PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimciler bağnaz olurlar mı ?

axzel
15-12-2010, 12:25
Aşağıdaki cümleler bir Türk evrimcisine aittir :

Hiç bir fosil bulunmasa bile bu evrim kuramını çökertmez.
Varsayalım ki henüz hiç bir fosil bulamadı. Bu tüm ara canlıların, doğaya karıştığını gösterir.
Diyelim ki tüm fosiller fos çıktı ! Bu bile evrim kuramını çökertmez.
...(Belki evrim) bugünkü bilgilerle mümkün değildir, ama 100 yıla kadar bu konuda dev adımlar atılacağına kesin gözüyle bakılmaktadır...(!)

Saygılar..

axial
15-12-2010, 13:05
Bir arap şeyhinin fetvası;

İnsanlar uzaya falan gidemez. Gider diyen kafir olur.

Sonuç: Müslümanların hiçbirisi uzaya insan gittiğine inanmaz.

Hay yarabbi kimlerle uğraşıyoruz. Aristo çağından kalma insanlar hala günümüzde yaşayabiliyorlar.

axzel
15-12-2010, 13:28
aynı fikirdeyim hem o arap asıllı adam hemde o yazıları yazan türk bilim adamı "bağnaz" dır.

haklısın sayın axial "bağnaz". peki sence o şekilde konuşan bilim adamı da "bağnaz" mı ?

saygılar

axial
15-12-2010, 17:57
Olabilir. Evrimi bilen her insan mükemmel insandır şeklinde bir teoriniz mi var. Buradan neyi çıkarıyorsunuz onu bi anlatın da aydınlatmaya çalışalım.

milomanara
15-12-2010, 18:12
Bağnazlık nerede?

Ne argüman sahibini, ne de argüman sahibini tanımadan ne sallayıp duruyorsunuz?

Söz konusu "bir evrimci"nin kim olduğunu bilmiyor musun? Yoksa söylediklerim yalan çıkabilir, yasal sorumluluk altında kalabilirim diye mi düşünüyorsun?

Söz konusu "bir evrimci"(muhtemelen Ümit Sayın) bağnaz değildir. Bu sözleriyle anlatmak istediği "evrim gerçeğinin kanıtı sadece fosiller değildir!" cümlesidir. Genetik hiyerarşi, yapay seleksiyon, emriyoloji, vs... konuları evrim için beton gibi kanıtlar sunmaktadır. Hiç bir fosil bulunamasaydı bile evrimi kanıtlamakta sıkıntı çekmezdik.

Beyin özürleri kolonoskopiyle teşhis edilenlere duyurulur.

AhbAp
15-12-2010, 18:30
Ne kadar boş bir başlık!

uyar
15-12-2010, 21:24
Hiç bir fosil bulunmasa bile bu evrim kuramını çökertmez.

bunun söylenmesinin nedeni evrimi tek destekleyen fosiller değildir anlamındadır..

tüm genetik, embryoloji, fizyoloji, mikrobiyoloji, karşılaştırmalı anatomi ve merkezi sinir sistemi (neuroscience) bilimleri gibi farklı alanlar fazlasıyla evrimi desteklemektedir...

olay budur.. bilimadamı bunu demek istemektedir.. bunu söyleyen türk bilimadamı değildir. birçok bilim insanı bunu bilir ve söyler

axzel
16-12-2010, 14:24
sen öyle diorsun o demiyor ki;

"evrim gerçeğinin kanıtı sadece fosiller değildir!" bunu sen söyledin şimdi, ve o an o demedi ve demekde istemedi.

ne olursa olsun evrim teorisi bilimsel kanıt olmasa dahi vardır dior, puahaha..

hatta şimdi bulunmamış ama buluncak ilerde diye temenniside var, yani bulurlar herhalde,

yani bu doğru ama kanıtlar önemsiz ben inanıorum bu şekilde dior, bu bilim adamlığımı şimdi,

yalancılık işde.

saygılar

axial
16-12-2010, 15:20
sen öyle diorsun o demiyor ki;

"evrim gerçeğinin kanıtı sadece fosiller değildir!" bunu sen söyledin şimdi, ve o an o demedi ve demekde istemedi.

ne olursa olsun evrim teorisi bilimsel kanıt olmasa dahi vardır dior, puahaha..

hatta şimdi bulunmamış ama buluncak ilerde diye temenniside var, yani bulurlar herhalde,

yani bu doğru ama kanıtlar önemsiz ben inanıorum bu şekilde dior, bu bilim adamlığımı şimdi,

yalancılık işde.

saygılar

Şu koyu renkli bölümü kim amaçla söylemiş. Saf metnini alıntılar mısın.

Altını izdiğim bölümdeki açıklamanda bana orta çağda dünya yuvarlaktır diyenleri hatırlattı. Bu kadar kıt kafalı olduğunu zannetmiyorum. Bak çok basitçe anlatacağım umarım anlarsın. Diyor ki evrimin tek kanıtı fosil değildir. Başka kanıtları da vardır diyor. İlerde bilim geliştikçe daha iyi kanıtlar bulunacaktır diyor. Mesela araba teknolojisi bilgisayar teknolojisi nasıl zamanla gelişip yeni şeyler ortaya koyuyorsa evrim hakkındaki araştırmalar da gelişecek diyor. Ama haklısın tabi beynin 14 asır öncesine kilitlendiği için bunları anlayamıyorsun. Benim hayret ettiğim bilgisayar klavyesiyle yazı yazabiliyor olman.

axzel
16-12-2010, 15:48
ama şu an ki ilerleme ney = 0

yani bir sıfır ara geçiş formu yok...

ilerde olursa bende inanırım... ama şu an yok. o halde

o zaman lütfen yani lütfen ispatlanmadığı halde neden bu teoriye inandığınızı yazsanıza,

tek cevap var ben biliorum ama siz o kadar cesurmusunuz söylemeye..

axial
16-12-2010, 15:55
ama şu an ki ilerleme ney = 0

yani bir sıfır ara geçiş formu yok...

ilerde olursa bende inanırım... ama şu an yok. o halde

o zaman lütfen yani lütfen ispatlanmadığı halde neden bu teoriye inandığınızı yazsanıza,

tek cevap var ben biliorum ama siz o kadar cesurmusunuz söylemeye..

Axzel madem ki herşeye ispatla inanıyorsun tanrıyı ispat edermisin bana. İlerde ispat edersen söz inanırım:wave:

Bilge Engin
16-12-2010, 16:01
Hatta çok zorlamayalım tanrıyı bırak sadece her insanda ulunduğu iddia edilen ruhu ispatla yeter

axzel
16-12-2010, 17:59
yani şimdi dna yı kabul ettin sıra ruha mı geldi ki bu nu yazdın :D

Bilge Engin
16-12-2010, 18:35
Axzel

Burada mahelle kahvesinde üstün gelmeye çalışan bir grupla sohbet etmiyorsun, o yüzden de okuduğunu algılamayarak laf kalabalığı yaparak üstün gelmiş edaları takınma.

yukarıdaki 2 msg'yi oku ondan sonra 1 metrekarelik korteksle gelip burada üstünlük tasla.

Boş laf

axzel
16-12-2010, 18:44
pfff pfff ruha gelelim hadi :P

"ruh bilinmez" birinci nokta bu..

tahminler yapılabilir. ama kimse ruh şudur diyemez.

ama hayvanlar ile insanların farkı var mı, bence var, bi kere hırs denilen bir şey var, hayvanlarda ev bark araba vb. derdi var mı.. bunlar benim kafamdakiler acmicam fazla...

saygılar..