Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyo Yayın Projemizde İlerleme
Bu konudaki yazıyı geçtiğimiz günlerde yazmıştım ancak veri tabanı düzenlemeleri sırasında açılamaz duruma gelmişti. Tekrar yazıyorum:
Geçtiğimiz sonbahar aylarında internet üzerinden radyo yayını yapma projesi başlamıştı. Bu işin yayın tekniği sorunu o dönemde uzun çalışmalar sonucunda çözülmüştü. Ancak radyomuzda DJ lik yapacak kişi konusunda tıkanmış idik. Geçtiğimiz günlerde maddeoz arkadaşımızla yaptığım görüşmede onun bu iş için uygun kişi olduğuna karar verdim. Böylece radyo yayınında konuşmaları yapacak kişi sorununu da aşmış gibi görünüyoruz. maddeoza şimdiden başarılar diliyorum.
Şimdi önümüzde yayın programı akışını hazırlayabilecek, programların içeriğini oluşturacak birkaç kişiye ihtiyacımız var. Sanırım 2 kişi de bu görevi alır ise radyo yayını aktif hale gelir. Bu konuda sizlerin ilgisini bekliyorum.
zaten hep bir dj olmak istemiştim :)
''s'' leri peltek soyluyorum ama arkadaşlar kulağa daha hoş geldiğin soyluyor. :P
eğer sitenin gelişmesinde en ufak bi katkım olacaksa, ne mutlu bana.
cem radyo yayını hakkında yardımcı olmak isterim zamanım dahilinde ateist veya deist degilim biliyorsun!
Meas Agnostik teistlerden.:)
Bu özelliğiyle Dinlerden özgürlük grubunda dahi yer alabilirdi aslında.
O'nun ne olduğu belli en azından ya belli olmayanlar..
pante;
almadılar bizi napalım, küselimmi al mektuplarını, ver mektuplarımı diyemiyoruz daha önce iki radyom oldu sattım. Bana göre iş degil, lakin deneyim oldu her ayrıntısını bilirim.Bu sitede sen gibi gercekten sevdigim bir çok arkadaşım var yapayım dedim zamanım dahilinde kötümü ettim sence :)
Olur mu hiç Meas? Teklif etmen dahi çok güzel..
Ama bir ihtiyaç olduğu takdirde muhakkak desteğinden yararlanmak isteyeceklerdir, eminim.
Ben yönetimin yerinde olsam, radyo yayınlarında Soröğren'e de teklifte bulunurdum.
Verin okusun risaleleri. Umarım yararı çok olacaktır.:)
Meas ilgin için teşekkürler. Radyo programlarına nasıl katkın olabilir, neler yapabilirsin? Tecrübelerinden faydalanmak isterim. radyoculuğun ilkeleri site yönetim ilkelerinden farklılıklar taşır mutlaka. Bizim sitenin misyonuna uygun yayın politikası nasıl olmalı, insanları dinlerken sıkmayacak, canlı bir program nasıl yapabiliriz, ön görüşlerini biraz anlat istersen, sonra da sen, ben ve madeoz ortak bir toplantı yaparız chat odasında.
Dinlerden Özgürlük Grubu'na alım kıstasımızı daha önceden de duyurmuştuk. Tanrı inancı olabilir ancak diğer dinsel ritüelleri kabul etmiyoruz. Kişinin beyanını esas alıyoruz. Her hangi bir test yapmıyoruz. Agnostisizm ise evet zaten ben de en çok agnostizme yakınım. Aslında sargonun da belirttiği gibi o forumda pek hareket yok. Sadece özel ekitaplara ulaşabilme yetkin olacak.
paket programlar ve radyo için gerekli otomasyon programları kimse olmadanda yayında olma ve diledigin saatte istedigin pogramın yayında olmasını saglayacak raduga veya herhangi programlar aklına gelebilecek bir çok şey diyebilirim cem sen yardım alman kısmı söyle yayın başladıktan sonra bir yere oturur zaten...
Yani teknik kısımda yardımcı olabilirim diyorsun, peki seni de ekibe alıyorum şimdi 3 kişi olduk. Ancak şimdi program içeriğinin hazırlanmasında çalışacak gönüllü ihtiyacımız hala duruyor. Yani madeozun sunacağı yazıların hazırlanması meselesi önümüzde duruyor. Bu kısma katkılar bekliyorum. Örneğin bir kişi her hafta basında din ve laiklik konuları ile ilgili çıkan makaleleri toplayıp bir metin halinde maddeoza (ondan evvel radyo yönetim kuruluna) sunabilir. Bir kişi ise forumlarda yazılardan seçmeleri toplayabilir. Şimdilik kendi aramızda röportajlar da olabilir (MSN den yapılabilir örneğin). Bazı kitaplardan pasajşar da okunabilir. İşte bu işleri organize edecek kişilerin ilgisini bekliyorum.
radyo'nun ismi belirlendi mi?
Şu öneriler var:
Radyo Us Evi
Radyo Hayyam
Radyo Evrim
Radyo Put Kıran
Benim önerilerim var:
Radyo Gerçek
Radyo Aydınlanma
Radyo Tabu Kıra
....................
aklıma geldikçe eklerim
Radyo Put Kıran'ın anlamı çok güzel ancak telaffuzda anlam kaybı ve güç anlaşılırlık olabilir. Baştaki 'P' ve özellikle sondaki 'n' harfi telaffuz esnasında duyulmayacak harfler. 't' ve 'k' harfleri bir araya geldiğinde, 't'den 'k'ye geçiş yapılırken 't' harfi de düşmeye müsait.
Aynı anlama gelebilecek farklı sözcükler bulunursa güzel olur.
Ben Nazım Hikmetin ünlü bir şiirinin başlığının da radyo ismi olabileceği yönünde görüş bildirmek istiyorum:)
Hayyam ve Evrim'i hiç tutmadım :) Evrim'le, dinlere karşı olup Tanrı inancı bulunan dinleyiciler dışarıda bırakılmış olur.
Naçizane görüşlerimi arz ederim.. :)
radyo ileri de olabilir.
müslümanlar konuşurken hep 500 lü yılların yazılarını koyuyorlar ortaya, yani gerilerden bahsediyorlar.
biz de geriye değil, ileriye yönelmiş durumdayız gibisinden, radyo ileri olabilir.
deli_cevat
18-06-2006, 23:31
radyo nur :D