PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konsey

ferda
08-10-2010, 21:19
İnternet ortamında birçok ateizmi,evrimi,bilimi savunan siteler,bloglar var.TD Sitesi sanırım en örgütlü olan sitedir.İnternet ortamında dagınık olarak yaşamını sürdüren bu yapılar bir üst kurul oluşturmalıdır.
Ateistlerin önüne daha büyük hedefler koyabilmesi ve bunların devamlılıgını saglaması için üst kurullara ihtiyacımız var.

Daha büyük adımlar atabilmemiz için ,ülkemizin karanlıgını aydınlıga çevirebilmek için üst kurullarımızı oluşturalım .

Turan Dursun Sitesi bu öncülügü yapabilecek güçtedir.

Bu konuda ne kadar çok yazarsak adımlarımızı daha da hızlandırmış olacagız.

saygılarımla

Jolly Jocker
09-10-2010, 00:53
Bu çok iyi ve gerekli bir öneri. Ama hayatın gerçekleri maalesef iyi niyetlileri hep hayal kırıklığına uğratagelmiştir. Bugün internette özel olarak ateizme yönelmiş -son ipb.free forumlarının kapanması olayından sonra- bildiğim kadarıyla üç tane 'din karşıtı' forum kaldı: TD, ateist forum ve fikirsel. TD içlerinde en kalabalık, en iyi organize edilmiş ve üslubu en düzeyli olanı bence de.

Fakat, örneğin ateist forum, ciddi bir üslup ve tahammül sorununa sahip. Bu forumda iki seneden fazla süre 3000'in üzerinde ileti yazıp onlarca konu başlığı açmış biri olarak, söz konusu forumun ateizmle ya da aydınlanma mücadelesiyle zerre kadar ilgisi olmadığını düşünüyorum. Birkaç ''devletsever'' ihtiyarın bir araya gelip ideolojik krize girdikleri, bol bol küfredip önüne geleni attıkları, ateizmin toplumda yayılmasıyla ilgisi hiç olmayan, sadece elitist ve düzeysiz bir islam eleştirisi yapıp müslümanları daha da fanatikleştirmeye hizmet eden, çözüm olarak da olası bir askeri darbeyi savunan, özellikle sosyalist ideolojiye düşman olan, fena halde korkak adminlere sahip enteresan bir forum. Öyle ki, oranın yönetim takımıyla sözünü ettiğin türden bir Konseyde bir araya gelinmesi faydadan çok zarar getirir bence. Zira söz konusu adamlar ateistleri bölüp parçalamakta, 'iç kavgalar' çıkarmakta uzmanlaşmış, kendini her daim büyük gören egoist adamlar. Dahası, oranın adminlerinin neredeyse tümü mantıklı düşünmekten bile aciz vaziyette. O forumun baş admininin polisle olan ilişkilerine ise isterseniz hiç girmeyeyim...

vartor
09-10-2010, 03:36
Sevgili ferda, sitemiz gecmiste bahsettiginiz girisimlerde bulundu, |Freddie'nin de acikladigi gibi, karsinizda sizi anlamaktan aciz, sahsi egolarini davamizdan da ustun tutan tipler cikinca, ne kadar da alttan alsaniz bir sonuca varamiyorsunuz. Aslinda pes etmeyip devamli girisimlerde bulunmak gerekir. Bu konuda en fazla Dilaver adli uyemiz sahsi gayretler gostermistir, eger konuyu okuyorsa daha fazla bilgi verecegine eminim.

frodo
09-10-2010, 11:22
Bu çok iyi ve gerekli bir öneri. Ama hayatın gerçekleri maalesef iyi niyetlileri hep hayal kırıklığına uğratagelmiştir. Bugün internette özel olarak ateizme yönelmiş -son ipb.free forumlarının kapanması olayından sonra- bildiğim kadarıyla üç tane 'din karşıtı' forum kaldı: TD, ateist forum ve fikirsel. TD içlerinde en kalabalık, en iyi organize edilmiş ve üslubu en düzeyli olanı bence de.

Fakat, örneğin ateist forum, ciddi bir üslup ve tahammül sorununa sahip. Bu forumda iki seneden fazla süre 3000'in üzerinde ileti yazıp onlarca konu başlığı açmış biri olarak, söz konusu forumun ateizmle ya da aydınlanma mücadelesiyle zerre kadar ilgisi olmadığını düşünüyorum. Birkaç ''devletsever'' ihtiyarın bir araya gelip ideolojik krize girdikleri, bol bol küfredip önüne geleni attıkları, ateizmin toplumda yayılmasıyla ilgisi hiç olmayan, sadece elitist ve düzeysiz bir islam eleştirisi yapıp müslümanları daha da fanatikleştirmeye hizmet eden, çözüm olarak da olası bir askeri darbeyi savunan, özellikle sosyalist ideolojiye düşman olan, fena halde korkak adminlere sahip enteresan bir forum. Öyle ki, oranın yönetim takımıyla sözünü ettiğin türden bir Konseyde bir araya gelinmesi faydadan çok zarar getirir bence. Zira söz konusu adamlar ateistleri bölüp parçalamakta, 'iç kavgalar' çıkarmakta uzmanlaşmış, kendini her daim büyük gören egoist adamlar. Dahası, oranın adminlerinin neredeyse tümü mantıklı düşünmekten bile aciz vaziyette. .............

Sevgili freddie;

Ateist forumdaki kavgalarınızı çok detaylı olmasa da izlemiş birisiyim. Kim haklı kim değil bir yargım yok. Ama ateist forum tüm -eleştirilerimize rağmen- türkçe internet ortamında belli bir işleve sahiptir. Bu anlamda da bizler için değerlidir.

Dileğim oradaki tartışmaları suçlamaları buraya taşımaman ve özellikle suçlayıcı, itham edici ve zan altında bırakacak söylemlerden kaçınmandır. Son cümlen bence kabul edilebilir bir eleştiri olmaktan çıkıp okuyanların kafasında şüphe oluşturmaya yarar.

Bizim için ateist forumun tüm adminleri -eleştiri haklarımız baki kalmak üzere- saygıdeğerdir ve dostlarımız olarak görürüz.

sargon
09-10-2010, 11:35
Bir baska forumun, özellikle de Türkiye'de bir misyonu yerine getirmeye calisan bir forumun bu forumda bu sekilde tartisilmasini ben de dogru bulmuyorum.

ateistforum'daki arkadaslarimizla bazi konularda, özellikle de üslup ve tarz gibi konularda farkliyiz ve herkes kendi dogrularina göre calismasini sürdürüyor. Ortak sorunlarimiza karsi ise birlikte kampanyalar yapmayi her zaman sürdürürüz. Daha önce sevgili Dilaverin öncülügünde böyle bir girisimimiz olmustu. Yenilerine de her zaman acigiz.

ferda
09-10-2010, 21:03
Degerli Freddi,

Siyasi hayatım boyunca gördügüm,sosyalistlerin birligine karşı olan, bu konuda sekter karşı tutumlar izleyen, işi yokuşa sürenlerin polis olma ihtimallerinin yüksek oldugudur.(bu genel bir kanaattır)

Ben,sen hepimiz polis olabiliriz.Önemli olan hedefimiz bu ugurda oluşturdugumuz ilkelerdir.

(Frodo dan)
Bizim için ateist forumun tüm adminleri -eleştiri haklarımız baki kalmak üzere- saygıdeğerdir ve dostlarımız olarak görürüz.

Birlikte birşeyler yapabilmek için sayın Frodo nun bakış açısı şarttır.

Ortak sorunlarimiza karsi ise birlikte kampanyalar yapmayi her zaman sürdürürüz. Daha önce sevgili Dilaverin öncülügünde böyle bir girisimimiz olmustu. Yenilerine de her zaman acigiz.

Sayın Sargon ben bir kaç ateist sitesinin birliginden daha fazla şey istiyorum.
Ateizm ekseninde evrim,bilim,felsefe sitelerini hatta blogları da bu üst kurul çalışmalarının içinde görmek istiyorum.
Bu siteye ve başka sitelerede büyük cevherler gelmektedirler.Eger önümüze büyük hedefler koymazsak yerimizde sayarız(kitleselleşme anlamında)birileri gelir birileri gider.

Bu sitede olmamın en önemli nedeni TD sitesinin büyük katkıları ile bir üst kurul yaratılacagına olan inancımdır.

saygılarımla

dilaver
09-10-2010, 21:36
sayın ferda

Pratikte görülen şudur ki; ateist forumun ve bizim kulvarlarımız farklıdır. Böyle olması daha da iyidir. En azından bazı gençlerimiz ate de dejarş olma imkanı bulup rahatlıyorlar.

Ancak dile getirdikleriniz benim 3 sene evvel dile getirdiklerimle paraleldir. Takdir ise site YK nın dır.

saygılarımla

ferda
09-10-2010, 21:49
sayın ferda

Ancak dile getirdikleriniz benim 3 sene evvel dile getirdiklerimle paraleldir. Takdir ise site YK nın dır.

saygılarımla

Sayın Dilaver,dile getirdiklernizi ve bu konudaki tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız!(benim için çok önemli)

dilaver
09-10-2010, 22:16
Sayın ferda

30/12/2006 tarihinde DÖ grubunda açtıgım bir başlık var :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3355

Elbette bu başlıgı siz şu anda göremezsiniz DÖ üyesi olmanız gerekir. O halde hemen başvurun. Bunu için zamanınız yeterli ama mesaj sayınız 30 olmalı. O başlık aydınlatıcı olacaktır.

Ayrıca siz başvurduktan sonra adminler bu başlıgı da DÖ ye alırlarsa yerinde olacaktır.

saygılarımla

Jolly Jocker
10-10-2010, 18:46
Degerli Freddi,

Siyasi hayatım boyunca gördügüm,sosyalistlerin birligine karşı olan, bu konuda sekter karşı tutumlar izleyen, işi yokuşa sürenlerin polis olma ihtimallerinin yüksek oldugudur.(bu genel bir kanaattır)

Ben,sen hepimiz polis olabiliriz.Önemli olan hedefimiz bu ugurda oluşturdugumuz ilkelerdir.
Değerli Ferda,
Polis olmadığıma emin olabilirsin. Bu konuda kuşku duyulabilecek dünyadaki en son insanlardan biriyimdir. Zira, senelerce forumlarda din eleştirisi yapmış, ateizmini yer yer satanizme bile bulaştırmış, fena halde komünist biriyimdir. Tanıyanlar bilir beni. Ama seni rahatlatacaksa şunu da ilave edeyim; tamam, ateist forumla da bir araya gelinmesi ve güç birliği edilerek din eleştirisi yapılmasını kendi adıma desteklerim. Tüm kalp kırıklıklarımı da davamız uğruna unutmaya hazırım. Ama sen ne yaparsan yap, ne kadar alttan alıp taviz verirsen ver, ne kadar kibar olup elini uzatırsan uzat, karşındakilerden aynı karşılığı göremeyeceğine bahse girerim. Çünkü oranın adminleri böyle insanlar. Kendi egoları ve huysuzluklarından başka birşey görmez gözleri. Karşı tarafı anlamak gibi bir dertleri de hiç olmamıştır. Hepsi ''kemalist'' devleti, orduyu, yargıyı savunmakta kraldan çok kralcılık yapmaya bayılırlar. Sosyalizm düşmanlıkları ise dincileri bile kıskandıracak seviyededir. Dediğim gibi, ben kendi adıma herşeyi unutmaya hazırım. Ama karşı taraf hiçbir biçimde olgunluk gösteremeyecek insanlardan oluşuyor. O forumda biraz yazıp adminlere ters gelen fikirleri savunsan, zaten nasıl insanlar olduklarını kendin de görürsün.
Sevgiler...

Sevgili Dilaver,
''DÖ üyeliği'' dediğiniz şey nedir? Sözünü ettiğiniz başlığı ben de görmeyi pek isterdim doğrusu.
Savgiler...

dilaver
10-10-2010, 18:52
http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=678&Itemid=134 öncelikle şu başlıktan site tüzügüne girerek DÖ nün ne oldugunu ögrenebileceginizi sanıyorum.

saygılarımla