PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisi Kuranda....

klucky35
22-10-2010, 16:14
Tersten düşünerek bir soru sormak istiyorum(fikir jimnastiği):

Eğer evrim teorisi kuranda olsaydı ve bilim dünyası insanların topraktan yaratıldığı teorisini ortaya atsaydı, inanan arkadaşlar insanların topraktan yaratıldığı teorisi hakkında acaba ne düşünürlerdi?

Saygılarımla..

errata
22-10-2010, 16:39
İnanan insanlar için bu tür konularda düşünmek, fikir yürütmek ve aklı çalıştırmak haramdır. Teslimiyet, iman ön şarttır. Zaten düşünmek sizi kısır döngüye sokar, neticede bir yerden sonra aklınız almaz, feleğiniz şaşar eüzübillah.

Sen Allah(A.S.S.)'ın evrimi bir sistem olarak yaratamayacağını mı düşünüyorsun? Bence evrim Allah(A.S.S.)'ın yarattığı bir sistemdir.

Topraktan yaratılmaya, Adem ve Havva'nın ensest ilişkisine dair masallar, safsatalar bence şeytan tarafından ortaya atılmış fitnelerdir. Zaten başlangıç kurgusunu bir sapık hikayesiyle yapmasından masalın şeytandan geldiği belli değil mi? Bence belli.

klucky35
23-10-2010, 21:14
İnanan insanlar için bu tür konularda düşünmek, fikir yürütmek ve aklı çalıştırmak haramdır. Teslimiyet, iman ön şarttır. Zaten düşünmek sizi kısır döngüye sokar, neticede bir yerden sonra aklınız almaz, feleğiniz şaşar eüzübillah.

Sen Allah(A.S.S.)'ın evrimi bir sistem olarak yaratamayacağını mı düşünüyorsun? Bence evrim Allah(A.S.S.)'ın yarattığı bir sistemdir.

Topraktan yaratılmaya, Adem ve Havva'nın ensest ilişkisine dair masallar, safsatalar bence şeytan tarafından ortaya atılmış fitnelerdir. Zaten başlangıç kurgusunu bir sapık hikayesiyle yapmasından masalın şeytandan geldiği belli değil mi? Bence belli.

Sayın Shibumi,
Yani müslümanlık düşünmeyenlerin/düşünemeyenlerin dini mi oluyor bu durumda.

errata
24-10-2010, 00:50
En azından inanç temelinde; düşünmeyenlerin, merak etmeyenlerin, irdelemeyenlerin, iki yüzlülerin, doğuştan cennetliklerin, huri peşinde koşanların, Allah razı olsuncuların, Allah versincilerin ve Allah bilirciler'in dini oluyor evet.

Din adı altında safsata yayan benzeri tüm organizasyonların mensupları da aynı şekilde elbette.

Termo
22-01-2011, 02:02
Merhabalar,
Bir kaç yıl önce bir yere bu konu hakkında birşeyler yazmıştım.Evrim Teorisi'nin bilimsel bir alan olduğunu, bunun Kuran ve-veya tefsirleri, Mevlana'nın özlü sözleri veya diğer dinsel öğelerle çürütülecek bir teori olmadığını, tamamen bilimsel verilerle ve somut örneklerle oluşturulduğunu ve bunu aşabilmenin tek yolunun bilimsel verileri ortaya koymak olduğunu.. vs.Ama her yerde rastladığım hep dini inançları olan insanların Evrim Teorisi'ni eleştirme yarışına girişidir.Özellikle yarın Evrim Teorisi kanunlaşırsa müslümanların "aha bak Kuran'da zaten vardı" gibi bir iddayla ortaya çıkaracağını düşünmüştüm.Yalnız değilim bu düşünce de herhalde.

Bu arada belirmeliyim bir teori de bazı hataların veya eksiklerin çıkması o teoriyi kökten kaldırmaz, yeni bulgular da hemen kanunlaştırmaz.

bursali68
22-01-2011, 02:13
Merhaba,

Özellikle yarın Evrim Teorisi kanunlaşırsa müslümanların "aha bak Kuran'da zaten vardı" gibi bir iddayla ortaya çıkaracağını düşünmüştüm.

Sn.Termo,Evrim şu an için bir teoridir ancak sağlam bir teoridir.Kanunlaşması da zaman alacaktır,ancak ben kanunlaşacağına eminim.Şu an için " teori " de olsa farketmez,çünkü Kur'an evrime " hayır demez ",evrimin de karşısında değildir.Ancak o yıllar itibariyle tabii ki bunu " EVRİM " adıyla isimlendirmez...

Sağlıcakla kalınız...

AhbAp
22-01-2011, 02:17
Kur'an evrime " hayır demez ",evrimin de karşısında değildir.Ancak o yıllar itibariyle tabii ki bunu " EVRİM " adıyla isimlendirmez...

Hayır demez de ne der? Evrim diye isimlendirmez de ne olarak isimlendirir? Ve madem Kuran'dan bahsediyoruz, bunları hangi ayetlerde yapar/yapmaz?

Astur
22-01-2011, 02:18
Merhaba,
Sn.Termo,Evrim şu an için bir teoridir ancak sağlam bir teoridir.Kanunlaşması da zaman alacaktır,ancak ben kanunlaşacağına eminim.Şu an için " teori " de olsa farketmez,çünkü Kur'an evrime " hayır demez ",evrimin de karşısında değildir.Ancak o yıllar itibariyle tabii ki bunu " EVRİM " adıyla isimlendirmez...

Sağlıcakla kalınız...

Bilimsel teoriler kesinleşince kanunlaşmaz, yok böyle bir şey. Hipotezler verilerle desteklenir, teori olur, bunlar da yanlışlanabilirler ve de yanlışlanana kadar teori olarak kalırlar; teori zaten olabilecek en 'kesin' durumdur açıklamalar için.

bursali68
22-01-2011, 02:24
Hayır demez de ne der? Evrim diye isimlendirmez de ne olarak isimlendirir? Ve madem Kuran'dan bahsediyoruz, bunları hangi ayetlerde yapar/yapmaz?

Merhaba,

Sn.AhbAp,isim olarak herhangi bir " isim veya kelime " kullanmaz...Örneğin " Halden hale sokmak "...gibi," hayatın suda başladığı " gibi...çeşitli veriler sunar...

Not : Ayetler bazında detay vereceğim ancak,dosyalarımı açmakta sorun yaşadığımdan üzülerek şu an için onu yapamıyorum...

Sağlıcakla kalınız...

AhbAp
22-01-2011, 02:27
Not : Ayetler bazında detay vereceğim ancak,dosyalarımı açmakta sorun yaşadığımdan üzülerek şu an için onu yapamıyorum...

Sağlıcakla kalınız...

Sayın bursali68,

Sorunu halletmenizi bekleriz o halde. İlgili ayetleri paylaştığınız zaman, konuyu daha net ele alabiliriz diye umuyorum.

Selamlar

Termo
22-01-2011, 02:27
Sayın bursalı68,
Tanrının varlığı hipotezdir, yanılmıyorsam(bilimsel bir niteliği yok bence ama).Evrim Teorisi ise adı üstünde.Yani Kuran bir hipoteze dayanır.Evrim'i kapsayamaz bu bağlamda.Evrim Kuran'ı kapsayabilir ki kronolojik akış içerisinde dinlerin tarihine bakılırsa..Şimşek,ay, güneş.. derken.

bursali68
22-01-2011, 02:30
Sayın bursali68,

Sorunu halletmenizi bekleriz o halde. İlgili ayetleri paylaştığınız zaman, konuyu daha net ele alabiliriz diye umuyorum.

Selamlar

Merhaba,

Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim...

Sağlıcakla kalınız...

Termo
22-01-2011, 02:36
Orhan Hakalmaz'dan dinleyelim;
Evrim Allah'ın emridir, şu maymunluk olmasaydı.

bursali68
22-01-2011, 02:38
Sayın bursalı68,
Tanrının varlığı hipotezdir, yanılmıyorsam(bilimsel bir niteliği yok bence ama).Evrim Teorisi ise adı üstünde.Yani Kuran bir hipoteze dayanır.Evrim'i kapsayamaz bu bağlamda.Evrim Kuran'ı kapsayabilir ki kronolojik akış içerisinde dinlerin tarihine bakılırsa..Şimşek,ay, güneş.. derken.

Merhaba,

Sn.Termo,ben Kur'an bilim kitabıdır,evrimi anlatır demedim ki...Evrim teorisine " karşı değildir " dedim...Bilmiyorum yanılıyor muyum,yoksa farklı bir şey mi söyledim de yazdığımı okuyamıyorum...

Sn Astur...

Bilimsel teoriler kesinleşince kanunlaşmaz

O yüzden " Yer Çekimi Teorisi " diyoruz," Termodinamik Teorisi " diyoruz değil mi...

Sağlıcakla kalınız...

Termo
22-01-2011, 02:46
Syn bursali68,
Tanrı varlığı'nın bilimsel bir niteliği yok demek istemiştim parantez içerisinde.Kuran tanrı(Allah) varlığına dayanır oysa..Yani "siz dediniz" muhalefeti yapmıyorum,yanılıyorsunuz.

Astur
22-01-2011, 03:06
Sn Astur...

O yüzden " Yer Çekimi Teorisi " diyoruz," Termodinamik Teorisi " diyoruz değil mi...

Sağlıcakla kalınız...

Sevgili bursali68,

Yer çekimi bir olgudur; yer çekimi kanunu da var, teorisi de.

Şu verdiğim linklere bir göz atmanı tavsiye ederim, sonra daha detaylı konuşuruz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Teori_ve_olgu_olarak_evrim

Burada da 2. cevaba bak:

http://www.turkcebilgi.com/soru_cevap_14414_bilimsel-teori-nedir.html

Termo
22-01-2011, 03:16
Bu arada Astur haklı bende orada bir hata yapmışım yeni farkettim.Bilgi için teşekkürler.

MadScientist
02-12-2012, 12:19
Merhabalar,
Özellikle yarın Evrim Teorisi kanunlaşırsa müslümanların "aha bak Kuran'da zaten vardı" gibi bir iddayla ortaya çıkaracağını düşünmüştüm.Yalnız değilim bu düşünce de herhalde.

Bu arada belirmeliyim bir teori de bazı hataların veya eksiklerin çıkması o teoriyi kökten kaldırmaz, yeni bulgular da hemen kanunlaştırmaz.
Dediğiniz gibi eğer evrim teorisi kanunlaşır ise müslümanlarında kabul edeceği bellidir.

inferno
18-11-2013, 01:07
Bu günlerde çok sık bir şekilde İslam Hacıları hocaları yavaş yavaş evrime doğru geçiş yapıyorlar.
Kuranda vardı falan gibisinden Evrimin kuranda da yazdığını söyleyen bir çok kişi hortlamaya başladı.
Evrim kuranla çelişmez diyenler var.
http://www.youtube.com/watch?v=RODAn5ef7uY

Hatta Evrim teorisini Darwinin kurandan çaldığını söyleyenler de var.
http://www.youtube.com/watch?v=6VOfiPJZ5_Y (http://www.youtube.com/watch?v=6VOfiPJZ5_Y)

Ademin babası var diyenler var.
http://www.youtube.com/watch?v=g1kZlOehKpQ

Evrim zaten kuranda yazıyordu diyenler var.
http://www.youtube.com/watch?v=WJ4XtlHWng4

Ne dersiniz Islam yavaş yavaş Evrime doğru mu yöneliyor?
Yani islam evrimleşiyor mu?
Her zaman olduğu gibi Dünyanın yuvarlak oluşunun evrimleştiği gibi.

basbaya
18-11-2013, 12:18
İlk videodaki Caner Taslaman bana çok tehlikeli bir adammış gibi geliyor. Özellikle son dönemde birçok kanalda bu tip muhabbetlere katılıyor, adamın söylemleri ve karşısındaki kişilere davranışları falan çok düşmani.

sertanyaril
21-11-2013, 18:14
Selamlar hepinize, ben de siteye yeni üye oldum. Bu mesajımla merhaba diyorum.

Düşüncem şöyle benim:

İnanç ile bilimi birbirine karıştırmaya çalışan insanlar her zaman hata üstüne hata yaparlar. Ben de müslüman olarak ilk başta bu sitedeki bazı arkadaşlar gibi evrimi yalanlamaya çalışıyordum, tabii araştırana kadar...

Evrim Dünya'daki 500.000 bilim adamının %99'unun kabul ettiği bir olgudur. Evrim bilimdir. İnanç ise farklı şeydir. Zaten evrimi kabul etmeyen bilimciyi diğer bilim adamları pek fazla adamdan da saymazlar. Çünkü özellikle 1990'lı yıllardan sonra bir sürü fosil ile de desteklenmiştir. Evrim sadece biyolojiyi ve paleantolojiyi de kullanmaz, bundan milyonlarca yıl önceki dünyanın toprağında olan şeyleri de açıklayan bilimleri ve diğer birçok bilimi de kullanarak canlıların nasıl evrildiğini gösterir. Bugün tür olarak kuzenimiz olan Neandertal'ın da genomu çıkarılıyor mesela.

Eğer müslüman olarak inancınıza tam olarak sığınıyorsanız, şunu düşünün bir kere:

İslamda ceset kesmek, ölü kesmek, bir müslümanın vücudunu araştırmak için kesmek caiz değildir, hatta haramdır. İslam ile yönetilen bir ülkede (mesela kendimizden Osmanlı İmparatorluğu) bunu yaparsan kafanı keserlerdi. Ama şu anki TIP ve sağlık bilimi kadavra ve ölü keserek geliştirilmiş bir bilim dalıdır. Ama müslüman olarak ölü kesmenin caiz olmadığına, haram olduğuna inananlar bir dertleri olduğunda, bir hastalığa tutulduklarında hemen bir TIP doktoruna koşarlar. Bu nankörlük değil midir, ikiyüzlülük değil midir? Üstelik TIP bilimi evrim olgusuyla da geliştirilmiştir. Evrimsel açıdan uygun olduğu için insanların bazı organları yerine domuzdan veya diğer canlılardan parça alarak nakil işlemi bile yapabilirler. Bu şekilde birçok hayat da kurtarılmış olur.

Şimdi deyin ki benim ölü keserek bulunmuş bir bilim dalına muhtaç olmam müslümanlığımı bağlamaz. Ben de haklısınız derim. Evrimin varlığını bilmek de sizin müslümanlığınızı bağlamaz. Evrim bütün dünyada bilinen ve bütün Batı okullarında ders olarak öğretilen bir bilimdir. Türkiye bu konuda malesef çok cahil kalmış. Bunu 3 aydır evrimi araştırdığımda gördüm. Amerika'da bile hala bunu kabul etmek istemeyen dindar gruplar var. Bunların başında Amerikan Hristiyan Evangelist denilen grup geliyor. HY ve diğer evrim karşıtı türkler de onlardan aşırdıkları bazı saçma sapan yarım yamalak bilgilerle evrimi çökertmeye çalışıyorlar. Eğer gerçekten evrim gibi bir olguyu çökertmek istiyorsanız bunu fosil toplayarak fosillerin yaşlarını hesaplayarak yapın, bilim adamları yetiştirin. Ancak o zaman dünyadaki bilimadamları sizi ciddiye alır.

Amerika'da evrim karşıtları dindar gruplar evrim yerine "Akıllı Tasarım" diye bir safsatayı getirmeye bile çalıştılar. Hatta bir sürü davalar açtılar ama mahkemeler her zaman elinde delil olan bilim adamlarına inandı ve okullarda evrim bilimsel şekilde öğretillmeye devam etti. Siz de evrimi Türk insanına nasıl anlatacağınızı düşünün derim. Çünkü evrimin bir yere gideceği yok, her yeni bulguyla daha da sağlamlaşıyor. Ara formların isimlerini bir önceki arkadaş zaten saymış sizlere.

Müslümanlar şöyle düşünebilir: "Bu bilimadamları delil falan uyduruyorlar, yoksa fosil falan buldukları yok."

Bu bilimadamları birbirlerinin babasının oğlu değil. Hepsi Nobel ödülü alıp dünyaca tanınmak istiyor. Evrim karşıtı bir fosil bulsa bunlardan birisi, mesela 200 milyon yıllık bir memeli fosili bulsa, evrimi ve şu ana kadar oluşmuş bu olguyu çökertebilir. Zengin ve ünlü olur. Demek istediğim hiç kimse bir düzmece falan kurmuyor, bulunan her yeni fosil evrimde yerine oturuyor. Evrimi bilin ve inancınıza devam edin, bu size bir şeyi kaybettirmez. Bilim insanı geliştirir. Bütün dünya bugüne kadar sadece inanç ile yaşasaydı şeriat ülkeleri gibi, değil araba, uçağı, beton binalar bile yapamaz ve hala kerpiçten evlerde yaşıyor olurduk. Zaten en ufak depremde ölen hep müslüman oluyor hala. Bunu düşünün derim elin dinsiz Japonu 8 büyüklüğündeki depremde "Aaa gene mi sallanıyoruz," diyor. Bilimi karalamayı bırakın artık, ona yönelin. Ancak bilimle insanlık ileriye gidebilir, gelişebilir.

Ahlaksız
21-11-2013, 18:25
Hoşgeldiniz foruma sn.sertanyaril;)

inferno
22-11-2013, 00:12
Tersten düşünerek bir soru sormak istiyorum(fikir jimnastiği):
Eğer evrim teorisi kuranda olsaydı ve bilim dünyası insanların topraktan yaratıldığı teorisini ortaya atsaydı, inanan arkadaşlar insanların topraktan yaratıldığı teorisi hakkında acaba ne düşünürlerdi?
Saygılarımla..
Bazı kafası ikilemde kalmış bilimi iyi bilen Müslümanların Keşke Yazsaydı diye içinden geçirdikleri bir olgudur kuranda evrim.

Tam benlik bir yazı Allah Ahirette Şeytan ile tartışırken ağzından hiç bir şekilde ben insanlara belli aralıklarla peygamber yollayacağım dememiştir.
Asıl şeytanın ağzından çıkmıştır "Kıyamete kadar insanları Senin yolundan alı koyacağım her türlü fitne ve fesat çıkaracağım" lafını söyleyen Şeytanın ta kendisidir.

Vicdanı olanların bile inancı uğruna başka kimseleri incitmeleri ve hatta ölümüne bile yol amçalarını sağlayacak biri varsa o da şeytanın ta kendisidir. Zaten Dediğin gibi Direk Ensest ile başlıyor.
Kız Çocuklarının daha hayatı anlamadan ihtiyar dedelerin altına cariye yapıyor.
Savaş esiri sivil masum halka eşlerinin önünde tecavüze izin veriyor.
Cehennemin gazabı ile korkutuyor
Irkçılık yapıyor.
Ve ağzı bozuk küfredip duruyor.
Bence Eğer allah varsa Şeytana uyanlara iyi bir ceza verecektir umarım Bir yaratıcı vardır.
Ben size akıl ve vicdandan başka birşey yollamadım. Fakat sizler şeytanın yolunda kandırıldınız aklınızı ve vicdanınızı kullanamadınız deyip cenneti kerhane sanan beline dinamit koyup sivil halkın ortasında kendini patlatan müslümanlara iyi bir cezası olu diye temenni ediyorum.

Sayın Shibumi,
Yani müslümanlık düşünmeyenlerin/düşünemeyenlerin dini mi oluyor bu durumda.

Evet Aynen öyle oluyor. düşünmeniz için biraz daha yardımcı olayım fakat ne kadar anlarsınız bilemem.
Allahın olduğunu ve kendinin peygamber olduğunu iddia eden ve kendisinden başka şahidi olmayan normal sıradan bir insana mı inanırsınız?
Yoksa Dünyanın farklı ülkelerinde birbirlerini henüz hiç tanımamış ve farklı farklı deneyler ile Aynı sonucu almış binlerce bilim adamının söylediği teoriye mi inanırsınız?
Yani Şeytanın ensest hayat başlangıcına mı inanırsın?
Yoksa Hayatı fizik kanunlarının dışına çıkmadan düzenli ve aşamalı bir şekilde bizleri bu güne getirmiş bir yaratıcıya mı?
Yaratıcı böyle bir evreni yaratabilecek güce sahip ve olgunlukla sabırla biryerlere getirdiyse.
Bir hücrenin insan olana kadar aşama aşama evrilerek hayatı anlaya anlaya her bir evresini sindirerek insanı insan yapan olguyu da sabırla bekleyebilir.
ve böyle bir yaratıcı insanlara zırt pırt peygamber yollayıp sürekli onlara kitaplar vahiyler yollamayla uğraşmaz.

Merhaba,

Sağlıcakla kalınız...
Sn bursali68 Bunu afganistanda talibana anlatma cesaretiniz varsa bize kanıtlayabilir misiniz?
siz mi daha iyi arapça biliyorsunuz yoksa Taliban mı?
Sana çok açık ve net birşekilde söylemem gerekirse Kuranın türkçesi son 5 yıldır Evrime hayır demiyor bilmem anlatabildim mi?
Yaratıcıyı Yaratıcı yapan Yaratıcılığıdır. Dinler yok etmekten başka hiç bir işe yaramazlar.

burak1000
29-12-2013, 05:29
İnançlı bir müslüman olarak yazılanları okudum. Konu ilginç bir noktaya değinmiş.

Yani diyorsunuz ki;

Allah (C.C) Hz.Ademi'i dünya ya gönderdi.
Gönderirken;
*Bir su damlasının içindeki mikro organizma olarak mı,
*yoksa direk olarak bugün ki insan şeklinde mi ?
Bunu Kuran açık bir şekilde yazıyor mu bilmiyorum.

Evet din dogmatik sınır çizgileri var. çünkü iman manası orada başlıyor. diyelim ki , Allah (C.C) 'ın insanoğlunu dünyaya Evrim gibi bir süreç şekilde gönderdi. Bu Allah'ın var olmadığını kanıtlar mı ?

ayrıca bu smile çok acımasız olmuş --> :fish: *************** . :)

herkese iyi günler

RainFall
29-12-2013, 22:46
Ne olmuş yani olması veya olmaması aklın sınırını belirler dinler.Ateist bir düşünce sistemi en uç noktaları dahi düşünebilmelidir.Biz deriz ki evrim devam ediyor siz Allaha bağlarsanız evrimi belirli noktaya kadar alırsınız sonrasını ise alamazsınız çünkü inancınız ile çelişir.Söylemek istediğim gelecekte örneğin size göre olamayacak birşeyi bir bilim adamı yaptı diyelim.Örneğin ölümsüzlük cennet ve cehennem inancını paramparça eder.
Bilimdeki bilgiler değişkendir din gibi dogmatik sınırlı değil.Sonsuz yaşamın sırrı bulunursa bu dinlerin öteki hayat inancını ortadan kaldırır.
Yazıp yazmaması benim açımdan sorun değil.
Hadislere uymak zorunda değilim.
Kuran beni ilgilendirmiyor ama cevap vermek istedim konuya.

evrensel-insan
29-12-2013, 23:07
Bir kisi kendine sabitledigi inancta herhangibir seyi yeterki bulmak istesin. Bunu buldugunu aklinca kendine dogrulamasi kacinilmazdir. O bilgi orada olmasa bile.

Iste bilim ve bilimselligin gelismisliginin onemi de burdadir. Her bir gelisim her bir inanci zamanina cagina gore supheye sokar. Iste bu suphe yadaha da sorgulanarak buyur ve inancin eberini bozmaya ve hatta inancin temelini ve kokenini sorgulamaya kadar gider, ya bu suphe sorgulanamaz, inanca kisinin tutunabilmesi icin beyni ona "karabasanlari" bastirir. Ya da bu yeni inancinin hic bir yerinde olmayan bilginin olduguna inandigi icin, bu bilgiyi olan inancinda buldugyunu akli kendisine dogrulatir.

Iste sirf bu basliktaki soru bile bu supheyi dile getirir ve verilen yanitlar, kendince bunu ya varlar ya yoklar. Zaten bilimsel olan 1400 yil once sadece o devrin bilgisi ile ustelik o cografya icin yazilmis olan kuran'da o devirde olmayan ve daha sonra bilimsel olarak ortaya cikan evrimi ve olgusunu, kurana monte etmeye calisir. Ayni akilli tasarimcilik gibi.

Papa bosuna ateistlere yesil isik yakmiyor, biliyor ki onlarda inanci sorgulayan bir beyin var.

Bu aslinda kuranin yazildigi tarihte ucaktan da bahsedildigini soylemek gibi bir seydir.

Yani cagin geldigi duzeyi, olmayan bir tarihte varmis gibi gostermek.

Kisaca gecmisi kendi tarihi ve geldigi duzey temelinde degerlendirmek yerine, bugunun geldigi duzey ile degerlendirerek, bugunu olmayan o gunde bulmaya calismak.

Dolayisi ile kuranin her seyi zamansiz olarak kapsadigina inanan beyinler, o tarihten sonra ortaya cikan bilgi ve bilimsel tekniksel gelismeyi kurana yamamaktan kacinmazlar.

Yarin "Muhammed bir gun televizyon seyrederken, cep telefonunun caldigini fark etti ve arayanin Allah oldugunu" kurandaki su ayete gore acikliyor. Temelli iddialar da cikarsa hic sasmamak lazim.

Ahlaksız
30-12-2013, 20:23
Bu Allah'ın var olmadığını kanıtlar mı ?
Herhangi bir şeyin var olmadığı kanıtlan(a)maz..Allah var diyorsanız,bu iddianızı ispat etmekle siz yükümlüsünüz..