PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Benzeri Gezegen Bulundu

AerA
30-09-2010, 13:58
İngiliz Guardian gazetesi uzayın Goldilocks Alanı adı verilen yerinde Gliese 581g isimli bir gezegenin bulunduğunu duyurdu.

Gezegende su olma ihtimalinin çok yüksek olduğu ve atmosfer ısısının Dünya'dan biraz düşük olduğu bildirildi.

Dünya'dan 3-4 kat daha büyük olan gezegen 120 trilyon mil kadar uzağımızda.

<Kaynak (http://www.guardian.co.uk/science/2010/sep/29/earth-like-planet-gliese-581g)> Guardian
<Kaynak (http://www.hurriyet.com.tr/planet/15902299.asp?gid=286)> Hürriyet

Ben valizimi hazırladım, kapının ağzına koydum. Bir kaç Arjantin Bira, biraz fıstık ve olmazsa olmaz havlum ile "Galaksi'de Otostop"a hazırım. Gelmek isteyen varsa bir deneyelim derim ben.

hackercesur
30-09-2010, 17:42
Tam bu haberi vermek için foruma girdim. Sağolsun Aera arkadaşımız vermiş.

Gerçekten çok güzel bir haber. İş şimdi o gezegene ulaşmada :D

AhbAp
30-09-2010, 17:48
Ben valizimi hazırladım, kapının ağzına koydum. Bir kaç Arjantin Bira, biraz fıstık ve olmazsa olmaz havlum ile "Galaksi'de Otostop"a hazırım. Gelmek isteyen varsa bir deneyelim derim ben.

Sevgili AerA,

Anlaşılan yeni gezegenin Adem'i olmak gibi bir niyetin var. Ve yanında götüreceklerin arasında bir Havva yok. Orada bulurum mu diyorsun yoksa bir kaburga kemiğini mi feda edeceksin?

naper
30-09-2010, 17:53
Sevgili AerA,

Anlaşılan yeni gezegenin Adem'i olmak gibi bir niyetin var. Ve yanında götüreceklerin arasında bir Havva yok. Orada bulurum mu diyorsun yoksa bir kaburga kemiğini mi feda edeceksin?
:clap2:
Güzel espiri ahbap...

Bu arada oraya ne kadar sürede gidilir?

spartacus
30-09-2010, 18:10
Arkadaşlar bırakın o gezegeni ,biz daha kendi ülkemizde, kendi dünyamızda gidilecek bir çok yere gidememişiz.... Ama :), İşçi olarak gitme şansımız da az değil hani... (bu gün uzay yolculuğu için bedel 20-25 milyon dolar : )

Canlı formların yada canlıların varolabileceği, oluşabileceği tek yer olarak dünyayı görmek zaten hem mantık, hemde bilimsel açıdan mümkün değildir. Canlıların ki çeşitli formasyonlarda olabilirliği de hesaba katılınca..

AerA
30-09-2010, 18:23
Sevgili AerA,

Sevgili AhbAp ;

Benim ki sadece turistlik gezi tadında olacak. Hadi bilemedik "Bir arkadaşa bakıp çıkacağız". Benimle gelebilecekler içinde (kaldı ki benimde gidebileceğim meçhul, o yüzden fazla ümitli olmamak lazım) her şekilde Havva, Habil, İbrahim, Lat, Menat, Uzza:dance: ve bilinen tüm mahlukat olabilir.:flypig:

AhbAp
30-09-2010, 18:34
Geçenlerde izlediğim bir Nat. Geo belgeselinde, bazı bilimadamlarının Mars'taki koşulları yaşanabilir hale getirmekle ilgili bazı planlar anlatılıyordu. Gezegen yüzeyinin hemen altındaki buz tabakası ve içerisinde donmuş halde bekleyen bakterilerin varlığından ve dahası milyonlarca yıl önce göktaşları aracılığıyla Dünya ve Mars'ın bakterilerini değiş-tokuş etmiş olabileceklerinden konuşuluyordu. Dünyaya göre bir hayli soğuk olan Mars'ın atmosferinin yaşanabilir koşullara ulaşması için neler yapılabilir gibi soruların cevapları aranıyordu.

Bunların içerisinde ilk etapta, Mars'ta lokal ve bilinçli olarak sera gazı salacak bazı tesislerin kurulması (böylece buzların eriyeceği ve bakterilerin kendi evrimsel süreçlerini başlatacakları, atmosferdeki bazı değişimlerin süreci hızlandırarak tetikleyeceği) ve uzun vadede Dünya'da nispeten Mars'a yakın şartlarda yaşayan bitkilerin (yüksek dağlarda yetişen bazı yosun türleri ve radyasyona dayanıklı çam ağacı türleri) Mars'a nakledilmesi gibi fikirler konuşuluyordu. Ve bunların 100-150 sene sonra denenebilir olacağından bahsediliyordu.

Fikir çok uçuk gibi dursa da, buna "Neden olmasın" diyen bilimadamı sayısı hiç de az değil. 150-200 yıl sonra ulaşılacak bilim ve teknoloji düzeyi de hesaba katılırsa, belki de çok daha uzak yerlere gözünü dikmek zorunda kalmayacak Dünya'nın bokunu çıkarmış olan insanoğlu.

üye001
30-09-2010, 19:14
geçenlerde okuduğum bir haberde yeni bir yöntemle bulunan bi kaç gezegenden bahsediyordu okyanuslar falan varmış bu gezegenlerde ve dünyadan çok büyüklermiş.Okyanus olması zaten müthiş bişi (:

Subliminal
30-09-2010, 22:48
heyecan verici ama mesafe çok uzak.
Ahbab arkadaşımızın dediği gibi daha yakın olan gezegenlere yönelmek örn. Mars gibi gezegenlere yapacağımız sıçramalar daha akıllıca. Yoksa 120 trilyon mil uzağa gidecek hem zamanımız kalmadı hemde kaynaklarımız hızla azalmakta.

VraeL
01-10-2010, 00:05
20 ışık yılı uzaktaymış hürriyette okuduğuma göre.
Işık hızına ulaşanınız varsa aranızda 20 yılda gidebilir oraya (.

ExEgoist
01-10-2010, 02:33
Aslında insanlık savaşlarla zaman kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor...

Bugüne kadar Ayda bir üs kurulmamış olması beni şaşırtıyor.

Daha bunu bile başaramamış ileri teknoloji sahibleri...

Yoksa Aya hiç inilmediği doğru mu? diye düşünmüyor değilim..hani şu komplo teorisi diye
ortalıkda dolaşan iddialar...

Uzay boşluğunda bir istasyondan daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.

Donmuş su olduğundan şüphelenip füze gönderenler,oraya bir daha neden gitmedi acaba?