PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir veda da benden

Bilge Engin
24-01-2011, 19:56
İstifa dilekçemi aşağıda iletiyorum. Sürecin hızlanmasına katkısı olacaktır.

Site yönetiminin siyasallaştığını düşünüyorum. Ben ve benim gibi kişilerin sizlerin huzurlu çalışmasını engellediği düşüncesindeyim. Huzurunuzu bozmadan kendi oligarşinizde aykırı görüşlerle karşılaşmadan siteyi yönetmenizi ve sadece kendi siyasal fikrinizde olan insanlarla tekdüzebir sohbet ortamı yaşamanızın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Şayet sizin yönetim anlayışınız değişmeyecekse istifamı kabul etmenizi rica ediyorum.
Saygılar

Tüm arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum. Haksız yere kırdığım tüm arkadaşlara özürlerimi iletiyorum.

Bir başka forumda görüşürüz derdim ama bu forum dışında sanıyorum başka bir forumda yazı yazamam. İlk ve son gözağrım olarak kalacak.

Herkese iyi forumlar...

Khan
24-01-2011, 20:43
Sayın Bilge.
Herkesin aynı fikire sahip olduğu bir forum olacaksa hiç olmasın daha iyi zaten.
Burada amacımız kendimizce fikirlerimizi dile getirmek.
Sizin görüşünüzden dolayı yönetimin bir suçumu vardır ki gidiyorsunuz yoksa bu tamamen üyelerin hoşgörüsüzlüğündenmi kaynaklanıyor.

evrensel-insan
24-01-2011, 22:26
Saygideger Bilge Engin;

Bu sitede senden daha kidemli, daha cok sey yasamis bir dost olarak; "pireye kizip, yorgan yakmamani" umit ederim.

Yasam, ister sanal olsun, ister gercek olsun; hep mucadele gerektiren bir olgudur. Onemli olanda bu mucadelenin ne oldugunu algilayabilmek ve gereken mucadeleyi gosterebilmektir.

Mucadele istem olarak bitse de, hayat ve yasam olarak bitmez.

Kisiler kendilerinin aldigi karar sonucu, mucadele alanlarini degistirebilirler, ama; mucadeleden kurtulamazlar. O yuzden yeni mucadele alanlarinin yeni maceralarina atilmak yerine, elde olan mucadele alanini kullanmak en mantiksal olanidir.

Oyuzden mucadele alani degistirmeden once, etraflica oturup dusunulmeli ve bu mucadele alanini degistirmenin neler getirip, neleri goturecegi terazinin kefesinde tartilmalidir.

Umarim, bu terazi tartisini yapmis ve kararini ona gore vermissindir. Eger yapmadi isen de, once bu terazi tartimini yapmani oneririm.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Voltaire Darwin
24-01-2011, 22:33
Sayın Bilge Engin,

Birbirimize çok yakın zamanlarda üye olduk bu foruma. Yazılarınızı ve düşünce çizginizi de kendime çok yakın buluyorum.

Yönetimdeki herkesin aynı düşünce yapısında olmasını bekleyemeyiz.Mümkün değil bu zaten.

Ancak bu sitede olmamızın bir amacı var. Ve gitmenizin bu çok değerli amaca büyük bir kan kaybı yaşatacağı inancındayım...

Dinlerin ne olduğunu az bir şey de olsa merak etmeye başlamış kişilere yanıtlarımızla yol göstermek.

Siz de bunu oldukça iyi başarıyorsunuz.

Dilerim karar değiştirir ve yönetimle olan tüm düşünce ayrılıklarınıza rağmen aramızda kalırsınız.

Saygılar,

V.D.

bursali68
24-01-2011, 22:57
Merhaba,

Sn.Bilge Engin,bir başka forumda tanışmıştık,bu siteye gelmemdeki en büyük etkenlerden biri sizsiniz.Ve bu siteden ayrılışınız inanın beni de üzer.Kalite bir insansınız ki kalite insanlara her zaman bu tarz sitelerin ,tartışma platformlarının ihtiyacı vardır.Bence düşüncenizi askıya alın ,biraz dinlenin,kendinizle başbaşa kalın,ancak tekrar burada olunuz....

Sağlıcakla kalınız...

AerA
24-01-2011, 23:17
Değerli dostum Bilge Engin ;

Kararınızı tekrardan gözden geçiriniz. Gitmenizi hiç istemiyorum.

diamat
24-01-2011, 23:47
sevgili bilge engin

dostum böyle olmaz.
yönetimin şu ya da bu kararı diye bir şey yok.
her şeyden önce bu yanlış bir algı.

bir forum, yazarlarına aittir.
yazar forumu böyle algılamalıdır.

lütfen kararını gözden geçir.

bir şekilde sevgili axialın geri döneceğini ümit ederken,
şimdi senin bu kararınla karşılaşıyorum.

kesinlikle bu tavrınızı kabul etmiyorum.

işimiz gücümüz var, yazmaya vaktimiz kalmadı diyeni anlarım.

ama yönetim şöyle, yönetim böyle diye bir şeyi anlayamam.
yönetimden bize ne.

onlar bir şekilde sitenin işlemesi adına doğru olduğunu düşündükleri şeyi yapıyorlar.
bize göre yanlış olsa ne olur.

kapitalist sömürünün derinleştiği ve insanların çaresizlikle savsataların peşine takıldığı karanlık bir dönemden geçiyor insanlık.
tam da bu süreçte aydınlığın sesi olacak tek bir yazar bile herşeyden daha değerli.

senden ricam bu kararını kesinlikle gözden geçirmen,
hatta sevgili axiala da bir şekilde ulaşabiliyorsan, onun da kararını yeniden değerlendirmesine katkı yapmandır.

sevgiler.

Bilge Engin
24-01-2011, 23:59
Sevgili Dostlar

Evrensel İnsan, Aera, Volteire Darvin, Bursalı68, Diamat, Erkistreet

Açık söylemem gerekirse ben yönetim kadmesindeki kişilerin 1. önceliğinin dinlerden özgülük olması gerektiğine inanıyorum. Daha önce bir başka başlıkta ilettiğim gibi siyasal ve milli görüşler uğruna yeri geldiğinde dinsel bir örgütün sempatik olabieceğine inanmıyorum. Bu görüş doğrultusunda bir araya gelmiş bir grubun benim başımda, bir internet sitesi yönetimi dahi olsa bulunması kanıma dokunuyor.

Doğuluyum, izmirde büyüdüm, istanbulda yaşıyorum. Kürt kökenliyim ama kürtçe bilmiyorum, alevi kökenliyim ama dinsel bir inanç sistemi olduğu ve muhammed dediği için sevgi beslemiyorum. Her ne koşulda olursa olsun dinlerden, milliyetlerden, renklerden, ırklardan bağımsız birlik içersinde bir toplum hayali kuruyorum. Irk ve milliyetsel görüş uğruna dinlerden bağımsızlığını satacak ateistlerden nefret ediyorum. Bir çoğuyla aynı ırk hatta belki de aynı inançsal kökten gelmeme karşın kızgınlığımı engelleyemiyorum (Örneğin; Cem ile kendimi çok uzak hissetmiyorum)

Bunları anlatmamın sebebi, Dinler ile olan kavgam hertürlü siyasi, milli görüş ve ırksal yaklaşımın ötesinde. Toplumları böyle bölen bu şekilde birbirine düşmanlaştıran ilk ayrılık tohumu olarak dinleri görüyorum. Sırf Kürt davasına direkt yada dolay destek verdiği için Fttullh Güln denilen din simsarına sayın denilmesi ve çevresine topladığı kan emici cmaati de saygın bir topluluk olarak sözedilmesini kabul edemiyorum. Bu sitenin her türlü siyasi emellerden uzak DİNLERDEN ÖZGÜRLÜĞÜN peşinde olan yöneticiler tarafından yönetilmesini istiyorum.

Ben 10 yıldır insüline bağımlı sinirleri sürekli oynayan bir şeker hastsıyken bunu başarabiliyorsam, herkes başrabilir.

Ama yok bunları söylediğim için Ulusalcı hatta utanmasa (!) faşist diyecek yöneticiler olduğu sürece burada bulunmaya çalışmak çok zor. Bu kişilerin kendi siyasal davası uğruna her türlü bağlantı bigilerini cmaate sızdıracağını düşünecek kadar az güveniyorum.

Sevgili Aera ve Sevgili Spartacus ve Sevgili Vartor sizleri bu gurubun dışında hissediyorum ve yukarıdaki söylemlerim ile ilgili sizleri tenzih ederim.

Sitenin takipçisi olacağım ama katılımcısı olmayacağım. En azından DİNLERDEN ve MİLLİYTLERDEN özgür bir yönetim gelinceye kadar üyeliğimin aky alınmasını istiyorum. Böyle Turan Dursunun yolundan gidebilecek kadar Adam Gibi Adam bir yönetim gelirse onlardan tekrar üyeliğimin iadesini istiyebilirim.

Tüm dostlara sevgilerimi iletiyorum...

Natan
25-01-2011, 00:01
Bilge dostum ,yönetim dediğin moderasyon ekibinde farklı farklı ideolojik yaklaşıma sahip insanlar var. Senden benden farklı düşünenlerin olması da normal bir şey .

Sen ,senin için doğru olanı daha iyi bilirsin ama gitmen için bir neden yok.

Saygılarımla

Bilge Engin
25-01-2011, 00:13
İslamcıların Özgürlük Anlayışı - Bikiniyle Camide Namaz isimli başlık, konuyla ilgili içerikli bir tartışma sunmaması nedeniyle kaldırılmıştır.

Siteye 3 gündür girmiyorum. Son aktivitelerde belli. Siteyi bir açıyorum başlık ile ilgili yazı bu. Ya bu kadar saygısızca bir tutum olabilir mi? Sizin ile ayn düşünmediğim için açtığım başlıklara böyle müdhale edilebilir mi? Yukarıda yazdıklarım ve bir de bunun gibi müdaheleler olduğu sürece ne yapıabilir burada!

Neyse yeter artık dediğim gibi arkadaşları kendi oligarşilerinde bırakıyorum.

evrensel-insan
25-01-2011, 00:14
Saygideger Bilge Engin;

Bir birlikteligi ayakta tutan, onu yonetenler degil; alt kasdemesidir.

Buraya da ayni mantigi uygularsak, bu siteyi ayakta tutacak olan yonetim ve yoneticiler degil; sitenin her duzeyde ve her konudaki yazar ve de okur olarak katilim saglayan tabanidir.

Oyuzden yonetim, degisir, yoneticiler degisir, ama; degismeyecek ve surekli suregelen bir surec ile artacak, derinlesecek ve gelisecek olan site ve onun asil amaci ve bu amacin korunmasi ve percinlesmesi ugruna verilecek mucadeledir.

Senin sitede dile getirdigin dusunceler temelindeki gozlemim, senin bu degismeyecek ve artacak surecin bir parcasi oldugundur. Ayrica, dile getirdigin ne olursa, ne olacaksa; bu siteye ve site kitlesine katkida bulunacaktir.

Bu temelde, konuyu yonetim/yoneticilik v.s. ile sinirlamamani ve site perspektifi olarak ve bu perspektifteki yeri olan biri olarak konuya yanasmani oneririm.

Herkes her konuda haksizliga ugrayabilir, bunlar gale alinmiyor gibi de gozukebilir. Ama, zaman icinde sitenin selameti adina ve Turkiye toplumundaki onemi adina, bunu gale almayanlar da zamanla gercekleri algilayarak bilincleneceklerdir.

Benim bu sitede bulundugum surecin gozlemi, bana bunun boyle oldugunu gosteriyor.

Onemli olan sitenin ana amaci dogrultusundaki mucadelesidir ve bu mucadele herseyden once bir insanlik gorevidir. Bunun bilinc ve farkindaligini ne kadar cok yazar ve okur algilarsa, tehlikesini isaret ettigin bir durumun gerceklesmemesi de, o kadar olasidir.

Ama senin gibi, sitenin amacina hizmet vern bir yazarin, "pireye kizip, yorgan yakmasi" hem bu hissettigin tehlikenin, isine yarayacak; hem de mucadeleye sekte vuracaktir.

Oyuzden duygusal kararlar almak yerine, gercekci kararlar almak gerekir.

Umarim yazilanlar, algilanabilme acisindan, yeteri kadar aciktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AhbAp
25-01-2011, 00:27
İslamcıların Özgürlük Anlayışı - Bikiniyle Camide Namaz isimli başlık, konuyla ilgili içerikli bir tartışma sunmaması nedeniyle kaldırılmıştır.

Siteye 3 gündür girmiyorum. Son aktivitelerde belli. Siteyi bir açıyorum başlık ile ilgili yazı bu. Ya bu kadar saygısızca bir tutum olabilir mi? Sizin ile ayn düşünmediğim için açtığım başlıklara böyle müdhale edilebilir mi? Yukarıda yazdıklarım ve bir de bunun gibi müdaheleler olduğu sürece ne yapıabilir burada!

Neyse yeter artık dediğim gibi arkadaşları kendi oligarşilerinde bırakıyorum.

Sayın Bilge Engin,

Bu başlığa, şu an yazıyor olduğumdan çok daha farklı bir cevap yazmaktayken, bu mesajını gördüm ve öteki yazıyı şimdilik bir kenara kaldırdım.

Yukarıda bahsettiğiniz moderasyon işlemini ben yaptım. O açıklamayı ben ekledim. Yani, sizin dediğiniz şekilde o "saygısızlığı" ben yaptım.

Şimdi buyrun açıklayın: Sizinle aynı düşünmediğim şey neymiş ve nasıl bir müdahaleymiş bu? Ben nasıl bir oligarşinin içerisindeymişim? Buyrun açıklayın.

Camide bikini ile namaz kılınamaması durumunu, İslam Forumu'nda, İslam'ın hoşgörüsüzlüğüne nasıl bir örnek olarak sunduğunuzu da açıklayın.

Ben size "Yahu durun, bu nasıl kötü bir karardır? Nereye gidiyorsunuz, gitmekle ne oluyor?" demek istediğim bir yazı hazırlarken, sizin bir konuyu ele alış tarzınıza bakın! Şikayetlerinizi nasıl dile getirdiğinize bakın! Sizin bir başlığınız kaldırılmışsa, bu, o başlığınıza bir işlem yapıldığı anlamına gelir; kendinizi zorlayarak düşündüğünüz üzere "size bir işlem" yapıldığına değil. Ancak siz böylesi bir durumda, aslında size yapılmayan kişiselleştirmeyi yapmakta kendinizi son derece özgür görürsünüz; bunu yapan kişi oligarşik bir yapının üyesi olan saygısız bir kişi oluverir.

Şimdi sizin gerçekten derdiniz bu mu? Bu nedenle mi gidiyorsunuz?

Bilge Engin
25-01-2011, 01:24
Sayın Ahbab
Bu gidiş sebeplerimden biridir. Konunun nasıl devam edebileceği tahminlenmesi kolay olmayan bir başlık açtım. Bahsi geçen koşulların tek bir tanesi bile camiye girememe sebebiydi. Konuyu İslam içerisinde net bir kanun olmayan türbanla Laik Cumhuriyetin kurumlarına girmeye çalışan anlayışla eşleştirecektim. Siyasal bir simgeden tut, dini bir sembol olarak dahi nitelendirilebilecek bir giyim tarzının tüm kurallara aykırı şekilde dayatılmasına karşın, islamın hiçbir kural dinlememedeki çabası ile bağlayacaktım. Ama kusura bakma 3 gün siteye giremedim. Haftalarca tek bir kelime bile yazılmamış başlıklar dururken 3 günlük başlığa dokunulması da gayet manidar geldi. Umuyorum bunu bir de benim gözümden görmeye çalışırsın.
Ayrıca bu hareketinle bahsettiğim oligarşinin de bir parçası olduğunu düşünüyorum. Afedersin ama bir konuyu kapatırken konuyu açan kişinin siteye girip girmediğine bakmıyor musun? Açtığın bir başlığın GEREKSİZ yaftasıyla bir başlık altında sergilenmesi seni mutlu eder mi?
Diğer konularda fikrimi ilettim ve kapatılan başlık da bunun tuzu biberi olmuştur.

Saygılar

AhbAp
25-01-2011, 01:42
Sayın Ahbab
Bu gidiş sebeplerimden biridir. Konunun nasıl devam edebileceği tahminlenmesi kolay olmayan bir başlık açtım. Bahsi geçen koşulların tek bir tanesi bile camiye girememe sebebiydi. Konuyu İslam içerisinde net bir kanun olmayan türbanla Laik Cumhuriyetin kurumlarına girmeye çalışan anlayışla eşleştirecektim. Siyasal bir simgeden tut, dini bir sembol olarak dahi nitelendirilebilecek bir giyim tarzının tüm kurallara aykırı şekilde dayatılmasına karşın, islamın hiçbir kural dinlememedeki çabası ile bağlayacaktım. Ama kusura bakma 3 gün siteye giremedim. Haftalarca tek bir kelime bile yazılmamış başlıklar dururken 3 günlük başlığa dokunulması da gayet manidar geldi. Umuyorum bunu bir de benim gözümden görmeye çalışırsın.
Ayrıca bu hareketinle bahsettiğim oligarşinin de bir parçası olduğunu düşünüyorum. Afedersin ama bir konuyu kapatırken konuyu açan kişinin siteye girip girmediğine bakmıyor musun? Açtığın bir başlığın GEREKSİZ yaftasıyla bir başlık altında sergilenmesi seni mutlu eder mi?
Diğer konularda fikrimi ilettim ve kapatılan başlık da bunun tuzu biberi olmuştur.

Saygılar

Sayın Bilge Engin,

Söz konusu başlığınızın başlık yazısı şudur (bakın bu vesile ile yazınızı yayınlatmış oluyorsunuz):

Sevgili Arkadaşlar

Bursada iş için bulunuyorum ve oteldeki televizyonda Beyaz TV nin Dinamit tartışma programını izledim. O sırada islami konularda taraf olan arkadaşın ne kadar çok özgürlükten bahsettiğini farkettim. Bu sırada da aşağıdaki soru aklıma geldi.

Cuma namazında bir bayan bikiniyle ve adet döneminde iken imamın da önüne geçerek kıbleye ters olarak ve poposunu secdeye değdirip ''budayı ekber'' diyerek gusül abdestsiz namaz kılabilir mi? diye bir soru aklıma takıldı.

Hani çok fazla özgürlük taraftarı olan islam anlayışının bu konuda nasıl hareket edebileceğini de tahminlemek gerektiğini düşünüyorum.

Cevaplar gerçekten önemlidir.

Saygılar...

Şu cümlenizi tekrar vurgulayalım:

Cuma namazında bir bayan bikiniyle ve adet döneminde iken imamın da önüne geçerek kıbleye ters olarak ve poposunu secdeye değdirip ''budayı ekber'' diyerek gusül abdestsiz namaz kılabilir mi? diye bir soru aklıma takıldı.

Bu mu soru şimdi? İslam Dininde ve günlük yaşantıda böyle bir sorunumuz var mı? Ve bu sorunun yeri, İslam dinine karşı ciddi eleştiriler getirmeye çalıştığımız İslam Forumu mu? Sizin İslam dinine getirebildiğiniz eleştiri bu kadarcık mı?

Fakat moderasyon bu ve benzeri başlıkları kaldırınca "İslam-tarikat-cemaat sempatizanı" oluyor. Yahu bu kadar basit mi?

Haftalardır dokunulmamış başlıklar ile 3 günlük başlık arasındaki manidar olan şey neymiş? Ne olmuş? Manasını da açıklasanıza o halde? Manidar deyip geçmek de neyin nesi?

Başlığınız GEREKSİZ gerekçesiyle değil, İÇERİKSİZ gerekçesi ile kaldırılmıştır. Bunu, konuyu şikayet ettiğiniz mesajınızda alıntılamışsınız. İyi okudunuz mu?

Herşey bir yana... Bir başlığınız var ve kaldırıldı. Kim kaldırdı? AhbAp. Bu kadar mesnetsiz ve kusura bakmayın ama tantana amaçlı bir mesaj asacağınıza, AhbAp'a bir mesaj atmak, forum yönetimine dilekçe (http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=3) göndermek yerine, bunun neden böyle olduğu hakkında bilgi istemiyorsunuz? Neden illa ki kişisel bir kavga arıyorsunuz; bunun oluşmas için herhangi bir zemin bile oluşmamışken?

Siz, belirttiğiniz sıkıntıyı taşımıyorsunuz. Taşısaydınız, bunu az önce açıkladığım şekilde, başlığınız doğrultusunda bir mücadele ile de sürdürebilirdiniz. Fakat kısa yoldan yaygara yapmak istiyorsunuz. "Haaa, sen benim başlığımı mı kaldırdın? Oligarşik saygısız seni!" Bu kadar basit, değil mi?

frodo
25-01-2011, 02:20
Arkadaşımızın ayrılma talebi yerine getirildiğinden başlık kapatılmıştır.

Bilge Engin
05-05-2012, 13:32
Temyiz DilekçesiKonu Üyelik Aktivasyonu Forumlarımızda 30 mesaj barajına ulaştınız mı? Evet Hakkınızda nasıl bir hüküm verildi? Kendi isteğim ile üyelik iptali İtiraz ettiğiniz uygulamayı gerçekleştiren moderatörün kullanıcı adını biliyorsanız lütfen buraya yazınız - Problem bir forum başlığı içinde yaşanıyor ve başlık halen forumda bulunuyor mu? Bulunuyor ise linkini yapıştırınız hayır Detaylı Açıklamanız Bazı konularda o dönem yönetimde bulunan insanlar ile fikir ayrılıklarına düştük. Bu bu fikirsel ayrılıklar konu başlıklarına da yansıdı. Daha sonraki süreçte karşılıklı sert açıklamalar ve üyelik iptali isteğim ile ayrılık yaşadık. Net olarak talebiniz nedir? Üyeliğimin Tekrar aktif hale getirilmesini talep ediyorum. Yeni bir üye ismi oluşturarak üye kalabalığı oluşturmak istemiyorum.

frodo
05-05-2012, 16:03
Arkadaşımızın üyeliği yeniden aktifleştirilmiştir.

vartor
05-05-2012, 19:04
Bu basliktan hosgerigeldin diyelim.:)