Orijinalini görmek için tıklayınız : Bülent Arınç'tan iç karartan söylem, Halkın ortak paydası muhafazakarlıktır...
TurkceRap
23-01-2011, 22:46
Göreniniz var mı bilmiyorum, Bülent Arınç bugün Tv.de Akşam Ana haber Bülten'inde izlediğim bir konuşmasında; "Halkın ortak paydası muhafazakarlıktır" gibi iç karartan, talihsiz bir açıklama da bulundu.
Biri de çıkıp demedi ki, Hayır halkın ortak paydası Muhafazakarlık değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır diye.
Yazıklar olsuın ki, insanların korkularını haklı çıkarmaya başlayan söylem ve uygulamalarda bulunmaya başladılar, Önce 5651 Sayılı internet sansür yasası, Sonra adım adım genişleyen Sigara yasağı, Alkol sınırlaması, Demokratik haklarını kuıllanıp kendilerini protesto eden vatandaşlara karşı tutumları...
Olur da Seçim sonrası akp tekrar iktidar olursa kendi adıma sıradan bir vatandaş olarak hiç de iç açıcı şeyler düşünmüyorum.
Yüksek yargıda değişiklik, bikaç muvazzaf subayın içeri tıkılması, Bu mu bizim beklediğimiz? bu mu istediğimiz?
Sıradan vatandaşlar için öncelik günlük yaşamında neler değiştiğidir.
Bir konserde eylenip 2 bira içemedikten, bir siteye girmek için proxy kullanmak zorunda kaldıktan sonra, Bana ne o olmuş bu olmuş?
En basit özgürlüklerime bile mendil sallarken, Gelecek kaygısı taşırken...
Muhafazakarlığın yakınından bile geçmeyen biri olarak Muhafazakarlık kefesine konurken...
Türkiye İran olurmu olmazmı gibi boş tartışmalar bir yana, "Kendine demokrat" olanlar hayat tarzıma ipotek koymak isterken, Türkiye İran olsa ne olur, olmasa ne olur?
'Çağdaşlara söylemim, hayat sadece içki ve seks değil çağdaşlık bu değil.' de dedi. Sanırım artık çağdaş lafına karşı bir düşmanlık beslemeye başlamışlar. Doğru çağdaşlık bu değil, böyle görende yok zaten. İçki yasağına karşı çıkanlar hayatın içki ve seks olduğunu söylemiyor zaten.
Bundan sonra Bülent Arınç'ın sözlerini kala almamak lazım.
TurkceRap
23-01-2011, 22:56
'Çağdaşlara söylemim, hayat sadece içki ve seks değil çağdaşlık bu değil.' de dedi. Sanırım artık çağdaş lafına karşı bir düşmanlık beslemeye başlamışlar. Doğru çağdaşlık bu değil, böyle görende yok zaten. İçki yasağına karşı çıkanlar hayatın içki ve seks olduğunu söylemiyor zaten.
Bundan sonra Bülent Arınç'ın sözlerini kala almamak lazım.
Bence Tam tersine kale almak lazım, Çünkü bu zihniyete temkinle yaklaşmakta fayda var.
Artık Hiçbir söylediklerinin de, inandırıcılığı kalmadı.
Hayarımda bu kadar sevimsiz bir adam görmedim.
Geçen de şunları yumurtlamış:
http://www.muhalifgazete.com/4851-Bulent-Arinc-tan-askerlere-Otur-oturdugun-yerde.htm
27 Nisan e-muhtırasını kastedederek) Bize aba altından sopa gösteriyor. Kime? Hükümete. Kime? Meclise? Kim gösteriyor? Hiç de hakkı olmayan birisi. Hiç bir demokraside böyle bir demokrasiyi kabul etmek mümkün değil. Ama zannettiler ki ’Ben böyle yazar ve korkutursam, onlar teslim’ olurlar. Çünkü hep öyle örneklerini gördüler. Nelerini biliriz biz; küçücük bir açıklamaya karşı, karşı beyanda bulunma cesaretinden mahrum, elleri kolları titreyenleri biliriz. Milletin en çok nefret ettiği şeyi yıllarca siyaset yapıp, postal yalamaktan başka hiçbir meziyeti olmayan siyasal iktidarları gördük. O sabah bunun cevabını verdik. Otur oturduğun yerde. Sen benim emrimde bir memursun, benim ne yapacağıma karışamazsın. O kadar. Bizim öğrendiğimiz siyaset bu. Herkes işini yapacak.
Bu babayiğiti 28 Şubat'ta da ortalıkta gören var mıymış acep? :D
Jolly Jocker
24-01-2011, 00:10
Bir konserde eylenip 2 bira içemedikten, bir siteye girmek için proxy kullanmak zorunda kaldıktan sonra, Bana ne o olmuş bu olmuş?
Kapitalizmin yarattığı onca sıkıntı ortada dururken; yüksek işsizlik, bunu bir tehdit olarak kullanan sistemin çalışanların haklarını günden güne budaması, özelleştirmelerin yaygınlaşmasıyla daha yoğun ve yıpratıcı bir rekabet ortamı, çalışanların müşteriler karşısında maymuna döndürülmesi, çok daha az ücrete çok daha fazla çalışmak zorunda kalmak, yoğun stres, insanın kendine ayıracak boş vaktinin günden güne 'kapitalist iş' tarafından gasp edilmesi v.b. karşısında gıkını çıkarmayan senin gibi insanların, AKP'ye karşı ''2 bira içemedikten, proxy kullanmak zorunda kaldıktan sonra ne anlamı var?'' türünden tepkilerle itirazlar üretmesi traji-komik bir durum.
Bu yaptığınız şeye benziyor; hani insan hakları ihlallerinin yoğun olduğu, küçük çocukların açlıkla boğuştuğu yerlerde, tüm bunları önemsemeyip caretta caretta'ların denize ulaşıp ulaşamayacağını dert edinen tipler vardır ya...
Senin gibiler nedense bende sadece bir çeşit bulantı yaratıyor. İkimiz de 'seküler' olduğumuz için sana sempati duymam gerekmez miydi? Duyamıyorum işte! Sana da, senin gibilere de, kemalistlere, sosyal demokrat bozuntularına, hem laik hem liberal olabileceğini sananlara v.s. zerre sempatim yok. Sadece midem bulanıyor. Offf of.
TurkceRap
24-01-2011, 12:24
Kapitalizmin yarattığı onca sıkıntı ortada dururken; yüksek işsizlik, bunu bir tehdit olarak kullanan sistemin çalışanların haklarını günden güne budaması, özelleştirmelerin yaygınlaşmasıyla daha yoğun ve yıpratıcı bir rekabet ortamı, çalışanların müşteriler karşısında maymuna döndürülmesi, çok daha az ücrete çok daha fazla çalışmak zorunda kalmak, yoğun stres, insanın kendine ayıracak boş vaktinin günden güne 'kapitalist iş' tarafından gasp edilmesi v.b. karşısında gıkını çıkarmayan senin gibi insanların, AKP'ye karşı ''2 bira içemedikten, proxy kullanmak zorunda kaldıktan sonra ne anlamı var?'' türünden tepkilerle itirazlar üretmesi traji-komik bir durum.
Bu yaptığınız şeye benziyor; hani insan hakları ihlallerinin yoğun olduğu, küçük çocukların açlıkla boğuştuğu yerlerde, tüm bunları önemsemeyip caretta caretta'ların denize ulaşıp ulaşamayacağını dert edinen tipler vardır ya...
Senin gibiler nedense bende sadece bir çeşit bulantı yaratıyor. İkimiz de 'seküler' olduğumuz için sana sempati duymam gerekmez miydi? Duyamıyorum işte! Sana da, senin gibilere de, kemalistlere, sosyal demokrat bozuntularına, hem laik hem liberal olabileceğini sananlara v.s. zerre sempatim yok. Sadece midem bulanıyor. Offf of.
Hocam bir soda iç kendine gelirsin.
Karşıt fikir akımları üzerine daha fazla araştırma yapmanı öneririm, Liberal görüşteki bir kişi aynı zamanda seküler/laiktir, Çünkü din ve devlet işlerinin ayrı olmasını ister, tıpkı devlet mekanizmasının diğer klasik ideolojik zehirlerden arınmış olmasını istediği gibi.
Ama konumuz bu değil, Bir konu açarsın, Biz işbirlikçi Kapitalistlerin ne kadar laik olabileceği üzerine ya da Liberallerin, O zaman Seninle seve seve bu konuları tartışırım, Ama bu başlık bunun yeri değil.
birkez olsun Sosyalist Jargondan sıyrılıp, doğrudan sorunlar üzerine tartışa bilin ki, Sağlıklı bir tartışma yürütebilelim.
Bu arada, Bu forumda Sosyalist görüşe mensup olupta belli kalıpların arkasına sığınma ihtiyacı hissetmeyen arkadaşları tüm bunlardan tenzih ederim.