PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlham aldığınız dişi film karakterleri?

Ascendent
09-02-2011, 02:56
Biraz sıra dışı bir konu oldu farkındayım ama kendimden biliyorum, beni çok etkileyen birkaç karakter için bazı filmleri tekrar tekrar izlediğim olmuştur. Eğer oyuncunun adını bilmiyorsam adını IMDB (Internet Movie Database)'de aratıp gerçek adını öğrenir ardından da hayat hikayesini, oynadığı filmleri okur, oynadıkları karakterlerin kostümleri içindeyken çekilmiş fotoğraflarını duvarkağıdı yapıp, masaüstümde haftalarca tutarım.

Kurgu karakterler de var bunların içinde. Animasyonlarda yer alan karakterleri kastediyorum. Mesela Batman'in 90'larda Warner Bros tarafından yapılan animasyon versiyonundaki Kedi kadın ve Joker'in sağ kolu Harley Quinn karakteri gibi. Neden bilmiyorum Batman beyaz perdede bana hiç inandırıcı gelmedi. Onu hep bir çizgi roman karakteri olarak bildim ve öyle hayal ettim. O yüzden ne zaman bir Batman filmi yapılsa hayıflanıyorum çocukluk anılarımı öldürüyorlar diye.

Bugünkü filmlerin çoğu para kazanma hırsıyla çıkıp sanatı 2.plana attıkları için erkekleri avlamaya dönük, vücuda yapışan latex kostümleriyle pek çok dişi karakter dolaşıyor ortalıkta. Onları kastetmiyorum tabiki. Benim kastettiğim sizde iz bırakan, kafanızdan bir türlü silemediğiniz karakterler. Sadece cinsel çekicilikleriyle değil, replikleri, seslendirmeleri ve oyunculuklarıyla.

İlk Matrix filmindeki Trinity benim için bunu yapmıştır mesela veya Yüzüklerin Efendisi'ndeki altın saçlı elf kraliçe Galadriel. Bunların hepsi 2000'lerden kalma ama.

Yakın zamandaki filmlerden hatırladığım tek bir dişi karakter var bende o etkiyi bırakan o da Pixar tarafından yapılan Wall-E filmindeki dişi robot "Eve" karakteri. Bugünkü bol patlamalı aksiyon filmlerindeki "seksileştirilip" servis edilmiş dişi karakterler beni zerre kadar etkileyemedi. Üstelik Wall-E bir animasyon ve EVE insan değil. Sanırım sebep karakteri canlandıran Elissa Knight. Tabi sesi dönüştürülmüş, elektonik filtreden geçilip, robot izlenimi kazandırılmış ama yine de kulağa bu kadar tatlı gelen başka bir ses hatırlamıyorum ben. Üstelik filmdeki repliği 3-5 kelimeden fazla değil.

WALL-E'yi izleyenler?
Lütfen paylaşın eğer sizin de böyle ilham aldığınız karakter varsa.

Astur
09-02-2011, 03:12
Goodfellas filmindeki Karen Hill (aktris Lorraine Bracco) karakterini çok severim. :)

Wall-e de bir şaheserdi, Tanrı olsaydı Pixar'ı kutsamasını dilerdim. :)

Termo
09-02-2011, 03:48
Tarkan(Kartal Tibet) filminden Asena :P Şaka tabii ki.Sanırım filmlerle aramı biraz daha sıcak tutmalıyım:)

evrensel-insan
09-02-2011, 04:02
Saygideger arkadaslar;

Benim kronik yasim daha azken, platonik bir askim vardi, Marillyn Monroe.

Bunun yaninda, Kim Novak, Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Audry Hepburn, Raquel Welch ve son olarak aklima, Bo Derek ve Sharon Tate geldi.

Bu isimlerin bazilari, kronik olarak "duyulmamis/hatirlanmazsa " da kimse kusura bakmasin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Astur
09-02-2011, 04:11
Audry Hepburn

Audrey Hepburn'ün Charade filmindeki hâli de çok etkileyiciydi:

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lay58mPjaH1qe0eclo1_r4_500.gif

evrensel-insan
09-02-2011, 04:17
Saygideger astur;

Aferin sana. Senin Kronik yasin kac bakiym.

Bu arada bir kac isim daha siraliyayim.

Ingrid Bergman, Rita Hayworth, Marline Ditrick, Sophia Loren (Yazilislar yanlis olabilir. Cunku bu isimleri kullanmayali uzerinden cooooook kronik yillar gecti, tabi ki Marilyn Monroe-Norma Jean- haric)

Saygilarimla;
evrensel-insan

Termo
09-02-2011, 04:49
Fimlerle aram yok ama saydığınız isimlerin hemen hepsi de meşhur.Genel kültür açısından, bilgi yarışmalarında bol bol karşıma çıkar ve hepsini de bilirim.Ama doğru dürüst filmlerini izlememişdir.Kendimi filme veremiyorum ben yahu :D

Astur
09-02-2011, 05:13
Saygideger astur;

21.

Ingrid Bergman, Rita Hayworth, Marline Ditrick, Sophia Loren (Yazilislar yanlis olabilir. Cunku bu isimleri kullanmayali uzerinden cooooook kronik yillar gecti, tabi ki Marilyn Monroe-Norma Jean- haric)

Marlene Dietrich dışındakiler doğru. Ben Grace Kelly'i bu saydıklarından daha çok beğenir, daha güzel bulurum ama. Günümüzün Kelly'si de January Jones bence; Mad Men izleyen? :)

Ascendent
09-02-2011, 05:46
Saygideger astur;

Saygilarimla;
evrensel-insan

Marilyn Monroe zaten Allah'ın emri gibi birşey :D Sophia Loren'i de biliyorum.

Marlene Dietrich dışındakiler doğru. Ben Grace Kelly'i bu saydıklarından daha çok beğenir, daha güzel bulurum ama. Günümüzün Kelly'si de January Jones bence; Mad Men izleyen? :)

Mad Men'in kazara birkaç bölümüne denk geldim, sonuna kadar izledim. Kötü değildi ama beni kendisine bağlayacak kadar müthiş bir şey bulamadığım için özel bir çaba sarfetmedim izlemek için.

yucemanitu
09-02-2011, 16:47
Evrensel hocam bu "kronik yaş" dediğin de ne ola ki?

ahmetsln
09-02-2011, 17:27
Ya baktım da aslında epey kültürsüz bir insanım sanırım veya hatırlamıyorum.Ne bileyim kadın karakter aklıma hiç gelmedi şimdi.

Aslında zihnimi zorluyorum ama çizgi film karakterleri geliyor.Onları da ben hatırlamıyorum...

Kendimi kötü hissettim doğrusu...

evrensel-insan
09-02-2011, 21:52
Saygideger yucemanitu;

Evrensel hocam bu "kronik yaş" dediğin de ne ola ki?-yucemanitu-

Kronik yas, takvim yasi oluyor. Bunun disinda, biyolojik/fiziksel yas (kisinin genel goruntusu, saglamligi, sagligi v.s.) ve bir de zihinsel yas var.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pendent god
12-02-2011, 00:44
Filmlerle aram iyidir,genelde hepside çok tatlı hatunlar:D ama en tatlısı galiba-Drew Berrymore bu hatun hakkındaki yorumlarınız?

AerA
12-02-2011, 00:48
Marlene Dietrich

Çok güzel Lili Marleen söylerdi.

Vor der Kaserne
Vor dem großen Tor
Stand eine Laterne
Und steht sie noch davor
So woll'n wir uns da wieder seh'n
Bei der Laterne wollen wir steh'n
Wie einst Lili Marleen.