PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savundugunuz özgürlüklerin hizli hizli adimlari??

zahit
20-09-2010, 15:02
Sayin yetmez amma evet diyen-sözde özgürlük isteyen......yüzler?
--------------------------------------------
Von:halkevleriduyuru@googlegroups.com für İstanbul Halkevleri (istanbul@halkevleri.org.tr) http://sn109w.snt109.mail.live.com/mail/clear.gif (http://javascript<b></b>:;)Gesendet:Montag, 20. September 2010 12:16:57

Okullar öğretmensiz, öğretmenler işsiz, işte eseriniz!

Pzt, 20/09/2010 - 12:58

2010-2011 eğitim-öğretim yılı için ders zili bugün çaldı. Çalan zil yıllardır adeta saldırı politikalarıyla çökeltilen eğitim alanından gelen alarm gibi. Açıkça ifade etmeliyiz ki AKP eğitim alanını büyük bir yıkıma uğratmıştır.
Ülkemizde 210 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu açığın 70 bin civarında olduğunu söylüyor. Bakan sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerle açığın kapandığını düşünüyor. Ya da toplumu buna inandırmaya çalışıyor. Bakan iş güvencesi olmayan, kölece çalışma koşullarında eğitimcilik yapmaya çalışan öğretmenlerin açıkta olmadığını mı düşünüyor?
En son KPSS’de yaşanan rezaletin sorumlusu olan iktidar, kendi yarattığı yıkımı bile faydaya çevirmeye çalışmaktan geri durmuyor. Sınavın iptal edilmesinin ardından büyüyen açık, ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor. Böylece ücretli öğretmenlik meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Öte yandan ücretli öğretmenlik görevlendirmelerinde bile usulsüzlük yapılıyor, torpiller devreye sokuluyor.
Öğrenciler için ise eğitim öğretim yıkım politikalarıyla tam anlamıyla çileye dönüştü. Kalabalık sınıflar, bilimsellikten uzak eğitim, okul yönetimleri tarafından sürekli toplanan paralar… Yap boza dönen sınav sistemi ise tam anlamıyla öğrencilerin geleceğini karartıyor. Yarış atına dönüştürülen çocuklarımız, gençlerimiz dersanelere mecbur bırakılıyor.
Veliler için ise eylül ayı kâbusla başlıyor. Çocuğu okula yeni başlayan bir velinin yıllık asgari harcaması 3000 lirayı geçiyor. Okul masraflarının üstüne dersane masrafları binince veliler ne yapacağını şaşırıyor.
Eğitimde ayrımcılık devam ediyor. Irkçı unsurları barındıran, cinsiyetçi, ayrımcı eğitimin içeriği bilimsellikten oldukça uzak. Eğitim sistemi Alevileri, Kürtleri yok sayıyor. Bu politikalar Kürt illerindeki okulların sınıflarının boş olmasının sorumlusudur.
Kısacası AKP eğitim hakkımızı gasp etmeye devam etmektedir. Sınav sistemini dersanelere bağımlılığı azaltacak diye değiştiren, sonra yine aynı gerekçeyle hem de bir öncekini eleştirerek tekrar değiştiren AKP’dir. Sınavlarda yaşanan kopya rezaletinin sorumlusu AKP’dir. “Kayıt parası toplamak yasaktır” deyip okul yönetimlerini el altından para toplamaya teşvik eden AKP’dir. Devlet okullarını kaderine mahkum edip özel okulları teşvik eden AKP’dir. Öğretmenlerimizi güvencesizliğe mahkum eden, “ne demek atanamayan öğretmen” diye aşağılayan AKP’dir. “Kız erkek ayrı okumalıdır” önerisi yapan AKP’nin Milli Eğitim Bakanı’dır. Zorunlu din dersi zulmünü devam ettiren, anadil hakkı taleplerine kulaklarını tıkayan AKP’dir. Dersane borcunu ödeyemediği için annesinin hapse girmesine dayanamayıp intihar eden gencin, atanamadığı için intihar eden öğretmenin vebali AKP’nin omuzlarındadır.
Bizlerin güvenceli güvencesiz bütün eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin artık dur deme zamanı gelmiştir. Bizler eşit, parasız bilimsel, anadilde eğitim istiyoruz.
Bunun için;
Paralı eğitim uygulamalarına derhal son verilsin. Okullarda her türlü para toplama yasaklansın.
Eğitim emekçilerinin güvencesiz çalıştırılmasına son verilsin. KPSS kaldırılsın. Mezun oldukları yıl önceliğine göre öğretmenler kadrolu olarak atansın.
Öğrencilerin geleceğini karartan sınav sistemi kaldırılsın, dersanelere mecbur etmeyen bir sistem hayata geçirilsin.
Eğitim her türlü ayrımcı, ırkçı, cinsiyetçi içerikten arındırılsın. Zorunlu din dersleri kaldırılsın, anadilde eğitim hakkı verilsin.
Eğitime ayrılan bütçe yeterli oranda artırılsın.
Eğitim hakkı mücadelesinin örgütlerinden birisi olan Halkevleri olarak öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve tüm velilerimizi eğitim hakkı mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. AKP’nin eğitimde yarattığı yıkıma ancak bizler dur diyebiliriz. Gün haklarımıza sahip çıkma günüdür. Geleceğimiz bu yıkımın altında kalmasın.
Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi

basitrasin
20-09-2010, 17:03
Herkese Selam.
Sayin yetmez amma evet diyen-sözde özgürlük isteyen.......yüzler?Bende "yetmez ama Evet" dediğime göre, bana hitaben yazılmış bir cümle.
Bu cümleden sonra, yazının devamı ne kadar doğru olursa olsun benim için bitmiştir.
Şimdi bir siyasi oluşum düşünün, toplumun büyük kısmına (referandumda Evet diyenler) alıntıdaki şekilde hitap ettikten sonra, bu kitlenin kendi yanında yer almasını bekliye bilir mi?
Bence bu oluşum (Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi) vatandaşı azarlayınca hemen "yola" geleceklerini sanıyor veya zaten topluma ulaşmak gibi bir kaygısı yok.
Saygılarımla.

zahit
20-09-2010, 19:10
Herkese Selam.
Bende "yetmez ama Evet" dediğime göre, bana hitaben yazılmış bir cümle.
Bu cümleden sonra, yazının devamı ne kadar doğru olursa olsun benim için bitmiştir.
Şimdi bir siyasi oluşum düşünün, toplumun büyük kısmına (referandumda Evet diyenler) alıntıdaki şekilde hitap ettikten sonra, bu kitlenin kendi yanında yer almasını bekliye bilir mi?
Bence bu oluşum (Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi) vatandaşı azarlayınca hemen "yola" geleceklerini sanıyor veya zaten topluma ulaşmak gibi bir kaygısı yok.
Saygılarımla.
------------------------------------------------------------------
Syn.basitrasin benim sözüm,halä icinde insan sevgisi,ülke sevgisi barindiribda,anayasa degisikliklerindeki cogu insanin benimsedigi ayrintilarindaki söylemler,benimde kabulüm olur amma,ammasi var.
niye bu ikdidar,tek tek oylama degilde hepsini birden dayatti?
iste bizlerin göremedigi nokta buralari,bu noktalari göremedigimiz icindirki,
evetci olunduk.tekrar ediyim,benim söylemlerim kendisini halkin üstünde,
oldugunu zannedenlere,etiket olanlara,halkin yanindaymis gibi görünüb,
ihanet edenlere,aydin görünenlere,bu ister sagolsun-isterse sol olsun?
icinde insan sevgisi,insanlik sevgisi olanlara,benim ne ard niyetim olur,
nede saygisizligim.gercekler yoldasiniz olsun.

yucemanitu
20-09-2010, 20:24
Sayin yetmez amma evet diyen-sözde özgürlük isteyen......yüzler?

Asıl .......sizsiniz. Terbiyesizleşmeyin. Hakaret etmeden konuşamıyorsanız hiç konuşmayın.

yucemanitu
20-09-2010, 21:03
Paralı eğitim uygulamalarına derhal son verilsin. Okullarda her türlü para toplama yasaklansın.
Eğitim emekçilerinin güvencesiz çalıştırılmasına son verilsin. KPSS kaldırılsın. Mezun oldukları yıl önceliğine göre öğretmenler kadrolu olarak atansın.
Öğrencilerin geleceğini karartan sınav sistemi kaldırılsın, dersanelere mecbur etmeyen bir sistem hayata geçirilsin.
Eğitim her türlü ayrımcı, ırkçı, cinsiyetçi içerikten arındırılsın. Zorunlu din dersleri kaldırılsın, anadilde eğitim hakkı verilsin.
Eğitime ayrılan bütçe yeterli oranda artırılsın.

Ne bu şimdi? Bunların anayasa değişikliğiyle ilgisi ne? 12 Eylül anayasasında bunlar vardı da bu mu kaldırıldı? Burda anayasa değişikliğiyle ilgili zerre bir şey yok kel alaka.

zahit
21-09-2010, 00:02
syn.yücemanitu benim söylemlerim safca inanmis,karanlik ikdidarin gercek,
yüzünü görememis evet oyu veren insanlara degil-bunu sayin basitrasin
bana yazdigi iletisine verdigim cevabdada-ona acikca yazdim.
ben anayasayi ele almadim-ikdidarin yüzünü aciklayici bir üslubla-vede
ikdidarin bu yüzünü görübde-bile bile tasdikliyen-teslimcilere kullandim bu
söylemlerimi.bilmiyorum siz hangi yas ortamindasiniz ama-size herhalde bayagi fark atarim yas konusunda-neyse hersey yasa bakmaz-insanlar halkina vede ülkesine gercek-degerlerde birseyler verillerse anil vede yasatillar-kendimden birsey anlatmayacagim-etiketi vede nam olmayi,
istemedim vede benimsemedim?
Size benim tavsiyem-su gecmis 30-50 senelerin yanina bir gidin-güzel bir
tarafsiz vede gercek tarihleri ezberleyin-su bana kulandiginiz dili-birdaha
kullanabilecekmisiniz?
Asagidaki siirimi gönderiyorum.o-anlattiklarim karanliklarin icinde kendinizi,
buluyorsaniz diyecek birseyim yok.
----------------------------------------------------

GÖNÜL NE ISTIYOR
Benim senden isteklerim
Bitmezki sen bedenine
Sahip cik yeterki
Git karanin üstüne
Zalimlikde onun bekcisi
Askeri var polisi var
Sakin yilma git
Gidisini bil yeterki
Arkana sakin dönüpde bakma
Neyine bakacaksin
Seni satanlarimi döneklerimi
Karanliklar icin arini namusunu satanlarimi
Bir avuc kara icin
Insanligini insanlari satanlarimi göreceksin
Git sakin arkana bakmadan git
Sakin kendini yaliniz hissetme
Yaliniz degilsin
Gercekler gercek tarihler seninle
Onlar biliyorlar sen tekde olsan
Gercek isiklari tasidigini
Yilma yaliniz arkana dönüpde bakma

kemalistcan
21-09-2010, 00:22
Ne bu şimdi? Bunların anayasa değişikliğiyle ilgisi ne? 12 Eylül anayasasında bunlar vardı da bu mu kaldırıldı? Burda anayasa değişikliğiyle ilgili zerre bir şey yok kel alaka.

Senin 12 eylül anayasası dediğin anayasada 61 anayasasının, İşçi dostu Karaoğlan'ın devrimci kırıntılarıda vardır; son değişiklik bu kırıntılarıda yok etmek adınadır. Senin 12 eylül anayasası dediğin şeyin zaten bugüne kadar yarısı değişmiştir. Kaldıki senin bugün yürürlükte olan ama 82 anayasası olarak addetmediğin anayasa, 82 anayasasının kurumlarından hiçbirini ortadan kaldırmamıştır.

Şimdi ben sana alakayı anlatayım. AKP'nin ne kadar özelleştirmeci, piyasacı olduğu ortada. Sağlığı, eğitimi, sosyal hak olan herşeyi paralı, özel yapmanın derdinde neoliberal politikaların savunucusu ve uygulayıcısı kendileri, babalar gibi satan kendileri. İtirazı olan var mı? 4-c bir akp icadıdır, sözleşmeli öğretmenlik bir akp icadıdır, hastanelerden ve sağlık ocaklarından katkı payı alınması bir akp icadıdır, yüzlerce ilacın ödemesinin iptal edilmesi bir akp icadıdır, emeklilik yaşının büyütülmesi bir akp icadıdır.

Piyasanın hoyratça ve arsızca halkı örseleyen ve sömüren, çevreyi kirleten, kaynakları ve değerleri yok pahasına midesine indiren tavrına dur diyebilecek, fren yaptırabilecek tek birşey vardı; kamu yararının gözetilmesi. Bu da yerindelik denetimi yapılmasıyla olabiliyordu; ama bu anayasa değişikliği sonucu ortadan kalktı. Ki biz gözünüze sokarcasına bunu ortaya koyduk. Bu sayede sağlık ocaklarında tedavide alnınan katkı payı iptal edilmişti, bu sayede izmir limanının satılması iptal edilmişti, bu sayede tüpraşın ve petkimin yok pahasına satılmasına engel olunmuştu, bu sayede ankara ve istanbulda bilet fiyatlarına yapılan zamlar engellenmişti, bu sayede ormanların, denizin, su kaynaklarımızın ırzına geçen bir sürü uygulamanın yürütmesi iptal edilmişti. Bunlardan payını elbet eğitimde alacaktır. Eğitimdeki keyfi uygulamalara kim dur diyebilecektir bu bağlamda. Eğitimde kamu yararının gözetilmemesinin nasıl bir hak ve hukuk katliamına neden olabileceğini, eğitimi iyice piyasalaştıracağını düşünmek bile istemiyorum.

Dilerim inadın biraz kırılmıştır. Hatadan, yanlıştan dönmek ve hatayı kabul etmek bir erdemdir.

Toplu sözleşmeye tav oldun. Oysa sana kaç kez git bir sendikayla görüş dedim. DİSK, Kesk, kamusen gibi sendikalar net "hayır" tavrı takınmışlardı; git neden diye sor dedim. Toplu sözleşme hakkının ardında haksızlıklara yargı yolunun kapatılması olduğunu, toplu sözleşme kararlarının bağlayıcı olduğunu, danıştaya bireysel başvuru hakkının elinden alındığını birçok kez söyedim ama yinede anlatmadım. Bu kadar piyasacı bir hükümetin işçi sınıfı adına birşey yapmıyacağını maddelerin alt başlıklarını kurcaladığında bunu göreceğini söylemiştim; ama beni yine dinlemedin.

Birden çok sendikaya üye olmanın iyi birşey olduğunu savunmuştun. Oysa Türkiyede bir sarı sendika geleneğinin olduğunu ya onlardan ya bizden diye bir durum olduğu gerçeğini yine defalarca söylememe rağmen göremedin. Böyle bir hakkın kesk, disk gibi sendikaları bölmek, parçalamak amaçlı olduğunu bir türlü analtamadım; ki bu sendikalarda bunu savunmaktadır.

Ben ne sana ne de diğerlerine evet oyu verdiğiniz için herhangibir hakarette bulunacak değilim; bugüne kadar da hatırladığım kadarıyla düşüncesinden ötürü kimseye hakaret etmedim. Ayrıca referanduma hayır demek ya dememek gibi basit birşey üzerinden insanları yaftalamayıda doğru bulmuyorum; bence bu işi tadına bırakam gerek. Ayrıca her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz. Benim senin duruşuna olan inancım da güvencim de tamdır; bunu en içten dileklerimle söylüyorum...

Saygılar, sevgiler

yucemanitu
21-09-2010, 00:29
Ben de "yetmez ama evet" demiştim. AKP'nin harika olduğunu falan düşünmek gerekmiyor evet oyu için. AKP'nin ne halt olduğunu biliyorum ama AKP'ye oy vermedik ki zaten. Ben referandumdan önce mevcut anayasayı ve değiştirilmiş halini okuyup ona göre karar verdim. İşçiye genel grev hakkı verildi, dayanışma grevi hakkı verildi, bir sene içinde birden fazla toplu sözleşme hakkı verildi. Şu ya da bu nedenle bu olmayan haklar verildi. Bu arada fabrika işgali ve iş yavaşlatma da yasal olarak tanındı. 12 Eylül anayasasında bunlar yasaktı. İşçiye emekçiye az da olsa bir şeyler verildi. Bu emek cephesinin kazanımlarına evet oyu vermiştim. Burjuvazinin kendine demokrat aktörü AKP'ye değildi verilen oy. Bu bir parti oylaması değildi; bu bir güven oylaması değildi. Oylanan AKP değil anayasadaki değişiklikti. Tekrar söylüyorum AKP'den nefret ederim ama evet dedim çünkü yapılan oylama partiye verilen oy değil anayasanın değiştirilmesiyle ilgiliydi.

kemalistcan
21-09-2010, 00:47
Ben de "yetmez ama evet" demiştim. AKP'nin harika olduğunu falan düşünmek gerekmiyor evet oyu için. AKP'nin ne halt olduğunu biliyorum ama AKP'ye oy vermedik ki zaten. Ben referandumdan önce mevcut anayasayı ve değiştirilmiş halini okuyup ona göre karar verdim. İşçiye genel grev hakkı verildi, dayanışma grevi hakkı verildi, bir sene içinde birden fazla toplu sözleşme hakkı verildi. Şu ya da bu nedenle bu olmayan haklar verildi. Bu arada fabrika işgali ve iş yavaşlatma da yasal olarak tanındı. 12 Eylül anayasasında bunlar yasaktı. İşçiye emekçiye az da olsa bir şeyler verildi. Bu emek cephesinin kazanımlarına evet oyu vermiştim. Burjuvazinin kendine demokrat aktörü AKP'ye değildi verilen oy. Bu bir parti oylaması değildi; bu bir güven oylaması değildi. Oylanan AKP değil anayasadaki değişiklikti. Tekrar söylüyorum AKP'den nefret ederim ama evet dedim çünkü yapılan oylama partiye verilen oy değil anayasanın değiştirilmesiyle ilgiliydi.

Monoloğa devam...

Bu anayasa değişikliği kimin anayasa değişikliği? Bu anayasa değişikliğini kim, nasıl hazırladı? yucemanitu lütfen "biz partiye değil, maddeye oy verdik" tutarsızlığından vazgeç ya da bu değişikliğin nasıl akp'nin değişikliği olmadığını izah et. Bu bal gibi AKP'nin anayasa değişikliğidir. Bu güne kadar yaptıklarının devamı, yapacaklarının izinde bir adımdır.

Adam manyak mı, gerizekalı mı bunca neoliberal düzlemde ilerlemişken, emekçinin sosyal haklarının ırzına geçirmek için sosyal güvenlik yasasını mecliste bekletirken geri adım atsın, kendiyle çelişsin?

Genel grev diye birşeyi kim çıkardı? İş yavaşlatma ve fabrika işgali nasıl yasal olarak tanınmış? Bizim niye haberimiz yok! yucemanitu gözünü seveyim biraz destekli at!