PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Cihaner

noripcord
01-10-2010, 22:10
evet, savcımız sanırım tekrar iş başına döndü, ben susacağını düşünüyordum ama tam aksi yönde hareket edecek gibi görünüyor. belki böyle savcılar umudumuz olabilir.

kendisi dün 32.gün programına katıldı ve bazı şeyler söyledi;

‘Tarikat liderinin adamı seçimlerde aday gösterildi’

Erzincan’da cemaatlere yönelik soruşturma başlatmasının ardından görevini kötüye kullanmak ve Ergenekon üyesi olmakla suçlanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Kanal D’de Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın sunduğu 32. Gün’de cemaat, tarikat ve siyaset üçgeni hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarikatların ve cemaatlerin Türkiye siyasetini yönlendirdiğini öne süren Başsavcı Cihaner, “Bir tarikat lideri, bir iş adamını arayarak ‘Bizim şu adamımızı seçimlerde aday gösterin’ dedi. İş adamı da cemaat lideri için bir partinin üst düzey yetkililerinden birini arayarak o kişinin seçimlerde aday gösterilmesini sağladı” iddiasında bulundu. Bu cemaati soruşturan herkesin gözaltına alındığını ileri süren Cihaner, “Cemaate dokunan herkes içeri atılıyor, davalar açılıyor. Her şey bir merkez tarafından yönlendiriliyor” dedi.

‘Yasadışı dinleme yapılıyor’

Ülkede yasadışı dinlemelerin yapıldığını belirten Cihaner, sözlerine şöyle devam etti: “Bunları yapan da cemaattir. General ve yargıçların dinlendiği ortada, savcılıklarımız ve istihbarat teşkilatlarımız bu yasa dışı dinlemelere engel olması gerekirken harekete geçmiyor. Ben bu yapılanmaları soruşturmaya başlamıştım ama engellerle karşılaştım. Bu büyük oyunu kurgulayanlar benim üzerimden bir takım çevrelere mesaj verdi.”

HSYK üyeliğine aday olup olmayacağı konusunda da açıklama yapan Cihaner, HSYK’ya aday olmayı düşünmediğini de vurguladı.

http://www.telgrafhane.com/index.php/basliklar/siyeset/1669-herseybirmerkezdenyonlendiriliyor.html

katıldığı 32.gün programını izlemek için;
http://webtv.kanald.com.tr/Detail.aspx?Id=7782

evet ne düşünüyorsunuz ilhan cihaner hakkında? devletin tepesine çöken cemaat ile ilgili birşeyler yapabilir mi?

kemalistcan
01-10-2010, 23:42
Hanefi Avcı'nın, İlhan Cihaner'in vesairenin ne dediği ne yaptığı bir yerden sonra çok önemli değil. Halkımız hükümeti inanılmaz yetkilerle donatmış ve destekler durumda; başka bir ifadeyle kuzuyu kurda teslim etmiş durumda. Artık giderek hak aramak, suçun üstüne gitmek giderek zorlaşmaktadır. Yaşananlar İstanbul'un fethini anımsatmaktadır. Kala kala Bizans'dan geriye İstanbul'un kalması gibi bizimde elimizde devlet içinde refleks gösterebilecek bir avuç kişi ve gereçekleri tüm çıplaklığıyla görebilse dahi örgütsüz, eylemsiz birbirinden habersiz insanlar var.

Tek çözüm kuvayi milliye ruhunu örgütsel ve eylemsel anlamda yeşertebilmektir. Henüz yasal, demokratik yollar tükenmeden elimizden geleni yapmalıyız; yoksa belkide geri dönülemez bir yola girmiş olacağız ve ödeyeceğimiz bedel şimdikinin binlerce katı olacak ve belkide bu çabamız sonuçsuz kalacaktır.

Düşünün şurda birkaç kemalistiz; hangi organik bağımız var? Yoksa niye yok? Tek başımıza Don Kişotluğa mı soyunduk? İşte bu yüzden ne Cihaner ne başkası önemli bir değişimin, dönüşümün parçası değil ancak yel değirmenleriyle savaşan Don Kişotlar olarak tarihe geçecekler biz örgütlenmediğimiz sürece!

noripcord
02-10-2010, 04:07
@kemalistcan

örgütlenme konusunda size katılıyorum. bu laik kemalist kesim ki onlara kemalist demeye dilim varmıyor, ordudan medet ummayı kendilerine görev edindiler.

dinciler birşeyler yaptı pat birilerinin de destekleriyle darbeler oldu. hiç bir zaman kendi düşüncelerini savunmak için dinciler gibi bir örgütlenme, yapılanma halinde olmadılar sivil olarak.

şuanda da bunun acısını çektiklerini düşünüyorum, artık bu kesimin ordudan falan medet ummak yerine, nasıl dinciler yaptıysa acil bir şekilde örgütlenmeleri gerekiyor, yoksa dediğiniz gibi sadece savcılarla olmaz bu işler, ama savcılar yolu açacak bir kaç şey yapabilirler.