PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YouTube'daki yorumlarda ateşli siyaset tartışmaları :)

Ascendent
24-12-2010, 02:15
(İçinde Türk bayrağı olmayan bir Ateizm videosu'nun yorumlarında)

Pes, bu kadar olur dedirtiyor bu insanlar. Lütfen okuyun:
Not:Benim cevaplarım yeşil renkli.

> Türk Bayrağı yinede kalabilirdi uyuzlar siz vatan hayinisiniz,kürtlerden daha beter yaraliyorsunuz Türkiyeyi,yazıklar olsun size...

>Kendini bir ülkeğe bağlı saymak,yerel kültüre kapalı kalmak yerine kendini dünya vatandaşı saymak ve tüm insanlık mırasını kucaklamak gerek.

> lan gavur olsanda Türk bayrağın manası var dir.Rasgele değiştiremezsin.Zaten youtubedan başka kim size dinler ? s**erler sizi lan

>Bayrak dediğin nedir? Sembol. Önemli olan insan kendi hayatıdır. Bayrak gibi soyut anlamlar yüklenen materyaller değil. Bir çeşit puta tapma ritüelidir "bayrak uğruna ölme" meselesi. İnsan hayatı nasıl bu kadar alçaltılabilir, daha fazla nasıl ayaklar altına alınabilir ki? İpliklerden oluşmuş bir madde için sen hayatını nasıl verebilirsin? Yapabileceğin o kadar güzel şey, yardım edebileceğin onca insan, keşfedebileceğin şeyler...

> hiçbir ateistin bu ülkenin bölünmesini istediğini görmedim. gerçek kökeninin ne olduğunu açıkla da bilelim. evet bu vatan için gerekirse ölürüz, ama islam için değil memleketin kurtuluşu için. resmi diller falan çoğalmayacak, eyalette kabul edilemez. biz kendimizi böyle alıştırırsak adamlar ülkenin geri kalanını da almaya kalkar bizden.

>Yahu güzel kardeşim toprak nedir ki? Artık Fatih Sultan Mehmet'in yıllarında değiliz, toprak alma verme bitti. Kara parçası boş,çamur. Artık kültür ile bilimin ile dilin ile fethediyorsun. Neden saplantılı haldesiniz bu kadar bu soyut değerlere? Bunlar işte geri bırakıyor bizi. Bak batı uluslarına az önce saydıklarımı ne güzel kullanıyorlar, uygarlıklarıyla bizimki arasında yüzyıllar var. Sen hala iki karış toprağım gidecek, öleğiz, batacağız diye ortalığı galeyana getiriyorsun.Ama dilin fethedilmiş, her tarafında onların kültürü hakim, üniversitelerin dünya çapınca ilk 100e giremiyor, bilim üretemiyorsun. Ama toprağın var :) Böyle devam mı diyorsun? Hem bi dakka sizdeki bu "bölünme" lafını duyunca kıçtan yaralanmış gibi zıplama etkisine sebep olan ne? Dünyanın en güçlü ülkeleri eyalet sistemini uygulayan ülkeler biliyor musun? Kimliğime gelince kendimi hiçbir ülkeye ve etnik gruba bağlı saymıyorum; dünya vatandaşıyım memnun oldum sen?

>alma verme devri bittiyse nedir bu kıroların derdi o zaman? yarın öbür gün istanbulu ankarayı izmiri de istedikleri zaman anlarsın soyut mu somut mu. terörü pkkyı vs. bitiremedikçe istediğimiz ilerlemeyi yakalayamayız. o zaman bırakalım bizi kovup kendileri yerleşsin? rahat edecek misin o zaman? bu işin sonunu göremiyor musun?

>Bunlar paranoya, Metal Fırtına gibi kitapların konusuna girer. Kimsenin kimseyi kovduğu falan yok. Bir sorun var ki o adamlar orda. Bu ülkenin kurucu unsuru ve büyük çoğunluğunu oluşturan Türkler bencil ve kibirli davranıyor başkasını temel haklarını gasp ederek. Tartışmanın özü Kürtlerin kendilerini Türkleştirilmek istememeleri. Bunlar eğer herhangi bir Avrupa ülkelesinde yaşıyor olsalardı onlara sorgusuz sualsiz sunulacak türden şeyler. Absürdlük yok hiçbir tarafında.

>Yani ulus devletler donemi bittimi diyorsun sende? Peki o halde, batili ulkelerde neden ulus devletler bitmiyor? Ornek: Amerika Birlesik Devletleri California eyaletini Meksikalilardan aldi, geri versin o halde. Seriatci Kurt Altan Tan gibi tescilli Turk dusmani pustta ayni seyi soyluyor, "Artik ulus devletlerin modasi gecti, elhemdulillah Muslumaniz, ummetciyiz", biraz sonra ayni Altan Tan sunu soyluyor, "Kurtlere ozerklik, Turkiye 25'e bolunsun, Ermenisiz Kurt acilimi olmaz".

>Türkiye kendi içindeki etnik gruplara özgürlük,demokratik haklar tanırsa hiçbirşey olmaz, tam tersi Türkiye'nin yararına olur. Tek olalım bütün olalım, kavga çıkmasın, güzel güzel yaşayalım. Bu ne güzel bir öğreti, bunu kim istemez? Ama gel gör ki herşey bu kadar masum değil. Madem tek olacağız neden çoğunluğu oluşturan unsur olan Türkler'in adını,dilini, kültürünü her etnik gruba yamıyoruz? Eşit olacaksa yepyeni birşey olsun, devletin adı ne Türklerle ne Kürtlerle bağlantılı olsun gibisinden şeyler çıkıyor ortaya.

(Burdan sonra şimdiye kadar tartıştığımız adam cevap vermemeye başlıyor ve daha sivri dilli, küfürbaz ve öncekine nazaran daha ırkçı birisi yorumlarıma cevap yazıyor ve onunla tartışmaya başlıyoruz)

>Madem ulus devletler devri kapaniyor artik, o halde neden bir Kurdistan devleti kurmaya calisiyoruz kendi topraklarimizda? Kurtlere gelince uluscuyuz, Turklere gelince batsin Turkiye!

>O kucumsedigin "kucuk Turkiye" nin sinirlari atalarimizin kanlariyla cizildi. Bu vatanin her santimetresinde atalarimizin kani var. Misaki milli sinirlarimiz, 7 duvele karsi savasarak cizildi, hepsi akbabalarin le$e usustugu gibi ustumuze ususmustu. Hic utanma yokmus sende? Sende biraz gotlesmis komunist kokusu aliyorum. Yanlis anlama bende eski komunistlerdenim, vatansever komunistlerde senin gibi alcalmis liboslardan nefret ediyor. Komunistlik vatan satmak degildir, ogrende gel.

>Bla bla bla bla. İlkoul 1'den beri aynı masal. Yeni birşeyler varsa gel.

> "*****" ile yaptığımız tartışmayı oku yukarıda. Toprakla ilgili üç beş birşey yazıyor. Türkler zaten kendi dillerinde eğitim alıyorlar, ayrıcalıklılar, isimleri ülkenin ismi, kurucu unsur ve çoğunluklar daha ne? Acınası olan Kürtler, milliyetçilik değil bu. Kimsenin Kürdistan kurduğu filan yok. İnsanlar haklarını istiyor.

>Turkiyedeki butun etnikler anayasa karsisinda esit haklara sahiptir. Ornegin, 80 fasist darbesinden sonra Turkiyeyi Kurtler yonetiyor. Kurtler veya diger etnik azinliklara sen milletvekili, basbakan, cumhurbaskani veya general olamazsin denmiyor. Zaten ulkenin icine sicanda bu degilmi? Seriatci, tarikatci, asiret kulturu dogudan batiya dogru kanalizasyon borularindan bok akar gibi akiyor. Butun pis isler; uyusturucu kacakciligi, kadin ticareti, tore cinayetleri... esittir Kurt.

>Senin kafan karisin hemso. Sordugum soruya cevap ver.

>bla blani yesinler senin. Yani Ingilizceyide ogrenmissin hahahaha Hic degilse dogrusunu soyle, blah blah blah

>Acinasi olan Kurtlermi? Iran ve Suriyedeki Kurtlere bak ondan sonra konus **cik agizli! Kurtlere kimlik bile vermiyorlar Suriyede. Birak secme ve secilme hakkini, emlak bile alamiyorlar Suriyede Kurtler. Yani Kurtler orda bir hic, yoklar orda Kurtler, yani Kurtler 0!

>Emperyalizmin usagi Kurtlere ozerklik yok. Bu ulkeyi birlikte kurtarmisiz, Canakkale ve kurtulus savasinda Kurtlerde savasmis. Birakin artik insanlarimizi uyutmayi, yeter artik, Kurtler kurtulus savasindada, Canakkale savasindada yoktu. Biz savasirken onlar Ingiliz ajanligi yapmakla ve isyanlar cikarmakla mesguldu. "Kurt Teali Cemiyeti" kurtulus savasinda neler yapmis bir bak, oku, arastir, kulaktan durtme bilgilerle karsima gelme.

>Hangi eşit haklar? Anadilinde eğitim yok, Güney Doğudaki belediyeler Kürtçe reklam pankartı açtıkları için dava ediliyorlar, insanlar kendilerini mahkemede anadilleriyle temsil edemiyorlar, meclis yasaklıyor dillerini, daha üç beş yıl önce "Kürt" diye bir etnisite devlet tarafından tanınmıyordu. Sadece o da değil Türk kamuoyunda Kürtlere karşı hep bir aşağılama var. Serdar Ortaç gibi ne idüğü belirsiz şaklabanlar sırf Kürtçe şarkı söylediği için sanatçılara saldırıyor.

>Senin ne yavsak biri oldugun belli. Soruma cevap ver; emperyalist pustlar Irakta oldugu gibi ulkemizi isgal etse, "Ulus devletler cagi gecti" diyerek onlarin cephesindemi yer alirsin, yoksa vatani icin savasan anti-emperyalist ulusalci cepheyemi katilirsin?

>Bence sen Kurtuluş savaşından daha da gerilere git. Şöyle birkan bin yıl öncesine falan. O zaman anadoluda kimler varmış bir bak.

>Bi kere benim Türkiyede yaşadığımı nerden çıkardın? 

>Turkler vardi. Geri zekali, anlasilan sende batililarin onumuze koydugu ideolojik amacli Turk tarihini iyi ezberlemissin. Orta Asyadan batiya gocler sadece kuraklik doneminde degil, taa buzul cagindan beri oldu. 1071'de Selcuklularin Anadoluya girisi son goctu. Sumerleri arastir, kimmis onlar. Sumer tabletlerini batili sahtekarlarmi okuyabiliyor yoksa Turklermi. Turklerin Anadoludaki varligi 15 bin yil oncesine dayaniyor. Turklere karsi nefretini kusmaya basladin.

>Kendi ağzınla dedin toprağın bir önemi yok. Ele mi geçirdi ABD? Sınırlarına mı kattı? İran'a karşı savaş da açsa bu madenleri gemilere yükleyip "hahahah yendik sizi kaptık madeni! :D" diyip gemilere yükleyip gidecekler mi? hadi 1900'lerde ingiliz kolonilerinden bahsediyor olsak tamam diyeceğim. abd'nin ırakı işgal etmesini haklı bulmuyorum ama amaç onların toprak veya kaynak elde etme girişminden öte radikal islamcıları barındırmayan kukla hükümet kurma istekleriydi.

>Kim s**ler nerde yasadigini? Sen bir Turk dusmanisin, o yeter. Bizim tarihimizi kucumseyip, "Ilkokul 1'den beri ayni terane" derken, batinin yazdigi boktan Turk tarihini kaynak gostermen senin ne kadar iki yuzlu oldugunu ortaya koyuyor. Kurtler Met uygarligindan gelmiyor. Met uygarliginin tasinda, magarasinda, tabletinde Kurdun esamesi yok. Kurtlerin ana yurdu Zagros daglaridir. Sultan Selim doneminde Anadoluya yerlestirildiler Alevi Turkleri katletmeleri icin.

>Yav sen harbi faşistmişsin. Bu kadar olur, Sümerlere Türk diyorsun. Yıkıl karşımdan bunu duymak bile hakaret gibi. İki saattir bi taşla tartışıyormuşum ben. Anadolu'da 1 tane Türk yokken burada Mezopotamya Uygarlıkları ve onların devamları vardı. O araştır dediğin kaynaklar senin gibi kızılderililere bile Türk diyen tarihten habersiz Faşistlerin uydurduğu zırvalar.

>Nato kafa nato mermersin sen be. Gercekten aptalsin sen. Topragin ustundekini ne yapsin, altindakini aldi ABD. Okyanus otesindeki sinirina nasil katacakti Iraki. Inanilir gibi degil! Tam bir bilgi fukarasisin sen. Soruma hala cevap vermedin. Vatanin icin savasirmisin, savasmazmisin?
SEN BIR EMPERYALIST POSTAL YALAYICISISIN

>Ben kimseye düşman değilim kimseye nefret kin kusmuyorum ama sen bunu Kürtler için yapıyorsun.

>Lan **cik, kizilderillilerde Asyadan gocmedir. Peki kizilderililerin dilindeki Turkce kelimelere ne diyeceksin, kilimlerindeki Turk motiflerine ne diyeceksin? Onlara Turk demek yanlis, Altaic demek daha dogru. ASIL SEN YIKIL KARSIMDAN EMPERYALIZMIN USAGI KURT.

>Sen batili iki yuzlu tarihcilerin Turker hakkinda yazdiklarini okuyup, kaynak gostermeye devam et. Birak ben vatanimi seveyim ve gerekirse onun ugrunda oleyim. Vatanini, milletini, kulturunu sevmek fasistlikse, yazin 3 sutun ustune haykiran puntalarla, "NOYAN DENEN TURK KADINI BIR FASISTTIR!". Senin gibilere gore Nazim Hikmette vatan hainiydi, cunku o bir kuvai milliyeci vatanseverdi. Neyse Turklere karsi nefretini kustugun iyi oldu, en azindan ne mal oldugunu anladik.

>Madem fasistim, irkciyim, o halde neden Laza, Cerkeze, Bosnaga,.. degilde Kurde fasistlik yapiyorum? Bir dusun! Sen Turk dusmanisin, hemde genlerinde var bu Turk dusmanligi. Nesin sen hemso? Kurt? Ermeni?

>Bahse girerim sen Ataturktende nefret ediyorsun. Neyse Ataturkun seveni kadar dusmanida var. Bir Turk-Mogol atasozu var: Bir kurdun ardindan 100 kopek havlamazsa, o kurt kurt degildir. Ataturk bir dahiydi, bir centilmendi, bir aydindi, ona istediginiz kadar hakaret ve iftira edin, hicbir sey elde edemezsiniz. GUNES BALCIKLA SIVANMAZ!

>1)NATO'ya karşı duran ve ona karşı her türlü mücadeleyi vermiş bir insanım.
2)Kızılderililer Türk değildir, alakası yoktur. O zaman Çinlilerde Türktür, Korelilerde. Asya'dan göç ettikleri Türk oldukları anlamına mı gelir? Benzer motiflere sahip olması Asya uygaralıklarını ortak kültür mirasından ileri gelmektedir.

3)Ben her türlü kaynağı da takip ederim ve muhakemesini yaparım, sen merak etme.
4)O kadar salaksın ki ben diğerlerine ırkçılık yapmam sadece buna ırkçılık yaparım gibi bir cümle kuruyorsun. Sanki o zaman ırkçıolmuş olmuyorsun, sanki bir b*k değişiyor.
5)Nazım'ın adını ağzına alma. Senin gibi faşistler yüzünden sürüldü, ne acılar çekti.

6)Atatürk'ün ne öğretilerini bilirsin ne de kişiliğini sonra kalkıp burda bana Atatürkçülük taslarsın.

>Senin ne olduğunu bilmiyorum ama olmadığın tek birşey var o da Atatürkçü. Atatürk'in Milliyetçilik öğretisi asla kafatasçılık değildir. Ama senin düşüncelerin adeta Hitler'den kafasından, Musollini'den çıkma. %0 örtüşüyorsun Atatürkle.

(Uzun bir süre sustu. Sonra ard arda yazmaya başladı yine)

>Bak yavrum, sana son soz: Ulus devletler bitti teorisi kuresel emperyalizmin ortaya attigi birseydir. Amaclari kucuk, zayif uluslari yok etmek ve o uluslarin tum dogal ve insan kaynaklarini iliklerine kadar somurmektir amaclari. Ulus devletler bitti teorisi kuresel emperyalist ulkeler icin gecerli degildir. Gelismis batili emperyalist ulkeler kendi ulus devletlerini asla tasfiye etmiyecekler, tam tersine, kucuk ulus devletleri yok ettikce, kendi ulus devletleri guclenecek.

>Yani kucuk ulus devletlerin parcalanip, tasfiye edilmesinden, buyuk ulus devletler karli cikacak, dahada guclenecekler. Sonuc: Kuresel emperyalist ulus devletlerin karsisinda duracak hicbir guc kalmiyacak. Kuresel emperyalist ulus devletler ittifakiyla tam bir "tek kutuplu" dunyayaya gidilecek ve tasfiye edilen kucuk ulus devletler kolelestirilecek.

>Kuresel emperyalist medyanin "ulus devletler bitti" propagandasinin altinda yatan niyeti arastirmadan, sorgulamadan, dusunmeden karsima gelip bu teorinin azgin savunuculugunu yapman, senin ne kadar basma kalip bilgi ve dogmalarla donatildigini gosteriyor. Ulkemizin uzerinde oynanan oyunlari bile goremiyecek kadar korsun. Nazim Hikmete gelince, o bir vatanseverdi, senin o "Degersiz toprak parcasi" dedigin vatan icin canini verirdi.

>Birak artik su emperyalizmin borazanciligini yapmayi. Ataturku savunuyor birde, Ataturk yasayipta su soylediklerini duysaydi, tokadi basardi suratina. Dogru diyorsun ben bir Turk milliyetcisiyim. Ben Arabin ideolojisi Islami red ediyorum, ben batinin irkci, iki yuzlu ideolojisinide red ediyorum, ben ozgun Turk kulturunu destekliyorum. Ben Atamizin olumunden sonra dondurulan Turk ronesansini yeniden baslatmak istiyorum. Vatanima goz dikenin gozunu oyarim.

>Nazım toprak için değil, üstünde yaşıyanlar için canını verirdi. Farkınız burda.

(tartışma halen devam ediyor, müdahil olmak isteyene söz konusu video linkini özel mesajla gönderebilirim)