PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İncil,Zebur ve Tevrat'tan Mucizeler

Dark_Prince
10-01-2011, 15:40
Yaptığım araştırmalar sonucu İslamcıların çoğu mucize iddiasının Tevrat,İncil ve Zebur kaynaklı olduklarını gördüm.Ve yazımı paylaşmak istiyorum,belki yararlı olabilir.

Denizlerin Karışmaması

Tevrat - ÖZDEYİŞLER : Özd.8: 29 Sular buyruğundan öte geçmesinler diye denize sınır çizdiğinde, Dünyanın temellerini pekiştirdiğinde,

Tevrat - VAİZ : Vai.1: 7 Bütün ırmaklar denize akar, Yine de deniz dolmaz. Irmaklar hep çıktıkları yere döner.

Bu ayetler denizlerin birbirine karışmamasına işaret ediyor.Irmakların denize akıp,çıktıkları yere geri dönmesi demek; ırmak suyunun deniz suyuyla karışmayıp,deniz suyundan ayrı olarak tekrar çıktığı yere dönmesi demektir.Yinede deniz dolmaz demesi zaten karışmadığını açıkça belirtiyor,eğer karışsaydı deniz suyu miktarı artardı.

Zaten ilk ayette de sular buyruğundan öte geçmesinler diye denize sınır çizdiğini söylüyor,bu ayetler açıkça tatlı ve tuzlu suyun karışmadığına işaret eder.

Kur'an elbetteki bunu ya Tevrat'tan ya da herhangi bir kaynaktan alıntılamış olmalıdır,çünkü Kuran'dan binlerce yıl önce bilinen birşey.

Günahkar Alın

Bu konuda Kur'an'da geçen ayetleri mutlaka duymuşsunuzudur.Ve bazı müslolar bu ayetlerin bilimsel niteliğinden bahsederler,hem de her yerde.Kur'an'daki ilgili ayetler şunlar:

Alak: (15-16) Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız.

Bu müsloların en ünlülerinden olan Harun Kahya sitesinde şunları kaydeder:

Kendi kendini kontrol edebilme, olgunluk, sonuç çıkarma, ince düşünceli ve nazik olma, kararlılık gibi Kuran’da övülen pek çok olumlu davranış beynimizin ön lobu tarafından kontrol edilir. Normal bir insanın beyninin ön lobunda yüksek bir hareketlilik olduğu bilinmektedir. Bu hareketlilik, insanın duygularının farkına varmasını sağlar. Sevgi, mutluluk, korku, pişmanlık, suçluluk gibi duygusal reflekslerin varlığı, kişinin beynindeki ön lobunun iyi çalıştığını gösterir. Beynin ön lobunu çalıştıran mekanizmayı inceleyen bilim adamları hayranlık uyandırıcı sonuçlarla karşılaşmışlardır.

Yukarıdaki ayette geçen ''günahkar alın'' ifadesini ön loba yoruyor.Neyse az ayrıntı öz bilgi ilkesine dayanarak ben size siteyi veriyim oradan okursunuz:

http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr/Pg/WorkDetail/Number/20405

İncil'deki Yeri

Vahiy - BÖLÜM 7 : Va.7: 3 "Biz Tanrımız'ın kullarını alınlarından mühürleyene dek karaya, denize ya da ağaçlara zarar vermeyin!"

Kırmızı yere dikkat edersek ön loba işaret ettiğini görürüz.Yukarıda Kahya'dan alıntıladığım ön lobla ilgili yazı bu ayeti açıklamada da kullanılabilir.Doğaya zarar verilmesine duyarlı insanlar karşı çıkabilir,bu durumda hiçbir engelle karşılaşmadan zarar vermenin en mantıklı,en kolay yolu alnı(ön lobu) mühürlemektir.Mühürsüz alın duyarlılık,sevgi demek,mühürlü alın ise sevgisizlik,merhametsizlik demektir.Ön lobla ilgili bu bilimsel keşif İncil'deki bu ayetin tefsiri olup,Kur'an İncil'den kopyalamıştır.

7 Kat Gök

İncil ve Tevrat'da gök kelimesi çoğunlukla çoğul olarak(gökler) geçer.Aslında bu göğün taa binlerce yıl önce katmanlaştırıldığına kanıttır.Yoksa tek gök var neden ''gökler'' diye çoğul ifade edilsinki?Peki bu 7 nedir,neden 7 rakamı?Bunun cevabını İncil'de bulabileceğimize inanıyorum:

7 bir tür uğurlu rakam olabilir.Bu rakamı çoğu şeyde görebiliriz.Örneğin:

1.Gökkuşağı 7 renktir.
2.Gözle görülebilen 7 gezegen vardır.
3.Yahudiler için çok önemli olan Ülker ve Orion takımyıldızları 7 yıldızdan oluşur.

Daha birçok şeyde görebiliriz bu 7 rakamını şimdilik aklıma başka gelmedi,İncil'de 7 rakamına bakalım o zaman daha anlaşılır olacak:

1. Vahiy.5: 1: 7 Mühürlü tomar(Son mühür açılınca kıyamet kopar,Supernaturalde öyle görmüştüm :)

2.Vahiy.17:3 Yedi başlı canavar.

3.Vahiy.4: 5 Tanrı'nın 7 ruhu.

4.Vahiy.8: 2 Tanrı'nın 7 meleği.

5.İbraniler'e Mektup.4: 4 Tanrı yedinci gün dinlendi.

6.Tevrat - AMOS : Amo.5: 8 Ülker ve Oryon Takımyıldızları 7 yıldızdan oluşur.(Bu Tevrat'tandı)

Ve daha birçok örnek verilebilir.Görüldüğü gibi 7 rakamına kutsiyet verilme olasılığı yüksektir.Belkide herşeyi 7 tane olarak düşündüler gökler de dahil.Şimdi bu 7 tane gök meselesine en yakın olan ayete geçelim,bence bu ayet çok ciddi şekilde 7 tane göğe işaret ediyor.Ayet bu:

Vahiy.10: 2-3 Elinde açılmış küçük bir tomar vardı. Sağ ayağını denize, sol ayağını karaya koyarak aslanın kükremesini andıran yüksek sesle bağırdı. O bağırınca, yedi gök gürlemesi dile gelip seslendiler.

Vahiy - BÖLÜM 10 : Va.10: 4 Yedi gök gürlemesi seslendiğinde yazmak üzereydim ki, gökten, "Yedi gök gürlemesinin söylediklerini mühürle, yazma!" diyen bir ses işittim

Kırmızıya boyadığım yere dikkat edin ''yedi gök gürlemesi''.Bu ayetten göğün 7 kat olduğu çıkmıyor mu?Zaten İncil'de dediğim gibi gök kelimesi çoğunlukla ''gökler'' olarak çoğul formda geçer.7 tane gök olacakki 7 tanede gök gürlemesi olsun.Her göğe bir gürleme yani.Bir ayet daha:

Vahiy - BÖLÜM 21 : Va.21: 1 Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gökle yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.

Bu ayetin hikayesini bilmiyorum ama Muhammed'in Mirac'a yükselmesi gibi birşey olabilir.Sonuçta bir gökten diğerine geçişi anlatıyor.

Neyse uzun lafın kısası bu 7 gök binlerce yıl önceden bilinen bir şey.

Yeryüzünün ve Dağların Temelleri

Nebe: (6-7) Biz, yeryüzünü bir döşek, dağları da birer kazık yapmadık mı?

Kuran'ın bu ayetinde dağların kazık gibi oldukları söyleniyor.Mucizeciler bu ayet için;önceden dağların bu yönü bilinmiyordu,dağların dışta kalan boyları kadar toprak altındada uzantıları var ve bu yönüyle yeryüzüne çivi gibi çakılı olduğunu söylüyorlar.Ve bunun Kur'an'dan önce bilinmediğini iddia ediyorlar.Tabi işkembeden sallamak kolay,bakınız Tevrat ve Zebur'dan birkaç ayet:

Tevrat - MİKA : Mik.6: 2 Ey dağlar ve yeryüzünün sarsılmaz temelleri, RAB'bin suçlamasını dinleyin. Çünkü RAB halkından davacı, İsrail'den şikâyetçi.

Zebur-Mez.18: 7 O zaman yeryüzü sarsılıp sallandı, Titreyip sarsıldı dağların temelleri, Çünkü RAB öfkelenmişti.

Tevrat - YASANIN TEKRARI : Yas.32: 22 Çünkü size karşı öfkem ateş gibi tutuşup.Ölüler diyarının derinliklerine dek yanacak.Yeryüzünü ve ürününü yutup yok edecek.Ve dağların temellerini tutuşturacak

Zebur - 104. Mezmur : Mez.104: 5 Yeryüzünü temeller üzerine kurdun, Asla sarsılmasın diye.

Bu ayetlerde açıkça görülüyorki,dağların toprak altında kalan kısımları(temelleri) Kur'an'dan binlerce yıl önce bilinen bir gerçekmiş.Bilim Kur'an'ı doğruluyorsa,Tevrat'ı daha fazla doğruluyor demektir.Sadece dağların değil yeryüzünün temellerinden bile bahsedilmektedir.

Big Crunch:Evrenin Sonu

Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)

Mucizeci Müslümanlar bunun bugünkü bilimin evrenin yokoluşuyla ilgili olan bir teorisiyle paralel olduğunu ve bu teorinin Kur'an'la doğduğunu söylüyorlar bu ayetleri referans alarak.Peki bu ayetinde Tevrat'tan kopyalandığını bilselerdi naparlardı?Evet her zamanki gibi bu ayetler de Tevrat kaynaklıdır.İşte Tevrat'daki yeri:

Vahiy - BÖLÜM 6 : Va.6: 14 Gökyüzü dürülen bir tomar gibi ortadan kalktı. Her dağ , her ada yerinden sökülüp alındı.

Tomar dürülerek rulo biçimine getirilmiş kağıda denir.Ayette geçen dürülen tomar ifadesinden normal kağıdı anlıyoruz,henüz dürülü değil.Bu ayet Kur'an'dan daha net bir şekilde Big Crunch'a işaret etmektedir.Muhammed'in tek yaptığı gökyüzü daha önceden yok olmadı kıyamette yok olacak düşüncesinden yola çıkarak bu ayeti kıyamete yormasıdır.Mucizeci Kahya'nın sitesinde bu mucize yalanının ballandırarak anlatılışını ayrıntılarıyla bulmanız mümkündür,buyurun link:

http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr/Pg/WorkDetail/Number/4683

İncil'de Işık Hızı Mucizesi

Secde 5:Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür . Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir.

Kur'an'ın bir güne bin yıl demesini ışık hızına yoruyor mucizeperestler.Bakınız bu İncil'den alıntıdır:

Petrus'un İkinci Mektubu - BÖLÜM 3 : 2.Pe.3: 8 Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab'bin gözünde bir gün bin yıl , bin yıl bir gün gibidir.

Aşağıda da mucize yalanının videosu:

http://www.video.remixmuzikler.com/75433/Isik_Hizi_1400_Yil_Onceden_Kuranda_Mevcut.html

TEVRAT'TAKİ ÇOK ŞAŞIRTICI BİR MUCİZE:UFO

Lütfen baştan sona okuyunuz,bence bu Ufoları bile kanıtlayabilecek bir ayet.En azından birçok insanın kesin şekilde Ufolara inanmasının nedenidir bu ayetler.Açıkçası bende onlardan biriyim:

(Tevrat,Hezekiel)

«Ve otuzuncu yılda, dördüncü ayda, ayın besinci gününde, ben
Kebar ırmagı yanında sürgünler arasında iken vaki oldu ki, gökler
açıldı… Ve baktım, ve iste, kuzeyden buran yeli, durmadan ates
saçan büyük bir bulut geliyordu, çevresinde parıltı ve ortasında
sanki ates ortasında ısıldayan maden. Ve onun ortasından dört
canlı yaratık benzeri çıktı. Ve onların görünüsü söyle idi: Onlarda
insan benzeyisi vardı ve her birinin dört yüzü vardı ve onlardan
her birinin dört kanadı vardı. Ve ayakları dogru ayaklardı; ve
ayaklarının tabanı buzagı ayagının tabanı gibiydi ve cilâlı tunç gibi
pırıldamakta idiler.»

Görüldügü gibi Hezekiel aracın yere nasıl indigini ayrıntılarıyla anlatıyor: Kuzeyden, ısıklar saçan, pırıldayan bir sey, çöl kumlarını havalandırarak yaklasıyor ve yere konuyor. Tevrat ikide birde Tanrı’nın her yerde bulundugunu belirtir. Öyleyse Tanrı burada neden belirli bir yönden geliyor? Hem her seye kadir olan Tanrı’nın istedigi yere gitmesi için bu kadar gürültü patırtı çıkarmasına gerek var mıdır?

Durumu biraz daha aydınlatmak için Hezekiel tanıklıgını izleyelim:

«Ben canlı yaratıklara bakarken, iste canlı yaratıkların yanında,
onların her yüzü için yerde bir tekerlek vardı. Tekerleklerin ve
yapılarının görünüsü zümrüt gibi idi; ve dördünün benzeyisi ve
görünüsleri ve de yapıları sanki tekerlekler içinde tekerlek.
Yürüdükleri zaman dört yanlarına da giriyorlardı; dönmeyerek
yürüyorlardı. Tekerlek çemberleri ise yüksekti ve korkunçtu; ve
dördünün çemberleri çepçevre gözlerle dolu idi. Ve canlı
yaratıklar yürüdükçe, tekerlekler onların yanında yürüyorlardı; ve
canlı yaratıklar yerden yükseldikçe, tekerlekler yükseliyorlardı.»

Anlatımın sasırtıcı ölçüde güzel oldugu göze çarpıyor. Hezekiel tekerlek içinde tekerlek oldugunu ve tekerleklerin yürürken dönmediklerini söylüyor. Tekerleklerin çok hızlı dönmesi yüzünden olusan, çok belirgin bir göz yanılması! Anlasılan, Hezekiel, Amerikalıların bugün çölde ve bataklık bölgelerinde kullandıkları araçların bir benzerini görmüstü. Bu durumda tekerleklerin kanatlı yaratıklarla birlikte havaya yükselmesi de açıklıga kavusuyor. Çünkü çok amaçlı araçlar; sözgelisi bir amfibik helikopter havalandıgı zaman, dogal olarak, tekerleklerinide beraberinde götürür…

Hezekiel’i dinlemeye devam edelim:

«Ve bana dedi: Âdemoglu, ayak üzerine dikil de seninle
söyleselim… Ve arkamdan: Rabbin izzeti kendi yerinden mübarek
olsun diye büyük bir gürleme sesi isittim. Ve canlı yaratıkların
kanatları birbirine dokundukça onların sesini ve yanlarındaki
tekerleklerin gürültüsünü; büyük gürleme sesini isittim.»

Hezekiel aracın kesin tarifini yaptıktan baska, nasıl havalandıgını da anlatıyor. Tekerlek ve kanatların ‘büyük gürleme sesi’ çıkardıgını söylemesi, onun bu olaya kesinlikle tanıklık ettiginigösteriyor. ‘Tanrılar’ Hezekiel’Ie konustuktan ve ülkenin yasalarını düzeltmesini emrettikten sonra onu yanlarına alarak götürüyorlar ve korkmamasını yurdunu henüz yüz üstü bırakmadıklarınısöylüyorlar. Bu olay Hezekiel’i öylesine etkilemis olmalı ki, aracı degisik bölümlerde bıkmadan usanmadan anlatmaya devam ediyor. Üç yerde daha. ‘Dört yöne gidebilen ve giderken dönmeyen tekerleklerden’ söz ediyor.

Özellikle etkilendigi nokta aracın ‘çepçevre gözlerle dolu’ olusu. Tanrılar ona gözleri oldugu halde görmeyen, kulakları oldugu halde duymayan bir «asi evinin» ortasında oturdugunu söylüyorlar. Yurttasları hakkında iyice aydınlandıgını görünce, bu tür ziyaretlerde hep oldugu gibi, yasalarla ilgili ögütler, emirler ve düzgün bir uygarlık için gereken ipuçları vererek gidiyorlar. Hezekiel görevini benimsiyor ve ‘tanrıların’ emirlerini yaymaya koyuluyor.

Bir kez daha degisik sorularla karsı karsıyayız.Hezekiel’Ie kimler konusmustu? Bunlar nasıl yaratıklardı? Kelimenin geleneksel anlamıyla ‘tanrı’ olmaları imkânsızdı; çünkü bir yerden ötekine gitmek için araç kullanılıyordu. Böylesine bir hareket ise, her seye kadir olan Tanrı ile kesinliklebagdasmıyordu.

Görüldüğü gibi bu mucize Kur'an'danda diğer kitaplardanda kat kat şaşırtıcı ve üstün.Adam resmen Ufoları anlatıyor.

Bu yazının tamamına:

http://dinsizdeist.blogspot.com/2010/11/tevrattan-uzayllara-kantlarhezekiel.html

Linkten ulaşabilirsiniz.

Son Söz

Hep birlikte mucize denilen pek çok Kur'an ayetinin Tevrat,İncil ve Zebur kaynaklı olduklarını gördük.Halbuki milyonlarca insan araştırma yapmadan sadece inandıkları için bu ayetlerin Kur'an'dan başka hiçbir yerde geçmediğine ve dolayısıyla bilimsel mucize olduğuna inanıyor.Çoğu mucize denilen ifade Kur'an'dan önceki dönemlerde yazılmış Arap şiirlerinde bile görülebiliyor.Tam bir araştırma yapmadan inanmak mantıkdışıdır.

Belki Muhammed'den önce daha nice ilginç bilgiler mevcuttu da bu kaynaklar kayboldu,günümüze gelemedi.Belki Muhammed Kur'an'ı tamamen farklı bir kaynaktan alıntıladı ve millet durumu çakmasın diye tüm kaynakları yokettirdi.Belki o devirde birçok bilimsel keşif yapıldıda kayda geçmedi vs. vs. vs. Bunları asla bilemeyiz hertürlü şey olabilir.Kur'an'dan önce bilinmiyordu demek kanıtlanamaz tamamen hayali bir iddiadan öteye gidemez ne yazıkki.Allah Kur'an'a inandırmak için daha sağlam,şüphe bırakmayacak yollar seçmeliydi.

KAYNAK:http://dinsizdeist.blogspot.com

hercümerç
21-01-2011, 00:06
Tekerlek içinde tekerlek derken tekerleğin ne olduğunu biliyor, bunu bildiğine göre at arabalarınıda biliyor, at arabalarını bildiğine göre onların hızlı giderken tekerlerinin teker içinde teker olarak gözüktüğünüde biliyor. Bence Hezekiel ya sanrıları olan bir üşütük, ya da iyi bir hayalperest.
Müslümanlar herşeyi kökünden araştırsa bence en azından %50'si dinini bırakır. Çalışma için teşekkürler.

Dark_Prince
23-01-2011, 08:37
Evet dostum tekerleğin ne olduğunu biliyor fakat şöyle sıraladığımızda çok ilginçleşiyor:

Uçan bir maden,tekerlekleri var,içinde yaratıklar var ve tekerlekleri daha önce gördüklerinden farklıymışçasına heyecanla anlatıyor.Yaratıklar gittikçe tekerlekler dolayısıyla metal araç gidiyor,yaratıklar yükseldikçe tekerlekler(maden araç)da yükseliyor.Ve büyük bir gürleme sesiyle kalkıyor.

Böyle sıraya koyduğumuzda açıkça uçan bir metal araçtan bahsettiği ortada.Ya gerçekten şahit oldu ya da hayal gücü bayaa bir ileriydi.Bence gerçekten şahid olmuştur.Ve Kur'an mucizecilerinin öne sürdükleri ayetlerle karşılaştırdığımızda görüyoruzki Kur'an'daki mucizeyse bu mucize üstü bir mucize.Bakınız mucizeperestlerin uçak teknolojisine yorduğu ayetler:

"Süleyman için de, fırtına biçiminde esen… rüzgara (boyun eğdirdik) ki, kendi emriyle, içinde bereketler kıldığımız yere akıp giderdi. Biz herşeyi bilenleriz. (Enbiya Suresi, 81)
Yukarıdaki ayetten anlaşıldığı üzere Allah, rüzgarı, Hz. Süleyman'ın emrine vermiş ve çeşitli işlerinde bir araç olarak kullanmasına imkan sağlamıştır. Bu ayetle, Hz. Süleyman döneminde olduğu gibi, gelecekte de rüzgar enerjisinin, teknolojide kullanılacağına işaret ediliyor olması muhtemeldir.

Süleyman için de, sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgara (boyun eğdirdik)... (Sebe Suresi, 12)Yukarıdaki ayette yer alan "… sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgara (boyun eğdirdik)…" ifadesi ile de Hz. Süleyman'ın çeşitli bölgeler arasında hızlı bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekiliyor olabilir. Hz. Süleyman, kendi döneminde, günümüzdeki uçak teknolojisine benzer bir teknolojiyi kullanıp, rüzgarla hareket eden vasıtalar meydana getirmiş ve bunlar aracılığıyla birbirine uzak mesafeleri kısa sürede almış olabilir. Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
Dolayısıyla yukarıdaki ayetlerle, günümüzdeki yüksek uçak teknolojisine dikkat çekiliyor olması muhtemeldir"

Kahya gibiler böyle işkembeden mucize sallayabiliyorlarsa,Musevilerin sallamaya gerek duymadan direk mucize demeleri çok normal olur.

Müslümanlar kuranı mealden okusalar dinlerini bırakmaya yeter bence,ben Kur'an'ı okuduğumda ancak bırakabildim dini.

Rica ederim dostum,yararlı bir çalışma olduysa ne mutlu bana. :)

Evren34
10-02-2011, 16:44
Şimdi burda neyi dayanak göstermeye çalışıyorsunuz pek anlamadım? biz müslümanlar olarak zaten bu kitaplara inanıyoruz insanlar bir kısmını tahrif etmiş bir kısmında ise Allah kelamı olabilir buda Tevrat,Zebur,İncil ve Son Kitap Kur'anda Aynı Cümle Kullanımı olarak göze çarpmazmı?Yani Tevratında,Zebur'unda,İncil'İnde Allah katından olmasına deilil değilmidir bu?

ahmetsln
10-02-2011, 19:12
Sayın Evren34 bu daha çok kuranda mucizelerin alıntı olduğunun kanıtıdır.

Evren34
11-02-2011, 13:23
Sayın Evren34 bu daha çok kuranda mucizelerin alıntı olduğunun kanıtıdır.

Aslında birliyormusunuz ben müslümanlara Kızıyorum böyle saçma cümlelere bile tafiz veriyorlar,Tek bir cevap bence yeterli Tevrat,Zebur,İncil,Kuran Allahın sözüdür Kur'an hariç diğerleri tahrif edilsede İçinden Bir kısım rahman sözcükleri çıkabilir buda Allahın kitabının olduğunun bire bir kanıtıdır bence Neyi aramaya çalıştığınız bilmiyorum ama şunu söylüyebilirimki Kitaplarına inanmak imanın şartlarındandır. :) yani tevrat,zebur,incil,kuran hepsi bana kutsaldır.

arslanik
14-02-2011, 12:53
Aslında birliyormusunuz ben müslümanlara Kızıyorum böyle saçma cümlelere bile tafiz veriyorlar,Tek bir cevap bence yeterli Tevrat,Zebur,İncil,Kuran Allahın sözüdür Kur'an hariç diğerleri tahrif edilsede İçinden Bir kısım rahman sözcükleri çıkabilir buda Allahın kitabının olduğunun bire bir kanıtıdır bence Neyi aramaya çalıştığınız bilmiyorum ama şunu söylüyebilirimki Kitaplarına inanmak imanın şartlarındandır. :) yani tevrat,zebur,incil,kuran hepsi bana kutsaldır.

Sayın Evren34 ; size göre kutsal olabilir ve buna saygı duymak gerekir.Fakat biraz araştırma yapsanız görürsünüz ki büyük dinler olarak adlandırılan inanışların tamamı , geçmiş dönemlerdeki efsanelerden ve yazıtlardan alıntıdır.Örneğin ; Hz. İsa nın hayatının neredeyse aynısı geçmişte ' tapılan ' güneş tanrısı nın hayatıdır.Araştırma yapmanızı öneririm.

Dark_Prince
14-02-2011, 21:16
Şimdi burda neyi dayanak göstermeye çalışıyorsunuz pek anlamadım? biz müslümanlar olarak zaten bu kitaplara inanıyoruz insanlar bir kısmını tahrif etmiş bir kısmında ise Allah kelamı olabilir buda Tevrat,Zebur,İncil ve Son Kitap Kur'anda Aynı Cümle Kullanımı olarak göze çarpmazmı?Yani Tevratında,Zebur'unda,İncil'İnde Allah katından olmasına deilil değilmidir bu?

Sevgili dostum,

bu Kur'an'ın mucizeleri bile eski yazılardan kopyaladığının kanıtıdır.

Saygılarımla...

Evren34
14-02-2011, 21:54
Sevgili dostum,

bu Kur'an'ın mucizeleri bile eski yazılardan kopyaladığının kanıtıdır.

Saygılarımla...

Sevgili dostum sümerlere peygamber gelmediğini nerden biliyoruz? saygılarımla esen kalın

Dark_Prince
14-02-2011, 21:58
Sevgili dostum;

Sümerlerde tek tanrı inancına rastlanmaz,eğer peygamber gelse en azından Allah adını görürdük yazıtlarında,değil mi?

Ayrıca geldiğini nereden biliyorsun?

Saygılarımla...

ahmetsln
14-02-2011, 21:58
Sümerler hakkında elimizde varolan bilgilerde onlara bir peygamber gelmediği, bunun dışında kuran,tevrat vs diğer kutsal kitaplarda da bununla ilgili bir içerik bulunmaması kanıttır.

(Sayın Dark_Prince benden hemen önce yanıtlamış.)

Evren34
14-02-2011, 22:06
Sevgili dostum;

Sümerlerde tek tanrı inancına rastlanmaz,eğer peygamber gelse en azından Allah adını görürdük yazıtlarında,değil mi?

Ayrıca geldiğini nereden biliyorsun?

Saygılarımla...

Güzel arkadaşım Allah arapçadan Dilimize yerleşmiş yaratıca karşılık gelen bir sözdür bunu tartışmayı çok abes görüyorum çünkü diller muhakak bir birlerinden etkilenecektir.Tıpkı saat,fırat ve bir çok yabancı söz gibi

ikinci olarak şunu belirtmek isterim ki kur'anda ismi geçen peygamberlerden sonra bile dinler unutulmuş putperestliğe dönülmüştür.Hemen eklemeliyimki Sümerler yazının rastlandığı ilk insan topluluklarıdır,bu yazıtlarda neyin tanrı kelimesine eş olduğunu yahut neyin peygamber anlamına geldiğini çözmek binlerce yıl alabilir bugün çözülebilenler yanlışlanabilir olduğundan ne yazdıkları konusunda tam kesin kesin bilgiler yoktur
124.000 peygamberi unutma bence
sağlıcakla kalın esenlik dilerim.

ahmetsln
14-02-2011, 22:18
Güzel arkadaşım Allah arapçadan Dilimize yerleşmiş yaratıca karşılık gelen bir sözdür bunu tartışmayı çok abes görüyorum çünkü diller muhakak bir birlerinden etkilenecektir.Tıpkı saat,fırat ve bir çok yabancı söz gibi

ikinci olarak şunu belirtmek isterim ki kur'anda ismi geçen peygamberlerden sonra bile dinler unutulmuş putperestliğe dönülmüştür.Hemen eklemeliyimki Sümerler yazının rastlandığı ilk insan topluluklarıdır,bu yazıtlarda neyin tanrı kelimesine eş olduğunu yahut neyin peygamber anlamına geldiğini çözmek binlerce yıl alabilir bugün çözülebilenler yanlışlanabilir olduğundan ne yazdıkları konusunda tam kesin kesin bilgiler yoktur

Bu isim konusunda bu kadar konuşan ben bir tek sizi gördüm efendim. Tanrı kavramı, eski yunanlılarda "yaratıcı" sıfatı bile taşımıyor. Tanrı vasfı panteistlerde dahi farklıdır.
Tanrı demek yaratıcı güç demek değil sadece.Tanrı kelimesinin binlerce anlamı vardır.
Tanrı 'nın farklı anlamları şunlarda da mevcuttur; Neo-spiritüalizm,Mistisizm gibi..

Diyeceğim her tanrı allahın özelliklerini taşımaz.Bu yüzden tanrı demek allah demek değildir efendim. Özellikle çok tanrılı dinler tamamen tek tanrılı dinlerden farkla ayrılır.

Kısacası tanrı demek ne allah demek ne yehova demektir.Tanrı her toplumda farklı vasıflar taşımıştır.

Evren34
14-02-2011, 22:33
Bu isim konusunda bu kadar konuşan ben bir tek sizi gördüm efendim. Tanrı kavramı, eski yunanlılarda "yaratıcı" sıfatı bile taşımıyor. Tanrı vasfı panteistlerde dahi farklıdır.
Tanrı demek yaratıcı güç demek değil sadece.Tanrı kelimesinin binlerce anlamı vardır.
Tanrı 'nın farklı anlamları şunlarda da mevcuttur; Neo-spiritüalizm,Mistisizm gibi..

Diyeceğim her tanrı allahın özelliklerini taşımaz.Bu yüzden tanrı demek allah demek değildir efendim. Özellikle çok tanrılı dinler tamamen tek tanrılı dinlerden farkla ayrılır.

Kısacası tanrı demek ne allah demek ne yehova demektir.Tanrı her toplumda farklı vasıflar taşımıştır.
lütfen demagoji yapmadan matık çercevesinde ilerleyiniz esen kalın

Dark_Prince
14-02-2011, 22:34

Tabiki bu konuda bilgili arkadaşlar daha kesin bilgiler verebilirler,bildiğim kadarıyla şuan çözülenler yanlışlanamaz olmalılar.en azından yanlışlanabilir olduklarını senden duyuyorum ilk defa.Peki binlerce yıl sonra yanlışlanmaz daha da doğrulanırlarsa nolacak?

Onları geçtim elimizde Antik dönemde tek tanrılı dinlere dair bir kanıt yok,en eski din paganizm.3 bin yıl önce şeytan bile yoktu,Kötülük Tanrısı vardı.

124 bin peygamber İslam kaynaklarından başka hiçbiryerde yazmaz.Sizin dediğiniz gibi bakarsak olaylara tüm bilimsel keşifler peygamberler tarafından yapılmıştır demeliyiz,ki buda çok abes kaçar.

Saygılarımla...

Evren34
14-02-2011, 22:45
Tabiki bu konuda bilgili arkadaşlar daha kesin bilgiler verebilirler,bildiğim kadarıyla şuan çözülenler yanlışlanamaz olmalılar.en azından yanlışlanabilir olduklarını senden duyuyorum ilk defa.Peki binlerce yıl sonra yanlışlanmaz daha da doğrulanırlarsa nolacak?

Onları geçtim elimizde Antik dönemde tek tanrılı dinlere dair bir kanıt yok,en eski din paganizm.3 bin yıl önce şeytan bile yoktu,Kötülük Tanrısı vardı.

124 bin peygamber İslam kaynaklarından başka hiçbiryerde yazmaz.Sizin dediğiniz gibi bakarsak olaylara tüm bilimsel keşifler peygamberler tarafından yapılmıştır demeliyiz,ki buda çok abes kaçar.

Saygılarımla...

Şöyle bakın kur'an mealcileri ara ara meallerini gözden geçirir ve yanlış tercüme ettikleri kısımları düzeltirler bu dilleri tercümleride böyle görebilirsiniz ara ara gözden geçirildiğinde yanlışlamalar elbette olucaktır,Antik dönemden kastımız nedir?Zaten sümerlerden önce bir yazılı kitabemiz yoktur umarım olmuyan kitabenden kanıtlar istemiyorsunuzdur,peygamber sayısı islamda geçer çünkü islam son dindir ve gelenleri haber verir. Peygamberler bilimsel keşifler yapmamışlardır Allahtan aldıkları vahiyleri insanlara tebliğ etmişlerdir Esen kalın

ahmetsln
14-02-2011, 22:45
lütfen demagoji yapmadan matık çercevesinde ilerleyiniz esen kalın

Demagoji ? Efendim benim dediğim şeyleri görmek istiyorsan wiki'ye tanrı yazın aratın ? wikipedia da mı laf salatası yapıyor acaba ? Sizin sürekli tanrı dendiğinde akla allahı getirmeniz daha yehova vs dendiğinde yine allahı akla getirmeniz asıl laf salatasıdır.Ben sadece burada sizin yanlışınızı size gösterdim.

Evren34
14-02-2011, 23:00
Demagoji ? Efendim benim dediğim şeyleri görmek istiyorsan wiki'ye tanrı yazın aratın ? wikipedia da mı laf salatası yapıyor acaba ? Sizin sürekli tanrı dendiğinde akla allahı getirmeniz daha yehova vs dendiğinde yine allahı akla getirmeniz asıl laf salatasıdır.Ben sadece burada sizin yanlışınızı size gösterdim.

hy=wiki al birini vur ötekine sağlam kanıtla gelin lütfen içi boş herkesin uydurma bilgiler yazabileceği bir platformu bana kaynak olarak gösteremezsiniz esen kalın

Dark_Prince
14-02-2011, 23:04
Şöyle bakın kur'an mealcileri ara ara meallerini gözden geçirir ve yanlış tercüme ettikleri kısımları düzeltirler bu dilleri tercümleride böyle görebilirsiniz ara ara gözden geçirildiğinde yanlışlamalar elbette olucaktır,Antik dönemden kastımız nedir?Zaten sümerlerden önce bir yazılı kitabemiz yoktur umarım olmuyan kitabenden kanıtlar istemiyorsunuzdur,peygamber sayısı islamda geçer çünkü islam son dindir ve gelenleri haber verir. Peygamberler bilimsel keşifler yapmamışlardır Allahtan aldıkları vahiyleri insanlara tebliğ etmişlerdir Esen kalın

yalnız bu bir kaç harf yanlışı değil kardeşim,koskoca sümer tarihi.tüm yazıtlar mı yanlış çevrilmiştir?birgün uyandığımızda ''Sümerliler Tek Tanrı'' inancına sahiplermiş gibi bir gazete başlığıyla karşılaşabilirmiyiz,yazıtlar o denli büyük şekilde yanlış çevrilmiş olabilirmi?ya bin yıl sonra çok tanrıcı oldukları daha da kesinleşirse o zaman nolur?

yani sümerler ve semavi dinlerin doğuşu arasındaki tarihten bahsediyorum dostum.eğer islam ademden beri varsa neden hiçbir kanıtı yoktur,en azından bir kaç yazı olmalıydı.aksine araştırmalara göre paganizm en eski dindir.dediğim gibi 3 bin yıl önce şeytan bile yoktu Kötülük Tanrısı vardı.

işte sizlerde tüm bilimi peygamberlerin vahyettiği iddiasında değilmisiniz?eminim hindu kitaplarını bile peygamberlere bağlarsınız,Buda'nın bir peygamber olduğunu düşünenler bile var.

Sadece İslam'da olduğu için de bizim için bir önemi olmaz,dinsizler kanıtlara göre hareket ederler.

Saygılarımla...

Evren34
14-02-2011, 23:09
yalnız bu bir kaç harf yanlışı değil kardeşim,koskoca sümer tarihi.tüm yazıtlar mı yanlış çevrilmiştir?birgün uyandığımızda ''Sümerliler Tek Tanrı'' inancına sahiplermiş gibi bir gazete başlığıyla karşılaşabilirmiyiz,yazıtlar o denli büyük şekilde yanlış çevrilmiş olabilirmi?ya bin yıl sonra çok tanrıcı oldukları daha da kesinleşirse o zaman nolur?

yani sümerler ve semavi dinlerin doğuşu arasındaki tarihten bahsediyorum dostum.eğer islam ademden beri varsa neden hiçbir kanıtı yoktur,en azından bir kaç yazı olmalıydı.aksine araştırmalara göre paganizm en eski dindir.dediğim gibi 3 bin yıl önce şeytan bile yoktu Kötülük Tanrısı vardı.

işte sizlerde tüm bilimi peygamberlerin vahyettiği iddiasında değilmisiniz?eminim hindu kitaplarını bile peygamberlere bağlarsınız,Buda'nın bir peygamber olduğunu düşünenler bile var.

Sadece İslam'da olduğu için de bizim için bir önemi olmaz,dinsizler kanıtlara göre hareket ederler.

Saygılarımla...
Benim peygamberlerin bilim keşifleri yaptığına dair bir sözüm varmı?hayır Peygamberler konusunda kur'anda bir çoğunun geçmemisine karşılık 124.000 peygamber olduğu söylenir siz kanıt istersiniz bende size şöyle söylüye bilirim sümerler yazıyı bulduklarında diğer milletlere hop millet ben yazı buldum gelin öğrenin dememiştir çok çok sonra diğer milletlerde görülmüştür bu boşlukta bir peygamber gelip gelmediğini kimse bilemez! sümerler için yazıtlarda elbette yanlışlar olur.neticede okuyanda bir insan hata yapma payı %50 dir esen kalın

ahmetsln
14-02-2011, 23:19
hy=wiki al birini vur ötekine sağlam kanıtla gelin lütfen içi boş herkesin uydurma bilgiler yazabileceği bir platformu bana kaynak olarak gösteremezsiniz esen kalın

hy'yi wiki ile karşılaştırabilecek kadar gerisiniz sanırım...

bence siz şuraya bir uğrayın ya aydınlanın falan eski yunan mitolojisinde tanrı neymiş, panteizmde tanrı neymiş deizmde falan bir araştırın.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tanr%C4%B1

Dark_Prince
14-02-2011, 23:20
Benim peygamberlerin bilim keşifleri yaptığına dair bir sözüm varmı?hayır Peygamberler konusunda kur'anda bir çoğunun geçmemisine karşılık 124.000 peygamber olduğu söylenir siz kanıt istersiniz bende size şöyle söylüye bilirim sümerler yazıyı bulduklarında diğer milletlere hop millet ben yazı buldum gelin öğrenin dememiştir çok çok sonra diğer milletlerde görülmüştür bu boşlukta bir peygamber gelip gelmediğini kimse bilemez! sümerler için yazıtlarda elbette yanlışlar olur.neticede okuyanda bir insan hata yapma payı %50 dir esen kalın

Hayır öyle bir sözün yok fakat İncilde geçen mucizeler için onuda Allah indirdi diyorsun dostum.Evet diğer milletlerde sonra görülmüştür,fakat bu 124 bin peygambere kanıt olamaz kardeşim.

Senin varmı peki kanıtın,Musevilik öncesi tek tanrılı dinlere dair,yoksa ondan önce paganizm mi modaymış?

Sadece yazıdan bahsetmediğimi söylemeliyim,heykeller,resimler vb. birçok kanıt vardır paganizme fakat tek tanrı inancı o kadar eskiye gidemiyor,kanıt yok.En basitinden Tevrat'ta bile Hezekiel uzaylılara tanrı diyor,yani tek tanrılı dinler bile paganizmden arınamamıştır onun başka versiyonu olarak devamedegelmiştir.Bunun en büyük kanıtlarından biride hiç kuşkusuz İslam'dır.

Saygılarımla...

Evren34
14-02-2011, 23:23
hy'yi wiki ile karşılaştırabilecek kadar gerisiniz sanırım...

bence siz şuraya bir uğrayın ya aydınlanın falan eski yunan mitolojisinde tanrı neymiş, panteizmde tanrı neymiş deizmde falan bir araştırın.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tanr%C4%B1

kardeşim kendini aş ve geliştir artık lütfen böyle içi bir cümle uydurmayla dolu olan siteleri bırakmanı tavsiye ederim. daha dolgun doyurucu siteleri tercih et bence.selametle kal doyurucu bilgi vermeyene kadar size cevap vermiyeceğim.

Evren34
14-02-2011, 23:27
Hayır öyle bir sözün yok fakat İncilde geçen mucizeler için onuda Allah indirdi diyorsun dostum.Evet diğer milletlerde sonra görülmüştür,fakat bu 124 bin peygambere kanıt olamaz kardeşim.

Senin varmı peki kanıtın,Musevilik öncesi tek tanrılı dinlere dair,yoksa ondan önce paganizm mi modaymış?

Sadece yazıdan bahsetmediğimi söylemeliyim,heykeller,resimler vb. birçok kanıt vardır paganizme fakat tek tanrı inancı o kadar eskiye gidemiyor,kanıt yok.En basitinden Tevrat'ta bile Hezekiel uzaylılara tanrı diyor,yani tek tanrılı dinler bile paganizmden arınamamıştır onun başka versiyonu olarak devamedegelmiştir.Bunun en büyük kanıtlarından biride hiç kuşkusuz İslam'dır.

Saygılarımla...
İncil'ide Allah indirdi demek niçin bilim keşifleri olsun?şöyle bir söz vardır islamda Kur'anda mucize yoktur kur'anın kendisi mucizedir diye yani kitabın içinde bilimsel keşif aramak tamamen aptallık bu heykellerin bi yazıtı olmadığından paganmı yoksa tek tanrı inanacının bir göstertgesi mi olduğunu bilemeyiz! ben zaten şöyle bir cümle kullandım farkındaysan o dönemde diğer milletlere gönderilmiş bir peygamberi kimse bilemez cünkü yazılı bi kaynak yok heykeller içinse gerekli cevabı verdim.Esen kalın

ahmetsln
14-02-2011, 23:34
kardeşim kendini aş ve geliştir artık lütfen böyle içi bir cümle uydurmayla dolu olan siteleri bırakmanı tavsiye ederim. daha dolgun doyurucu siteleri tercih et bence.selametle kal doyurucu bilgi vermeyene kadar size cevap vermiyeceğim.

Ne kadar basit düşünüyorsunuz ?
Ben tanrının allahla uyuşmadığına en büyük delil panteizmi gösteririm.

Evrenin bütününü Tanrı olarak kabul eden felsefi görüştür. Panteizm'de, pan-enteizm'den (kamusaltanrıcılık) farklı olarak her şey Tanrı'nın bir parçası olarak kabul edilir, Tanrı her şeydir ve her şey Tanrı'dır. Tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur. Tanrı doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır.

Ayrıca çok tanrılı inançlarda örnğin mısırda da güneş tanrısı var, bunun gibi benzer tanrılar var.Bunlar bilinen "gerçekler". mısırda çıkarılan yazılar bunu gösteriyor.

Bakınız : mısır lahitleri.

Dark_Prince
14-02-2011, 23:38
İncil'ide Allah indirdi demek niçin bilim keşifleri olsun?şöyle bir söz vardır islamda Kur'anda mucize yoktur kur'anın kendisi mucizedir diye yani kitabın içinde bilimsel keşif aramak tamamen aptallık bu heykellerin bi yazıtı olmadığından paganmı yoksa tek tanrı inanacının bir göstertgesi mi olduğunu bilemeyiz! ben zaten şöyle bir cümle kullandım farkındaysan o dönemde diğer milletlere gönderilmiş bir peygamberi kimse bilemez cünkü yazılı bi kaynak yok heykeller içinse gerekli cevabı verdim.Esen kalın

Haklısın dostum,sizi diğerleri gibi sandım.Önyargıyı hiç sevmem aslında :)

neden bilemeyizki dostum?bilim dünyası yalanmı söylüyor yani?Örneğin bir inek heykeline secde eden,o heykele el açıp dua eden bir resim görsen ne düşünürdün?ya da bir taşa secde eden?

yani diyorsunki ne kanıtlanabilir ne de yanlışlanabilir,kuran ne derse odur,yanlışmıyım?

Evren34
15-02-2011, 18:28
Haklısın dostum,sizi diğerleri gibi sandım.Önyargıyı hiç sevmem aslında :)

neden bilemeyizki dostum?bilim dünyası yalanmı söylüyor yani?Örneğin bir inek heykeline secde eden,o heykele el açıp dua eden bir resim görsen ne düşünürdün?ya da bir taşa secde eden?

yani diyorsunki ne kanıtlanabilir ne de yanlışlanabilir,kuran ne derse odur,yanlışmıyım?

tabiki secde eden insanı görünce ona inandığı gelir aklıma ama bir bölgeye gelmemesi diğer bölgeye gelmedi anlamı taşımaz ve gine üzülerek söylüyorumki bir kısım insanlar hiç bir tarihi bulgu bırakmakdan dünya üzerinden silinmiştir yani bazıları heykel bile bırakmamışlardır bu bilinmezlikte yoktur gelmemiştir demek sonsuza taş atmak gibi birşey mantıklı düşünürsek ne kanıtlanır nede yanlışlanır benim için kur'an kesinlikle doğrudur senin için olmaya bilir inacımıza saygı gösterdikden sonra no problem dostum esen kalın

Dark_Prince
16-02-2011, 21:53
tabiki secde eden insanı görünce ona inandığı gelir aklıma ama bir bölgeye gelmemesi diğer bölgeye gelmedi anlamı taşımaz ve gine üzülerek söylüyorumki bir kısım insanlar hiç bir tarihi bulgu bırakmakdan dünya üzerinden silinmiştir yani bazıları heykel bile bırakmamışlardır bu bilinmezlikte yoktur gelmemiştir demek sonsuza taş atmak gibi birşey mantıklı düşünürsek ne kanıtlanır nede yanlışlanır benim için kur'an kesinlikle doğrudur senin için olmaya bilir inacımıza saygı gösterdikden sonra no problem dostum esen kalın

Senin inancına saygılıyım dostum fakat tarafsız olan bir insan bilime göre hareket eder.O nedenle ben bilimsel verilere dayanarak rahatça dünyanın en eski dininin paganizm olduğunu söyleyebilirim.kuranda bulduğum bir çelişkiyide gözönüne koymak isterim bu noktada:

kuranda en eski tapınağın kabe olduğu söylenir fakat yapılan kazılarda dünyanın en eski tapınağının paganizme ait olduğu çıktı.zaten kabeden eski çok sayıda tapınak vardır.

umarım konudan sapmıyoruzdur,Saygılarımla...

Evren34
16-02-2011, 22:57
Senin inancına saygılıyım dostum fakat tarafsız olan bir insan bilime göre hareket eder.O nedenle ben bilimsel verilere dayanarak rahatça dünyanın en eski dininin paganizm olduğunu söyleyebilirim.kuranda bulduğum bir çelişkiyide gözönüne koymak isterim bu noktada:

kuranda en eski tapınağın kabe olduğu söylenir fakat yapılan kazılarda dünyanın en eski tapınağının paganizme ait olduğu çıktı.zaten kabeden eski çok sayıda tapınak vardır.

umarım konudan sapmıyoruzdur,Saygılarımla...

Ne yalan söylüyeyim konumuzdan koptuk,Kur'anda en eski tapınak diye bir ibare okumadım ben eğer kaynağını gösterirseniz sevinirim bu bilgiye bende ulaşmak isterim benim bildiğim kadarıyla Hz.ibrahim'e yap diye bir cümle var ama kaynaklarınızı bekliycem sağlıcakla kalın

Dark_Prince
17-02-2011, 21:52
Ali-İmran=96:Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke’de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’dir.

ilk ibadet evi olarak kabeyi söylüyor,ilk ibadet evi en eski olma özelliğinide taşır.fakat bu yanlış bir bilgidir.

Saygılarımla,,sağlıcakla kal dostum....

Siz Durun
16-05-2011, 23:27
Sevgi ve saygı kelimelerini geçiyorum. Sizin sevgi gösterilecek ve saygı duyulacak hiçbir şeyiniz yok.

Siz bir takım örneklerden hareketle başka inançta bulunan insanların dinlerine hakaret etmeyi becerebilmekle övünenlersiniz.

Bizler ise savaş meydanlarında düşmanlarını dahi omuzlarında taşımış bir inancın mensubuyuz.

Sizler her türlü teknolojiyi sırtlanarak beş altı millet bir araya gelip daha sonra iman tokadıyla hücreleri aforoza uğramış, neye uğradığını anlayamamış şimdi de kalkmış bize Allah'ın sözlerini tekeline alma cüretini gösterek din dersi vermeye kalkan kişilersiniz.

Biz sizin inandığınız şeyin kendiniz gibi olmayanları yok etmekten başka ne işe yaradığını çok merak ediyoruz.

Büyük dinlerde yer alması muhtemel genel hükümleri Kur'an-ı ve onun peygamberini aşağılamak için kullanan birilerinde okyanusta toplu iğne ucu kadar iyi niyet varsa bizim dinimiz onu da görür.

Ufo konusu çok komik. Demek ki dünyaya gelip gitme huyları ta o zamandan varmış. Zaten başka birşey yaptıklarını da gören yok.

Bizim dinimiz barış dinidir. Sözde barış dini değil.

Bizim dinimiz diyorum yanlış anlaşılmasın. İnsanlığa tebliğ edilen gerçektir din. Bir yerde bir gerçek varsa bu herkesi şu yada bu şekilde ilgilendirir.

Adaletli davranma, yoksullara yardım etme, sınırını bilmeyi öğretir. Sınırı bilmeyenlerin adeta bir kara delik içinde sözde kendini aldattığı şeyin içerisinde geri dönüşü mümkün olmayan bilmediği bir yere sürükleneceği konusunda uyarır.

Sizin inandığınız şey ne yaptı dünyaya bakalım; barışı mı getirdi, yoksulluğu mu giderdi, adaletli mi davrandı.

Üçünden de çuvallamışsınız. Sırf siz değil bizdeki dinimizle alakası olmayan ortaçağ zihniyeti de.

Sen dünyada adaletli davranırsan zaten Allah'ın mesajı hepimize ulaşmış olacak. Bu hepimizin isteği değil mi demiyorum. Çünkü olmadığını biliyorum. O riyakar insansılar ellerindeki hakları hiç başkalarıyla paylaşmak isterler mi?

Göstermelik yardımlar gerçekten çok etkileyici. Temelde hangi gücün dünyaya hakim olduğunu veya olmaya çalıştığını görmeden burada konuşulanların boş olduğunu düşünüyorum.

Yok senin dinin böyle benim dinim şöyle. İşte insanlık bu şekilde çok iyi bir yere gidecektir. O gideceği yerde eminim ki Allah'ın istediği yerdir.

Bir şey daha bizim dinimizde şekilcilik çöptür:

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Hiç zannetmem fakat binde bir ihtimal dahi olsa gönül yıktık ise helallik istemesini biliriz. Başkaları gibi ezip geçmeyiz. :wave:

ateist.bakış
16-05-2011, 23:42
Sevgi ve saygı kelimelerini geçiyorum. Sizin sevgi gösterilecek ve saygı duyulacak hiçbir şeyiniz yok.

Siz bir takım örneklerden hareketle başka inançta bulunan insanların dinlerine hakaret etmeyi becerebilmekle övünenlersiniz.

Bizler ise savaş meydanlarında düşmanlarını dahi omuzlarında taşımış bir inancın mensubuyuz.

Sizler her türlü teknolojiyi sırtlanarak beş altı millet bir araya gelip daha sonra iman tokadıyla hücreleri aforoza uğramış, neye uğradığını anlayamamış şimdi de kalkmış bize Allah'ın sözlerini tekeline alma cüretini gösterek din dersi vermeye kalkan kişilersiniz.

Biz sizin inandığınız şeyin kendiniz gibi olmayanları yok etmekten başka ne işe yaradığını çok merak ediyoruz.

Büyük dinlerde yer alması muhtemel genel hükümleri Kur'an-ı ve onun peygamberini aşağılamak için kullanan birilerinde okyanusta toplu iğne ucu kadar iyi niyet varsa bizim dinimiz onu da görür.

Ufo konusu çok komik. Demek ki dünyaya gelip gitme huyları ta o zamandan varmış. Zaten başka birşey yaptıklarını da gören yok.

Bizim dinimiz diyorum yanlış anlaşılmasın. İnsanlığa tebliğ edilen gerçektir din. Bir yerde bir gerçek varsa bu herkesi şu yada bu şekilde ilgilendirir.

Adaletli davranma, yoksullara yardım etme, sınırını bilmeyi öğretir. Sınırı bilmeyenlerin adeta bir kara delik içinde sözde kendini aldattığı şeyin içerisinde geri dönüşü mümkün olmayan bilmediği bir yere sürükleneceği konusunda uyarır.

Sizin inandığınız şey ne yaptı dünyaya bakalım; barışı mı getirdi, yoksulluğu mu giderdi, adaletli mi davrandı.

Üçünden de çuvallamışsınız. Sırf siz değil bizdeki dinimizle alakası olmayan ortaçağ zihniyeti de.

Sen dünyada adaletli davranırsan zaten Allah'ın mesajı hepimize ulaşmış olacak. Bu hepimizin isteği değil mi demiyorum. Çünkü olmadığını biliyorum. O riyakar insansılar ellerindeki hakları hiç başkalarıyla paylaşmak isterler mi?

Göstermelik yardımlar gerçekten çok etkileyici. Temelde hangi gücün dünyaya hakim olduğunu veya olmaya çalıştığını görmeden burada konuşulanların boş olduğunu düşünüyorum.

Yok senin dinin böyle benim dinim şöyle. İşte insanlık bu şekilde çok iyi bir yere gidecektir. O gideceği yerde eminim ki Allah'ın istediği yerdir.

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Hiç zannetmem fakat binde bir ihtimal dahi olsa gönül yıktık ise helallik istemesini biliriz. Başkaları gibi ezip geçmeyiz. :wave:

İlk önce şunu anlamalısın.
Müslüman olan sensin.
Bu demektir ki inancınla ilgili hakaretten eleştiriye herşey sana yasak, bize değil.
Bu bağlamda buradakileri müslüman sanıp da kendi kurallarını dayatmaya kalkma.

Diğer konulara gelince.
Yine hata yapıyorsun.
Ben şahsen inanç sistemini hayatımda hiç kullanmam.
Yani bir şeye inanmaktansa bilmeyi seçerim.

Bu bağlamda sizin inandığınız bizim inandığımız vs gibi şeyler saçmalama.
Ateistlerde inanç olsa zaten adları Ateist olmazdı :)

Son olarak,
Sen bu forum için çok hafifsin.
Buradakiler sadece seni değil senin gibi milay tanesini suya götürür susuz getirir.
Dinini senden iyi biliyoruz.
Çünkü bir şeyin saçmalık olduğunu anlamak ve onu reddetmek için ona inanmaktan daha fazla bilgi gerekir.
Bizi keriz mi sandın bilip bilmeden o vaad edilen cennet saçmalıklarını reddedelim?

Bir yerde cennet varsa en ön sırada ateistler yer alır. Merak etme :)

Dark_Prince
17-05-2011, 12:59

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Ah şu Müslümanlar! Kur'an'da Süleyman'ın rüzgarı kontrol etmesi gibi alakasız ilişiksiz ayetleri Ufo'ya yorarlar,Tevrat'taki kapı gibi ayete ''ay ne Ufo'su yhaa,dhelimisıııın'' derler.

Sonra İslam barış dinidir derler,ayetlerle hadislerle İslam'ın güzelliğini anlattığımızda bunu hakaret olarak kabul ederler.

Ne yapsakki şimdi,bilemedim :)

Siz Durun
19-05-2011, 00:13
İlk önce ''sizlerden'' farklı bir tutum beklemediğimi yazımda belirtmiştim.

Bay ''ateist'' veya ''tanrıcık'' adayı. Acaba inançsızlık dediğin şey nereden çıkmıştır. Madem inanmıyorsun o zaman inanmadığın şeyi bir kenara atıp kendi gerçeğini ortaya koysana. Yani sizin yaptığınız yattığınız yere tükürüp orada yatmaya devam etmek. Ya da daha iyi anlaman için: Bir müziği kopyalayıp yeniden onun ismini kullanarak onu tiye alma ve onun üzerine çıkmaya çalışma. Bu tam da sizin ağırlığınızı gösteriyor bence.

İnanmıyoruz diyorsunuz fakat hükümleriniz kesin. Neye inanıyorsunuz. İnandığınız şey size kesin bilgi mi veriyor ki kesin konuşuyorsunuz. Hani hiçbir şeye inanmıyordunuz?

- Bana dünyada kaynağı olmadan meydana gelen bir şey göstersene?

Gök gürlemesi, ateşin ortaya çıkması, kainatın denge içerisinde durması, herşeyin kaynağı var fakat sizin yok öyle mi? Yani yemeklerin kendi kendine pişmesi veya dünyadaki işlerin kendi kendine yürümesi gibi...

- Sinir filan bu tür şeyler ''tanrıcık'' olman önünde büyük engeldir. Bu tanrı saçmalıyor diyorsun fakat onun gösterdiği sabrı, merhameti, onun sunduğu nimetleri sunamıyorsun. Demek ki sen saçmalıyor dediğin tanrıdan daha çok saçmalıyorsun.

- Sizler Allah'a adaletsiz diyor fakat siz de O'na karşı aynı O'nun uyguladığını öne sürdüğünüz adaletsizliği uyguluyorsunuz. Demek ki siz de O'nun uyguladığını öne sürdüğünüz şey gibi adaletsizsiniz. O zaman sizin o öne sürdüğünüz şeyden farkınız ne?

Yoksa Şeyhiniz Turan Dursun öylemi emrediyor?

- Bir konuya daha değiniyim. Sizin kendinize ait bir şeyiniz olmadığı için ayetlerle, Hz. Muhammed ile ve Allah'a anmadan yaşayamazsınız. Kendinize ait zannettiğiniz bir nefsiniz var. O da her nefsin başına gelenden farklı bir son yaşamayacak. Barış için yaşayan barışla, kendi için yaşayan kendiyle, bir başkasına destek veren onunla...

Hep örnek verilip durulur Ahzap suresi 51. ayet ve ondan sonrası. Sizin dediğiniz gibi bu ayetler insan mahsulüyse neden bu ayetleri yazan adam bu şekilde yazmıştır. Bunları yazdığı zaman insanların yanlış düşüncelere kapılacağını düşünmemiş midir?

İşte sırf bu bile Kur'an-ın ne kadar hayata dair, o dönemleri anlatan ve de orjinal bir kitap olduğunu gösterir. Çünkü Allah hiçbir şeyi örnek göstermekten çekinmez. Çekincesi olanlar başka. Allah her şeyden münezzehtir. Hayata dair ne varsa hepsi gerçektir. Ve Kur'an hep ölçüsünü belirtmiştir. Ve hiçbir şeye hak etmeden ulaşmak yoktur. Tabiat kanunu. Benim burada bir şeyler adına yazı yazmam beni hiçbir zaman hiçbir yere garantilemez. O nedenle inanıyorsak yanlış yapabileceğimize de inanmalıyız. Allah'ın verdiği haklar değil de Allah'ı sövdürenin verdiği haklar hoşuna gidiyorsa o da senin bileceğin iş. Komik olan bunun bir ağırlığı olduğunu iddaa etmen. Bunun bir ağırlığı olsaydı şu an Cem Yılmaz değil İlyas Salman konuşuluyor olurdu.

Birinin kapısı herkese açık bekliyor.
Diğeri ise işi bitince bırakıyor.
Yaşadığımız dünyaya nede çok benziyor.

Hayatta tek bir şey olsaydı her şey hayal ettiğimiz gibi gerçekleşirdi.

spartacus
19-05-2011, 00:19
Siz Durun

Bunları tartışıp vakit harcamaya gerek yok, sitenin üzerinde yazıyor.. "Dinlerden özgürlük", kısaca inanç meselesi değil, bu dinlerin insanlara inanç adı altında dayattığı -kabullendirdiği geri bilinç ve yaşam tarzı ve ondan özgürlük ile ilgilidir.

bursali68
19-05-2011, 01:57

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Merhaba,

Sn.Siz Durun,gerçekten inanan biri misiniz,yoksa " provakatör " mü çözemedim,bir öngörüm var ancak kalıcı olursanız bunun doğruluğunu zaman gösterecek...

Nereden biliyorsun,emin misiniz...İnsan kendisine nasıl davranılacağını kendi davranışlarıyla belirler ,bunu unutmayınız...Buna inananalar da inanmayanlar da dahildir...

Sn.Siz Durun,bu davranışta bulunan yani " HAKARETİ " alışkanlık haline getiren biz müslümanlardan hiç kimse yok mu SANARSINIZ...!!!

Belki ancak,unutmayınız ki ilk önce onlar gibi inanmadığımız için yokedilme tehlikesini yaşamış yani " Katliamlara " da maruz kalarak zorla bu dine sokulmaya çalışma baskısını da yaşamış bir milletin evlatlarıyız...Ve ayrıca aynı inanca mensup insanların da SIRTAN VURMA hainliğini de her zaman iliklerimize kadar yaşamaış bir milletin evlatlarıyız...

Din dersini kimlerden alalım...Kim öğretecek bize bu dini...Hz.Peygamberimizin 7 sülalesini yok etmiş olan EMEVİ ZİHNİYETİNİN UZANTILARINDAN ( Sufyan+Muaviye+Yezid+kare tamamlayıcı HACCAC tan ) mı...??? Kimden Ahmed Bin HANBEL den mi,BUHARİ den mi,İmam YUSUF tan mı,MÜSLİM den mi...

Şeytana ve Cine inanırsın da UFO ya mı itiraz edersin...Bu ne menem bir çelişki...!!!

İnanmayanlara anlatamamanın EZİKLİĞİ yaşamıyor musunuz veya yanlış-yunluş anlatmanın...ve bundan dolayı SORUMLULUĞUNUZ/MUZ yok mudur...!!!

Yukarıda bir anımsatmada bulundum...Orta asyadaki Türklere uygulanan KATLİAMLARA BİR BAKINIZ...Sonra bu cümleyi kurabilecek cesaretiniz olursa söyleyiniz...İğne-Çuvaldız meselesi yani...

Bu davranışların " Adalet, yoksullara yardım, sınırını bilmek " sadece bize has davranışlar olduğunu nereden çıkarıyorsunuz...İnsan denen varlığın İNSANLIK ÖZELLİKLERİ değil midir bunlar...!!!

Müslüman ülkelere bir BAK...!!! Kaç tanesi teknoloji üretim BİR TOPLU İĞNE YAPTI...!!! Neredeyse hepsi YERLERDE SÜRÜNÜYOR...Petrolü çekersen daha net görürsünüz...

Hedef aldığın kitleyi İKİYÜZLÜLÜK ile mi suçluyorsun...Bizleri SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MIYIZ SANARSIN...!!!

Filistin yardıma gidip hayatını ortaya koyup KURŞUN yiyen sonra da hayatının baharında asılan FİDANLARI yuhalayıp...bir gemiye doluşup gösteri yapanları alkışlayanlar ve sonrasındaki SATIŞ konusu arasındaki kararı YARADAN ve TARİH verecektir...Hangisi göstermelik...

İşin uygulamasının öyle olduğunu mu zannediyorsun...

Hakaret etmeyeceksin,saygı duyacaksın,seveceksin ki öyle davranış / muamele göresin...

Sağlıcakla kalınız...

Psiko
19-05-2011, 13:19
Sevgili Bursalı68 ;

Siz durun nickli sitedaşımızın yazdığı yazının her cümlesine bir hukukçu titizliği ile verdiğiniz cevaplar adına gönülden bir "Tebrikler biriebir katılıyorum"u hak eden yazınızın,
özellikle de,
Filistin,Yardım,Hayatını ortaya koymak,Kurşun yemek,Üç Fidan ve İmitasyon yardım ile riyanın korelasyonun çağrışımını/ima ettiklerini,
alkış ikonu olmadığı için kelimeleri kullanarak alkışlamak istedim.

Sevgilerimle...

Siz Durun
22-05-2011, 15:30
Sizden farklı bir tutum beklemediğimi her mesajıma yazıyorum. İnşallah anlayan biri çıkacak.

Bursalı68, sen veya başası farketmez.

Burada daha önce başkalarının yazdıklarıyla aynı şeyi yazman, yazmanız şaşıtıcı değil!

İnancından emin olanların anlatımında fazlaca sorun olması için neden yok. Yalnız anlatılanı onu anlayanın ne şekilde kullanacağı başka.

Sap ile saman ve ufo. İnanmak zorunda olunduğunu nereden çıkarttın.

Siz üst bilen geçinenler olarak iyi bilirsiniz ki yapılan iyi ya da kötü bütün işlerin sorumluluğu yapanlara ve onu destekleyenlere aittir. Bunlar dinin ulaştırdığı gerçekleri değiştirmez. Buna rağmen olayları çarpıtmanız sizin amacınızdan başka bir şeyi göstermiyor. Aslında her söylediğiniz şeyle olduğunuzu öne sürdüğünüz şeyi yalanlamaktasınız.

Yaratıcının adaletsizliği konusunda bundan önceki mesajımda değindiğime benzer bir şey daha söyleyeyim. İnsanoğlu yaratıcının vereceği lütufları kaldırabilecek kapasitede olsaydı bugün yaşadığımız görüntü bozukluğunun oluşması mümkün olabilir miydi. Ya da neden o kapasitede yaratmamıştır? Yaratıcının bu konuyla ilgili bir sözü yaklaşık veya tam olarak şöyledir. ''Sizin için hayırlı olanı biz sizlerden daha iyi bilmekteyiz. Bundan sonra öğüt almanız umulur.''

İnsanoğlu da zaten tarihin her sahnesinde göründüğü üzere öğüdü tersten çok güzel almış. Evrene nankör ünvanıyla nam salmış ''şımarıkcalar'' olarak geçmiştir.

Piramitler de aslında bizim hangi konuda ileri olup olmadığımıza dair iyi bir örnektir.

Şu şuur dinde ve bazı sağ duyulu kimselerde mevcuttur. Bilinmeyenler herhalde bilimin içeriğine girer. Bir saniye sonra ne olacağını bilemediğimizden kendimize ve çevremize karşı bunun gereğiyle davranabilmek, işte bu şuurun davranışlarımızda hata yapabileceğimizi kabullenmeyi ve mümkün olduğu kadar ölçülü olmayı öğrettiğini söylemek yanlış olmasa gerek.

Ben sizlerin, sizin gibi düşünmeyenlerle bu yüksek şuurda dahi buluşamayacağınıza eminim.

Şu Ateistlik Kisfesine Bir Son Verelim:

Bilimsel olan insan bilimselliği kanıtlanmamış olan hiçbir konuda kesin hüküm vermez. Bu tür konulara tereddütle baktığını, kendini kullandırmadığını göstermeye çalışır.

Maşallah sizin formunuz müslümanlık ve bunun düşmanlarının savunuculuğunun yapıldığı tek etiketli pazar yeri gibi.

Hani bilimsellik dışında bir şeye inanmıyordunuz. Bir takım kaynakların sözlerinden yola çıkarak ortaya kesin bir hüküm koyuyorsan bunun anlamı bilimsellik değil o kaynağı tanrılaştırmaktır.

Bilmek, eğer ateistsen bilenenleri ortaya bilimsel bir üslupla koy. Yok ateistliği müslüman düşmalığına ya da küfür etme ve insanların savunduklarıyla alay etme zevkine paravan yapıyorsan o zaman küfürbaz ya da müslüman düşmanı ya da din düşmanı olduğun seçeneklerinden birini belirtmen gerekir. Samimiysen!

Hem burda bir takım düşüncelerin savunuculuğunu yapacaksınız ondan sonrada biz ışıklı yolun savunucularıyız diye nutuk atacaksınız. Sizler ancak birilerinin forvetleri olabilirsiniz!

Turan bu forvetlerin başı ya da öndekilerinden biriydi. Bu durumda bektekilere şifreniz çözüldü demek gerekir!

Sizin yaptığınız aynı zamanda gerçek atesistlere haksızlık ve onların konumlarını kullanmaktır!

Atesitlikle bu yazdıklarımın kısa ifadesi:

Sizin için ben inanan, sizler sözde ateist; benim için de siz inanan, ben ateistim.

O nedenle sen, çıktığın yerin zevkini çıkarmaya ve uçmaya devam et. Senin gibi düşünenlerle ister salıncakta ister sağlıcakla kal.

Bahsettiğim yüksek şuur şeceneği hala geçerlidir. Yalnız o seçeğin uygulanabilmesi için edilen bütün küfürlerin bir kenara atılması gerekiyor.

İşte asıl ışığın olduğu barış dolu yer orası... Zannetmem zannetmem zannetmem.

Atalarımın belki tam belki yakın şöyle bir sözü vardır:

Sözünü olur olmaz yerde söyleme
Kendini de boş yere güldürme

O nedenle burada kimseye malzeme olup fantomacılık oynamaya niyetim yok.
Orijinalliğe saygım var fakat birşeyleri kendi çıkarları için kullananlara değil.

İngilizleşmiş Araplar
Ateistleşmiş misyonerler
Gülücük dağıtan siyasetçiler
Türkler şükreder
...

Teşekkürler tapınılacak olana

Şimdi ne mi olacak. Söyleyeyim. Nostradamusçu da dinleyebilir.

Biri gelip sırıtıktan bir mesaj yazacak. Öbürü onun üzerine bir tane daha ekleyecek

Burada kurulan çarkın devam ettirilmesi sağlanacak.

Ya da şöyle bir senaryo olabilir:
Haklısın dostum. Bizde ne zamandır birinin bizi açığa çıkartmasını istiyorduk. Sağol diyecek.
Evet bizler gerçekten dediğin gibiyiz.

Üçüncü senaryo:
Anlamamışlığa ya da daha açarmısın şeklinden anlatılan metne olan inancı zayıflatma psikolojisi.

Dördüncü senaryo:
Hiçbir cevap vermeyip. Konuyu burada kilitleme ya da silme.

Beşinci seneryo:
-
Burada şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Küfürden vazgeçip yüksek şuurda birleşme

Yüksek şuur: Hakaret içermeyen her türlü düşünsel yaklaşım. Gerçek barışçılığa dayanan ölçü.

Siz Durun
22-05-2011, 15:54
Ateistlik ya da Dinden özgürlük kisvesi demem gerekirdi. Bu şeklide anlayın.

Psiko
22-05-2011, 16:21
Sayın Siz Durun ;

"Doğrularla beraber olmak"
"Safları sıklaştırmak" adına İlahi istektir.
Bknz.Tevbe 119.
Dolayısı ise doğru nereden gelirse gelsin buna yönelik hareket etmek,
"Ey iman edenler" seslenişindeki kişi olmak anlamına da gelir.
"Efendim banane,birisi Elhamdilüllah şu inancı taşıyorum dedimi ister doğru ister yanlış onla beraber olup safları sıklaştırmak lazım"
diyor iseniz,
bu İlahi değil insani bir bakış ve anlayış olur ki,
Şükr bugüne kadar O'ndan başkasını Rab edinmedik bu saatten sonra da edineceğimiz düşünülmesi dahi muhal bir şeydir.

İsrail 1948 de,
Filistin kurtuluş örgütü ise 1968 de kurulmuş olup,kurulduğu zamandan bu zamana kadar Filistin'in özgürlüğü için mücadele etmiştir.
Filistin'in bağımsızlığı için,onlarla "Safları sıklaştırmış" olanlar,
tam da o tarihlerde,
6.filonun nezdinde "Go home yankee" derken,
onlara saldıranlar kimlerdi
ve
Filistin'in kurtuluşu adına ne yapmaktaydılar ?
Sizce de Tanrı "İki yüzlü/riyakar"ları sever mi ?
Ben Tanrı olsaydım hiç mi ama hiç sevmezdim bu ikiyüzlüleri.

mosthed
24-05-2011, 06:16

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

bütün savaşlar temelde dini yaymak adına olmuştur. talkan curcan katliamı,israil filistin savaşı gibi sayısız örnekler tarihte mevcuttur.ilk sorum şu madem din bu kadar önemli ve kitapta yazan şeyler eksiksiz neden birden fazla din gereği duyulmuş ? tanrı gibi yüce bir kavramdan bahsederken kendinle çelişiyorsun ve yazındada söylediğin gibi din insanları kutuplaştırıyor. ama dediğine göre barış diniydi ben burda koca bir çelişki görüyorum. hem savaşma diyeceksin hemde dini yaymak adına katliamlar yapacaksın. adalet bunun neresinde ?

İkinci sorum; fakir ve fukuraya yardımdan söz etmişsin.Öncelikle dünya nufüsünün %40 ı 1 doların altında gelirle yaşıyorsa ve tanrı gibi bir yüce kavram insanları bu şekilde sınıyorsa neden tamamı değilde %40 ı? kapitalist sistemi getireceksin,insanlara yardım et diyeceksin.Ama hatan şu ki insanları muhtaç edenin tanrı olduğunu değil insanlar olduğunu göremiyorsun.Yani kapitalist sistemi tanrı değil insanlar getirmiştir ve tanrı bu yüzden yardım et gibi birşey demesi mantıklı değil. Çünkü buna o muhtaç etmedi insanlar muhtaç etti.Buradanda dinin insan yapımı şeyler olduğunu kolayca görebilirsin zaten.

3. sorum ise baktığımızda dünyanın sadece %19 u kadar müslüman.geri kalan kısmı islam dinini seçmediği için yanacaksa ve afrikadaki adama sen bunu söylersen o sana sadece gülecektir.Bu ödül ve ceza işleri neye göre belirlenecek?

yani burda bizlere nutuk atacağına biraz kendi cümlelerine özen göster.Eğer islam benim sorularıma kesin cevap verseydi deist olmazdım zaten.Ben dinlerin insan yapımı olduğunu düşünüyorum çünkü yüce bir varlık bir kitap gönderseydi çelişkiler veya sorular olmazdı.Bu yüzden en iyisi sen burda provakatörlük yapacağına kendi inancınla yaşa. başkalarının inancına karışma ...

bursali68
24-05-2011, 09:13
Sayın Siz Durun ;

"Doğrularla beraber olmak"
"Safları sıklaştırmak" adına İlahi istektir.
Bknz.Tevbe 119.
Dolayısı ise doğru nereden gelirse gelsin buna yönelik hareket etmek,
"Ey iman edenler" seslenişindeki kişi olmak anlamına da gelir.
"Efendim banane,birisi Elhamdilüllah şu inancı taşıyorum dedimi ister doğru ister yanlış onla beraber olup safları sıklaştırmak lazım"
diyor iseniz,
bu İlahi değil insani bir bakış ve anlayış olur ki,
Şükr bugüne kadar O'ndan başkasını Rab edinmedik bu saatten sonra da edineceğimiz düşünülmesi dahi muhal bir şeydir.

İsrail 1948 de,
Filistin kurtuluş örgütü ise 1968 de kurulmuş olup,kurulduğu zamandan bu zamana kadar Filistin'in özgürlüğü için mücadele etmiştir.
Filistin'in bağımsızlığı için,onlarla "Safları sıklaştırmış" olanlar,
tam da o tarihlerde,
6.filonun nezdinde "Go home yankee" derken,
onlara saldıranlar kimlerdi
ve
Filistin'in kurtuluşu adına ne yapmaktaydılar ?
Sizce de Tanrı "İki yüzlü/riyakar"ları sever mi ?
Ben Tanrı olsaydım hiç mi ama hiç sevmezdim bu ikiyüzlüleri.

Merhaba,

Sn.psiko....Alkış ve imza demem sanırım yeterli....

Teşekkürler...

Sağlıcakla kalınız....

bursali68
24-05-2011, 10:16
Sizden farklı bir tutum beklemediğimi her mesajıma yazıyorum. İnşallah anlayan biri çıkacak.

Bursalı68, sen veya başası farketmez.

Burada daha önce başkalarının yazdıklarıyla aynı şeyi yazman, yazmanız şaşıtıcı değil!

İnancından emin olanların anlatımında fazlaca sorun olması için neden yok. Yalnız anlatılanı onu anlayanın ne şekilde kullanacağı başka.

Siz üst bilen geçinenler olarak iyi bilirsiniz ki yapılan iyi ya da kötü bütün işlerin sorumluluğu yapanlara ve onu destekleyenlere aittir. Bunlar dinin ulaştırdığı gerçekleri değiştirmez. Buna rağmen olayları çarpıtmanız sizin amacınızdan başka bir şeyi göstermiyor. Aslında her söylediğiniz şeyle olduğunuzu öne sürdüğünüz şeyi yalanlamaktasınız.

Yaratıcının adaletsizliği konusunda bundan önceki mesajımda değindiğime benzer bir şey daha söyleyeyim. İnsanoğlu yaratıcının vereceği lütufları kaldırabilecek kapasitede olsaydı bugün yaşadığımız görüntü bozukluğunun oluşması mümkün olabilir miydi. Ya da neden o kapasitede yaratmamıştır? Yaratıcının bu konuyla ilgili bir sözü yaklaşık veya tam olarak şöyledir. ''Sizin için hayırlı olanı biz sizlerden daha iyi bilmekteyiz. Bundan sonra öğüt almanız umulur.''

İnsanoğlu da zaten tarihin her sahnesinde göründüğü üzere öğüdü tersten çok güzel almış. Evrene nankör ünvanıyla nam salmış ''şımarıkcalar'' olarak geçmiştir.

Piramitler de aslında bizim hangi konuda ileri olup olmadığımıza dair iyi bir örnektir.

Şu şuur dinde ve bazı sağ duyulu kimselerde mevcuttur. Bilinmeyenler herhalde bilimin içeriğine girer. Bir saniye sonra ne olacağını bilemediğimizden kendimize ve çevremize karşı bunun gereğiyle davranabilmek, işte bu şuurun davranışlarımızda hata yapabileceğimizi kabullenmeyi ve mümkün olduğu kadar ölçülü olmayı öğrettiğini söylemek yanlış olmasa gerek.

Ben sizlerin, sizin gibi düşünmeyenlerle bu yüksek şuurda dahi buluşamayacağınıza eminim.

Şu Ateistlik Kisfesine Bir Son Verelim:

Bilimsel olan insan bilimselliği kanıtlanmamış olan hiçbir konuda kesin hüküm vermez. Bu tür konulara tereddütle baktığını, kendini kullandırmadığını göstermeye çalışır.

Maşallah sizin formunuz müslümanlık ve bunun düşmanlarının savunuculuğunun yapıldığı tek etiketli pazar yeri gibi.

Hani bilimsellik dışında bir şeye inanmıyordunuz. Bir takım kaynakların sözlerinden yola çıkarak ortaya kesin bir hüküm koyuyorsan bunun anlamı bilimsellik değil o kaynağı tanrılaştırmaktır.

Bilmek, eğer ateistsen bilenenleri ortaya bilimsel bir üslupla koy. Yok ateistliği müslüman düşmalığına ya da küfür etme ve insanların savunduklarıyla alay etme zevkine paravan yapıyorsan o zaman küfürbaz ya da müslüman düşmanı ya da din düşmanı olduğun seçeneklerinden birini belirtmen gerekir. Samimiysen!

Hem burda bir takım düşüncelerin savunuculuğunu yapacaksınız ondan sonrada biz ışıklı yolun savunucularıyız diye nutuk atacaksınız. Sizler ancak birilerinin forvetleri olabilirsiniz!

Turan bu forvetlerin başı ya da öndekilerinden biriydi. Bu durumda bektekilere şifreniz çözüldü demek gerekir!

Sizin yaptığınız aynı zamanda gerçek atesistlere haksızlık ve onların konumlarını kullanmaktır!

Atesitlikle bu yazdıklarımın kısa ifadesi:

Sizin için ben inanan, sizler sözde ateist; benim için de siz inanan, ben ateistim.

O nedenle sen, çıktığın yerin zevkini çıkarmaya ve uçmaya devam et. Senin gibi düşünenlerle ister salıncakta ister sağlıcakla kal.

Bahsettiğim yüksek şuur şeceneği hala geçerlidir. Yalnız o seçeğin uygulanabilmesi için edilen bütün küfürlerin bir kenara atılması gerekiyor.

İşte asıl ışığın olduğu barış dolu yer orası... Zannetmem zannetmem zannetmem.

Orijinalliğe saygım var fakat birşeyleri kendi çıkarları için kullananlara değil.

İngilizleşmiş Araplar
Ateistleşmiş misyonerler
Gülücük dağıtan siyasetçiler
Türkler şükreder
...

Teşekkürler tapınılacak olana

Biri gelip sırıtıktan bir mesaj yazacak. Öbürü onun üzerine bir tane daha ekleyecek

Ya da şöyle bir senaryo olabilir:
Haklısın dostum. Bizde ne zamandır birinin bizi açığa çıkartmasını istiyorduk. Sağol diyecek.
Evet bizler gerçekten dediğin gibiyiz.

Üçüncü senaryo:
Anlamamışlığa ya da daha açarmısın şeklinden anlatılan metne olan inancı zayıflatma psikolojisi.

Dördüncü senaryo:
Hiçbir cevap vermeyip. Konuyu burada kilitleme ya da silme.

Beşinci seneryo:
-
Burada şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Küfürden vazgeçip yüksek şuurda birleşme

Yüksek şuur: Hakaret içermeyen her türlü düşünsel yaklaşım. Gerçek barışçılığa dayanan ölçü.

Merhaba,

Sn.siz durun...,

Aradaki farkı dahi anlamaktan muzdaripsin veya şartlanmışsın...!!!

İnancından emin olan ADAM anlattıklarını karşısındakileri KIRMADAN - RENCİDE ETMEDEN anlatır...Bunu yapmıyorsa salla gitsin zaten adam değildir...!

Bakmak ile görmek arasında FARK vardır...Bakmışsın ama senin ilgi alanın dışında olduğu için GÖREMEMİŞSİN...Eleştirdiklerinden NE FARKIN KALDI...!

Tabii ,tabii,nedense kuyruğu sıkışan hep böyle der...Bak bakalım yazdıklarımıza kimi rencide ediyoruz,kimi kırmayla dökmeyle uğreşıyoruz...Senin yapamadıkların yani...Daha ikinci mesajına bakınca kafa yapın anlaşıldı...Forum şakası falan olmalısınız...!

İstersin ki hiçbir şekilde insanlar eleştirmesin,yorumlamasın,ROBOT olsun...İyi de AKLI ne diye verdi ki Yüce YARATAN...İş olsun diye mi...Kimse sorgulamayınca mı beğeneceksin...!!!

Bu sözü inanmayan biri de söylese,inanan olarak sen de söylesen farketmez aynı tepkimi koyarım...ŞUUR sipariş üzerine mi veya ADAMINA göre mi...Böyle bir cahilce mantık ile siz burada neyi savunacağınızı veya anlatabileceğinizi sanıyorsunuz...!!!

Anlaşıldı bir ULEMA ile daha karşı karşıyayım...Tevhidin son basamağında kendini gören ile...Önce insan olmak gerek Tevhid için...Ama olur mu sürekli insanları ÖTEKİLEŞTİRMEK çok daha kolay...Bunu da bir yere yaz....!!!

O atalar bu sözleri sanırım sizin için söylemiş...Daha ikinci mesajında YÜKSEK ŞUUR ile söylenmiş sözlere tahminim buradakiler, inanan / inanmayan güler geçer...

Açık forumlara alışmakta zorlanıyorsan UĞURLAR OLA...!!!

Yüksek şuur: Hakaret içermeyen her türlü düşünsel yaklaşım. Gerçek barışçılığa dayanan ölçü

Diyorsun...!!! Ancak daha ikinci mesajın hiç de düşündüğünle yaptığının bir olmadığını söylüyor...!!!

Sağlıcakla kalınız...

Siz Durun
26-05-2011, 20:42
Sayın Küfürbazlar, müslüman düşmanları, bunları görmeyen dinsiz kisveliler

Siz küfür edenleri görmediğiniz sürece birbirlerinizin küfürlerine göz yumanlar olarak küfürbaz olduğunuz zannını bilinçlerden atamazsınız!

Dolayısıyla sizin inancınızın ateisti ve düşünen biri olarak burada bilinçli bir müslümanlık düşmanlığı ve misyonerlik faaliyeti yürütüldüğünü söylemek yanlış olmaz.

Beni bir yerlere getirme ya da öyle gösterme uğraşlarınız yanlışlarınızı örtmek için mi yoksa benim, örnek göstermeye çalıştığınız yanlışların arkasında duracağımı zannettiğinizden mi?

Anlatmaya çalıştığınız örneklerden hiçbir şey anlamadığımı söylemek isterim.

Kendim de dahil olmak üzere hiçbir yanlışın arkasında durmam inancımın gerçekleriyle bağdaşmaz. Eğer durursam dinim değil kötü olan benimdir. İşte olayın kilit noktası da bura zaten. Hem müslümanlığı iyi bildiğini öne sürceksin hem de yapılan kötülüklerin sorumluluğunu dine yükleyeceksin. Tabii bu durumda insanların günahı olmuyor. Dinim kötü oluyor, bunun reklamı yapılıyor ve neden bunun böyle olmadığını söyleyenler küçültücü sözlere maruz bırakılıyor.

Bunlar burada bir takım faaliyelerin yürütüldüğüne dair önemli işaretler. Sizler gerçeği aramanın peşindemisiniz yoksa kendinizi haklı çıkarmanın mı? Bu hırs, bu kibir nedir? Açıkça bizi kendinize göre insan gibi görmediğinizi söyleyemiyorsunuz fakat inancımıza tersten duyduğunuz saygı sözleri bizleri nasıl gördüğünüze dair gerçekleri ortaya koyuyor. Taktığınız at gözlüğüyle kendiniz gibi düşünmeyeni sinek gibi ezmeye çalışmanızın nedeni de kendinizi insan bizleri de sözde insancık ya da sinek olarak görmeye çalışmanıza dayanmaktadır. Bizim sineklere ve doğada bulunan bütün canlılara da saygımız var.

Bunların hiçbiri bilimin ışığını değil, bilinçli bir faaliyetin işaretlerini göstermektedir.

Siz Durun
26-05-2011, 20:44
Gerçekleri anlama kabileyetiniz size verilen görevin sınırlarıyla çizilmiş.

Dolayısıyla bunun dışında bir şeyi anlamanız ve kabullenmeniz söz konusu olamaz. O nedenle burada size değil arkada duranlara seslenmek doğru olur. Ve onlara demek lazım ki: hükmünüz veya cürmünüz okyanusta toplu iğne ucunun ucu kadar bile olamaz.

Dinimin öğrettiği sınır benim için en güzelidir.
Sizleri de sınırını bilenlerden olmaya davet ediyorum.
Barış ve adaletin olacağı yer orası çünkü.
Küfürle şuurunu kaybetmiş olanlara saygı duymam söz konusu olamaz.
Bakın! Size açık adresimi veriyorum:
Ben neye inandığımı söylüyorum. Korkum veya çekincem yok.

Ben Allah'ın bana çizdiği sınırlar içerisinde kalmaya çalışan biriyim. Ve bu sınırdan çok memnunum. Rabbimin benim için çizdiği sınır en güzeli, en mükemmeli ve en hayırlısıdır. Rabbim okumamı emrediyor, düşünmemi emrediyor, çalışmamı emrediyor, ölçüsünü kaybetmiş her şeyden sakınmamı emrediyor. İşte doğru yol budur.

Ölçüyü herkes bozabilir: Siyasiler, çıkar grupları, ... uzatmaya gerek yok kullanılabilecek her şeyi kendi çıkarı için kullanan herkes. Dolayısıyla bunlardan sakınmadan doğru yola ulaşamayız. Ancak birilerine malzeme oluruz. İşte ben siz ve sizin gibi çıkar gruplarına malzeme olmak niyetinde değilim.

Sizlerin adresini söyleyim:

Sizler, sizin gibi ölümlülerin ürettiği ve savunduğu düşüncelerin ekseninden öteye geçemeyen inancınıza ne derseniz deyin genel olarak ''insanatapar'' denilebilecek bir inanca aitsiniz.

Dolayısıyla sizin hükmünüz ancak o insanların sizin için belirlediği yer kadardır. Lakin onlardan daha iyi bir düşünce ortaya koyup topluma kabul ettirebilirseniz o taptığınız düşünceler gibi sizin düşüncelerinize de sizin gibi olanlar tapabilir. Dolayısıyla kullanılan olduklarını küfürleriyle gösteren dinden özgürlük grubu üyeleri ve bunları görmeyenler, buradaki ateist veya diğer dinsel inançları reddedenleri farklı bir şey olarak görmüyorum.

Daha önce de söylediğim gibi sizler Allah'ı anmadan yaşayamazsınız. Çünkü sizler de benim ve benim gibi düşünenler gibi ona muhtaçsınız. O nedenle her konu başlığınız müslümanlık ve Allah gibi konuların üzerine oturtulmuştur. Öne sürdüğünüz küfürlerin içerisinde kaybolmuş düşünceler hükmü mümkün olmayan sizin gibi ölümlülerin ortaya koyduğu düşüncelerdir. Bunlara tapanlara ben ancak dua edebilirim. Yalnız kendine bir yer belirleyenler başka. Daha şimdiye kadar öyle birini göremedim.

Sizler dinimiz ve ona inananlarla ilgili kendinize göre her türlü küçültücü bir sürü mesaja arkanızı dönüp bakmayacaksınız ondan sonra bana burada neyi nasıl yapmam gerektiğini mi öğreteceksiniz? O zaman söylüyorum:

Öğretemezsin (-iz)!

Çünkü o düzeyde değilsin (-iz).

Alıntı:Sap ile saman ve ufo. İnanmak zorunda olunduğunu nereden çıkarttın.

Bakmak ile görmek arasında FARK vardır...Bakmışsın ama senin ilgi alanın dışında olduğu için GÖREMEMİŞSİN...Eleştirdiklerinden NE FARKIN KALDI...!

Her kelime ya da söz dizisinde: misyon + küçültme. Yemezler!

Her gördüğüne inanacak birine burada cevap veriyorum.

Alıntı: Ben sizlerin, sizin gibi düşünmeyenlerle bu yüksek şuurda dahi buluşamayacağınıza eminim.

Anlaşıldı bir ULEMA ile daha karşı karşıyayım...Tevhidin son basamağında kendini gören ile...Önce insan olmak gerek Tevhid için...Ama olur mu sürekli insanları ÖTEKİLEŞTİRMEK çok daha kolay...Bunu da bir yere yaz....!!!

Kendi ışığınızdan başkalarının sözlerini göremeyecek kadar kör olmuşsunuz.

Benim burada bir şeyler adına yazı yazmam beni hiçbir zaman hiçbir yere garantilemez.

Diye söylemiştim.

Alıntı:Siz üst bilen geçinenler olarak iyi bilirsiniz ki yapılan iyi ya da kötü bütün işlerin sorumluluğu yapanlara ve onu destekleyenlere aittir. Bunlar dinin ulaştırdığı gerçekleri değiştirmez. Buna rağmen olayları çarpıtmanız sizin amacınızdan başka bir şeyi göstermiyor. Aslında her söylediğiniz şeyle olduğunuzu öne sürdüğünüz şeyi yalanlamaktasınız.

Tabii ,tabii,nedense kuyruğu sıkışan hep böyle der...Bak bakalım yazdıklarımıza kimi rencide ediyoruz,kimi kırmayla dökmeyle uğreşıyoruz...Senin yapamadıkların yani...Daha ikinci mesajına bakınca kafa yapın anlaşıldı...Forum şakası falan olmalısınız...!

Sizin gibi aydınlık yolun yolcularına böyle cahilce konunun kaynağını görmeden konuşmak yakışır mı desem, ne desem?

Yani bu atesitlik Allah gibi diyorsunuz. Siz ne buyurursanız onu kabul etmek farz gibi yani. Size ateistlik yapma hakkımı burada bulunan forum içi kilise teşkilatından mı yoksa şeyh Turan Dursun'nun himmetiyle şereflenmiş kıdemli bir ateistten mi almam gerekiyordu?

Bir kere daha söyleyeyim. Sevgi ve saygı duyulacak hiçbir şeyiniz yok. Ayrıca yazdıklarınızın hükmü de ancak sizin gibi beyinleri tapulanmışlara söker. Biz düşünmeye devam ederiz.

Sizin bitmeyen yalanlarınızdan örnekler. Arkadaşınız bir taraftan dinimizi iyi bildiğini iddaa ediyor bir taraftan da müslümanların taşa secde ettiğini söylüyor.

Bu söyledikleriyle bizim dinimizi göstermekten çok kendi müslümanlığı iyi biliyor palavrasını yalanlamış:

Bir başka yerde Kur'an'da geçmeyen bir kelimeyi Kur'an'a isnat ederek müslüman düşmanlığını sürdürüyor:

Ali-İmran=96:Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekkede, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâbedir.

Evet bu ayet ilk tapınağın Kabe olduğunu söylüyor.Peki doğruluk derecesi nedir?Tabiki 0(sıfır).Arkeolojik bulgular Kabe'den çok daha eski tapınakların olduklarını gösteriyor.

Kabe'nin M.Ö 800'lü yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor ve bu tarih Kabe'yi ilk yapmaya yetmiyor.Kabe'den çok önce kurulmuş tapınaklar,evler var.Dünya'nın en eski tapınağı yapılan arkeolojik kazılar sonucu Şanlıurfa'da ortaya çıkarılmıştır ve Paganizme aittir.

Ayette tapınak diye bir şey yok fakat sizin sözde bilimsel inanışınız ne diyor bakalım:

Sevgili Dostum;

Biz kendi aramızda ''ibadet evi''ne tapınak diyoruz.

Sevgilerimle...

Bu yorumdan sonra bir başka arkadaşınızın dinimizi karalamak için bulduğu bir konuyu ve buna bağlantılı sorduğu bir soruyu kendisine sormak çok uygun düşer:

"Nerden baksan tutarsızlık,nerden baksan ahmakça" sözleri ile eşdeğer olmaz mı ?

İşte sözde bilim ve sözde bilimin aydınlık yolunun yolcusu.

Dinimizi iyi bildiğini öne süren arkadaşı neyi savunmuş bakalım ağırlık o ya buraya almadığım bu yazının başında şakayla karışık hakaretten geri durmamış:

...
Yok eğer Muhammed Mustafa ve Kur'an çerçevesinde inananlara Müslüman deniyor ise,
en başta dedik "Doğmamış bebeğe don biçmiş" oluruz.
Bu durumda tıpkı sevgili Ahmet Kaya'nın "Başım belada" isimli şarkısındaki,
"Nerden baksan tutarsızlık,nerden baksan ahmakça" sözleri ile eşdeğer olmaz mı ?

Dinimizle ilgili bilgisi iyi olan kişi her şeyi biliyor fakat islamın bir bütün olduğunu bilmiyor. Onu gönderenden gelen her şeyi kabul etmek zorunda olunduğunu da. İslamı bütünüyle tanımadan müslüman olunamamasını hakaret sorusuna delil yapmış. Yapar. Hem bilir hem yapar fakat bunu yaparken nerede durduğunu gösterdiğini akıl edemez.

Bakın arkadaşınız sizin için ne söylemiş:
İnancından emin olan ADAM anlattıklarını karşısındakileri KIRMADAN - RENCİDE ETMEDEN anlatır...Bunu yapmıyorsa salla gitsin zaten adam değildir...!

Sizi dinliyorum ve sallıyorum.

Alıntı:Burada daha önce başkalarının yazdıklarıyla aynı şeyi yazman, yazmanız şaşıtıcı değil!

Aradaki farkı dahi anlamaktan muzdaripsin veya şartlanmışsın...!!!

Bu arada sizi de sallamam gerekiyor. Hani sizin mesajınızı diğerlerinden ayıramadığımı öne sürmüşsünüz ya. Benim mesajlarımı pür dikkat gören biri bunları göremiyorsa onu da arkadaşlarından ayırmak olmaz!

Başa Döndük:

Gerçekleri anlama kabileyetiniz size verilen görevin sınırlarıyla çizilmiş. Diye söylemiştim.

Böylelerine ne anlatabilir ki. Al birini vur ötekine!

Alıntı:Yaratıcının adaletsizliği konusunda bundan önceki mesajımda değindiğime benzer bir şey daha söyleyeyim. İnsanoğlu yaratıcının vereceği lütufları kaldırabilecek kapasitede olsaydı bugün yaşadığımız görüntü bozukluğunun oluşması mümkün olabilir miydi. Ya da neden o kapasitede yaratmamıştır? Yaratıcının bu konuyla ilgili bir sözü yaklaşık veya tam olarak şöyledir. ''Sizin için hayırlı olanı biz sizlerden daha iyi bilmekteyiz. Bundan sonra öğüt almanız umulur.''

İstersin ki hiçbir şekilde insanlar eleştirmesin,yorumlamasın,ROBOT olsun...İyi de AKLI ne diye verdi ki Yüce YARATAN...İş olsun diye mi...Kimse sorgulamayınca mı beğeneceksin...!!!

Sizin gibi firavunların bu yazıdan anlayıpta yumurtlayacağı budur! Nerede tabiatın dengelerini koruma, nerede adaletli davranma, yaratıcının verdiği aklı sırf ''müslüman düşmanlığı'' olarak algılarsan elbette çıkacağın kapı firavunun ki olur. Onun gibi kendini elbette buğday ambarında sanırsın.

Yaratana nankörlük etmemeyi akletmekten görmeyen bir aklın nankörlüğüne maruz kalmamayı öğrettiği için üzülme.

Sınır tanımama ya da doymamazlık hastalığına çözüm yok.

Yüce yaratan aklı ne için vermiş? Bu neye inandığına bağlı. Mesela sen burada beyine vurgu yapmışsın fakat arkadaşın Kur'an-ı yazanda beyin yok diyor. Bu durumda sizin inandığınızda var yani:

Sevgili arkadaşlar;

Kur-an'ın yazıldığı 7. yüzyılda, beynin ne işe yaradığı bilinmemekteydi.

Aklın ve de düşünme yeteneğinin kalp tarafından gerçekleştiğine inanılıyordu.

Bu nedenle Kur-an'da düşünmenin beyin aracılığıyla yapıldığına dair bir ayet bulamazsanız. Aksine, düşünmeyle ilgili fonksiyonlar kalbe yüklenmiştir.

Bu da Kur-an'ın o dönemdeki bilgiler çerçevesinde yazıldığının bir kanıtıdır.

Tanrı kelamı olsa mutlaka beyinden ve beyinle düşünmeden bahsedilirdi.

Görüşlerinizi merak ediyorum.

saygılar...

Kendine göre mucize bekleyenlerden.
Her ne kadar ortada ona bile inanmayan bir canlı duruyor olsa da.
Bu tip sorulara karşı Kur'an'ın çok açık bir önerisi var:
Bakara - 23:
Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz.

Evet, hadi getir (-in)!

Bu arkadaşınız görevini küçümsediği için kovulmuş olmalı:

sizinkide laf.
kuranı yazanda veya inananda beyin varmı ki kuranda olsun

Halbuki öbürü de aynı şeyi söylemişti fakat ondan ustalık dersi alamamış.

Dolayısıyla her zaman ki gibi açık bir şekilde yazıyorum. Arkanıza bakmanız söz konusu olamaz. Çünkü arkanızda da sizin gibi düşünenler var. Yani sizler hepiniz aynısınız. Bilimin %100 olamayacağını unutarak burada misyoner düşüncelerinizi birbirinizden tereke satmaya devam edebilirsiniz.

O nedenle atalarım güzel söylemiş. Bana ve bize ait olan bizimdir. Gerisi sizin olsun...

Bir şey de dikkatimi çekti. Sizler her şeyi kendinize aitleştiriyor. Ben bizim dinimiz dediğim zaman alınıyorsunuz. Sizin ki nasıl bir inançsa kendi inancımızı sahiplenmemize tahamül edemiyor.

Halbuki bizim dinimiz: Sonuncusu ve tamamlayıcısı. Bu konuda tereddüt gösteren kişi tamamlayıcının ne olduğunu sözde bilmiyor olmalı. Tasdik edilemeyen bir şey tamamlanır mı? Dolayısıyla kendinden önce gelenleri kapsamalı ki tasdik etsin.

Demek sorun ''bizim'' kelimesinde değilmiş. Başa dönersek:

Nostradamusçu kehanetimi bire indirdim:

Birbirlerinin dostu olanlar karalamaya ve küfürlerinin arkasında durmaya devam edecekler. Çünkü görev aşkı hiçbir şeye benzemez.

Sevgi sizlerle olsun

bursali68
27-05-2011, 09:24
Merhaba,

Sn.siz durun...;

Küfürle şuurunu kaybetmiş olanlara saygı duymam söz konusu olamaz.

Ben Allah'ın bana çizdiği sınırlar içerisinde kalmaya çalışan biriyim. Ve bu sınırdan çok memnunum. Rabbimin benim için çizdiği sınır en güzeli, en mükemmeli ve en hayırlısıdır. Rabbim okumamı emrediyor, düşünmemi emrediyor, çalışmamı emrediyor, ölçüsünü kaybetmiş her şeyden sakınmamı emrediyor. İşte doğru yol budur.

Hangi sınırlar bunlar...Kur'an şunu bunu emrediyor diyorsun,doğru emrediyor,örneğin neyi emrediyor...; " İnsanları küfretmeye zorlamamayı " da emrediyor......" Dinde aşırıya kaçmamayı " da emrediyor....Sizin yaptığınız ne peki....İkinci mesajınızdan buyana...Emre karşı gelmek değildir de nedir...

Açın ilk mesajınızdan itibaren tekrar okuyunuz , " Ben böyleyim siz şöylesiniz " lakırtısından başka söylediğiniz NE VAR elle tutulur...!!!

Ölçüyü herkes bozabilir: Siyasiler, çıkar grupları, ... uzatmaya gerek yok kullanılabilecek her şeyi kendi çıkarı için kullanan herkes. Dolayısıyla bunlardan sakınmadan doğru yola ulaşamayız. Ancak birilerine malzeme oluruz. İşte ben siz ve sizin gibi çıkar gruplarına malzeme olmak niyetinde değilim.

Bakın neredeyse her cümleniz karşınızdakileri niteleme-rencide etme üzerine kurulu...Buradaki bukadar kişiyi çıkar guruplarına malzeme olmayla niteliyorsun...O açıdan bakınca sen nesin...MALZEME DEĞİL Mİ...!!! Sen hangi çıkar gurubuna malzemesin...!!! Yaşam tarzın ile " oy ile " desteklediklerinle....

Dolayısıyla sizin hükmünüz ancak o insanların sizin için belirlediği yer kadardır. Lakin onlardan daha iyi bir düşünce ortaya koyup topluma kabul ettirebilirseniz o taptığınız düşünceler gibi sizin düşüncelerinize de sizin gibi olanlar tapabilir. Dolayısıyla kullanılan olduklarını küfürleriyle gösteren dinden özgürlük grubu üyeleri ve bunları görmeyenler, buradaki ateist veya diğer dinsel inançları reddedenleri farklı bir şey olarak görmüyorum.

Yukarıda söyledim tekrar edeyim,sen kalkıp daha ikinci mesajından itibaren " küfür ettirirsen " bunun suçu-sorumluluğu onlarda değil SENDEDİR...Bunu değiştirebilme imkanına sahipken hala daha aynı tarz yazman senin DİNİ-KUR'AN'ı anlamadığını gösterir...Nezaket karşındaki bulunan katı kişiyi de utandıracaktır sonuçta...Ama senin önyargın ve şartlanmışlığın bunu görmene engeldir...!!!

Her kelime ya da söz dizisinde: misyon + küçültme. Yemezler!

Neden çünkü sen aynı tarz başladın...Adam gibi yazsaydın,adam gibi karşılık bulurdun...Dinim senin gibilerle bir yere varamaz...!!! Bu güne kadar da senin gibilerden o kadar çok vardı ki,hiç bir halt olmadı,hep gerisin geriye gitti...Cumhuriyet düşmanı mı arasın,Bilim düşmanı mı ararsın...!!!

Her gördüğüne inanacak birine burada cevap veriyorum.
Kendi ışığınızdan başkalarının sözlerini göremeyecek kadar kör olmuşsunuz.

Tam tersi asıl siz her gördüğünüze inanıyorsunuz...Ben bir müslüman olarak bu siteye ŞARTLANMADAN-ÖNYARGISIZ ,ki azıcık da varsa bile bu duyguları kapının dışında bırakarak geldim...Çünkü bana Kur'an'ın verdiği bu...Sen anladığım kadarıyla başka başka kitaplar okuyup gelmişsin buraya...!!!

Alıntı:Siz üst bilen geçinenler olarak iyi bilirsiniz ki yapılan iyi ya da kötü bütün işlerin sorumluluğu yapanlara ve onu destekleyenlere aittir. Bunlar dinin ulaştırdığı gerçekleri değiştirmez. Buna rağmen olayları çarpıtmanız sizin amacınızdan başka bir şeyi göstermiyor. Aslında her söylediğiniz şeyle olduğunuzu öne sürdüğünüz şeyi yalanlamaktasınız.

Sizin gibi aydınlık yolun yolcularına böyle cahilce konunun kaynağını görmeden konuşmak yakışır mı desem, ne desem?

Yani bu atesitlik Allah gibi diyorsunuz. Siz ne buyurursanız onu kabul etmek farz gibi yani. Size ateistlik yapma hakkımı burada bulunan forum içi kilise teşkilatından mı yoksa şeyh Turan Dursun'nun himmetiyle şereflenmiş kıdemli bir ateistten mi almam gerekiyordu?

Bu cümleleriniz dahi benim dediğime geldiğinizi gösteriyor...Kuzum siz ne diyorsunuz...??? İnsanların demediği bir şeyi demiş gibi gösterme HASTALIĞINIZI tedavi ettirmeniz gerek...!!! Alayamamışsınız,insanların fikirleri görüşleri inancımızdaki gibi " Allah'ın verdiği akıl ile " ise ki öyle inanıyoruz,o zaman bu bahşedilen akılların değişik,farklı çalışmaları da Allah'ın isteği veya O'nun kurduğu sistemin bir parçası değil mi...Siz bu hakaret ve rencide etme şekliniz ile bunu da tanımıyorsunuz...O akılları SİZ Mİ VERDİNİZ....!!! Ki yargılamada sınırı aşma hakkını kendinizde görüyorsunuz...

Bir kere daha söyleyeyim. Sevgi ve saygı duyulacak hiçbir şeyiniz yok.

Arkadaşım o zaman bu forumda NE İŞİN VAR...Gelmeseydin,seni zorla davet eden mi oldu...Zaten gelerek yazmaya başladığından buyana Kur'an'ın güzelliklerini değil " İnançlıların " kötü yönlerini sergileyip duruyorsun...!!!

İşin hakaret kısmına gelince...Emin olabilirsin...Her iki taraf da yani hem ateistler tarafından hem de İNANANLAR tarafından o kadar çok HAKARET var ki...Ayır bakalım neyi nasıl ayıracaksın...İşte sen de hakaret ve rencide edenler safındasın...Hiç safını değiştirmeyi DÜŞÜNDÜN mü...???

Bakın arkadaşınız sizin için ne söylemiş:

Alıntı:
bursali68´isimli üyeden Alıntı

Yine yanlışsınız,bu yazım SİZE dir...Sn.psiko'ya değil...Çünkü o arkadaşımın burada kimseyi kırdığını görmedim ben...Daha dün geldiniz de ne zaman gördünüz kırdığını...???
Birbirlerinin dostu olanlar karalamaya ve küfürlerinin arkasında durmaya devam edecekler. Çünkü görev aşkı hiçbir şeye benzemez.
Siz de " küfrettirmenin " devamlılığını sağlayanlara örneksiniz...Bu da sizin göreviniz midir...???
Sağlıcakla kalınız...

Psiko
27-05-2011, 10:11
Sayın siz durun ;

Şahsımın yazından alıntılamış olduğunuz :
"Yok eğer Muhammed Mustafa ve Kur'an çerçevesinde inananlara Müslüman deniyor ise,
en başta dedik "Doğmamış bebeğe don biçmiş" oluruz.
Bu durumda tıpkı sevgili Ahmet Kaya'nın "Başım belada" isimli şarkısındaki,
"Nerden baksan tutarsızlık,nerden baksan ahmakça" sözleri ile eşdeğer olmaz mı ?"
bu sözlerinde hakaret'i nerede gördünüz ?

Bütün'ün bir parçası,bütünün kendi değildir.
Müslüman; İslam olan kişidir.
İslam Tanrıya teslim olma "VASFI"dır.
Dolayısı ile Bezm-i Elestte "Bela/evet" diye "Ebedi söz" vermiş olan insanoğlu,
Tanrı Kendini "HER İZHAR ETTİĞİNDE" Ona,
göndermiş olduğu İlahi Elçi vasıtasıyla teslim olmuştur.
Bu Teslim olma işlemini yapanlar "İSİM/AD"larından bağımsız teslim olma işlemini yapanlar olup,
yani İslam olup Müslüman olup Fatiha'nın 6.ayetinde sözü edilenlerdir.
Aksini yapıp teslim olmayanlarda Fatiha'nın 7.ayetinde olmuş olanlardır.
Dolayısı ile yukarıda şahsımdan alıntıladığınız pasaj bir hakaret değildir.
Kur'andaki yani Tanrı sözlerindeki Yunus 90 da Firavun'un,Ali İmran 52 de Havarilerin "Müslüman" olarak ifade edilmelerinin "Çelişki" değil nedenini anlatan bir yazıdır.

Şahsımdan alıntıladığınız yazının alındığı posttan önceki postunuzda şahsıma ve inancıma
"Nereden baksan tutarsızlık,nereden baksan ahmakça" şeklinde asıl hakareti içeren yazınız karşılığında size,
anlayamadığınız şeyi anlatmak üzere yazılmıştır o yazı.
Şahsımdan alıntıladığınız pasajın son kelimesinin
"olmaz mı ?" şeklinde bitirilmesinin nedeni,
hangi bakış ve anlayış,
"nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça "
hem size hem de diğer okuyan arkadaşlara yönelik "Buyurun takdir sizindir." önermesi adınadır.

Hakaret olayına da gelince,
kişiye sormuşlar
-Karşındakini nasıl bilirsin ?
-KENDİM GİBİ
demiş.
Hem hakaret edip hem hakarete maruz kaldım şeklindeki algılamanız,
tıpkı Tanrının dinine daha ilk günlerden tasallut edip onu şirk haline getiren Ebu Süfyan bin Muaviye zihniyetinin,
bunu başarmasında en etkin kişi olan Amr İbn ül As'ı hatırlattı şahsıma.
Hem kendinizi korumak adına Tanrı sözlerini/Kur'an yapraklarını mızraklara geçireceksiniz hem de biz dinin koruyucularıyız diyeceksiniz.
Bu yaman çelişki ne hikmetse hiç bir dönem inmeyecek sahneden herhalde.

Siz Durun
28-05-2011, 14:54
bursali68

Benim kimlere malzeme olduğumu ve kimlere oy verdiğimi kanıtla! Doğruysan.

Ben kimlerin kimlere malzeme olduğuyla ilgili kanıtımı söyleyeceğim. Daha önce söylediğim ve işinize gelmeyip görmediniz gibi. Tekrar söyleyeceğim.

Hadi!

Laf salatasınından adamlığı bırak!

Sana açık bir soru:

Küfüre karşı mısın değil misin? (cevap ver)

Psiko

Şahsımdan alıntıladığınız yazının alındığı posttan önceki postunuzda şahsıma ve inancıma
"Nereden baksan tutarsızlık,nereden baksan ahmakça" şeklinde asıl hakareti içeren yazınız karşılığında size,

Bu yazı benim bu yazıya cevap vermemden önce yazılmış bir yazıdır. (1)

Firavun müslüman olarak ifade edilmiyor.
Havariler: Biz müslümanlarız diyor.

O zaman Kur'an yok. Yani İslamın bütünlüğü Kur'an'da değil. Bu da onların müslüman olmasına mani değil. Fakat Kur'an geldikten sonra bu tanınmazsa bu müslüman olunmasına mani olur. Bu konuda sorunu olanlar faturayı Kur'an'a ve Hz. Muhammed'e kesemezler. İnanmamak onların sorunudur. Ve bunun üzerinden de ''hakaret sorusu'' yöneltmenin anlamı açıktır. ''Müslüman düşmanlığı.''

tıpkı Tanrının dinine daha ilk günlerden tasallut edip onu şirk haline getiren Ebu Süfyan bin Muaviye zihniyetinin,
Hem kendinizi korumak adına Tanrı sözlerini/Kur'an yapraklarını mızraklara geçireceksiniz hem de biz dinin koruyucularıyız diyeceksiniz.

''Olmaz mı'' kelimesini daha sonradan gördüğüm için yazımın sonuna ilave ettiğimi daha sonra ki mesajımda belirten Amr İbn ül As mıydı? (2)

bursali68
28-05-2011, 15:06
Merhaba,

Benim kimlere malzeme olduğumu ve kimlere oy verdiğimi kanıtla! Doğruysan.

Ben kimlerin kimlere malzeme olduğuyla ilgili kanıtımı söyleyeceğim. Daha önce söylediğim ve işinize gelmeyip görmediniz gibi. Tekrar söyleyeceğim.

Hadi!

Laf salatasınından adamlığı bırak!

Sana açık bir soru:

Küfüre karşı mısın değil misin? (cevap ver)

Kimin kimin malzemesi olduğunu KANITLAMAK ZORUNDA OLAN SENSİN...Ben değil...Sen kendi mesajında bunu söylüyorsun...Benden de aynı oranda karşılık buluıyorsun...

KÜFRÜ,Sn.psiko nun yazdıklarına bakarak bir kez oku...!!! Küfür " gerçeklerin üzerini örtmek " değildir de nedir...!!! Farklı anlatırsan sen ben de dahil dünya üzerinde küfür etmeyen ADAM mı kalır...???

Önce sen insanları nitelemeyi bırakacaksın ki ADAM gibi davranış bulasın...!!! Yoksa sizin gibiler ancak SAVAŞ çıkarır,barış getirmez...

Sağlıcakla kalınız...

Psiko
28-05-2011, 15:24
Firavun müslüman olarak ifade edilmiyor.
Havariler: Biz müslümanlarız diyor.

O zaman Kur'an yok.
Yani İslamın bütünlüğü Kur'an'da değil.
Bu da onların müslüman olmasına mani değil. Fakat Kur'an geldikten sonra bu tanınmazsa bu müslüman olunmasına mani olur.
Bu konuda sorunu olanlar faturayı Kur'an'a ve Hz. Muhammed'e kesemezler. İnanmamak onların sorunudur.
Ve bunun üzerinden de ''hakaret sorusu'' yöneltmenin anlamı açıktır.
''Müslüman düşmanlığı.''

Sayın siz durun nihayet "İslam" ne ? "Müslüman" kim anlamış gibi görünüyorsunuz
da
Hala "Ben Teslim oldum veya Müslüman oldum" arasındaki o ince nüansı göremiyorsunuz ?
İlk andan beri Tanrıya teslim olanlar (İslam) AD/iİSİM lerinden bağımsız bu "VASFI" taşıyor olanlardır.
Ve
bu formül,
EZEL ve EBED
olanın EBED ismi boyunca da sürecek olan formülüdür.
Çünkü,
ne benzeri,
ne eşi,
ne de ortağı yoktur.
Olmamış ve olmayacaktır.

AD/İSİM lere takılmamak gerek.
Güneş,
değişik "BURÇ"lardan doğuyor olsa da Güneş'e bakmak gerek.
Güneş'in doğduğu burçlarda takılıp kalmamak gerek.

Muhammed Mustafa ve getirmiş olduğu inanç sistemi adına yaptığımız deklarasyon şuradadır :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12296

Dedim bir daha diyorum.
Eğer,
"Aga ben anlamam madem inanırsın ben de bir inanırım benimle safları sıklaştıracaksın"
diyorsan.
"Ey iman edenler.Benden korkun ve doğrularla BERABER OLUN"
şiarımdır.
İnanır da olsa yanlışsa yanlıştır.
İnanmıyorum da dese doğru ise doğrudur.
Bu da kargadan başka kuş tanımam anlamı içerir.

bursali68
28-05-2011, 15:32
Merhaba,

Tanrının dinine daha ilk günlerden tasallut edip onu şirk haline getiren Ebu Süfyan bin Muaviye zihniyetinin,

Sn.psiko,hani demiştiniz ya " benzeşme " bu kadar mı olur....Galiba evet diyorum ben de...Çünkü yukarıda saydığınız hazretlere ben bir takı kullanıyorum heryerdeki yorumlarımda...;

Ebu Sfyan + Muaviye + Yezid + Amr İbn ül As = DALTONLAR..., + Yusuf HACCAC ( Lakabı Zalim HACCAC ) bu daltonların YAĞDANLIĞI...!!!

Bunların toplamından da çıka çıka EMEVİ zihniyeti çıkıyor...MÜNAFIKLIKTA en ilerilerden daha başka ne beklenir ki...!!!

Sağlıcakla kalınız...

Siz Durun
28-05-2011, 16:55
Cevap niye veremiyorsunuz:

Bu yazı benim bu yazıya cevap vermemden önce yazılmış bir yazıdır. (1)

''Olmaz mı'' kelimesini daha sonradan gördüğüm için yazımın sonuna ilave ettiğimi daha sonra ki mesajımda belirten Amr İbn ül As mıydı? (2)

Hani farklı yazmıştın, hani ben senin inancını geriye götüyordum, yani müslümansın!
O zaman bir arkana dönüp bak.
Kim Kur'an'a iftira düzmüş.
Kim müslümanlara taşa secde ediyor demiş.
Hadi bakalım inandığın din neyi emrediyor?
Herhalde bunları görmemeyi...

ŞÛRÂ - 40, Elmalılı
Kötülüğün cezası da misli kötülüktür, fakat her kim affedip ıslâh ederse onun da ecri Allahadır, her halde o zalimleri sevmez.

EN'AM - 121, Elmalılı
Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz.

Seninkisi nasıl bir müslümanlıkmış söyle bakalım.

Başından beri hakettiğiniz karşılığınızı verdim. Söylenilen haksız sözleri misliyle de iade ettim. Etmeye de devam ederim.

Siz oltanın ucuna sevgi ve saygı kelimelerini takıp avlanmaya devam edin.

Benim için yazı sutunları sizden daha samimidir.

Psiko
28-05-2011, 17:46

Sayın Siz Durun ;

Eğer,
alıntıladığım bu bölümdeki işlemlerden herhangi birisini ben yapmış isem buyrun o postumu gösterin.
Yok eğer
"Efendim bunlar yapılıyor ve siz ne olursa olsun bir inançlı iseniz safları sıklaştırmalısınız."
diyorsanız,
Bir daha tekrarlayayım.
Sizin "Saf sıklaştırma" diye bildiğiniz kavram benim açımdan geçerli değil.

Ben İslam ne Müslüman kim ?
sorusunu bizzat Tanrı sözlerini dayanak yaparak açıkladım o kadar.

Öteki türlü kimsenin ağzı torba değil ki büzeyim.
Ne yapmamı veya nasıl davranmamı istiyor ve bekliyorsunuz ?
Ayrıca sizin istek ve beklentilerinize cevap verme zorunluluğum mu var ?

Siz Durun
28-05-2011, 21:54

İftiranın Çözümü: Bu yazı, benim bu yazıya cevap vermemden önce yazılmış bir yazıdır. (1)

Bu yaman çelişki ne hikmetse hiç bir dönem inmeyecek sahneden herhalde.)

İftiranın Çözümü: Alıntı:Siz Durun´isimli üyeden Alıntı
O nedenle savunduğun tez nereden baksan ahmakça, nereden baksan tutarsızca.

Cümelenin sonuna olmaz mı? kelimesini ilave edirek cümleyi düzeltiyorum.

Alıntı:Siz Durun´isimli üyeden Alıntı
Okyanusta toplu iğne ucu kadar iyilik varsa bizim dinimiz onu da görür.)

İftiranın Çözümü: ''Olmaz mı'' kelimesini daha sonradan gördüğüm için yazımın sonuna ilave ettiğimi daha sonra ki mesajında belirten Amr İbn ül As mıydı? (2)

Bu iftiralar sana ait Psiko, bir de Kur'an ve Hz. muhammed ile ilgili hakaret sorusu var. Hala o hakaret sorusunu niye koyduğunu söyleyemiyorsun. Bu bana göre müslüman düşmanlığı'nın ve sakladığın inancının bir dışavurumudur. Saf sıklaştırma masalıyla bunların üzerini örtemezsin. Ben inancımı ve yerimi söyledim. Söylemeyen sensin.

Bundan sonrası Psiko adlı üyeyle ilgili değil!

Sn.psiko,hani demiştiniz ya " benzeşme " bu kadar mı olur....Galiba evet diyorum ben de...Çünkü yukarıda saydığınız hazretlere ben bir takı kullanıyorum heryerdeki yorumlarımda...;

Ebu Sfyan + Muaviye + Yezid + Amr İbn ül As = DALTONLAR..., + Yusuf HACCAC ( Lakabı Zalim HACCAC ) bu daltonların YAĞDANLIĞI...!!!

Cevap ver Psiko, Cevap ver yalanın yardakçısı (tamam şahidi ol) bursalı68, ne oldu doğru olduğunu idda ettiğin inancın kıvırtmaya mı başladı (herşeyi görmez mi oldu olsun). - Beni Amr'a, dalton'a benzetirken bir şey yok - (Bu mesajdan sonra TEHDİT VAR!!!) - silinen mesaj -

Hani farklı yazmıştın, hani ben senin inancını geriye götüyordum, yani müslümansın!

ŞÛRÂ - 40, Elmalılı
Kötülüğün cezası da misli kötülüktür, fakat her kim affedip ıslâh ederse onun da ecri Allahadır, her halde o zalimleri sevmez.

EN'AM - 121, Elmalılı
Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz.

Seninkisi nasıl bir müslümanlıkmış söyle bakalım. Adamlığın nasıl bir adamlıkmış söyle. (Atılmış bölüm) - daha önce bana söylenenin karşılığı -

Başından beri hakettiğiniz karşılığı verdim. Söylenilen haksız sözleri misliyle de iade ettim. Etmeye de devam ederim.

Benim bu yazımdan küfürün karşısına geçemeyeceğini düşünen birileri rahatsız oldu. O nedenle sorduğum soruya cevap veremedi. Çok açık bir soruydu:

Küfürün yanında mısınız, karşısında mı? (Bunun cevabı küfürü Siz Durun başlattı olamaz. Küfür benden önceki mesajlarda var. Dolayısıyla burada tepkinin bana gösterilmesi bir şeylere arka çıkıldığını, görevi, ..vs gösterir)

Ateistler kimseyi öldürmemiş diyordunuz fakat bu bursalı68 beni öldürebilir. Turan Dursun'un akibetini yaşayabilirim. Hiç de onun düzeyine çıkamamıştım halbuki.

bursali68
29-05-2011, 18:26
İftiranın Çözümü: Bu yazı, benim bu yazıya cevap vermemden önce yazılmış bir yazıdır. (1)

İftiranın Çözümü: ''Olmaz mı'' kelimesini daha sonradan gördüğüm için yazımın sonuna ilave ettiğimi daha sonra ki mesajında belirten Amr İbn ül As mıydı? (2)

Bu iftiralar sana ait Psiko, bir de Kur'an ve Hz. muhammed ile ilgili hakaret sorusu var. Hala o hakaret sorusunu niye koyduğunu söyleyemiyorsun. Bu bana göre müslüman düşmanlığı'nın ve sakladığın inancının bir dışavurumudur. Saf sıklaştırma masalıyla bunların üzerini örtemezsin. Ben inancımı ve yerimi söyledim. Söylemeyen sensin.

Bundan sonrası Psiko adlı üyeyle ilgili değil!

Cevap ver Psiko, Cevap ver yalanın yardakçısı (tamam şahidi ol) bursalı68, ne oldu doğru olduğunu idda ettiğin inancın kıvırtmaya mı başladı (herşeyi görmez mi oldu olsun). - Beni Amr'a, dalton'a benzetirken bir şey yok - (Bu mesajdan sonra TEHDİT VAR!!!) - silinen mesaj -

ŞÛRÂ - 40, Elmalılı

EN'AM - 121, Elmalılı

Seninkisi nasıl bir müslümanlıkmış söyle bakalım. Adamlığın nasıl bir adamlıkmış söyle. (Atılmış bölüm) - daha önce bana söylenenin karşılığı -

Başından beri hakettiğiniz karşılığı verdim. Söylenilen haksız sözleri misliyle de iade ettim. Etmeye de devam ederim.

Benim bu yazımdan küfürün karşısına geçemeyeceğini düşünen birileri rahatsız oldu. O nedenle sorduğum soruya cevap veremedi. Çok açık bir soruydu:

Küfürün yanında mısınız, karşısında mı? (Bunun cevabı küfürü Siz Durun başlattı olamaz. Küfür benden önceki mesajlarda var. Dolayısıyla burada tepkinin bana gösterilmesi bir şeylere arka çıkıldığını, görevi, ..vs gösterir)

Ateistler kimseyi öldürmemiş diyordunuz fakat bu bursalı68 beni öldürebilir. Turan Dursun'un akibetini yaşayabilirim. Hiç de onun düzeyine çıkamamıştım halbuki.

Merhaba,

Sn.siz durun,ilk mesajınızdan itibaren bir OKUSANIZ...!!! Okumuyorsunuz,okumayan insan bilemez...Siz de benim için bilmeyenler kervanındasınız...Neden çünkü siz daha baştaki mesajınızda SALDIRGAN - RENCİDE EDİCİ yüzünüzü gösterdiniz...Ve eleştiri okları size dönünce de ÇİRKEFLEŞMEYE başladınız...Bu sitenin bir kuralı var o kural hiç kimseye,hiç bir zümreye hakaret veya hakaret vari yazılamaz...

Ancak anladığım kadarıyla bir anlama sorunu yaşıyorsunuz...Sizin daha ikinci yazınızdan itibaren bu davranışınız devam ediyor...Ve halen daha...İnsanları nitelemek,rencide etmek,hakaret etmek CAHİL insanın davranışıdır...Bir şeyi savunacaksanız ADAM gibi savunacaksınız...Ona buna aba altından sopa göstererek değil...

Ateistler kimseyi öldürmemiş diyordunuz fakat bu bursalı68 beni öldürebilir. Turan Dursun'un akibetini yaşayabilirim. Hiç de onun düzeyine çıkamamıştım halbuki

Bak şimdi dar görüşlü arkadaşım,ben burayla birlikte bir sitede daha yazıyorum ve orada da ateist arkadaşlar bulunuyor,her nekadar buradaki kadar olmasa da...Ama emin ol o arkadaşlardan hiç bir sıkıntım yok,buradaki bazı arkadaşlardan da hiç bir sıkıntım yok...Sıkıntının büyük çoğunluğu ise kendini MÜSLÜMANIM-DİNİME BAĞLIYIM diye tanımlayanlardan ve aynen sizin tavrınızda davranan ateist arkadaşlardan....Demek oluyor ki SİZİN gibi onlarda da var...Neden mi çünkü OKUMA ve ARAŞTIRMA zahmetine dahi katlanmıyorlar...Ve birisi kalkıp farklı bir şey söyleyince hemen KAFİR-BÖLÜCÜ...Yaftasını yapıştırmaktan zevk alıyorlar...Sanırım siz de onlardan birisiniz...Çünkü bukadar yazınızın içerisinden insanlar hiç bir şey ALAMADI ,çünkü VEREMEDİNİZ...Neden ,amaç saldırı olunca yazıda mantık aranmaz....

Peki şimdi kime kızayım saldırgan ateist arkadaşlara mı sizin gibi saldırgan müslümanlara mı...

Birinci hedefim inandığım dinin İMAJINI zedeleyen siz gibi ne dediğini,dediğinin nerelere gittiğini bilmeyenlerdir...!!!

Ve ayrıca hakaret içeren ATILMIŞ bölümlerin tekrar yayınlanması sizin tahmin edebileceğinizden de daha fazla SİZE KONUŞMA HAKKI tanınmasıdır...İyi niyetliliktir...!!! Bunun kıymetini biliniz...

Bilgisiz BİLGİLİLER bilgilerini artırdıkça konuşmaları ve dialoglarını düzeltir...

Sağlıcakla kalınız...

Psiko
29-05-2011, 19:29
Sayın Siz Durun ;

O cümleleri ilk ben kullanmışım.
Bu konuda doğrusunuz.
Kusura bakmayın.
("Donunuzda pentagram ve bilmemne var" vari bir cümleniz var.O bir kenarda kalsın şimdilik.)

Ancak yineliyorum.
O cümlelerde İslam ve Muhammede hakaret nerede ?

Yine yineliyorum.
İslam;Tanrıya TESLİM OLMAKtır.
İlk andan bu yana,
yani,
hani galat-ı meşhur söylemi ile G/Kal-u Beladan bu yana,
Tanrı ne zaman Kendi izharı demek olan bir Elçi gönderirse,
gelen bu Elçiye TESLİM OLMAK Tanrıya teslim olmak demektir.
Bu TESLİMİYET VASFINA HAİZ her inanç,
AD/İSİMinden bağımsız İSLAM müntesipleri de Müslümandır.
Kurânda geçen,
İbrahim-Yakup ve oğulları-Yusuf-Süleyman ve saba melikesi Belkıs-Firavun-Havarilerin "Müslüman" olması başka hiç bir şekilde açıklanamaz.
Bu şuna benzer.
Ali CÖMERTTİR.
Veli de CÖMERTTİR.
Fatma da CÖMERTİR.
Cömert de CÖMERTTİR.
Ortada TEK/BİR "VASIF" var.
Nedir o ?
CÖMERTLİK VASFI.
Ama 4 "FARK"lı da AD/İSİM.
Bu bağlamda eğer Cömert isimli arkadaş derse,
kiii
"Cömertlik vasfı yalnız BANA aittir."
İşte bu bakış ve anlayışa diyorum kiii,
"Nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça"

Şimdi bu bakış ve anlayışla edilmiş bir sözü,
Tanrıya,
O'nun dininin evrelerinden biri olan İslam'a
ve
bu inancın getiricisi Muhammed Mustafaya hakareti nerede gördün ?

Siz Durun
29-05-2011, 20:29
İncil,Zebur ve Tevrat'tan Mucizeler:

İncil
Zebur Kur'an Hz: Muhammed
Tevrat - Bunlar orjinal Kopyacı Kopyacı

Kur'an'a küfredildi (inkar, yalanlama vs.)

Siz Durun'un Yeri: Beni ve cumhuriyeti bu inanç kurtardı ya siz necisiniz?
Karşılık - Ateist: Biz küfredeniz, çünkü inanmıyoruz, bize inancını dayatma. Hafifsin.
Siz Durun'un Yeri: Hafif ve kopyacı olan sensin.
Karşılık - Atesit'in avukatı: Biz çok mu masumuz. Sen kendine bak!
Siz Durun'un Yeri: Ben kendimi biliyorum sen kendine bak. Kim olduğunuzu söyleyin.
Karşılık - Atesit'in avukatı: Ağzını topla, saldırma.
Siz Durun'un Yeri: Ben yerimi söylüyorum. Sizin desteğiniz küfürbazlara.
Karşılık - Atesit'in avukatı: Sen kendini düzelt.
Siz Durun'un Yeri: Ben düzgünüm. Siz küfüre destek verip vermediğinizi söyleyin.

Herşey bu tablodaki kadar açık.

Şimdi o hala bana yüzsüzce vermeye çalıştığın, kelimelerin aralarına bir sürü doldurduğun küçültmeli, hakaret dolu EMEVİCE nasihatlarını al, iftira yardakçılığınla birlikte kafanın ortasına çAK!!!

Eğer akledebiliyorsan o çirkef aklını kendine sakla!!!

Bana da akıl satma!!!

Bana kendi inancım ve aklım yeter!!!

Siz Durun
29-05-2011, 20:48
Sayın Siz Durun ;

O cümleleri ilk ben kullanmışım.
Bu konuda doğrusunuz.
Kusura bakmayın.
("Donunuzda pentagram ve bilmemne var" vari bir cümleniz var.O bir kenarda kalsın şimdilik.)

Ancak yineliyorum.
O cümlelerde İslam ve Muhammede hakaret nerede ?

Yine yineliyorum.
İslam;Tanrıya TESLİM OLMAKtır.
İlk andan bu yana,
yani,
hani galat-ı meşhur söylemi ile G/Kal-u Beladan bu yana,
Tanrı ne zaman Kendi izharı demek olan bir Elçi gönderirse,
gelen bu Elçiye TESLİM OLMAK Tanrıya teslim olmak demektir.
Bu TESLİMİYET VASFINA HAİZ her inanç,
AD/İSİMinden bağımsız İSLAM müntesipleri de Müslümandır.
Kurânda geçen,
İbrahim-Yakup ve oğulları-Yusuf-Süleyman ve saba melikesi Belkıs-Firavun-Havarilerin "Müslüman" olması başka hiç bir şekilde açıklanamaz.
Bu şuna benzer.
Ali CÖMERTTİR.
Veli de CÖMERTTİR.
Fatma da CÖMERTİR.
Cömert de CÖMERTTİR.
Ortada TEK/BİR "VASIF" var.
Nedir o ?
CÖMERTLİK VASFI.
Ama 4 "FARK"lı da AD/İSİM.
Bu bağlamda eğer Cömert isimli arkadaş derse,
kiii
"Cömertlik vasfı yalnız BANA aittir."
İşte bu bakış ve anlayışa diyorum kiii,
"Nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça"

Şimdi bu bakış ve anlayışla edilmiş bir sözü,
Tanrıya,
O'nun dininin evrelerinden biri olan İslam'a
ve
bu inancın getiricisi Muhammed Mustafaya hakareti nerede gördün ?

O don ne için söylenmişti:

İnancını saklıyorsun:

Hz. peygamber'in doğmadığını kendine göre küçültücü bir şekilde aktarıyorsun.

Emevi iftiranı gizliyorsun!!! ayrı.

Ortada 4 tane birşey yok. Saptırıyorsun!

Ortada bir tane birşey var: İslam. Ve onun bütünlüğü.

Bütünlük kabul edilmedikçe müslümanlık olmaz.

Bütünlük Kur'an'da.

Sen bunu kabul etmiyorsan sorun sen de.

Yok eğer Muhammed Mustafa ve Kur'an çerçevesinde inananlara Müslüman deniyor ise,

Bunun üzerine o cümleyi telaffuz eden sen başkası mıydı? Ben seni tek bir kişi zannediyordum.

Bu tereddütünü yazdıktan sonra:

''Nereden...'' diye başlayarak giden soruyu sormanın amacı nedir?

İşte o zaman aynı şekilde sana sormak gerekir:

''Nereden ...'' diye!

Eee tabi mülüman düşmanı olarak hakeret etmeye alıştığınız için bunlar size çerez geliyor anladığım kadarıyla.

İnsanların akıllarıyla dalga geçme egosunu oluşturmuşsunuz bir de anladığım kadarıyla.

Tabii bu gibi Emevi yontularının kırılması lazım.

bursali68
29-05-2011, 21:06
Merhaba,

Sn.siz durun kendi aklınızın kendinize yettiği muhakkak...Bir başkasına veya başkalarına değil...

Konu içerisinde " küfreden ile " niçin tartışmıyorsunuz da komple topyekün yazıyorsunuz...Sizin küfürden algıladığınız " söz ile Allah'a ,Hz.Muhammed'e ve Kur'an'a " küfredilmesidir sadece yoksa " Gerçeklerin Üzerini Örtmeye " mi...Ama görüyorum ki dini olarak kutsal olanlara edilen küfrü alıp diğer küfür şeklini görmezden geliyorsunuz...Bu da sizi küçük düşünmeye itiyor...Bu da sizi SALDIRGAN yapıyor...

Siz karşınızdakinin yanlış diye tanımladığı bilgiye ne katkı sağladınız ki...

Geçmiştekiler doğru bilgiyi ne kadar açıkladı ki...

Ve bunları ne kadar anlattınız da,burada avazınız çıktığı kadar sen küfür edenlerin avukatısın diye bir terbiyesizlikte ve küstahlıkta bulunabiliyorsun...

Birine kötü diyebilmen için önce sen kendini düzelt...!!!

Siz Durun'un Yeri: Beni ve cumhuriyeti bu inanç kurtardı ya siz necisiniz?

Ne kadar basit düşündüğünün göstergesidir bu cümlen...Bizle orta asyada iken MÜSLÜMAN mıydık...??? 16 Cumhuriyetin / Devletin kaçında MÜSLÜMANDIK...??? O zamanlarda HANGİ İNANÇ bizi kurtardı...!!!Ayrıca bu vatan sadece inananların/müslümanların TAPULU MALI MI...Unutma ki çingene diye belki de evine gidip yemeğini bile yemeyeceğiniz insanlar bazen sizden benden fazla vatanperver olabiliyor...!!! Bu ülke ve bu cumhuriyet o veya bu inanışın değil bunları HAKEDENLERİNDİR...

Ayrıca bu ülke bu cumhuriyeti kurana kadar mücadele verdi,verdi de bu mücadeleye sadece bu ülkedeki " müslüman " kesim mi katıldı...Bu ne kadar sığ bir düşünce,ne kadar ümmetçi ve etnik köken ayrımcısı bir düşünce yapısı...

Karşılık - Atesit'in avukatı: Biz çok mu masumuz. Sen kendine bak!

Evet yineliyorum,bir ateist benim inancıma zarar veremez,ama sen ve senin gib düşünenler bu dini din olmaktan çıkarır...Tabularla,şehir efsaneleriyle,ötekileştirerek,ayrıştırarak...Dön de önce kendini sorgula...!!!

Siz Durun'un Yeri: Ben yerimi söylüyorum. Sizin desteğiniz küfürbazlara.

Benim çekincem bir nevi,açık şirkten değil,gizli şirkten mantığından hareketle açık küfürden değil ki açık küfredenlerin kendi sorumluluğundadır bu küfretme,ancak doğruların üzerini örtenler ise asıl kapalı küfrü işleyenlerdir...Bu meyanda önce dön de kendine bak...!!! Hem küfürden şikayet edeceksin hem de davranış şeklinle insanların daha fazla küfretmelerini sağlayacaksın,buna müdahale edebne de " Yardakçı,ateistin avukatı " diyeceksi...Senin kafan iyi mi...!!!

Herşey bu tablodaki kadar açık.

Evet aynen herşey açık...

Şimdi o hala bana yüzsüzce vermeye çalıştığın, kelimelerin aralarına bir sürü doldurduğun küçültmeli, hakaret dolu EMEVİCE nasihatlarını al, iftira yardakçılığınla birlikte kafanın ortasına çAK!!![/QUOTE]

O EMEVİLER işte aynen senin gibi " Gerçeklerin üzerini örterek " insanları hurafelere/rivayetlere sürükleyerek KÜFRE saptırdılar...Dön de bir kendine bak...!!!

[QUOTE]Eğer akledebiliyorsan o çirkef aklını kendine sakla!!!

Sana akıl veren mi var...Dön de kendine bir bak diyorum...!!!

Sağlıcakla kalınız...

bursali68
29-05-2011, 21:09
Merhaba,

Bu arada bu konuya yazdığın daha ilk,toplamda ikinci mesajının DAHA BAŞI,İLK CÜMLEN...!!!

İşte daha başta ZİHNİYETİ ortaya koyan cümle...!!!

Siz Durun
29-05-2011, 21:37
Evet İftarıcılara sevgi ve saygı duymam.

İftiracılara sevgi ve saygı besleyen bir din varsa getir.

Bu başlığı açan açık şirk işlediğini söylüyor mu?

YOk. işte hurafe . Senden çıktı.

Çünkü aynısınız ve herkezi de aynılaştırmak görevindesiniz.

Benim aklım bana yeter. Hala küçülterek beni kendine benzeteceğini
zannedecek kadar kendini kaybetmişsin.

Bu gericiliğin ta kendisidir.

Yaptığım iftiraya cevaptır. (Dinde yeri var) İşine gelmediği için görmedin.

Hala iftiranın arkasında yüzsüzce duruyorsun. İşte bunlar sizin ağırlığınız.

Benim ağırlığım gerçeği bulmaya çalışmak. İftira düzmek değil.

Seninkisi dümeni kurtarmaya çalışmak!!!

O nedenle gösterişi olmayan bir dinin mensubuna bunları yutturamazsın.

Şu soruya cevap ver:

Küfüre karşı mısın değil misin?

Değilsen sakın buna Kur'an'a mal etmeye kalkma.

Küfüre destek veren sensin, senin müslümanlığın, Kur'an'daki değil.

İşte emevi yontusu ve onun savunucuları!

bursali68
29-05-2011, 21:59
Merhaba,

Evet İftarıcılara sevgi ve saygı duymam.

O cümleni OKUDUN MU...Yaptığın GENELLEMEYİ gördün mü...Niçin gidip o küfür etti dediğin kişi veya kişiler ile tartışmıyorsun da TOPYEKÜN yolu seçiyorsun...!!!

Küfüre destek veren sensin, senin müslümanlığın, Kur'an'daki değil.

İşte emevi yontusu ve onun savunucuları!

Birincisi sen ne anlıyorsun Kur'an'dan daha maaşallah ONU GÖREMEDİK...!!! Hangi konuta takılı kaldıysan git onu anlat,anlat da ne kadar Kur'an'ı biliyorsun göster cümle aleme...

Ancak böyle yapmakla dini çökertirsiniz...

Kur'an'daki müslümanlığı anlamış arkadaş,bilmem anlatabildim mi...!!! Anlat o küfredenler dediklerinin mesajlarındakileri git ÇÜRÜT de görelim...Yoksa " Vatan-Millet-Sakarya " düz mantığının devri geçti...Anlat koy Kur'an nediyor onların söylediklerine karşı da bilelim neyi biliyorsun neyi bilmiyorsun...Havanda su dövme...!!!

Küfüre karşı mısın değil misin?

Senin kafan karışık,iyi dinle neye karşıyım...;

1- İnsanları " KÜFRE ZORLAYANLARA / ZORLA KÜFRETTİRENLERE "...
Direkt küfredenlerle mücadele kolaydır...En azından küfretmelerini ARTIRMAM...

2- Gizli Şirke...
Açık şirk ile mücadele kolaydır...Kabak gibi bellidir açık şirk...

3- Kur'an'a inanıyorum safsatasını atıp KULA kul köle olanadır...

4- İnsanları sömüren Dini/Ekonomik/Siyasi...her türlü DÜZENE...

5- Kendini " bulunmaz Hint kumaşı sanıp " insanları fikirsel anlamda baskı altında tutana...Kimse sadrazamın sol tarafından düşmedi...

6- Kelleci milliyetçi / Faşist sisteme ve buna bağlı haket edene...

7- Dinin,Bilimin,Fikrin...YOBAZINA...

8- Dini DEVLETLEŞTİRENE...

9- Dini MİLLETLEŞTİRENE...

10- Dini ZÜMRELEŞTİRENE...

DAHA SAYAYIM MI ANLAMADIYSAN...!!!

Psiko
30-05-2011, 14:50
Bir anne ve baba çocuğun "Varlık"ı oluşmadan önce onun için bir isim/ad düşünmüş olsalar da,
o çocuk ne zaman ki varlık alanına çıkar işte o zaman ona bir ad/isim verirler.
Dolayısı ile Muhammed Mustafa henüz doğmamış,Kur'an O'nun yüreğine vahyedilmemiş bir durumda iken İslam yalnız budur,Müslüman yalnız bu inanca müntesip olanlara verilen ad/isimdir denilirse,
bu durum "Doğmamış çocuğa don biçmek" şeklindeki atasözü ile değerlendirilir.
Bu bakış ve anlayışın da,
bu bağlamda Kur'anda geçen Muhammed Mustafa'dan önce dünyada varlık alanına çıkmış İlahi Elçilerin Müslüman olduğunu söyleyen ayetlerin anlatımında,
anlamasında
ve
anlamlandırılmasında ne kadar sakat bir bakış ve anlayış olduğu Güneş kadar açık bir durumdur.

Bu sitenin en eskileri de şu andaki bir çok katılımcısı da bilirler ki şahsım Bahaidir.
İnancımı saklama gereği ne duydum ne de hissettim.
Salt burada da değil reel yaşamda da.

Yineliyorum.
Şahsınızca Sanı/Zannedilerek zehaba kapınılan "Safları sıklaştırmak" benim şiarımda yok.
Bu bağlamda bakacak olur isek "Küfre karşı mısın değil misin ?" vari ajitasyonlar bizim burada işleme konmuyorlar.

Siz Durun
30-05-2011, 20:42
Psiko

Size niye saygı duymuyorum bilmek ister misin? Hiç zannetmem fakat söyleyim belki vicdan sahibleri gelir okur onlar için:

Kendinizce birşey bulduğunuzu zannedip;

İnananı, konuya sebeb olmuş varlıkları kendi egonuzun ögeleri haline dönüştürmeye çalışma uğraşınız yüzünden.

Vicdan sahibleri böyle bir yüreğin neye hizmet ettini elbette tayin edeceklerdir.

Bir kere sen yazdığın metinde, Hz. Peygambere biri küçültücü olmak üzere, Kur'an la birlikte iki kere alçatma eğilimi gösteriyorsun. Diğeri de hakaret sorusuydu.

Bulduğun ne olursa olsun. Bunları teleffuz etmen için neden olamaz. O nedenle bu sözlerin arkasında başka niyetler olduğu açıktır.

Siz Durun
30-05-2011, 20:53
DAHA SAYAYIM MI ANLAMADIYSAN...!!!

Sayma, çünkü hurafelerin ilgi alanıma girmiyor

Ölçüsüzlük = Ölçüsüzlük, denklem doğru. (etkiye tepki)
Ölçüsüzlük = Ölçüsüzlük
Onay.........= Red (birine onay, diğerine red)

işte misyonerliğin belgesi ve safsata bilimselliğin dibe vurduğu yer.

Küçültmeler, konuşma tarzları, taraf tutma hepsinin işaret ettiği şey o.

Gelelim Kur'an'dan ne anladığıma ve genellilik konusu

Küfür edenin de göz yumanın da aynı olduğunu anlıyorum:

Kur'an: EN'AM - 121, Elmalılı

ŞÛRÂ - 40, Elmalılı

Bu durumda yontu sende kalıyor, al ne yaparsan yap. Tabii bana sarf ettiğin sözlerle.

Ve bu denklem değişirmi bilinmez fakat benim uygulamam bunu yapanlara karşı değişmez.

Sizden bir şey beklemediğimi kaç defa yazdım fakat hurafe isnat etmesi bedava.

İftiraya uğrayan inanca yapılan iftirayı meşrulaştırmak için söylenen söz: Sadece o mu kurtarmış. Süper ileri bir anlayış gerçekten. Bu hurafelerin yanında emeviler gözümün önünden yitti gitti.

Ayrıştırma, küfetmeyi sağlama, ne yazık ki sen ve senin gibilerin yaptıkları. Çanağa dönmüş bu anlayış da kimbilir daha neler vardır bilinmez.

Gerçeklerin üzerini örtmek, küfüre boyun eğmekle olmaz. Evet böyle bir düşünce söylenebiliyor. Şaşırmak mı yoksa düşünmek mi gerekir? Acaba hangi yüzyıla döndük ya da hangi anlayışın temsilciği bugünlere gelmiş.

Yoo bütün bunlara şaşırmıyorum sadece cevap vermek için yazdım. Daha başta zeten herşeyi açıkladım.

Bütün bunlarla birlikte senin ve senin gibilerin attığı hurafelerin sayısını unuttum. Acaba kaç etti?

Ölçüsüzlük: Peki kime göre ölçüsüzlük.

İşte ölçünüz nedir söyleyin.

Hangi ölçüsüzlüğü kabul ediyorsunuz, hangisini kabul etmiyorsunuz.

Anlaşılan o ki bazı inançlardan gelen ölçüsüzlüğü kabul etmiyorsunuz.

Peki diğerinin nereden geldiğini kim ölçecek. Sizlerin egosu mu?

İşte bu ışık safsatasının insanı götürdüğü yer:

http://dinyalani.blogcu.com/kuran-daki-celiskiler-ilhan-arsel/1912276#turan-dursun-ve-ilhan-arsel-ler-nasil-yetisiyor

T. Dursun'un yazıları bir metoda mı dayanıyor? Yoksa (Don Kişotça) bazı itilimlere mi? Turan Dursun'un koç'a masturbasyon yaptırması ...

Işığının nereden ne şekilde geldiğine dair güzel bilgiler.

İşte o ateist profile eleştirdiğiniz dindeki sözde adaletsizliği sizde uyguluyorsunuz dedim ve belki beni anladı.

bursali68
30-05-2011, 21:19
Merhaba,

İftiraya uğrayan inanca yapılan iftirayı meşrulaştırmak için söylenen söz: Sadece o mu kurtarmış. Süper ileri bir anlayış gerçekten. Bu hurafelerin yanında emeviler gözümün önünden yitti gitti.

Şunu iyi anlaman gerek...Senin tipindekilerin davranış tarzı EMEVİ zihniyetidir...Karşısındakine sakdıran,hakaret eden,topyekün TU KAKA sayan,benim yolum doğru diğerleri yanlış diyen...O yüzden EMEVİ uzantısını daha ilk mesajındaki SEVGİSİZLİK - SAYGISIZLIK kokan cümlenden anlaşıldı...Sana dini BÖYLE Mİ ÖĞRETTİLER...!!! Saldır - vur - kır...Sonra da allemi cihan olmuş gibi,birşeyleri ispatlama çırpınışı olarak veya haklılığını göstermek için buraya AYET yapıştır...!!! Aaaa bak bakkk ne bilgili adammış be mi diyecekler...Kendini kandırırsın...CİHADIN kalem olmalı,cihadın BİLGİ olmalı...Senin cihadın ise SALDIRI - SEVGİSİZLİK - SAYGISIZLIK...!!!

Küfür edenin de göz yumanın da aynı olduğunu anlıyorum:

Kur'an: EN'AM - 121, Elmalılı

ŞÛRÂ - 40, Elmalılı

Bu ayetlere bakıp sonra da durup dururken burada KİN KUSMAK tek kelimeyle BAĞNAZCA bir algılama biçiminden kaynaklanmaktadır...!!!

Bir ikinci şık bu tarz davranışınıza DESTEK BULAMADINIZ...!!! İşte bu yüzden de " tükürdüğünü yalamak " zor gelir insana...

İnsanın FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE OYMUŞ...Fikir olarak sevgi ve saygıdan bi-haber olanların da ilk cümlelerinden yani ZİKRİN den bunu anlamak pek de zor değil...İşte EMEVİNİN sana kattığı da budur zaten...Sen de bunu matağ bir şey sanarsın...Aaaa olur mu " ben KÜFREDEN le savaşıyorum "...Elin EMEVİ si de Hz.Peygamberin sülalesini " ben doğruyum " diyerek kurutmadımı,ben doğruyum deyip...Sen de geldin " ben doğruyum deyip " verdin veriştirdin...Hadi bana EMEVİ ile arandaki farkı söyle...ki o da varsa...!!!

Sen güzelliği göstereceksin,beceremiyorsan UĞURLAR OLA...Bir gün anlarsın,anlayabilirsen...

Diğer konu başlıklarıyla ilgili TEK CÜMLENİ OKUMADIK...Bak sana bir kaç örnek vereyim...;

Müslümanlıktan Çıkartan Ayetler

Muhammed Ayşe'yi evlat edinmek yerine neden nikahına aldı?

Domuz Eti Zararli Degildir

"el kesme , recm gİbİ cezalarin İzahi..."

İslam'da Para Sevdası

Nuh'un gemisi hikayesindeki çatlaklar

Git bu başlıklara yaz bakayım Sn.Hazret,boşa lakırtı ile meşgul etme...Git buralara yaz da bakalım ENGİN bilgin neymiş...!!! Kuru kuruya peynir gemisi yürümüyor...Tipini,cinsini anlayalım...Boş atıp tutuyor musun yoksa gerçekten BİLGİLİ misin...Geldiğinden beri burada zırvalar yazarak kendini yorma...Benim görüşümü ve buradakilerin inanan / inanmayanların görüşünü ancak konulara yazarsan değiştirebilirsin...POLEMİKLE DEĞİL...

Bir de nelere karşıyım biliyor musun...;

- Namuslu görünen NAMUSSUZA...

- Karşısındaki insanları tanımadan,düşünmeden hareket eden HALDEN BİLMEZE...

- Atıp tutup boşa kürek çekenin yanlışı olan ve sırttan vuran KAHPE YALANA...

Sağlıcakla kalınız...

Psiko
30-05-2011, 22:28
Size niye saygı duymuyorum bilmek ister misin ?

Sayın Siz Durun ;

Kişinin kendine saygısı yoksa,
zaten başkasına da olamazki.
Dolayısı ile sizden öyle bir beklenti içinde değildim.
"İsmi ile müsemma olmayan" birisi beni o kadar da şaşırtmadı açıkçası.

Onun için iki de bir "Ad/İsim" ile "Vasıf/Nitelik" deyip duruyorum ya.
Vasfı/Niteliği Cimri olan birisinin Ad/İsminin Cömert olması nasıl da ironiktir değil mi ?

Siz Durun
01-06-2011, 20:39
Ne oldu!?... Küfür etmesi kolayda sıraladığınız cümlelerle neyi ortaya çıkarttınız?

Psiko,bursali68

Ölçüsüzlük = Ölçüsüzlük (Ben bana yapıldığını düşündüğüm ve benim yaptığım şeyi bilimsel olarak açıkladım)

Madem benim doğrumu ve eşitliğimi kabul etmiyorsunuz ve madem doğru sözlüsünüz. O zaman şu soruma doğru bir yanıt verin. Eğer bu soruma doğru bir yanıt veremezseniz bütün tükürdüğünüzü yalarsınız! Eğer ki yanıt vermekten kaçınırsanız yine bu benim ölçümü doğrulayacak ki bütün tükürdüğünüzü yine yalamış olacaksınız.

Ölçüyü ne belirleyecek?

TUBA
01-06-2011, 21:00
sevgili siz durun

konunuzu bilmiyorum ama sizin yazdığınız son mesaja istinaden ölçü kelimesine açıklama getirmek isterim (şayet insanların birbirine karşı ölçüsünden bahsediyorsanız)

en kısa anlatımıyla

"sana yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın" başka bir deyişle
"iğneyi kendine çuvaldızı karşındakine batır"

sanırım bunlar ölçünün tarifini en iyi açıklayan atasözleridir

bursali68
02-06-2011, 13:05
Ne oldu!?... Küfür etmesi kolayda sıraladığınız cümlelerle neyi ortaya çıkarttınız?

Ölçüsüzlük = Ölçüsüzlük (Ben bana yapıldığını düşündüğüm ve benim yaptığım şeyi bilimsel olarak açıkladım)

Madem benim doğrumu ve eşitliğimi kabul etmiyorsunuz ve madem doğru sözlüsünüz. O zaman şu soruma doğru bir yanıt verin. Eğer bu soruma doğru bir yanıt veremezseniz bütün tükürdüğünüzü yalarsınız! Eğer ki yanıt vermekten kaçınırsanız yine bu benim ölçümü doğrulayacak ki bütün tükürdüğünüzü yine yalamış olacaksınız.

Ölçüyü ne belirleyecek?

Merhaba,

Sn.siz durun ölçü nedir,ölçünün birinci kıstası KİŞİNİN YETİŞME TARZI ve KİŞİLİĞİDİR...

Siz daha bu siteye girdiğinizde,bu konu başlığına İLK...Toplamda da İKİNCİ mesajınızda zaten SEVGİSİZ ve SAYGISIZ lığınızı BELLİ ETTNİZ...

Nedenine gelince,siz bu konu ile ilgili tartışma yaptınız da size SAYGISIZLIK MI EDİLDİ...HAYIR...

Farklı konularda tartıştınız da size SAYGISIZLIK MI EDİLDİ...Yine HAYIR...

Herhangi bir konuya girip tartıştınız da o tartışmalar içerisindeki " KÜFÜR " diye anladıklarınızın NEDENLERİNİ SORDUNUZ MU...Yine HAYIR...

Eeeee siz zaten ÖLÇÜNÜZÜ belli ettiniz...Ne ölçüsü arıyorsunuz hala daha...

Sağlıcakla kalınız...

Siz Durun
02-06-2011, 19:28
Merhaba,

Sn.siz durun ölçü nedir,ölçünün birinci kıstası KİŞİNİN YETİŞME TARZI ve KİŞİLİĞİDİR...

Siz daha bu siteye girdiğinizde,bu konu başlığına İLK...Toplamda da İKİNCİ mesajınızda zaten SEVGİSİZ ve SAYGISIZ lığınızı BELLİ ETTNİZ...

Nedenine gelince,siz bu konu ile ilgili tartışma yaptınız da size SAYGISIZLIK MI EDİLDİ...HAYIR...

Farklı konularda tartıştınız da size SAYGISIZLIK MI EDİLDİ...Yine HAYIR...

Herhangi bir konuya girip tartıştınız da o tartışmalar içerisindeki " KÜFÜR " diye anladıklarınızın NEDENLERİNİ SORDUNUZ MU...Yine HAYIR...

Eeeee siz zaten ÖLÇÜNÜZÜ belli ettiniz...Ne ölçüsü arıyorsunuz hala daha...

Sağlıcakla kalınız...

Sen bana baksana Bursalı mısın nesin? Terbiye mi senden mi öğreceğim ölçüsüzlerin ukalası!

BURADA BANA SALDIRANLAR HADDİNİZİ ÇOK FAZLASIYLA AŞTINIZ.

BU AŞMA BİLİMSEL BİR AŞMA DEĞİLDİR. EGOYA YÖNÜK BİR AŞMADIR.

VE BUNUN KARŞILIĞI BENDE VARDIR.

ÖLÇÜ NEDİR DİYE SORMADIM. BİR TARAFININDAN UYDURANLAR!!!!!!!!!

MADEM BENİM ÖLÇÜSÜZLÜK = ÖLÇÜSÜZLÜKTÜR eşitliğime inanmıyorsunuz

O ZAMAN:

ÖLÇÜYÜ NE BELİRLEYECEK DEDİM NE? HADİ CEVAP VERİN:

BANA BİLİMSEL BİR YANIT VERMEYE MECBURSUNUZ!!!

Bende ben demesini çok iyi bilirim Çok. Merak etmeyin!

Psiko
02-06-2011, 19:47
Müddessir 18 Çünkü o, düşündü ve bir ölçü tespit etti.
Müddessir 19 Kahrolası, nasıl bir ölçü koydu ?
Müddessir 20 Yine kahrolası, nasıl bir ölçü koydu ?
Müddessir 21 Sonra bir baktı.
Müddessir 22 Sonra kaşlarını çattı ve yüzünü ekşitti.
Müddessir 23 Sonra da sırt çevirdi ve büyüklük tasladı.

Dark_Prince
01-07-2011, 19:03
Yeni Mucizeler

7 Kat Göğü Destekleyici Ayet

Bu ayette 3 kat gökten bahsediliyor:

2. Korintliler 12:2 “On dört yıl önce alınıp üçüncü göğe götürülmüş bir Mesih izleyicisi tanıyorum. Bu, bedensel olarak mı, yoksa beden dışında mı oldu, bilmiyorum, Tanrı bilir.

Bu ayetlerle birleştirildiğinde kesin olarak İncil'de 7 kat göğü görüyoruz.3 kattan zaten direk bahsediliyor,7 gök gürlemesi işe karışıncada 7 gök olmadan 7 gök gürlemesi olamayacağı için de direk 7 kat gök ortaya çıkıyor:

Vahiy.10: 2-3 Elinde açılmış küçük bir tomar vardı. Sağ ayağını denize, sol ayağını karaya koyarak aslanın kükremesini andıran yüksek sesle bağırdı. O bağırınca, yedi gök gürlemesi dile gelip seslendiler.

Vahiy.10: 4 Yedi gök gürlemesi seslendiğinde yazmak üzereydim ki, gökten, "Yedi gök gürlemesinin söylediklerini mühürle, yazma!" diyen bir ses işittim

Yağmurun ve Karın Oluşumu

Eyüp 36=26:Evet, Tanrı öyle büyüktür ki, O'nu anlayamayız,varlığının süresi hesaplanamaz.

Eyüp 36=27:“Su damlalarını yukarı çeker,buharından yağmur damlatır.

Görüldüğü gibi ayet açıkça buharın göğe yükselip yağmur olarak yere indiğinden bahsediyor.Çok net ve bilimsel bir şekilde yağmurun oluşumu anlatılmış.

Birde şu ayet varki bu su döngüsünden şöyle bahsediyor,karın oluşumunu bile anlatıyor:

Yeşaya 55=10:Gökten inen yağmur ve kar,
Toprağı sulamadan, yeri yeşertmeden,
Ekinciye tohum, yiyene ekmek vermeden
Nasıl göğe dönmezse,

Görüldüğü gibi yağmurun ve karın oluşumunu yine çok net ve bilimsel bir şekilde anlatmış.Halbuki Kur'an'da ''kar'' kelimesi bile geçmez.

Bulutların Ağırlığı

Ayet çok açık bir şekilde bulutların ağırlığından bahsetmektedir.Suların çok ağır olduklarını ve bu ağır suların bulutların içinde olduğunu söylemekte ayet.Doğal olarak bulutların da ağır olduklarını çok net bir şekilde anlıyoruz bu ayetten:

Eyüp 26=8:Bulutların içine suları sarar,bulutlar yırtılmaz onların ağırlığı altında.

Atomlar

İbraniler 11: 3 Evrenin Tanrı'nın buyruğuyla yaratıldığını, böylece görülenlerin görünmeyenlerden oluştuğunu iman sayesinde anlıyoruz.

Gerçekten de bütün görünenler çıplak gözle görülemeyen atomlardan oluşmuşlardır.Bu ayet açık bir şekilde tüm görünenlerin atomlardan ve atomdan da daha küçük görülemeyen parçacıklardan oluştuğunu anlatıyor bizlere.

Dark_Prince
24-08-2011, 12:22
Dünyanın Boşlukta Durması;

O boşluğun üzerine kuzey göklerini yayar.
Hiçliğin üzerine dünyayı asar. ( Eyüp 26:7 )

Gerçekten de dünya hiçbirşeyin üzerinde değildir,havada asılıdır yani hiçliğin üzerinde.Antik dönemde çoğu toplum okyanusların ötesini göremediklerinden suyu ezeli sandılar.Dünya da suyun üzerinde yüzüyordu fakat İncil'de doğrusu anlatılmıştır.

Dark_Prince
16-09-2011, 23:47
Yağmurun Oluşumuna Dair Bir Tevrat Ayeti Daha;

Yaratılış=2:6 Yerden yükselen buhar bütün toprakları suluyordu.

Görüldüğü gibi yağmurun oluşumu çok net bir şekilde birkez daha anlatılmış.

Yıldıztozu
25-02-2015, 21:28
Belki semavi dinler dışında mucize gösterme çabası içerisinde olsaydın daha anlamlı olurdu.
Tevrat ve incilden göstereceğin her mucize aslında kuranı doğrular niteliktedir.Çünkü kuran, tevrat ve incili onaylar.

Benzer dinlerin ve kitapların bulunması, aynı tanrı tarafından gönderildiklerine dair çok güçlü bir delil.

Birbirlerinden alıntı yapmış argümanı zayıf kalıyor.Din uyduran birisi neden eski dinlerden alıntı yapsın, kendi yeni ve orjinal dinini yaratmak varken..

Nana Buluku
25-02-2015, 21:37
Belki semavi dinler dışında mucize gösterme çabası içerisinde olsaydın daha anlamlı olurdu.
Tevrat ve incilden göstereceğin her mucize aslında kuranı doğrular niteliktedir.Çünkü kuran, tevrat ve incili onaylar.

Benzer dinlerin ve kitapların bulunması, aynı tanrı tarafından gönderildiklerine dair çok güçlü bir delil.

Birbirlerinden alıntı yapmış argümanı zayıf kalıyor.Din uyduran birisi neden eski dinlerden alıntı yapsın, kendi yeni ve orjinal dinini yaratmak varken..

Amaç insanları sömürmek. Yep yeni bir dinle kim uğraşacak. Eskiyi alacak bir kaç ekleme çıkarma. İşte yeni bir din. Tevratta sömürü aracı olduğu çok açık zaten. Kuran'da da sürekli nerden para bulabilirim diye düşünülmüş. Sürekli insanları soymak.

Yıldıztozu
25-02-2015, 21:41
Amaç insanları sömürmek. Yep yeni bir dinle kim uğraşacak. Eskiyi alacak bir kaç ekleme çıkarma. İşte yeni bir din. Tevratta sömürü aracı olduğu çok açık zaten. Kuran'da da sürekli nerden para bulabilirim diye düşünülmüş. Sürekli insanları soymak.

Para mı ? bu en son söylenecek şeydir herhalde.
Kuranda açık bi şekilde yasaklar peygamberin ücret istemesini.

Nana Buluku
25-02-2015, 21:46
Para mı ? bu en son söylenecek şeydir herhalde.
Kuranda açık bi şekilde yasaklar peygamberin ücret istemesini.

Ayet ?

Yıldıztozu
25-02-2015, 21:50
Ayet ?

Mü’minûn -72- Ey Muhammed! Yoksa sen onlardan bir vergi mi istiyorsun (da inanmıyorlar)? Rabbinin karşılığı daha hayırlıdır. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.

En’âm -90- İşte, o Peygamberler, ALLÂH’ın doğru yola ilettiği kimselerdir. (Ey Muhammed!) Sen de onların tuttuğu yola uy. De ki: “Bu tebliğe karşı sizden bir ücret istemiyorum. O(Kur’ân), bütün âlemler için ancak bir uyarıdır.”

anthemoessa
25-02-2015, 22:01
Dünyanın Boşlukta Durması;

O boşluğun üzerine kuzey göklerini yayar.
Hiçliğin üzerine dünyayı asar. ( Eyüp 26:7 )

Gerçekten de dünya hiçbirşeyin üzerinde değildir,havada asılıdır yani hiçliğin üzerinde.Antik dönemde çoğu toplum okyanusların ötesini göremediklerinden suyu ezeli sandılar.Dünya da suyun üzerinde yüzüyordu fakat İncil'de doğrusu anlatılmıştır.

Diğerleri tıpkı bizdeki mucize iddiaları gibi tırı vırı ama bu ayet ilginç gerçekten...

Lep
22-03-2015, 23:51
Din uyduran birisi neden eski dinlerden alıntı yapsın, kendi yeni ve orjinal dinini yaratmak varken..

Çok basit ve mantıklı bir izahı var.

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=535264&postcount=36

Neva
20-09-2015, 12:07
Guncelleme.

world
20-09-2015, 12:27
Diğerleri tıpkı bizdeki mucize iddiaları gibi tırı vırı ama bu ayet ilginç gerçekten...

Dünya hiçliğin içinde durmaz.uzayda ''hiçlik'' gibi bir durum yok ki.Ayrıca olaya Eyüp gibi bakın dünya düz ve bir yerlere düşüp sallanmıyor demek ki asılı .

Dark_Prince
21-09-2015, 00:07
Dünya hiçliğin içinde durmaz.uzayda ''hiçlik'' gibi bir durum yok ki.Ayrıca olaya Eyüp gibi bakın dünya düz ve bir yerlere düşüp sallanmıyor demek ki asılı .

Yalnız hiçlik boşta demektir dostum, yani hiçbir şeyin üzerinde filan değil :) Müslümanlar olsa ortalığı velveleye verirlerdi, Kur'an'da bu şekil bir şey olsa, taa atomlara kadar giderlerdi :)

world
21-09-2015, 00:15
Yalnız hiçlik boşta demektir dostum, yani hiçbir şeyin üzerinde filan değil :) Müslümanlar olsa ortalığı velveleye verirlerdi, Kur'an'da bu şekil bir şey olsa, taa atomlara kadar giderlerdi :)

Tamam dostum olaya Eyüp kitabının yazarı bir Yahudi gibi bakalım.

Dünyayı düz görüyoruz ve düz yani.

Şimdi Düz bir Dünya var ama bir yerlere düşmüyor.

N'oluyor yani?

Demek ki Yahweh Dünyayı hiçliğin üzerine asmış.

Bu aslında Dünya neyin üzerinde duruyor sorusunun cevabıdır.

Yaratılış bölümüne bakınız .

Dark_Prince
21-09-2015, 00:29
Tamam dostum olaya Eyüp kitabının yazarı bir Yahudi gibi bakalım.

Dünyayı düz görüyoruz ve düz yani.

Şimdi Düz bir Dünya var ama bir yerlere düşmüyor.

N'oluyor yani?

Demek ki Yahweh Dünyayı hiçliğin üzerine asmış.

Bu aslında Dünya neyin üzerinde duruyor sorusunun cevabıdır.

Yaratılış bölümüne bakınız .

Doğrudur dostum, zaten inanmıyorum da hani Müslüman mantığıyla bakarsak demek istiyorum yani :) Bu mucizeleri tamamen Müslüman mantığıyla çıkardım, iddia ettikleri şeylerin ne kadar saçma olduklarını anlarlar belki :)

world
21-09-2015, 00:43
Doğrudur dostum, zaten inanmıyorum da hani Müslüman mantığıyla bakarsak demek istiyorum yani :) Bu mucizeleri tamamen Müslüman mantığıyla çıkardım, iddia ettikleri şeylerin ne kadar saçma olduklarını anlarlar belki :)

Orası doğru Müslümanların kitabında bu ifade olsa Ömer Çelakıl'la Caner Taslaman Nasa'ya Kuran kursu açmıştı.