Orijinalini görmek için tıklayınız : RTE'den Anadil konusunda Devlet/Hukumet Desteksiz Izin
evrensel-insan
24-09-2010, 23:41
Saygideger arkadaslar;
RTE' yaptigi aciklamayla "Isteyen ana dilinde istedigi calismayi ve girisimi yapabilir, ama BIZDEN bu konuda bir destek beklemeyin. Cunku Devletin resmi dili Turkcedir" dedi.
Burada bir "gariplik yok mu? yani; eger devlet/hukumet anadil konusunda bir yardim yaparsa, bunun resmi dile ne gibi bir "ilgisi/zarari" var?
Ayrica, ana dil=Resmi dil degil ki!
Sizce, RTE neden boyle bir aciklama yapti?
Anadil ile, Resmi dil farkini "bilmediginden mi?", yoksa, toplumun ve farkli halklarinin resmi dil ile, anadil arasindaki farki "bilmedigini" dusundugunden mi?
Ya da "Bakin ben devlet/hukumet olarak aslinda ana dili desteklemiyorum" icerikli bir mesaj mi?
Devlet/hukumet neden anadilde bir egitim girisimini desteklemesin?
Ne dersiniz? Nedir yukaridaki mesajin, vermek istedigi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
kemalistcan
25-09-2010, 01:27
Boşver...
Güney Kıbrısı tanımadığımızı, enflasyonun ne olduğunu bilmeyen bir başbakanın bu tür işlerin içinden çıkamaması doğaldır.
Bakmayın planı olmayan biri gibi konuştuğuna.
O bir kukla.
Zamanı gelince ipini çekenler işini yapmasını sağlayacaktır.
Saygideger arkadaslar;
RTE' yaptigi aciklamayla "Isteyen ana dilinde istedigi calismayi ve girisimi yapabilir, ama BIZDEN bu konuda bir destek beklemeyin. Cunku Devletin resmi dili Turkcedir" dedi.
Burada bir "gariplik yok mu? yani; eger devlet/hukumet anadil konusunda bir yardim yaparsa, bunun resmi dile ne gibi bir "ilgisi/zarari" var?
Ayrica, ana dil=Resmi dil degil ki!
Sizce, RTE neden boyle bir aciklama yapti?
Anadil ile, Resmi dil farkini "bilmediginden mi?", yoksa, toplumun ve farkli halklarinin resmi dil ile, anadil arasindaki farki "bilmedigini" dusundugunden mi?
Ya da "Bakin ben devlet/hukumet olarak aslinda ana dili desteklemiyorum" icerikli bir mesaj mi?
Devlet/hukumet neden anadilde bir egitim girisimini desteklemesin?
Ne dersiniz? Nedir yukaridaki mesajin, vermek istedigi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bence;
RTE halkin genelinin Kurtce'nin devlet tarafindan desteklenmesine sicak bakmadigini bildigi icin boyle konusuyor. Ama ayni zamanda Kurtce'nin yasak olmadigini ve ozel tesebbusle Kurtce ogrenilebilecegini soylemek istiyor ..... Yani siyaset cercevesinde konusuyor ... Sonuc da politikacilar yaklasan secimlere gore de soylemlerini sekillendiriyorlar .... Eger kamuoyunun gorusu devlet tarafindan desteklenebilir seklinde olsaydi boyle konusmazdi .... "Devlet okullarinda da Kurtce secmeli dil olarak okutulacak" derdi ... Bilmem anlatabiliyormuyum ....
Sonucta politikacilarin kamu soylemlerini birebir kisisel gorusleri ile aciklarsaniz yanilirsiniz .... Onlar daha cok kitleler adina konusmaya mahkumdurlar konumlari itibariyle .... yoksa siyasetten silinirler ....
Saygilar,
3.yol
3. yol ;
Tamgaz devam rte parlatıcılığına.
Padişahım sen çok yaşa.
yucemanitu
25-09-2010, 15:51
Doğru RTE tribünlere oynuyor hem olaya gelişmelere açılıma sıcak bakmayan kişileri hem de Kürt kökenli insanları küstürmek istemiyor. İki tarafın da hoşuna gidecek şeyler söylemeye çalışıyor. Zaten RTE'nin ve AKP'nin tek stratejisi tek politikası oy toplama üzerine kurulu. Memleket daha demokrat olsun diye bir kaygıları yok. Seçim barajını, YÖK'ü ve zorunlu din dersini savunmaları ne kadar demokrat olduklarını gösteriyor. En ufak bir eleştiriye koştura koştura dava açmaları, "Sayın Başbakan, özgürlük!" diye bağıran adamın bir ay hapis yatması ne kadar demokrat olduklarını kanıtlıyor. Demokrasiyi sayısal aritmetiğe indiren şarlatanlar bunlar.
evrensel-insan
25-09-2010, 16:08
Saygideger yucemanitu;
Erdogan'in bu yaptiginin ismi; pragmatik liberalizm dir. Yani yapilanlanlar, hem kendi adina cikarci, hem de kendi algisinca demokratik ve ozgurlukcudur.
Yani, "taraf olmayan; bertaraf olur." tercumesi "kendi cikarini korumayan, yok olur" Buradaki "kendi" sahsin degil; RTE'nin cikaridir.
Yani; RTE halkin sozcusu algisinda "benim istedigim, halkin istedigidir" cemaat politikasindadir.
Kendi cikarini, halkla esit ve ozdes tutar. Ama cikarini halkin "sirtindan" saglar. Ayni, bir aga, monarsi, krallik, padisahlik v.s. algisinda oldugu gibi.
Bunun eskiden bir tekerlemesi vardi;
"sen demek ben demek, ben demek, sen demek" iceriginde.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir nevi "bakin basinizin caresine, bizden destek yok" demekle, acaba dogudaki insanlarin kendi baslarina ozel egitim kurumlari, kurslar filan acmasini mi oneriyor?
Bu daha cok kaosa sebebiyet vermeyecek mi?
Dogudaki asiretlerin varligindan, birileri bi haber mi ?
Mantar gibi universite acan devlet, resmi dil disinda egitim, kurs verecek kurumlari acmaktan niye aciz?
siyaset çerçevesinde oynuyor diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum.
rte yaklaşan seçimler nedeniyle çift taraflı oynuyor. bu klasik siyaset kurallarından biridir. iki tarafıda kaybetmemek için siyasi hamleler yapıyor.
Saygideger yucemanitu;
Erdogan'in bu yaptiginin ismi; pragmatik liberalizm dir. Yani yapilanlanlar, hem kendi adina cikarci, hem de kendi algisinca demokratik ve ozgurlukcudur.
Yani, "taraf olmayan; bertaraf olur." tercumesi "kendi cikarini korumayan, yok olur" Buradaki "kendi" sahsin degil; RTE'nin cikaridir.
Yani; RTE halkin sozcusu algisinda "benim istedigim, halkin istedigidir" cemaat politikasindadir.
Kendi cikarini, halkla esit ve ozdes tutar. Ama cikarini halkin "sirtindan" saglar. Ayni, bir aga, monarsi, krallik, padisahlik v.s. algisinda oldugu gibi.
Bunun eskiden bir tekerlemesi vardi;
"sen demek ben demek, ben demek, sen demek" iceriginde.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayin Evrensel-insan,
populist = cemaatcilik diye ozetlenecek bir ileti yazmissiniz .....
Bati demokrasilerindeki politiklarda da populistlik yok mu ? Gordon Brown ya da David Cameron oy kaygisiyla politikalarinda degisiklik yapmiyorlar mi ? Ya da bu yuzden soylemlerini degistirmiyorlar mi ?
Ya Obama ? su aralar cok elestiriliyor secim oncesinde vaad ettiklerini yap(a)madigi icin ....
Demokrasilerde en fazla oyu alan hukumet olur .... Hukumet olmak istiyorsaniz mumkun oldugu kadar genis bir kitlenin isteklerine hitap etmek zorundasiniz .....
Bu demokrasi ile yonetilen ulklerdeki politikalarin bir kuralidir .... ister CHP olsun Ister MHP ya da AKP ..... hangi parti olursa olsun hukumet olup ulkeyi yonetmek istiyorlarsa bu kurala uymak zorundalar .... Bunun baska bir yolu yok ......
Saygilar,
3.yol
evrensel-insan
28-09-2010, 03:32
Saygideger 3. yol;
Al birini, vur otekine.
Ben daha once hak ve ozgurluklerin politikanin konusu olamayacagini dile getirmistim. Bu konuda hem bir baslik, hem de "hodri meydan" daveti var. Burada en azindan, bireysel hak ve ozgurlukler, politikanin malzemesi haline getirilmiyor.
Bireyinin devleti olmak ta, bu olsa gerek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger 3. yol;
Al birini, vur otekine.
Ben daha once hak ve ozgurluklerin politikanin konusu olamayacagini dile getirmistim. Bu konuda hem bir baslik, hem de "hodri meydan" daveti var. Burada en azindan, bireysel hak ve ozgurlukler, politikanin malzemesi haline getirilmiyor.
Bireyinin devleti olmak ta, bu olsa gerek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayin Evrensel-insan,
Hak ve ozgurlukleri kanunlarla guvence altina alimasi gerekir .... RTE'nin hak ve ozgurlukler uzerine populist politikalarini begenmiyorum .... Cogunlugun istegi azinligin hak ve ozgurluklerini kisitlamamali ... Ben sadece savunmadigim bir gercegi dile getirdim ....
Saygilar,
3.yol
evrensel-insan
28-09-2010, 04:08
Saygideger 3.yol;
RTE'nin hak ve ozgurlukler uzerine populist politikalarini begenmiyorum .... Cogunlugun istegi azinligin hak ve ozgurluklerini kisitlamamali .-3.yol-
Ayni fikirdeyim. Demokrasi ve ozgurluk, cogunlugun azinlik uzerindeki diktatorlugu, hakimiyeti ve baskisi olmamalidir. Sonucta demokrasinin, algisi; farklar ve firsatlar esitligidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan