PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akil Adamlar

ferda
15-12-2010, 18:45
Cılız ve dagınık olan ateist siteleri ve blogları toparlamak ve daha büyük projeleri hayata geçirebilmek için bir üst çatı örgütü her zamankinden daha önemli oldugunu hissetiriyor,hatta bizi dürtüyor.

Ateist siteleri arasındaki sorunları çözecek bir yol haritası çizecek akil adam lara ihtiyaç var.
Bütün sitelerin tanıdıgı deger verdigi,mutabık kaldıgı isimler bir komisyon oluşturur.Onların hazırladıgı raporlarla mesafeler katedilir.

Akil adamlar konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum.

ferda
18-12-2010, 17:20
Truva Savaşı
Homerosun şiirsel destanında ögreniriz,10 yıl sürecek savaşın nedenini.
Yakışıklı Paris,güzeller güzeli Helena yı kaçırır.

Haçlı Seferleri1095 _1270
Avrupadaki kiliseler 200 yıla yakın bir süre kudüse gidip hacı olmak için insanları seferber etmişlerdir.
Yüzbinlerce insan kutsal topraklara ulaşıp hacı olmak istiyordu.

1.Dünya Savaşı 1914_1918
Milyonlarca insanın ölüm nedeni,Bir sırpın Avusturya veliahtını öldürmesiyle çıktı.

Tarihte yaşanan bütün savaşların altında yatan en önemli neden ekonomidir ,hükümdar olma daha fazla güç olma hırsıdır.
Amerikadaki 11 Eylül saldırısından önce avrupadaki papazlar kiliselerde sinek avlıyordu.Pazar günü ayinlerinde beyaz adamı bulamazdınız afrikalılar ve turistler olmasaydı dükkanlarını kapatacaklardı.
Bugün kiliseler cıvıl cıvıl işler tıkırında.
Müslüman _hiristiyan savaşının sinyalleri veriliyor dünya kamu oyu bu şekilde yönlendiriliyor.
Böyle bir savaşın maglubu bizim taraftır.Yani halklardır.Aç gözlü emperyalistler,zalimler kazanan tarafta olmayı başarırlar.
Bu oyunu bozacak olanlar,yani müslüman _hiristiyan çatışması riskini tarihe gömecek olanlar ateistlerdir.

Ülkemizdeki ateistlerin oluşturacagı birligin dünya ateistlerinin birligine ve güç haline gelmeleri gerçekleştirilebilecek bir hayaldir.
Bu anlamda siteler arası birligi saglayacak akil adamlara ihtiyacımız var.
Gerçekçi ol imkansızı iste!

0

sargon
30-12-2010, 22:21
sevgili ferda'nin özel mesaji sayesinde bu baslikla ilgili görüsümü yazmak istiyorum.

Yukarda bahsettigi ve özel mesajinda da belirttigi gibi Türkiye'de ateistler hep ciliz ve daginik bir görüntü sergilediler. Hatta hatta ateist olan yüzbinlerce kisi bunu önplana cikarmaya hala cekinir. Din ile ilgili düsüncelerinin önemli olmadigini, bunun insanlarin gereksiz tepkisini cekecegini düsünür. Bu yüzden ateist oldugunu gizlemeye calisan yada gerekli olmadikca söylemeyen (gercekte söyleyemeyen) yüzlerce insan taniyorum.

Gecenlerde (ateist yada deist oldugunu tahmin ettigim) Fas'li bir arkadasima din hakkinda ne düsündügünü, bir dine bagli olup olmadigini sordugumda ilk tepkisi söyleydi: "Ben islama karsi saygiliyim." Ancak bu ön cümleden sonra düsüncesini aciklamaya baslayabiliyordu. Böyle bir ifade kullanarak baslamasinin arkasinda yüzlerce yila varan bir endiseyi hissetmemek mümkün mü? Bir kisi daha görüsünü bile söylemeden, önce karsi görüse saygi duydugunu belirtmek ihtiyaci neden duyar? Ornegin ben sosyalistim demeden önce neden "ben kapitalizme saygiliyim" deme ihtiyaci duymayiz da, ben ateistim demeden önce "ben islama saygiliyim" demek ihtiyaci duyariz?

Bunun arkasindaki temel nedenin islami anlayista islamdan ayrilmanin en büyük günah olarak tanimlanmis olmasi oldugunu düsünüyorum. Bu düsünce o kadar güclü bir sekilde toplumun damarlarina siringa edilmis durumdadir ki, kendinizi özgürce ifade etmeniz bir tehlike barindirmaktadir.

Bu nedenle ateistlerin herseyden önce düsünce özgürlügüne en cok ihtiyaci olan kesimlerden biri olduguna inaniyorum. Bu cercevede ateistlerin "ifade özgürlügü" cercevesinde ortak hareket etmelerini cok anlamli buluyorum. Nitekim avrupa ve amerikada ateistlerin bircogunu barindiran örgütlenmeler "free thinker" yada "frei-denker" seklindeki kuruluslar. (Yaniliyor olabilirim, bilgisi olan düzeltebilir)

Türkiye'de ateist sitelerin ve bloglarin ortaya cikmasi cok yeni bir olgu. 2005'te Turan Dursun Sitesine katildigimda bildigim kadariyla bizim disimizda bir tek ateistforum vardi. Simdi bu sitelerin sayisi bir miktar artmis durumda. Bu sekilde 4 yada 5 site var. Daha cok bölünmeler seklinde de olsa bir artis var. Bu gruplarin bir cati örgütü olusturmalari mümkün müdür? Bence böyle bir girisimi düsünmeden önce ortak isler yapmayi düsünmek ile baslamak lazim. Belli konularda ortak faaliyetler yapmak, örnegin ortak bir basin aciklamasi, ortak bir kampanya vb. düzenlenebilir. Bu cercevede bir akil adamlar olusumu olacak olursa zaten Turan Dursun sitesinin bu cercevede bir altyapisi var, olustu, diyebilirim. Su anda 6 calisma grubumuz var, bunlardan Genel Denetleme Grubu bu türden olusumlara katilip sitemizi temsil edebilir.