PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan ve Türkiye Ortadoğunun tartışmasız lideri....

ahmetaltan
08-02-2011, 09:41
Biz kendimizi içeride yiyip bitirelim. Yerden yere vuralım. Ama Türkiyenin itibar ve kredibilitesi ortadoğuda tavan yapmış durumda. Yiğit Bulut un ilgili yazısı buyurun....

http://www.haberturk.com/yazarlar/598738-erdogan-ve-turkiye-ortadogunun-tartismasiz-lideri

murted
08-02-2011, 12:44
Yiğit Bulut, sunduğu programın adı sansürsüz iken internet için de Rtük benzeri bir kurul kurulsun diyerek Akpli zihniyetin dahi dillendirmeye cesaret edemediği faşizan bir öneriyle başbakanın karşısına çıkan saçma sapan adam değil mi?
Bu saçmalıkları yandaşlar bile zor ciddiye alır.

ahmetsln
08-02-2011, 14:18
Bende amerikanın kurucusu falan :) ne haber ?

Hım bir de şey var ya Irak'a giren Amerikan askerleri için üs açma izni verende benim :D

ahmetaltan
08-02-2011, 16:17
Yiğit Bulut, tamamen gözlemlerini aktarıyor... Adam Suriyeye gitmiş ve yazdıklarını görmüş. Herhalde Suriyelilere böyle davranmaları gerektiğini öğütlememiş.... Sadece gözlem....

AlbatrosS
09-02-2011, 03:14
Biz kendimizi içeride yiyip bitirelim. Yerden yere vuralım. Ama Türkiyenin itibar ve kredibilitesi ortadoğuda tavan yapmış durumda. Yiğit Bulut un ilgili yazısı buyurun....

http://www.haberturk.com/yazarlar/598738-erdogan-ve-turkiye-ortadogunun-tartismasiz-lideri

Kıbrıslılardan bir alıntı: HASSKTR! Lidermiş! :)

Termo
09-02-2011, 03:37
Türkiye'nin itibarı mı yoksa aynı kafadan olduğunu düşündükleri Başbakan'ın egosumu bilemedim.Bakın feodal devirde jeopolitik konum,bölgesel itibar önemlidir.Kervanların yolunu kesersin, köprülerinden haraç kesersin...vs. Ama bu devirde bu tarz önem ve itibarlar sadece baş ağrısı ve eziyet getirir.Çünkü ekonomik güç değilsin, teknolojik güç değilsin.Lafla peynir gemisi yürüteceğini sanan bir konumdasın.Suriye sana itibar etse ne olur, etmese ne olur şu durumda.

evrensel-insan
09-02-2011, 03:53
Saygideger arkadaslar;

Turkiye'de RTE, resmen ve cebren ve hile ile, TEK ADAM'liga "soyunmus" durumda. Bunu nasil yerine getirmenin yollarini ariyor. Baskanlik sistemi, padisahlik sistemi, ya da son zamanlarda eylemleriyle calkalanan ya da calkalanmayan Islam ulkelerindeki gibi, tek kisi sistemi.

Aslinda ilginctir ve uzerinde iyice dusunulmesi gerekir. Gecenlerde, bir de ortaya cift partili bir anlayis sundu. Ulkenin su anki gidisati, eger boyle birsey gerceklesirse, buradaki diger partinin CHP olacagini ve bu anlayisin, ucuncu parti konumunda olan MHP'yi "distalayacagini" gosteriyor.

Buradan da su cikiyor. Demekki, CHP'yi kendine rakip olarak almiyor ve MHP'yi de yaninda ya da karsisinda gormek istemiyor.

Sizce bunun arkasinda yatan dusunce ne olabilir?, CHP'nin RTE'ye rakip olamamasi goruntusu mu?, yoksa MHP'yi RTE'nin kendine rakip olarak istememesi mi?

Bu da bir cesit, RTE'nin Turkiye'nin yuzeydeki, sorunlarinin RTE patentli cozumunde CHP ile anlasabilecegini gosteriyor.

Nedir bu sorunlar, RTE'nin daha "genis demokrasi ve ozgurluk" tanimak istedigi, Islam sorunlari (basta turban, sonra Imam Hatip v.s. temelli Islami gorunus ve dusunceyi kurum ve kuruluslara sokmak), milliyet sorunu, Kurd sorunu, teror sorunu, Ermeni sorunu, Kibris sorunu ve orta dogu sorunu.

Iste bu sorunlarin RTE patentli cozumunde, MHP'yi dusunmuyor. Neden acaba, MHP'nin daha "kati ve kararli" tutumundan mi, bilhassa kurd ve milliyet sorununda?

Ayrica, eyaletlesme, bolgesel ozerklik v.s. konularinda da MHP "kati ve kararli" bir tutum mu sergiliyor?

Tum bunlar olurken, CHP'nin Kilicdaroglu "cikisi" bir "oyun mu idi?"

Bu ve buna benzer sorular, ulkenin ve toplumunun farkli halklarinin hak ve ozgurlukleri ve her turlu yasamsal sorunu icin cevap bekliyor.

Gerci ben, bu gidisatta cevap ne olursa olsun, simdiye kadar oldugu gibi, bunun sadece bu isi yonlendirenlere ve yonetenlere yarayacagini, her zamanki gibi; halkin her turlu, egitim, saglik, konut, is, aclik, yoksulluk, tarafik v.s. sorunu bir cozume ulasamazken, hak ve ozgurluk konusunun da, her turlu duygu somurusu ve su istismar temelinde kim gelirse gelsin, ne olursa olsun; sadece bu gelecek ve olacaklarin politik amaclarina ancak bir kullanim ve harcanim araci olacagini dusunuyorum.

Bu arada her zamanki gibi, tum olanlardan ve olacaklardan her turlu zarari ve rahatsizligi, toplum ve farkli halklari cekecek.

Tabi bunlarin getirecegi her turlu toplumsal, sosyal, psikolojik v.s. sorun da cabasi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Termo
09-02-2011, 03:56
"Düzen değişse ne olur düzülen değişmedikçe" diyesim geldi.