz verdigin haberde, Aile, cocugunun basina gelen bu olayin, failinin Basbakan oldugunu, nasil kanitlayacak?

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
20-09-2010, 02:35
Yalniz verdigin haberde, Aile, cocugunun basina gelen bu olayin, failinin Basbakan oldugunu, nasil kanitlayacak?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çocuk kendisi bunu yapanın Başbakan olduğunu söylüyor.

evrensel-insan
20-09-2010, 02:37
Saygideger yucemanitu;

Orasi Turkiye "meshur olmak icin/gundeme gelmek icin v.s., Basbakani kullaniyor" dusuncesini, nasil bertaraf edeceksin?

Ornekler, KORKU IMPARATORLUGU, yaratmaya yoneliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
20-09-2010, 02:38
Başbakan Erdoğan'a Zonguldak'ta protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OBA helikopteriyle saat 15.05'te Zonguldak'a gitti.

Güncelleme:19 Mayıs 2010 17:05
Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Bu sırada vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Polisin vatandaşı gözaltına aldığı bildirildi.

KAYNAK (http://haber.mynet.com/detay/guncel/basbakan-erdogana-zonguldakta-protesto/512133)

yucemanitu
20-09-2010, 02:45
Saygideger yucemanitu;

Orasi Turkiye "meshur olmak icin/gundeme gelmek icin v.s., Basbakani kullaniyor" dusuncesini, nasil bertaraf edeceksin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yahu evrensel hocam bunu Başbakan yapmasa hiç ona bulaşabilirler mi? Cesaret edebilirler mi böyle bir şeye? "Anamız ağladı" diyen adamın başına neler geldi biliyorsundur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/recep-tayyip-erdogan/)`ın 11 Şubat 2006 tarihinde Mersin gezisinde `Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?` diyerek tepki gösteren ancak, Erdoğan`ın `Ananı da al git` sözleriyle karşılaşan 45 yaşındaki çiftçi Mustafa Kemal Öncel (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/mustafa-kemal-oncel/), `Başbakan`a hakaret` suçundan beraat ederken, 9 davadan 3`ünden toplam 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı, diğer 6 dava ise sürüyor.

KAYNAK (http://www.tumgazeteler.com/?a=4147969)

KızıL
20-09-2010, 03:32
evet arkadaşlar maalesef suçtur!! protesto eden herkes mahkemelerde sürünmekte...

naper
20-09-2010, 21:00
Eeeeee, "Dimokraaasi" böyle bir şey işte, hep bana dimokraaaasiii!

kemalistcan
21-09-2010, 00:59
evet arkadaşlar maalesef suçtur!! protesto eden herkes mahkemelerde sürünmekte...

Hiç de değil! Erdoğan ve GÜl insyiatif kullanıp şikayetçi olmayabilirlerdi bir. Erdoğan, Gül, Melih Gökçek vs bu tür davalar açmada rekor kıran adamlardır iki. Spor bakanı resmen affetmeyeceğiz, yanlarına bırakmayacağız, cezalandıracağız diye faşistçe bir söylevi alenen dile getirdi üç. Bugüne kadar açtıkları birçok dava aleyhlerine sonuçlandı bu dört. Bu adamlar için bu davalara bu günden sonra özgür, bağımsız savcı ve hakimler değil cemaatçi, sindirilmiş yargı organları bakacak beş.

naper
22-09-2010, 01:28
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1322068.jpg

yucemanitu
22-09-2010, 09:30
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1322068.jpg

Bu karikatüre de dava açmıştı. Hatta bu karikatür de kendisini kedi vücutlu çizen karikatüre açtığı davaya tepki olarak çizilmişti.

yucemanitu
14-02-2011, 23:23
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda söylediği “CHP, MHP terör örgütüyle ruh üçüzü oldu” sözlerine atıfta bulunan Ünver, Abdullah Öcalan’ın devlet ile olan temasının da değerlendirildiği yazıda Erdoğan ile aynı kelimeler kullanılarak, “Erdoğan da Öcalan ile ruh ikizi oldu” dedi.
Bu yazı üzerine Erdoğan, üniversite öğrencisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan suç duyurusunda, “kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlerde bulunulduğunu” iddia etti. Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Osman Atalay, Ünver hakkında 2 yıl hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

KAYNAK (http://www.odatv.com/n.php?n=basbakan-bu-kez-bir-blogu-hedef-aldi--0502111200)

ahura mazda
14-02-2011, 23:59
yılmaz demokratör rte savunucularını bu başlıkta da görmek isteriz.

Termo
15-02-2011, 00:28
Bu karikatüre de dava açmıştı. Hatta bu karikatür de kendisini kedi vücutlu çizen karikatüre açtığı davaya tepki olarak çizilmişti

Musa Kart'in kedi karikatürü nedeniyle tazminata mahkum olmasına yaptığı yorumu;
-Sermayeyi kediye yükledik.

İnce bir mizah :D

dark planet
15-02-2011, 04:09
ODATV’nin “Başbakanı, Cumhurbaşkanını, TOKİ Başbakanını ıslıklayan binlerce kişi hangi suçu işledi? Eğer söz konusu protestoyu yapan kişiler suç işledi ise hangi mahkemede yargılanacak?” sorularını yanıtlayan Avukat Vural Ergül şöyle konuştu: “Göründüğü kadarıyla ortada resen soruşturulmayı gerektiren bir suç söz konusu değil. Ancak Başbakanın kişisel hakları nedeniyle bir zarar yahut şikayet söz konusu ise bir soruşturma söz konusu olabilir. Protestoların hemen sonrasında kulüp başkanının görüntü kayıtlarını polise vermesi açıkça suç. Polisin bu görüntüleri incelemesi de suç. Herkesin protesto hakkı Anayasal güvence altındadır. Protestoda kişilik haklarına bir tecavüz, hakaret, küfür, tehdit söz konusu değil iken protestonun soruşturulması soruşturma gereken bir suç oluşturur. Kaldı ki gerek uygulamaya gerekse mevzuata göre Başbakanın prootestolara, ağır eleştirilere karşı herkesten daha hoşgörülü olması gerekmektedir. (...) Kulüp başkanının protestocuların bir daha stada girişini engellemek gibi bir hakkı da yok. Buna rağmen kulüp başkanı bir taraftara "sen Başbakan'ı protesto ettiğin için stada giremezsin" diyerek bir taraftarın girişine engel olmaya kalkarsa da ayrıca hürriyeti tahdit, görevi kötüye kullanma suçu işler.”

haber-sol

ahmetsln
15-02-2011, 09:21
Ben şahsen suç olduğunu yaşadım.Bunu ise başbakan ve hükümet karşıtı yapılan eylemlere katılıp daha sonra fişlenerek görmüş oldum.

Okul falan uzun süredir benimle ilgileniyor.Eylemlere katılmamam için baskı yapıyor.Girdiğim çıktığım yerleri de bildiklerini iddia ediyorlar.(Evime gelen sivil polisleri saymıyorum bile)
Ama benim pek umurumda değil, demokratik bir haktır muhalif olmak.

yucemanitu
23-02-2011, 20:08
’Kendi halkını tehdit gibi gören hiçbir yönetimin uzun süreli ayakta durması mümkün değildir. Hele halkına şiddet uygulayan hiçbir yönetim istikametini koruyamaz.’’

Recep Tayyip Erdoğan

--------------------------------- YORUMSUZ-------------------------------------