Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına 'hayır'
ahmetsln
09-02-2011, 21:14
AK Parti 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına 'hayır' dedi. Meclis'te BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın darbe yapanların yargılanmasına ilişkin kanun teklifinin gündeme alınması oylaması MHP ve AK Partili vekillerin oylarıyla reddedildi.
(CNN TÜRK) -- BDP Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin referandum oylamasında 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açan 35 madde ile ilgili yürüttüğü kampanyayı hatırlattı ve "Kağıttan kaplanlar var mı yok mu bu oylama ile ortaya çıkacak" dedi.
BDP'li Sırrı Sakık da Süheyl Batum'un açıklamalarını anımsattı ve "CHP'de hala ordunun darbe yapmasından medet umanlar var" yorumunu yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise CHP'nin darbelerden çok çekmiş bir parti olduğunu söyledi, "CHP'nin darbeci olarak anılması haksızlık, vicdansızlık, tarih bilmezliktir" dedi.
Tartışmaların ardından teklifin gündeme alınıp alınmaması oylamasına geçildi. BDP ve CHP'nin oylarına rağmen teklifin gündeme alınması reddedildi.
BDP milletvekilleri AK Parti'nin teklifin gündeme alınmasına 'hayır' oyu vermesini alkışlayarak protesto etti.
Kaynak. (http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/02/09/12.eylul.darbecilerinin.yargilanmasina.hayir/606165.0/index.html)
:photo:
Şuan tek isteğim Evet oyu vereceğini söyleyen bunu da sırf "darbeciler" yargılanacağı için vereceğini söyleyen patronuma bu haberi göstermek :D
Anayasa referandumu da davullu-zurnalı "hesap soracağız,kelle alacağız" sloganlarıyla gelmişti.Ne bir hesap var, ne başka birşey.Ha birde Kenan Evren'e zam yaptılar referandum ardından.12 Eylül'den fazlasıyla istifade eden kesimin hesap soracağına inanan insanların olmasına da birşey demeyeceğim.Sonra "vay efendim hakaret ediyorsunuz, dömökrasi, hak-huk-edelet" diyorlar.
"Keh keh" diyorum.
Yetmez ama evet.:doh:
Asıl sorun şu ki, "yetmez ama evet" diyenler, gerçekten inandıkları için böyle demediler.Büyük kandırmacanın gönüllü destekçisiydi bir çoğu...
12 eylülün, diğer siyasi motifleri, -başta sol görüşlüler olmak üzere- budadığı ve siyasal islamı tırmandırdığı gerçeği kapı gibi önümüzde dururken başka ne beklenebilirdi...
Yalandan ağlamalar, işkence görmüş ayağına yatmalar, evren ile çekilmiş mutlu mesud karaler....vesaire...
Referandum ile halkın takdirine sunulan değişikliklerden malesef halkın haberi yoktu.O dönemde yapılmış yüzlerce ropörtaj buna kanıttır!
Hatta iddia ediyorum, anayasa mahkemesinin en temel görevlerini yurttaşlarımızın %80 den fazlası bilmemektedir!
İnanmayan, ofisindeki arkadaşına, komşusuna çıksın ve şu soruyu sorsun;
"Anayasa mahkemesinin en temel görevi nedir?"
Bu ortamda, AK partisi, zekie siyasi manevralar yaptı;
1-Değişikliği bir paket olarak sundu.Asıl hedefini böylelikle kamuflajladı!
2-"12 eylülle hesaplaşacağız" söylemine salya sümük ağlayarak sarıldı(her zaman ki mağdur edebiyatı)
3-Yetmez ama evetçiler ile "yetmez" noktasında çelişmesi beklenirken, "evet" noktasında gül gibi geçindi...Bu sayede çok kritik oyları topladı...
İcraatlar ise ortada, anayasa mahkemesi üyelerinin toyotaları, mercedesler ile değiştiriliyor.Ayranı yok içmeye, mercedesle gider mesaiye...filan....
Evren paşa rahat.Kos koca iktidar arkasında!
Özgürlükler, demokratik haklar, ileri demokrasi naraları ile değiştirilen anayasadan sonra ne mi oldu;
-Öğrenciler joplanmaya, gazlanmaya devam.
-Açılım finito, belki de seçime kadar.
-Ayrıldığım kocam ya da erkek arkadaşım beni öldürecek diye emniyete başvuran iki kadın, ayrıldıkları şahıslar tarafından öldürüldü!
-Hakkını arayan vatandaş; joplanmaya, gazlanmaya tam gaz devam.
-22 yaşında blok yazarından tut, mübarek liberal altan amcaya kadar davalar açılıyor!
-Alkollü mekanlarda, fişleme yapılıyor, ankara barosu bu konuda dava açtı lakin nafile...
-Bir kamu görevlisi tarafından, telefonuna başka bir telefondan veri aktarılan, başka bir kamu görevlisi neredeyse 3 yıldır hapiste ve hala da hapiste..Suçu ise bu telefon kayıtları...
Yaşasın ileri demokrasi...
Bırakalım hocam 12 eylülcüleri yargılamayı, bize ne kazandırır ki!!!
İleri demokrasiye geçelim, nasıl mı?
Beyle;
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/18084_3891_10022011_2.jpg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/18084_3891_10022011_4.jpg
http://www.the.org.tr/wp-content/uploads/2010/12/sakinlestirici_biber_gazi.jpg
ahmetsln
10-02-2011, 14:33
Bir de 18 yaşında ki bir gencin sırf eylemlere katılıyor diye evinin sürekli "sivil polisler" tarafından izlenip okulu tarafından resmen "hukuksal" haklarının sınırlanması var. Okul diyor olum sen bittin.Eğer bunda sonra eylemlere katılırsan asla memur olamazsın.Elimizde fotoğrafların falan da var.Milli istihbarat da seni izliyor. Attığın her adımı biliyor. Uzak dur bu işlerden demesi var...
Tabi bunlar bana söylenince ben epey güldüm, ama fişlenmek güzel bir duygu :D
TurkceRap
10-02-2011, 16:05
Akp gerçek bir Tiranlık inşa etti, 40 yıllık Kani'nin, Yani olamayacağını anlamayanlarsa, Muhafazakar bir partiye güvenmenin bedelini ödedi, ödüyor, Hep beraber ödüyoruz.
Tek söyleyeceğim şey, daha bunlar iyi günlerimiz.
Söz konusu yasa teklifine konu olan TSK İç Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesi, bir darbe maddesi değildir.. Darbeler hukuk normlarına bağlı olarak değil, de facto olarak gerçekleştirilir.. Dolayısıyla 'darbe maddesi' diye bir şey de yoktur.
Darbecileri 'yasal' olarak koruyan, yargılanmasına izin verilmeyen geçici 15. madde referandumda zaten kaldırıldı.. Dolayısıyla şu anda 'darbecilerin' yargılanmasını engelleyecek hiçbir madde bulunmuyor.. Gazeteler her zaman ki gibi olayı çarpıtmışlar.
Ha, bu demek değil ki '35. maddede hiçbir sorun yoktur, demokratik bir ülkede olması gereken bir maddedir'.. Maddede elbette sorun vardır.. Hatta bu konuyla ilgili Serap Yazıcı'nın güzel bir yazısını, açtığım şu (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20410) konuda paylaşmıştım.. Ve CHP'nin maddenin değişmesinden anladığı konunun da ne olduğunu hep birlikte görmüştük.
Bu durumda AKP ve MHP yasanın değişmesini istememekle, zaten baştan kaybetmiş oluyorlar.. CHP'nin, maddenin değişmesinden anladığı şeyin doğru olmadığını da biliyoruz.. Bu durumda bir tek BDP doğru bir iş yapmış gözüküyor.. O da bir işe yaramamış tabii ki.
TurkceRap
11-02-2011, 17:31
Bu arada kimse hayal görmesin, kenan Evren yargılansa bile hapse giremez, Gerçi sağlık durumunu bilmiyorum ama, Biyografisine bakarsanız Adam 4 ay sonra ömrü varsa 94 yaşında olacak, Hukukçu değilim, Ama iş avukatının bi Sağlık raporu göstermesine bakar kanaatimce...
Adam demir gibi olsa, kim arkasını arayacak...