Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiliçdaroğlunu bitiren sözler
milliyetçimuhafazakar
26-10-2010, 15:05
başbakan tbmm grup toplantısında chp ve kılıçdaroğlunu eleştirdi
türban meselesi üzerindendi eleştiri
konuşmanın bazı önemli kesitleri şöyle
Yasağı savunanlar cumhuriyeti koruma bahaseninin arkasına saklanıyorlar. Onlar aslında cumhuriyeti küçülttüler. Halka yabancılaştırdılar. Bugün cumhuriyet halkla birlikte yücelmektedir. Şarkıların, türkülerin yasaklandığı dönemler oldu. Bunlar CHP zihniyetinin hakim olduğu dönemlerdi. Ulus'tan gariban vatandaşımın geçmesini yasaklayanlar, bugün de başörtüsü yasağında ısrar ediyor. İkisi de aynı şey.
Bakın CHP'nin yeni genel başkanı başörtüsü sorununu çözeceğini iddia etti. 8 yıl boyunca bu meseleyi çözmek için önce 4-5 yıl ülkede sıkıntı kaynağı olmadı. Daha sonra gündeme getirildi. Bu konuda milletimizden de destek aldık. Aslolan konuşmak değildir, aslolan yapmak ve yaptıklarınızı söylemektir. Yakışan budur. Yapılan yüzlerce ankette başörtüsü yasağının temel bir insan hakkının ihlali olduğu ve Türkiye'nin bir ayıbı olduğu görüşü ortaya çıktı. Bir ayıbı ortadan kaldırmak için çabalıyoruz. Ama CHP ve onunla birlikte statükonun engeline takıldı. MHP ile birlikte yaptığımız değişiklik CHP'nin itirazı ile AYM'ye gitti. Partimiz hakkında kapatma davası açıldı. Bu sorunu bizzat CHP Genel Başkanı dile getirdi halk oylaması sırasında. Biz de samimi olarak destek vereceğimizi söyledik. Onlar bağcıyı dövmekle uğraşıyor. Ama biz üzüm yemek istiyoruz.
Çarşaflı hanım kardeşlerimize önceki genel başkanları rozet taktı. Ama sonra seçim otobüsünden alaşağı ettiler. Tekme tokat indirdiler. CHP Genel Başkanı halk oylaması öncesinde başörtüsü konusunu bir siyasi istismar aracı olarak kullandıysa milletimiz nezdinde hakettiği tepkiyi alacaktır. Ama eğer öyle değilse, CHP'nin genel başkanının görüşlerinin partisi tarafından dikkate alınmadığını gösteriyor. Çözeriz derken aslında çözümsüzlüğe yaptığı katkıyı gözler önüne sermektedir.
http://www.habervaktim.com/haber/149876/kilicdaroglunu_bitiren_sozler.html
"Yapılan yüzlerce ankette başörtüsü yasağının temel bir insan hakkının ihlali olduğu ve Türkiye'nin bir ayıbı olduğu görüşü ortaya çıktı."
Hmmm bu cümle üzerine öyle böyle değil sıkı bir düşünmek lazım. Bu adamın, adamların tüm sisteminin özeti şu yukarıdaki cümlenin içerisinde.
Var olan/edilen baskıların nasıl kullanılabileceğini, sonuçlarını halktan öğrenip ona uygun siyaset üreterek kendi lehine siyaset üretme işini çok iyi yapıyor AKP.
CHP, MHP ve diğer kim varsa yalnızca izliyor, taklit etmeye çalışıyor.
Türkiye'de etkili bir sistematiği olması bakımından AKP bir ilktir. Yalnız bu sistem nerelerden ne için ithal edildi onu da iyi düşünmek lazım.
Türban'nın temel bir insan hakkı olduğu görüşüne kesinlikle karşıyım.
Zira bu serbest bir seçim değil küçük yaşlardan itibaren gerçekleşen aile dayatmasının sonucudur. Ülkenin bu gerçekleri ortadayken, sanki laik, bilinçli bir ortamda kişiler kendi rızaları ve akıl selahiyetleri yerinde olarak türbanı tercih ediyorlarmış gibi halkı bilgilendirmeye çalışmak, böyle muamele yapmak "iki yüzlülüktür".
AKP özgürlük diyor ama onlarca konuda özgürlük lafını ağzına almıyor. Bunları hiçbir zaman dile getirmiyor.
CHP' nin yapması gereken AKP'nin kötücül uydusu olmayı bırakıp gerçek siyaset ortaya koymaktır.
Kısaca Recep siperde çömeldi diye sende aynı sipere gidip ayakta durmayacaksın. İnsanda biraz utanma olur yahu! Böyle güdümlü, tiyatro, çakma siyaset mi olur bu ne?
withoutreligion
26-10-2010, 19:46
Ben yıllarca CHP ye oy vermiş bir seçmen olarak CHP nin Çarşaf veya türban açılımı ile Muhafazakar kesimden oy alamayacağını biliyor ve esefle kınıyorum.
Türban sorununun çözümü gündeme gelir gelmez Muhafazakar kesim eteğindeki taşları dökmeye başladı ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu söylediler.Yani konu kesinlikle bir özgürlük sorunu değildir.aksini söyleyen varsa sabaha kadar tartışırım.
Mesala başlığı açan arkadaş bunu bir özgürlük sorunumu olarak değerlendiriyor?
mirtaron
27-10-2010, 16:11
arkadaşlar chp bitti benim için de ama alternatifi yok.
hangi partiye oy verelim de ateistlerin agnostiklerin alanını genişletsin, yok...
komünist olsam ufak komünist partilere verirdim.
mecbur yine chpye vereceğim. fikri olan varsa paylaşsın...
withoutreligion
27-10-2010, 19:40
Merhaba Mirtaron Öncelikle foruma hoşgeldin.
Bende seninle aynı fikirdeyim Başka alternatifimiz yok ama sana şukadarını söyleyeyim Örgüt olarak AKP gibi çalışan parti yok.Son referandum daki % 42 lik oyumuzu dahi hazmedemediler ve neredeyse Hayır oyu veren herkesin yakasına yapışarak neden hayır oyu verdiğini sordular.İstanbulda değil ama sahil kesimde bunu yaptılar.
Ya CHP ne yaptı Zaten anayasa mahkemesi ve AİHM de çözülmüş olan türban sorununu tekrar kaşıyarak başına bela etti.
Ama ben çokta ümitsiz değilim.nedenine gelince şöyle düşünüp belkide kendimi avutuyorum:
son referandumda % 100 seçmenler baz alındığında
Hayır: 42
Evet: 35
oy kullanmayan:23
bu sonuca nasıl vardım eline mühürü alıp evet diyenler 35 hayır diyenler 42
tabii ki bu kesinlikle bir seçim sonucu değildir ama dikkat edin oy kullanmayanları nötr olarak kabul ettim.
Birde şunu söyleyeyim M.muhafazakar arkadaşımız bu başlığı açmış ama sahip çıkmıyor.Önemli olan başlık açmak değil sahip çıkmaktır.
sayın arkadaşlar oy verilecek parti olmadığından halk akp ye veriyor siz daha anlamadınızmı bu gün seçim olsa yine tek başına iktidar,
halk nereye oy versin kılıçdaroğlu namı,bahçeli yemi,yok işte verecek yer mecbur akp ye veriliyor.
saygılarımla
withoutreligion
27-10-2010, 21:31
Sayın Re-lax AKP laiklikle ve demokrasi ile kavgasına son vermediği sürece benden asla oy alamaz Tayyip Erdoğanın Şu sözüne katılıyormusunuz:
"Laiklik ve Müslümanlık bir arada olmaz"
saygılar.
Sayın Re-lax AKP laiklikle ve demokrasi ile kavgasına son vermediği sürece benden asla oy alamaz Tayyip Erdoğanın Şu sözüne katılıyormusunuz:
saygılar.
sayın withoutreligion
bende istemem aşırı muhafazakar bir partinin iktidar olmasını ama aşırı din düşmanı bir partinin olmaınıda istemem,o söze gelince katılmıyorm zaten bende akp ye oy vermedim.ama ben diyorumki halk kime versin kılıçdaroğluna mı daha ne konuştuğunu bilmiyor türban sorunu dedi yüzüne gözüne bulaştırdı,yada matematik hesabı yapan bahçeliyemi versin.yok ya başka verecek parti bulamıyolar akp den başka,
ben size soruyorum eğer akp muhafazakar bir parti olmasaydı sol bir parti olsa oy verecekmiydiniz yaptıkları icraatlar aynı olmuş olsa?
saygılarımla
withoutreligion
28-10-2010, 00:32
Sayın Re-lax Akp bir sol parti değilde gerçek bir merkez parti olsaydı da Belki oy verebilirdim ama aşağıdaki sözü söylemiş bir parti başkanın partisine asla oy vermezdim.
sayın withoutreligion
akp dört dörtlük bir parti ve çok güzel bir yönetim sergiledi demiyorum tamam genel başkanlarının hatası var,hükümetin yaptığı hatalarda var ama yaptıkları iyi işlerde var.
son ecevit dönemini hatırlayın artık halk o dönemlerde isyan etmek üzereydi,birazda olsun yaptıkları iyi işlerde var yiğidi öldürsekte hakkını yememek lazım yaptıkları yollar tartışılamaz bile köy yollarını dahi yaptılar.resmi işlerde,hastanelerde,mahkemelerde önceden gariban vatandaşa köpek muamelesi yapıyodular,resmi işleri bürokratik engellere takılıyordu.yani bir çok benim şahsım adına beğendiğim işlerde yaptılar
saygılarımla
evrensel-insan
28-10-2010, 02:17
Saygideger withoutreligion;
"Laiklik ve Müslümanlık bir arada olmaz" -wr-
Peki 87 yildir, TC tarihinde olan nedir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
ölen askerlere bütün resmi yazışmalarda şehit denir şehitlik mertebeside dini bir kavramdır.
bunun dışında dini bayramlarda bütün devlet daireleri tatile girer.
çoğu resmi kurum kutlu doğum haftasını kutlar.
en basitinden meclisde edilen yemin; eğer bir inanış yoksa yeminin ne anlamı var.mahkemelerde dahi allahın üzerine yemin edermisin doğruyu söyleyeceğine diye yemin ettirilir şahitlere,
devletle dini tam olarak birbirinden ayıramazsınız.
saygılarımla
evrensel-insan
28-10-2010, 02:39
Saygideger re-lax;
devletle dini tam olarak birbirinden ayıramazsınız.-re-lax-
Turkiye'de zaten ayri degil ki.
Saygilarimla;
evrensel-insan
withoutreligion
28-10-2010, 03:13
"Laiklik ve Müslümanlık bir arada olmaz" -wr-
Peki 87 yildir, TC tarihinde olan nedir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel insan yanlışmı anlaşıldım acaba?benim böyle bir sözü kabul etmem düşünülebilirmi?
Erdoğan bu sözleri ile ne demek istiyor laikliği ortadan kaldıracağım diyor ve şu anda da içini boşaltmakla meşgul.
evrensel-insan
28-10-2010, 03:23
Ocumleyi senin bir dile getirimin sandim, ozur dilerim. Gerci laiklik ile seriat biraarada olamaz ve sekulerlik ile muslumanlik bir arada olamaz. Yani bir devlet, ya sekuler ya da dini bir icerik ile yonlendirilir.
Bu temelde de zaten 87 yilda, buna Ataturk te dahil, sekuler bir zihniyet devleti yonlendirmemistir.
Turkiye de gunumuze kadar olan, islam muslumanligindan ziyade, sunni muslumanliktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
withoutreligion
28-10-2010, 19:53
Sayın evrensel insan benim Erdoğanın geçmişte kendi tabanına hitaben söylediği bu cümleyi alarak vurgulamak istediğim şey 87 yıldır bir arada yaşayabilen laiklik ve müslümanlığın TC başbakanı olmuş birinin ağzından bir arada olamayacağının söylenmiş olmasıdır.
Yani Başbakan Erdoğan geçmişte söylediği bu sözü ile tabanına ne diyor;
Bunlardan birini yok edeceğiz diyor, müslümanlığı kasdetmediğine göre laikliği yok edeceğiz diyor.
Bazı arkadaşlar da bizim medyamızdaki tatlı su aydınlarımız gibi düşünerek AKP güzel işlerde yaptı diyorlar.Yaptığı söylenen güzel işlerde tartışılabilir ama dünyada petrol geliri olmadan Türkiye gibi gelişebilen tek müslüman ülke yoktur Tabii ki bunu Atatürkün LAİK Cumhariyetine borçluyuz.
Saygılar