PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorimidir?Yasamıdır?

Evren34
30-01-2011, 16:07
Arkadaşlar bazı sözde bilimci geçinen arkadaşlar evrimi teori tezinden yasaya kaydırma çabasındadır,şimdi size soruyorum bilimin kanıtlamadığını yasalaştırmadığını yasa gibi görmek doğrumu?birde şöle bir soru geliyor aklıma eğer evrim kanıtlanırsa evren için durağan demek zorundamı kalıcaz?yanlış yere açtıysam özür dilerim

ahmetsln
30-01-2011, 16:38
Evrim teorisi kendi içinde yasalardan meydana geldiği için olgudur.Yani kesin olan yasaları içerdiği için doğrudur.

Teori ispatlanmamış, ispatlandığında kanun olan bir şey değildir. Tam tersine teori, ispatlanmış hipotezleri içeren ve bunların ispatlanmasında kanunların kullanıldığı bir genel açıklama biçimidir. Örneğin görelilik teorisine nereden ulaşıyoruz? Fiziğin belli kanıtlarından ulaşıyoruz. Ama evrimsel biyolojiye baktığımız zaman yine aynı şekilde biyolojinin kendi içindeki çalışmalardan evrime ulaşıyoruz.

Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy

murted
30-01-2011, 17:20
Bu eski bir yazımın bir kısmı, şahsi görüşten çok durum tespiti içeriyor. Buraya alıyorum.

Okullarda aşağıda verildiği şekilde öğretiliyor.

okullarda bize verilen tanımlar gerçekte de bilimsel yayınlarda ya da bilimsel literatürde kullanılanların karşılığı mı acaba?

----------------------------------------------------------------------------------------
Bilimsel Çalışmanın Basamakları

Problem Tespiti
Veri Toplama
Hipotez Kurma
Tahminler Yapma
Kontrollü Deneyler

1) Hipotez hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde doğrulanırsa, evrensel gerçek haline gelir. Buna kanun(yasa) denir.
2) Hipotez kısmen doğrulanır, tamamen reddedilmezse ve yeni bulgularla desteklenirse Teori(Kuram) haline gelir.
3) Hipotez doğrulanmazsa Hipotez değiştirilir ve kalan basamaklar yeniden uygulanır.

----------------------------------------------------------------------------------------

1) Problem Tespiti: Problem doğru, açık anlaşılır olarak sorulur. Karmaşıksa basite indirgenir. Uzunsa, anlamlı bölümlere ayrılır. Her bölüm ayrı bir problemmiş gibi çözülerek sonuçları birleştirilir.

2) Veri Toplama: Deneyler, gözlemler, inceleme ve araştırmalar yaparak, problemle ilgili tüm gerçekler(veri) toplanır.

3) Hipotez(varsayım) Kurma: Hipotez problemin geçici çözüm yoludur. Başka bir deyişle ön kestirmeye dayanan cevabıdır. Hipotez cümlesinin temel kalıbı;
Belki de . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . dır. Şeklindedir.
* Bir hipotez şu özelliklere sahip olmalıdır:
a) Probleme yanıt vermelidir.
b) Eldeki tüm verileri kapsamalıdır.
c) Değiştirilebilmelidir.
d) Üzerinde tahminler yapılarak, deneylerle sınanabilmelidir.

4) Tahmin(vargı): Hipoteze dayalı mantıksal açıklamadır. Tahminler mantıksal cümleler sonucunda ileri sürülen fikirlerdir. Tahmin cümlesinin temel kalıbı;
Eğer . . . . . . . . . ise . . . . . . . . . . . . . dır. Şeklindedir.

5) Kontrollü deneyler: Hipoteze dayalı yapılan tahminlerin dolayısıyla hipotezin geçerliliğinin, doğruluğunun araştırılması işlemidir. Bu araştırma, deney sonuçları tahminlerle karşılaştırılarak yapılır. Bu karşılaştırmadan 3 ayrı sonuca ulaşılabilir.

1) Deney sonuçları hipotez ve tahminleri destekliyorsa hipotez evrensel gerçek halini alır ve kanunlaşır.
2) Deney sonuçları hipotez ve tahminleri kısmen destekliyor, tamamen reddetmiyorsa, hipotez yeni bulgularla desteklendikçe kökleşir ve teori halini alır.
3) Deney sonuçları hipotez ve tahminleri desteklemiyorsa hipotez değiştirilir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
BİLİM ADAMININ ÇALIŞMA PRENSİBİ

1) Problem Tespiti;
2) Gözlem Yapmak;
Gözlem; Duyu organlarımızla yaptığımız incelemedir.2 çeşittir.
a)Nitel gözlem; Ölçü aletleri kullanmadan yapılan gözlemdir.
Örnek; Bugün hava çok sıcak.
* Sayısal değer elde edilmez.Sonuçları kişiden kişiye değişir.
b)Nicel gözlem; Duyu organlarımız yanı sıra ölçü aletlerininde kullanıldığı gözlemdir.
* Bugün hava 40 derecedir.
Veri toplamak;
Gerçek; Aynı koşullarda değişik kişiler tarafından tekrarlandığında aynı sonuçların elde edildiği bilgidir.
Veri; Özel bir problemle ilgili gerçeklere veri denir.
3)Hipotez kurmak; Probleme sunulan geçici çözümdür.
* Çürütülebilir.Eğer hipotez verileri desteklemiyorsa değiştirilir.
Tahminde bulunma;Hipoteze dayalı olarak ortaya çıkan mantıksal sonuç.
Eğer…………..ise……………….dır şeklindeki cümlelerden oluşturulur.
4)Kontrollü deney yapmak;Bir deneyin sonucunu etkileyecek faktörlerden her seferinde yalnız birinin değiştirilmesiyle yapılan deneylerdir.
5) Sonuç; Çürütülme,Çözüm,Teori
Çürütülme; Kontrollü deneyler hipotezi desteklemiyorsa yeni bir hipotez kurulur.
Teori; Doğruluğu kesin olarak ispatlanamayan ,ancak yapılan deney ve gözlemlerle desteklenen kökleşmiş hipotezlerdir.
6)Kanun; Teorilere göre daha geçerli olan evrensel sonuçlardır.

AerA
30-01-2011, 17:45
Arkadaşlar bazı sözde bilimci geçinen arkadaşlar evrimi teori tezinden yasaya kaydırma çabasındadır,şimdi size soruyorum bilimin kanıtlamadığını yasalaştırmadığını yasa gibi görmek doğrumu?

Değerli Evren34 ;

Kanıtlanamamak mı? Bir daha düşünün derim... Lakin düşünme ve gözden geçirme eyleminde, içinde zoka unutulmuş böceklere itibar etmeyiniz de derim.

birde şöle bir soru geliyor aklıma eğer evrim kanıtlanırsa evren için durağan demek zorundamı kalıcaz?

Yanlışım varsa düzeltin ama Tanrının herşeyi tek bir seferde yarattığı ve onun yarattıklarıın değiştirilemeyeceği gibi "statik" (durağan) bir fikir var. Hal böyle iken durağan doğa ve evren modellemelerini neden "Evrim"e yamamaya uğraşıyorsunuz... Bunlar "Evrim" in değil, teolojinin savlarıdır...

Hatırlarmısınız bilmem, bir zamanlar şeker hastası olan "tasarım harikası" insanlar, insülin isimli maddeyi elde etmekde zorlanıyorlardı. Devletler bu maddeyi vatandaşlarına bırakın bedavaya vermeyi, para ile bile veremiyordu... Neden mi? Çünkü insülin büyük baş hayvanların karaciğerlerinin ekstrakte edilmesiyle çok çok az bir miktarda elde edilebiliyordu da ondan... Lakin şu anda E-Coli bakterisinin DNA yapısı değiştirilmiştir ve bu bakteri DNA koduna eklenen ekstradan bir bilgi ile insülin sentezler. Çok ucuza, çok fazla... Nerede Tanrını yarattığının değiştirilemeyeceği fikri ve nerede bu durağanlık?

Değerli dostum, bir kısım insan kendi kokuşmuş fikirlerini sanki karşıt görüşün tezleriymiş gibi ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Bu oyunlara gelmeyiniz...

Hayat değişimdir, hayat devimidir, hayat dinamiktir... Bunların hiç biri "Evrim" ile ters düşmez. "Evrim" bu değişim, devinim ve hareketlerin geneline verilen isimdir. Durağanlık, teolojiye özgüdür...

milomanara
31-01-2011, 00:16
Bilimsel teori, afakî fikir, hipotez demek değildir.
Richard DAWKINS´isimli üyeden Alıntı
TEORİ NEDİR? GERÇEK NEDİR?
Sadece bir teori mi? Gelin “teori”’nin ne anlama geldiğine bakalım.
Oxford İngilizce Sözlüğü iki anlam veriyor (aslında daha fazla, ama
burada önem arz eden bu ikisi.)
Teori, Anlam 1: Bir olgu veya gerçekler grubunun açıklama-
sı veya izahatı olarak kabul edilen, bir fikir veya ifadeler sistemi
veya taslağı; gözlem veya deneylerle doğrulanmış veya yerleşmiş
ve bilinen gerçekleri açıkladığı ileri sürülmüş veya kabul edilmiş
bir hipotez; genel yasalar, ilkeler veya bilinen veya gözlemlenen
bir şeyin nedeni olarak kabul gören şeylerin ifadesi.
Teori, Anlam 2: Bir açıklama olarak ileri sürülmüş olan hi-
potez; dolayısıyla sadece bir hipotez, spekülasyon, varsayım; bir
şey hakkında fikir veya fikirler kümesi; kişisel bir görüş veya kanı.

İki anlamın birbirinden epey farklı olduğu açıkça belli. Ve evrim
teorisi hakkındaki sorumun kısa cevabı, bilim insanlarının Anlam 1’i
kullandığı, yaradılışçıların ise (belki kötü niyetle belki samimiyetle)
Anlam 2’ye tav olduklarıdır. Anlam 1’e iyi bir örnek Güneş Sistemi’nin
Güneşmerkezli Teorisi’dir yani Dünya ve diğer gezegenlerin güne-
şin etrafında döndüğü teorisi. Evrim, Anlam 1’e kusursuzca uyar.
Darwin’in evrim teorisi gerçekten de “bir fikir veya ifadeler sistemi
veya taslağı”’dır. Devasa “bir olgu veya gerçekler grubunu” açıklar.
“Gözlem ve deneylerle doğrulanmış veya yerleşmiş bir hipotez”’dir ve
bilgili kişilerin genel kabulü uyarınca, “genel yasalar, ilkeler veya bi-
linen veya gözlemlenen bir şeyin nedeni olarak kabul gören şeylerin
ifadesi”dir. “Sadece bir hipotez, spekülasyon, sanı” olmaktan kesin-
likle çok uzaktadır. Bilim insanları ve yaradılışçılar “teori” kelimesini
iki farklı anlamda anlarlar. Evrim, güneşmerkezli teoriyle aynı an-
lamda bir teoridir. Her iki durumda da “sadece” kelimesi kullanılma-
malıdır, örneğin “sadece bir teori” gibi.

Evrimin hiç “ispatlanmadığı” iddiasına gelince, ispat bilim insan-
larının şüpheyle yaklaştıkları bir kavramdır. Etki sahibi filozo? ar bize,
bilimde herhangi bir şeyi ispatlayamayacağımızı söylerler. İspatı ma-
tematikçiler yapabilirler (kati bir bakış açısına göre, bir tek onlar
yapabilirler). Bilim insanlarının yapabileceklerinin en iyisi, ne kadar
çok uğraştıklarına işaret ederken, olguların aksini ispatlamakta ba-
şarısız olmaktır. Ayın güneşten küçük olduğu şeklindeki tartışmasız
teori bile, belli bir tür filozofu tatmin edecek şekilde, örneğin Pisagor
Teoreminin ispatlandığı gibi ispatlanamaz. Ama devasa kanıt yığın-
ları onu o kadar kuvvetlice destekler ki, ona “gerçek” statüsünü layık
görmemek ukalalar hariç herkese gülünç gözükür. Aynı şey evrim
için de doğrudur. Evrim, Paris’in Kuzey Yarımküre’de olması gerçe-
ğiyle aynı anlamda bir gerçektir. Mantık-biçerler kasabaya reis olsa
da, bazı teoriler makul şüphenin ötesindedirler ve biz onlara gerçek-
ler deriz. Bir teoriyi ne kadar enerjik ve detaylı şekilde yanlışlamaya
çalışırsanız, eğer teoriniz bu saldırılardan sağ çıkarsa, sağduyunun
memnuniyetle gerçek dediği şeye o kadar yakınsar.(Dawkins, Yeryüzündeki En Büyük Gösteri, Sahife 16)

evrensel-insan
31-01-2011, 01:20
Saygideger arkadaslar;

Evrim, insanogluna gozlem olarak yansiyanin, insanoglu soyutlamasina tasinmasi (anlam, icerik, bilgi, teori) ve bu soyutlamanin test edilmesi ile ilgili bir OLGUDUR.

Bilimsel olgulugu ise, evrimi kendi basina gecerli kilar.

Bugun artik evrim bir olgudur. Ancak bu olgu temelinde, neyin teorisinin epistemolojik olarak test edilip edilemeyecegi konusu, zaten bilimsel olarak gorusulmektedir.

Evrimi gozlemleyebilmek icin, hic oyle tarihin gerilerine gitmeye gerek yok. Herhangibir kisi, soyle etrafina ve kendine aynada bakabilse, zaten otomatikman evrim olgusunu gorur. Eger goremiyorsa, demekki ona b unu gostermeyen ve beyninde yer etmis ve de atamadigi bazi onyargilar, inanclar ve sorgulanmayanlar vardir, demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
31-01-2011, 01:44
Saygideger arkadaslar;

Evrim olgusunu gozlemlemek isteyenler icin;

http://www.examiner.com/offbeat-news-in-national/ambam-the-gorilla-video

Saygilarimla;
evrensel-insan

naper
31-01-2011, 10:18
Ben yazacaktım ancak sağolsun, milomanara eklemiş.
Evrim bir gerçektir.
Aynen yerçekiminin gerçek olduğu gibi.
İnsanlar yer çekiminin mekanizmasının açıklamasına yasa ya da teori derler.Yerçekimi; etkileri hissedilip, sonuçları gözlemlenebilen kos koca bir gerçektir!
Aynen evrim gibi.
Bilim dünyası şu an evrim mekanizmasını, detaylarını, türlerin ortaya çıkışını bilimsel olarak açıklamaya çalışıyor!
Buna da teori deniliyor çünkü mekanizma tamamı ile açıklanamadı, hala eksikler var ve hala kontrollü deneyler yapılıyor.Evrimin çok uzun bir süreç olması ise işleri zorlaştırıyor...

Burada tartışacağımız, evrimin nasıl gerçekleştiği, türleşmeyi etkileyen dış ve iç faktörler...Mutasyonlar...vesaire...

Evrim gerçeği, yerçekimi gerçeği kadar net!
Konu nasıl, neden, hangi şekilde olduğu...

paslıçivi
02-02-2011, 07:26
sevgili dostlar..

bilimi kim varetti?

-insanoğlu..

peki bunda amaç neydi?

1-gerçeğe ulaşmak, evreni tanımak..

2-ve bundan daha önemlisi "insana/insanlığa" hizmet/fayda sağlamak..

peki bugünkü haliyle bilim elindeki bir veriyi "tez, hipotez, teori, yasa" olarak sınıflamakla bu amacına ulaşabiliyor mu?

-gerçeğe ulaşmak için evet..

ama insanoğlunu bölmeye, birbirini kırdırmaya devam ediyor.. yani insanlığa hizmet ederken kaş yapayım derken göz çıkarıyor..

bu sitede teori ile kanun arasındaki fark tartışmaları bir yana bırakalım bilim adamları arasında bile hala "ben evrimi kabulediyorum/etmiyorum" tartışmaları var..

ama ben "yerçekimi kanunun kabulediyorum/etmiyorum" tartışmaları yok..

bu aradaki "farkın farkındalığı" yok henüz insanoğlunda..

insanoğlu "gerçeği" değil "inandığını" arıyor..

gerçeği arayan bilim ama bilimi yapan insanoğlunun kendisi olunca işte bu insani olmayan durumların ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor..

çünkü bu evrim teorisi sıradan bir teori değil.. insanoğlunu yani bizi ilgilendiriyor..

insanoğlu henüz "bilmek ve inanmak arasındaki farkın farkındalığına" erişmediği için ve bilimi şekillendiren yine bu insanoğlunun kendisi olduğu için durumun vehameti ortada..

şu teoridir, şu kanundur, şu hipotezdir, bu doğrudur, bu yanlıştır, bu gerçektir vs tartışmalarıyla biribirini yemeye devam ediyor..

ve işin en acı tarafı insanoğluna yol gösterecek olan tek ışığımız bilim bu tartışmaları kesemiyor.. kesemediği gibi bizzat ortam hazırlıyor..

işte bilmek ve inanmak arasındaki farkın farkındalığı bu kadar hayati önem taşıyor.. insanlık, insanlaşma yolunda..

ileriki yüzyıllarda insanoğlunun kollektif bilinci yükseleceği için bilimin elindeki bu değişik verileri çok daha "sağlıklı/insani" bir sınıflamaya gideceğini düşünüyor ve öngörüyorum..

her zaman bahsettiğim bir sınıflama var.. bilgi ve nonbilgi(prebilgi, önbilgi, henüz bilgi olmamış)

1-bilgi:

1-tüm dünya insanlığı tarafından
2-sınanabilinir,
3-tekrarlanabilinir,
4-gözlemlenebilinir

özellikeri taşıyan veridir, datadır.. bu özelliklerden bir tanesinin bile olmaması bu veriyi "bilgi" olmaktan çıkarır.. "nonbilgi" yapar..

bu özellikleri taşıyan veri/datalara günümüz bilim terminolojisinde "yasa/kanun" deniyor..

2-nonbilgi:

yukarıda tanımını yaptığım bu 4 özellikten enaz 1'ini taşımayan, insanoğlunun ve bilimin önündeki her türlü veri/data dır..

her nonbilgi, prebilgidir, yani bilgi olmaya adaydır ama bilgi düzeyine çıkabilmesi için yukarıda 4 özellliğin hepsine sahip olmalıdır..

günümüz bilim terminolojisinde bu özelikleri taşıyan veriler/datalar "tez, hipotez, teori" adı altında geçiyor..

insanoğlunun bilmekle inanmak arasındaki farkın farkındalığına varabilmesi için böyle bir sınıflamaya gitmesi gerekiyor..

ya da bilmekle inanmak arasındaki farkın farkındalığına vardıktan sonra böyle bir sınıflamaya gidecek..

yani yumurtamı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkacak? :)

bunu zaman gösterecek..

ama günümüzde bilimin varolan veri/data sınıflamasında henüz "insan/insanlaşma" faktörü maalesef yok..

bilim bile günümüzdeki insanlar arası insani olmayan kaosa hizmet etmekten öte gidemiyor..

çünkü günümüz bilimini vareden/şekillendiren insanoğlu henüz "uyanmamış/farkındalıksız" bir insanoğlu..

axzel
02-02-2011, 10:44
sayın AerA,

Hatırlarmısınız bilmem, bir zamanlar şeker hastası olan "tasarım harikası" insanlar, insülin isimli maddeyi elde etmekde zorlanıyorlardı.

şu cümlenizden tek bir sonuç çıkarıyorum. sizin mükemmel kavramınız: hastalanmayan, yorulmayan, düşmeyen, kısa olmayan, şişman olmayan, yaşlandıkça mesela kel olmayan, baykuşlar gibi en az 100 mt ötedeki karıncayı görebilen,... şeklinde bir insan.

ve yine bu durumda; sizin için örneğin mükemmel bir araba;
bozulmayan, benzini bitse bile giden, rengi solmayan, kirlenmeyen, çarparsa parçalanmayan, benzin tüketimi olmayan, ... şeklinde bir araçdır.

işde bu bakış açısıyla bakdığınız sürece şunu asla diyemezsiniz:

"hayat mükemmeldir."

sizin söylediğiniz: hayat berbat, tasarımlar iğrenç, olmamış bu modeller, dağ taş dere tepe denizler çok kötü, insan çok kötü yaratılmış, yiyecekler, içecekler berbat,....

benim görüşüme göre mükemmel olmak ile hastalanmamak arasında bir ilgi yok. hastalanmak hastalanabilir olmak mükemmel olmaya engel değil. zaten felsefe okursanız mükemmellik kırılmaya en yakın olandır der.

islama göre ve allaha göre sizin düşündüğünüz manada bir hayat zaten sabredip allahı sevenler için olacak. o hayatın adı: cennet.

hastalanmak yok, susamak yok, terlemek yok, tuvalate gitmek yok, ölmek yok, yaşlanmak yok, kısa veya şişman gibi istenmeyen durumlar yok, evsiz kalmak yok, kötü evde oturmak yok, maddi manevi her türlü eksiklikden uzak bir hayat, ..

bir de kendimce şunu düşündüm:
ben acıyı severim yemeklerde. bu durumda cennette her şey güzel iken bir süre sonra sıkılma olurmu. bence bunların tedbirleri alınmışdır.

biliyorumki cennete direk giremeyeceğim, çünkü günahlarım var. en azından diyorumki allahı seviyorum. ve ona teşekkür ediyorum. namaz kılmasamda. bazen ağzımdan kötü söz çıksada. dinimizin gereklerini atm olarak yerine getiremesemde sonuçda "allahı allah olarak biliyorum". ve ona sevgiyle bakıyorum. bu da beni islamda yapar. ve günahkar olsamda günahlarımı çeker cennetteki evime geçerim. sonsuza kadar cehennemde kalmam.

o zaman bu hayat neden böyle ? çünkü amacı itibari ile bu hayatın bir amacı var.

o yüzden zaten kısa.. tıpkı 60 dklık bir sınav gibi... kpss ye yada öss ye de benzetebilirsiniz. sınavda size hiç bir kimse karışmaz, istedeğiniz soruyu istediğiniz şekilde cevaplamak veya cevaplamama tercihindesiniz.

görmek ve delil olsun diye: "allah a olan sevgimiz"...

bu şekilde ayrılsın diye "onu allahı sevmeyenler"..

tren ilerliyor. zaten trende kalıcı değilsin. bir süre sonra ineceksin. o yüzden ayaktamı gitmişsin oturarakmı gitmişsin. sızlanmaya gerek yok.

bu konuyu yanlış açdıysam link verip başka yere taşıyabilirsiniz...

saygılar sevgiler

Termo
02-02-2011, 11:37
"İnsan ne ile yaşar" sorusuna cevap var mı? ( Manası ne olacak Röno biraderim:D ) Akabinde bir soru daha sormak istiyorum; İnsan cennette hangi biçime bürünüyor? Melek mi, insan mı yoksa başka birşey mi?

Cennet'te hep yemek, içmek kısaca tüketmek üzerine kurulu ha.Bu mu mükemmellik?

AerA
03-02-2011, 11:30
şu cümlenizden tek bir sonuç çıkarıyorum. sizin mükemmel kavramınız: hastalanmayan, yorulmayan, düşmeyen, kısa olmayan, şişman olmayan, yaşlandıkça mesela kel olmayan, baykuşlar gibi en az 100 mt ötedeki karıncayı görebilen,... şeklinde bir insan.

Değerli axzel ;

Sadece ama sadece, bir defa mantıklı ve derhal yanlışlanmayacak bir cümle kurun. Doğuştan şeker hastası olan bir insan ile, sonradan hastalanan farklıdır elbet. Bunun bilincindeyim. Belki sizden daha fazla... Ama ;

Geçenlerde bir yakınımızın çocuğunu hastahaneye kaldırdık. Doğuştan beyinde oluşan sıvıyı, göğüs boşluğuna atacak kanaldan yoksundu. 4 yaşına kadar toplamda 8 adet beyin ameliyatı oldu ve şu an durumu kritik.

Şimdi soruyorum ; "Bu muydu sizin Tanrınızın mükemmel tasarı mı?"... Haliyle buymuş ve yazıklar olsun öyle tasarımın mükemmeliyetine... Var mı diyeceğiniz başka bir şey? Sanırım yok...

"Tasarımının Mükemmelliyeti" ne kurban gidecek 8 yaşında bir çocuk, şu anki durumu ile hem sizi hem Allahınızı yalanlamaya yetiyor zaten... Lütfen daha fazla ne kendinizi, ne itikatinizi küçük düşürmeyiniz. Düşmüşler zaten düşecekleri kadar...

Esen Kalınız.

axzel
03-02-2011, 11:48
genel olarak doğuştan bir hastalık gelmemeli diyorsunuz.. peki akraba evliliği ya da alkol kullanan birinin çocuğu ya da uyuşturucu kullanan birinin çocuğu ya da radyosyona maruz kalmış bir hamilenin çocuğu.. bunlar tasarımdan mı kaynaklı yoksa üretim hatasımı..

tasarım hatalı derseniz, şu olmalı: her üründe o hatayı görmelisiniz.

örneğin toshiba marka bir laptop un japonyada satışa çıkan bir modelinde adaptörlerinde tasarım hatası vardı. ve bu her üründe mevcuttu. bunu anlayan toshiba ürünlerde adaptör parçasını ücretsiz geri değiştirmişdi.

üretim hatası, üretim sırasında ki bir aksilik veya eksiklikden dolayı çıkar.

yine mercedes in kısa hatchback bir model bir taksisi vardı. modeli tanıtmak için basın çağrıldı. her şey güzeldi. ancak araç test sürüşleri sırasında tam da basının önünde hani o labutları dönerken devrildi. tasarımcılar bunun bir "tasarım hatası" olduğunu gördüler. çünkü aracın denge merkezi yanlış ayarlanmışdı. bu da dönüşlerde ciddi bir balans sorunu demekti. araç tekrar arge edildi. ve sorun çözüldü. bu aracın üretiminden kaynaklanan bir sorun değildi. tasarımdan kaynaklanıyordu. ve her üründe mevcuttu.

tasarımdan kaynaklanan bir hata varsa siz bunu her üründe görürsünüz.

örneğin hp dl 380 serisi serverlarda da bir tasarım hatası vardı. ve server fanları zaman zaman maximum hızda çalışıyordu. bu hard disk üzerindeki termal algılayıcıların yanlış üretilmelerinden kaynaklı idi. hp bunu bir hotfix ile düzelltti. ve ayrıca sonraki üretimlerindede bunu düzeltilmiş olarak sundu.

evet bilmem anlatabildimmi, sanırım siz hiç kalite dersi görmediniz.

bence biraz gidin kaiser yada iso dersleri alın. o zaman ne demek istediğimi bu şekilde bilimsel olmayan örneklerinizle açıklamazsınız.

ve üretim hatalarını, tasarım hatası olarak görmek serkeşliğine kapılmazsınız.

saygılarımla

taylan
03-02-2011, 16:11
tasarımdan kaynaklanan bir hata varsa siz bunu her üründe görürsünüz.

Ben bu kısmı anlamadım yani tasarımdaki hatalar bazı bireylerde olabilir ama tüm bireylerde rastlanmaz bu da bir yaratıcının varlığını kanıtlar. Yani yaratıcı(!) bazen hata yapabilir öyle mi??

Bu hatalar rastgele mi yoksa seçilmiş bireylere eziyet olsun diye mi yapılıyor?

Bilinçli bir yaratılış varsa bu hatalar da bilinçli bir şekilde konuluyor olmalı. Yani bilinçli bir şekilde bazı bireylerin acı çekmesini isteyen hasta ruhlu bir tasarımcıyla karşı karşıyayız....

AerA
03-02-2011, 18:53
genel olarak doğuştan bir hastalık gelmemeli diyorsunuz.. peki akraba evliliği ya da alkol kullanan birinin çocuğu ya da uyuşturucu kullanan birinin çocuğu ya da radyosyona maruz kalmış bir hamilenin çocuğu.. bunlar tasarımdan mı kaynaklı yoksa üretim hatasımı..

Değerli dostum ;

Bakınız uyuşturu, alkol ve radyasyon hamile olsun olmasın her bireyi ve doğuracağı çocuğu etkiler... Ama bana akraba evliliğinden bahsetmeyiniz. Peygamberin almasında sakınca olmayan kadınların listesi kiitabınızı süsler, ayet ayet. Ve hepsi akrabası. Normal bir doğumda, doğuştan bir hastalık, "Mükemmel Tasarım" inancının çöpe atılması için yeterde artar bile...

Gereksiz yere retinayı delip geçen ve gözde kör nokta oluşturan göz sinirleri hakkında bir yazım vardı. Hatırladınız mı? Bir iki mesajınızda kekelediniz sonrasında vazgeçmiştiniz... Sizde kör nokta yok mu? :boom:

örneğin toshiba marka bir laptop un japonyada satışa çıkan bir modelinde adaptörlerinde tasarım hatası vardı. ve bu her üründe mevcuttu. bunu anlayan toshiba ürünlerde adaptör parçasını ücretsiz geri değiştirmişdi.

Siz laptop musunuz? Verdiğiniz örneğe bakınız... Her zaman ki axzel; örnek teşkil edemeyecek konularla mesaj kirliliği yaratıyorsunuz... Sizi "Toshiba mı, Mercedes mi yarattı? Bir defa olsun kendinize geliniz...

evet bilmem anlatabildimmi, sanırım siz hiç kalite dersi görmediniz.

bence biraz gidin kaiser yada iso dersleri alın. o zaman ne demek istediğimi bu şekilde bilimsel olmayan örneklerinizle açıklamazsınız.

Mesleğim icabı, "insan yapımı kalite" sertifikalarının geneline sahibim. Verdiğiniz örneğe yine bakınız, insan yapımı... Kaldı ki verdiğim örnek bilimseldir, hatta çocuğa iki defa "yapay tüp" takıldı. Niye? Orjinali "Mükemmel Tasarıma" kurban gitti diye...:nerd:

ve üretim hatalarını, tasarım hatası olarak görmek serkeşliğine kapılmazsınız.

saygılarımla

Affınıza sığınıyorum ama, sizin itikatınızda insanın çamurdan, "Tanrısal Fabrikada" seri üretim çıktığına dair bir inanç var. Birde utanmadan "Tasarımın Harika" lığından dem vuruyorsunuz... Lütfen akşam yatmadan 3 defa Kulhü, 1 defa Elham okuyunuz ve Tanrınıza Kaiser veya Iso dersleri alması hakkında tembihde bulununuz... Hatta bir ara sizde alınız. Belki o zaman, verdiğiniz örnekler konu ile alakalı olur ve boş yere bir başlığı baltalamış olmazsınız :thumb:...

axzel
03-02-2011, 23:19
saçmalardan seçmeler siz isterseniz 100 tane üniversite bitirin, bu vision ile hiç bir şey olmaz sizden. o yüsden o bu felan demeyin..

insan yapımı felan dil.. sonuçda konu tasarım yani plan dan kaynaklanan mükemmelliğe sonradan değişme yani üretim sırasındaki aksaklığı eklemeniz ve bunu göremeyecek kadar bir bakış açısına sahip olmanız.

eğer tasarımdan kaynaklanıyorsa madem neden her üründe her insan da yok verdiğiniz örnek. yani tüp takdı diorsunuz, ki bu bir hastalıkdır, ve her insandamı var ? ondan sonra da konuşun. bilimselmiş neresi bilimsellik bunun.

insan kalitesi okumuşmuş, toplam kalite yönetimi nedir bilmeden tasarımda mükemmelliği tartışamazsınız. zaten her söylediğiniz yanlı.

yine yanlı bakış açısıyla aşırı bilimsellikten uzak bir kada yapınız oldugunu son paragrafınızda ispatlıyorsunuz:

çünkü ondan çıkan sonuç su:

siz tanrının "çamurdan yarattı" ifadesini toprağı suyla karıp ona şekil verip üff dedi ve oldu sanacak kadar bir bakış açısı içine gömülmüşsünüz ki böyle iken sizin hiç bir şeyi görmeye gücünüz yetmez. tüm dünya, tüm üniversiteler dahi size bir şey gösteremez. biraz insan da bilimsel bakış açısı olur. bilimsel yazılar okumadan, eğitimini almadan buna sahip değilseniz anca yunus emrenin dediği yüklenirsenizde yüklenirsiniz..

o zaman sizin anlayacağınız şekilde söyleyeyim "evet allah insanı toprağa az su katıp çamur haline getirdi acukda yogurdu, eliyle şekil verdi ve bide abrakadabra dedi de oldu" ve işde siz asıl siz bu cümlenin içinde boğulup kalmış iken gözlerinizde o çamurla kapanmışken neyi görebilirsiniz ki...

bir kere tasarım hatalı ise neden 100 milyon insanın %99 unda yok. halbuki bu oran tam tersi. kaç kişi tüp takıyor. şu 70 milyon türkiyede bile bu oran %1 i geçmez.

eğer ciğer yetmezliği söz konusu ise o zaman bu genetik kod hatalı demek olur ve işde o zaman "tasarım hatası" dersiniz.

siz ne istatistikden ne de tasarımdan zerre hatta zerre den az kadar anlıyorsunuz.

tabiiki örnek vereceğim, örnekler oturdu yerine cevap veremiyorsun da cevabın ney:
"ondan örnek olmaz.. ben bunu kabul etmiyorum"

gülüyorum gülüyorum..

güleceğim. sen ateşde yanarken yemin ediyorum güleceğim. ve hiç de acımayacağım.

hak ettiğini iyice ispatladın çünkü.

bu internet, yer, gök, melekler, şahit olsun..

Allahı seviyorum...........

axzel
03-02-2011, 23:35
haa sölim bende kör nokta benim gördüğüm alan içerisinde görmediğim bir nokta yok..

benim görme sistemim iki adet gözden oluşuyor ve sağlıklı iken bu bana "tasarım" ı anlatmaya yeter.

yoksa senin bakdığın gibi bozuk ürünlere bakıpda tasarımı değerlendirme yanlışına girmeyecek kadar düzeyli bir bakış açısına sahibim.

ben görüyorum ve görme açımda hiç bir çukur yok.

görme sistemi, tek bir gözle olmuyor. görmek bir sstemdir. ve taa beynimdeki o görme merkezide bu işe dahildir. o yüzden ucunu görüp gerisini yalanlama.

iki göz, sinirler, göz kapakları, kirpikler, kaşlar, göz yağlama sistemi, ve beyin... hepsi toplam "görme sistemi"..

senin değerlendirmen 4 teker üzerinde giden bir araca bakıp. bir tekerleği değerlendirip, tek tekerlek üzerinde dengemi olur demeye benzer. o mühendislere bunu söylersen, onlarda sana gülerler. çünkü aracın dengesi ve ilerlemesi tek tekerlek üzerine kurulmuş bir sistem değildir.

sistemi bütün olarak değerlendirmek gerekir ki o na 1 değil 4 tekerlek üzerinden düşünmen gerekir, ve ayrıca difransiyal, ve yaylar, amortisorler, ve arac denge merkezi gibi etmenleride ekleyip düşünmen gerekir. yoksa 1 tekere bakmak bilimsel mi ...

hayata aynen böyle bakıyorsun. bütün bunlar sadece ve sadece kalbindeki sevgisiz likten kaynaklanıyor bence. yoksa hiç bir açıklaması yok benim kafamda..

saygılar

taylan
04-02-2011, 00:18
güleceğim. sen ateşde yanarken yemin ediyorum güleceğim. ve hiç de acımayacağım.

Önce bunu söyledi.

bütün bunlar sadece ve sadece kalbindeki sevgisizlikten kaynaklanıyor bence.

Sonra da bunu....

sayın axzelin bence daha söyleyecek bir sözü yoktur.

Termo
04-02-2011, 00:33
Şaka gibi..Ay bayilazayım :D

axzel
04-02-2011, 09:58
ee tabii ateist olanın sadece bugunu var bugun gülceksiniz tabii, tabiiki gülün.

ee diğer söylediklerim, verdiğim örnekler, gerek yok değerlendirmeye tabii, ne de olsa allah yok, ne söylersek söyleyelim, üzerinde düşünmeye de gerek yok,

sonuçda ateizm de bir inançdır. inancınıza saygı duyuyorum.

Termo
04-02-2011, 12:04
Alınganlık yapma adamım..
Bu tarz bir tutarsızlık görürsen, sende kopyala yapıştır, özetle getir,gülebiliyorsan sen de gül..Hatta gidebilirsen ahirette de gül.

Allah'ın seni cennetin en güzel köşesine oturtsun.Pişman olduğunda belli bu tutarsızlıktan.Kimse kendisiyle çelişmek istemez neticede.Hatta bu alanda yoldaşların,fikirdaşların seninle, emin ol.Hepsi çelişir, hepsi cennet bekler, hepsi ateiste gülmek için dişlerini gıcırdatır.Hele fırsat bulsalar ahireti bile beklemeyecekler, belli:D

AerA
04-02-2011, 12:15
eğer tasarımdan kaynaklanıyorsa madem neden her üründe her insan da yok verdiğiniz örnek. yani tüp takdı diorsunuz, ki bu bir hastalıkdır, ve her insandamı var ? ondan sonra da konuşun. bilimselmiş neresi bilimsellik bunun.

Ne kadar sığ ve bayat bir düşünce. İnsan hata yapar, ama sizin tanrınız bir tasarımında bir boruyu eksik yaratmış öyle mi? Kusura bakmayınız ama bu Tanrının mükemmeliyetini baltalar. Demek ki oda hata yapabiliyormuş...

haa sölim bende kör nokta benim gördüğüm alan içerisinde görmediğim bir nokta yok..

Tabiki olmaz. Belki birazcık merak edip araştırsa idiniz, beyninizin o kör noktayı doldurmak için sürekli çalışmak durumunda olduğunuda kavrardınız. Düşünsenize, sinirler içte duruyor olsa idi beyin bu boş meşgale ile yorulmayacaktı... O konudada kekelemiştiniz, halen kekeliyorsunuz...

benim görme sistemim iki adet gözden oluşuyor ve sağlıklı iken bu bana "tasarım" ı anlatmaya yeter.

yoksa senin bakdığın gibi bozuk ürünlere bakıpda tasarımı değerlendirme yanlışına girmeyecek kadar düzeyli bir bakış açısına sahibim.

Sizin bakış açınız belli. Bir üstteki cümlenizde dile getirdiğiniz gibi..."Sağlıklı iken tasarımı anlatmaya yeter"... Sağlığını kaybedince veya doğuştan sağlıksız olunca demek ki tasarım falan yalan oluyor...

görme sistemi, tek bir gözle olmuyor. görmek bir sstemdir. ve taa beynimdeki o görme merkezide bu işe dahildir. o yüzden ucunu görüp gerisini yalanlama.

Monokülerliği bir kontrol edin derim. Kekeleyip durduğunuz konudada demiştim. Halen diyorum. Görme ve boyut kavrama işlemi için iki göze gerek yok. Ama görüyorum ki halen kekeliyorsunuz :) Ne komik...

senin değerlendirmen 4 teker üzerinde giden bir araca bakıp. bir tekerleği değerlendirip, tek tekerlek üzerinde dengemi olur demeye benzer. o mühendislere bunu söylersen, onlarda sana gülerler. çünkü aracın dengesi ve ilerlemesi tek tekerlek üzerine kurulmuş bir sistem değildir.

Verdiğiniz örnekdeki mantık hatalıdır. Ben tek bir göze bakıp söylemiyorum ki bunu... İnsan türünün tüm bireylerinde iki gözde de vardır bu hata... Bilmiyor muydunuz? İki gözünüzün olduğunu ve ikisindede "Tasarımı ile Ödüllere Layık" sinirsel geçit hatası olduğunu.... :wave:

sistemi bütün olarak değerlendirmek gerekir ki o na 1 değil 4 tekerlek üzerinden düşünmen gerekir, ve ayrıca difransiyal, ve yaylar, amortisorler, ve arac denge merkezi gibi etmenleride ekleyip düşünmen gerekir. yoksa 1 tekere bakmak bilimsel mi ...

Aynen öyle yaptım. Bir değil, iki gözdede bu hatanın olduğunu söyledim ve beynin bu hatayı gidermek için siz ölene kadar "boş yere" çalışmasındaki mantığı sorguladım... Ne oldu? İşinize mi gelmedi...

hayata aynen böyle bakıyorsun. bütün bunlar sadece ve sadece kalbindeki sevgisiz likten kaynaklanıyor bence. yoksa hiç bir açıklaması yok benim kafamda..

Bende bir sevgisizliğin olduğunu nereden çıkardınız. Hakkımda YALAN söylemekten vazgeçiniz. Verdiğim örnekleri vermedin demekden de vazgeçiniz... Birde bende sevgisizlikden bahseden "DENSİZ" e bakınız hele :

Önce bunu söylediniz.

bütün bunlar sadece ve sadece kalbindeki sevgisizlikten kaynaklanıyor bence.

Sonra bunu... Cümle alem görsün nasıl bir insan olduğunuzu...

Esen Kalınız.

axzel
05-02-2011, 11:06
Tabiki olmaz. Belki birazcık merak edip araştırsa idiniz, beyninizin o kör noktayı doldurmak için sürekli çalışmak durumunda olduğunuda kavrardınız.

hayır benim beynimin bu konuda hiç bir çalışması yok.. sebeb ney ? çünkü görme sistemim 2 adet gözden oluşuyor ve birinin görmediği nokta diğerine görünür toplamda ise sonuç 0 görüntü kaybıdır. çünkü bu bir sistemdir. nasıl ki tek ayakla yürünmez, tek göz de görme sisteminizde eksiklik ve bozuklukdur. o yüzden bir göz görme sisteminin bir elemanıdır, tamamı değildir. görme sistemimiz ise genel olarak 2 göz + onlara ait sinirler + beyinden oluşmaktadır. sistem bu şekilde çalışıyor. tek bir elemanı değerlendirmek yanlış. yukarda dediğim gibi benim ve milyonlarca sağlıklı insanın görmelerinde kör nokta yok..

1nci gözde oluşan kör nokta alanı 2nci gözün görme alanındadır ve 2 göz birlikte birbirlerine yardımcı olarak full bir sistem oluştururlar.

çünkü 2 gözün gördüğü birleşiyor. tıpkı çift kameraya sahip 3d kamera sistemleri gibi. yoksa 3d görüntü elde edilemez.

evet gerçekler işde :
http://www.chip.com.tr/konu/panasonic-ten-ilk-3d-kamera_21515.html

ayrıca burada panasonic argecilerinin insan görme sisteminden nasılda esinlendikleri ve benzer sistem yapdıklarının açıklamalarını okuyabilirsin burada:
http://fullhd3d.panasonic.eu/tr_TR/makale/6/1628/3d-ile-tann

evet animasyonları ve yazıları okursanız, bu müthiş, son derece teknolojik kameranın nasılda insan görme sistemi ki o her sağlıklı insanda mevcut var olduğunu ve aynı şekilde o müthiş, hemde paha biçilmez teknolojiye bedavadan sahip olduğumuzu görmemek asıl görme körlüğü olabilir. nasılda anime edilmiş değilmi. işde o kamera da tek bir görüntü kamerasıyla 3d olamaz. o yüzden iki adet algılayıcısı var.

evet tıpkı dediğiniz gibi eminim bu kamerayı yapan mühendisleri işden atmışlardır. :D

2 gözdede hata varmış, zaten ayrı ayrı çalışan sistemler bunlar.. hiç düşünmediniz zaten neden 2 göz var diye ? bu bir sistem ve bunun en uygun biçimi bu şekilde..

saygılar

AerA
05-02-2011, 11:27
2 gözdede hata varmış, zaten ayrı ayrı çalışan sistemler bunlar.. hiç düşünmediniz zaten neden 2 göz var diye ? bu bir sistem ve bunun en uygun biçimi bu şekilde..

saygılar

Değerli axzel ;

Bir üst cümlenizde iki gözünde tek bir sistem olduğunu yazmış sonrasında bu cümlenizde ayrı ayrı çalışan sistemler demişsiniz. Bravo, yazdığınız bir okuyun...

Ayrıca açıklamanız tutarsız ve yanlış. Örnekle izah edeyim ; (Öyle chip dergisinde falan değildir benim örneğim.. "Tasarım Harikası (!)" gözünüzü kullandıracağım size...)

Kapayın bir gözünüzü ve bakın bakalım gören gözde kör bir nokta oluşuyor mu? Hadi hadi bir tanesini kapatın... Şimdi diğerini kapatın ve az önce kapalı olanı açın... Tek gözle görürken görüntüde kör nokta var ve oluşuyor mu? Oluşmuyorsa eğer (ki oluşmuyor) beyin her göz için ayrı ayrı kör noktayı gidermeye çalışıyor demektir. Bu kadar basit... Peki ne için? Kusurlu tasarıma sahip bir organdan maksimum verimin alınması için... Bizde buna "KAPAK" derler :kiss:

hayır benim beynimin bu konuda hiç bir çalışması yok..

Şimdi bu cümlenizi tekrar düşünün... Sonuç deneye tabii tutulan örnekle de açıkca görüldüğü üzere, belli... Yani ya laf olsun diye bilmeden açıklama yapmışsınız, yada sizde beyin yok ve bu konuda çalışma veremiyor :)

Karar sizin :kiss:

Saygılar ve esen kalınız...

axzel
05-02-2011, 12:01
Gözler görme sisteminin parçasıdır.

Burada da insan yapısı olanı var, panasonic gurula sunar:

Yeter ki insan kör değil "nankör" olmasın...

saygılar..

AerA
05-02-2011, 12:10
Gözler görme sisteminin parçasıdır.

Burada da insan yapısı olanı var, panasonic gurula sunar:

Yeter ki insan kör değil "nankör" olmasın...

saygılar..

Değerli axzel ;

Deneyi yaptınız mı? Hani şu kendi gözlerinizle şahit olacağınızı...

Bir daha yazayım : Kapayın bir gözünüzü ve bakın bakalım gören gözde kör bir nokta oluşuyor mu? Hadi hadi bir tanesini kapatın... Şimdi diğerini kapatın ve az önce kapalı olanı açın... Tek gözle görürken görüntüde kör nokta var ve oluşuyor mu? Oluşmuyorsa eğer (ki oluşmuyor) beyin her göz için ayrı ayrı kör noktayı gidermeye çalışıyor demektir. Bu kadar basit... Peki ne için? Kusurlu tasarıma sahip bir organdan maksimum verimin alınması için... Bizde buna "KAPAK" derler :kiss:

Ne oldu sevgili dostum hayırdır? Yukarılara astığınız olanca açıklama, bir tek deney ile çöktü mü?

Hala bana Panasonic diyorsunuz... Hal böyle iken sormak durumundayım şimdi siz hangisisiniz? Kör mü, hem kör hem nankör mü?

Hala kekelemeye devam ediyorsunuz. Yahu bir defa en basit deneyle yalanlanmayacak bir şey yazınız.. Lütfen :)

priapos
10-03-2011, 22:46

Öylesi de var. Sorun değil ama bunu gösterdiğimizde ne diyeceksin, kıvıracak mısın, yoksa haklısınız mı diyeceksin onu bilelim hemen örneğini veririz.

priapos
10-03-2011, 22:52
Arkadaşlar bazı sözde bilimci geçinen arkadaşlar evrimi teori tezinden yasaya kaydırma çabasındadır,şimdi size soruyorum bilimin kanıtlamadığını yasalaştırmadığını yasa gibi görmek doğrumu?birde şöle bir soru geliyor aklıma eğer evrim kanıtlanırsa evren için durağan demek zorundamı kalıcaz?yanlış yere açtıysam özür dilerim

Tabi doğru diyorsunuz. Şimdi dediklerinizi kanıtlamak üzere önce teori olup sonra kanıtlanıp kanun olmuş bir örnek veriniz de herkes doğru dediğinizi iyice anlasın.

hysteria
22-03-2011, 17:12
ne zamandır yazmıyorum foruma fakat arada okuyorum,

"insan yapımı felan dil.. sonuçda konu tasarım yani plan dan kaynaklanan mükemmelliğe sonradan değişme yani üretim sırasındaki aksaklığı eklemeniz ve bunu göremeyecek kadar bir bakış açısına sahip olmanız.

insan kalitesi okumuşmuş, toplam kalite yönetimi nedir bilmeden tasarımda mükemmelliği tartışamazsınız. zaten her söylediğiniz yanlı. "

yazmış bir arkadaş:)

uzun uzun yazmak istemiyorum fakat, sünnet neden peki? madem tasarım harikasıyız, neden sünnete ihtiyaç var?, kendi kendinizle çelişiyorsunuz.. demekki hatalı imalat var ortada..

yada neden C vitamini üretemiyoruz o genler bizde bulunduğu halde? allah mı istememiş..

bir fikri ölesiye savunmak adına komik duruma düşmemeli insan:)

Saygılar.

ironrose
23-03-2011, 11:12

Teori Tezi ne ola ki?

Bu arkadaşları hiç anlamıyorum.
Bilimsel bir ton tez(teori - kuram) 'a balıklama atlayıp kabul ederler. ama evrim nedense işlerine gelmez.

İnançlıların ateşli olarak karşısında olmadığı teoriler ( tez - kuram ) :
İzafiyet Teorisi,
Kuantum Teorisi,
Büyük Patlama
Akustik Teorisi,
M Teorisi,
Sicim Teorisi,
Atom Teorisi

vs. vs.

Natan
24-03-2011, 06:27
bazı sözde bilimci geçinen arkadaşlar evrimi teori tezinden yasaya kaydırma çabasındadır. -Evren

Sayın evren;

Kuram/teori sözcüğünün tanımı,bilim felsefesi açısından ve bilimsel bir yöntemi içermesi açısından gündelik hayattaki tanımından çok farklıdır.
Evrim bilimsel bir kuram/teori olmuş ise bu pek çok hipotezin kurulduğu,yasalarla ve olgularla ilişkisinin sınanabildiği ve kanıtlanmış hipotezler içerdiği anlamına gelir.

Siz hipotez ve Teori/ kuram kavramını birbirine karıştırıyorsunuz.

Evrim teorisi genel bir açıklama biçimine sahiptir ve olgularla ilişkisi kurulabilen, hipotezler üretip test edilebilen bir yapıya sahiptir.

Evrimsel biyologlardan bir örnek vereyim.Bilim insanları genetiği kullanarak ortak kökeni gösterebiliyorlar.Eğer yaratılışçılar haklı olduklarını düşünüp bu haklılığını yada dinlerinin öne sürdüğü iddaları kanıtlamak istiyorlarsa genetiği kullanarak bütün canlıların birbiriyle ilişkisizliğini göstersinler.

Yaratılışçılık sınanabilir,olgularla ilişkisi kurulabilen,bilimsel bir temele dayanmıyor,fakat evrim bunu başarabiliyor.

saygılarımla

ironrose
24-03-2011, 11:48
Yaratılışı savunan kişilerden bu forum üzerinde tartıştıklarım kesinlike önyargı ,bilgisizlik ve savunma çabası ile evrime yaklaşıyorklar. amaçları öğrenmek değil.

Örneğin :http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23692&page=5

yukarıdaki linkte tartıştığımız kişiler evrimden inanç olarak bahsediyor hatta tiksindiğini söylüyorlar. Bu aşırı tepkinin sebebide kafalarındaki din olgusuna ters olduğunu düşünmeleri onları agresif şekilde saldırıya itiyor.

Yine yukarıdaki tartışmada sorduğum

Aslan ile Kaplan çifleşir yavrusu olur dedik.
Böyle yüzlerce tür var Çakal-Köpek kırmaları vs.
Akrabalık biraz uzak ise At-Eşek gibi katır olur kısır bir bireydir.

Evet, evrim yalandır diyen arkadaşlar bu türler arası çiftleşmede niye bazı türler yavru verir, bazıları kusurlu (kısır vs) yavru verir. Hele yaratılış Kanunu!!! nuz ile anlatın bi ?

soruya

Çifleşebiliyorlarsa soy bakımından akrabadırlar demek.

şeklinde cevap verip , söylediklerinin aslında evrimin ta kendisi olduğunu da farketmiyorlar.

Evren34
24-03-2011, 15:40
Yaratılışı savunan kişilerden bu forum üzerinde tartıştıklarım kesinlike önyargı ,bilgisizlik ve savunma çabası ile evrime yaklaşıyorklar. amaçları öğrenmek değil.

Sevgili dostum sen nasıl Kur'anı okudum ve bu bana saçma geldi diyorsan inanç meselesinde.Bende Bu saçma teorinin bilim işi olmaıycağını içinde Bilimden çok savaşcı ırkcı diğerlerinden üstünlük Sakat ve delilerki bu öjeni evrimle beraber daha kuvvetli anılmıştır. Bu türde bilgiler olan bir sözde bilim kitabını okudum ve Saçmalıkdan başka birşey olmadığına kanaat getirdim. Ne kadar gelişirse gelişsin Bu mükemmeliyette bir canlı kitapda bahsedilen tesadüfi nedenle gelişemez hepmi tesadüf diye insanın aklına takılır dünya tesadüf güneş tesadüfen o büyüklükde daha sayamayacağım bir çok şey tesadafi oldu ve bunun sonucunda canlılık oluştu? 1920 lerden bu yana dış uzayı görüntülüyoruz fakat 100 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen dünya gibi bir gezegen ( hayat dolu ) bulamadık

Şimdi diyiceksinizki evrim ilk oluşumla ilgilenmez sonrasına bakar bakın yüz milyon kez söyledim kur'anda mucize yoktur tek mucize Allah kelamı olmasıdır ama siz illa mucizeyi göster diyorsunuz.
Nur 45Allah her canlıyı sudan yaratmıştır. toprakdan sadece şekil vermiştir, toprakdan yaratma geçmez. Esen kalın

ironrose
24-03-2011, 17:12
Sevgili Evren,

Söylediklerin maalesef tamamen senin hüsnü kuruntun.

ilk söylediğinden başlarsak :

Sevgili dostum sen nasıl Kur'anı okudum ve bu bana saçma geldi diyorsan inanç meselesinde.Bende Bu saçma teorinin bilim işi olmaıycağını içinde Bilimden çok savaşcı ırkcı diğerlerinden üstünlük Sakat ve delilerki bu öjeni evrimle beraber daha kuvvetli anılmıştır. Bu türde bilgiler olan bir sözde bilim kitabını okudum ve Saçmalıkdan başka birşey olmadığına kanaat getirdim.

Eğer evrim safsata ise sadece bir önceki mesajımdaki soruya cevap vermeni istiyorum senden. Cevap veremiyor isen bile bir düşün.

2. olarak

Ne kadar gelişirse gelişsin Bu mükemmeliyette bir canlı kitapda bahsedilen tesadüfi nedenle gelişemez hepmi tesadüf diye insanın aklına takılır dünya tesadüf güneş tesadüfen o büyüklükde daha sayamayacağım bir çok şey tesadafi oldu ve bunun sonucunda canlılık oluştu? 1920 lerden bu yana dış uzayı görüntülüyoruz fakat 100 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen dünya gibi bir gezegen ( hayat dolu ) bulamadık

Olayları hep tersinden düşünmektesiniz. Güneş bu büyüklükte ve dünya güneşten bu uzaklıkta olduğu için biz bu şekilde evrimleştik.

1920 lerden beri uzayı gözlüyoruz evet aşağı yukarı doğrudur ve elimizdeki bugünkü teknoloji ile bile en yakın yıldızın etrafında bir gezegen var mı yok mu bilgisine dolaylı yoldan ulaşabiliyoruz. Yani yarı körüz aslında :)
Eğer yıldızının etrafında büyük kütleli bir gezegen yok ise şu ana kadar o gezegeni tespit edemiyorduk.
Ek olarak yıldızlar arası uzaklıklar o kadar büyük ki bir uygarlık bizim seviyemize gelmiş olsa ve sinyallerimizi alması ve cevap vermezi 100,1000,10000 vs. yıllar sürebilir.

murted
24-03-2011, 21:42
Bir kutsal kitabı okuyup da saçma bulmak için ortalama bir zeka yeterlidir ama sayısız seçkin insanın yıllarını harcayarak bugüne kadar getirip kuramlaştırdıkları, yeni veriler ekleyip, hatalı olanları düzelttikleri bir kuramı (hem de o konuda hiçbir şey bilmeden) saçma bulan kadar saçma bir insan yoktur herhalde.

hysteria
24-03-2011, 21:50
Bir kutsal kitabı okuyup da saçma bulmak için ortalama bir zeka yeterlidir ama sayısız seçkin insanın yıllarını harcayarak bugüne kadar getirip kuramlaştırdıkları, yeni veriler ekleyip, hatalı olanları düzelttikleri bir kuramı (hem de o konuda hiçbir şey bilmeden) saçma bulan kadar saçma bir insan yoktur herhalde.

yahu adamlar araform olarak tek kanatlı kuş falan görmek istiyorlar, ne denir ki?:) van gogh resmi gibi tek gözü sagdan sola kaymış balık gösteriyoruz(ortama uyum sagladığı için) yok efendim balığın pullarında allah yazıyor diyorlar:)

Evren34
25-03-2011, 11:16

Bu Söylediğinizi hakaret kabul ediyorum. TEORİ'leri herkes kabul etmek durumdan değildir,Olgu varmış filanla bu teorinin baştan çürüklüğünü kurtarmaya çalışmakda
saçma bir insanın yapacağı iş.

Milyonlarca yıl sonra o meşur kitabın bahsettiği gibi Afrikalılar maymunumsumu olucak?O Meşur kitabın bahsettiği gibi avrupalı beyaz adamdan başkası dünya'ya şekil veremiycekmi?(Buluşlar) O Meşur kitaba göre Üstün ırklar Diğerlerini hiyamesinde yönetme zorundamı kalıcak? BUMU bilim? öjeni yanlış anlamanın sonucudur diyiceksiniz; BUMU BİLİM

milomanara
25-03-2011, 12:42
Bu Söylediğinizi hakaret kabul ediyorum. TEORİ'leri herkes kabul etmek durumdan değildir
Okuma yazman yok galiba:
Bilimsel teori: Bir olgu veya gerçekler grubunun açıklaması veya izahatı olarak kabul edilen, bir fikir veya ifadeler sistemi veya taslağı; gözlem veya deneylerle doğrulanmış veya yerleşmiş ve bilinen gerçekleri açıkladığı ileri sürülmüş veya kabul edilmiş bir hipotez; genel yasalar, ilkeler veya bilinen veya gözlemlenen bir şeyin nedeni olarak kabul gören şeylerin ifadesi.
Olgu varmış filanla bu teorinin baştan çürüklüğünü kurtarmaya çalışmakda saçma bir insanın yapacağı iş.
Evrim kuramı onu anlamak istemeyen sefillerin ya da anlayamacak kadar beyinsiz olanların gözüne soklumak zorunda değildir. Burada sadece bilinçli/bilinçsiz çarpıtma ve yalanları (kendi adıma) düzeltme eğilimindeyim.
Milyonlarca yıl sonra o meşur kitabın bahsettiği gibi Afrikalılar maymunumsumu olucak? O Meşur kitabın bahsettiği gibi avrupalı beyaz adamdan başkası dünya'ya şekil veremiycekmi?(Buluşlar) O Meşur kitaba göre Üstün ırklar Diğerlerini hiyamesinde yönetme zorundamı kalıcak? BUMU bilim?
Anlama/kavrama organımız beynimizdir. Lütfen kullanalım. Darwin'in çalışmaları evrim teorisinin çalışma prensibini Wallace'la beraber ilk defa dile getirdiği için önemlidir. Tüm insanların aynı ve maymun türü olması dışında, özellikle Afrikalıları daha düşük tür "maymunumsu" gören bir bilim insanı günümüzde yoktur.
öjeni yanlış anlamanın sonucudur diyiceksiniz; BUMU BİLİM
Bu laf-ü güzaf ne zaman bitecek? Samimiyetle cevapladığımız soru, isim değiştirip gelen moronlar(sözümüz meclisten dışarı) tarafından yeniden soruluyor, yeniden cevaplıyoruz, sonra yeniden... Ne bu? Dangalakça bir şeyi 100 defa söylersen gerçek olur yarışması mı?

Derdinin öğrenmek olmadığı, kendi başılığını okumamandan, daha kötüsü anlamamandan belli:

Muhterem Evren34,

Aynı mantıkla Atom Teorisi (http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_theory)ni, kitle imha ile suçlaman lazım.

Öjenik işe yarayan bir yaklaşımdır çünkü gerçek bilimsel temeller üzerine oturur. Nasıl ıslah edilerek çevre koşullarına uygun hıyar üretilebiliyorsa öjenikle kısa zamanda boy ortalaması 1.90cm olan bir topluluk oluşturulabilir. Ama mesele işe yarayıp yaramaması değildir. Yaşam hakkını ve bireysel tercihleri göz ardı eden hiç bir uygulama günümüz toplum/devlet anlayışında yer bulamaz. Zaten ancak faşist yönetim denemeleri altında denenebilmiştir. Kimse yasa tasarısı verip özürlülerin kısırlaştırılmasını falan öneremez. Sorumlu olduğumuz Evrensel İnsan Hakları Bildirisi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan_Haklar%C4%B1_Evrensel_Bildirisi), AİHM gibi kural ve kurumlar var.

Yediğiniz muz öjenik muzdur. Temelde sizin de(benim de) muzdan farkınız yoktur. Buna ek olarak, genetik uygulamaları modern öjeniktir. Buna etik öjenik de deniyor. Henüz doğmadan, çocuğun hasta olup olmadığı bilinebiliyor ve tedavi edilebiliyor(zaman zaman hamilelik termine edilebiliyor).

Evrimsel ilkelerin "çalışıyor" olması, onların etik olmayan kullanımları için bilimsel fenomeni suçlama nedeni olamaz. Yüksekten düşüp ölenler var diye yer çekimi teorisini suçlamak gibi bir şey bu. Abes...

Bu konuyu evrim karşıtlığı içinde gündeme getiren şecaat arzeden merd-i kıpti'den başkası olamaz. Bilimsel fenomeni suçlu ilan etmek hem acz hem de kesif irrasyonalite göstergesidir.

Evren34
25-03-2011, 12:53
Okuma yazman yok galiba:

Evrim kuramı onu anlamak istemeyen sefillerin ya da anlayamacak kadar beyinsiz olanların gözüne soklumak zorunda değildir. Burada sadece bilinçli/bilinçsiz çarpıtma ve yalanları (kendi adıma) düzeltme eğilimindeyim.

Anlama/kavrama organımız beynimizdir. Lütfen kullanalım. Darwin'in çalışmaları evrim teorisinin çalışma prensibini Wallace'la beraber ilk defa dile getirdiği için önemlidir. Tüm insanların aynı ve maymun türü olması dışında, özellikle Afrikalıları daha düşük tür "maymunumsu" gören bir bilim insanı günümüzde yoktur.

Bu laf-ü güzaf ne zaman bitecek? Samimiyetle cevapladığımız soru, isim değiştirip gelen moronlar(sözümüz meclisten dışarı) tarafından yeniden soruluyor, yeniden cevaplıyoruz, sonra yeniden... Ne bu? Dangalakça bir şeyi 100 defa söylersen gerçek olur yarışması mı?

Derdinin öğrenmek olmadığı, kendi başılığını okumamandan, daha kötüsü anlamamandan belli:
Sevgili kardeşim yazmış olduğun onca kelime malesef boş,Teori herkesce kabul edilmeyebilir bir gerçeklik taşımaz,Öyle kafana göre teori açılımı yapıp bak öyle değil böyle demekle kurtaramazsın kendini
Öğrenme kısmını gelince meraklanma evrimle ilgili başlangıçdan başlıyarak bir çok kitap okudum ve okumaya ve gülüp saçmalıklarını görmeye devam ediyorum
Niçin ingilizce dünya resmi dili?Niçin ingilterenin bu kadar sömürgesi var?Niçin ingiltere diğer tüm insanalrın yaptığının aksini yapar?(Trafik sol sağ meselesi)
Ben söylüyeyim Evrim denen saçmalıkla Üstün ırk görevlerini yerine getirmişler sayıyolar kendilerini en basitinden trafikde bile diğer insanların terisini yaptıklarından biz ayrıcaklıyız derler
Evrim sadece o zamanın güçlü ingilteresini daha güçlü göstermek üstün bir ırk anlayışı getirmek ve diğerlerini aşağılamak için uydurulmuş tezler bütünü başkada birşey değil bunun kur'anla islamla alakası yok ben müslüman olmasam bile evrim kadar saçma birşeyi bilimsel göremem elle tutulur tek yanı yok ,Ateistler tarafından bu kadar ilgi görmesinin nedeni bilimselliği değil Ordaki tesadüf kelimesidir

milomanara
25-03-2011, 13:39
Sevgili kardeşim yazmış olduğun onca kelime malesef boş,Teori herkesce kabul edilmeyebilir bir gerçeklik taşımaz,Öyle kafana göre teori açılımı yapıp bak öyle değil böyle demekle kurtaramazsın kendini
Huyum kurusun, işkembeden atmamak gibi bir özelliğim vardır bazılarından farklı olarak. Bilimsel teorinin ne olduğunu öğreniniz:[1 (http://www.merriam-webster.com/dictionary/theory)][2 (http://oxforddictionaries.com/view/entry/m_en_gb0857340#m_en_gb0857340)][3 (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory)]
Öğrenme kısmını gelince meraklanma evrimle ilgili başlangıçdan başlıyarak bir çok kitap okudum ve okumaya ve gülüp saçmalıklarını görmeye devam ediyorum
Niçin ingilizce dünya resmi dili?Niçin ingilterenin bu kadar sömürgesi var?Niçin ingiltere diğer tüm insanalrın yaptığının aksini yapar?(Trafik sol sağ meselesi)
Ben söylüyeyim Evrim denen saçmalıkla Üstün ırk görevlerini yerine getirmişler sayıyolar kendilerini en basitinden trafikde bile diğer insanların terisini yaptıklarından biz ayrıcaklıyız derler
Evrim sadece o zamanın güçlü ingilteresini daha güçlü göstermek üstün bir ırk anlayışı getirmek ve diğerlerini aşağılamak için uydurulmuş tezler bütünü başkada birşey değil bunun kur'anla islamla alakası yok ben müslüman olmasam bile evrim kadar saçma birşeyi bilimsel göremem elle tutulur tek yanı yok ,Ateistler tarafından bu kadar ilgi görmesinin nedeni bilimselliği değil Ordaki tesadüf kelimesidir
Bu kısım dam üstinde saksağan... Hasta mantığın neyi seviyorsa ona inan. Yeterki yalan ve çarpıtma iddia ortaya atma.

Evren34
25-03-2011, 14:45
Huyum kurusun, işkembeden atmamak gibi bir özelliğim vardır bazılarından farklı olarak. Bilimsel teorinin ne olduğunu öğreniniz:[1 (http://www.merriam-webster.com/dictionary/theory)][2 (http://oxforddictionaries.com/view/entry/m_en_gb0857340#m_en_gb0857340)][3 (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory)]

Bu kısım dam üstinde saksağan... Hasta mantığın neyi seviyorsa ona inan. Yeterki yalan ve çarpıtma iddia ortaya atma.

http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Galton Biraz okuman için.

murted
25-03-2011, 15:12
Bu Söylediğinizi hakaret kabul ediyorum. TEORİ'leri herkes kabul etmek durumdan değildir,Olgu varmış filanla bu teorinin baştan çürüklüğünü kurtarmaya çalışmakda
saçma bir insanın yapacağı iş.

Milyonlarca yıl sonra o meşur kitabın bahsettiği gibi Afrikalılar maymunumsumu olucak?O Meşur kitabın bahsettiği gibi avrupalı beyaz adamdan başkası dünya'ya şekil veremiycekmi?(Buluşlar) O Meşur kitaba göre Üstün ırklar Diğerlerini hiyamesinde yönetme zorundamı kalıcak? BUMU bilim? öjeni yanlış anlamanın sonucudur diyiceksiniz; BUMU BİLİM

Heee, ben de Newton'un mekanik teorisini beğenmiyorum. Kabul de etmiyorum. Ben izin vermezsem hiç bir cisim bana çekim kuvveti uygulayamaz, ağzını burnunu dağıtırım onun. Bizim mahallede havaya atılan taşlar da yere düşmüyor zaten.

Evren34
25-03-2011, 15:19
Heee, ben de Newton'un mekanik teorisini beğenmiyorum. Kabul de etmiyorum. Ben izin vermezsem hiç bir cisim bana çekim kuvveti uygulayamaz, ağzını burnunu dağıtırım onun. Bizim mahallede havaya atılan taşlar da yere düşmüyor zaten.

Sorulara cevap verin

milomanara
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Galton Biraz okuman için.
Kendisini yeterince iyi tanırım. Ortaya bir şeyler üfürüp, kim ne isterse anlasın ayağı yapma bana. Ne iddia ediyorsan açık söyle(ki ben önceki iletimde zaten cevapladım muhtemelen). Zevzekliğin lüzümu yok.

murted
Zaman zaman saçmalamakta sınır tanımayan arkadaşlara da cevap verelim, dışarıdan okuyanlara faydası olsun diyoruz. Ama yani artık cehaletin getirdiği pişkinlik öyle üst boyutlarda ki cevap vermekle bunlara prim yaptırıyoruz gibi geliyor.
Bu adam, yani sevgili Evren, bu forumda ilk iletisinde ne yazıyorsa 580 iletiden sonra da hala daha birebir aynı şeyleri yazıyor.
Bir insanın karşısındakine saygısı olmayabilir. Ama bir insanın kendisine de mi saygısı olmaz?

Beğenmezseniz beğenmeyin ama çekin ellerinizi bilimin üzerinden.

murted
25-03-2011, 15:21
Sorulara cevap verin

Sana bin defa cevap verildi? Neyi soruyorsun hala? Sen kabul etsen ne olur etmesen ne olur?

Evren34
25-03-2011, 15:25
Zaman zaman saçmalamakta sınır tanımayan arkadaşlara da cevap verelim, dışarıdan okuyanlara faydası olsun diyoruz. Ama yani artık cehaletin getirdiği pişkinlik öyle üst boyutlarda ki cevap vermekle bunlara prim yaptırıyoruz gibi geliyor.
Bu adam, yani sevgili Evren, bu forumda ilk iletisinde ne yazıyorsa 580 iletiden sonra da hala daha birebir aynı şeyleri yazıyor.
Bir insanın karşısındakine saygısı olmayabilir. Ama bir insanın kendisine de mi saygısı olmaz?

Beğenmezseniz beğenmeyin ama çekin ellerinizi bilimin üzerinden.

Sevgili dostum hop dedik bilimde bi el varsa oda evrim dayatması
sen sorulara cevap ver,Maymunumsu olucaklar demiyomu?Gelişimi olsun bu değişirmi değişmez. Bumu bilim?Üstün ırklar geçiyomu bumu bilim?Öjeni uygulaması destekleyici bilgilar varmı bumu bilim?Barış toplumlarını savaşarak gelişmeye itmiyormu bumu bilim? BANA öyle bir bilimsel evrim bilgisi getirinki içinde bu safsata olmasın

Evren34
25-03-2011, 15:27
Sen kabul etsen ne olur etmesen ne olur?

Sen İslamı kabul etsen ne olur etmesen NE OLUR ,kalın sağlıcakla.

murted
25-03-2011, 15:35
Sevgili dostum hop dedik bilimde bi el varsa oda evrim dayatması
sen sorulara cevap ver,Maymunumsu olucaklar demiyomu?Gelişimi olsun bu değişirmi değişmez. Bumu bilim?Üstün ırklar geçiyomu bumu bilim?Öjeni uygulaması destekleyici bilgilar varmı bumu bilim?Barış toplumlarını savaşarak gelişmeye itmiyormu bumu bilim? BANA öyle bir bilimsel evrim bilgisi getirinki içinde bu safsata olmasın

Sen bana hakemli, saygın, bilimsel bir yayında çıkmış evrim karşıtı tek bir makale getir ondan sonra bana ne istersen yap. Ama getiremezsen bir daha ''evrim'' sözcüğünü ağzına almayacajsın. Anlaştık mı? Yer mi? Bende var o kadar kaba et, sende var mı?

Sen İslamı kabul etsen ne olur etmesen

Sen Newton'un kuramı hakkında ne düşünürsen düşün, havaya attığın taş yere düşer. Sen Dünya dönmüyor desen de Dünya döner. Sen benim dediğimi zaten anlamış olsan nasıl saçmaladığının farkında olur ve biraz utanırdın en azından.

Evren34
25-03-2011, 15:46
Sen bana hakemli, saygın, bilimsel bir yayında çıkmış evrim karşıtı tek bir makale getir ondan sonra bana ne istersen yap. Ama getiremezsen bir daha ''evrim'' sözcüğünü ağzına almayacajsın. Anlaştık mı? Yer mi? Bende var o kadar kaba et, sende var mı?

Hakaret olucak belki özür dilerim şimdiden
Kaba etine pek güvenme dostum ondan olabilirsin.

murted
25-03-2011, 15:53
Hakaret olucak belki özür dilerim şimdiden
Kaba etine pek güvenme dostum ondan olabilirsin.

Hadi bakalım, tek bir makalecik getireceksin. Serimi pardon kaba etimi meydana seriyorum. Buyur getir tek bir makale.

Hakemli, saygın, bilimsel bir yayının ne olduğunu biliyorsun değil mi? Tutup da Zafer dergisinden falan getirmeye kalkmayasın. Bekliyorum seni.

diamat
25-03-2011, 15:58
yahu evren

arkadaşım bıkmadın mı kendini rezil etmekden.

hayır, bizim bilmediğimiz bir takım sorunlar varsa ve kafan gidip geliyosa söyle seni idare edelim.
ama hala daha gidip gelip öjeniden dem vuruyosun.

sana olguyu koyduk.
hede hödö yaptın.

teoriyi anlattık
iyk miyk yaptın.

yahu bi kere de bi anlamı olan içeriği olan cümleler kur yahu.
bak öbür başlıkda da geldin manevi düşünce diye bişey yumurtladın.

nedir senin bu durumun böyle ya.
nesin sen gizli ateist mi.
andaval müslümanı oynayıp müslümanları rezil edeyim numarası mı yapıyosun.

Evren34
25-03-2011, 16:02
Hadi bakalım, tek bir makalecik getireceksin. Serimi pardon kaba etimi meydana seriyorum. Buyur getir tek bir makale.

Hakemli, saygın, bilimsel bir yayının ne olduğunu biliyorsun değil mi? Tutup da Zafer dergisinden falan getirmeye kalkmayasın. Bekliyorum seni.

Coming Soon :)

Evren34
25-03-2011, 16:03
yahu evren

arkadaşım bıkmadın mı kendini rezil etmekden.

hayır, bizim bilmediğimiz bir takım sorunlar varsa ve kafan gidip geliyosa söyle seni idare edelim.
ama hala daha gidip gelip öjeniden dem vuruyosun.

sana olguyu koyduk.
hede hödö yaptın.

teoriyi anlattık
iyk miyk yaptın.

yahu bi kere de bi anlamı olan içeriği olan cümleler kur yahu.
bak öbür başlıkda da geldin manevi düşünce diye bişey yumurtladın.

nedir senin bu durumun böyle ya.
nesin sen gizli ateist mi.
andaval müslümanı oynayıp müslümanları rezil edeyim numarası mı yapıyosun.

Evrim konusunda ıyk mıyk ettiğim yok.Eğer seviyeli tartışacaksanız buyrun konuyu dağıtma uğraşındaysanız lütfen sizi islam forum'a alalım esen kalın

errata
25-03-2011, 16:12
Evren34 "ıyk mıyk" etmediysen TIR kadar kalbi olan balina mevzusuna neden cevap vermedin? Bak hala orada senin adam gibi, içi dolu cevap vermeni bekliyor. Öteki tarafta evrim teorisini İngiliz operasyonu yaptın. Orada da argümanların ne dedim, bekliyorum "inşallah" cevap verirsin. Sıvamayı bırak ta mevzuya gel artık istersen.

Evren34
25-03-2011, 16:22
Evren34 "ıyk mıyk" etmediysen TIR kadar kalbi olan balina mevzusuna neden cevap vermedin? Bak hala orada senin adam gibi, içi dolu cevap vermeni bekliyor. Öteki tarafta evrim teorisini İngiliz operasyonu yaptın. Orada da argümanların ne dedim, bekliyorum "inşallah" cevap verirsin. Sıvamayı bırak ta mevzuya gel artık istersen.

Benim ordaki sorum taylan arkadaşımadır , Sordum ve cevabımı aldım ve niye büyük diye sorgulamamak gerekir diye sonuca varıldı,Konuyu okunda sonra saldıraya geçin.

errata
25-03-2011, 16:27
Hayır Evren34, soruyu sana ben sordum, cevabını da alamadım. "Balinanın lokomotif kadar kalbi olsaydı mesela, bu neden Evrim Teorisini çökertirdi?"

Sen demedin mi balinanın araba kadar kalbi olması evrimi çökertiyor diye? Ben de diyorum ki araba değil lokomotif kadar, neden çöküyor teori?

"niye büyük diye sorgulamamak gerekir diye sonuca varıldı" ne demek yahu? Komiklik mi yapıyorsun?

Bak konu burada (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23495&page=3)

Evren34
25-03-2011, 16:36
Hayır Evren34, soruyu sana ben sordum, cevabını da alamadım. "Balinanın lokomotif kadar kalbi olsaydı mesela, bu neden Evrim Teorisini çökertirdi?"

Sen demedin mi balinanın araba kadar kalbi olması evrimi çökertiyor diye? Ben de diyorum ki araba değil lokomotif kadar, neden çöküyor teori?

"niye büyük diye sorgulamamak gerekir diye sonuca varıldı" ne demek yahu? Komiklik mi yapıyorsun?

Bak konu burada (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23495&page=3)
Sürekli olarak bir nedensellik aramaya gerek yok. Tüm bu devleşme cüceleşme vs gibi olaylar uyumla alakalıdır. "taylan"

Kardeşim eğer evrimşerek büyüğünü varsayarsak bu balina niçin büyümüştür?niçin küçük bir canlıdan 200 ton ağırla kadar büyümüş?Ve niçin su içinde küçükden büyüğe doğru kalbi büyümüş?Kanı yüzülecek kadar çok olan bir canlı ,bakın mavi balinaya kalibini evrimleşerek geliştirse idi bugün ancak fosil olurdu canlı türünü göremezdik.

diamat
25-03-2011, 16:36
Evrim konusunda ıyk mıyk ettiğim yok.Eğer seviyeli tartışacaksanız buyrun konuyu dağıtma uğraşındaysanız lütfen sizi islam forum'a alalım esen kalın

sayın evren

farkettim de sıkıştıkça seviyeden dem vuruyorsunuz.

yahu bu derece içeriksiz savsatalarla bizi ısrarla meşgul etmenizin de bir çeşit seviyesizlik olduğunu göremiyormusaunuz.

şempanze ile insanın genleri %98,6 ortak demiştik hatırlıyormusunuz.

buna dair bir açıklama yapmaya bile kalkamamış hede hödö diye tuhaf sesler çıkarıp hitlerden dem vurmuştunuz.

görüyorum ki hala aynı muhabbete devam ediyorsunuz.

size teşekkür ederim.

sayenizde iki güzel sonuç ortaya çıktı.

müslüman nedir örneklemiş oldunuz.bu bir.

ikincisi ise sevgili taylanı tanıma şansı sağladınız bana.
muhteşem yazılarını keyifle okudum.

bence artık kendinize gelmelisiniz.
islamı temsil amacıyla buralarda allahın rızasını kovalarken gerçekten hem kendinizi hem de ideolojinizi defalarca rezil ettiniz.
vazgeçin bu tutumdan.
haliniz çok acıklı.

errata
25-03-2011, 16:53
Evren34, senin gibi allameler yüzünden bazen yontma taş devrinde yaşasaydım da bu günleri görmeseydim diyorum inanır mısın? Elbette "inanırsın" :). Soruyu ben soruyorum, sen bir evrim teorisi karşıtı olarak cevabı taylan gibi bir adamdan getiriyorsun. Ben sana ne diyeyim? En iyisi bir şey demeyeyim de konu daha fazla dağılmasın.

sayokuno
25-03-2011, 22:57
Sitede yeni sayıldığımdan evrim teorisiyle ilgili başlıkları -hepsini olamasa da- inceleme fırsatını yeni buldum ve neredeyse hemen hepsinde "Evren34" kullanıcı isimli şahsı gördüm.

Açıkçası bu durumu Türkçe kaynaklarda evrim teorisiyle ilgili bi arama yapılması durumunda neredeyse Harun Yahya'dan(namı diğer Adnan Oktar -kedi canını senin-) başka hiçbir şey bulamamaya benzetiyorum. Harun Yahya'nın da bilim adamlarından yemediği ayar kalmadı burada da görüyorum ki Evren34'ün de aklı başında insanlardan yemediği ayar kalmamış.

Ortaya hangi abuk subuk hipotezi -bilimsel açıdan hipotez aşamasına bile gelmemiş şeyler olmasına rağmen- sürdüyse güzel cevaplarla karşılık verilmiş. Hani olayların biraz daha dışında kalmış biri olarak söylüyorum ki bence kaale alındığına bile şükretmeli.

Diğer bir seçenek de, bence insan bu kadar mantıklı açıklamadan sonra aklını çalıştırmadan mümkün değil yapamaz, yaptıysa nasıl yaşamış, nasıl üniversiteye girmiş biraz şüphe ettim doğrusu. Ondan dolayı ilgi çekmeye çalıştığını, insanların ortak paydasının "dinden bağımsızlık" olduğu bir ortamda marjinal tipi oynamaya çalıştığını ama çok çok başarısız olduğunu düşünüyorum.

Herkese iyi forumlar.

AerA
25-03-2011, 23:27
Değerli Forum Üyeleri ;

Bakın ne diyeceğim ;

Cyhalofop-Butyl, Aryloxyphenoxy-propionat (http://www.plantprotection.org/hrac/MOA.html) sınıfı bir maddedir. Herbisit (ot öldürücü) olarak Agro Kimyada kullanılır. Molekül, bitkinin yeşil yapraklarından emilir ve Asetil Koenzim inhibitörüdür. Asetil Koenzim, enerji üretimi için hücrede, asetil grubundaki karbon atomlarını krebs çemberine taşır. Asetil Koenzim (Acetyl COA) olmazsa, ölürsünüz.

Cyhalofop Butyl ;

http://www.alanwood.net/pesticides/derivatives/structure/cyhalofop-butyl.gif

Acetyl COA ;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Acetyl-CoA-2D.svg/512px-Acetyl-CoA-2D.svg.png

Krebs Çemberi ;

http://www.life-enhancement.com/images/007krebs3.gif

Çalıştığım şirket başta olmak üzere tüm Pestisit (Ziraii İlaç) üreticileri (Syngenta (http://www2.syngenta.com/en/index.html), Bayer (http://www.bayercropscience.com.tr/) :) , DOW (http://www.dowagro.com/homepage/index.htm), Sumitomo (http://www.sumitomo-chem.co.jp/english/) v.b.)Cyhalofop Butyl içeren ürünlerinin prospektüsüne şunu yazar : "Sürekli aynı etki mekanizmalı ilaçların kullanılması direnç oluşumuna neden olmaktadır. Cyhalofop Butyl içeren ilaçları devamlı kullanmayıp, Propanil ve Bentazon içeren ilaçlarıda kullanınız."

Basitçe bu olay, hücre içerisinde sorumlu emzimin değişmesi ile mümkündür. Değiştirmeyi başaran bitki hayatta kalır, başaramayan ölür. Anlıyacağınız en iyi uyumu sağlayan hayatta kalır. Yani hücre içi bir "Evrim" baş gösterir...

Merak edenler buradan (http://www.ulmer.de/Content/Special-Issue-XX/Chapter-2/Resistance-mechanisms-to-cyhalofop-butyl-in-a-biotype-of-i-Echinochloa-phyllopogon-i-Stapf-Koss--from-California,QUlEPTEwMjM5MCZNSUQ9NzI3ODc.html) bir göz gezdirebilir. (Almanca ve İngilizce)

Evrim, yok mu? Bir daha düşünün. Çünkü biz "Evrim" in önüne geçmek için, ciddi ciddi para harcıyoruz... :)

Esen Kalınız.

taylan
25-03-2011, 23:45
Kardeşim eğer evrimşerek büyüğünü varsayarsak bu balina niçin büyümüştür?

Bir nedensellik aramayın evrimde. Uyum işte bu. Böyle bir süreç işlemiş. Muhtemel ortak atalar hep büyük bir vücut geliştirmiş. Sadece DORUDON'dan ayrılan yunuslar daha ufak tefek. Yalnız yüzlerce balina türü var hepsi farklı büyüklüklerde. En büyükleri mavi balina. Büyüme eğiliminin sebebi okyanus ve yerçekiminin azlığı olabilir. Bazı süreçler rastlantısal işliyor.

niçin küçük bir canlıdan 200 ton ağırla kadar büyümüş?

Bir anda büyüme gerçekleşmiyor ki böyle bir sorunun anlamı yok. 50 milyon yıl geçiyor aradan ve yüzlerce değişik ebatta balina türü oluşuyor. Her grup farklı bir fenotibe sahip. Deniz memelileri denen bir niş var.

Ve niçin su içinde küçükden büyüğe doğru kalbi büyümüş?

Vücut büyüdükçe kalp de büyüyor. Anormal bir durum yok. Ben uzman biri değilim bilgim yanlış da olabilir. En iyisi uzman birine sormalısın.

Natan
26-03-2011, 02:08
Ortaya hangi abuk subuk hipotezi -bilimsel açıdan hipotez aşamasına bile gelmemiş şeyler olmasına rağmen- sürdüyse güzel cevaplarla karşılık verilmiş. -Sayokuno -

Yorumnuz mantıklı.Evren arkadaşımızın bilimde ve bilimsel felsefede teorinin ne anlama geldiğini anlamamakta diretmesini ben de garipsiyorum.Verilen bilimsel veriyi reddediyorsun,karşılığında hiç bir kanıtı delili olmayan safsatalara "inanıyorsun."Üstelik kendi inancını da tek hakikat zannediyorsun.Enteresan bir durum.

Yok efendim balina neden bu kadar büyümüş de..felan da.. kusura bakmayın üslubum için ama bu işte bir zeka arayan zihniyet hak ediyor.

saygılarımla

Natan
26-03-2011, 02:15
Sevgili aera ;

Vermiş olduğun molekül ve ilaç örneğin çok hoşuma gitti.Basit, bir o kadar da can alıcı bir örnek.Paylaştığın için teşekkür ederim.

Ayrıca bilgi paylaşımında bulunan diğer arkadaşları da kutlarım.

saygılarımla

hysteria
28-03-2011, 00:32
sevgili evren34, makale gönderecektin merakla bekliyoruz:)