Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Öbür Dünya' 2011'de bulunacak!
Bugüne dek keşfedilen Güneş-dışı gezegen verilerini derleyen bilimciler, Dünya'ya çok benzeyen ve üzerinde yaşanabilir ikinci bir gezegenin her an bulunabileceği kanısında
ABD’li iki bilimci, Dünya’ya çok benzeyen ve üzerinde yaşanabilir ilk Güneş-dışı gezegenin Mayıs 2011’de bulunacağı kanısında. Profesörler, tespitlerini çok karmaşık matematiksel olasılık hesaplarına dayandırıyor.
Harvard ve California üniversitelerinde araştırmalar yapan Samuel Arbesmans ile Gregory Laughlins, son yıllarda Dünya ile benzerlikler taşıyan gezegen keşiflerinin hızla arttığını, elde edilen verilerle matematiksel olasılık hesaplarını bir arada kullanarak, ‘Dünya-gibi’ bir gezegen keşfinin sanıldığından çok daha yakın olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.
İkili çalışmalarında ağırlıklı olarak Kepler Uzay Teleskobu’ndan elde edilen görüntü ve verileri kullandı. Verilerden bir ‘yaşanabilirlik oranı’ oluşturan ikili, bilinen tüm Güneş-dışı ve Dünya benzeri cisimleri bununla sınıflandırmaya başladı.
Olasılık hesapları da çıkaran ikiliye göre ‘yaşanabilirlik oranı’ 1’de 1’e yakın olan bir gezegenin Güneş Sistemi dışında bulunma olasılığı 2013’e kadar yüzde 66, 2020’ye kadarsa yüzde 75 düzeyinde. Ancak medyan (ortanca) değerin çok daha yakın bir tarihe işaret ettiğini söyleyen bilimciler, bunun Mayıs 2011 civarında olabileceği sonucuna vardı.
Elbette Dünya'ya benzer nitelikler taşıyan ve yaşanabilir bir gezegenin keşfi, insanoğlunun oraya ulaşabileceği anlamı taşımıyor. Zira bu gezegenlerin çoğu Dünya'dan yüzlerce ışık yılı uzakta bulunuyor.
Haber dünyanın en çok satan popüler bilim dergisi Popular Science'ta yer aldı
Bende üzerinde canlı barındırabilecek gezegenleri şu şekilde kurgulardım (kendi sistemimizde) ;
Gezegenlerin her yıl güneşten belirli bir oranda uzaklaştığı belinmekte. Reaktörümüz güneşin aniden durmak gibi bir kararı olmaz ise, Venüs bir gün Dünya'nın bulunduğu yerde olacaktır. Konumdan kaynaklı bir canlılık söz konusu ise, işte konum. Suya gelince, Dünyada ilk oluşmaya başladığında su yoktu.
Basit bir matematik hesabı ile, her yıl 15 santim Güneşten uzaklaşan Dünya (kaynak (http://www.newscientist.com/article/dn17228-why-is-the-earth-moving-away-from-the-sun.html)) gibi Venüs'de 15 cm uzaklaşıyorsa, Venüs'ün Dünyanın yerine gelmesi için tam 0.3 AB/15 = 299,196,000,000 yıl gerekli. İşin ilginç tarafı Venüs'ün kendine has bir atmosferinin olması ve iç jeolojik etkinliği bulunmasıdır. (kaynak (http://www.boulder.swri.edu/%7Ebullock/Homedocs/PhDThesis.pdf) ingilizce pdf: Mark Alan Bullock Doktora Tezi (1997). "The Stability of Climate on Venus". Southwest Research Institute.)
İvan Karamazov
20-09-2010, 16:28
, Venüs'ün Dünyanın yerine gelmesi için tam 0.3 AB/15 = 299,196,000,000 yıl gerekli.
o zamana kadar güneş diye bir şey kalır mı :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Solar_Life_Cycle.svg
o zamana kadar güneş diye bir şey kalır mı :)
"....Reaktörümüz güneşin aniden durmak gibi bir kararı olmaz ise...." :kiss:
İvan Karamazov
20-09-2010, 16:32
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Solar_Life_Cycle.svg
yukarıya koydum resim ama görünmüyo svg olduğu için :)
Onun bilncindeyim zaten dostum. Benim ki bir temenni idi zaten.:tea:
Peki arkadaşlar. Sizler bu bilimadamlarının iddaları hakkında ne diyorsunuz. Yani 2011 mayısında gerçekten dünya benzeri bir gezegen keşfedilebilir mi? Bunun sonuçları neler olur acaba.
Gidipte görmediğimiz bir köy, ancak ilkokul şarkılarında bizim köyümüz olur.
Dünya benzeri bir gezegenin keşfi, an itibarı ile pek bir sonuç doğurmaz. Gidilip görülmediği müddetçe, onun Dünya gibi bir gezegen olduğunu, bilimsel verilere rağmen kabul etmeyecek milyonlarca insan olacaktır. İş bu sebepten, sonuç doğurmaz demekteyim.
evrensel-insan
20-09-2010, 20:08
Saygideger arkadaslar;
Bu obur dunyanin, somut olarak bulunmasi; soyut obur dunyadan pek farkli olmayacak, sadece " Uzulmeyin, yasaminiz sona ermeden, sizi obur dunyaya nakledecegiz, orada sizi daha guzel bir yasam bekliyor" iceriginde bir propaganda olabilir.
Ya da obur dunyaya goc, yonetenler ve yonlendirenler adina, bazi sartlara ve kosullara baglanabilir. Her zaman oldugu gibi "parasi olan dudugu calar"
Ama, belki de en iyimser tarafi, bu dunyada kalanlar, bu dunyanin ve kendi turu ve birinin her turlu, selameti icin, dusunup davranmaya baslarlar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bence en ilginç olanı bulunacak gezegendeki şartlar eğer dünyanınkine bu kadar benzer olursa, bu yaşam için elverişli ortamın olduğunu gösterir. Bu yüzden o gezegeninde canlıları olacaktır. Belki farklı biçimde evrim geçirmiş oldukları için bizden daha gelişmiş ya da dinozor benzeri hakim canlılarda olabilir. Bu durumda ilk işimiz herhalde onlarla savaşmak olurdu.
hackercesur
21-09-2010, 09:46
Bence en ilginç olanı bulunacak gezegendeki şartlar eğer dünyanınkine bu kadar benzer olursa, bu yaşam için elverişli ortamın olduğunu gösterir. Bu yüzden o gezegeninde canlıları olacaktır. Belki farklı biçimde evrim geçirmiş oldukları için bizden daha gelişmiş ya da dinozor benzeri hakim canlılarda olabilir. Bu durumda ilk işimiz herhalde onlarla savaşmak olurdu.
Olay bilimkurgu filmlerine dönmeye başladı... Aklıma avatar filmi geldi nedense. İnsanlar pandora gezegenini ele geçirmeye çalışıyorlar. İnsanlarda her türlü bomba silah, nükleer. Avatarlarda ise ilkel silahlar vardı. Sonuç olarak bu güzel bir bilim kurguydu...
Benim merak ettigim asıl konu ise acaba evrende insan zekasından daha gelişmiş bir varlık var mıdır ?
Saygılarımla.
dogruistan
07-05-2011, 17:54
1-gezegenler güneşden uzaklaşıyor olabilir ama güneşde peşlerini bırakmıyor oda gittikçe büyümekte hatta ömrünün sonlarına doğru bütün güneş sistemini içine alacak kadar şişecekmiş
2-Güneş genişledikçe soğuk gezegenler ısınacak buzla kaplı gezegenler ve uydular var
3-gidilmesi mümkün görünmeyen bir gezegen dünya ya yüzde yüz benzese ne yazar benzemese ne yazar
4-yaşanabilir bir gezegen yada uydu aranıyorsa güneş sisteminde bolca mevcut bakın uzay gemilerinde aylarca hayatta kalıyorlar bu gezegenlere ve uydularına uzay gemilerinin daha geniş ve çekici şeklinde dizayn edilmiş yapılar kurulabilir hatta içlerinde bitkiler yetiştirilir hem meyvelerinden hemde karbondioksit alıp oksijen vermelerinden yararlanılabilir su devir dayım yaptırılabilir güneş ışığıda zaten ulaşıyor elektirik güneş panelleriylede sağlanır
önemli olan sızdırmazlığı ve hassas dengenin sağlanabilmesidir :)
5-şayet direkt yaşanacak gezegen istiyorlarsa gezegenleri değiştirmeye çalışabilirler marsın atmosferine bol bol sera gazı salacak makinalar oraya gönderilirse dünya gibi orasıda ısınmaya başlayacaktır bol bol oksijen salan zor şartlarda yaşayabilen minik canlılar var bol bol göndersinler çoğalmaları sağlansın ........
6-Venüs çok sıcak 600 derece civarında ısısı var bir gezegen sıcaksa ve soğudukça yaşama elverişli olacaksa onu soğutmanın yollarını bulacaksın :)
mesela etrafına gölgelik ler yerleştireceksin bence bu en verimli haliyle binlerce dev aynalarla olur bu aynlar hem onu gölgelemekte kullanılır hemde uzaklardaki başka bir gezegene veya uyduya ışığı odaklayarak onu ısıtmakta kullanılabilirler mesela marsı .
veya daha ucuz ve kolay olacak her biri yüzlerce metre kare olan 10
binlerce bez gönderilip etrafında açılabilirler
7-artık gezegenleri hareket ettirmeninde mümkün olduğu anlaşılmaya başlanıyor
dünyaya tehdit oluşturmayacak oranda venüs güneşten uzaklaştırılabilir tabi şu an için göktaşlarını kullanmaktan başka bir yol bilinmiyor bu konuda dev bir göktaşının yörüngesi hedefteki gezegen ile dev gezegen jüpiter etrafında dolaşmaya göre saptırılacak venüsün etrafından her geçişinde onu biraz daha dışa doğru çekecek
şöyle bir teoride bulunabilirm: belkide öyle bi gezegen çoktan bulundu ama açıklanmıyor. böyle bişey olması normal değilmidir, neticede bu dünya üzerinde emin olabildiğimiz o kadar az bilgi varken, bu konuda böyle bişey düşünmekte saçma olur. ayrıca böyle bişey dinsel etkiyi de zayıflatır, bu da onların istediği bişey olmaz değil mi?
ateist.bakış
18-05-2011, 00:03
Arkadaş böyle ucuz söylentilere nasıl kanabiliyor insanlar anlamıyorum.
Kan basıncınızdan biyolojik sisteminize kadar her şey bu gezegendeki atmosfer basıncına kütle çekimine ayarlı.
Siz her ikisinin de burayla aynı olduğu gezegenin bulunacağını mı sanıyorsunuz? :)
Gidip oralarda tulumdan çıkmadan ay adamı gibi mi yaşayacaksınız? :)
Yapmayın böyle şeyleri...
Bilim bilim ama bazen bilim adamları da bazılarını avutmak için oyuncak verir ellere...
o insanların sunduğu bilgiler çerçevesinde bir şeyi eleştirirken bu konuda nasıl bu kadar emin olabiliyosun merak ettim
ateist.bakış
18-05-2011, 00:56
o insanların sunduğu bilgiler çerçevesinde bir şeyi eleştirirken bu konuda nasıl bu kadar emin olabiliyosun merak ettim
Hangi konuda?
Ascendent
18-05-2011, 13:32
Ben Michio Kaku (http://en.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku)'nun örneğini çok seviyorum: (gerçi o bu örneği uzaya diğer zeki hayat formlarına bizi bulmaları için radyo sinyali göndermenin ne kadar mantıklı oluğu konusunda söylemişti ama neyse) "Amerika kıtası keşfedildikten sonra yerlilerin halini bir düşünün."
evren ve diğer gezegenler konusunda
ateist.bakış
19-05-2011, 03:26
evren ve diğer gezegenler konusunda
Arkadaşım atmosfer basıncı kütle çekimi diye şeyler var.
Mesela ayda sen hafifsin.
Sen sanıyor musun ki ayda hava olsa bile hafif olmak öyle basit bir işlem?
Giysisiz gezemezsin yine.
İnsanlar 20 tansiyonla ölüyorlar.
Biyolojik dengeler altüst oluyor.
Bak şimdi gezegenlerde bir çekim kuvveti vardır.
Bu yerçekimidir.
Yerçekimi senin dokularına kadar işliyor.
Ayrıca atosfer basıncı denen şey var.
Bu sana orada uygulanan basınçtır.
Mesela Venüsteki atmosfer, bizim okyanus derinliklerindeki basınca sahip.
Okyanusun derin yerlerine bırak insan göndermeyi inecek deniz altı bile yapamadılar daha. Rusların batan nükleer denizaltısı halen dipte sanırım.
Ayrıca manyetizması var bu işin.
Radyoaktivitesi var.
Şimdi senin vücudun ortamdan ona doğru gelen ışık frekansına alışmış, sen aynı frekansı mı bulacaksın?
Bak bakalım sana başka elementlerden oluşan bir karışım ışık göndersin 10-20 yıl da ne oluyor gör.
Hadi elementleri ayarladın, ışık frekanslarını neyle ayarlıyorsun? :)
Bu başka dünya meselesi bir ütopya.
İmkansız.
Ancak belki genetikle oynayarak oraya uygun insanlar yapabiliriz belki ama o kadar kombinasyonu hesap edebilecek seviyeye gelirsek zaten gezegenleri yaşama uygun hale dönüştürme teknolojimiz olur :)
Şimdi anladın mı olayın imkansızlığını?
Bulunması mümkün.
Yaşanması imkansız.
Bakteriler ve virüsler başarabilirler belki adapte olmayı.
OffSpring
19-05-2011, 15:14
Şimdi anladın mı olayın imkansızlığını?
Bu konuda büyük bir önyargı ile konuşuyorsun ateist.bakış;
Stephan Hawking okurmusun?
Evrende başka gezegenlere gidip hayat kurma konusunda çok ciddi fikirler sunuyor.
Doğrulanabilir fikirler.
Bahsettiğin sorunların hepsini sayıyor onlara uygun çözümler sunuyor.
Elimizde iki sorun varmış bunları yapmak için.
Bir maddi kaynaklar ikincisi bunları yapmak için çalışan insalar kör olabilirmiş.
Ve bahsedilen gezegenlere gitmek için insan hayatı yetersizmiş.Bunuda biyolojinin genetik ile uğraşarak çözecegini söylüyor. Ama bildigin gibi dogmalar genetigi önyargılı bir biçimde yasaklıyor.
Dogmaları aşarsak diger sorunlarıda aşabiliriz bence.
Bunlardan bahseden bir bilgeselde vardı hatta.
Ama tabiki bu işler 2011 de olacak işler değil.
ateist.bakış
19-05-2011, 15:24
Bu konuda büyük bir önyargı ile konuşuyorsun ateist.bakış;
Stephan Hawking okurmusun?
Evrende başka gezegenlere gidip hayat kurma konusunda çok ciddi fikirler sunuyor.
Doğrulanabilir fikirler.
Bahsettiğin sorunların hepsini sayıyor onlara uygun çözümler sunuyor.
Elimizde iki sorun varmış bunları yapmak için.
Bir maddi kaynaklar ikincisi bunları yapmak için çalışan insalar kör olabilirmiş.
Ve bahsedilen gezegenlere gitmek için insan hayatı yetersizmiş.Bunuda biyolojinin genetik ile uğraşarak çözecegini söylüyor. Ama bildigin gibi dogmalar genetigi önyargılı bir biçimde yasaklıyor.
Dogmaları aşarsak diger sorunlarıda aşabiliriz bence.
Bunlardan bahseden bir bilgeselde vardı hatta.
Sonuçta Homo Sapiens biyolojik türü yaşayamaz diyorum.
Genetik müdahale başka tür oluşturur.
Ayrıca genetik müdahale ile sen transformerslar gibi anında dönüşemezsin.
Yeni doğacak veya yumurtaya aşılanacak canlı ayarlanır öyle.
Ne yaparsan yap kollarını açıp derin bir nefes alacağın gezegen yok.
Sonra yaşam ortamı varsa bu yaşayan irili ufaklı canlılar var demektir.
Hadi herşeyi geçtin diyelim.
Oradaki bakteriler virüsler bitkiler gibi küçük canlılar senin işini bitirir.
Senin biyolojik yapınla oradaki tahmin bile edemeyeceğimiz yapının gireceği reaksiyon dostane olmaz.
Yaşayamazsın.
Bunun imkanı yok.
OffSpring
19-05-2011, 15:30
Ne yaparsan yap kollarını açıp derin bir nefes alacağın gezegen yok.
Mesela dünyadan birşey yansıtıp yapay atmosfer oluşturmak gibi bir yöntem bulmuşlar.
Bu meseleyi bir tek ben söylemiyorum.
Dünyanın önde giden bilim insaları söylüyor.
Bunu ne şekilde yapacaklarınıda dahada detaylandırıyorlar.
Örnegin ben sana dünyadan yansıtılarak atmosfer yapma hakkında çok fazla birşey söyleyemem.
Veya cep telefonunun içinde ne oldugu hakkında çok fazla birşey söyleyemem.
Ama bunları söyleyebilen açıklayan , detaylandıran , temellendiren insanlar var.
Bu konuyu onlar ile tartışman gerekiyor benimle değil.
Ben sana söyleyen kişinin isminide söyledim: Stephan Hawking.
Eğer gerçekten teorilerini çürütebiliyorsan çürüt.
Bilime yardımın dokunur sağlıklı düşünceler konusunda.
Ayrıca genetikte değiştirip insan yaşamını 100 yıla çıkarsalar bu yinede insan olur.
İnsanı değiştirip başka bir tür yapmıyorlar.
ateist.bakış
19-05-2011, 15:54
Mesela dünyadan birşey yansıtıp yapay atmosfer oluşturmak gibi bir yöntem bulmuşlar.
Örnegin ben sana dünyadan yansıtılarak atmosfer yapma hakkında çok fazla birşey söyleyemem.
Ama bunları söyleyebilen açıklayan , detaylandıran , temellendiren insanlar var.
Dünya yaratma projesinden bahsetmiyorum ben.
Zaten ilk mesajımda da dedim bunu.
Dünya yaratılır.
Örneğin Mars,
Yollarsın bakterileri, yollarsın dayanan canlıları, oksijen üretecek, atmosferi değiştirecek canlıları, oluşturursun dünyayı.
2 milyar yıl sonra :D
Bu mümkün.
Buna bir şey demiyorum.
Burada yaşam ortamı bulunan gezegenlerde yaşayabilmeden bahsediyoruz.
Bu imkansız.
Böyle hazır gezegen mümkün değil.
Hazır gezegen bulunursa ve insan oraya adım attığında uyum sağlıyorsa işte o zaman bi kasıt vardır demektir bu evrende ve camiye koşup ibadet yapman gerekir :)
Etrafına bak.
Güneşin ışınlarının sana temas eden miktarından dünyanın içindeki materyallerin dağılımına. Yediğin bitkilere.
Yerçekimine. Atmosfer basıncına.
Manyetizmaya.
Sen bunlarla uyum içinde oluştun.
Yaşaman için uyum içinde olman şart.
Aynı uyumun olduğu, aynı açıyla güneş ışını alan, aynı kütleye sahip, aynı bitki örtüsü ve element içeriğine sahip gezegen bulman lazım.
Bu kadar detayı bir arada bulursan evrende tanrıya anında tapmanı öneririm sana. Çünkü vardır o zaman :D
Ayrıca genetikte değiştirip insan yaşamını 100 yıla çıkarsalar bu yinede insan olur.
Bak senin kalbinin pompalama yaparken karşılaştığı şeylerden biri de yerçekimi ve atmosfer basıncı.
Yerçekimi sıfır olsa ve atmosfer basıncı da sıfır olsa şu andaki bir atımıyla her halde bom diye sağından solundan kan fışkırtırdı.
İşte bu yerçekimi ve atmosfer basıncı dünyaya has bir özellik (ayda gezenler o koskoca giysiyi hava için giymiyorlar, basınç da ayarlıyor o giysi.
Bu özelliği değiştirisen, örneğin tansiyonu 25-30 olsun diye genetiğe müdahale edersen, türü değiştirirsin. Çünkü ona bağlı olarak bütün organlar değişecek.
Bu değişen şey de homo sapiens olmaz.
Homo Sapiens XXL falan olur. :)
Tabi değiştirdiğinde 4 ayağı üstüne inerse adlandırmada büyük sorunlar çıkar yine :)
OffSpring
19-05-2011, 16:17
Şimdi anladım.
Sen diyorsunki hali hazırda gidip direk yerleşebilecegimiz bir gezegen yok.
Ancak belli yerler vardır onların koşullarını değiştiririz kendimizi değiştirir yerleşiriz.
Doğrumu anladım?
Benimde iddam buydu zaten. Bilim adamlarınında bu. Doğru anladıysam ortak bir karara varmış oluyoruz.
Tanrı kısmı hariç :brushteeth:
ateist.bakış
19-05-2011, 16:24
Şimdi anladım.
Sen diyorsunki hali hazırda gidip direk yerleşebilecegimiz bir gezegen yok.
Ancak belli yerler vardır onların koşullarını değiştiririz kendimizi değiştirir yerleşiriz.
Doğrumu anladım?
Benimde iddam buydu zaten. Bilim adamlarınında bu. Doğru anladıysam ortak bir karara varmış oluyoruz.
Tanrı kısmı hariç :brushteeth:
Doğru anladın.
Halihazırda evrende başka aynı sen olmadığına göre, başka aynı koşulda dünyada olamaz.
Dünyanın aynısı varsa ve sen 1'inci sınıf restoranda servis açar gibi o dünya içine girip yaşamına kaldığın yerden devam edebiliyorsan bil ki kesinlikle ve kesinlikle kasıtlı yapılmıştır o yer.
Doğru anladın.
Halihazırda evrende başka aynı sen olmadığına göre, başka aynı koşulda dünyada olamaz.
Dünyanın aynısı varsa ve sen 1'inci sınıf restoranda servis açar gibi o dünya içine girip yaşamına kaldığın yerden devam edebiliyorsan bil ki kesinlikle ve kesinlikle kasıtlı yapılmıştır o yer.
sevgili ateist bakış
aslında evrende daha doğrusu anti evrende her canlının bir antisi yani ikizi bulunmakta
bunu savunan da ünlü fizikçi stephen hawking dir
bu arada bu yıla kadar dünya benzeri birçok gezegen keşfedilmiştir,günümüz teknolojisine göre keşfi çok zor olmasına rağmen
keşfedilen gezegenlerde yaşam olup olmadığına dair bir keşif sözkonusu değildir,ama tahminler olma imkanın yüksek olduğu yönündedir
birde önümüzdeki 2020 yılı ve daha ileriki zamanlarda başta NASA olmak üzere ESA ve Çin uzay ajansı marsa astronot gönderecekler
marsı kolonileştirmek olanında olan bu kurumlar ileride marsta canlılığı başlatmayı düşünüyorlar,zaten bu şimdiki imkanlar gereği hiçte zor değil
anlayacağınız ileri dönemlerde marsat hayatın başlaması ile insanlar MARSLILARın tanrıları olacaklar
şayet başka bir gezegeni dünya atmosferine benzer yapmak istersen çok kolay
bu yöntemlerden bir tanesi şuan dünyada bulunan ALG adı verilen bitkilerdir
bu bitkiler oksijen üretir
ateist.bakış
19-05-2011, 18:37
sevgili ateist bakış
aslında evrende daha doğrusu anti evrende her canlının bir antisi yani ikizi bulunmakta
bunu savunan da ünlü fizikçi stephen hawking dir
Kısaca ifadeyle, Saçmalık
Bu modifiye edilmiş versiyonudur.
Hawking öyle şeyler söylemez.
Paralel evrenlerden bahsediyorsun sen.
Bazzıları paralel evrenleri bizim suretimiz sanıyor.
Yanyana anlamında bu.
O da bir evren.
Sanırım bunun yorumu bilim kurgucular tarafından senin dediğin saçmalığa çıkartıldı.
bu arada bu yıla kadar dünya benzeri birçok gezegen keşfedilmiştir,günümüz teknolojisine göre keşfi çok zor olmasına rağmen
keşfedilen gezegenlerde yaşam olup olmadığına dair bir keşif sözkonusu değildir,ama tahminler olma imkanın yüksek olduğu yönündedir
birde önümüzdeki 2020 yılı ve daha ileriki zamanlarda başta NASA olmak üzere ESA ve Çin uzay ajansı marsa astronot gönderecekler
marsı kolonileştirmek olanında olan bu kurumlar ileride marsta canlılığı başlatmayı düşünüyorlar,zaten bu şimdiki imkanlar gereği hiçte zor değil
anlayacağınız ileri dönemlerde marsat hayatın başlaması ile insanlar MARSLILARın tanrıları olacaklarBasşka gezegenlerde buranın aynısı ortam olmayacağına göre benzese de yaşayamazsın.
Oksijen bile solumayabilirler orada bulunan yaşamlar.
Senin soluduğun formülün nasıl denk geleceğini söyler misin?
Başka gezegende bu soluduğun karışımın denk gelme ihtimali var mı evrende? :)
Not: Ben dünya yaratmaktan bahsetiyorum.
Dünya yaratılabilir.
Ama %100 yaşamamıza müsait gezegen bulmak imkansız.
Kütlesi tutsa, atmosfer karışımı, atmosfer basıncı tutmaz.
genetiği fazla ciddiye almıyorsun sanırım
almıyorsan yanlış yapıyorsun,çünkü şimdiki gen havuzu sistemi sayesinde yapılamayacak ata takibi(babalık testi bunlardandır),hastalık takibi,farklılaştırma vs. uygulanabilir
anlayacağın yeni bir insan türü dahi oluşturulabilir,bu çokta mümkündür
Kısaca ifadeyle, Saçmalık
Bu modifiye edilmiş versiyonudur.
Hawking öyle şeyler söylemez.
Paralel evrenlerden bahsediyorsun sen.
Bazzıları paralel evrenleri bizim suretimiz sanıyor.
Yanyana anlamında bu.
O da bir evren.
Sanırım bunun yorumu bilim kurgucular tarafından senin dediğin saçmalığa çıkartıldı.
Basşka gezegenlerde buranın aynısı ortam olmayacağına göre benzese de yaşayamazsın.
Oksijen bile solumayabilirler orada bulunan yaşamlar.
Senin soluduğun formülün nasıl denk geleceğini söyler misin?
Başka gezegende bu soluduğun karışımın denk gelme ihtimali var mı evrende? :)
Not: Ben dünya yaratmaktan bahsetiyorum.
Dünya yaratılabilir.
Ama %100 yaşamamıza müsait gezegen bulmak imkansız.
Kütlesi tutsa, atmosfer karışımı, atmosfer basıncı tutmaz.
tabiki %100 müsait bulmak imkansız dmeyelim ama çok zor
bunca bulunan gezegen şimdi hadi oraya yerleşelim modunda olamaz ama gelecek nesiller için açılan kapılardır,çünkü gelecek nesiller evrende yolculuk yapmayı bulacaklardır
şayet başka bir gezegene yerleşme olacaksa en yakınımızdan marstan jüpiterin uydularından birinde veya stürnün uydularından birine olabilir,kaldıki bu bile şimdiki teknolojik imkanlara göre çok zor
burnumuzun dibindeki marsa bile 6-7 ay gibi bir süre ile gidilmesi planlanıyor
ben negativ evreni bir bilim dergisinde okumuştum,yanlış hatırlamıyorsam
paralel evrenler daha farklı
OffSpring
19-05-2011, 21:13
şayet başka bir gezegeni dünya atmosferine benzer yapmak istersen çok kolay
bu yöntemlerden bir tanesi şuan dünyada bulunan ALG adı verilen bitkilerdir
bu bitkiler oksijen üretir
:first:
genetiği fazla ciddiye almıyorsun sanırım
almıyorsan yanlış yapıyorsun,çünkü şimdiki gen havuzu sistemi sayesinde yapılamayacak ata takibi(babalık testi bunlardandır),hastalık takibi,farklılaştırma vs. uygulanabilir
anlayacağın yeni bir insan türü dahi oluşturulabilir,bu çokta mümkündür
:second:
ByNoGaMe
26-05-2011, 19:32
Bulunursa , Ora için savaşlar falan çıkmaz inş : )
Neredeyse ağustos oldu bulamadılar hala :)
Ne güzel,dünya yaşamının sonuna kadar gerçek sahiplerine kalır.Gerçi modern Nuh"un gemisiyle biz oraya da sömürebileceğimiz canlılardan götürürüz.