PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Los Angeles Times bile yazdı, TD forumlarında çıt yok!

naper
28-09-2010, 12:45
http://www.amerikaliturk.com/manset/4172-tophane-saldrs-los-angeles-timesa-haber-oldu.html

Özellikle siteyi tarayıp bekliyorum...
Acaba bu vahim olay ne zaman ve kim tarafından dile getirilecek diye!

Yok! Çıt yok!
Medyada; yok "Kentsel dönüşümün münferit olaylarıymış" gibi kaypak laflar...Yok "Toplumun örflerine saygı göstermek" gibi, çoğunluk diktasına insan haklarını feda etmeler...
Ha gayret tahlil bekliyorum...

evrensel-insan
28-09-2010, 17:13
Saygideger naper;

Tophane saldirilari ve Ankara'da Parktaki polislerin sozlu tacizi, asagidaki baslikta.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21456

Saygilarimla;
evrensel-insan

axial
28-09-2010, 17:18
Sevgili evrensel ;

Naperin kastettiği zannedersem sitedeki akp destekçisi liberal ateist arkadaşlar.

naper
28-09-2010, 17:27
Sevgili evrensel ;

Naperin kastettiği zannedersem sitedeki akp destekçisi liberal ateist arkadaşlar.

Aynen öyle...

Evrensel insan;
Verdiğiniz bağlantı direkt bu olay için açılmamış, bu sebepten görmemiştim...

evrensel-insan
28-09-2010, 17:28
Saygideger axial;

Olabilir, o zaman o site genelinin degil; politik bir tarafin bakis acisidir. O zaman

"TD forumlarında çıt yok!"-naper- anlam ve icerigi degisir. Bunun yerine "A lardan cit yok" temelli bir politik gorus belirtisi gerekir.

Cunku TD Sitesi, belirli bir politik gorusun sozcusu degildir ve her turlu dusuncenin dile gelmesine tuzugu geregi izin verir. Aksi olsa, bir suru yazar zaten bu forumu okumaz ve foruma mesaj atmazdi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
28-09-2010, 17:31
Saygideger naper;

Aslinda konuyu ben, ayni gun; politika bolumune acacaktim. Ogun bu baslik vardi, ben de mesajimi oraya yazdim. Baslik adi ve basligin cafe'de olusu, bulmayi zorlastiran faktorler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

naper
28-09-2010, 18:07
Cunku TD Sitesi, belirli bir politik gorusun sozcusu degildir
Öncelikle;
TD sitesinden kastım, başka başka insan hakları, özgürlük, şiddet gibi konularda cengaver gibi ortaya atılan guruh ve daha da önemlisi moderasyon gurubuydu...Yanlış anlattım afedersiniz.

Ayrıca bu bağlamda TD sitesinin ağır toplarının büyük bir kısmının, politik görüşü vardır ve belli bir ideolojinin düpe düz sözcüleridirler.

Sadece samimi ateist ve demokrat arkadaşlara önerim, kimlik bilgisi, e-mail vesaire konularında çok dikkatli olmalarıdır!
Bunu biraz açacağım;
Türbana özgürlük, din ve vicdan hürriyeti, anadilde hede hödö yapmak gibi mevzular dile getirildiğinde tüm "dimokratlar" fırtına gibi esiyor...

Ben ve bazı arkadaşlar ulusalcı, statikocu, darbeci vesaire gibi saçma sapan iftiralara maruz kalıyoruz...

Ama en temel insan hakkı ihlalleri, beslendikleri, yardakçısı oldukları takımdan, gericinin, statikocunun ta kendisinden gelince, bu arkadaşlar deve kuşu taklidi yapmaya başlıyorlar....Daha da feciisi, bu cenahın sıkı "ateist" ve "dinlerden özgür" geçinmesi...

evrensel-insan
28-09-2010, 18:13
Saygideger naper;

En azindan ben kendimi dusunce davranis olarak sizin bahsettiginiz politik gruba, bir birey olarak koymuyorum. Ama, TD Sitesi derseniz, beni ve benim gibi, ayni politik gruba girmeyenleri de kast etmis olursunuz. O yuzden, "A'larda cit yok" diye, belirtin; dedim.

Yani benim icin degil; gerekli bir yanlis anlamayi onlemek icin.

Zannedersem konu anlasildi. Mesajlari okuyanlarda, boyle bir yanlis anlasilmaya maruz kalmayacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

naper
28-09-2010, 19:17
evrensel-insan;
Haklısınız.Bu konuda sizden ve "ateistimtrak muhafazakar liboş" görüşünü benimsememiş arkadaşlardan özür dilerim.

Nova
28-09-2010, 23:38
http://www.amerikaliturk.com/manset/4172-tophane-saldrs-los-angeles-timesa-haber-oldu.html

Yok! Çıt yok!
Medyada; yok "Kentsel dönüşümün münferit olaylarıymış" gibi kaypak laflar...Yok "Toplumun örflerine saygı göstermek" gibi, çoğunluk diktasına insan haklarını feda etmeler...
Ha gayret tahlil bekliyorum...

Peki siz neden açmadınız o başlığı sevgili naper :) mutlaka birilerinin güdmesi ile mi? birşeyler yapılacak. Karanlığa laf etmektense bi mum yaksanız hani amiyane tabirle nedersiniz :)

ps:

Bu arada Los Angeles Times i, TD sitesi ile karşılaştırdınız ya :)

saygılarımla.

naper
29-09-2010, 10:53
Peki siz neden açmadınız o başlığı sevgili naper :) mutlaka birilerinin güdmesi ile mi? birşeyler yapılacak. Karanlığa laf etmektense bi mum yaksanız hani amiyane tabirle nedersiniz :)

ps:

Bu arada Los Angeles Times i, TD sitesi ile karşılaştırdınız ya :)

saygılarımla.
Demişsiniz,
Oysa ben daha ilk gönderimde şöyle yazmışım;

Bu sitenin, gerçekten "dinlerden özgürlük" ve "Turan Dursun" orjininden hareket ettiğine dair ciddi şüphelerim var...

Açıklamak gerekecektir;
1-Demokrasi, insan hakları, çoğulculuk gibi evrensel değerlerden yola çıkılmış gibi görülmesine rağmen; sıklıkla -hem de çok önemli kalemler tarafından- faşist kürt milliyetçiliği noktasında yapılan propagandalar.
2-Dinler kimi zaman çok sıkı ve oldukça güçlü argümanlarla eleştirilmesine rağmen; ülkemizdeki seküler insanlar üzerindeki baskılar ve din temelli toplum dayatmaları karşısında çıkan cılız sesler...

Los Angeles Times yaşanan olayı, münferit, basit bir tepki olarak görmüyor ki; sayfalarına taşıyor...

Dinlerden özgürlük ve din ve vicdan hürriyeti temeline oturmuş (ya da öyle gibi yapan) TD forumlarında ise bu konudan eser yok...

Aslında karşılaştırmanın bu bağlamda yapıldığını siz de biliyorsunuz da ben yine de açıklayayım dedim...

Yoksa etkinlik, büyüklük, okunurluk bağlamında kıyaslama yapmadım!:nod:

spartacus
29-09-2010, 11:52
Naper

Durumdan vazifemi çıkartmış oldun, o halde Los Angeles Times'i bırak, senin yaptığın hiç bir şey yazmamış olmaktan dahi daha vahimdir. Bu bir. hala öğrenemedik değil mi, bir çok toplumsal olayları, acıları yada başka vahim durumları kendimize kaldıraç olarak kullanılacak birer araç olarak görme hastalığından. Evet araç ediniyoruz ama sorun şuki edindiğimiz araç bayağılaşıyor(resmen adileşiyor, kullanılan mal konumuna giriyor). Buda iki. ben bu tür yaklaşımlardan ise tiksiniyorum bu tiksintim asla kişisel değil toplumsal bir yanlış alışkanlığımızın sonuçları üzerinedir. yerimizde sayıyorsak nedenlerinden bir taneside zaten budur. buda üç..

Sevgili evrensel ;

Aynen öyle...

Evrensel insan;

Birincisi bu yaklaşım doğru yaklaşım değil. hadi öyle olsa bile bir ağırlığı olamaz. BU BİR!!! İkincsi, bir kaç kişimi sizin haber yapmanıza, görüşlerinize mani oldu! Ama ne gariptir ki, böyle bir başlık açmanıza mani olamamışlar, ne yapacaksınız bu tezatı? Tablo yapıp duvaramı asacaz böyle? Neresinden tutsam tezat başka bir şey yok.

Öncelikle;
TD sitesinden kastım, başka başka insan hakları, özgürlük, şiddet gibi konularda cengaver gibi ortaya atılan guruh ve daha da önemlisi moderasyon gurubuydu...Yanlış anlattım afedersiniz.

Ayrıca bu bağlamda TD sitesinin ağır toplarının büyük bir kısmının, politik görüşü vardır ve belli bir ideolojinin düpe düz sözcüleridirler.

Sadece samimi ateist ve demokrat arkadaşlara önerim, kimlik bilgisi, e-mail vesaire konularında çok dikkatli olmalarıdır!
Bunu biraz açacağım;
Türbana özgürlük, din ve vicdan hürriyeti, anadilde hede hödö yapmak gibi mevzular dile getirildiğinde tüm "dimokratlar" fırtına gibi esiyor...

Ben ve bazı arkadaşlar ulusalcı, statikocu, darbeci vesaire gibi saçma sapan iftiralara maruz kalıyoruz...

Ama en temel insan hakkı ihlalleri, beslendikleri, yardakçısı oldukları takımdan, gericinin, statikocunun ta kendisinden gelince, bu arkadaşlar deve kuşu taklidi yapmaya başlıyorlar....Daha da feciisi, bu cenahın sıkı "ateist" ve "dinlerden özgür" geçinmesi...

Bu yazdıkların ise kişisel bir hezeyan. Eleştiri olabilecek dayanaklara dahi sahip değil.

Aralara serpiştirdiğin şeyler insanların düşünceleri yada fikirleridir (ki bazıları ise aksine karşı çıktıkları şeylerdir ki çarpıtarak vermişsin). Onları bağlar. Aynen senin düşüncelerin üzerinden ben sana başka başka şeylere alet ederek bel altından vurmuş olsam benim eksikliğim olacaktı... bu da sizin eksikliğinizdir. Sağ gösterip sol vurmaya, alakasız görüş yada fikirleri, başka noktalara etki eden faktörler gibi dayanak yapmak doğru tutum değildir. yaz bana, bakalım neyi mana edip yazımın başında belirttiğim tiksinti duyduğum yönteme gireceksin, neyimi öne sürecek ve kendi kayıtsızlığınıza bir gerekçe edinebileceksiniz...

Toplumu bölmek, kutuplara ayırmak, insanları ayrıştırıp birbirine hasım etmek rüzgarına bu kadar kapılmışlığın anlamı ne, amacı ne, neye hizmet ediyor sonu neye varacak?! Abartıcılığa dur demezsek, abarttıklarımızla kör bir dünya yaratacağız...

Forumlarda yönetim teknik bir detaydır. her yönetici yada görevli kim olursa olsun, forum alanlarında yazdığı her yazıda sadece ÜYE dir. Yöneticilik teknik bir ayrıntı ise hiç kimsenin insanlığından daha öne konulamaz ve insani değer yada görüşlerine bu temel üzerinden vurgu yapılamaz. Haliyle insanların görüş yada değer yargılarını teknik ayrıntılara ne endeksleyebilir ama nede buradan sonuçlar yada ayrıcalıklar çıkartabiliriz! ha bu tür sonuçlar çıkartmak her alanda yanlıştır, yanlışın ona buna göresi yok, ister üye ister yönetici olsun fark oluşturmaz.

Dileyen teknik alanlarda görev alabilir, kıstası ise bellidir, dinlerden özgür olmak, iletişim kriterlerine haiz olmak. Öyle iseniz bu başlığı açmış olmanızdan daha kolaydır o bölümlere erişim talebinde bulunmak. Yalnız bu tür talepleriniz olsa, çeşitli görevler alsanız, çeşitli kurumlarda bulunsanız dahi, bu sizin siyasi yada başka görüşlerinizi temsil etmez, sadece sitede teknik bir alanda oluşunuzu gösterir... Site açısından temsiliniz bu kadar basittir, görüş ve fikirlerinizi ise forumlarda kendiniz temsil edersiniz...

Hiç bir olay -eğer etkilenme, tepkilenme, tetikleme içeriyorsa- münferit değildir, bu şekilde yaklaşımlar görecelidir ama etkilenenler ve etki alanı açısından ise münferit görülemez.. Haber yapan, yazı hazırlayan her an herkes olabilirdi ki zaten bu dönemde buna ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımızı karşılamak da zaaf göstermiş isek-ki bazı anlarda bazı teknik yetersizlikler de olabiliyor-, bu hepimizin zaafıdır ve orada Naper de vardır yada herhangi bir başkasıda...

naper
29-09-2010, 12:06
Naper

Durumdan vazifemi çıkartmış oldun, o halde Los Angeles Times'i bırak, senin yaptığın hiç bir şey yazmamış olmaktan dahi daha vahimdir. Bu bir. hala öğrenemedik değil mi, bir çok toplumsal olayları, acıları yada başka vahim durumları kendimize kaldıraç olarak kullanılacak birer araç olarak görme hastalığından. Evet araç ediniyoruz ama sorun şuki edindiğimiz araç bayağılaşıyor(resmen adileşiyor, kullanılan mal konumuna giriyor). Buda iki. ben bu tür yaklaşımlardan ise tiksiniyorum bu tiksintim asla kişisel değil toplumsal bir yanlış alışkanlığımızın sonuçları üzerinedir. yerimizde sayıyorsak nedenlerinden bir taneside zaten budur. buda üç..

Birincisi bu yaklaşım doğru yaklaşım değil. hadi öyle olsa bile bir ağırlığı olamaz. BU BİR!!! İkincsi, bir kaç kişimi sizin haber yapmanıza, görüşlerinize mani oldu! Ama ne gariptir ki, böyle bir başlık açmanıza mani olamamışlar, ne yapacaksınız bu tezatı? Tablo yapıp duvaramı asacaz böyle? Neresinden tutsam tezat başka bir şey yok.

Bu yazdıkların ise kişisel bir hezeyan. Eleştiri olabilecek dayanaklara dahi sahip değil.

Aralara serpiştirdiğin şeyler insanların düşünceleri yada fikirleridir (ki bazıları ise aksine karşı çıktıkları şeylerdir ki çarpıtarak vermişsin). Onları bağlar. Aynen senin düşüncelerin üzerinden ben sana başka başka şeylere alet ederek bel altından vurmuş olsam benim eksikliğim olacaktı... bu da sizin eksikliğinizdir. Sağ gösterip sol vurmaya, alakasız görüş yada fikirleri, başka noktalara etki eden faktörler gibi dayanak yapmak doğru tutum değildir. yaz bana, bakalım neyi mana edip yazımın başında belirttiğim tiksinti duyduğum yönteme gireceksin, neyimi öne sürecek ve kendi kayıtsızlığınıza bir gerekçe edinebileceksiniz...

Toplumu bölmek, kutuplara ayırmak, insanları ayrıştırıp birbirine hasım etmek rüzgarına bu kadar kapılmışlığın anlamı ne, amacı ne, neye hizmet ediyor sonu neye varacak?! Abartıcılığa dur demezsek, abarttıklarımızla kör bir dünya yaratacağız...

Forumlarda yönetim teknik bir detaydır. her yönetici yada görevli kim olursa olsun, forum alanlarında yazdığı her yazıda sadece ÜYE dir. Yöneticilik teknik bir ayrıntı ise hiç kimsenin insanlığından daha öne konulamaz ve insani değer yada görüşlerine bu temel üzerinden vurgu yapılamaz. Haliyle insanların görüş yada değer yargılarını teknik ayrıntılara ne endeksleyebilir ama nede buradan sonuçlar yada ayrıcalıklar çıkartabiliriz! ha bu tür sonuçlar çıkartmak her alanda yanlıştır, yanlışın ona buna göresi yok, ister üye ister yönetici olsun fark oluşturmaz.

Dileyen teknik alanlarda görev alabilir, kıstası ise bellidir, dinlerden özgür olmak, iletişim kriterlerine haiz olmak. Öyle iseniz bu başlığı açmış olmanızdan daha kolaydır o bölümlere erişim talebinde bulunmak. Yalnız bu tür talepleriniz olsa, çeşitli görevler alsanız, çeşitli kurumlarda bulunsanız dahi, bu sizin siyasi yada başka görüşlerinizi temsil etmez, sadece sitede teknik bir alanda oluşunuzu gösterir... Site açısından temsiliniz bu kadar basittir, görüş ve fikirlerinizi ise forumlarda kendiniz temsil edersiniz...

Hiç bir olay -eğer etkilenme, tepkilenme, tetikleme içeriyorsa- münferit değildir, bu şekilde yaklaşımlar görecelidir ama etkilenenler ve etki alanı açısından ise münferit görülemez.. Haber yapan, yazı hazırlayan her an herkes olabilirdi ki zaten bu dönemde buna ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımızı karşılamak da zaaf göstermiş isek-ki bazı anlarda bazı teknik yetersizlikler de olabiliyor-, bu hepimizin zaafıdır ve orada Naper de vardır yada herhangi bir başkasıda...

Bak yine doğru yeri çomaklamışız ki, vızıltı geldi...

Moderasyonunuz yanlı, ideolojinizin gölgesindedir, bu konuda attığım özel mesajlar yanıtlanamamıştır.

spartacus
29-09-2010, 13:13
Sevgili Naper, vızıltı falan geldiği yok, yazdıklarım gayet açık. İster kabullenin ister etmeyin, bir şekilde tepki vermek zorunda hissediyor iseniz, ben ifadelerimde zaten açıkladım... Ne derseniz deyin tepkiniz doğrultusunda sizi anlayabiliyorum, yine de kaynağına inmek gerekir- ki ifade edebildiğimi varsayıyorum-...

herneyse, açtığın başlık seçtiğin yöntem herşeyden daha vahim. Üstelik kendine karşı. yani sen bu başlığı açmışsın ama seçtiğin yöntem ilk elden seni vuruyor. Sorun hissiyatlar ise zaten yazımda ilk paragrafda gayet açık izah ettim. yaptığın hepsinden vahim..

Vızıltıyı geç, pm ler her ne ise -böyle bir kaynağa sahip değilim- yazdıklarım içinde, konu içinde HİÇ!!!!! bağlayıcı değil, görüşlerimi yazdım, eleştir ama çarpıtma. Vızıltı gelmişlik gibi bir söylemi hiç bir yere koyamıyorsam buda demektir ki bu yazdıklarını ve başlığı açış amacınıda anlamlı bir yere koyamıyoruz demektir. kendini hariç tutabileceksen, kendimide senide hariç görmediğim düşüncelerimi(yazıda belirttiğim) eleştir, hiç bir engelin yok... Katılmadığın yer neresidir ortaya koy. Banada herhangi bir yafta yakıştırma, çünkü yafta yakıştırmaya ihtiyacı olan yafta ile yaşayandır ve andığın hiç bir yaftayı taşıyan birisi değilim...

spartacus
29-09-2010, 13:14
Sevgili Naper, vızıltı falan geldiği yok, yazdıklarım gayet açık. İster kabullenin ister etmeyin, bir şekilde tepki vermek zorunda hissediyor iseniz, ben ifadelerimde zaten açıkladım... Ne derseniz deyin tepkiniz doğrultusunda sizi anlayabiliyorum, yine de kaynağına inmek gerekir- ki ifade edebildiğimi varsayıyorum-...

herneyse, açtığın başlık seçtiğin yöntem herşeyden daha vahim. Üstelik kendine karşı. yani sen bu başlığı açmışsın ama seçtiğin yöntem ilk elden seni vuruyor. Sorun hissiyatlar ise zaten yazımda ilk paragrafda gayet açık izah ettim. yaptığın hepsinden vahim..

Vızıltıyı geç, pm ler her ne ise -böyle bir kaynağa sahip değilim- yazdıklarım içinde, konu içinde HİÇ!!!!! bağlayıcı değil, görüşlerimi yazdım, eleştir ama çarpıtma. Vızıltı gelmişlik gibi bir söylemi hiç bir yere koyamıyorsam buda demektir ki bu yazdıklarını ve başlığı açış amacınıda anlamlı bir yere koyamıyoruz demektir. kendini hariç tutabileceksen, kendimide senide hariç görmediğim düşüncelerimi(yazıda belirttiğim) eleştir, hiç bir engelin yok... Katılmadığın yer neresidir ortaya koy. Banada herhangi bir yafta yakıştırma, çünkü yafta yakıştırmaya ihtiyacı olan yafta ile yaşayandır ve andığın hiç bir yaftayı taşıyan birisi değilim...

naper
29-09-2010, 15:30
Başlığın kimi vurduğu ortada,
Az da olsa platformunuz hakkında yapılan yorum ve eleştirileri inceleyip, dikkate alınız.Bu sadece tavsiyedir...

spartacus
29-09-2010, 17:35
Teşekkürler sevgili Naper. En azından kendininde dahil olduğunu kabul etmesen de duyarsız kalmışlık noktasındaki hatırlatman için. Bir haberi yapmak için hiç kimseden özel bir çaba ne beklendi nede öyle bir yükümlülük oldu. Forum alanı seninde bildiğin gibi sonuna kadar açık. "Yeni başlık Aç kutusuna" herkes dokunabilir ve bu herhangi biri olabilirdi...

Umarım aldığımız ders kadar aldıklarınızıda mütevazi bir biçimde görebilirsiniz.

Bir çuval insanız ve bir avuç kişiden başlık açmasını beklememiz gerekmiyor.

Bu başlıkda yada başka başlıklarda verdiğiniz istatistiki bilgiler ise subjektif olduğu için spekülatif(kurgusal) veriler içeriyor. O yüzden nesnel dayanaklarımız ile subjektif seçim yada tespitlerimizi karıştırmayalım. Bize, size öyle geliyor olabilir. o yüzden hiç bir tespitimizi bize nasıl geldiği gibi subjektif bir kriter ile değerlendirmeyelim yada en kötüsü dayanağımız bu olmasın.
Değerlendiriyorum ama ortada gerçeği yansıtan bir şey bulamıyorum. Bu halde kişilerin düşünceleri sizle uyuşmuyor diye, forum alanlarındaki fikirsel ortamı götürüp teknik ve idari bölümlere dayandıramayız. Mesala ben fikirsel görüşlerimle her alan da aynı olan bir kişi bulamam ama neyi bulabilirim paylaşmayı, sunmayı, almayı...

Basit bir örnek vereyim, site yönetimi Evetçi gibi tespitler yapıldı, hepimize liboş denildi hoş değil bu tür kıstaslar, anlamsız ama ben yine de buda hoş ve gereksiz olsa da söyleyim hayır diyenler çoğunluk oluşturmuştur. Kimse de kimse ile bu tür özgür tercihlerini sorun edip kavga etmemiştir. Sorun bu tür şeyleri sorun etmekle ilgili... oysa madem bu kadar önemli, önce herkesin kendisine sorması gereken neden düşüncelerimi onlara ifade edemedim ya da olumlu sonuçlar alamadım yönünde olmalıdır.

Nasıl bir site yönetimiymiş ki bu, kendisine "liboş" denmesini dahi forum içerisinde değerlendirebilmiş? İşte iddialarınıza basit bir tartı, bu tartı söylediklerinizin aksini söylüyor... Haksızlık etmemek için olanaklarımız varken, haksızlık edebiliyoruz...

İnsanlar kendilerine doğru geleni diğerlerine sunarken eğer ikna etme sorumluluğu taşıyorlarsa, herşeyden evvel karşıdaki kişinin düşüncesine saygı duymakla işe başlamalıdır. Doğru değil mi? Örnek hayır diyorsunuz ve temel kaygılarınızı açıklayacaksınız. Bu karşı görüşü yada kişiyi aşağılayıp, hakaret ederek yapılabilir mi??? Yapılamaz. Peki yaptı isek ne yapmış oluruz! Düşüncelerimize en büyük kötülüğü yapmış oluruz, kaygılarımızı kavratabilecek yolları tıkarken diğer taraftan da kendi düşüncemizi bayağılaştırmış oluruz. En kötüsüde hiç bir değeri kalmamış olur. Bu mudur doğru seçim?

Bir diğeri nedir empoz kültürü. Kimse boşuna siyasi gerekçesi ne olursa olsun martavallar yazmasın. Empoz kültürü bize ortaçağdan mirasdır ve alnımızın akıyla, daha doğrusu elimizin bokuyla her yere dokunduruyoruz. İşte bu bağımlılığın ne fikirlerle, ne insan düşüncesi ile alakası yok, temel alakası beyinlerimize şırınga edilmiş, şartlandığımız bir dinsel(din-sel vurgusu önemlidir) bağımlılığımızdır. her alanda bizleri resmen koyunlaştırmış bir kültürdür. tartışacaksak ve bu gün tartışılması gereken en önemli unsur bu empoz kültürü ve üzerimizdeki etkisidir. tartışıp aşamazsak her an her konuda amip gibi parçalanmaya devam edeceğiz. nereye gitsek parçalanacağız. her gittiğimiz yerde çok parçalı olacağız. Ve ne yazık ki bu parçalanmışlık düşünsel, fikirsel, insani görüşler değil tamamen Taraftar-çatışma şekliyle olacaktır ki bunun sonu yok. İçimiz dışımız empoz kültürü olmuş, olmaya da devam edecek. Hiç bir düşünce empoz ile paylaşılamaz, empoz ile sadece ama sadece inançlar şırıngalanabilir ve birde koyunlar güdülebilir, hayvanlar evcilleştirilebilir! Sorgulayacakmıyız o halde önce yöntemlerimizi sorgulayalım ki tespitlerimizin dayanaklarını irdeleyebilelim...

frodo
29-09-2010, 18:00

Bu cümle başlı başına bir ayıptır. Ne demek şimdi bu ?

Naper kendine hedef seçtiğin liberal ve sol-liberal düşünceyle hiç ilgisi olmayan tabir yerindeyse bir "kazma solcu" olarak yaptığın bu ayıbı derhal temizlemeni talep ediyorum.

Bunca zamandır öğrenemediysen çok da yapılacak bir şey yok ama hatırlatayım:

1)TD sitesi herhangi bir siyasi ideolojinin sözcüsü değildir, hiç olmadı.

2)TD sitesi forumları kırmızı çizgileri ihlal edilmediği sürece sansürsüz ve özgür bir tartışma platformudur.

3)Forum yönetiminde yer alan arkadaşların elbette bir dünya görüşü vardır ve forumlarda bu görüşlerini özgürce dile getirirler. Ancak yönetimsel kararları çeşitli mekanizmalarla denetime tabidir. Bu nedenle moderasyonu dünya görüşleri çerçevesinde değil TD sitesi tüzüğü sınırlarında yürütürler.

naper
29-09-2010, 18:48
spartacus;
Konu "evet" "hayır" ya da "liberal", "liboş" değil.Konu tutarlılıktır.Kendini en demokrat olarak tanıtanların ikili oynaması, işine gelince öyle, işine gelince böyle davranmasıdır.

Sonuç olarak belli ki mesaj alınmış...
"Eleştiriyi dikkate alın" derken beni dikkate alın demek istemedim.Daha bir çok kişi ve internette sıklıkla ulaşılabilen bir çok platformda TD için yazılan eleştirileri ara sıra okuyun.Belkide istemeden giydiğiniz gömleğin farkına varın demek istedim...

Sürekli dönüp dolanıp benim bu konu başlığını açarken kullandığım yöntemin, bizzat suçlamamın nedeniyle paralelleştiğini vurguluyorsunuz.Ancak unutmayınız, ben hem amacıma ulaştım, hem de tophanede ki çirkin saldırıya dikkat çektim...

Şimdi -fikriniz varsa- bu çirkin saldırı ile ilgili bir şeyler karalayınız!

naper
29-09-2010, 18:50
Bu cümle başlı başına bir ayıptır. Ne demek şimdi bu ?

Naper kendine hedef seçtiğin liberal ve sol-liberal düşünceyle hiç ilgisi olmayan tabir yerindeyse bir "kazma solcu" olarak yaptığın bu ayıbı derhal temizlemeni talep ediyorum.

Bunca zamandır öğrenemediysen çok da yapılacak bir şey yok ama hatırlatayım:

1)TD sitesi herhangi bir siyasi ideolojinin sözcüsü değildir, hiç olmadı.

2)TD sitesi forumları kırmızı çizgileri ihlal edilmediği sürece sansürsüz ve özgür bir tartışma platformudur.

3)Forum yönetiminde yer alan arkadaşların elbette bir dünya görüşü vardır ve forumlarda bu görüşlerini özgürce dile getirirler. Ancak yönetimsel kararları çeşitli mekanizmalarla denetime tabidir. Bu nedenle moderasyonu dünya görüşleri çerçevesinde değil TD sitesi tüzüğü sınırlarında yürütürler.

2.maddeye atfen, kendi kişisel görüşüm ve beyanatımdır!Ortada temizlenecek bir şey yoktur...

"kazma solcu" şurada dursun, solcu değilim!

spartacus
29-09-2010, 20:50
sevgili Naper

Bir şeye tepki verip vermememi belirleyemezsin ki. tepki verip vermediğimi bir başlık açmışmıyım açmamışmıyım gibi kriterlerle değerlendiremezsin. Olsa kendi açtığın bu başlığı açmazdan evvel pekala kendin de o başlığı açabilirdin? tutan olmadı ki. Bu tür şeyler kişisel değil demek istediğim tanım olarak anlamı ile söylüyorum demagojidir... (ve bu olaya benim verdiğim tepki eminim ki senden çok, çok daha fazla olmuştur, bunu senin aşağıya alacağım alıntından zaten ölçekleyebiliyorum)

En az o olaylar kadar tepki verilmesi gereken bir şey varsa o da bir olayı bu şekilde kullanmış olmandır. Ben ısrarla bunu diyorum...

oysa eveti, hayırı, yöneticilerin kendince yakıştırdığın yaftaları vs gibi söylemleri dahi şu başlığa sokan sizsiniz ben sadece örnek verdim..

naper´isimli üyeden Alıntı

Eleştiri böylemi yola çıkıyor sence? Bu mudur yani ve şimdi bu durumda başka sitelerdeki gibi söz hakkı mı doğmuş oldu? ben bu başlığa cidden tepki verdiğim için yazdım, ciddiye aldığım kadar önemsediğim şeylerde oldu elbet ama hiç birisi bu başlığı açma amacına verdiğim tepki kadar etki oluşturmadı... özellikle bekledin değil mi? başlık açmana mani olan hiç bir şey yokken, sen başka bir şeyi bekliyordun!.....

bende senin gibi düşüncelerimi dile getiriyorum, bir üye olarak.

Ciddiye almak farklı, olumlamak farklı şeyler. hadi onu bırak kim ne yazıyorsa nesnel dayanağı olmayan palavraları yazıyor. palavra yazmayan zaten bir başka ortamda, başka ortamların dedikodusunu yapmaz, muhatabı yokken muhataplık oluşturmak zaten etik değildir. eleştiri farklı şeydir, amacı yıkmak yada bozmak, kötülemek değil ve egosal tatmin oluşturmaz. Bozan, kötüleyen, yaftalayan, çamur atan hiç bir şey eleştiri değildir ve önemsenmeyi bırak ciddiye almak bile gerekli değildir, kişinin kendisine kalmış bir şey, ciddiye almamakla bir şey kaybetmediği gibi alarak da bir şey kazanmaz. Bazı şeyler önemsenmiyorsa, kazma, kürek alıp hurra yapana hurra yapılmıyorsa bu erdemdir.. Yoksa zor değil ki işte forum, etik anlayışları, sosyal iletişimi vs kaybedip pekala palavralar yazılabilir, her an her yer hakkında atıp tutulabilir, çamur atılabilir, dedikodu yapılabilir, kişilere yaftalar yapıştırılabilir vs... işte o andır ki, bazı değerleri yitirmişiz demektir....

naper
30-09-2010, 10:41
spartacus;
Benim tarzımı eleştirmeyi geçiniz!Bu size bir yarar sağlamaz.Söylenecekler söylendi, fikrim değişmiş değil...Aynı şeyleri tekrarlayacak değilim.
Konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

spartacus
30-09-2010, 18:50
Konuyla ilgili fikrim değil tepkim var ama henüz fikir oluşturabilecek donelere sahip değilim ve bu seni ilgilendirmez(sosyolojik mi, politik mi vs)...

Fikrin değişir değişmez, o beni bağlamaz, ben beni bağlayan yönü söyledim ve içinde de zerre kadar fikir yoktu, niyet vardı. tarz sonraki hikaye..

Senin fikrin var mı, burada gölgesinde başka şeyleri söyleyeceğine, git bir başlık aç yaz. Seni senden başka tutan yok..

Yok senin fikrin tophanedeki olay ile sitedeki çeşitli düşüncelere sahip üyeleri hazmedemeyişini bağdaştırıp, bütünleştirmek yada bir araç olarak kullanmak çabası ise, o senin sorunun, fikrin bu kadardır değilse konuyu kapat fikrini yaz emir vermeye kalkma...

naper
01-10-2010, 10:41
Konuyla ilgili fikrim değil tepkim var ama henüz fikir oluşturabilecek donelere sahip değilim ve bu seni ilgilendirmez(sosyolojik mi, politik mi vs)...

Fikrin değişir değişmez, o beni bağlamaz, ben beni bağlayan yönü söyledim ve içinde de zerre kadar fikir yoktu, niyet vardı. tarz sonraki hikaye..

Senin fikrin var mı, burada gölgesinde başka şeyleri söyleyeceğine, git bir başlık aç yaz. Seni senden başka tutan yok..

Yok senin fikrin tophanedeki olay ile sitedeki çeşitli düşüncelere sahip üyeleri hazmedemeyişini bağdaştırıp, bütünleştirmek yada bir araç olarak kullanmak çabası ise, o senin sorunun, fikrin bu kadardır değilse konuyu kapat fikrini yaz emir vermeye kalkma...

EDIT...
Sana ne zaman emir vermişim? Kendin kurgulayıp oynama, sana fikrini sordum..Yoksa, "yok" dersin konu kapanır.

Yukarıda düşüncelerimi apaçık yazdım.Ekleyecek, çıkaracak bir durumum yok.Sende yazdın.Eeeee, daha ne kıvranıyorsun?

"Madem bu kadar önemsiyordun, konuyu neden açmadın?"
Teziyle bir yere varamazsın.Ben "göründüğü gibi olmamak" ile ilgili bir eleştiri getirdim.Hazmedememek senin sorunun.

spartacus
01-10-2010, 12:30
Naper

Emir verme demek ağızbozukluğu değildir ama verilmiş ve eleştiri olan bir cevaba "vızıltı" demek ağız bozukluğu ve saygısızlıktır. Hele ki ardısıra eleştiriyi işi sırf laf söylemek noktasına indirgemek ve emir kipleri ile yaz! yaz! yaz! diye dayatmak da ağız bozukluğudur.

Bu konu forumda gelişim sürecinde şu açtığın başlıkdan daha önce ele alınıyordu. Özel bir başlık açılmamış olması, sitede önce kendinden gayrı herkesi sonrada kendi yaftanla yapıştırdığın (3-5 kişi) sırf onlara laf söylemek için açtığın şu başlığa göre, böyle bir başlığın açılmayışından sorumlu tutulamaz. Bana konuyu saptıran şeyleri yazacağına, şu açtığın başlığın anlamsızlığı ortada. Bunu açan O başlığıda açardı... Bu başlık başlı başlına bir saptırmadan ibaret, bunu görmek zor değil... Sitede 3-5 kiiden ibaret değil, site söylemi dahi taraflıdır.

Daha konunun başında Evrensel-İnsan hem yerinde hemde anlamlı cevabı vermişti.

Sevgili evrensel ;

Aynen öyle...

Evrensel insan;

Saygideger axial;

Olabilir, o zaman o site genelinin degil; politik bir tarafin bakis acisidir. O zaman

"TD forumlarında çıt yok!"-naper- anlam ve icerigi degisir. Bunun yerine "A lardan cit yok" temelli bir politik gorus belirtisi gerekir.

Cunku TD Sitesi, belirli bir politik gorusun sozcusu degildir ve her turlu dusuncenin dile gelmesine tuzugu geregi izin verir. Aksi olsa, bir suru yazar zaten bu forumu okumaz ve foruma mesaj atmazdi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yani demişsin ben bu başlığı, ateistlere(sanki sitenin tümü gibi ve yaftaladığın gibiymiş gibi) "kürt milliyetçisi faşist propaganda" yapanlara karşı açtım. O propagandalrın olduğu yer her neresi ise, aç orada cevabını ver! Şu açtığın başlığa mani yok ise hiç bir cevabına da mani yok demektir.

Avrupa da adam çıkıyor TV kanalına, ben Tanrı ya inamıyorum diyor bir şey yok, ama Türkiye de birisi çıksa aynı gün ölüm tehditleri almaya başlar. Eğer senin düşüncelerine ters gelen bir görüş var ve sende forumlarda karşılaşıyor isen, böyle hedef gösterir ve Tophane olayının arkasına gizleyerek çarpıtan ve hedef gösteren bir üslupla yazmak yerine, nerede ise orada cevabını verirsin! Bunu anlamak hiçde zor değilken, benim yaptığım eleştiriye dahi yaklaşımının bana karşı dayatmalar olarak geri dönmesi dahi düşündürücüdür...
İnsanların fikirlerini, düşüncelerini ifade etmesi olumsuz sonuçlar doğurmaz ama buna engel olmak olumsuzluğa yol açar, hasım yaratır çarpıştırır. Öyleya Avrupa da Tanrıya inanmıyorum dendğinde hala Avrupa yerinde, bir şey olmadı... Bizde tüm Avrupa kötü, kafir gibi şeyler yazsak(ki eleştiri denemez buna) bile Avrupa için bu hüsnü kuruntulardan öte anlam taşımaz, ne kadar söylediğimizin, kaç bin kişi ile söylediğimizin, kaç yerde söylediğimizin anlamı olmadığı gibi...

Ben bana ters gelen ve okuyabildiğim her konuya fikrimi söylerim Naper. Konunun ne olduğu yazarın kim olduğu benim için bir fark teşkil etmez. Dolayısıyla kimsenin ayrıcalığı yoktur. Tabuları kırmanın en güzel yönü, fikirlere olan özgürlüktür. dinin ve tabuların her türlüsüne karşıyım ve elimden geldiğince bana dayatmasına ve beni kısıtlamasına müsaade edemem, imkan ölçülerimde sert çıkışlarda yapabilirim!, kimsenin amentüsünü okumak ve empozu altında güdülenmek zorunda değilim. Birileri çıkıp katli vacip ilan ederse dahi bunun suçlusu da ben değilimdir... Kimsede bizim gibi düşünüp yaşamak zorunda değildir tabi, bunu da önemsiyorum.

naper
01-10-2010, 13:37
spartacus;
Bir kere daha anlatacağım.
Gerçi evrensel-insan benim anlatmak istediğimi(Yanlış anlattığım halde) anlamış, senin anlamaman, aynı eksende dönüp durman şaşırtıcı ama olsun;

Benim kimsenin fikirlerine saygısızlık etmem söz konusu değildir.
Ancak;
Birileri kendine "dinlerden özgür" sıfatı takıp, din üzerinden politika yapılmasını ise bırak eleştirmeyi, onaylıyor ve katılıyorsa durum değişir.Burada bir aldatmaca, bir iki yüzlülük vardır ve açık edilmelidir.Bu tip sahtekarlıklar açık edilmediği için bu günlere geldik.
Tersten örnekleyim;
Bu ülke yıllarca "atatürkçü" ve "kemalist" geçinen insanların nutuklarını dinledi...Ben kendine kemalist diyen bir insanın sapına kadar özelleştirme destekçisi olduğunu kanıtladığım anda, yaftalarım arkadaş!
Doğru kelime aslında yaftalamak da değil, var olan bir gerçeğin dile getirimidir!
Cemil İpekçiye, muhafazakar eşcinsel demek suç mudur?Yaftalamak mıdır?Bu sözü cemil kabul etmiştir zaten.Burada çirkin olan muhafazakarlık ya da eşcinsellik değildir.Bir biriyle kel alaka bu iki kavramın yan yana gelmesidir.Keza milliyetçi sol ya da fettullahçı ateistte aynı kefededir.
Yukarıdaki olayların her biri sağlam bir altdatmaca ve sahtekarlık içerir!Amaç derin ve başkadır, kimi zaman THY ya da PTT kıyafetlerinin dikiminden elde edilecek rant başka zaman alınacak oylardır!

Aynı şekilde, ben herhangi bir sivil toplum örgütünün "george soroz" tarafından beslendiğini kanıtıyla yazıyorsam, NED den harçlık aldığı ayan beyan ortada ise, ve karşımdaki "ABD nin nesi kötü ki?" diye kendini savunuyorsa;
Bu şahsa "amerikancı" demenin nesi yaftadır?

Bana site yönetimi tarafından çeşitli uyarı ve cezalar verildi.(Bekliyordum o ayrı)
Savunmam için gayet geçerli argümanlarla yazılmış özel mesajlarıma ise yanıt gelmedi!
Çifte standarda dikkat çekmeme rağmen, dikkate alınmadım...

Mevzuu bahis konu başlığında bahsedilen tophanedeki olay TD sitesini, misyonu gereği direkt ilgilendirir.Ya da şöyle sorayım, kürtçe anadil mevsuusundan daha mı az ilgilendirir?

http://www.turandursun.com/tuzugumuz/site-tuzugumuz

1- Turan Dursun Sitesi aydın ve cesur insan Turan Dursun anısına oluşturulmuş bağımsız bir internet sitesidir. Sitemiz, ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder.

2- Turan Dursun sitesi 1.maddede sınırları çizilen amacın dışında faaliyet göstermez, herhangi bir siyasal partinin, derneğin veya kuruluşun uzantısı olamaz. Tanımlanan amaçlar doğrultusunda sivil toplum kurumlarıyla ortak hareket edebilir kampanya açabilir veya bu amaca yönelik oluşumlarda yer alabilir.

Senin bundan anladığın nedir?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4353

Bu başlığı okumuşsundur.

Bence eleştiriye daha açık olmalısın.Yukarıda linkini verdiğim başlıkta Türkiye Cumhuriyetine yapılan eleştirinin yüzde biri sitenize yöneltilince neden rahatsız oldun ki?

Titan
01-10-2010, 14:00
Arkadaşlar daha dikkatli olalım, kişisel tartışmalardan kaçınalım, lütfen.

spartacus
01-10-2010, 17:19
Naper

Ben seni nerede anlamadığımı yazdım. İlk yazdıklarımda anladığımı söylüyorum ve teşekkür de ediyorum. Benim seni anlayamadığım, anlayış gösteremediğim tepkini dile getiriş şeklin oldu. hepsi bu. Bunu da açıklamaya çalışıyorum, amacım açıklayabilmek.

Bir konu hakkında ne düşündüğünü bilmediğimiz insanlar hakkında yargı üretmemiz de zaten mantıklı olmaz. Yani birisi çıkıp ne düşündüğünü dile getirmedikçe, kimse adına düşünemeyiz yada böyle düşünüyor diye iddia edemez yargı üretemeyiz, buradan bakmanın doğru olduğunu düşünüyorum, yanlışda olabilir düşüncelerim ama aksini düşünmediğim sürece düşüncemi daha başka nasıl ifade edebilirim? Bence doğrusu budur. Bir konuda düşünceleri almak istediğimde açarım başlığı altına da görüşleri almak istediğimi yazarım, kayıtsız kalınmışlık varsa dahi bu şekilde ortaya çıkar o zaman da eleştirimi yine orada yaparım ama önce fikirleri, düşünceleri almam gerekir.

Ben paylaşım kuralları(tüzük) ve etik değerleri aşmayan fikirlerin paylaşımı ve düşüncenin ifadesi çerçevesinde olan hiç bir şeyden rahatsız olmuyorum, kimse benim gibi düşünmek zorunda değil ve düşüncesini söylüyorsa, beğenip, beğenmemek gibi bir lüksüm yok, zaten faydası yok, madem düşünce düzeyinde dile getiriyor bende o düzeyden cevabını veririm. Yoksa binbir çeşit binbir karşıt başlık var, hiç birisini bir diğerinden ayırıp özel muameleye tabi tutamam. Konuşmak, yeri gelir tartışarak iredelemek dışında hiç bir sorun yoktur ki ele alınabilsin. Tabi zorba yöntemleri kutsamıyor ve temel almıyorsak. kaldı ki basit bir örnek vermek istiyorum, 12 Eylülde uçurtma uçurtmak dahi yasaklanmış iken, bir özgür paylaşım platformun da, ne yani uçurtma uçurulmalıdır dersem bana birisi çıkıp bunu diyemezsin diyebilir mi? yanlış düşünceye sahip isem birileride çıkar aksi düşüncelerini sunar. Ama diyemezsin diyemez bunlar çok farklı şeyler.

Yasalar düşünceleri belirleyemez, nasıl düşünüleceğinide belirleyemez, insan için bu imkansız bir şeydir. kaldı ki yasalar insanların nasıl düşüneceği temelinde ise çöpe atılması gerekir, yasa davranış ve kriterleri belirler. Aynen sitenin tüzüğünde olduğu tarzda ölçütleri belirler ve herkes o ölçütler temelinde düşüncesini ifade edebilmek durumundadır, edemiyorsa orada sorun var demektir. İşte bu açıdan, sorun var ise bunun nesnel gerekçeleri ile ortaya konması anlamlı olur.

Sonra her durumun bir açısı var, salt politik açıdan olduğu kadar sosyolojik tarihi açıdan da bakmak gerekir, salt politik şablon yada angajelerle hiç bir olayın nesnel boyutları hakkında yargı üretme şansı yoktur. Mesala linkini verdiğin başlık da ilk yazıda bir mail yolu ile gelmiş bir yazı var. yani o başlığın açış amacı dahi böyle söylüyorlar ben ikna oldum siz ne düşünüyorsunuz diyor. Ne diyebiliriz, düşünen düşüncesini paylaşır, o konuda fikri olan ister yazar isterse yazmaz hatta kayıtsız kalan da vardır. Sonuçda düşünceni sunmak ne düşünüyorsunuz sorusuna cevap vermek abes değildir.

Birde "forum" farklı bir kavram(kendi irademizle kendimize ve ihtiyaçlarımıza özel belirleme şansımız yok). her kesimden insanların ortak amaçlar yada düşünceler temelinde oluşturduğu ve içinde karşıt görüşlerle de iletişim kurup tartışılabilen fikir platformlarına forum deniyor, haliyle çok çeşitli fikirler, düşünceler, görüşler olacaktır. Burada önemli olan hiç bir üyeye ayrıcalık tanınmamasıdır buda tüzük kuralları ile belirlenir. Eğer bir ayrıcalık durumu var ve bu tüzükde açıkca konmamışsa ya eksiklikleri dile getirilir yada var olanlar buna meyil veriyorsa var olanlar eleştirilir. Temel kıstas budur.