Orijinalini görmek için tıklayınız : DNA benzetmesi
dna hakkında:
""dna, hayatın kodu. bu text bilgi 3 milyar harf uzunluğunda. ve garip ve şifrelenmiş 4 harf ile yazılmış. insan bedenindeki tüm hücrelerde bu bilgi mevcut. eğer bir insan saniyede bir harf okursa 31 yılda bu kitabı bitirebilir. gece ve gündüz okumakla. ""
bir bilim adamına ait bir kitaptan alıntıdır...
saygılar
DNA kitabi 3,5 milyar yilda yazilmis, 31 yil bir saniye gibi kalir 3,5 milyar yila kiyasla.
Her zamanki basit dusunce; hop dedi olduya inaniyor ya, aklindan bunca bilgiyi kim koydu diye geciiriyor, kafaya takmis ille de birinin olacagini.
Gunumuzdeki canli varliklarin ilk hucrelilerden evrimlesmesinin uzerine 3,5 yil gecmis; bunun ne kadar uzun bir surec oldugunu dusun ve sonra 31 yillik kitapatan bahset.Tek basina insanlarla bile basa cikamayan, insan gucunden faydalanarak savaslar yaptirdigina inandiginiz allahiniz mi yapacak boylesine zor gordugunuz bir isi?
Bilge Engin
15-12-2010, 18:20
Evet Axzel
Haklısın, gerçekten de DNA aşırı komplek bir molekul. Tek problem şu, sen bu DNA nın 4 işlemi yapmaktan aciz, kalp ile beyin arasındaki farkı bilmeyen islamın tanrısının mı yaptığına inanıyorsun?
Bu argümanlar seni islamın tanrısına ulaştırmaz. Belki bir deist olma yolunda ilerletir ama 600'lü yılların cahil kabile kültürünün oluşturduğu bir tanrıya ulaştırmaz.
EL_AkSa_ŞeHidLeRi
16-12-2010, 00:28
DNA kitabi 3,5 milyar yilda yazilmis, 31 yil bir saniye gibi kalir 3,5 milyar yila kiyasla.
Her zamanki basit dusunce; hop dedi olduya inaniyor ya, aklindan bunca bilgiyi kim koydu diye geciiriyor, kafaya takmis ille de birinin olacagini.
Gunumuzdeki canli varliklarin ilk hucrelilerden evrimlesmesinin uzerine 3,5 yil gecmis; bunun ne kadar uzun bir surec oldugunu dusun ve sonra 31 yillik kitapatan bahset.Tek basina insanlarla bile basa cikamayan, insan gucunden faydalanarak savaslar yaptirdigina inandiginiz allahiniz mi yapacak boylesine zor gordugunuz bir isi?
o halde neden %99.6 insandır dediğiniz maymun hala ağaçta oturuyorda, insanoğlu medeniyetler kurup alıp başını gitmiştir:director:
o halde neden %99.6 insandır dediğiniz maymun hala ağaçta oturuyorda, insanoğlu medeniyetler kurup alıp başını gitmiştir
Insan da varoldugundan beri apartmanlarda oturmadi, biraz arastirisan nereden nereye geldigini gorebilirsin. Iste o kadarcik bir fark bile turu nasil etkiliyebiliyor. Cozume kendi sozlerinle yaklasiyorsun aslinda, da bakis acin farkli:)
EL_AkSa_ŞeHidLeRi
16-12-2010, 07:51
Insan da varoldugundan beri apartmanlarda oturmadi, biraz arastirisan nereden nereye geldigini gorebilirsin. Iste o kadarcik bir fark bile turu nasil etkiliyebiliyor. Cozume kendi sozlerinle yaklasiyorsun aslinda, da bakis acin farkli:)
ama maymun hala ağaçta:)
o kadarcık fark bile onun insan olamayacağının göstergesidir belki de?
ama maymun hala ağaçta:)
o kadarcık fark bile onun insan olamayacağının göstergesidir belki de?
zaten evrime göre insan maymundan insan olmamıştır. Yakın akrabadır. Bunu size anlatamadık anlatamayacağız da. Siz çamura ruh üflemeye devam edin
"600'lü yılların cahil kabile kültürünün oluşturduğu "
ya da
"600 lü yıllarda cahil kabile halkına gelmiş olan tanrı".
acaba onlarmı oluşturdu yoksa onlaramı geldi.. sen kime geldiğiyle ilgilisin dimi ? yoksa eğer san francisco da ki universite campusune gelseydi ilk olarak o zaman tamam mı diyecekdin..
bir daha ki sefere sana sorar belki tanrı... :)
islam tanrısı veya değil,, önemli olan bir tanrı var, ve kendi kendine oluşamaz oluşmamış,
bu noktayı bile koyamazken, tanrı hangi tanrı ve kimliği ne konusunamı geçdiniz,
hiç şükretmezsiniz, yalanlarsınız, hakaretde edersiniz, küfürde edersiniz, aşağılarsınız, ee sizi bundan sonra tanrı nereye koysun zannedersiniz, neyi hak ettiğinizi düşünüyorsunuz,
ben ve ben ise bu şekilde zaten hiç değilim, bir şeyi bir ödülü hak etmek için allah ı sevmiyorum, ne cennet için ne de ateşten kaçmak için allah ı sevmiyorum. allah ı seviyorum çünkü seviyorum. ahirette onun yüsüne sevgimle bakabilmek için iyi biri olmak istiyorum. yoksa ateşe girceğim değil onun bunca sevgisine karşılık ben kötülük yapmış ve onu üzmüşsem ben o yüzden ağlarım, üzülürüm...
gerçi iyi biri olsamda onu görünce kesinlikle ağlayacağım galiba :D
saygılar, sevgiler..
Bir tanrının varlığı nasıl ispat ediyorsun, sorun burada.
Ben tanrıyı gördüm deyip banada gösterirsen ve bende onun tanrı olduğuna görerek kanaat getirirsem ne ala.
Ben tanrıyı görmedim ama şu adam görmüş ve bizde görüp kanaat getirirsek ne ala.
Ben görmedim, sen görmedin, o görmedi, kimse görmemiş ama "öyle inanıyoruz" dersen saçmalıyorsun derim.
Evrim nasıl ki parçaların birbirine ilişerek bir bütünü oluşturduğunu ve tüm canlılığın bu birliklerin birliği ve çeşitlilik sistematiği olduğunu söylüyorsa siz deki bu tanrıcılık olayı da bu tür bir şeydir. İlkel dürtülere sahip insanların bütün dünyayı doğuracak, bireyleri koruyup gözetecek ve ölümden sonrası içinde şevkat gösterecek anne, baba arayışıdır tanrı. İnsanların karmaşık ve birbirinden farklı medeniyetleri, renkli kültürleri ve binlerce çeşit din, tanrı anlayışı olmasının da sebebi budur.
Siz, kendi tanrı anlayışınızı herkesinkiyle eş tutuyorsunuz. Yani herkesin bir tanrı anlayışı var ve bunlar hep benzer bir inanışlardır diyorsunuz. Halbuki bir Hint tanrısı ile bir hristiyan, islam tanrısı bütünüyle farklı ve alakasızdır. Kutsal ruhlara iman etmiş farklı toplulukları saymıyorum bile.
Eğer tanrı tarafından insanın içine sizin fıtrat dediğiniz bir "tanrı bilme programı" konmuş olsaydı Hintli'nin tanrısı ile sizin tanrınızın genel yapısı aynı olacaktı. Halbuki Hint'linin tanrısı genelde ağaçta yaşayan garip meditasyonlardaki adamları anlatır. Ve sizin tanrınızı anlatırken ben Hint'li tanrısını referans alsam size göre yüzlerce defa şirke düşmüş olurum. Çünkü iki tanrı arasında şevkatine sığınılması ve ölümden kurtarması benzerlikleri dışında bir benzerlik yoktur.
Bunların tümüne bakıp, islam coğrafyasının ilahi gördüğü dinlerin geldiği ortak atayı da çözümlediğimizde dinlerin, "çaresizlik ve ölüm korkusu" için herkese ait ve herkesin ortak katılımıyla dürtüsel bir kurtuluş teorisi olduğunu görmek gerekir. Bu kurtuluş teorisi yapı itibariyle bir anne baba şevkati talebidir. Fakat doğal olarak ölüm ötesini de kapsamaktadır. Zira insanlığın en büyük derdi ölümle başa çıkabilmektir.
teknoloji ilerlemiş ama hala orta çağ fikirlililer olabilio yada ilk çağ,
ben görmediğime inanmam diyen kişi acaba david coperfield ın uctuguna inanıyormu, bir sürü kişi gördü bunu, uçdu işde adam,
aklın varsa aklını kullanırsın görürsün allah ı,
illa gözmü lazım, her zaman diyorum bak yine diyeceğim,
"" eğer ki allah gökten inse ve youtuba a çıksa, hatta cnn e konuk olsa ve bir söyleşi yapsa (programın adı "nasıl yarattım"), akşam kanal d haberde izleseniz dahi sizler allah a inanmazsınız..""
bir de bunu tersden düşünün... (neyi nasıl diye sormayın)
zaten ne güsel kuranda benle aynı fikirde, anlamını yazıorum, kelime kelime tercüme değil:
"yoksa siz allah ın size özel melek mi göndereceğini zannettiniz. avucunuzu yalayın. allah bunu yapmaz."
saygılar...
Bilge Engin
16-12-2010, 15:32
"600'lü yılların cahil kabile kültürünün oluşturduğu "
ya da
"600 lü yıllarda cahil kabile halkına gelmiş olan tanrı".
acaba onlarmı oluşturdu yoksa onlaramı geldi.. sen kime geldiğiyle ilgilisin dimi ? yoksa eğer san francisco da ki universite campusune gelseydi ilk olarak o zaman tamam mı diyecekdin..
bir daha ki sefere sana sorar belki tanrı... :)
islam tanrısı veya değil,, önemli olan bir tanrı var, ve kendi kendine oluşamaz oluşmamış,
bu noktayı bile koyamazken, tanrı hangi tanrı ve kimliği ne konusunamı geçdiniz,
hiç şükretmezsiniz, yalanlarsınız, hakaretde edersiniz, küfürde edersiniz, aşağılarsınız, ee sizi bundan sonra tanrı nereye koysun zannedersiniz, neyi hak ettiğinizi düşünüyorsunuz,
ben ve ben ise bu şekilde zaten hiç değilim, bir şeyi bir ödülü hak etmek için allah ı sevmiyorum, ne cennet için ne de ateşten kaçmak için allah ı sevmiyorum. allah ı seviyorum çünkü seviyorum. ahirette onun yüsüne sevgimle bakabilmek için iyi biri olmak istiyorum. yoksa ateşe girceğim değil onun bunca sevgisine karşılık ben kötülük yapmış ve onu üzmüşsem ben o yüzden ağlarım, üzülürüm...
gerçi iyi biri olsamda onu görünce kesinlikle ağlayacağım galiba :D
saygılar, sevgiler..
Axzel
Kavramları algılayamaz durumdayken, yazdığım yazının içerisinden bir açık bulmuş edasıyla burada ahkam kesmen bende sadece tebessüm oluşturuyor.
Ben bir ateist olarak deizmin teism kadar net eleştirilebilecek bir şey olmadığını ifade ediyorum.
Örneğin deism dogmaların peşinden gitmez, bizler gibi onlar da peygamberlerin birer şarlatan veya hastalıklı olduğunu düşünür, mesela onlar için de muhammed şizofren bir sübyancıdır. Cennet ve cehennem ile ödüllendiren/cezalandıran bir tanrı yoktur. Melekler ve cinler yoktur. Yani deism ile ortak olan tek noktanız bir tanrının var olduğu düşüncesidir. Geri kalan hiçbir noktada yollarınız kesişmez.
Ateism, deism ve agnostiklik arasında çok ince çizgiler vardır ve siz bu kafayla bunu algılayabilecek düzeyde değilsiniz.
Mesela Ateism'i tam olarak benimsemiş bir kişi madde, maddesizlik ve zaman kavramlarının ilişkisini kavrayabilmiş ve tanrısızlığa bu noktada ulaşabilmiştir. Deism'de ise zaman kavramı maddeden farklı değerendirilerek tanrıya ulaşılır.
Sizin savunduğunuz Teismde ise ne madde ne maddesizlik ne de zaman üzerinde düşünülür. Nasıl olsa hepsini allah, zeus, thor vb. yaptı üzerinde düşünmeye gerek yok zaten, tanrının ne yapabilecekleri bilinmez denilerek işin içerisinden çıkılır. Yani sizin inancınız cehaletten beslenir. Cehaletten beslendiği için de deism ile uzaktan yakından bir bağlantısı yoktur.
Bilim adamları içerisinde dönem dönem deistler çıkabilir. Fakat daha mantıklı düşünürsek teistler çok çok nadir çıkar.
O yüzden bir bilim adamı deist olmuş diyerek kına yakmaya hazırlanırken 2 kere düşünün.
Pardon siz beyninizle düşünemiyordunuz değil mi? Neyse en azından bir gün beynini kullanmaya başladığında bu yazılar sana anlamlı gelecek. Tabi beynini kullanmayı öğrenmeye ömrün yeterse...
hayır bu böyle değil,
madde ve maddesizlik islam felsefesinin konuları arasındadır.. madde sadece görüntüdür. ve asıl olduğunun ispatı yapılamaz. maddesizlik de islam felsefesinde vardır.
cehalet felan değil. ancak yaratıcının varlığı kabul edilir. yine mantık üzerine düşünürüm ben. ve allah ın her işinin bilimsel açıklaması vardır.
sadece bir elma ya bakarak dahi allah ı görebiliyorum. ama bu bilinçsizlikden kaynaklanmıor tam tersi bilinçli olmakdan kaynaklanıyor. bilimi ve allah ı seviyorum. çünkü onun kanunlarını koyan allah.. ve yarattığı herşey de buna uymuş..
ve diorki bunu açıklamak için:
"allah ın adetinde bir değişiklik bulamazsın.."
yani allah kesinlikle hokkabaz değildir. ne dünyanın yaratılması 6 dünya gününde oldu. ne de allah insanı bilakis has çamuru karan heykeller gibi kardı ve yapdı. allah havva yı yaratırkende adem in kaburga kemiğinden ilik aldı ve o sırada o nu ameliyat etti.
O nun hiç bir işi bilime aykırı değil.
bilimi matematiği hayatı fiziği kimyayı bilgisistemlerini elmayı armutu zeytini bu yüsden seviyorum..
allah yarattığı ve bizim için yarattığı için..
hem de bir sanat değeri var hepsinin
saygılar
Bilge Engin
16-12-2010, 15:59
Pardon ama dinazorları da mı sizin için yarattı.
Örneğin geçenlerde örnek verilen bir canlıdan basedelim megalodon'u niye yarattı.
Ya tekrar tekrar size mantıklı sorular sorup tekrar tekrar sizden mantıksız cevaplar almaktan bıktım. Sen git hocanı yolla bari senin gibi cahil bir yobazla uğraşacağımıza, zırcahil yobaz ama uyanım birisiyle uğraşmış oluruz.
axzel, imla kurallarını, devrik cümleleri es geçiyorum, daha 'd' hafi yerine 't' kullanman gereken yerleri tayin edemiyorsun. Bir yerde bilimi allah yarattı diyorsun, öteki tarafta evrim teorisini "çökertmeye" çalışıyorsun. Dikkat et çürütmeye değil çökertmeye. Çürütecek olsan yerine koyabileceğin bir teori olurdu değil mi?
Kardeşim hangisinin nedenini sorayım ben sana?
Neden kötü yazıyorsun axzel, hiç okumadığın yazmadığın için mi?
Neden çelişiyorsun axzel, hiç düşünmediğin için mi?
Daha oturup derdini anlatamıyorsun, her platformda bilim şöyle, evrim böyle diyorsun. Evrimi kabul etmiyorsan bilimin allahla çelişmediğini neden söylüyorsun?
Bilim allahla çelişiyorsa uçtuğun uçağı, önündeki çalışan bilgisayarı, cebindeki cep telefonunu ortaya koyan bilimi nereye koyuyorsun? Kusura bakma ama sen peygamberinden, allahından yüzlerce defa çelişmiş ve anlaşılmaz durumdasın. Yaptığın en iyi şey kendi inançlarının daha hızlı yerle bir olmasını hızlandırmak. Cahilsen ve konularına hakim değilsen sus daha iyi bildiğini düşünenler konuşsun. Burada mevzu senin benim egolarımızın tatmini değil.
chunku ben bole yazmai sewiorum bhilmem anlathabildimmi, because no reasin to maniplate this.. thiz is me., if yu don like it i dunno wha can i du ? sorry for this,
ee senin bilimin evrim olunca çelişir. evrim bir teori. ispatı yok. bilimsel değil.. sadece vehimsel bir görüş bunu bilim diye uydurmayalım. o zaman bana göre de insan ayılardan gelior. böle bilim milim olmaz....
allah la çelişen bir tek ırkçı, türklere hakaret eden, kadına saygısızlık eden, ve uydurukçu darwin in attığı darwin teorisi,,,
yoksa cep telefonu ile ne alakası var, yani kelime kullanıp arkasını getirmiorsun, sadece yaz babam yaz, ne alakası var cep telle, ...
allah la uçak niye çelişdi şimdi :) güleyim bari.. güldüm hatta :D
cahil değilim ama karşımda vizyon u uç noktada olan kişiler var..
-----------------
Bilge Engin ve dinolar :)
bak öyle güsel cümleler kuramıorum kusra bakma. meseleyi anlataim sana..
şimdi dinozor veya diğer yaratıklar.. örneğin diceksinki civa.. bizim için deil bunlar diorsun.
bu dünya bizim için.. dünyadaki bir çok nesne direkt bazıları ise dolaylı indirect olarak bizim için. çünkü onlar dünya için lazım. dünya ise dünyanın halifesi olarak yaratılan insan içindir.
örneğin yılanla insanın ilgisi yokdur. yada aslan la insanın. aslan ceylan yer, insanı görse saldırabilir. insan aslanı yemez, üstüne felan binip gezmez (sirkler hariç).. ama ben diorumki aslan insan içindir. bu dünya bir sistemdir. bu sistemde bir çok faktör vardır. ve sistemin düzeni için bir çok etmen kullanılmışdır. buna bilimsel olarak ekosistem denir.
sen bunları anlayamazsın ve bana ne aslandan, bana ne civadan (civa zehirdir mesela), ondan sora insana zararı olan veya ne zararı nede yararı olan binlerce nesne madde bizim içindir. ancak öyle tuhaf açılardan bakarsan sana lazım sade evindekiler.. dersin...
ama ben diorumki amazondaki timsahlarda bana lazım.. koredeki yılanlarda..
anlamanız gerçekden bu şekilde ise vay halinize size kimse bir şey anlatamaz..
saygılar..
unbeliever2
30-12-2010, 10:09
Sadece dünyanın halifesi (!) olan insanlığa yararı olsun diye yaratılan hayvanların oluşturduğu eko-sistemi, insanlığın bozduğunun farkındasın değil mi?Sen olmasaydın da onlar olacaktı. Hatta insanlık olmasaydı, eko sistem belki daha iyi işleyecekti. Bu nasıl bir iddiadır anlam veremiyorum. Dünya üzerindeki herşey insanlık içinmiş...Peehh!! Güleyim bari...hatta güldüm....
teknoloji ilerlemiş ama hala orta çağ fikirlililer olabilio yada ilk çağ,
ben görmediğime inanmam diyen kişi acaba david coperfield ın uctuguna inanıyormu, bir sürü kişi gördü bunu, uçdu işde adam,
aklın varsa aklını kullanırsın görürsün allah ı,
illa gözmü lazım, her zaman diyorum bak yine diyeceğim,
"" eğer ki allah gökten inse ve youtuba a çıksa, hatta cnn e konuk olsa ve bir söyleşi yapsa (programın adı "nasıl yarattım"), akşam kanal d haberde izleseniz dahi sizler allah a inanmazsınız..""
bir de bunu tersden düşünün... (neyi nasıl diye sormayın)
zaten ne güsel kuranda benle aynı fikirde, anlamını yazıorum, kelime kelime tercüme değil:
"yoksa siz allah ın size özel melek mi göndereceğini zannettiniz. avucunuzu yalayın. allah bunu yapmaz."
saygılar...
inekte söğut dalına yuva yapsa onun adı inek olmazdı...
olmamış olmayacak şeyleri şöyle olsa böyle olsa diye sulandırmanın anlamı yok...
olay GÖRMEK DUYMAK VS DEĞİL KANITA DAYALI KARAR VERMEKten geçiyor
..... ama ben diorumki aslan insan içindir. bu dünya bir sistemdir. bu sistemde bir çok faktör vardır. ve sistemin düzeni için bir çok etmen kullanılmışdır. buna bilimsel olarak ekosistem denir.
..
axzel kardeş...
sen ekosistemi anlamamışsın....
ekosistem hassas bir dengedir .heran yeni duruma göre yeni şekil alır... kim baskınsa koşullar kime neye uygunsa onu çoğaltır.. doğal seleksiyon burada işte... ekosistem hassasdır ama mükemmel değildir.bir yapıcısı yoktur tam tersine heran bozulacak kırılganlıktadır. kaotiktir..