Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazıları Asker Devleti İster;
Bazıları da polis!
Ben ise eli silahlı kimseyi, en başta kampüslerde görmek istemiyorum.
http://haber.gazetevatan.com/universitede-olaganustu-hal/349392/1/Manset
Yoldan geçeni tuttu polis yaptı. Bugunler içinmiş demek ki.
Akp aslında çok sistemli çalışıyor. Önce askeri kontrol altına aldılar sonra medyayı şimdi de öğrencileri, zaten bunlar ellerinde olduğu zamn kimseden korkmalarına gerek yok.
İlk defa caperle aynı düşünüyoruz. Ya düşüncemizde bir hata var ya caperde :)
Yoldan geçeni tuttu polis yaptı.
http://www.kamudanhaber.com/kamupersoneli/emniyet-personeli/polislerin-egitim-seviyesi-yukseliyor.htm
Önceki yıllarda, lise mezunu yada üniversite mezunu, 26 yaşından gün almamıs T. C. vatandası herkes polisliğe basvurabilirdi.
Ya şimdi?
Emniyet Teşkilatı Kanunu ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
TBMM’ye sunulan tasarıya gerekçe olarak AB standartları gösterilirken, 4 yıllık üniversite mezunu, 28 yaşından gün almamış olmak gibi kriterler aranacak; askerliğini yapanlar için ise yaş sınırı 30.
Tasarıya göre, en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınacak.
Böylece, polis meslek eğitimine alınacak erkek ve kadınlar için 27 olan yaş sınırı 28′e, askerliğini yapmış erkekler için 29 olan yaş sınırı da 30′a çıkartılıyor.
Kaynak, http://www.destegi.com/polis-olma-sartlari-2010/
Değişiklik kapsamında sadece eğitim ve yaş da yok. Genel görünüm ve sağlık bölümünde;
http://www.focushaber.com/polis-olma-sartlari-degisti-h-9184.html
Bu gün itibarı ile bu kurumdan en çok yakınacak olan Ergenekon sanıkları dahi Polislerin yeni çehrelerinin, bilgilerinin ve davranışlarının eski polislerden çok çok ilerde olduğu itirafları dururken verdiğiniz bilgiye karşılık size;
YALANCI
dersek, bunu aşağılama olarak kabul etmezsiniz umarız.
Saygı, herşeyden önce...
İlk defa caperle aynı düşünüyoruz. Ya düşüncemizde bir hata var ya caperde :)
Bu gün itibarı ile bu kurumdan en çok yakınacak olan Ergenekon sanıkları dahi Polislerin yeni çehrelerinin, bilgilerinin ve davranışlarının eski polislerden çok çok ilerde olduğu itirafları dururken verdiğiniz bilgiye karşılık size;
YALANCI
Bence asıl yalancı sensin maho hacı...
Eli silahlıların dayatmaları ve zorbalıklarına karşı olmak anlamında benle aynı düşündüğünü belirtmene rağmen, sinsi sinsi polis ve devletini savunmaktan da geri durmuyorsun...
Düşüncelerinizde de bir hata yok, zira sorun; samimi olmamanız...
AKP döneminde iyi şeyler olduyu vurgulamaya çalışırken, sıklıkla saçmalıyorsunuz.
Ör;
Geçen yıl(AK partisi döneminde) aldığım piyango biletine 100 TL çıktı.Ne güzel değil mi hacı?:lol:
Çok değil 25 sene evvel, 2 yıllık fakülteleri bitirenler öğretmen olabiliyordu ve hatta mektupla öğretmen olanları da bilirim...Yine hemşireler lise mezunu idi.Şimdi hemşireler üniversite mezunu ve bunun sebebi AK partisi midir?
Yine 30 senelik diş hekimlerinin diplomalarında "dişçilik yüksek okulu" yazar...Şimdi fakülte mezunuysa dişçiler, sebebi AK partisidir, değil mi, maho hacı?
Komiksin...
Yalancılığı Sn. Axial için kullanmış idik, caper üstüne alınmış.
Tepkiselliğin bu kadarı seçme deneylerde dahi görülmez.
Dedik ya biryerlerde hata var.
caperciğim yine debelenmekte...
Nevi şahsına münhasırsın vesselam. :)
Polisliğe giriş şemalini dökünce polis ve devletini savunan olarak yaftalandık.
Sima ile alay olunmaz amma caperciğim senin şaşılığın sadece gözlerinde kalmamış, beynine de sıçramış.
Çok değil 25 sene evvel
Biz o kadar gerilere gitmedik. Yapılan değişiklik 2004 yılından itibaren başlıyor.
Biz komiksek size ne denir merak ediyoruz.
Tepkisellik ve deney deyince, birkaç yazımızda aklımıza gelen deneyi açıklamak farz oldu.
Efendim deneyimizin konusu, acı öğrenilir mi, sorusuna yanıttır.
Yeni doğan iki köpek yavrusunu ayrı birer bölüme almışlar.
Birine her gün şu veya bu şekliyle acı verici hareketlerde bulunulurken, diğerine acı ve dış etkilerden tamamen arındırmışlar.
Belirli bir zaman sonra acı verilen köpek yavrusu gördüğü tüm hareketlere sinirlenip havlarken acı tattırılmamış olan köpeğe uygulanan şiddette dahi havlamadığı ve kaçmadığı tespit edilmiş.
Ne diye yazdık bu deneyi? Unuttuk :)
Neyse efendim yine sona bağlayalım.
Saygı, herşeyden önce... (Hak etmeyenlere bile...)
YALANCI
Saygı, herşeyden önce...
Syn mhmd,
Kötü söz sahibine aittir dersek umarım sizde aşağılama olarak kabul görmezsiniz. Fakat verdiğiniz bilgilerde bir hata olmalı ki benim yakın arkadaşım sadece kpss den 70 aldığı için polis olabildi. Polis meslek okuluna falan da gitmedi. Yaş olayını bilmiyorum çok ta önemli değil sonuçta polis kadrosunda azalma mı oldu artma mı? Eğer ki polis olmanın şartları eskiden kolaydı şimdi zor diyorsanız da bu daha vahim bir durum. Demek ki insanlar kolayken olmadıkları bir mesleğe üniversite mezunu olup işsiz kaldıkları için başvuruda bulunmaktalar.
Demek ki insanlar kolayken olmadıkları bir mesleğe üniversite mezunu olup işsiz kaldıkları için başvuruda bulunmaktalar.
Bu siteyi sevmemizin nedenisiniz Sn. axial.
Bu açıyı biz başka bir yerde bulamayız.
Bu yönden düşünmedik, düşüneceğiz.
Saygı, herşeyden önce...
Bende istemiyorum, ayrıca taksim meydanındaki polisleri orda görmek istemiyorum, bir dönem her geçişimde kimlik sormalarından gına gelmişti,yolumu değiştiriyordum, artık gezi parkına karargah kuracaklarmış. Polis dışında eli silahlı özel güvenlikçiler var,kendini düşmanından korumak için silah alan insanlar var, şiddet olaylarıda artmaya başladı başımız ağrıyabilir bu silahlanma yarışından..
Saygılarımla
Yalancılığı Sn. Axial için kullanmış idik, caper üstüne alınmış.
Tepkiselliğin bu kadarı seçme deneylerde dahi görülmez.
Dedik ya biryerlerde hata var.
caperciğim yine debelenmekte...
Nevi şahsına münhasırsın vesselam. :)
Biliyorum maho hacı.Kişi kendinden bilirmiş ya, herkesi ortalama zeka sanıyorsun!
Ben sana axial değil sen yalancısın dedim ve hala aynı görüşteyim.
Yoksa bu konuda polisi neden savunasın ki?
Söylemin ile eylemin değil, yine de söylemin çelişiyor.Çünkü, iddia ettiğin üzere ne sivilsin ne de demokrat!
Sadece işine geldiğinde sivil ve yine işine geldiğinde demokratsın.Aslında bas bayağı fetoist liboşsun maho hacı...
Aslında bas bayağı fetoist liboşsun maho hacı...
Eyvallah sapperciğim...
Saygı, herşeyden önce... (Hak etmeyenlere bile...)