PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimin Üç Prensibi - Darwin Yanılıyor Muydu?

AhbAp
12-01-2011, 18:37
Darwin, Türlerin Kökeni isimli eserinde Evrimin üç önemli prensibini ortaya koydu:

1. Prensip: Yaşam çok önceye, yüz milyonlarca yıl önceye dayanır.

2. Prensip: Herşey bir veya birkaç organizmayla başlamış ve evrimleşerek bugünkü milyonlarca türü oluşturmuştur.

3. Prensip: Yeni türleri oluşturan tüm bu süreç, doğal seçilim adı verilen ve doğadan kaynaklanan bir güçle meydana gelmiştir.

Bu prensiplerin karşısındaki görüş ise, tüm bunların arkasında bir Tanrının olduğu ve geçmişin en fazla 10.000 sene olduğu inancına dayanıyor.

Peki kim haklı?

Bilim adamları, Darwin'in üç prensibinden birisinin dahi yanlış olması durumunda, koca teorinin çökeceğini söylüyorlar.

Peki son durum ne? Ne aşamadayız?

Lütfen bir saatinizi ayırın ve bu meydan okumaya şahit olun:

http://www.biyolojiegitim.yyu.edu.tr/f/prensip/prensip.swf

axial
12-01-2011, 18:45
Dostum bunu izlemiştim gerçekten güzel bir paylaşım teşekkürler.

troyya
21-01-2011, 01:19
abicim swf yi izlemeye gerek yok başta daha çelişki var

doğal seçilim adı verilen ve doğadan kaynaklanan bir güçle meydana gelmiştir.

yaşadığın ortamda enerji nasıl meydana geliyor bir tanımla...darwinin ne kadar zırvaladıgını anlarsın...

bir futbol topunla enerji olustur bakalım...100 metre ileriden hedefin topu kaleye atmak...

enerjinin arkasında kim var...eğer göremiyorsan ben daha bişi demem...

taylan
21-01-2011, 01:24
Burada sorun oluşan enerjinin arkasına tanımlanması ve modellenmesi imkansız ama ısrarla bir varlık suretinde bir "şey" koyma hastalığı.

Enerjinin arkasında "kim" var. Bu "kim"den kasıt nedir? Varsayımsa öne sürülebilir ama hiç bir şekilde modeli yoktur. Bir olayın arkasına bu etkeni koyduğunuzda, bu iş tesadüfen olmuştur diyenden farkınız kalmaz.

Bahsi edilen dışardan müdahale bir insanın topa vurması gibi bir modelle açıklanamaz. Söz konusu "şey" in hiç bir şekilde tanımı yoktur çünkü. tanrı, allah vs. bu şeyin hiç bir tanımı olamaz. Dolayısıyla bu varsayıma ihtiyaç duymadan rahatlıkla, oluşan süreçlerin kendiliğinden oluştuğu söylenebilir.

Darwin hiç bir zaman zırvalamamıştır. Tüm çalışmaları test, deney ve gözleme dayalıdır. Esas büyük zırvalar kutsal olduğu iddia edilen metinlerdedir. Hele günümüzde bazı insanların bu zırvaları bilimsel bir sosla yutturmaya kalkması çok acıklıdır.

troyya
21-01-2011, 01:35
taylan hocam...mekan zarfında topun enerjisinin bir tanımlaması var değil mi..bu konuda hem fikiriz...o halde bırakında muslumanlar ona ALLLAH desin...sana göre tanımlaması yok ama adam enerjiyi bir yaratan var diyor..ona ALLAH diyor..sende hebelebubububu grubu de...

sonucta ateizm bir tanrıtanımazlıksa...bana gore burada ateizm iflas ediyor..cunku tanrı en ustun enerjidir...(tabi bana gore ) :)

buda benim yorumum

murted
22-01-2011, 00:06
Bu belgesel National Geographic'inki değil mi?
Ben şaşırmıştım bir an NG, Darwin yanılıyor mu şeklinde belgesel yapar mı diye. Sonra yaratılışçıları oltaya getirmek için bu şekilde bir sunum yapıldığını düşündüm, izleyince de haklı olabileceğimi gördüm.
Başlangıçta o mu doğru bu mu doğru diye tarafını belli etmeden giriyor olaya. Bu üç prensipi test edip evet, sonunda kanıtları sunup bilimsel verilere göre Darwin şüphesiz doğru söylüyor diyor. :D

AhbAp
22-01-2011, 00:32
Bu belgesel National Geographic'inki değil mi?
Ben şaşırmıştım bir an NG, Darwin yanılıyor mu şeklinde belgesel yapar mı diye. Sonra yaratılışçıları oltaya getirmek için bu şekilde bir sunum yapıldığını düşündüm, izleyince de haklı olabileceğimi gördüm.
Başlangıçta o mu doğru bu mu doğru diye tarafını belli etmeden giriyor olaya. Bu üç prensipi test edip evet, sonunda kanıtları sunup bilimsel verilere göre Darwin şüphesiz doğru söylüyor diyor. :D

Filmin sonunu söyleyip bütün "sürprizi"(!) bozmuşsun sevgili murteddd. :)

priapos
10-03-2011, 20:39
abicim swf yi izlemeye gerek yok başta daha çelişki var

yaşadığın ortamda enerji nasıl meydana geliyor bir tanımla...darwinin ne kadar zırvaladıgını anlarsın...

bir futbol topunla enerji olustur bakalım...100 metre ileriden hedefin topu kaleye atmak...

enerjinin arkasında kim var...eğer göremiyorsan ben daha bişi demem...

O futbol topunda oluşan enerjinin arkasında güneş var. Onun enerjisinin arkasında kütleçekim ve nükleer enerji var. Bunlarda maddeye has özellikler. Gördüm daha söyleyecek başka bir şeyin varsa buyur.

ahmetsln
10-03-2011, 20:55
taylan hocam...mekan zarfında topun enerjisinin bir tanımlaması var değil mi..bu konuda hem fikiriz...o halde bırakında muslumanlar ona ALLLAH desin...sana göre tanımlaması yok ama adam enerjiyi bir yaratan var diyor..ona ALLAH diyor..sende hebelebubububu grubu de...

sonucta ateizm bir tanrıtanımazlıksa...bana gore burada ateizm iflas ediyor..cunku tanrı en ustun enerjidir...(tabi bana gore ) :)

buda benim yorumum

ancak işte o hiçte öyle değil efendim.