PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim hakkında bir sorum olacaktı

ensalzar
05-11-2010, 19:15
Merhaba arkadaşlar evrim konusunda pek bilgi sahibi değilim ama nette gezerken gördüğüm ve kafama takılan bir soru vardı:

'İnsanlar evrim geçirerek maymundan gelmişlerse neden günümüzde hala maymunlar vardır'

Yardımcı olabileceğinizi düşünerek bu başlığı açtım bir hatam/kusurum olduysa affınıza sığınırım.

Esen kalın...

semihgencayla
05-11-2010, 19:31
Bir arkadas sormustu,diyelim ki maymunlardan evrimlestik,
evrim surecinde ,
erkek maymun insan erkegine donerken
disi maymun disi insana donerken
ayni anda ikisininde yumurtalik ve spermlerininde birbirlerine uyumlu ve orantili evrimlesmesi nasil bir mantik olabilir ?

Hos insanin maymundan,maymunun kefal baligindan evrimlestigini idda edenlerin
bunada mantikli bir cevap vermesini tabii beklemiyorum,sanirim once dalga gecme ve hakaret ardindan sayin modum bu konuyu sandiga tasiyin gibilerinden feveran ve serzenisleri duymaya alistim ve yine aynisini bekliyorum aksi olursa yadirgarim :)

AerA
05-11-2010, 20:31
Sayın ensalzar ;

Evrim Teorisinin açıkladığına göre insanlar maymundan falan evrimleşmemişlerdir.
İnsan ile maymunun ortak bir atası vardır ve ortak atadan insan insana, maymun maymuna evrilmiştir.

Evrim Teorisini tanıtan, açıklayan v.b. bir dolu kitap mevcuttur. Neden onlardan birine/bazılarına yönelip sorularınıza cevap aramıyor da, birinin size anlatmasını bekliyorsunuz, anlamış değilim. Ülke insanının en büyük eksiği kendisinin araştırmaması, kendisinin sorgulamamasıdır. Biryerlerde hazır bir şeyler varsa ne mutlu, dinlerim geçerimcilik pek hoş bir davranış değil.

Esen Kalınız

uyar
05-11-2010, 22:20
evrim ile ilgili sorularınız için iş bankasından bir kitap çıktı : evrim atlası (http://alisveris.iskulturyayinlari.com.tr/tanim.asp?sid=TDXSZFEV3A3AKGKISOKQ)

http://static.ideefixe.com/images/337/337719_2.jpg

Karşınızda yaşamın dört milyar yıllık öyküsünü anlatan sıra dışı bir kitap duruyor: Evrim Atlası. Daha önce hiç görmediğiniz bir şekilde anlatılan bu öykü: sizin öykünüzdür, hepimizin öyküsüdür, Dünyada yaşayan bütün canlıların öyküsüdür. Evrim Atlasının temelinde, bir araya getirildiğinde toplam uzunluğu yaklaşık 50 metreyi bulan, hayranlık uyandırıcı bir resim dizisi yatıyor.

Natural History Museumun işbirliğiyle hazırlanmış