PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sayın müslümanlara bir sorum olucak !!!

sepsis
22-05-2006, 23:15
Siz nekadar o yumuşak konuşma tarzınızla insanları sizle konuşmaya heveslendirsenizde ,aklınız fikriniz dini ne şekilde olursa olsun yaymakta. Belki de haklısınız dininiz size bunu emrediyor, ama bir kez düşünün bakalım tüm dünyadaki müslüman ülkeler neden geri, neden hiçbir bilimsel gelişme yaşanmıyor, neden pislik içinde hiçbir estetik kaygısı olmadan ve en önemlisi ellerine aldıkları bir iki kitabı bile kendi başlarına yorumlayamayacaklarına inanıp düşünmeden düşündürmeden gelişmeye ,öğrenmeye kapalı ,modern yaşamı toplumların değişim ve gelişimlerini korkuyla ve korkunun getirdiği nefretle seyrederken *bizim de öyle olmamızı istiyorsunuz.

soro
22-05-2006, 23:30
bizlerden kimsenin senin ve bizim geri olmamizi istedigi yok.
o geri pis vs ulkelerde muslumanlar musluman olabilme gayreti vermekten ise guce arge ye vakit bulamiyorlar da ondan.
mutsuz insanlardan ne gelismesi bekliyebilirsin.karin var kapali ise almazlar,kizin var kapali okula almazlar.nasil mutlu hissedeceksin ki,birileri seni fisekler oburlerine dogru ,yine ayni kisiler oburlerini fisekler sana dogru.ugrasmaktan gel de bilim yap sanat yap.
hadi biz mesguluz de dindar olmayanlar niye ilerletmez bu memleketi onu anlamadim.zira son 50 100 senedir zaten hicbir idare yok bizden.idare hep dindar olmayanlarda.e basarisizlik da her zaman yonetime aittir.
diger ulkeler,
arabistan falan ayrica cok sicak oralarda yatmaktan baska birsey olmaz.
bir kismi hala somurge zalimin elinden nasil kurtulsun.su ortamda cok zor.
bir kismi dinden gozukse de yonetim dikta ve dinle imanla alakasi yok.
avrupaya yakin bazi yerler zaten turizm ulkesi yapilmis.ayni tuzak turkiyeye de uygulaniyor.
disa bagimli turizm en sicak paradir.elinde fabrikayi bankayi sanayiyi alir seni turizmci yapar.butun yil beklersin,butce yaparsin turist gelecek diye sonra bir kargasa veya bir haber turkiyede sitma salgini var gibi mesela kimse gelmez.el elde bas basta kalakalirsin.
onlar gelisir sen onlara garsonluga razi olursun.

sepsis
26-05-2006, 00:58
Ne dindar olmayanı ne zalimi dini her yönüyle yaşamaktan anladığın milletin kafasını özgürce kesmekse senin inandığın o dinin ... müslümanların tek derdi m.ö. 7. yy. da nasıl yaşanıyosa öyle yaşamak, bir adım ilerleyemediniz, petrolün çoğu dini ülkelerde çıkıyor sen bana refahtan bahsediyosun arabistan kazandığı parayla insanlık için ne yaptı ? insanlık tarihinde dinler kara bir lekedir, hristiyanlık ortaçağda müslümanlık fırsat buldukça bu çağda ,baskı, sindirme, kendini acındırma !!! *gibi yollarla herkesi kendisi gibi yaşamaya mecbur etmeye uğraşıyor. En azından ben özgürce toplum kuralları dahilinde, modern, gelişmeye ve uygarlığa açık insanların olduğu bir türkiye hayal ediyorum. Sizin gibi insanlar hiçbir zaman atatürkü ve onun değerlerini yok edemiyecek.

cehhenem
27-05-2006, 20:45
ya ne diyeyim bilmiyorum sabredin demekten başka.. *siz şahit olun benim müslüman olduguma..

eğer sen haklıysan benim kaybedeceğim bir şey yok eğer ben haklıysam senın halın ne olacak?

tilki
27-05-2006, 21:53
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım...

son mesaj için bir şeyler yazmak istiyorum.

Alıntı

"eğer sen haklıysan benim kaybedeceğim bir şey yok eğer ben haklıysam senın halın ne olacak?

" *

Bu islamın tüccar zihniyetinin bir ürünüdür.

Bu mantık, katıksız bir tüccar zihniyetidir ve köprüden geçene kadar ayıya dayı demek mantığıyla özdeştir. Böyle bir mantık, -eğer varsa- gerçek bir tanrıya yapılacak en büyük hakarettir. Onu yağcılıktan ve iki yüzlülükten etkilenen aciz bir varlık yerine koymaktır.

İşte islamın temel zihniyeti budur: gönülsüz de olsa, korkuya, şantaja ve rüşvete dayanarak insanları teslim almak... Bu temel zihniyet açısından doğrunun, haklının, iyi ve ahlaklı olanın hiçbir değeri yoktur. İnsanları onursuzluğun, ahlaksızlığın ve iki yüzlülüğün en aşağılık biçimi olan otoriteye kölece bağlılığa ve sorgusuzca itaate yönlendirir.

Kuran, insan onurunun, şerefinin hiçbir değeri olmadığını öne süren, insanların aciz ve zavallı olduklarını yineleyen, verilen nimetleri döne döne insanların başına kakan ayetlerle doludur. Müminleri Allah'ın sonsuz rahmetine karşın, masum çocukların öldürülmesine, sakat bırakılmasına ve daha nice adaletsizliklere göz yummasını mazur göstermeye iten, işte bu zihniyettir.

ya yunan mitolojisindeki tanrılar varsa değil mi? o zaman ne olacak halleri bakalım...

Özet olarak bu varsayımla yaşayanlar, diğer bütün dogmalardaki tanrılara da inanmalı ve yağcılık yapmalıdır. ne de olsa mantık "ya varsa" mantığı....

CMKT
27-05-2006, 22:08
Bu islamın tüccar zihniyetinin bir ürünüdür.

Bu mantık, katıksız bir tüccar zihniyetidir ve köprüden geçene kadar ayıya dayı demek mantığıyla özdeştir. Böyle bir mantık, -eğer varsa- gerçek bir tanrıya yapılacak en büyük hakarettir. Onu yağcılıktan ve iki yüzlülükten etkilenen aciz bir varlık yerine koymaktır.

İşte islamın temel zihniyeti budur: gönülsüz de olsa, korkuya, şantaja ve rüşvete dayanarak insanları teslim almak... Bu temel zihniyet açısından doğrunun, haklının, iyi ve ahlaklı olanın hiçbir değeri yoktur. İnsanları onursuzluğun, ahlaksızlığın ve iki yüzlülüğün en aşağılık biçimi olan otoriteye kölece bağlılığa ve sorgusuzca itaate yönlendirir.

Kuran, insan onurunun, şerefinin hiçbir değeri olmadığını öne süren, insanların aciz ve zavallı olduklarını yineleyen, verilen nimetleri döne döne insanların başına kakan ayetlerle doludur. Müminleri Allah'ın sonsuz rahmetine karşın, masum çocukların öldürülmesine, sakat bırakılmasına ve daha nice adaletsizliklere göz yummasını mazur göstermeye iten, işte bu zihniyettir.

ya yunan mitolojisindeki tanrılar varsa değil mi? o zaman ne olacak halleri bakalım...

Özet olarak bu varsayımla yaşayanlar, diğer bütün dogmalardaki tanrılara da inanmalı ve yağcılık yapmalıdır. ne de olsa mantık "ya varsa" mantığı....

Çok doğru.Yazılanlarla islamın insanı ablukaya alan takiyyeci yanı ortaya konmuş.

tilki
27-05-2006, 22:22
Ayrıca bu konuda şu da söylenebilir.

Allah'ın gerçekten varolduğuna ve Kur'an'da ve öbür kitaplarda yazılan özelliklere sahip olduğunu varsayalım. Peki inananlar o zalim, inanmayanları sırf kendine kulluk etmedi diye, hiçbir insanın hayal dahi edemeyeceği kadar korkunç bir şekilde cezalandırırken, kendilerinin güvencede olduğundan nasıl emin olabilirler?????

Kendisine hiçbir kötülük edemeyecek kadar aciz yaratıkları inanmıyorlar diye sonsuza kadar sonsuz acılarla cezalandırabilecek kadar acımasız bir varlığın, müminlere verdiği sözü tutacağına kim güvence verebilir?????