Orijinalini görmek için tıklayınız : Üretmekten yoksun bir tanrımı, yoksa Evrim mi?
Vandidad
11-02-2011, 01:08
Sevgili Arkadaşlar
Taylan74'e verdiğim sözü tutarak böceklerin evrimi üzerine araştırmalar yapıyorum. Tabi bu arada evrim adı altında çıkan bir çok resim de oluyor.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Ape_skeletons.png]
Ekrana gelen resimler arasında bu çok dikkatimi çekti. Biz evrime inanan bir çok insan için yukarıdaki resim evrimin bir kanıtı. Asıl sorum yaratılışa inananlara. Yukarıdaki resmi gördüğünüzde üretmekten yoksun bir tanrının varlığını mı görüyorsunuz yoksa evrimi mi?
Huzur Sizlerle Olsun...
Sayın Vandidad. Güzel bir başlık açmışsınız. Ayrıca böceklerin evrimi ile ilgili çalışmalarınızı merakla bekliyorum.
İki soru var önümüzde.
http://skywalker.cochise.edu/wellerr/students/bats/project_files/image002.jpg
Tüm bu benzerlik doğaüstü bir yaratıcının kişisel zevkine ait bir plan mı?
Yoksa tüm canlıların aynı ortak ataya sahip olduğunu gösteren bir kanıt mı?
Birincisi ne test edilebilir, ne gözlenebilir ne de yanlışlanabilir. Neresinden tutarsan tut dağılan bir fikir.
İkincisi ise gözleme ve kanıta dayalı. Test edilebilen en önemlisi yanlışlanabilen. Hakkında kullanışlı bilgiler elde edilebilen, hayat kurtaran bir olgu.
Vandidad
22-02-2011, 00:03
Sayın Taylan
Açılan başlık ve sizin yazınız üzerine, bir çok yaratılış taraftarının antitezler ortaya koyacağını umut ediyordum ama umutlarım boşa çıktı. Evrim teorisini destekleyen bir bilim adamının Deist olmasını sayfalarca tartışan yaratılış taraftarları bu başlık altında yazı yazacak cesareti gösteremiyorlar diye düşünmeye başladım.
ayrıca böceklerin evrimi ile ilgili araştırmalarım sürmekte. Özellikle süngerlerden sonraki sürecin oluşumu ile ilgili bir kaç kaynak buldum, bunların çevirisi ile ilgileniyorum. Trilobidelerdeki başkalaşım ve bu başkalaşımın böceklerin evrimindeki klit rolü üzerinde de araştırmalarım sürüyor. Mümkün olduğunca basitleştirerek ve teknik terimlerden uzak bir şekilde sunma hedefindeyim. Bu sayede 5 yaşındaki bir zihinin bile algılayabilmesi umudundayım.
Huzur Sizinle Olsun...
Sayın Vandidad, yaratılışçıların hiç bir tezi olamaz. Çünkü ellerinde olgusal bir kanıt yok. Sadece lafazanlık yaparak konuyu saptırırlar. Dini inançlarına ters geldiği için her türlü evrimsel kanıtı bin dereden bin türlü su getirerek akılları sıra reddetmeye çalışırlar. Defalarca yere serilir kalkıp yeniden aynı şeyleri söylerler. Ama din denilen şey o kadar güçlü bir toplumsal olgu ki hala daha konuştuklarını ciddiye alan insanlar vardır. Hala daha toplanıp konferanslar verebilmektedirler. Tek hoşlandıkları şey fosil boşluklarıdır. Onlar zaten sadece boşluklardan hoşlanır. Hiç bir zaman dolmayacak olan zihinleri de boştur ilginç bir tesadüf. :D
Ayrıca bir dönem benim yaptığım küçük bir trilobit araştırması vardı. Linkini gönderiyorum. Forum başlığı içinde tribolitlerle ilgili siteleri bulabilirsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20361
Vandidad
22-02-2011, 00:41
Ayrıca bir dönem benim yaptığım küçük bir trilobit araştırması vardı. Linkini gönderiyorum. Forum başlığı içinde tribolitlerle ilgili siteleri bulabilirsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20361
Sayın Taylan
Araştırmanızı incele fırsatım olmuştu. Böceklerdeki göz yapısını ile kambriyen dönemi trilobitlerdeki göz yapısının birbiriyle paralellik göstermesi araştırmamın temellerinden birisini oluşturuyor. Ayrıca ilk trilobitlerin şu anki sert kabuklu torunlarından çok daha farklı daha çok yumuşakçalardaki gibi olması da yine evrimsel süreçteki ayrımlar ile ilgili bilgiler sunuyor.
Kesinlikle trilobiteler böcek evrimini anlamada temel noktayı oluşturuyor. İşin ilginci ise yaratılışçıların bu canlıları sahiplenmesi :)
Huzur Sizinle Olsun...
Yaratılışçılar sadece belli bir türü sahipleniyor. Erbenochile Erbeni türünü. Bu bir devonien trilobiti. Yani trilobitlerin görece modern bir dönemini simgeliyor. Oysa ki fallotaspidoidea ailesi trilobitlerin ilk orjinidir ve gözleri yoktur. Yaratılışçı da onu dinleyen de bundan habersiz. Sanıyorlar ki trilobitler mükemmel mercek gözlerle bir anda varoldu.:D Ellerindeki fosil erbeni türüne ait. Sürekli bunla dolaşır bunlar. Ellerinde gezdirirler :D
Bunlara o forum başlığında trilobit segmentlerinin nasıl geliştiğini de gösterdim. Bi tersinimci abimiz vardı meşhur, bi iki gürledi sonra onun da sesi kısıldı. :D
İpliklerini pazara çıkardığımız andan beri bu konuya bir satır dahi anti tez yazamadılar.