PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüman ülkede ateist olmak, mülteci olma hakkı verir mi?

Bilge Engin
06-10-2010, 18:20
Sevgili Arkadaşlar,

Bu kafama takılan bir sorudur ve özellikle Türkiye dışında yaşayan arkadaşlara yönlendirmek istediğim bir soru.

Bilindiği gibi İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Afganistan gibi ükelerde değil ateist olmak farklı bir dine sahip olmak bile kelle koltukta dolaşmaya denk. Bildiğim kadarıyla bu ülkelerin vatandaşları daha çağdaş ülkelere gittiğinde dini ve siyasi sığınmacı olarak başvuru yapabiliyor.

Bu durum Türkiye'de yaşayan ateistler için de geçerli olur mu? Zira ramazandaki dayak haberlerini duymuşsunuzdur, yada bu site içerisinde islam ile ilgili fikirlerini keskin şekilde ifade edenlere yapılan tehditleri.

Bu konuda uygulama var mı?

evrensel-insan
06-10-2010, 18:24
Saygideger Bilge Engin;

Turkiye, disaridan "laik" algilaniyor. Oyuzden dini icerigi olmamak bir gerekce degil. Gerekce, ya bir toresel kan davasi, ya da devlete ve siyasetine aykiri bir ideolojik gorus (terorizm haric), ya da araniyor olmak. Askerlik, yani vicdani red bile gecerli degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
06-10-2010, 18:27
Sevgili Arkadaşlar,

Bu kafama takılan bir sorudur ve özellikle Türkiye dışında yaşayan arkadaşlara yönlendirmek istediğim bir soru.

Bilindiği gibi İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Afganistan gibi ükelerde değil ateist olmak farklı bir dine sahip olmak bile kelle koltukta dolaşmaya denk. Bildiğim kadarıyla bu ülkelerin vatandaşları daha çağdaş ülkelere gittiğinde dini ve siyasi sığınmacı olarak başvuru yapabiliyor.

Bu durum Türkiye'de yaşayan ateistler için de geçerli olur mu? Zira ramazandaki dayak haberlerini duymuşsunuzdur, yada bu site içerisinde islam ile ilgili fikirlerini keskin şekilde ifade edenlere yapılan tehditleri.

Bu konuda uygulama var mı?

Sevgili Dostum ;

Ateist olarak herhangi bir yere sığınma talebi yapamazsınız. Siz başvuracağınız elçilikteki adamın dinsel görüşlerini bilemezsiniz zaten. Hatta Ateizme bakış açısınıda. Bu yüzden Dimyata Pirince Giderken, Eldeki Ülkeden olursunuz.

Ben, Alman bir şirket için Afganistan'da bir akaryakıt projesinde çalıştım. Kafir-Kefere ABD askerleri için. Cidden bir dönem kelle koltukta gezdimse de, Türkiye'ye gelince "Oh be Cennet" dedim.

Elimizdeki Cennetin kıymetini bilelim derim ben.

Esen Kalınız