Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyemiz AIDS oldu,Gecmis olsun
AIDS:Bu hastaligin vücudu her gecen gün ölüme götürmesinin sebebi,vücudu hastaliklardan koruyan Koruyucu-Sistemlere yerlesmesi ve onlari is göremez hale getirmesidir.Vücuda girdiginde öncelikle taninmadan,yani vücuttanmis gibi görünerek cogalir.Yeterli miktar ve güce ulastiginda tüm savunma mekanizmalarini yok ederek baska hastaliklarin,mesela en hafif bir gribin bile ölümle bitmesine sebep olur.
Tipla alakam yok,bu bilgiler kulaktan dolmadir.Ama galiba da dogrudur.
Simdi gelelim bence tabi,ülkemiz neden AIDS oldu?
Bünyemizde bir virüs peydahlandi.Önce camilerde,Isik evlerinde daha sonralari Milli Egitim sistemlerinde.Pek masum göründüler.Bizden birileri gibi.Kulucka devrelerini buralarda gecirdiler.Epeyde cogaldilar.Fakat tedbirliydiler.Guclenmeden harekete gecmediler.
Ne zamanki ülke,gelir dagilimi farkliligina,bilincli kültür yozlasmasina,gerici zihniyetin popüler olmasi durumuna,iscinin,köylünün fakir birakilip umudunu maneviyata baglamasina,devlet imkanlarinin alenen talan edilmesine,ABD-AB-Israil ile düsüp kalkmaya,v.s,v.s gibi durumlara düstü,bu durum tam iste AIDS nin bekledigi andi.Tipki bünyenin sigara,alkol,sefih hayat,beslenme bozuklugu gibi sebeplerden zayiflamasi örnegi.Ne demisti bas virüs?"Iyice guclenmeden,kuvvetlenmeden hareket yok.Zamansiz olursak bizi ATATÜRKSILIN ilaciyla yok ederler.Hatta her firsatta ATATÜRK`ün iyi oldugunu söYliyecegiz"
Ve isgal basliyor.Önce vatani koruyuyacak Atatürkcü elemanlarin yetistirildigi M.E.B.Bu arada zeki ve fakir ögrenciler tesbitle,maddi imkanlarla virüs haline getiriliyor,cok zeki olanlar ise Okyanus Ötesindeki -Kudretli Devlete-hediye ediliyor.Isgale devam,dönmek yok.Ülkemizi ic zararlilardan temizliyecek olan Emniyet,gücüyle imkanlariyla cemaatin eline geciyor.Faydali olan bu sistem,zamanla ülkedeki bu isgale dur diyecek kisilere yönelik tehdit,santaj silahi haline dönüsüyor.(Tipki beyin hücrelerinin,virüs tarafindan azar azar etkisizlestirilmesi gibi).
Ama Emniyet yetersiz.Ele gecen aykiri sahislarin uzun vadede susturulmasi lazim.Nasil olacak?Tabiki onlari sudan nedenlerle tutuklayip,yargilamamakla.Elbette,yanilmadiniz,Huk uk sistemiyle.Bosami okuttular Isik evlerinde.Iste bu günler icin.
Sira geldi ülkenin en büyük örgütüne.Arkadaslar,bu cemaat her sene Askeri Okul imtihanlarina yüzlerce ögrenci haziliyor.Bunlari üc ay süreyle konunun uzmanlari olan hocalar hazirliyor(Iclerinde Prof.var).Hedefleri mütevazi.Senede 10-15 yeter.Bu hareket asagi yukari 25 yildir sürüyor.Acaba hedefe ulastilarmi,ben bilemiyorum,takdir sizlerin.Bize askerdeyken gece derslerinde ögretiyorlardi.Asker yurdu ic ve dis düsmanlardan korur.Dis düsman simdilik yok ama bal gibi bir ic isgalle karsi karsiyayiz.Hemde dis düsmanla ilintili bir ic düsman.Darbeci falan degilim ama,hani nerde savunma.Alin size ic düsman.
Simdi isgal tamamlaninca ne olacak.Bünye zayif düstügünden basit mikroplara yenilecekmiyiz.Yunan Ege de 12 mile cikacakmi,Kibris rum a teslim olacakmi,Anadolu bölünecekmi,Ermeni tazminat alacakmi,v.s v.s ???
Daha fazla uzatmiyayimda kolay okunsun.Sadece bu mikrop bunyemize nereden geldi,onu acikliyayim.Hani Ismet Inönü`nün bir lafi vardi"AMERIKA ILE DOST OLMAK,BIR KAPLANLA YATAGA GIRMEK GIBIDIR"Biz galiba bu hastaligi bu kaplanla yattigimizde kaptik.Bana öyle geliyor.
Iste Türkiye böyle AIDS oldu.
Saygilarimla
O zaman ülke ölecek mi?...
O zaman ülke ölecek mi?...-Varta..
Ben aklimin yettigince yukariya yazdim.Bir cemaat ile bir hastaligi benzetmeye calistim.Sense tutmussun ,alaysi bir sekilde "O zaman ülke ölecekmi?"Ne dememi istiyorsun?
Az ve öz yazmandan Akilli biri oldugun belli.Bana sorma,sen cevap ver.Ne dersin ölecekmi?...
withoutreligion
20-10-2010, 18:59
Sevgili postal çok güzel bir tespit.eline sağlık
sayın postal
hastalığı çok güzel tespit etmişsiniz.
ancak önerdiğiniz ilaç yanlış.
atatürksilin ilacınının bazı yan tesirlerinin hastalığı iyice tetiklediği açığa çıktı,
artık önerilmiyor.
onun yerine gerçek antiemperyalizm yani sosyalizmi öneriyor hekimler.
artık kocakarıları ilaçları yerine bilimin sesine kulak verin bence.
hercümerç
20-10-2010, 21:20
Sardı korkular, 'gelecek onlar' (http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1024479&Yazar=C%C3%9CNEYT%20%C3%96ZDEM%C4%B0R&Date=20.10.2010&CategoryID=97)
CÜNEYT ÖZDEMİR
Ben hak verdim.
kemalistcan
21-10-2010, 00:00
sayın postal
atatürksilin ilacınının bazı yan tesirlerinin hastalığı iyice tetiklediği açığa çıktı,
artık önerilmiyor.
O ilaçların koca karı ilaçları olduğunu çamur izi at şeklinde kanıtsız bir şekilde sunarak iftiracı ve müsterih durumuna düşüyorsun; hadi sana fırsat ikna et bizi.
Kemalizm tam da bu hastalıkların ilacıdır. Hem de kökünden temizleyecek kadar radikal ve güçlüdür. Kimi solcular gibi özgürlük, demokrasi, eşitlik ayağına değerlerimizden ödün vermeyiz, tuzaklarına düşmeyiz.
Sen burda bunları yazabiliyorsan bu kemalistlerin sayesindedir; köy enstütüleri ve kurtuluş savaşı sayesindedir; devrimci 1961 anayasası sayesindedir; Halkçı Karaoğlan sayesindedir; büyük Atatürk yürüyüşü yapan, 61 anayasasına sahip çıkma mitingi gerçekleştiren Deniz Gezmiş ve Kemalizmi antiemperyalist ve sol olarak tahlil eden Atatürkün heykelini yıobazlardan korumak için nöbet tutan mahir çayan sayesindedir; bu siteye ilham olmuş turan dursun ve onun gibi şeriatı karşılarına alabilmiş uğur mumcu, bahriye üçok, muammer aksoy, taner kışlalı sayesindedir.
Insan oglu aklini calistiramasaydi bugûn doganin bizim soyumuzu cokdan tüketmis olmasi gerekiyordu. Ama insanoglu diger canlilardan farkli nesillendi ve doga ile mücadele etmeye basladi ! Örnegin kis sogugunda barinip isinmak icin elinden geleni yapmasaydi insanligin sonu cokdan gelmis olacakdi ! Artik dogayla beraber yasamiyor aksine onunla mûcadele etmekdeyiz !
Insanoglu yasamak icin bu denli zorluklarla mücadele edip dogayi kendine yenik düsürür ama bügün Insanoglunun soyunu tüketecek olan tek etken gene kendileri oluyor ! Yani ilaki soyumuz tükenmeli ve birileri rahat etmeli . Ne yazikki doga icimize sinmis ve Insanlarin dogasinda var birbirlerini yok etmek ! sömürün bakalim !
postal benzetmen çok güzel olmuş, ama sorun kemalizm sosyalizm değil yada başka bir ideolojide değil sorun insanların aydınlatılamamasıdır, sosyalizmi yaşayan rusyada hala dine inanan insanlar var konuyu sadece aydınlama olarak tanımlarsak daha şık olur diye düşünüyorum
Aydinlanmayi istemeyen insani nasil aydinlatacaksin ?
TD sitesi olarak Kuranda neler anlatiliyor hepsini acikliyorlar bunu kabul etmeyen , her seferinde yeni bir kilif uyduran , hakaret ediyorsun deyip kizan , saygissizsin deyip küfreden birini nasil aydinlatacaksin ?
Voltaire Darwin
21-10-2010, 08:38
artık önerilmiyor.
Sayın diamat,
Sosyaliksilinin ilk bakışta özgürlükler zinciri ilacı gibi gözüküyor. Ancak pratikte değil.Her ne kadar dinlere karşı olsak da , illa da "inanacağım dinime" diyen birisine de insan olarak kimsenin karışma hakkı yok. Ancak Sosyalizm de din ve inanç direk düşman hale geliyor.
Sadece dinde değil bir çok alanda toplumda özgür olamıyorsunuz. Pratikte yine de hep baştaki yönetimin kontrolü altındasınız ve illaki bir diktatörlüğe çıkıyor bu yönetim ( "Sözde Geçici" Proletarya Diktatörlüğü). Ve bu dönem asla tam özgür bir yönetime çıkmamıştır.
Ancak demokrasi doğru uygulandığında toplumdaki her görüşe eşit durur. Ve Atatürk zamanında sosyalizm gerçek bir yükselişteydi. Seçim bu yönde olabilirdi. Ancak o Sosyaliksilinin de bu topluma oldukça zararlı olabileceğini ve tutunamayacağını çok önceden bilmiş bir kişidir.
Sokman Hekim
21-10-2010, 08:59
sayın postal
artık önerilmiyor.
AntiEmperyalizm, Sosyalizm v.b. ideolojiler düşler sahnesidir, bunu göremeyip körü körüne bu inançların peşinden koşanlar birgün peşinden koştukları şeyin düşünce faşizminin en büyük örneği olduğunu görüp vazgeçtiklerinde içlerinde çok büyük bir boşluk hissi oluşur. Bu yüzdendir zamanın azılı antiemperyalistlerinin, komünistlerinin v.b.'lerinin ideolojilerden vazgeçenler çoktur. İnsan egosunu yoketmeye yönelik bu sistemlerin ayakta kalması mümkün değildir.
noripcord
21-10-2010, 12:38
sayın postal
artık önerilmiyor.
@diamet
sosyalistlerin ve gerçek anti-emperyalistlerin kitlesi %1'i geçsin türkiye'de düşünürüz bu dediğini.
bayılıyorum kemalistleri cimciklemeye.
arkadaşlar şu sıra TD sitemize pek katılamıyorum.
bir iki islamcı site buldum, onlara musallat oldum.
çok keyifli.
size de acayip benziyolar.
dindar tavır ha şu dinden ha bu dinden farketmez, fotokopi gibi aynı.
ehl-i iman böyle işte.
sosyalistlerin ve gerçek antiemperyalistlerin %1 olduğu ülkede,
nasıl bir çözümden bahsedilebilir ki.
yani diyosun ki, eczane kapalı.
gerçek ilaç yok.
mecburen kocakarı ilaçlarıyla idare etcez.
takılın kafanıza göre.
ciddiye almıyorum sizi.
hiç bir dindar tavrı artık ciddiye almıyorum.
O zaman ülke ölecek mi?...-Varta..
Ben aklimin yettigince yukariya yazdim.Bir cemaat ile bir hastaligi benzetmeye calistim.Sense tutmussun ,alaysi bir sekilde "O zaman ülke ölecekmi?"Ne dememi istiyorsun?
Az ve öz yazmandan Akilli biri oldugun belli.Bana sorma,sen cevap ver.Ne dersin ölecekmi?...
Bence beyin ölümü çoktan mesela 1938'de meydana gelmiştir...Kabul etmek istemiyoruz bu durumu...Bitkisel hayatda fişinin çekilmesini bekliyor hasta...
noripcord
21-10-2010, 16:49
çok keyifli.
ehl-i iman böyle işte.
sosyalistlerin ve gerçek antiemperyalistlerin %1 olduğu ülkede,
nasıl bir çözümden bahsedilebilir ki.
yani diyosun ki, eczane kapalı.
gerçek ilaç yok.
mecburen kocakarı ilaçlarıyla idare etcez.
takılın kafanıza göre.
ciddiye almıyorum sizi.
hiç bir dindar tavrı artık ciddiye almıyorum.
her ideolojinin din eksenine kayan fanatikleri olabilir. bu sadece kemalizmde yok. sosyalizmin bile dindar eksenine kayan fanatikleri var.
birde bence asıl koca karı ilacı olan kemalizm değil sosyalizmdir. çünkü kapitalizm sosyalizmi ve komünizmi ezip geçmiştir. dünyada savunacak kitlesi kalmamıştır. hadi dünyayı boşverelim türkiye'de arkasına geçecek kimsesi bulunmayan sosyalizm ilaç olabilir mi?
türkiye'de geniş kitlelerce destek bulabilir mi? bulamaz. o zaman bu ilaç türkiye'nin işine yaramıyor. peki kemalizm ya da atatürk düşünceleri kitleleri sürüklemek için bir ilaç olabilir mi? kesinlikle. çünkü türkiye'de atatürk seviliyor. komünizm? hayııırr.
kitapsızım
21-10-2010, 17:41
çok keyifli.
ehl-i iman böyle işte.
.
Turkiye Cumhuriyeti'ni (senin de yaşadığın yer) kuran Atatürk'ün izinde olmakla ,dincilik ve dogmalarının peşine düşmeyi ayırd edemiyorsan bu senin anlama kapasitenle ilgili bir durumdur.
Kemalizm sana ne yaptı bilemem ama dinci faşizmin yapacaklarının yanında hava cıvadır.
her ideolojinin din eksenine kayan fanatikleri olabilir. bu sadece kemalizmde yok. sosyalizmin bile dindar eksenine kayan fanatikleri var.
birde bence asıl koca karı ilacı olan kemalizm değil sosyalizmdir. çünkü kapitalizm sosyalizmi ve komünizmi ezip geçmiştir. dünyada savunacak kitlesi kalmamıştır. hadi dünyayı boşverelim türkiye'de arkasına geçecek kimsesi bulunmayan sosyalizm ilaç olabilir mi?
türkiye'de geniş kitlelerce destek bulabilir mi? bulamaz. o zaman bu ilaç türkiye'nin işine yaramıyor. peki kemalizm ya da atatürk düşünceleri kitleleri sürüklemek için bir ilaç olabilir mi? kesinlikle. çünkü türkiye'de atatürk seviliyor. komünizm? hayııırr.
sayın noripcord
kapitalizmin ezip geçtiği şey sovyetlerdeki adı sosyalist olan tuhaf lıktır.
sosyalizm bir bilimdir.
emek-sermaye çelişkisini gösterir.
kapitalizm emek-sermaye çelişkisi bilimsel tespitinin yanlışlığını mı gösterdi de benim haberim olmadı.
sosyalizm derken aynı şeyden bahsetmediğimiz çok açık.
kemalizm derken de aynı şeyden bahsetmiyoruz.
kemalizm neyin ilacı olacak.
türiyede sorun din değil ki, kapitalizm zaten.
kapitalizm sömürüyü derinleştirebilmek için dine ihtiyac duyuyor ve din bu nedenle yol buluyor kendine.
ateş bir hastalık değildir.
semptomdur.
siz ateşi düşürmekten bahsediyorsunuz ben ise hastalıkla mücadeleden.
hastalık din değil kapitalizmin kendisidir.
kemalizm bir burjuva ideolojisidir ve kapitalizmle mücadele edemez.
Turkiye Cumhuriyeti'ni (senin de yaşadığın yer) kuran Atatürk'ün izinde olmakla ,dincilik ve dogmalarının peşine düşmeyi ayırd edemiyorsan bu senin anlama kapasitenle ilgili bir durumdur.
Kemalizm sana ne yaptı bilemem ama dinci faşizmin yapacaklarının yanında hava cıvadır.
kemalizm bana bişey yapmadı.
dinci faşizm de yapamaz.
ama dinci faşizmin sizi epey bir tırstırdığını ise yazınızdan anlamak mümkün.
kemalizmin klasik numarasıdır bu.
ama genelde en son başvururlar bu yönteme.
sixz ise beklemeden direk dört elle sarılmışsınız.
buna ölümü gösterip sıtmaya razı etmek deniyor.
ölüm (dinci gericilik) ve sıtma (kemalist gericilik) arasında seçim yapmaya zorlanmak bu ülkenin neredeyse tarihidir zaten.
Yazan arkadaslarin hepsininde hakli oldugu taraflar var.Dikkat edilirse cesitli cözümler önerilmekte,ancak her cözümcü,digerini katì reddetmektedir.Peki nasil olacak?Düsmanda biat esas oldugu icin ayrrimlik söz konusu degil.Her gecen günde biryerler düsmekte.Aydinlarin ise,sanki önlerinde cok zaman varmis gibi(Bu forum aslinda bir bakima Türk aydinlarinin ufak bir örnegidir) henüz asgari bir müsterekte dahi bulusamadiklari görülmektedir.
Ben yazimda her ne kadar Atatürksilin diye bir laf ettiysemde bunu mutlak ilac olarak önermedim.Yazmamin sebebi Atatürk`ün,bu yobazlarin kabusu olmasindandir.
Saygilarimla.