PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran ilan eder.. hadi mislimi getir.. Dünyanın her yerinde okusun ! Ben gidicem !

RENAULTFERRARİ
11-02-2011, 03:47
Kuran Resmen ilan ediyor ! HEYYYYYYTTTTT !!! haydiiiiiiiiiiiiiiiiii breeeeeeeeeeeeee !!!!
İlan ediyor : Eğer Kuranın Allahın kelamı olduğuna inanmıyorsanız !
Kuranın mislini getirin !
Getiremezsiniz !
vazgeçtik !
Kuranın bir ayetin mislini getirin !
getiremezsiniz getiremiyceksiniz !

dikkat hazır ol kıt a dur
yani : Dünyanın her toprağında her köşesinde her ülkesin de her milletin de her memelkette asırlardır hep okusunsun ve hürmet edilsin ! toz kondurulmasın İnkar denler dahi hep Onunla meşgul olsun onun hakkında yazılar yazsın konuşsun
Kuran : vazgeçtim ! yaaaaa ! değil Kuranın tümü .... bir ayetinin bir cümlesinin mislini getirin !
Getiremezsizniz getiremiyceksiniz ! NOKTAAAAA !!!

Eğer getirbilirseniz ben de davamdan vazgeç giderim diye ilan ediyor ! Nooooook Taaaaaaaa!!!!
haydi Kuranın Mislini getirin !!!!

Haydiiiiii breeeeeeee !!!!!

Astur
11-02-2011, 05:37
Neyi Kuran'ın misli sayıyorsunuz? Ne anlamda misli? Satış sayısı? Uzunluk? Hepsi var. :)

taylan
11-02-2011, 10:24
Kuran Resmen ilan ediyor ! HEYYYYYYTTTTT !!! haydiiiiiiiiiiiiiiiiii breeeeeeeeeeeeee !!!!
İlan ediyor : Eğer Kuranın Allahın kelamı olduğuna inanmıyorsanız !
Kuranın mislini getirin !
Getiremezsiniz !
vazgeçtik !
Kuranın bir ayetin mislini getirin !
getiremezsiniz getiremiyceksiniz !

dikkat hazır ol kıt a dur
yani : Dünyanın her toprağında her köşesinde her ülkesin de her milletin de her memelkette asırlardır hep okusunsun ve hürmet edilsin ! toz kondurulmasın İnkar denler dahi hep Onunla meşgul olsun onun hakkında yazılar yazsın konuşsun
Kuran : vazgeçtim ! yaaaaa ! değil Kuranın tümü .... bir ayetinin bir cümlesinin mislini getirin !
Getiremezsizniz getiremiyceksiniz ! NOKTAAAAA !!!

Eğer getirbilirseniz ben de davamdan vazgeç giderim diye ilan ediyor ! Nooooook Taaaaaaaa!!!!
haydi Kuranın Mislini getirin !!!!

Haydiiiiii breeeeeeee !!!!!

Çok ilginç adamlar var TD forumlarında.

sargon
11-02-2011, 10:39
Renault yakinda ateist olacak, simdi isinma turlari yapiyor :)

Kuran'daki bir sürü ayetten daha güzellerini kendisi de yazabileceginin farkinda.

diamat
11-02-2011, 10:57
reno

kuran denen kitabın,
ait olduğu çağın ve toplumun bütün yanılgılarını aynen devam ettirdiğini,
işte sırf bu nedenle bile aşkın bir otoritenin değil insan aklının bir ürünü olduğunu defalarca ve defalarca değişik başlıklarda gözüne soktuk.

artık bazı başlıkları güncellemekten ben utandım,
ama siz yoksaymaktan ve sonrada hiç bir şey olmamış gibi başka başlıklarda kendi kendinize peşrev atmaktan utanmadınız.

mislini getirmemizi istediğin kuran, insan denen canlının beyniyle değil de kalbiyle düşündüğünü zanneden bir kitap.
bu savsataların mı mislini istiyorsun.

dostum bunların modası geçti artık.
dünyayı omuzlarında taşıyan meleklerin,cinlerin, şeytanların,
arş-ı aladaki tahtlarında oturan tanrıların,
daha türlü türlü çocuksu mitolojik varlıklar üzerine kurulu evren tasarımlarının artık düşünce dünyasında yeri yok.

calvuss
11-02-2011, 11:00

Kuran'daki bir sürü ayetten daha güzellerini kendisi de yazabileceginin farkinda.

Ne güzel olurdu aslında.. o zaman ne demek istediğini biz değil inançlılar anlamaya çalışırdı.:D

flipper
11-02-2011, 12:21
Ne oldu bu Reno ya Kırkpınar'a falanmı katılacak.

ahmetsln
11-02-2011, 12:29
Bil ki yerler gökler yaratan, binlerce galaksisiyle, milyarlarca yıldızıla, yaşanabilir 54 gezeniyle tüm evreni yaratan yüce ilah ahmetsln rabbinizdir...

al sana ayet hemide bilimsel.. :D

Evren34
11-02-2011, 13:28
Bil ki yerler gökler yaratan, binlerce galaksisiyle, milyarlarca yıldızıla, yaşanabilir 54 gezeniyle tüm evreni yaratan yüce ilah ahmetsln rabbinizdir...

al sana ayet hemide bilimsel.. :D

bazen bakıyorumda gerçekten gülünç duruma düşen insanlar var Kur'andan kopye çekip yazın demiyor!!!

ahmetsln
11-02-2011, 13:37
bazen bakıyorumda gerçekten gülünç duruma düşen insanlar var Kur'andan kopye çekip yazın demiyor!!!

İyi de dostum kuranda tevrattan kopya çekmiş :boink: :der:

Evren34
11-02-2011, 13:45

acaba üçüde Allahın kitabı diye olmasın benzerlikler?

_melek_
11-02-2011, 13:46

Tevrat'ı indiren kim?

murted
11-02-2011, 13:57

Yok ya, o en az iki senedir öyle. Zamanında ne kullanıyorsan ben de istiyorum diye sormuştum, hala cevap vermedi. :)

Bir edebi eserin (!) mislini getirmek ne demek? Kaç kişiyi kafaladığına mı bakacağız? Eğer öyleyse Kutsal Kitabın daha fazla inanırı var. Zaten Müslümanların yüzde kaçı açıp Kuran'ı okumuştur ki? Boş laf bunlar, mislini getiremiyorlarmış... Mislinin nasıl getirilebileceğini anlamamama rağmen bu işe girişenin derisini yüzdüğünüzü de hatırlatırım.

Getirin mislini derken şöyle somut, nesnel krtiterler koysa da biz de bir baksak daha iyisi yapılabiliyor mu?

ahmetsln
11-02-2011, 14:58
Tevrat'ı indiren kim?

Yehova :angel:

Subat
11-02-2011, 15:05
acaba üçüde Allahın kitabı diye olmasın benzerlikler?

oysa ilk ikisini insanlar değiştirdiği için müslümanlık başladı sanıyordum..
ne ilginç!
tanrı yanlış kitaptan kopya çekmiş :)
yoksa değiştirildiğini mi unutmuş?

Evren34
11-02-2011, 15:10

Güzel kardeşim şu isim meselesine takanları anlamakda gerçekten güçlük çekiyorum Diller Etkileşime girerler.Nasılki Saat,Fırat,Veya Daha sayamıycağım kelime Türkçeye yerleşmişse Allah ismide = Yaratıca denk gelir ve kullanımı yaygıncadır biraz dil bilimi öğrenin yahu pes artık he :)

Evren34
11-02-2011, 15:15
oysa ilk ikisini insanlar değiştirdiği için müslümanlık başladı sanıyordum..
ne ilginç!
tanrı yanlış kitaptan kopya çekmiş :)
yoksa değiştirildiğini mi unutmuş?

Enam 34 Allahın kelimesini değişterecek hiç bir kuvvet yoktur!
Bu ayette Allah katındaki tüm kitapların değiştirilmediğini tahrif edilmediğini anlarız İnsani katda kitaplara bir takım gizleme yapılmışdır buda ayetlerde açıkca belirtilir.
Ey Kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi. Maide 15
Şimdi tevrat tahrif edildi diye Allah sözü yoktur demek bire bir müslümanlığı inkar etmektir ayrıca unutmamak gerekirki İlk insandan beri Müslümanlık vardır :)

calvuss
11-02-2011, 15:37
Peki ilk insandan beri müslümanlığın olduğuna dair kanıtınız nedir ? Size göre kutsal olan kitapların toplam tarihi 3500 yıl.Musadan önce geldiği iddia edilen peygamberlere neden kitap verilmedi? Müslümanlığın ilk insandan beri varolduğunu nasıl bu kadar eminisiniz.
Sizin ( inananların) bu iddiaları karşısında neanderthallerde müslümanmıydı diye düşünmeden edemiyorum.İnsan beyni merak ediyor işte.

calvuss
11-02-2011, 15:44
En am 14-De ki: "Göklerin ve yerin yaratanı olan Allah'tan başkasını mı dost edineceğim? Oysa O, yedirip besler, kendisi ise beslenmekten münezzehtir." De ki: "Ben ehl-i İslamın birincisi olmakla emrolundum ve sakın Allah'a ortak koşanlardan olma!" buyuruldu.

Bu ayete göre ya muhammed ilk insan adem ondan sonra yaratıldı yada muhammed gelene kadar müslümanlık ve islem diye bişey yoktu.

Evren34
11-02-2011, 15:50
Peki ilk insandan beri müslümanlığın olduğuna dair kanıtınız nedir ? Size göre kutsal olan kitapların toplam tarihi 3500 yıl.Musadan önce geldiği iddia edilen peygamberlere neden kitap verilmedi? Müslümanlığın ilk insandan beri varolduğunu nasıl bu kadar eminisiniz.
Sizin ( inananların) bu iddiaları karşısında neanderthallerde müslümanmıydı diye düşünmeden edemiyorum.İnsan beyni merak ediyor işte.

inanın hiç gülüceğim yoktu sizin bahsettiginiz tür(olduğuna sıkı sıkı inandığınız) Masal öyle bir tür yaşamadıki nasıl müslüman olsunlar? elimizde bir kanıt yok,Müslümanlık demek Allah'a inanmak demekdir Hz Adem'den beri müslümanlık var bunun adı ister sümer ister yahudilik ister hristiyanlık diyin

_melek_
11-02-2011, 15:57

Yehova ne anlama geliyor?

calvuss
11-02-2011, 15:59
Hayatında hiç eline bir bilim dergisi aldınmı onun merakı içindeyim şu anda...
ikinci sorumada cevap verirseniz yeniden hidayete ermeme vesile olursun belki.

ahmetsln
11-02-2011, 16:21
Güzel kardeşim şu isim meselesine takanları anlamakda gerçekten güçlük çekiyorum Diller Etkileşime girerler.Nasılki Saat,Fırat,Veya Daha sayamıycağım kelime Türkçeye yerleşmişse Allah ismide = Yaratıca denk gelir ve kullanımı yaygıncadır biraz dil bilimi öğrenin yahu pes artık he :)

allah ismi süryanice'dir efendim :blah:

ahmetsln
11-02-2011, 16:23
Yehova ne anlama geliyor?

kuranda allah, tevratta yehova.

tevratı kutsal kitap sayanlar allaha inanmıyor yehovaya inanıyor. kuranı kutsal kitap sayanlarda yehova değil allaha inanıyor.

RENAULTFERRARİ
11-02-2011, 17:56
Kuranın mislini getirin nokta !
Getiremezsiniz !
Getiremediniz!
Getiremiyeceksiniz !

peki Bir ayetinin mislini getirin ?
getiremezsiniz getiremiyceksiniz ?
yuuuuh artık bu kadarda olmaz !
ne diyor : vazgeçtik Bir cümlesinin mislini getir..

Yuuuuhh Oha çüş ! bu lafın altın da kalınmaz ! Atesit kardeşler
İnkar edipte kendisiyle sürekli meşgul olan ateistlerle ... çook ağır dalga geçiyor...
o kadar aşağı.. o kadar küçük.. o kadar düşük.. O kadar Ezik görüyor ki :
Peki madem Allahın kitabı olduğuna inanmıyorsun.... Ufak bir cümleme nazire getir !
yuuh artık !!!! Bu lafın altında kalınmaz..
bu çook ağar !! Ezikler sizi !
haaa haaayy !!

Dünyanın her yerinde bu kitabın cümlesi okunuyor ?
Almanyada isveçrede Amerikada İspanyada Londrada Çin de Hindistanda iranda afrikada
haydi ufak bir cümlesinin mislini getirin ve iptal edin !
getiremediniz getiremezsiniz getiremiyeceksiniz
haaaaa haaaaayyyyy !

Astur
11-02-2011, 18:21
Renault, neden ortaya nesnel bir kıstas koymuyorsun? Misli derken ne kastettiğini açıkla önce. Sen kıstası koy, biz getiririz mislini.

RENAULTFERRARİ
11-02-2011, 18:25
Bir şapşallık şaşkınlık notu: biri demiş ki : kuran denen kitabın,
ait olduğu çağın ve toplumun bütün yanılgılarını aynen devam ettirdiğini,
işte sırf bu nedenle bile aşkın bir otoritenin değil insan aklının bir ürünü olduğunu defalarca ve defalarca değişik başlıklarda gözüne soktuk...

Diamat Gardaşşşş !
ait olduğu çağın ve toplumunsa :
ahan da soruyorum sana ! Neden ispanyollar Amerikalılar Almanlar Türkler Ruslar özbekler Hindililer malezyaylılar mısırlılar japonlar Kuranı Mübinle tanışır tanışmaz büyük bir hasretle özlediği bir maşuka gibi ona sımsıkı büyük bir sevgi ile sarılmışlar !

Dünyanın ZITLARINI TOPLAMIŞ !
Dünyanın tüm zıtlarını milletilerini Bir yerde cem etmiş toplamış !
haydddi yavruuuumm ! kuranın bir cümlesinin Mislini getir !
Onun kadar ilgi alaka rağbet Sevgi görsün !!!
Getiremediniz !
Getiremezsiniz !
Getiremiyceksiniz !
haaa haaaaayyy !

simply a good person
11-02-2011, 18:26
Bence wiki dahi kutsal kitaplardan cok cok daha iyidir ve faydalidir.
Hatalari düzeltebilirsin ve herhangi bir din gerektirmez.

TurkceRap
11-02-2011, 18:51
Enam 34 Allahın kelimesini değişterecek hiç bir kuvvet yoktur!
Bu ayette Allah katındaki tüm kitapların değiştirilmediğini tahrif edilmediğini anlarız İnsani katda kitaplara bir takım gizleme yapılmışdır buda ayetlerde açıkca belirtilir.
Ey Kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi. Maide 15
Şimdi tevrat tahrif edildi diye Allah sözü yoktur demek bire bir müslümanlığı inkar etmektir ayrıca unutmamak gerekirki İlk insandan beri Müslümanlık vardır :)

Sümerliler kendilerine bundan 5-6 bin yıl önce uğrayan Anunnaki'den bile bahsetmişler ama, Sanırım islam onların Coğrafyasını tehed geçmiş ki yazmayı unutmuşlar heh.

RENAULTFERRARİ
11-02-2011, 18:58
basit iyi bir kişi !

Ahlaki kalkınma olmadan okumakta öğrenmekte İnsanlığı imhadır ?
bunude öğren ! buda basit çok iyi bir iştir
örneğin :
cahil adam nihayet 5 kişiye on kişiye 20 kişie zararı olur ?
ama Ahlaki kalkınma olmadan...okuyan ilm öğrenmiş yükse bir Capta olan bir adam
bir düğmeye basar dünyanın bir yerinde hayat durur..
bir düğmeye basar
Çocuğun başında tüy çıkmamış
hasta yatağında yatar
anne komşuda
baba işte
teyzen camşır asar
hiç kimsenin hiç bir şeyden haberi yokken
Basar düğmaye hepsi birden kan kusaraktan ölür ?
ve bunun adına İLM denir ? Atom denir ?
Okumuş insanlarca : vahşeti sanat eseri gibi ortaya koyan bir sahaya
Medneyet denilir ve tapılır

iki tane okumuş adam birbirlerine gıcık gider.. infialat çoşar.. Milyonlar insan birbirinin yüzünü görmeden birbirlerine kurşun yağdırır ? ve bunun adına medeniyet denir

İLM bu mu ?
bu cahilden daha kötü bir şey ?
cahil adam nihayet 20 30 kişiye zararı olur
ama bu capta bir adam gözünü kırpmadan bşir düğme hareketi ile milyonla insanı imha eder ?
200 senede tekamül etmiş şehir kurmuş bir camiyayı yeryüzünden siler !

İlm bugün Allaha yalvarıyor ? Kurtar beni bu ahlaksız ama çok okumuş insanların elinde diye

Kuran işte bunlardan bahseder. ?

medeniyet yıldızlara gitmek semada gezinmek demek değildir der ?
onların hepsi olucak der.. onlar bir şey değildir der
hüner insanın gönlünde gezinmek dolaşmak oranın caddelerinden sokaklarında gezinmektir der..
oranın karanlığını aydınlatmaktır der...
orada bir cıra dahi keşfedilemiştir ? oraya ait bir KAŞİF çıkaramıyorsunuz der..

Evren34
11-02-2011, 19:09
Hayatında hiç eline bir bilim dergisi aldınmı onun merakı içindeyim şu anda...
ikinci sorumada cevap verirseniz yeniden hidayete ermeme vesile olursun belki.

Vay güzel kardeşim benim:) ben Medeniyetin beşiğinde büyüdüm Fransada meraklanma senden çok Dergi,Kitap v.b okumuşumdur. Evrim masalını anlatırken bile çıkmazlarda olan birinin uydurduğu türler'emi inancam :)

Evren34
11-02-2011, 19:11
allah ismi süryanice'dir efendim :blah:

Ben anladım siz benim dediğim doğru çizgisinde diretiyorsunuz, süryanice değil isterse hitlerin en uyduruk dillerinden olsun Diller etkileşim içindedir.Saat kelimesi Türkçe değildir.Cafe fransızcadan geçmedir biraz mantıklı ve tarafsız bakmanı öneririm arkadaşım

Evren34
11-02-2011, 19:15

tevratı kutsal kitap sayanlar allaha inanmıyor yehovaya inanıyor. kuranı kutsal kitap sayanlarda yehova değil allaha inanıyor.

İsmi önemlimi? Bu sorunun karşısına Koca bir Hayır koyabiliriz İster yaratıcı de ister yehova ister Allah isterse rab Bu tamamen senin kafanda yaratıcaya verdiğin isimdir.Evet dediğinde doğrusun Cahil insan yehovaya inanıyosa Allah'a inanmaz Lakin atlatığın bir konu var Oda bir yaratıcıya inanıyor Bende bunun adı nolursa olsun.yaratıcı güç değişmez.

vartor
11-02-2011, 19:59
Simdi ben bu guce, fiziksel guc dersem, allahla ayni mi olmus oluyor?

_melek_
11-02-2011, 20:00

Öncelikle ben yehova ne anlama geliyor diye sormuştum kimin neye inandığını değil.

Yehova yahudilerin Tanrı ismidir.Her dinde Tanrı başka bir isimle tanımlanıyor.Bizde ise Tanrı Allah'tır.

Vandidad
11-02-2011, 20:14
Neden ispanyollar Amerikalılar Almanlar Türkler Ruslar özbekler Hindililer malezyaylılar mısırlılar japonlar Kuranı Mübinle tanışır tanışmaz büyük bir hasretle özlediği bir maşuka gibi ona sımsıkı büyük bir sevgi ile sarılmışlar !

Sayın RenaultFerrari

İspanya
Christianity 73.0%
Irreligion 22.1%
Islam 2.0%
Judaism 0.1%
Others 1.6%

USA
Christianity: 76% - 82.3%
No Religion 11.6% - 15%
Judaism 1.2% - 2.2%
Islam 0.6% - 2.6%
Buddhism 0.5% - 0.9%
Hinduism 0.4%
Other 1.4%

Almanya
Christians 65%
No religion 25-33%
İslam 4% (62% Turkish)
Judaism 0.25%
Buddhists 0.30%

Rusya
Christians 74.3%
Muslim 5.5%
Buddhist 0.6%
Jewish 0.3%
Other 0.9%
no religion 18.9%

Hindistan
Hindu 80.46%
Muslim 13.43%
Christian 2.34%
Sikh 1.87%
Buddhist 0.77%
Jain 0.41%
Animist, others 0.65%

Japonya
Buddhism 96 %
Catholics 0.7%
Islam 0.2% (%92 Foreigner)
Other 3.1%

Bu liste bahsettiğiniz ülkelerdeki insanların hangi dine inandığını gösteren istatistik değerler. Özellikle sormak istediğim;
Bu ülkelerdeki insanlar sizce islama sıkı sıkıya sarılmış mı gözüküyor?
Tek kelimesi bile taklid edilemez dediğiniz bir kitap bu ülkelerdeki insanları nasıl etkilemiyor?
Taklid edilemez dediğiniz kitap bu insanları bırakın bizi nasıl etkilemiyor?

Huzur Sizinle Olsun...

diamat
11-02-2011, 20:49
Vay güzel kardeşim benim:) ben Medeniyetin beşiğinde büyüdüm Fransada meraklanma senden çok Dergi,Kitap v.b okumuşumdur. Evrim masalını anlatırken bile çıkmazlarda olan birinin uydurduğu türler'emi inancam :)

sayın evren

evrim teorisi bilimsel teorilerden birisidir.
masal değildir.

bir şeyi masal diye tanımlamamız gerekiyorsa,
yecüc mecüc hikayelerinin anlatıldığı kuran bunu daha çok haketmektedir.

evreni ve insanı yarattığını varsaydığınız allahınız insanın beyin denen organla düşündüğünü bilemiyor.
bu yaratıcı bize adem-havva masalları anlatıyor.
dünyayı sırtında taşıyan melekler masalı anlatıyor,
cinler periler ruhlar anlatıyor.

müslümanlar gerçekten de fazlasıyla kalın suratlı.
ellerinde tanrı sözü olduğuna inandıkları bir masal kitabı var,
ama onlar bilimsel teorilere masal demeyi tercih ediyor.

_melek_
11-02-2011, 20:59
sayın evren

evrim teorisi bilimsel teorilerden birisidir.
masal değildir.

bir şeyi masal diye tanımlamamız gerekiyorsa,
yecüc mecüc hikayelerinin anlatıldığı kuran bunu daha çok haketmektedir.

evreni ve insanı yarattığını varsaydığınız allahınız insanın beyin denen organla düşündüğünü bilemiyor.
bu yaratıcı bize adem-havva masalları anlatıyor.
dünyayı sırtında taşıyan melekler masalı anlatıyor,
cinler periler ruhlar anlatıyor.

müslümanlar gerçekten de fazlasıyla kalın suratlı.
ellerinde tanrı sözü olduğuna inandıkları bir masal kitabı var,
ama onlar bilimsel teorilere masal demeyi tercih ediyor.

Arkadaşım kalın suratlıda nedemek oluyor.

Termo
11-02-2011, 21:26
Platon-Devlet

Tavsiye ederim :D

calvuss
11-02-2011, 21:40

Eminim öyledir Evren34

Neanderthaller ' le ilgili düşünceni öğrenince bende buna kanaat getirmiştim zaten.:wave:

zocor
12-02-2011, 02:13
Ateist üyeler dinler birbirine benziyor Hz. Muhammed Kuran'ı Tevrattan çalmış derken bizim söylediklerimizi yani bütün dinler aslında aynıydı o yüzden benziyor söylemimizi AYNEN tastik ediyorlar haberleri yok gülsek mi ağlasak mı..

Ascendent
12-02-2011, 02:45
Ateist üyeler dinler birbirine benziyor Hz. Muhammed Kuran'ı Tevrattan çalmış derken bizim söylediklerimizi yani bütün dinler aslında aynıydı o yüzden benziyor söylemimizi AYNEN tastik ediyorlar haberleri yok gülsek mi ağlasak mı..

Peki ilah olmayan dinler ile kuranda ilah olduğu tasdiklenen dinler arasındaki benzerlikler? isa'nın bir mısır tanrısı ile isim ve sıfat benzerlikleri? kuran,incil ve tevrat'ta yer alan hikayelerin binlerce yıl önceki orta asya,yunan ve hint mitolojilerindeki efsanelerine aşırı benzerlikleri?

vartor
12-02-2011, 03:09
Bence aglayin, eger ucu de aynisi ise bu patirtiya gerek ne? hepiniz yahudisiniz demek ki. Kapasitesi yetmiyormus allahinizin ki bir kerede becerebilsin, uc defa denemis.
Ya da gulun aglanacak halinize! Bu sacmaliklari sanki bir marifetmis, buyuk birsey kesfetmis gibi de yazmazlar mi....

flipper
12-02-2011, 11:30
Madem bütün kitapları Allah gönderdi, savaşlar neden oldu.

diamat
12-02-2011, 11:38
Arkadaşım kalın suratlıda nedemek oluyor.

arkadaşım, şu demek oluyor.

müslümanlar kendilerine yakışacak nitelemeleri,
aynada kendi durumlarına bakmadan,
pişkin pişkin başkalarına yakıştırıveriyorlar.

ortada bilimsel bir teori olarak evrim teorisi var.
bir de müslümanların elindeki sözde tanrı kelamı var.

sözde tanrı kelamınızı açıp okuyoruz.
daha kafadan,
dakka bir gol bir.

adamın biri öldürülmüş.
yok allah bir inek kesin demiş.
o ineğin bilmem neresiyle ölüye vurun demiş.
ölü canlansın demiş.falan demiş filan demiş.

ama siz gelip burda evrim masalı diye bir cümle kurabiliyorsunuz.
yahu masal sizin elinizdeki kitapta.
hem de bir sürüsü.
alt alta yazmaya kalksam gün yetmez bu yazıyı tamamlamaya.

beri yandan;
kitabınızın allah değil insan yapımı olduğunu deşifre eden tartışmaları ise sanki hiç yokmuş gibi görmezden gelip, kulağınızın üzerine yatıyorsunuz.

bu nası bi allah ki;
insanın beyni ile düşündüğünü bilmiyor.
düşünce denen iş kalple yapılır zannediyor.

yoksa sizin ayet zannettikleriniz, tanrı kelamı değil de,
muhammed kelamı olduğundan olmasın bu yanılgı.
işin burasını hiç düşündünüz mü.

inandınız bu iş bitti öylemi.
o kadar basit mi bu işler.

kapı gibi çelişkiler var ortada.
siz görmezden gelseniz ve hep bir ağızdan mislini getirin diye bağrışıp dursanız ne olur ki.

bilim mislini bine katladı farkında değilmisiniz.
siz kalple düşünüldüğüne iman etmeye devam ederken,
bilim evrenin insanın hayatın muammalarını çözüyor gün be gün.
hala hangi mislinden bahsedebiliyorsunuz ki.

Evren34
12-02-2011, 12:17
Simdi ben bu guce, fiziksel guc dersem, allahla ayni mi olmus oluyor?

Alın size demagojinin güçlü örneklerinden biri daha yahu kardeşim Diller etkileşime girmezmi?Türk Dil kurumundan Allah sözlcüğünü araştırmanı tavsiye ediyorum yaratıca denk gelmiyen bir söylemde bulunup nasıl bir dil teokrasisi içindesin anlamış değilim fiziksel güç yaratıyla aynı anlamdamı?Mantık lütfen mantık.

Evren34
12-02-2011, 12:21
arkadaşım, şu demek oluyor.

müslümanlar kendilerine yakışacak nitelemeleri,
aynada kendi durumlarına bakmadan,
pişkin pişkin başkalarına yakıştırıveriyorlar.

ortada bilimsel bir teori olarak evrim teorisi var.
bir de müslümanların elindeki sözde tanrı kelamı var.

sözde tanrı kelamınızı açıp okuyoruz.
daha kafadan,
dakka bir gol bir.

adamın biri öldürülmüş.
yok allah bir inek kesin demiş.
o ineğin bilmem neresiyle ölüye vurun demiş.
ölü canlansın demiş.falan demiş filan demiş.

ama siz gelip burda evrim masalı diye bir cümle kurabiliyorsunuz.
yahu masal sizin elinizdeki kitapta.
hem de bir sürüsü.
alt alta yazmaya kalksam gün yetmez bu yazıyı tamamlamaya.

beri yandan;
kitabınızın allah değil insan yapımı olduğunu deşifre eden tartışmaları ise sanki hiç yokmuş gibi görmezden gelip, kulağınızın üzerine yatıyorsunuz.

bu nası bi allah ki;
insanın beyni ile düşündüğünü bilmiyor.
düşünce denen iş kalple yapılır zannediyor.

yoksa sizin ayet zannettikleriniz, tanrı kelamı değil de,
muhammed kelamı olduğundan olmasın bu yanılgı.
işin burasını hiç düşündünüz mü.

inandınız bu iş bitti öylemi.
o kadar basit mi bu işler.

kapı gibi çelişkiler var ortada.
siz görmezden gelseniz ve hep bir ağızdan mislini getirin diye bağrışıp dursanız ne olur ki.

bilim mislini bine katladı farkında değilmisiniz.
siz kalple düşünüldüğüne iman etmeye devam ederken,
bilim evrenin insanın hayatın muammalarını çözüyor gün be gün.
hala hangi mislinden bahsedebiliyorsunuz ki.

Bana Türlerin kökenindeki teorinin zorlukları kısmından bahset lütfen!bana acaba ikileminde kalan bir delinin uydurma bilgilerinden bahset lütfen! en önemlisi tanrı inkar edicek bir ateist olmadım cümlesinden bahset ! bana ingilizlerin kuvvetlenip dünyada daha kolay süper güç olmalarını sağlıyan teoriden bahset lütfen vahsetlerden bahset sözde evrimi gerçekleştirmek için yapılan vahsetlerden bunlardan bahset bende senin sorularına yanıt bulmaya çalışcam ama öncelikli olarak sen bu sorulara cevap ver.

Evren34
12-02-2011, 12:25
Madem bütün kitapları Allah gönderdi, savaşlar neden oldu.

Bingo işte bu! İkinci dünya Savaşı neden çıkmıştır?Üreme çiftlikleri neden kurulmuştur?Suçu sadece insan olmak olan bireyler neden yakılmıştır?neden ingilizler derin baskılar sonucu kendi dillerini uluslar arası dil ilan ettirmiştir? bunların cevaplarını bekliyorum

flipper
12-02-2011, 13:05
Bingo işte bu! İkinci dünya Savaşı neden çıkmıştır?Üreme çiftlikleri neden kurulmuştur?Suçu sadece insan olmak olan bireyler neden yakılmıştır?neden ingilizler derin baskılar sonucu kendi dillerini uluslar arası dil ilan ettirmiştir? bunların cevaplarını bekliyorum
1. çinko;
4 kitap gönderildi, bizim dinimiz son dindir ama diğer dinlerde Allahın gönderdiği, iman edilmesi gereken ve İslamın yayılması için savaşmak zorunda da kaldık diyen sizlersiniz.
Şimdi siz söyleyin, 4 kitapta Allahın sözleridir ama son dine ve kitabına müslümanlar hariç, iman edilmemesi şu şu sebeplerdir diyin..Siz açıklayın ben, 1300 sene sonrasına gelip sorduklarınızı cevaplarım..

Evren34
12-02-2011, 13:14
1. çinko;
4 kitap gönderildi, bizim dinimiz son dindir ama diğer dinlerde Allahın gönderdiği, iman edilmesi gereken ve İslamın yayılması için savaşmak zorunda da kaldık diyen sizlersiniz.
Şimdi siz söyleyin, 4 kitapta Allahın sözleridir ama son dine ve kitabına müslümanlar hariç, iman edilmemesi şu şu sebeplerdir diyin..Siz açıklayın ben, 1300 sene sonrasına gelip sorduklarınızı cevaplarım..

Şu olabilirmi acaba cahil insnaların okumadn hüküm vermesi
siz ilk olarak benim sorduğum sorulara cevap verin ben sizin sorularına her türlü açığım

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 13:43
Peki ilah olmayan dinler ile kuranda ilah olduğu tasdiklenen dinler arasındaki benzerlikler? isa'nın bir mısır tanrısı ile isim ve sıfat benzerlikleri? kuran,incil ve tevrat'ta yer alan hikayelerin binlerce yıl önceki orta asya,yunan ve hint mitolojilerindeki efsanelerine aşırı benzerlikleri?

Şimdi sayın Ascendent !

peki siz Kuranın söyediğinden bihabermisiniz yoksa bir haberiniz var mı ?
Zannıma göre haberiniz yok... bihabersiniz ? haberiniz olmadığı için sizi bilgiler içinde kandırıyorlar

Kuranın verdiği haber göre: Babasız bu alame gelen Hazreti İsandan evvel aynı Onun gibi Onun emsali : yani babasız bu alemde doğan peygamberler gelip geçmiştir. ?
buna ne diyceksiniz ! kuran söylüyor işte : İsadan evvelde isa gibi peygamber vardı

sonra adem baba havva şeytan hikayesi yunan hint mitolojiklerinden olucak tabiki..
islamdan evvel din yok muydu ?
incilden evvel din yok muydu ?
tevrattan evvel din yok muydu ?
saygılar

Birde not:
Sayın Ascendent !
Sen daha doğmamışken hatta yedi ceddin evvelde itibaren bile Dinlerin yeryüzüne egemen olduklarını bilirsiniz
Dinin güçü ?
bugünkü teknolojinden daha üstün olan.. uzaya çıkan firavunlar zamanında bile dinler eğemendi ?
dinsizlik hiç bir vakit ekseriyetin mazhebi olmamıştır ve olamaz
İnsan muhakkak gönlünü bir şey bağlar ve tapar buna din denir ?
İnsanın kendi dinsiz yaşayamaz ? peygamberden haberi olmayan kavim
Kendine Din yapar bu dinlere beşeri dinler denir ? İlahi dinler değil ?
neysee

flipper
12-02-2011, 13:45
Şu olabilirmi acaba cahil insnaların okumadn hüküm vermesi
siz ilk olarak benim sorduğum sorulara cevap verin ben sizin sorularına her türlü açığım

Yani o zamanki insanlar cahil olmasaydı, İslamiyet geldiği gibi, diğer dinler yok olup giderdi diyorsunuz, yanlış anlamadım umarım.

ahmetsln
12-02-2011, 13:51

Talkan katliamı, Curcan katliamları niçin olmuştur ?

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 13:55
Bütün Peygamberler Müslümandır :
Cünkü Bütün peygamberleri kendisinde sonra gelecek peygamberi haber vererek
HUKUK-I MUHAMEDDİYEYİ beyan ederek gelmişler ve gitmişlerdir... nokta

Evren34
12-02-2011, 14:02
Yani o zamanki insanlar cahil olmasaydı, İslamiyet geldiği gibi, diğer dinler yok olup giderdi diyorsunuz, yanlış anlamadım umarım.

Diğer Dinlerin yok olması gibi birşey söz konusu olamaz İmanın şartlarında kitaplarına iman vardır buda demektirki bundan önce gelen dinlerinede inanmak ,yanlış anladınız okumadan inkar edenlerden bahsettim ben. bir şeyi hiç okumadan o yanlıştır derseniz bu cahillik olur

Evren34
12-02-2011, 14:05
Talkan katliamı, Curcan katliamları niçin olmuştur ?
Bakıyorum kıvırma haraketleri başladı lütfen sorularımı yanıtlayın ancak ondan sonra sorularınıza cevap verilecektir ahmetsln içindir bu diğer arkadaşlara her türlü cevap açıklanacaktır.

diamat
12-02-2011, 14:35
Bana Türlerin kökenindeki teorinin zorlukları kısmından bahset lütfen!bana acaba ikileminde kalan bir delinin uydurma bilgilerinden bahset lütfen! en önemlisi tanrı inkar edicek bir ateist olmadım cümlesinden bahset ! bana ingilizlerin kuvvetlenip dünyada daha kolay süper güç olmalarını sağlıyan teoriden bahset lütfen vahsetlerden bahset sözde evrimi gerçekleştirmek için yapılan vahsetlerden bunlardan bahset bende senin sorularına yanıt bulmaya çalışcam ama öncelikli olarak sen bu sorulara cevap ver.

ne saçmalıyosun sen ya.
aklın başında mı senin.

soru mu var ki, cevap vereyim.

kuran denen kitap baştan sona,
eski söylencelerin biraraya getirilmesinden oluşmuş savsatalar bütünü bir şeydir.

onlarca çelişkisinden bir tanesine dikkat çekiyorum.
ama müslümanlar duymamazlıktan gelmeye çalışıyor.

eski ve ilkel bir inanıştır, insanın kalbiyle düşünmesi.
bu ilkel ve bilimdışı inanış aynen kuranda defalarca dile getirilmiş.

senin gibi,
elindeki masalı tanrı sözü zanneden bir adamın haddine mi düşmüş bilimsel teorileri sorgulamak.
bilimsel teoriler, bilimsel yöntemle sorgulanır.
senin o yöntemden zerrece haberin olsa,
eleştirilerini o yönteme göre yapardın.
ingilizlerin emperyal gayeleri üzerinden bilimsel teori mi eleştirilir.
bumudur sizin yönteminiz.
ne ilkellik ve ne zavallılık.

teoriye masal diyen sen, baştan sona masal olan bir şeye tanrı sözü diye inanmaya devam edebilirsin elbetteki.

ama, bir tanrının nasıl olurda düşünmeyi beyinle yapılan bir iş değil de , kalple yapılan bir iş zannediyor olduğunu açıklayamazsın.

o yüzdedn kendi kendine kostaklanıp durma.
bu işler seni aşar.

ahmetsln
12-02-2011, 14:37
Bakıyorum kıvırma haraketleri başladı lütfen sorularımı yanıtlayın ancak ondan sonra sorularınıza cevap verilecektir ahmetsln içindir bu diğer arkadaşlara her türlü cevap açıklanacaktır.

hangi sorunuz ? bana göre 3 kutsal kitapta birbirinde bağımsız eğer öyle olsa şuan 3 din arasında veya geçmişte hiç savaş olur muydu ?? :ohwell:

Evren34
12-02-2011, 15:05
ne saçmalıyosun sen ya.
aklın başında mı senin.

soru mu var ki, cevap vereyim.

kuran denen kitap baştan sona,
eski söylencelerin biraraya getirilmesinden oluşmuş savsatalar bütünü bir şeydir.

onlarca çelişkisinden bir tanesine dikkat çekiyorum.
ama müslümanlar duymamazlıktan gelmeye çalışıyor.

eski ve ilkel bir inanıştır, insanın kalbiyle düşünmesi.
bu ilkel ve bilimdışı inanış aynen kuranda defalarca dile getirilmiş.

senin gibi,
elindeki masalı tanrı sözü zanneden bir adamın haddine mi düşmüş bilimsel teorileri sorgulamak.
bilimsel teoriler, bilimsel yöntemle sorgulanır.
senin o yöntemden zerrece haberin olsa,
eleştirilerini o yönteme göre yapardın.
ingilizlerin emperyal gayeleri üzerinden bilimsel teori mi eleştirilir.
bumudur sizin yönteminiz.
ne ilkellik ve ne zavallılık.

teoriye masal diyen sen, baştan sona masal olan bir şeye tanrı sözü diye inanmaya devam edebilirsin elbetteki.

ama, bir tanrının nasıl olurda düşünmeyi beyinle yapılan bir iş değil de , kalple yapılan bir iş zannediyor olduğunu açıklayamazsın.

o yüzdedn kendi kendine kostaklanıp durma.
bu işler seni aşar.
İşte burda Bilgi devreye girer Türlerin kökeni kitabında teorinin zorlukları vardır orayı dikkatli okunuz!acaba yanlış yoldamıyım diye bir ikilem üzerindedir darwin,devamında bakıyorum yazdığı mektuplarda tanrı red etmiyceğini var olabilceğini hatta ve hatta teorisinde yanlışlamalar olabilceğini söylüyor türlerin kökeninden iham alan bir çok lider (Buraya dikkat!) Suçu sadece insan olmak olan bireyleri katledip ,Irkımı temizledim denildi,teorinin içeriğinde bir takım insanların üstün bir takım insanlarınsa tekrar maymun insan arası bir tür olarak kalıcağını ve yok olucağı bilgileri verildi şimdi hitler,stalin,mao ve diğer liderlerin katliyamlarına ne ilham olmuş olabilir sence?

Evren34
12-02-2011, 15:09
hangi sorunuz ? bana göre 3 kutsal kitapta birbirinde bağımsız eğer öyle olsa şuan 3 din arasında veya geçmişte hiç savaş olur muydu ?? :ohwell:

pardon hangi bilim adamıydınız siz?yahut 4 kitabın 4üde okudunuzmu? evet savaş olabilir lakin hiç savaş 1.000.000 üstünde insanın ölümüyle sonuçlanan bir uydurma teori sonucu ölmesi kadar vahsi ve vahset dolu olamaz,Ayrıca üreme çiftliklerinden haberiniz yok galiba sizin?orda İstediğinle yatıp istediğinden çoçuk yapıp çekip gidebiliyordular buda ayrı bir evrim ahlaksızlığı ben sadece dürterim geri ne hali varsa görsün hesabı bulduğunuz sümer yazıtları ne kadar gerçekse 2.savaşı ve almanyada yaşananlar o kadar gerçek

Evren34
12-02-2011, 15:17
Öjeni Varsayımı

Öjeni kuramının günümüzdeki yansıması toplumdaki özürlü insanlara karşı olan tavırlardır..
20. yüzyılın ilk yarısında çok sayıda taraftar toplayan öjeni teorisi, sakat ve hasta insanların ayıklanması ve sağlıklı bireylerin çoğaltılması yoluyla bir insan ırkının "ıslah edilmesi" anlamına geliyordu. Öjeni teorisine göre, nasıl sağlıklı hayvanlar birbirleriyle çiftleştirilerek iyi hayvan cinsleri oluşturuluyorsa, bir insan ırkı da ıslah edilebilirdi.

Öjeni kuramını ortaya atan kişiler, Darwinistler'di. İngiltere'deki öjeni akımının başını, Charles Darwin'in kuzeni Francis Galton ve oğlu Leonard Darwin çekiyordu. Bu bakımdan öjeni fikri, Darwinizm'in doğal bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Nitekim öjeni kavramını savunan yayınlarda bu gerçek özellikle vurgulanıyor, "Öjeni, insanın kendi evrimini kendisinin yönlendirmesidir" deniyordu.

K. Ludmerer'in belirttiğine göre, öjeni fikri Platon'un Devlet adlı ünlü eseri kadar eskiydi. Ancak Ludmerer, 19. yüzyılda bu fikre olan ilginin artmasının nedeninin Darwinizm olduğunu belirtir:

... modern öjenik düşünce yalnızca 19. yüzyılda uyandı. Bu yüzyıl sırasında öjeniye ilginin oluşmasının bir kaç nedeni vardır. En önemli neden ise evrim teorisidir. Öjeni terimini de keşfeden Francis Galton, fikirlerini kuzeni Charles Darwin'in doktrinine dayandırıyordu.

Almanya'da ırkçı bilim adamları Darwinizm'in ve öjeni fikrinin gelişmesinden itibaren, "istenmeyen üyelerin öldürülmesi" gerektiğini açıkça savunmaya başlamışlardı. Bu bilim adamlarından Adolf Jost, 1895'de yayımladığı Das Recht auf den Tod (Ölme Hakkı) isimli kitabında istenmeyen insanları tıbbi olarak öldürmeye çağırıyordu. Jost, "sosyal organizmanın sağlığı için devletin bireyleri öldürme sorumluluğunu alması gerektiğini" iddia ediyordu. Adolf Jost, yaklaşık 30 yıl sonra siyaset sahnesinde boy gösterecek olan Adolf Hitler'in akıl hocasıydı. Hitler de "Devlet yalnızca sağlıklı çocukların olmasını sağlamalı. Görülür şekilde hasta olanların ve salgın hastalık taşıyanların uygun olmadığı ilan edilmeli" diyordu.

Adolf Hitler iktidara geldikten sonra resmi öjeni politikası başlattı. Hitler'in politikasının gereği olarak Alman toplumu içindeki akıl hastaları, sakatlar, doğuştan körler ve kalıtsal hastalıklara sahip olanlar, Hitler'den gelen gizli talimata dayanılarak öldürülmeye başlandı.
Hitler iktidara geldikten kısa bir süre sonra, resmi bir öjeni politikası başlattı. Hitler'in bu yeni politikasını şu cümleleri özetliyordu:
Devlet için zihin ve beden eğitiminin önemli bir yeri vardır, ancak insan seçimi de en az bunun kadar önemlidir. Devletin, genetik olarak hastalıklı veya alenen hasta olan bireylerin üreme için uygun olmadıklarını deklare etme sorumluluğu vardır... Ve bu sorumluluğu hiçbir anlayış göstermeden ve başkalarının da anlamalarını beklemeden acımasızca uygulamalıdır... 600 yıllık bir zaman dilimi boyunca vücudu sakat olan veya fiziksel olarak hasta olan kimselerin üremesini durdurmak... insan sağlığında bugün elde edilemeyen bir gelişim sağlayacaktır. Eğer ırkın en sağlıklı olan üyeleri planlı bir şekilde ürerlerse sonuçta bugün hala taşıdığımız hem ruhsal hem de bedensel açıdan bozuk tohumların olmadığı... bir ırk oluşacaktır.

Hitler'in bu politikasının gereği olarak Alman toplumu içindeki akıl hastaları, sakatlar, doğuştan körler ve kalıtsal hastalıklara sahip olanlar, özel "sterilizasyon merkezleri"nde toplandılar. Bu kişilere, Alman ırkının saflığını ve evrimsel ilerleyişini bozan parazitler olarak bakılıyordu. Nitekim bir süre sonra toplumdan soyutlanan bu insanlar, Hitler'den gelen gizli bir talimata dayanılarak öldürülmeye başlandı.

1933 yılında çıkartılan bir yasa ile 350 bin akıl hastası, 30 bin çingene ve yüzlerce zenci çocuk, hadım etme, x ışınları, enjeksiyon, genital bölgeye elektrik verilmesi gibi yöntemlerle kısırlaştırıldılar. Bir Nazi subayı, "Nasyonal sosyalizm uygulamalı biyolojiden başka bir şey değildir." diyordu.155

Hitler masum insanlara yönelik bu cinayetlerle ve acımasız uygulamalarla Alman ırkının sözde evrimini hızlandırmaya çalışırken, bir yandan da öjeninin bir diğer şartını yerine getiriyordu. Alman ırkını temsil ettiği kabul edilen sarışın mavi gözlü genç erkek ve kadınlar, ilişki kurup çocuk yapmaya teşvik ediliyorlardı. 1935 yılında bu amaçla özel üreme çiftlikleri kuruldu. Irk kriterlerine uygun genç kızların yerleştirildiği bu çiftlikler, sürekli olarak SS birlikleri tarafından ziyaret ediliyordu. Çiftliklerde doğan gayrimeşru çocuklar, kurulması hedeflenen bin yıllık Alman krallığının askerleri olarak yetiştirilecekti

Buyrun Okuyun kaynak Hy veyahut wiki değildir.bilgilerinize

flipper
12-02-2011, 15:18
Diğer Dinlerin yok olması gibi birşey söz konusu olamaz İmanın şartlarında kitaplarına iman vardır buda demektirki bundan önce gelen dinlerinede inanmak ,yanlış anladınız okumadan inkar edenlerden bahsettim ben. bir şeyi hiç okumadan o yanlıştır derseniz bu cahillik olur

Diğer dinlere ve kitaplarına iman varsa, neden bir değilde , birkaç din geldi diye sorucam ama, bu soruyu siz kendinize sorun..
Hiç okumadan yanlış derseniz önyargı olur, ama okuyupta birşey anlamazsanız o cahillik olur bence..

diamat
12-02-2011, 15:46
evren34

sen şaka mı yapıyosun aklınca.

evrim teorisi, türlerin kökenini açıklayan bilimsel bir teoridir.
çeşitli olgular ve bilimsel veri ve tespitlerle doğruluğu ortaya konulmuştur.

bir kaç kaçık faşistin öjenik olması bu gerçeği değiştirebilir mi.

müslümanlar işi tamamen üçkağıda dökmüşler görüyorum ki,
bilimsel metod nedir bilmedikleri için,
işi demogojiyle idare etmeye çalışıyorlar.

sen evrim teorisi üzerine tartışabilecek koşullara sahip değilsin.
o nedenle muhatap alınmayı bekleme.

hala daha ,
allahının nasıl oluyorda düşünmeyi kalple yapılan bir şey zannediyor oluşuna açıklama getirmeni bekliyorum.

öjeniklerden yola çıkarak adem-havva masalına inanan bir akıl buna nasıl açıklama getirecek doğrusu merak içindeyim.

Evren34
12-02-2011, 16:00
evren34

sen şaka mı yapıyosun aklınca.

evrim teorisi, türlerin kökenini açıklayan bilimsel bir teoridir.
çeşitli olgular ve bilimsel veri ve tespitlerle doğruluğu ortaya konulmuştur.

bir kaç kaçık faşistin öjenik olması bu gerçeği değiştirebilir mi.

müslümanlar işi tamamen üçkağıda dökmüşler görüyorum ki,
bilimsel metod nedir bilmedikleri için,
işi demogojiyle idare etmeye çalışıyorlar.

sen evrim teorisi üzerine tartışabilecek koşullara sahip değilsin.
o nedenle muhatap alınmayı bekleme.

hala daha ,
allahının nasıl oluyorda düşünmeyi kalple yapılan bir şey zannediyor oluşuna açıklama getirmeni bekliyorum.

öjeniklerden yola çıkarak adem-havva masalına inanan bir akıl buna nasıl açıklama getirecek doğrusu merak içindeyim.
Tarihsel gerçeklere yüz çevirip bu evrim olamaz diyenleri artık ciddiye almıycam.Siz bana İngilizlerin niçin Dillerini zorla uluslar arası dil yaptığını açıklamadan ben sizle ilgilenmiycem bile Şimdi bakalım demagojiye iyice,Hitler=Koyu bir evrimci,Allah'ı yoksayan ve insanların(tıpkı teorideki gibi) savaşarak evrimleştiğine inanan bir insan,baktığımda tamamiyle doğuruluğu kabul edilmemiş bir takım sıkıntı ve çelişkileri içinde barındıran bunlardanda ötesi teorinin yaratıcısının bile acaba ikileminde kaldığı bir teori insanlara 1.000.000 insanın ölümü olarak mal olmuştur.Evrim'e inanmıyorum tamamen düzmece.

diamat
12-02-2011, 16:16
evren34

hitler defalarca hristiyan olduğunu ve kendisini tanrının görevlendirğini söylemiş bir adamdır.
ancak bunun evrim teorisi ile uzaktan bile alakası yok.
sorun da burda zaten.
siz müslümanlar üçkağıtçısınız.
yalancı ve demogogsunuz.

evrim teorisi türlerin kökenini açıklar.
o açıklamaların yanlışlığını ortaya koyabilirmisin.
hayır.
çapın yetmez.
ya ne yaparsın.
geyik hikayesi anlatıp durursun.

ingilizlerin dillerini uluslararası dil yapmaları ya da yapmamaları başka bir şey,
bilimsel bir teori olan evrim teorisi başka bir şey.

söylesene allahın gerçekten de düşünmenin beyin yerine kalple yapıldığını nerden uydurmuş acaba.
düzmece olan evrim teorisi değil de,
senin kutsal kitabın gibi geliyor bana.

flipper
12-02-2011, 16:23
Siz açıklarsanız şu İngiliz dilinin sırrını, bizde rahat edelim sizde. Komplo teorisi var gibime geliyor.

Evren34
12-02-2011, 16:33
evren34

hitler defalarca hristiyan olduğunu ve kendisini tanrının görevlendirğini söylemiş bir adamdır.
ancak bunun evrim teorisi ile uzaktan bile alakası yok.
sorun da burda zaten.
siz müslümanlar üçkağıtçısınız.
yalancı ve demogogsunuz.

evrim teorisi türlerin kökenini açıklar.
o açıklamaların yanlışlığını ortaya koyabilirmisin.
hayır.
çapın yetmez.
ya ne yaparsın.
geyik hikayesi anlatıp durursun.

ingilizlerin dillerini uluslararası dil yapmaları ya da yapmamaları başka bir şey,
bilimsel bir teori olan evrim teorisi başka bir şey.

söylesene allahın gerçekten de düşünmenin beyin yerine kalple yapıldığını nerden uydurmuş acaba.
düzmece olan evrim teorisi değil de,
senin kutsal kitabın gibi geliyor bana.

Arkadaşım ne bu celal?evrim gerçekten masal açta istersen bir türlerin kökenini Oku! teorinin zorluklarını oku niye üçkağıt yapayım senin Darwin ikilemde kalmış senin darwin tanrının varlığını inkar edicek bir ateist değilim demiş senin darwin teori yanlış olabilirmi acaba demiş bunları Kabul etmiyormusun?Hitler Alman ırkıcı,Evrimci,Tanrı tanımayan birisiydi bunu söylemlerinde ve Kitabı kavgamda göre bilirsin seni okumaya davet ediyorum asıl sen bırak demagojiyi lütfen.Bir Teorinin içindeki 1 tane tezinin doğurulanması birşey ifade etmez sudan oluşma diyorsan Malesefki Darwinden önce Allah vermiş onu Nur 45 Enbiya 30 Dillerini Kabul etirmelerinin yegane sebebi ırkcı ingilizlerin biz üstünleriz bizim dilimiz konuşulur demesi ısrar üzerine koyulmuştur, afradan tavrandan konuşmayın lütfen Kitabında bazı insanların maymunumsu şekile geri dönüp o şekilde kalacakları geçer Bumu bilimsel teori?al sana çökmesi için bir soru peki amerikayı biz 1400lerde bulmuşuz bu kadar medeniyeten uzak olmalarına rağmen yani sözde üst ırklardan uzak olmalarına rağmen nasıl maymun değil insan olarak kalmışlar?senin gibi hakaret etmiyor aksine insanca tartışma platformunda bulunuyorum Müslümanlara üçkağıtcı diyeceğine lütfen biraz açda kitap oku! sağlıcakla kal

Evren34
12-02-2011, 16:39
Siz açıklarsanız şu İngiliz dilinin sırrını, bizde rahat edelim sizde. Komplo teorisi var gibime geliyor.

sevgili kardeşim evrimi sen savunuyorsun! araştır istersen bak bakalım karşına ne çıkıcak selametle kal.

Estiva
12-02-2011, 17:28
Evrim teorisi yanlışlanmış değil, biz bilim adamı değiliz, yanlışlayabilecek donanımımız yok, dolayısıyla bu Einstein edaları ne anlamıyorum. Yıllarca maymundan mı gelmişisiz diyerek dalga geçmekten, araştırmaya vaktiniz mi kaldı da, bugün tartışıyorsunuz.

Ayrıca;
evrim teorisi yanlış = ateizm yanlış
evreni biri yaratmış = Kuran %100 doğru

Bu nasıl bir denklem, ilkokul matematiği herhalde.

Ben sıkıldım yıllarca bakın bu börtü böcek kendiliğinden olamaz, o zaman yaratıcı var. O zaman Kuran da doğru. Yahu yaratıcı olsa bile bu gerçek tek başına Kuran'ın o yaratıcı tarafından gönderildiğini mi kanıtlıyor? Müslümanların buna sarılıp islamı ilerletmeye çalışmasından garip. Yaratıcının varlığı / evrim teorisi bence ayrı başlık altında tartışılmalı. Kuran'ın uydurma olup olmadığı başka başlık altında.

Ayrıca Kuran'ın aynısı derken hangi özelliğinden bahsediyor arkadaş onu anlayıp, ona göre cevap vermek gerekir. Edebi açıdan deniyorsa, dünyaya ne yazarlar geldi, müslüman yazarlar da dahil, edebi anlamda elbette kat kat daha iyileri zaten yazıldı. Bunu tartışmak bile garip olur. Hürmet edilen anlamında deniliyorsa, Kuran'ın içindeki fantastik korkutmalardan tutun, o kitabın ne şekilde (kimlerin kılıçtan geçirilerek) yayıldığını en baştan incelemek gerekir. Birinin kafasına ya da çocuğunun kafasına silah dayarsanız kaşar peynire de hürmet duyabilir.

İran'da gidin de, sıkıysa hürmet etmeyin. Birçok islam ülkesinde Kuran, anayasa / hukuk görevini de üstlenmiştir. Hürmet etmemek söz konusu bile olamaz. Türkiye'de de benzer baskılar hala var, hürmet etmeyenin öldürülmesi çok uzak ihtimal değil. (Bir insanı öldürerek puan/sevap topladığını sanmak ne büyük budalalıktır ) Bunun yanında insanlar alkol kullanan esnaftansa, cuma namazına giden esnaftan alışveriş yapar. Hatta benim alkol kullanıp ama toplumun bu garip huyunu bilip, cuma namazlarına iştirak eden esnaf tanıdıklarım var. Onlar da Kuran'a hürmet ediyor görünüyorlar. Başka yol mu var bu ülkede? Dünyanın en iyi adamı ol, cumaya gitmedikten sonra neye yarar. Bu hürmet meselesini çok geniş kapsamlı ele almak gerekiyor bence. Elbette bunların içinde canı gönülden bağlı olan, hürmet eden de var. Onların kaçta kaçı Kuran okumuş diye araştırırsanız, vahim bir sonuç çıkar ortaya. Türkiye'de evinde Kuran bulunanların sayısı %30'u geçmez. Okuyanların oranı % kaçtır, varın siz hesaplayın. Bu mudur hürmet. Bu oranı ateistler yükseltiyor. Müslümanlardan çok okuyorlar Kuran'ı :)

Ascendent
12-02-2011, 18:18
Şimdi sayın Ascendent !

peki siz Kuranın söyediğinden bihabermisiniz yoksa bir haberiniz var mı ?
Zannıma göre haberiniz yok... bihabersiniz ? haberiniz olmadığı için sizi bilgiler içinde kandırıyorlar

Kuranın verdiği haber göre: Babasız bu alame gelen Hazreti İsandan evvel aynı Onun gibi Onun emsali : yani babasız bu alemde doğan peygamberler gelip geçmiştir. ?

buna ne diyceksiniz ! kuran söylüyor işte : İsadan evvelde isa gibi peygamber vardı

sonra adem baba havva şeytan hikayesi yunan hint mitolojiklerinden olucak tabiki..
islamdan evvel din yok muydu ?
incilden evvel din yok muydu ?
tevrattan evvel din yok muydu ?
saygılar

Birde not:
Sayın Ascendent !
Sen daha doğmamışken hatta yedi ceddin evvelde itibaren bile Dinlerin yeryüzüne egemen olduklarını bilirsiniz
Dinin güçü ?
bugünkü teknolojinden daha üstün olan.. uzaya çıkan firavunlar zamanında bile dinler eğemendi ?
dinsizlik hiç bir vakit ekseriyetin mazhebi olmamıştır ve olamaz
İnsan muhakkak gönlünü bir şey bağlar ve tapar buna din denir ?
İnsanın kendi dinsiz yaşayamaz ? peygamberden haberi olmayan kavim
Kendine Din yapar bu dinlere beşeri dinler denir ? İlahi dinler değil ?
neysee

Bu aleme İsa gibi pek çok babasız peygamberler gelip geçtiği Allah'ın kelamı olan Kuran'da yer alıyorsa o zaman sorulması gereken soru şudur: Bu şahısların sunduğu dinler nerededir? Ha eğer "din sunacak diye bir şart yok, sadece insanları doğru yola getirmek için Allah tarafından gönderildi" derseniz o zaman bu şahısların tek yaptığı insanların kulaklarına birkaç binyıl sonra Kuran'da doğrulanacak olan hikayeler fısıldayıp kaçmak mıdır? diye sorarım size çünkü Kuran'da yer alan hikayelerin kaynağı olan antik toplumlarda Muhammed tarafından sapkınlık olarak tasvif edilen çok tanrılı dinler hüküm sürüyor,zina yapılıyor, putlara tapılıyor ve dini ritüellerde insanlar kurban edilip, kalpleri çıkarılıyor, etleri diğer insanlar tarafından yeniliyor, kanları içiliyordu. Bu antik toplumlar ki o hikayelerin geldiği yerlerdir ve sizin iddianıza göre Allah'ın gönderdiği peygamberler bu toplumlara o hikayeleri/efsaneleri bildirenlerdir. Peki neden bu nice kötülükler,cinayetler, puta tapmalar bu peygamberlerin ziyaret ettiği halde devam etti. Bana Allah'ın peygamberlerinin çok eski zamanlardan beri insanoğlunu ziyaret ettiğini söylüyorsunuz ama Kuran'da yasaklanıp, sonu ölüm olan bu tarz batıl inançlara tapan halklara hak din sunulmadığı veya doğru yola getirilemediği gerçeği çıkıyor karşınıza.

Evren34
12-02-2011, 18:31
Evrim teorisi yanlışlanmış değil, biz bilim adamı değiliz, yanlışlayabilecek donanımımız yok, dolayısıyla bu Einstein edaları ne anlamıyorum. Yıllarca maymundan mı gelmişisiz diyerek dalga geçmekten, araştırmaya vaktiniz mi kaldı da, bugün tartışıyorsunuz.

Ayrıca;
evrim teorisi yanlış = ateizm yanlış
evreni biri yaratmış = Kuran %100 doğru

Bu nasıl bir denklem, ilkokul matematiği herhalde.

Ben sıkıldım yıllarca bakın bu börtü böcek kendiliğinden olamaz, o zaman yaratıcı var. O zaman Kuran da doğru. Yahu yaratıcı olsa bile bu gerçek tek başına Kuran'ın o yaratıcı tarafından gönderildiğini mi kanıtlıyor? Müslümanların buna sarılıp islamı ilerletmeye çalışmasından garip. Yaratıcının varlığı / evrim teorisi bence ayrı başlık altında tartışılmalı. Kuran'ın uydurma olup olmadığı başka başlık altında.

Ayrıca Kuran'ın aynısı derken hangi özelliğinden bahsediyor arkadaş onu anlayıp, ona göre cevap vermek gerekir. Edebi açıdan deniyorsa, dünyaya ne yazarlar geldi, müslüman yazarlar da dahil, edebi anlamda elbette kat kat daha iyileri zaten yazıldı. Bunu tartışmak bile garip olur. Hürmet edilen anlamında deniliyorsa, Kuran'ın içindeki fantastik korkutmalardan tutun, o kitabın ne şekilde (kimlerin kılıçtan geçirilerek) yayıldığını en baştan incelemek gerekir. Birinin kafasına ya da çocuğunun kafasına silah dayarsanız kaşar peynire de hürmet duyabilir.

İran'da gidin de, sıkıysa hürmet etmeyin. Birçok islam ülkesinde Kuran, anayasa / hukuk görevini de üstlenmiştir. Hürmet etmemek söz konusu bile olamaz. Türkiye'de de benzer baskılar hala var, hürmet etmeyenin öldürülmesi çok uzak ihtimal değil. (Bir insanı öldürerek puan/sevap topladığını sanmak ne büyük budalalıktır ) Bunun yanında insanlar alkol kullanan esnaftansa, cuma namazına giden esnaftan alışveriş yapar. Hatta benim alkol kullanıp ama toplumun bu garip huyunu bilip, cuma namazlarına iştirak eden esnaf tanıdıklarım var. Onlar da Kuran'a hürmet ediyor görünüyorlar. Başka yol mu var bu ülkede? Dünyanın en iyi adamı ol, cumaya gitmedikten sonra neye yarar. Bu hürmet meselesini çok geniş kapsamlı ele almak gerekiyor bence. Elbette bunların içinde canı gönülden bağlı olan, hürmet eden de var. Onların kaçta kaçı Kuran okumuş diye araştırırsanız, vahim bir sonuç çıkar ortaya. Türkiye'de evinde Kuran bulunanların sayısı %30'u geçmez. Okuyanların oranı % kaçtır, varın siz hesaplayın. Bu mudur hürmet. Bu oranı ateistler yükseltiyor. Müslümanlardan çok okuyorlar Kuran'ı :)
Makyavelizm evet işte bu başlık çok önemli Türk toplumunun %90'nına yakını bu ideolojinin safında par için herşeyi yapan demek yazının bir bölümünde cumaya giden esnafdan bahsettin bugün Akp yıkılıp Chp başa geçerse halk şakşakcı olduğu için Kral öldü yaşasın yeni kral mantığını benimser.Şimdi böyle düşüncesiz insanların olduğu bi ülkede Dinin nasıl kötü etki olduğunu savunursun?merhameti,yalan söylememyi,fakirlere yardım etmeyi yiğeleyen bir din nasıl kötü olabilir?birde evrimi destekleyen kapitalizim'e bakalım para bulda nerden bulursan bul savaş ne yaparsan yap Fakir olma bumu mantık?ırk'ın üstündür diğer ırklara istediğini yap maymunumsu insanlarmı demek evrensel ve doğru olan?1.000.000 insanın ölmesimi doğru olan?ingilizceyi despotca kabul ettirmekmi doğru olan?evrimi eleştirilemez sanıyorsanız gerçekten iki dakikada çökücek bir tez 16-17 yaşındaki çocugun düşünmesini isteseniz evrim'i çökertir. islam ve diğer dinler için şöyle kötü böyle kötü diyenler söz sırası evrim'e gelince neden teorinin zorluklarını okumazlar bu teorideki anlamsız çelişkileri bilmez için enstien olmaya gerek yok,Acaba çıkmazında bir kişi,Hem tesadüf hem Tanrı diyen birimi oluşumlar hakkında bilgi vericek? Peki o zaman Bitkilerde canlıdır Onların Evrim'ini anlatın bana?Evren'i Evrim teorisine göre anlatın bana?

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 18:50
sayın Ascendent!
senin ne dediğini anlamadım ne anlatmak istediğini de çözemem şimdi !
ayrı bir telden akordu bozuk bir şey çalıyorsun gibi ? hatalarını düzeltemem

Ben sana şunları yazıyım sen oku ! senin adına ÇOOOK şeyler açıklığa kavuşucak

Şimdi İsanın dini seneler sonra yunalarının dini Zeusla çarpıştı
yani medeniyet-i Aryaniler.. İbrani havarilerinin getirdiği şeylerden mahrum idiler
Bu iki fikrin çatışması bir izdivaca gerektiriçi bir sebeb oldu ve Hıristiyanlık doğdu

Dikket et !
Bu yeni doğan çocuk (hıristyanlık) her istivaçta olduğu gibi Baba ve anasından müşterek vazfılara sahipti. İbrainiler aryanilere küçük vazıflarala bir cemiyeti idare edecek bir kaç ali ahlak desturları ve vahdaniyeti ilahiyi götürmüşlerdi..
Aryaniler ise bu desturları kendi içtimaiyatlarına ilave ettikleri gibi İlahların çokluğu fikirlerinide ilave ettiler: Cenabı Allah birken hıristyanlık da -kelime oyununu kaldırısak-üç oldu..

Hindin tiromuti'sini Eski mısırın teslisini andıran bu İlahi sistem bir kere kabul edildi
İkinci derecede İlahlar yerine Bir yığın şehidler ve azizler substitution olunarak
yine eski dine regress edildi

İyi dinliyorsun değil mi ?

Kadim Jopitorya Zeos'un İsmi de değişitirldi "Baba" ünvanı ile yine makamı uluhiyete ibka edildi
Jonon, Azra İsmini
Poromete, Mesih namını alarak Manzume-i dinin esası kuruldu !
yani Ascendet ! Gördün mü ?!!!! Din-i isa ne hale geldi !

Hazreti insanın peygamberliği ya zaruri ya ıztırari 3 sene sürdü onun için böyle oldu

Ekmek isanın cesedi
şarapta Kanı imiş
ne tüyler ürpertiçi bir fikir ! insanı düşmanı hakkında bile kullanırken iğrenir !!
elime geçse etini yer kanını içerim gibi !

sayın Ascendent!
anlaşıldımı sizin adınıza bazı şeyler ! Pek uzağa eski zamanlara gitmeye gerek yok bazı şeyler için

vartor
12-02-2011, 19:27
sayın Ascendent!

Reno denilen uye, terbiyeni takinmanin zamani geldi de gecti. Kisilestirmeden, ona buna kuduz gibi bagira cagira saldirmadan yazacaksan yaz fikirlerini, aksi takdirde yazabilecegin sitelere git. yeter artik, haddini ashtin.

Ascendent
12-02-2011, 19:56
sayın Ascendent!

Bence anlamamazlıktan geliyorsun. Anlaşılmayan birşey varsa o da senin kullandığın yarı Arapça yarı Türkçe dil. Bundan sonra senin zeka yaşına hitap eden tek yüklemli cümleler kurmaya özen göstereceğim.

Şimdi İsanın dini seneler sonra yunalarının dini Zeusla çarpıştı

Yunanlıların dini Zeus falan değildir. Önce eleştirdiğin şeyi öğrenme zahmetine katlan istersen dostum. Zeus sadece çok tanrılı yunan dini modelindeki bir tanrıdır ve ondan daha büyükleri de vardır. Evreni yaratan o değildir ve kendiliğinden olduğunu iddia etmez.

yani medeniyet-i Aryaniler.. İbrani havarilerinin getirdiği şeylerden mahrum idiler
Bu iki fikrin çatışması bir izdivaca gerektiriçi bir sebeb oldu ve Hıristiyanlık doğdu

İsa'nın dini dediğin Hristiyanlığın Yunan Politeizmi ile çarpışması ise tam bir saçmalık. İkisinin ne kadar farklı dönemlerde olduğunu bile bilmiyorsun. Tek tanrılı Hıristiyanlığın çarpıştığı tek şey o zamanlarda Avrupa'da hüküm süren Pagan dinidir yani o zamandaki Roma İmparatorluğu'nun dini. Hristiyanlıkla Yunan dini çarpıştı demek Mustafa Kemal'le Moğol Hükümdarı Cengiz Han askerlik arkadaşı demek gibi birşey.

Dikket et !
Bu yeni doğan çocuk (hıristyanlık) her istivaçta olduğu gibi Baba ve anasından müşterek vazfılara sahipti. İbrainiler aryanilere küçük vazıflarala bir cemiyeti idare edecek bir kaç ali ahlak desturları ve vahdaniyeti ilahiyi götürmüşlerdi..
Aryaniler ise bu desturları kendi içtimaiyatlarına ilave ettikleri gibi İlahların çokluğu fikirlerinide ilave ettiler: Cenabı Allah birken hıristyanlık da -kelime oyununu kaldırısak-üç oldu..

Hindin tiromuti'sini Eski mısırın teslisini andıran bu İlahi sistem bir kere kabul edildi
İkinci derecede İlahlar yerine Bir yığın şehidler ve azizler substitution olunarak
yine eski dine regress edildi

İyi dinliyorsun değil mi ?

Kadim Jopitorya Zeos'un İsmi de değişitirldi "Baba" ünvanı ile yine makamı uluhiyete ibka edildi
Jonon, Azra İsmini
Poromete, Mesih namını alarak Manzume-i dinin esası kuruldu !
yani Ascendet ! Gördün mü ?!!!! Din-i isa ne hale geldi !

Hazreti insanın peygamberliği ya zaruri ya ıztırari 3 sene sürdü onun için böyle oldu

Ekmek isanın cesedi
şarapta Kanı imiş
ne tüyler ürpertiçi bir fikir ! insanı düşmanı hakkında bile kullanırken iğrenir !!
elime geçse etini yer kanını içerim gibi !

sayın Ascendent!
anlaşıldımı sizin adınıza bazı şeyler ! Pek uzağa eski zamanlara gitmeye gerek yok bazı şeyler için

Bana bilmediğim birşey söylemiyorsun ki. Hıristiyanlığın kendinden önceki çok tanrılı dinlerden pek çok sembolü alıp Hıristiyanlarştırıp kullandığı bilinen bir gerçek. Hıristiyanlığa çamur atmak müslümanlığı meşru kılmıyor malesef.

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 20:00
Vartor: Konuşuyor..
Renaultferrari : susuyor..
Asenar: Konuşuyor.. (http://65.18.198.4/forumlar/showpost.php?p=363629&postcount=722)
Renaultferrari: susuyor..

vartor
12-02-2011, 20:03
Kimseye asagilayici soz solemeden yazmak yerine, susmayi tercih etmen senin kararin.

_melek_
12-02-2011, 20:10
Bence aglayin, eger ucu de aynisi ise bu patirtiya gerek ne? hepiniz yahudisiniz demek ki. Kapasitesi yetmiyormus allahinizin ki bir kerede becerebilsin, uc defa denemis.
Ya da gulun aglanacak halinize! Bu sacmaliklari sanki bir marifetmis, buyuk birsey kesfetmis gibi de yazmazlar mi....

İslamiyet dinler zincirini noktalayan en son,en mükemmel ebedi bir dindir.Zaten İslam hak din olarak bütün semavi dinlerdeki esasları almış ve en doğru şekilde muhafaza ederek yaşatmıştır.Çünkü herşeyin sonu kendisinden öncekilere nisbetle daha olgunlaşmıştır.Önceki dinler ortookul ve liseye öğrenci hazırlayan bir ilkokul gibiyse,İslam dini daha evvelki hak dinlerde yavaş yavaş hazırlanmış talebenin tahsilini tamamlayan bir üniversite mahiyetindedir.İslamdan önceki semavi dinlerden Yahudilik ve Hristiyanlık sadece israiloğullarına gönderilmişti.İslamsa dünyaya seslenen bir dindir.

Müslümanlara karşı bu aşağılayıcı tavır,kin,düşmanlık neden.Bize dersiniz kendilerinden olmayanı kabul etmiyor.Gördüğü yerde öldürüyorlar diye.Şu sitedeki müslümanların ve ateistlerin iletileri arasındaki fark kimin kime düşmanlık beslediğini açıkça ortaya çıkartıyor.Birilerini bilgisizlikle suçlarken hiç dönüp kendinize baktınız mı?Nedir bu hiddet?İslamın gücü mü sizi sinirlendiren.Aşağılık kompleksi olan aşağılamayı tecih eder.Sizleri bir müslüman olarak değilde bir insan olarak biraz daha sakin olmaya davet ediyorum.Tabi karşınızdakini insan olarak görüyorsanız.................

Ascendent
12-02-2011, 20:17
Yahudilik ve Hristiyanlık sadece israiloğullarına gönderilmişti.İslamsa dünyaya seslenen bir dindir.Uzunca bir süre Dünya'nın dört bir yanına ulaşamadığı gerçeğini saymazsan evet Dünya'ya seslenen bir dindir.

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 20:18
Dini-i İsa yabancı bir zemine intikal etmişti. daha ilk adımda deha-i sami ve dehai arayaniler ile uğraşacaktı bu çarpışmadan üç netice çıkabilirdi ?
üçünsü oldu hıristiyanlık doğdu

Roma medeniyeti ile Yunan medeniyetin farkları Hıristiyalık namı altında gizlendikten sonra bile yine aşikar olarak görünüyordu?
Yunanlılık Romalığa Manen galip geldikten sonra Doğru roma imparatorluğu'nun yeni dini eskisi gibi baziçe oyun olmuş ve hükümü kalmamıştı.
dehai İbrani ile deha-i araynilnın içtimaından hasıl olan cılız ve melez Çocuk mevcudiyet hıristiyanlık Yunan ve roma medeniyetin amiyene ve şairane bazu husularını aldıktan sonra eski medeniyetler hükümi idam verilmişti
yani Sokratlar pisagoslar demokritler eflatunlar asristolar. yetiştirmiş olan Yunanlılar
Şimdi ebleh ve şaşkın ruhaniler.. Senk'ler Avrelyoslar Çiçeronlar yetiştirmiş olan Romalılar da artık meczub ve Boş rahipler yatiştiriyordu.
beşeriyeti olduğu yerden saymaktan veya geriye doğru irtica'dan kurtaracak ve Beşeriyeti Yeni bir kudret-i İnkişaf u Teali verecek bir fikir ortada kalmamıştı ki

neyse yetişti Hazreti Muhamemd aleyhisselatu vesselam efendimiz ?
onun için İslam dini bu noktai nazarla... bütün medeniyetlerin tabi olduğu bir dindir

_melek_
12-02-2011, 20:30
Uzunca bir süre Dünya'nın dört bir yanına ulaşamadığı gerçeğini saymazsan evet Dünya'ya seslenen bir dindir.

Hedefe ulaşmak için yol katetmen gerekiyo.Emeksiz ulaştığın hiçbirşey kalıcı ve değerli olmaz zaten.Peygamberimizin ve ashabının dini bugünlere kadar bizlere kadar ulaşmasınandaki zorlukları okudukça imanım bir kat daha artıyor.Ama emeksiz olmuyor,kurbansız olmuyor,zindansız olmuyor,yarasız,çilesiz olmuyor.Onlarda öyle bir iman azmi sabrı vardı ki dağları oyup zindan ettilersede Allah nurunu söndüremediler söndüremezler.........

Ascendent
12-02-2011, 20:42
Aynen öyle, tarih tekerrürden ibarettir RENAULTFERRARİ. Eğer gençsen dünya çapında ateist nüfusun artışını ve çok kıymet verdiğin dininin avuçlarının arasından akıp tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığna tanık olacaksın. 21. yüzyılda Dünya çapında en hızlı yandaş toplayan fikirler Ateizm ve Agnostizmdir. Bugün savundukların birkaç yüzyıl sonra geçmişe baktığımızda gülüp geçtiğimiz şeyler olacak. Tıpkı bugün Hermes'in şapkasında ve sandaletlerindeki kanatlarla uçup kayalığı tırmanan Hektor'a yol göstermesi ve Prometeus'un ateşi tanrılardan çalıp insanlara hediye etmesine güldüğümüz gibi.

Bugün dünya çapında uygulanan anketlerde dini eğilimlerde yaşanan en büyük değişiklik ateizm'in yükselişidir. Japonya, Avrupa, Avustralya ve ABD bu oranlarda başı çekmektedir. Bundan 10 yıl önce bu oranlar çok daha düşüktü, 100 yıl önce yok denecek kadar azdı ve bundan 100 yıl sonra ezici üstünlüğe erişecektir. Bunlar istatistiki bilgilerdir ve kaynakları vardır.

#1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism)
#2 (http://abcnews.go.com/GMA/story?id=3671172&page=1)

Ascendent
12-02-2011, 20:45
Hedefe ulaşmak için yol katetmen gerekiyo.Emeksiz ulaştığın hiçbirşey kalıcı ve değerli olmaz zaten.Peygamberimizin ve ashabının dini bugünlere kadar bizlere kadar ulaşmasınandaki zorlukları okudukça imanım bir kat daha artıyor.Ama emeksiz olmuyor,kurbansız olmuyor,zindansız olmuyor,yarasız,çilesiz olmuyor.Onlarda öyle bir iman azmi sabrı vardı ki dağları oyup zindan ettilersede Allah nurunu söndüremediler söndüremezler.........

Peygamberler ve ashafları emek sarfederken müslümanlığı sunmakta 1000 yıl kadar geç kaldıkları insanların akıbeti ne olacak? Puta taptıkları için cehenneme mi gidecekler?

Estiva
12-02-2011, 20:47
İslam bu kadar yüceydi de neden Allah'ın aklına ilk onu göndermek gelmedi acaba? İlk dinler, kitaplar ısınma turları mıydı? İlk insan Muhammed, ilk kitap Kuran, ilk din islam olsaydı? Taş devrindeki adamlarla, 2011 yılındaki adam aynı kitapla sınav edilseydi?

Madem Allah Kuran'ı koruyor, diğer kitapları niye korumadı da tahrif edilmesine izin verdi? Gerçi ilkinde Kabeyi kuşlarla koruyup, sonraki saldırılarda korumayı unutan, hatta sel sularıyla yanlışlıkla yıkan da o değil miydi?

Peygamberi rahatsız etmeyin, o size söyleyemiyor ama ben söylerim gibi garip garip olaylar üstüne vahiy göndermek yerine, gerçekten tüm zamanları kapsayacak (birçok kişi zaten kapsıyor diyecek burada) bir kitabı bir anda indirseydi, daha mantıklı olmaz mıydı? Çünkü şu haliyle günümüze uyan ayetler olsa da, uymayan da tonla şey var. Bu devirde, sırtın anamın sırtına benziyor diyerek kimse karısını boşamıyor? Böylece bu konu ile ilgili gelmiş ayete 2011 yılındaki adamın ihtiyacı mı var? 2011 yılında peygamber mi var da, peygamberin kimlerle evlenebileceği bizi ilgilendirsin? Örnekler rahatça çoğaltılabilir. Dediğim gibi bir kitap gelseydi, bugün Röno arkadaşın iddiasını daha fazla ciddiye alabilirdik.

Sorular uzayıp gidecek ama bence yazmadan önce, birkaç ayınızı ayırıp önce bu forumu okuyun derim. Ben yakın zamanda üye oldum ama 1 yıl boyunca tonla yazı okudum. Daha faydalı oluyor, tavsiye ederim. Cevaplanmayı bekleyen binlerce soru var. Ha, yeterince donanımınız varsa yazın. Birşeyler yazayım derken, kendi kendine yumruk atan çok adam gördüm. 2 insanı doğru yola sevkedip puan kazanayım derken, 3-5 kişi sizin yüzünüzden dinden çıkmasın! Cehennemlik olursunuz, demedi demeyin.

_melek_
12-02-2011, 20:55
Peygamberler ve ashafları emek sarfederken müslümanlığı sunmakta 1000 yıl kadar geç kaldıkları insanların akıbeti ne olacak? Puta taptıkları için cehenneme mi gidecekler?

Allahın indirdiği ilhi dinlerden hiçbirinde puta tapmak yoktur sevgili Ascendent,o zamanın hak dini neyse onunla yargılanacaklar.

Termo
12-02-2011, 21:03
Geçenlerde ilkel bir kabile bulundu amazonlarda. Hem de dış dünyadan tamamen izole halde.Sorgulamaları nasıl olur bunların acaba?

Ascendent
12-02-2011, 21:04
Allahın indirdiği ilhi dinlerden hiçbirinde puta tapmak yoktur sevgili Ascendent,o zamanın hak dini neyse onunla yargılanacaklar.

Peki ya Kızılderililer? Elbette hak olduğunu savunmuyorsun onların dinlerinin değil mi? Dinlerinin temelini totemler, insanların vahşice kurban edildiği ritüeller oluştuyordu. Bunlar İslam Arabiastan'da ortaya çıktığında hala aynı dinlerinin mensuplarıydı cehenneme mi gidecekler? Suçları neydi? Muhammed'in gecikmesinin bedelini niye ödüyorlar? Eğer Allah yüceliğini kullanıp İslamı dünyanın dört bir yanına aynı anda yaysaydı da boşu boşuna bu insanlar cehenneme gitmeselerdi?

Estiva
12-02-2011, 21:05

Sevgili _melek_, islamın onca çabayla geldiği noktayı görünce, benim de tersine imanım azalıyor.

Küçük bir hikaye anlatasım geldi size.

Askerdeyken, Siirtli bir arkadaş anlatmıştı. Kendisi askerden önce iş bulamadığı zamanlarda çobanlık yapıyormuş. Köylerinde gencecik bir kız varmış. Kız cinlere bulaştığından herkes taşlarmış kızı. Kimse konuşmazmış. Birgün bizimki köyden uzakta koyunlarını otlatırken kız bunun yanına gelmiş. Belli ki cinlere bulaştı diye herkes dışlıyor ve konuşacak birine ihtiyacı var. Ama bizimki de o zır cahillerden. Önce taş atmış, sonra dövmeye kalkmış, kız korkup uzaklaşmış oradan. Cin olayının gerçek olduğuna delirip inansak bile cinlerin bulaşıcı olabileceğine inanan bu arkadaşa ne diyeceğimi şaşırmıştım.

Bu gerçek hikayeyi arkadaş bana anlatınca, bir an islamın insanlığın altına konulmuş bir dinamit olduğu çaktı beynimde. Cin peri hikayelerini Kuran getirmemişmiydi? Cin, peri, kurtadam, karabasan vs. her ülkede çıkar ortaya. Ancak kutsal kitap gibi birşeyle desteklenmedikleri için, islam dışındaki ülkelerde o kadar ciddiye alınmaz. Çocuklar belli yaşa gelince, sallamazlar kurtadamı filan. Ama bizde 70 yaşına gelse de hala korkar cinden periden, azrailden, şeytandan. Çünkü deli gibi inandığı Kuran bunların varlığını desteklemektedir, hatta o sokmuştur hayatımıza. Hayatında 3-5 şizofren dışında kimse cin görmemiştir ama müslümanların neredeyse tamamı cinden periden korkar. Neyse yukarıda anlattığım kız da belli ki şizofren. Tedavi ettirilmek yerine cinlere bulaştığı iddia edilip taşlanıyor. Zaten hasta olan kız, bir de toplumdan dışlanarak, hayatı zehir ediliyor. Bunun tek sorumlusu cehalet ve o cehaleti destekleyen, belki de yaratan islamdır!

Azrail hikayeleri anlatarak, insanları neden geldikleri belli olmayan yaşamdan soğutan da aynı kaynak değil mi? İnsanları kontrol altına almanın bu kadar ucuz yolu. Lanet olsun be, 3-5 kuruş fazla yiyecem diye, insanları bu kadar hayattan soğutmaya ne gerek vardı be. Gerçek amaçlarını söyleselerdi biz vazgeçerdik 3-5 kuruşumuzdan. Köşkler de, yatlar da, mevki makam da onların olsun. Biz hayattan zevk alacak bir yol bulurduk. Bu hikayelerle bizleri hayattan soğutmamış olsaydılar yeter ki.

Ateşe, ineğe, puta, görünmeyen şeylere inanarak yanılan, 3 kuruşluk hayatı birilerinin çıkarları için zehir edilen ve bu haliyle ölüp gidenlerden olmamanız dileğiyle...

Firestorm
12-02-2011, 21:11
Peki ya Kızılderililer? Elbette hak olduğunu savunmuyorsun onların dinlerinin değil mi? Dinlerinin temelini totemler, insanların vahşice kurban edildiği ritüeller oluştuyordu. Bunlar İslam Arabiastan'da ortaya çıktığında hala aynı dinlerinin mensuplarıydı cehenneme mi gidecekler? Suçları neydi? Muhammed'in gecikmesinin bedelini niye ödüyorlar? Eğer Allah yüceliğini kullanıp İslamı dünyanın dört bir yanına aynı anda yaysaydı da boşu boşuna bu insanlar cehenneme gitmeselerdi?

Bu peygamberler geldigi yerlerin uzagındaki dinlerin geldiginden haberi olmayan kişiler ne yapıcak sen peygamber zamanında yaşadın bide diyip cehennemin en dibine atıcaklar herhalde :heh:

Evren34
12-02-2011, 21:13
İslam bu kadar yüceydi de neden Allah'ın aklına ilk onu göndermek gelmedi acaba? İlk dinler, kitaplar ısınma turları mıydı? İlk insan Muhammed, ilk kitap Kuran, ilk din islam olsaydı? Taş devrindeki adamlarla, 2011 yılındaki adam aynı kitapla sınav edilseydi?

Madem Allah Kuran'ı koruyor, diğer kitapları niye korumadı da tahrif edilmesine izin verdi? Gerçi ilkinde Kabeyi kuşlarla koruyup, sonraki saldırılarda korumayı unutan, hatta sel sularıyla yanlışlıkla yıkan da o değil miydi?

Peygamberi rahatsız etmeyin, o size söyleyemiyor ama ben söylerim gibi garip garip olaylar üstüne vahiy göndermek yerine, gerçekten tüm zamanları kapsayacak (birçok kişi zaten kapsıyor diyecek burada) bir kitabı bir anda indirseydi, daha mantıklı olmaz mıydı? Çünkü şu haliyle günümüze uyan ayetler olsa da, uymayan da tonla şey var. Bu devirde, sırtın anamın sırtına benziyor diyerek kimse karısını boşamıyor? Böylece bu konu ile ilgili gelmiş ayete 2011 yılındaki adamın ihtiyacı mı var? 2011 yılında peygamber mi var da, peygamberin kimlerle evlenebileceği bizi ilgilendirsin? Örnekler rahatça çoğaltılabilir. Dediğim gibi bir kitap gelseydi, bugün Röno arkadaşın iddiasını daha fazla ciddiye alabilirdik.

Sorular uzayıp gidecek ama bence yazmadan önce, birkaç ayınızı ayırıp önce bu forumu okuyun derim. Ben yakın zamanda üye oldum ama 1 yıl boyunca tonla yazı okudum. Daha faydalı oluyor, tavsiye ederim. Cevaplanmayı bekleyen binlerce soru var. Ha, yeterince donanımınız varsa yazın. Birşeyler yazayım derken, kendi kendine yumruk atan çok adam gördüm. 2 insanı doğru yola sevkedip puan kazanayım derken, 3-5 kişi sizin yüzünüzden dinden çıkmasın! Cehennemlik olursunuz, demedi demeyin.

şöyle söylüyeyim eğer ilk anda alın size kitap bunlara uyun deseydi Allah Melekden bir farkımız kalmazdı!bu önemli noktada durcak olursak bize belirli kötülükler göstermekde ve bu kötülükler sonrasında nasıl olcakları hakkında bir bilgi sunmak gayet mantıklı ,Sorular dediğinizden kasıt nedir?bende size evrim teorisi hakkında bir yığın soru sorabilirim Cevabını verirken kem küm yapabileceğiniz,dediğim gibi başlangıçda al kitap sana bunlara uyulacaklar diye söleseydi Direkt melek sınıfına girerdik.Buyrun demagoji yapmadan sorularınızı sorun bende size sorularmı ileticem.Sağlıcakla kalın.

Evren34
12-02-2011, 21:19

İşte evrimci arkadaşlara ilk sorum buyrun cevaplayın evrim teorisinin temel direklerinden olan türlerin kökeninde üstün ırkların sürekli gelişeceği aşağı ırık olanların ise maymunumsu insan olacaklarını anlatmaya çalışır Kızılderililer üstün ırklardan bu kadar uzak olmalarına rağmen nasıl insanımsı maymunlar olarak değilde insan olarak çıktı karşımıza?

Estiva
12-02-2011, 21:21
Evrime takmışsınız hocam. Evrim teorisi bilimsel veriler ışığında samimi birşekilde birşeyler yapmaya çalışıyor, yanlışlanadabilir, o zaman başka teoriler ortaya atılır. Amaç gerçeğe ulaşabilmektir. Ama bunlar sizin hiç umrunuzda değil. Belge, kaset de getirseler, siz hiçbir zaman ilerlemeyecek olan Kuran'daki verilere inanacaksınız. Neyse evrim meselesini daha donanımlı arkadaşlarla tartışırsınız, ben geçiyorum. Sadece evrim teorisinin yanlışlanması, Kuran'ın doğru olduğunu kanıtlamaya yetmez, bunu bilin ve bütün enerjinizi buna kanalize etmeyin, derim. Forumda cevaplanmayı bekleyen binlerce soru var. Vaktiniz oldukça ilgili konulara girer cevaplarsınız, takdir okuyanlarındır.

Alıntı yaparak tekrar gösterdiğiniz sorularıma verdiğiniz cevap, beni tatminden çok uzaktır. Başka cevabı olan varsa, yazarsa sevinirim.

1. Madem Allah Kuran'ı koruyor, diğer kitapları niye korumadı da tahrif edilmesine izin verdi? Gerçi ilkinde Kabeyi kuşlarla koruyup, sonraki saldırılarda korumayı unutan, hatta sel sularıyla yanlışlıkla yıkan da o değil miydi?

2. İslam bu kadar yüceydi de neden Allah'ın aklına ilk onu göndermek gelmedi acaba? İlk dinler, kitaplar ısınma turları mıydı? İlk insan Muhammed, ilk kitap Kuran, ilk din islam olsaydı? Taş devrindeki adamlarla, 2011 yılındaki adam aynı kitapla sınav edilseydi? Öyle ya da böyle bir kitap gelerek başladı, defter kitap furyası. Onların ilki Kuran olsaydı en azından?

3. Peygamberi rahatsız etmeyin, o size söyleyemiyor ama ben söylerim gibi garip garip olaylar üstüne vahiy göndermek yerine, gerçekten tüm zamanları kapsayacak (birçok kişi zaten kapsıyor diyecek burada) bir kitabı bir anda indirseydi, daha mantıklı olmaz mıydı? Çünkü şu haliyle günümüze uyan ayetler olsa da, uymayan da tonla şey var. Bu devirde, sırtın anamın sırtına benziyor diyerek kimse karısını boşamıyor? Böylece bu konu ile ilgili gelmiş ayete 2011 yılındaki adamın ihtiyacı mı var? 2011 yılında peygamber mi var da, peygamberin kimlerle evlenebileceği bizi ilgilendirsin? Ayetlerin daha evrensel olması gerekmez mi?

Ascendent
12-02-2011, 21:42
İşte evrimci arkadaşlara ilk sorum buyrun cevaplayın evrim teorisinin temel direklerinden olan türlerin kökeninde üstün ırkların sürekli gelişeceği aşağı ırık olanların ise maymunumsu insan olacaklarını anlatmaya çalışır Kızılderililer üstün ırklardan bu kadar uzak olmalarına rağmen nasıl insanımsı maymunlar olarak değilde insan olarak çıktı karşımıza?

1) Bu sorumu cevaplamıyor. Dikkati evrime odaklamaya çalışıyorsun. Bunu farketmediğimi sanma.

2)Kızılderililer aslen doğu asya kabileleridir ve buz tutan Bering boğazı'nda oluşan geçitle Amerika Kıtasına ayak basmışlardır.

Aradaki zaman farkını bilmiyorsun. O zamanki Kızılderililerle bugünkü insan arasında hiç fark yoktu ki? Topu topu birkaç bin yıl önce oraya yerleşti o insanlar. Bu da insanların evriminde önemsiz bir süre. O insanlar Amerika'ya göç etmeden çok uzun süre önce,Asya'da yaşarlarken bile modern insanlardı. Hatta farklılıkları görebilmen için 100.000 yıl öncesine kadar gitmen gerekir.

Evren34
12-02-2011, 21:43
İlk olarak sevgili kardeşim senin bir ateist olduğunu ve evrimi savunduğunu düşündüm kusura kalmaki enerjimi her yöne harcıyan bir müslümanım ben neyse önemli değil

1.sorun için cevap gerçekten anlaşılır derce basit ; Yaratıcı bize bir takım kötükleri göstermek zorunluğu içinde,Ezber sistemini pek bilmiyorum türkiyede lakin kötü olduğu söylenir görerek eğitim ise oldukça başarılıdır. İnsani özelliklerden bahsedersin belki tanrı insanmıki diye ,Bir anda şunları şunları kafana yükledim bunları biliyorsun mantığı Sadece hayvanlara mahsusdur.sağlıcakla kal

Evren34
12-02-2011, 21:47
1) Bu sorumu cevaplamıyor. Dikkati evrime odaklamaya çalışıyorsun. Bunu farketmediğimi sanma.

2)Kızılderililer aslen doğu asya kabileleridir ve buz tutan Bering boğazı'nda oluşan geçitle Amerika Kıtasına ayak basmışlardır.

Aradaki zaman farkını bilmiyorsun. O zamanki Kızılderililerle bugünkü insan arasında hiç fark yoktu ki? Topu topu birkaç bin yıl önce oraya yerleşti o insanlar. Bu da insanların evriminde önemsiz bir süre. O insanlar Amerika'ya göç etmeden çok uzun süre önce,Asya'da yaşarlarken bile modern insanlardı. Hatta farklılıkları görebilmen için 100.000 yıl öncesine kadar gitmen gerekir.

Pardon sorunmu var?Siz nasıl kur'ana odaklıyorsanız bende evrimdeki saçmalıkları sunuyorum.genede sürçü lisan ettiysem affola

Ascendent
12-02-2011, 21:49
Daha iyi örnek vermek gerekirse. Bir piyano düşün. Kızılderililerin Asya'ya göçü, Mısır'lıların piramitleri inşası, Büyük İskender'in Asya'yı fethi, Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlığın ortaya çıkması... Tüm bunlar en son tuşa denk gelir.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOrGe_nGXVsGMN8lgWQAN-PFW4xMmkiW3aDQAfD36-4Ct_j_oO

Ascendent
12-02-2011, 21:57
İlk olarak sevgili kardeşim senin bir ateist olduğunu ve evrimi savunduğunu düşündüm kusura kalmaki enerjimi her yöne harcıyan bir müslümanım ben neyse önemli değil

1.sorun için cevap gerçekten anlaşılır derce basit ; Yaratıcı bize bir takım kötükleri göstermek zorunluğu içinde,Ezber sistemini pek bilmiyorum türkiyede lakin kötü olduğu söylenir görerek eğitim ise oldukça başarılıdır. İnsani özelliklerden bahsedersin belki tanrı insanmıki diye ,Bir anda şunları şunları kafana yükledim bunları biliyorsun mantığı Sadece hayvanlara mahsusdur.sağlıcakla kal

Yahu kime gösteriyorsun bu kötülüğü? Dış dünyadan izole olmuş bir toplumdan bashediyorum burda ben. Binlerce yıl tek başına yaşamış kızılderililerden ve bunlara hiçbir hak din ulaşmamasından bahsediyorum. Yaratıcı bu Kızılderililere yaptığı kötülüğü kimseye göstermiyor ki, görecek adam yok çünkü izole yaşıyorlar ve alternatif olarak hak din de sunulmuyor. adamlar kim vurduya gider gibi putlara tapıp, cehenneme gidiyorlar ve onları takmayan bir tanrı var. resmen i*nelik bu yani.

Hangi akıl ihsan sahibi buradan şunu çıkarmaz: "Tanrı'nın buraya ulaşmaya gücü yetmediğini, dolayısıyla mükemmel bir tanrı olmadığı, Kuran'da tanrının mükemmel olduğunu yazdığına göre Kuran'ın yanlış olduğu"

Evren34
12-02-2011, 21:58
Daha iyi örnek vermek gerekirse. Bir piyano düşün. Kızılderililerin Asya'ya göçü, Mısır'lıların piramitleri inşası, Büyük İskender'in Asya'yı fethi, Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlığın ortaya çıkması... Tüm bunlar en son tuşa denk gelir.

bilinen yaşı 4,5 milyar yıl olan dünyamızda insanın tarihi çok değildir.+ bilgi olarka sunayım

Evren34
12-02-2011, 21:59
Yahu kime gösteriyorsun bu kötülüğü? Dış dünyadan izole olmuş bir toplumdan bashediyorum burda ben. Binlerce yıl tek başına yaşamış kızılderililerden ve bunlara hiçbir hak din ulaşmamasından bahsediyorum. Yaratıcı bu Kızılderililere yaptığı kötülüğü kimseye göstermiyor ki, görecek adam yok çünkü izole yaşıyorlar ve alternatif olarak hak din de sunulmuyor. adamlar kim vurduya gider gibi putlara tapıp, cehenneme gidiyorlar ve onları takmayan bir tanrı var. resmen i*nelik bu yani.

Hangi akıl ihsan sahibi buradan şunu çıkarmaz: "Tanrı'nın buraya ulaşmaya gücü yetmediğini, dolayısıyla mükemmel bir tanrı olmadığı, Kuran'da tanrının mükemmel olduğunu yazdığına göre Kuran'ın yanlış olduğu"
Yanlış anladınız Bu Cevap Web arkadaş içindir.

Evren34
12-02-2011, 22:01

124.000 Peygamber'i unutmuşsunuz sanırım.Her topluluğa bir haberci gönderilmiştir.

RENAULTFERRARİ
12-02-2011, 22:05
Aynen öyle, tarih tekerrürden ibarettir RENAULTFERRARİ. Eğer gençsen dünya çapında ateist nüfusun artışını ve çok kıymet verdiğin dininin avuçlarının arasından akıp tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığna tanık olacaksın. 21. yüzyılda Dünya çapında en hızlı yandaş toplayan fikirler Ateizm ve Agnostizmdir. Bugün savundukların birkaç yüzyıl sonra geçmişe baktığımızda gülüp geçtiğimiz şeyler olacak. Tıpkı bugün Hermes'in şapkasında ve sandaletlerindeki kanatlarla uçup kayalığı tırmanan Hektor'a yol göstermesi ve Prometeus'un ateşi tanrılardan çalıp insanlara hediye etmesine güldüğümüz gibi.

Bugün dünya çapında uygulanan anketlerde dini eğilimlerde yaşanan en büyük değişiklik ateizm'in yükselişidir. Japonya, Avrupa, Avustralya ve ABD bu oranlarda başı çekmektedir. Bundan 10 yıl önce bu oranlar çok daha düşüktü, 100 yıl önce yok denecek kadar azdı ve bundan 100 yıl sonra ezici üstünlüğe erişecektir. Bunlar istatistiki bilgilerdir ve kaynakları vardır.

#1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism)
#2 (http://abcnews.go.com/GMA/story?id=3671172&page=1)

Sayın Ascendent !
Son size yazdığımla bu yazdıklarınız arasında bir alaka kuramadım ve anlamadım
Anladığım bir şeyi size yazayım :
En doğru haber veren peygamber efendimizin haberleri arasında :
hadis şerif : bir gün gelecek onların fikirleri ileri gidecek dünya dinsizlikle dolacaktır haberinide vermiştir..
Ascendent ! kardeşim
ne olur keşke ahh !
bare hiç olmazsa en doğru haber veren o muhbri sadıkın bu haberini bir müjde olarak görde sevin hiç olmazsa bu habere iman et ! :)

diamat
12-02-2011, 22:13
evren34

yahu nasıl da utanmadan demogoji ve iftiralarına devam edebiliyorsun şaşıyorum size.

evrim teorisi ırkların üstünlüğüne ilişkin bir şey söylemez.

evrim teorisi bilimsel bir TEORİDİR.
türlerin kökenini açıklar.

birileri kendi ırkçılığına bu teoriden destek arayabilir.
ancak ırkçılık bilimsel bir teori falan değildir.
önce burayı anlaman lazım.

sen bilinçli ve ısrarlı bir şekilde,
teori ile bir takım ideolojileri birbirine karıştırıyorsun.
bunu bilgisizliğinden yapmıyorsun.
düpedüz bilinçli bir şekilde savsata üretiyorsun.

17 yaşında çocukların bile yanlışlayabileceğini iddia ettiğin teoriyi yanlışlasana bakalım.
hayır.
öyle bir şeyi beceremeyeceğini gayet iyi bildiğin için o yola hiç girmeye bile kalkışmazsın.
ya ne yaparsın.

öjeni gibi rijit toplumsal hareketlerle, türlerin kökenini açıklayan bilimsel bir teoriyi kasıtlı şekilde karıştırsın.
çünkü dinin ancak cehaletten beslenen bir şey.
o nedenle örtbas etmek ve saptırmak sizin damarınızda var.

evrim teorisi yerine senin öne3rdiğin teori ne.
yok değil mi bir teorin.
ya ne var.
inqanmamız için bir masal.
bir adem varmış,
sonra tanrı onun kaburgasından havvayı yaratmış.
sonra bunların çocukları olmuş.
o çocuklar birbiriyle evlenmiş.
derken insan oluşmuş .
ne bu ya.
masal değil mi.
bunu destekleyen bir tek olgu var mı.
muhammedin yazmaları var değil mi.

diğer yanda ise,
fosilbilimden genbilime,
mikrobiyolojiden embriyolojiye kadar pek çok bilimin GERÇEK kabul ettiği,
yanlışlanamamış, hatta destekleyen olguları gün be gün sürekli artan evrim teorisi.

ama sen bu meseleyi,
ingiliz dili ve edebiyatı bağlamında tartışmaya kararlısın değil mi.

Ascendent
12-02-2011, 22:21
124.000 Peygamber'i unutmuşsunuz sanırım.Her topluluğa bir haberci gönderilmiştir.

Ne işe yaramıştır o elçi? Sapkınlıklarından vazgeçmiş midir Kızılderililer? Hayır. Bahsederler mi böyle bir elçiden, bize yaptıklarımızın yanlış olduğunu gösterdi diye? Hayır. Geçer mi tarihte bunların isimleri tek tek? Hayır. Çok güzel aynen devam et.

Sayın Ascendent !
Son size yazdığımla bu yazdıklarınız arasında bir alaka kuramadım ve anlamadım
Anladığım bir şeyi size yazayım :
En doğru haber veren peygamber efendimizin haberleri arasında :
hadis şerif : bir gün gelecek onların fikirleri ileri gidecek dünya dinsizlikle dolacaktır haberinide vermiştir..
Ascendent ! kardeşim
ne olur keşke ahh !
bare hiç olmazsa en doğru haber veren o muhbri sadıkın bu haberini bir müjde olarak görde sevin hiç olmazsa bu habere iman et ! :)

10 tane şey sallarsan 1'i mutlaka tutar. Bugün parayla fal bakan kahinlerin/medyumların kullandığı yöntemdir. Mesele şu ki siz peygamberinizin tutmayan sallamaları söz konusu olunca hiç oralı olmuyorsunuz.

Evren34
12-02-2011, 22:23
evren34

yahu nasıl da utanmadan demogoji ve iftiralarına devam edebiliyorsun şaşıyorum size.

evrim teorisi ırkların üstünlüğüne ilişkin bir şey söylemez.

evrim teorisi bilimsel bir TEORİDİR.
türlerin kökenini açıklar.

birileri kendi ırkçılığına bu teoriden destek arayabilir.
ancak ırkçılık bilimsel bir teori falan değildir.
önce burayı anlaman lazım.

sen bilinçli ve ısrarlı bir şekilde,
teori ile bir takım ideolojileri birbirine karıştırıyorsun.
bunu bilgisizliğinden yapmıyorsun.
düpedüz bilinçli bir şekilde savsata üretiyorsun.

17 yaşında çocukların bile yanlışlayabileceğini iddia ettiğin teoriyi yanlışlasana bakalım.
hayır.
öyle bir şeyi beceremeyeceğini gayet iyi bildiğin için o yola hiç girmeye bile kalkışmazsın.
ya ne yaparsın.

öjeni gibi rijit toplumsal hareketlerle, türlerin kökenini açıklayan bilimsel bir teoriyi kasıtlı şekilde karıştırsın.
çünkü dinin ancak cehaletten beslenen bir şey.
o nedenle örtbas etmek ve saptırmak sizin damarınızda var.

evrim teorisi yerine senin öne3rdiğin teori ne.
yok değil mi bir teorin.
ya ne var.
inqanmamız için bir masal.
bir adem varmış,
sonra tanrı onun kaburgasından havvayı yaratmış.
sonra bunların çocukları olmuş.
o çocuklar birbiriyle evlenmiş.
derken insan oluşmuş .
ne bu ya.
masal değil mi.
bunu destekleyen bir tek olgu var mı.
muhammedin yazmaları var değil mi.

diğer yanda ise,
fosilbilimden genbilime,
mikrobiyolojiden embriyolojiye kadar pek çok bilimin GERÇEK kabul ettiği,
yanlışlanamamış, hatta destekleyen olguları gün be gün sürekli artan evrim teorisi.

ama sen bu meseleyi,
ingiliz dili ve edebiyatı bağlamında tartışmaya kararlısın değil mi.

Sevgili kardeşim açıkcası yazını okumaya bile değer göremedim
1.Acaba İkilemi
2.Teorinin Zorlukları
3.Türlerinin Kökenini(Okumanı Tavsiye ederim)
4.Savsata filan değildir yazdıklarım buyrun bakın

İddanızda sabipseniz Saygı çercevesinde tartışabilirim.

“En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım” (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

“Bir insan hem Tanrıya hem de evrim fikrine inanabilir. Bundan şüphe edilmesi bana saçma geliyor.” (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

“Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum.” (Otobiyografisinden) DARWİN.

En Komiği sırada Buyrun:

"Benim dinsel inancım belirsiz: Evrenin körlemesine bir şansın eseriymiş gibi bakamıyorum ama ‘akıllı bir tasarım’ olduğuna dair bir delil de göremiyorum.” (Joseph Hooker’a mektup, 12 Temmuz 1870) DARWİN.

Buyrun böyle saçma düşünceler içinde uyduruk bir teori üreten kişiyemi inanıcam? daha hangi yolda olduğunu bile bilmiyor adamcaz en iyisi siz gidinde mezarda biraz yardımcı olun :) daha ne denir.

Evren34
12-02-2011, 22:31
Ne işe yaramıştır o elçi? Sapkınlıklarından vazgeçmiş midir Kızılderililer? Hayır. Bahsederler mi böyle bir elçiden, bize yaptıklarımızın yanlış olduğunu gösterdi diye? Hayır. Geçer mi tarihte bunların isimleri tek tek? Hayır. Çok güzel aynen devam et.

Aynen devam edin Yazı ilk olarak sümerler tarafından bulundu.Malesef kızılderililer tarafından bulunsaydı tarihi kanıtlarıda olurdu eh malum insan aklı 100.000 sene öncesini hatırlamıyor napalım şansımıza küselim.Konuşma olarak anlatılamazmı?ve geçen süre içinde insanlar unutamazmı?her halde hafızaları gorilinki kadar olduğundan unutmamaları lazım değilmi:)

Ascendent
12-02-2011, 22:32
Sevgili kardeşim açıkcası yazını okumaya bile değer göremedim
1.Acaba İkilemi
2.Teorinin Zorlukları
3.Türlerinin Kökenini(Okumanı Tavsiye ederim)
4.Savsata filan değildir yazdıklarım buyrun bakın

İddanızda sabipseniz Saygı çercevesinde tartışabilirim.

�En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım� (John Fordyce�e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

�Bir insan hem Tanrıya hem de evrim fikrine inanabilir. Bundan şüphe edilmesi bana saçma geliyor.� (John Fordyce�e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

�Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum.� (Otobiyografisinden) DARWİN.

En Komiği sırada Buyrun:

"Benim dinsel inancım belirsiz: Evrenin körlemesine bir şansın eseriymiş gibi bakamıyorum ama �akıllı bir tasarım� olduğuna dair bir delil de göremiyorum.� (Joseph Hooker�a mektup, 12 Temmuz 1870) DARWİN.

Buyrun böyle saçma düşünceler içinde uyduruk bir teori üreten kişiyemi inanıcam? daha hangi yolda olduğunu bile bilmiyor adamcaz en iyisi siz gidinde mezarda biraz yardımcı olun :) daha ne denir.

Agnostizm nedir biliyor musun?

Evren34
12-02-2011, 22:35
Agnostizm nedir biliyor musun?

Ben ne olduğunu biliyorum,Size soruyorum böyle yaman çelişkiler içinde kafası bulanık bir adam Tesadüf olabilimi acaba diyicek bende inanıcam öylemi?Yok Öle kolay avlamak yok.

Estiva
Sayın Evren 34, DARWİN tarafından söylendiği iddia edilen, yukarıda verdiğiniz cümleler SAHİH (!) değildir. Evrim Teorisinden insanları soğutmak için birileri tarafından bilinçli olarak bulaştırıldığını sanıyorum. Bazıları hadislerde böyle kıvırıyor ya :p

Şaka bir yana, evrim teorisini araştırma ve üstünde düşünme sürecim devam ediyor. Bu alanda bilgili arkadaşlar cevap vereceklerdir.

diamat
evren34

ne anlatıyorsun sen ya.

darwinin yazdığı bir mektupda, ateist olmadığını söylemesi ile evrim teorisi arasında nasıl bir ilişki kurmalıyız.

senin uyduruk dediğin ve inanmadığını belirttiğin teori onlarca somut örnekle desteklenmiş ve bilimsel gerçek seviyesinde kabul görüyor.

ama beri yandan uyduruk olduğunu düşündüğü şeye inanmayan sen, adem-havva masallarını daha inanılır buluyorsun.
asıl en komiği işte bu.

Evren34
12-02-2011, 22:39
evren34

ne anlatıyorsun sen ya.

darwinin yazdığı bir mektupda, ateist olmadığını söylemesi ile evrim teorisi arasında nasıl bir ilişki kurmalıyız.

senin uyduruk dediğin ve inanmadığını belirttiğin teori onlarca somut örnekle desteklenmiş ve bilimsel gerçek seviyesinde kabul görüyor.

ama beri yandan uyduruk olduğunu düşündüğü şeye inanmayan sen, adem-havva masallarını daha inanılır buluyorsun.
asıl en komiği işte bu.
Bana bir tane somut kanıtlamış,Tüm dünya tarafından kabul edilen Yasa niteliği kazanmış tezini sun.lafların kırıcı olmaya başlıyorki ben senin şahsın hakkında dalga geçer gibi konuşmuyorum! Bu mektuplardaki sözlerde kafası tamamiyle bulanık nereye gideceğini nilmeyen biri hem tanrı diyor hem tesadüf Nedir bu?ama size göre çelişki değildir değilmi?Pardon özür dilerim.

Evren34
12-02-2011, 22:42
Sayın Evren 34, DARWİN tarafından söylendiği iddia edilen, yukarıda verdiğiniz cümleler SAHİH (!) değildir. Evrim Teorisinden insanları soğutmak için birileri tarafından bilinçli olarak bulaştırıldığını sanıyorum. Bazıları hadislerde böyle kıvırıyor ya :p

Şaka bir yana, evrim teorisini araştırma ve üstünde düşünme sürecim devam ediyor. Bu alanda bilgili arkadaşlar cevap vereceklerdir.

Sevgili Kardeşim okuyarak gerçekleri bulabilirsin ,Dini görüşün ne olursa olsun senle tartışma zevkini iple çekiyorum.(Tabiki saygı çerçevesinde) Teoriyi okurken Teorinin zorluklarınıda okumayı ihmal etme kal sağlıcakla.

Ascendent
12-02-2011, 22:44
Aynen devam edin Yazı ilk olarak sümerler tarafından bulundu.Malesef kızılderililer tarafından bulunsaydı tarihi kanıtlarıda olurdu eh malum insan aklı 100.000 sene öncesini hatırlamıyor napalım şansımıza küselim.Konuşma olarak anlatılamazmı?ve geçen süre içinde insanlar unutamazmı?her halde hafızaları gorilinki kadar olduğundan unutmamaları lazım değilmi:)

100.000 sene önce Kızılderililerin K'si yoktu. Anlama zorluğu çektiğin kısım neresi?

Bugün Kuran pek çok kez yakılmıştır, değiştirilmiş, baştan yazılmıştır gerçeğini sununca Kuran Muhammed'in sahabeleri tarafından her mısrası tek tek ezberlenmiştir, gerçek zihinlere kazınmıştı bir kere, kitap yakılsa bile bir şey değişmez demeyi biliyorsun ama iş Kızılderililerin kendi tarihlerini ezber yoluyla anlatmasına gelince kıvırtıyorsun böyle.

Ascendent
12-02-2011, 22:47
Ben ne olduğunu biliyorum,Size soruyorum böyle yaman çelişkiler içinde kafası bulanık bir adam Tesadüf olabilimi acaba diyicek bende inanıcam öylemi?Yok Öle kolay avlamak yok.

Asnostizm ne demek biliyorsan Darwin'in söylediklerinin yaman çelişki olmadığını, sadece yaratılışa şüpheyle baktığını anlarsın.

Evren34
12-02-2011, 22:55
Asnostizm ne demek biliyorsan Darwin'in söylediklerinin yaman çelişki olmadığını, sadece yaratılışa şüpheyle baktığını anlarsın.
Buyrun Sıcak Sıcak:

Böyle karmaşık meselelere en ufak bir ışık dahi tuttuğumu iddia edemem. Herşeyin başlangıcındaki sır bizim için çözülemez bir halde duruyor; şahsen ben bir agnostik (bilinemezci) olarak kalmaktan memnunum.

demekki yaratılışa burda inaniyor :) zavallinin gerçekten kafası çorba

Evren34
12-02-2011, 22:56
100.000 sene önce Kızılderililerin K'si yoktu. Anlama zorluğu çektiğin kısım neresi?

Bugün Kuran pek çok kez yakılmıştır, değiştirilmiş, baştan yazılmıştır gerçeğini sununca Kuran Muhammed'in sahabeleri tarafından her mısrası tek tek ezberlenmiştir, gerçek zihinlere kazınmıştı bir kere, kitap yakılsa bile bir şey değişmez demeyi biliyorsun ama iş Kızılderililerin kendi tarihlerini ezber yoluyla anlatmasına gelince kıvırtıyorsun böyle.

100.000 sene bahsi tamamen msal olayıdır tamamiyle tarihlerini bilmemekle beraber yazmayı bilmekdikleri kesindir.

diamat
12-02-2011, 22:59
Bana bir tane somut kanıtlamış,Tüm dünya tarafından kabul edilen Yasa niteliği kazanmış tezini sun.lafların kırıcı olmaya başlıyorki ben senin şahsın hakkında dalga geçer gibi konuşmuyorum! Bu mektuplardaki sözlerde kafası tamamiyle bulanık nereye gideceğini nilmeyen biri hem tanrı diyor hem tesadüf Nedir bu?ama size göre çelişki değildir değilmi?Pardon özür dilerim.

bak kardeşim.
eğer bu mektuplarda bir çelişki varsa bu çelişki bir bilim adamının felsefi çelişkisidir.
ama sen kasıtlı olarak bunu teorinin bilimsel dayanaklarındaki bir çelişki gibi sunmaya kalkışarak işin üçkağıdına kaçıyorsun.

üçkağıtçıların hakettiği ise,
üçkağıtçılıklarının deşifre edilmesidir.
yoksa senin karşına geçip de belki anlarsın ümidiyle evrim teorisini anlatmamı beklemiyorsun değil mi.

bu arada vaktin olursa bu başlığın konusu üzerine itirazım ilgili bir cümle de belki sarfedersin.

diyorum ki,
beyinden haberi olmayan ve düşünmenin kalple yapılan bir iş olduğunu zanneden bir tanrıdan bahseden bir kitabın benzerini getirmemizi mi istiyorsunuz.

Ascendent
12-02-2011, 23:06
Buyrun Sıcak Sıcak:

Böyle karmaşık meselelere en ufak bir ışık dahi tuttuğumu iddia edemem. Herşeyin başlangıcındaki sır bizim için çözülemez bir halde duruyor; şahsen ben bir agnostik (bilinemezci) olarak kalmaktan memnunum.

demekki yaratılışa burda inaniyor :) zavallinin gerçekten kafası çorba

Hayır sadece şu gerçeği kavramış. Bir insan ne kadar çok şey öğrenirse o herşeyi öğrenemeyeceğini o kadar iyi anlar. Bahsediyor mu bir tanrıya inandığından ve tanrının evreni yarattığından? Bahsetmiyor. O zaman sana da susmak kalıyor.

Ascendent
12-02-2011, 23:08
bak kardeşim.
eğer bu mektuplarda bir çelişki varsa bu çelişki bir bilim adamının felsefi çelişkisidir.
ama sen kasıtlı olarak bunu teorinin bilimsel dayanaklarındaki bir çelişki gibi sunmaya kalkışarak işin üçkağıdına kaçıyorsun.

yoksa senin karşına geçip de belki anlarsın ümidiyle evrim teorisini anlatmamı beklemiyorsun değil mi.

bu arada vaktin olursa bu başlığın konusu üzerine itirazım ilgili bir cümle de belki sarfedersin.

diyorum ki,
beyinden haberi olmayan ve düşünmenin kalple yapılan bir iş olduğunu zanneden bir tanrıdan bahseden bir kitabın benzerini getirmemizi mi istiyorsunuz.

Aynen öyle diamat. Darwin'in sağlıklı süpheciliğinden istifade edip sanki kendi kuramını yanlışlıyor gibi göstermeye çalışıyor.

Evren34
12-02-2011, 23:09
bak kardeşim.

diyorum ki,
Sevgili kardeşim birilim adamları mutlak çelişki halinde olamazlar ya yanlış teorileri ortaya atabilir yahut doğru teoriler ortya atarak bunu destekleyici sözler söyler ,Bu Mektuplarda belirtdiğim sözler türlerinin kökenin yazılmasından sonradır.bir bakıma evrim kitabını okumuş ve teorinin zorlukları kısmındaki saçmalıkları okudukdan sonra Nediyor bu deli diyen bir insanım ki sanada okumanı tavsiye ederim
Getiremezsiniz.Cümle kalıpları olarka aynı şeyleri kast etmiyorum baştan başa 6236 ayetlik Tamamen bağımsız bir kitap getiremezsiniz.kur'ana benzemiycek yani söz kalıplarından bahsediyorum bir kitap gelmez.

Evren34
12-02-2011, 23:13
Hayır sadece şu gerçeği kavramış. Bir insan ne kadar çok şey öğrenirse o herşeyi öğrenemeyeceğini o kadar iyi anlar. Bahsediyor mu bir tanrıya inandığından ve tanrının evreni yarattığından? Bahsetmiyor. O zaman sana da susmak kalıyor.

Galiba sizin bu iddanıza ben mektupda yazdıklarımla cevap verdim lütfen okunuz!
Darwinin genel manada ilgi gören 2 kitabı var biliyormusunuz siz bunu?yahut türlerin kökenini okudunuzmu?yada kulakdan dolma bilgilerlemi evrimi savunuryorsunuz?

Buyrun Hemen servis :

“En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım” (John Fordyce’e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

Ascendent
12-02-2011, 23:18
100.000 sene bahsi tamamen msal olayıdır tamamiyle tarihlerini bilmemekle beraber yazmayı bilmekdikleri kesindir.

Yazıp yazmadıkları önemli değil. Günümüz tarihine kadar -İslam'a göre- aynı sapkın, putperest inançlarını devam ettirmişler mi? Evet ettirmişler. Allah'ın peygamberi bunlara gönderdiği peygamber başarısız olmuştur. Bitti.

Başka bir coğrafyaya, akdenize geçelim ve Yunanlıları ele alalım. Milattan önce 3000 yılından beri konuşulduğunu bildiğimiz ve ilk yazılı eserine 1400-1375 yıllarında rastladığımız bir dil Yunanca.

Yunan ulusu eğer kendilerine bir elçi gönderildiyse bundan bahsedeceklerdi ve çok tanrılı dinlerine değil, o habercinin tek hak dini kendilerine bildirmesiyle birlikte o ha dine tapacaklardı.

Ancak antik Yunan tarihinde ne böyle bir elçiye söz edilmiştir ne de tek tanrılı bir din eğilimi baş göstermiştir. Yani ya elçi falan yoktu ya da elçi başarısız olmuştur. Her iki koşulda da tanrının varlığını ortadan kaldırır.

Evren34
12-02-2011, 23:24
Yazıp yazmadıkları önemli değil. Günümüz tarihine kadar -İslam'a göre- aynı sapkın, putperest inançlarını devam ettirmişler mi? Evet ettirmişler. Allah'ın peygamberi bunlara gönderdiği peygamber başarısız olmuştur. Bitti.

Başka bir coğrafyaya, akdenize geçelim ve Yunanlıları ele alalım. Milattan önce 3000 yılından beri konuşulduğunu bildiğimiz ve ilk yazılı eserine 1400-1375 yıllarında rastladığımız bir dil Yunanca.

Yunan ulusu eğer kendilerine bir elçi gönderildiyse bundan bahsedeceklerdi ve çok tanrılı dinlerine değil, o habercinin tek hak dini kendilerine bildirmesiyle birlikte o ha dine tapacaklardı.

Ancak antik Yunan tarihinde ne böyle bir elçiye söz edilmiştir ne de tek tanrılı bir din eğilimi baş göstermiştir. Yani ya elçi falan yoktu ya da elçi başarısız olmuştur. Her iki koşulda da tanrının varlığını ortadan kaldırır.
Evet zira gönderilen 3 peygamberde başarısız olmuş insanlar eski Alışkanlıklarına Dönmüşlerdir ama bu tanrının varlığını ortadan kaldırmaz.
Antik yunanda ,Orta ça avrupası gibi dini konularda katiyetlere inanılır bir peygamber geldiyse ve öldürüldüyse bunu yazılı belge olarak yazmamış olabilirler.

Evren34
12-02-2011, 23:32
Şimdi çok basit bir şey sormak istiyorum evrim canlıları ele alır lakin bitkilerde canlıdır ama ne kitabında nede başka bir yerde bunların evriminden nasıl oluştuklarından bahsetmez

sahi siz biliyorsanız bitkiler nasıl evrimleşti?nasıl bir sakoya oludu?yahut meşe?kiraz gibi gibi cevaplarla beni aydınlatırsanız sevinirim

Ascendent
12-02-2011, 23:32
Galiba sizin bu iddanıza ben mektupda yazdıklarımla cevap verdim lütfen okunuz!
Darwinin genel manada ilgi gören 2 kitabı var biliyormusunuz siz bunu?yahut türlerin kökenini okudunuzmu?yada kulakdan dolma bilgilerlemi evrimi savunuryorsunuz?

Buyrun Hemen servis :

�En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım� (John Fordyce�e mektubu, 7 Mayıs 1879) DARWİN.

Alıntının belirli yerlerinden kesip istediğin anlama getir oh ne ala. İşte mektubun orjinali: (Hiç zahmet ettin mi Harun Yahya'nın sitesinden kopyala yapıştır yapmaktan başka?)

Private
Dear Sir

It seems to me absurd to doubt that a man may be an ardent Theist & an evolutionist.— You are right about Kingsley. Asa Gray, the eminent botanist, is another case in point— What my own views may be is a question of no consequence to any one except myself.— But as you ask, I may state that my judgment often fluctuates. Moreover whether a man deserves to be called a theist depends on the definition of the term: which is much too large a subject for a note. In my most extreme fluctuations I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God.— I think that generally (& more and more so as I grow older) but not always, that an agnostic would be the most correct description of my state of mind.
Dear Sir | Yours faithfully | Ch. Darwin

Koyu yazılmış yerlerin çevirisi:
En kararsız anlarımda bile tanrının varlığını inkar edebilecek derecede ateist olmadım. Benim düşünce yapımın en doğru tanımının her zaman için geçerli olmasa da Agnostizm olduğunu (yaşlandıkça git gide daha çok) anladım.

Nasıl? Agnostik miymiş değil miymiş? Çakma çevirilerle, bile bile yanlış anlamı vermek için uygun yerde kesilmiş Harun Yahya alıntılarıyla gelme, kendin çevir tamam mı?

Ascendent
12-02-2011, 23:39
Evet zira gönderilen 3 peygamberde başarısız olmuş insanlar eski Alışkanlıklarına Dönmüşlerdir ama bu tanrının varlığını ortadan kaldırmaz.
Antik yunanda ,Orta ça avrupası gibi dini konularda katiyetlere inanılır bir peygamber geldiyse ve öldürüldüyse bunu yazılı belge olarak yazmamış olabilirler.

Peygamberin öldürülmesi onun dini bir topluma yayaması beceriksizliğidir. Bu da mükemmel tanrı kavramını ortadan kaldırır.

O ya da bu şekilde, islamiyetten önce yüz binin üstünde peygamber var diyorsun ve o kadar peygamber yazıya, edebiyata sahip yüzlerce topuma gönderiliyor ve bir tanesi bunlardan bahsetmiyor mu yahu?

Evren34
12-02-2011, 23:43
Peygamberin öldürülmesi onun dini bir topluma yayaması beceriksizliğidir. Bu da mükemmel tanrı kavramını ortadan kaldırır.

O ya da bu şekilde, islamiyetten önce yüz binin üstünde peygamber var diyorsun ve o kadar peygamber yazıya, edebiyata sahip yüzlerce topuma gönderiliyor ve bir tanesi bunlardan bahsetmiyor mu yahu?

Bazı yerlerde kendinizle çelişiyorsunuz farkındamısınız? Yazıyı Sümerler Buldu ondan önce bir yazı biçimi Yok. eh o günlerde internet telefon yazılı göndereceğimiz bir şey olmadığından yazının diğer milletlere ulaşması ne kadar zaman aldı sizce?gönderilmediğini direkt orda bulunduğunu idda edin gene sümerlerden çok çok sonra bulunması lazım eğer bildiğiniz sümerlerden önce yazı kitabesi varsa bence direkt tarih divanına başvurun ödül muhakak alırsınız

frodo
12-02-2011, 23:54
Normal olarak bu başlık sadece başlığın kendisi için bile doğrudan Renaultferrari diyorki özel bölümünü hak etmişken gelen yanıtlar nedeniyle içeriği biraz mizahi boyutlara evrilmiş.

En iyisi cafeye alalım.

sevgili renault umarım bir daha böyle garip başlıklara imza atmazsın.

Ascendent
12-02-2011, 23:54
Bazı yerlerde kendinizle çelişiyorsunuz farkındamısınız? Yazıyı Sümerler Buldu ondan önce bir yazı biçimi Yok. eh o günlerde internet telefon yazılı göndereceğimiz bir şey olmadığından yazının diğer milletlere ulaşması ne kadar zaman aldı sizce?gönderilmediğini direkt orda bulunduğunu idda edin gene sümerlerden çok çok sonra bulunması lazım eğer bildiğiniz sümerlerden önce yazı kitabesi varsa bence direkt tarih divanına başvurun ödül muhakak alırsınız

Yoo kendimle çelişmiyorum. Ben sümerler öncesine gitmedim ki? İlk yazıt Sümerlere aittir ve milattan önce 2900 yılından kalmadır. Daha sonra Mısırlılar'ın yazıtlarına rastlanır milattan önce 2700 yıllarında. Sonra Akatça M.Ö. 2400 yılları, sonra Eblaca gelir yine M.Ö. 2400 yıllarında. Bu liste Ugaritçe, Hititçe, Çince şeklinde uzar. Bu dillerin konuşulduğu ulusların hepsi dünya üzerinde hiçbir tek tanrılı din sunulmadan buradaydı ve hiçbiri kendilerine bahşedilen tek tanrılı hak din savunucusundan bahsetmez. Yoksa bahseder mi? Gösterin lütfen.

semum
12-02-2011, 23:58
Tevrat ve İncilde Allah`ın kitabıdır ancak onlar çarptırılmış ve oynanmıştır ve son kitap olan Kuran gönderilmiştir Allah Kuranda bu kitabın kimse tarafından değiştirilemeyeceğini söyler ve bu doğrudur.. Yapılan karbon testi sonucunda 1250 yıl öncesine ait olan Kuran-ı Kerim şimdiki Kuran ile virgülü virgülüne incelenmiştir ve ne bir eksik ne bir fazla bulunmamıştır.. Hatta isterseniz bu araştırmayı sizde yapabilirsiniz.. Ancak tevrat ve incilin değiştiğini görebiliriz..

frodo
13-02-2011, 00:01
Tevrat ve İncilde Allah`ın kitabıdır ancak onlar çarptırılmış ve oynanmıştır ve son kitap olan Kuran gönderilmiştir Allah Kuranda bu kitabın kimse tarafından değiştirilemeyeceğini söyler ve bu doğrudur.. Yapılan karbon testi sonucunda 1250 yıl öncesine ait olan Kuran-ı Kerim şimdiki Kuran ile virgülü virgülüne incelenmiştir ve ne bir eksik ne bir fazla bulunmamıştır.. Hatta isterseniz bu araştırmayı sizde yapabilirsiniz.. Ancak tevrat ve incilin değiştiğini görebiliriz..

Bu testle ilgili kaynakları paylaşabilir misin ?

Estiva
13-02-2011, 00:25

Tevrat ve incili neden korumamış da her defasında kitap göndermiş. Bu onun için de angarya bir iş değil mi? Sen gönder onlar bozsun, sen gönder onlar bozsun. Sanırım gına geldi ve son gönderdiği kitabı korumaya karar verdi?

Ascendent
13-02-2011, 00:36

Bu testle ilgili kaynakları paylaşabilir misin ? Ben bir araştırma buldum sevgili frodo ve hiç de semum adlı arkadaşı doğrular nitelikte değil. Bugün bulunan en eski Kuran videoda sergileniyor. 705 ile 750 yılları arasından kalma. Muhammed'in ölümünden 70 kıl sonra yani. İçinde belirli camilerle ilgili mimari bilgiler ve çizimler de bulunuyor. Evet günah olduğu iddia edilen resim Kuran'da var.

Bu bulunan Kuran'da ortaya çıkan bir başka şeyse silinip tekrar yazıldığı. Zira teknoloji sayesinde bugün farkedilebiliyor önceki yazılanlar. Birçok kısım yeniden düzenlenmiş. Bu da Kuran'ın tek bir seferde bir bütün olarak 650 yılında değil de çok çok sonradan değiştirilerek zamanla değiştiğini gösteriyor.

Farklar muazzam.Ayrıntılar videoda.

http://www.youtube.com/watch?v=JJyeuXtZFuQ

_melek_
14-02-2011, 13:14
Tevrat ve İncilin tahriften korunmamasının temel sebebi,Allah'ın onu korumayı tahayyüt etmemesi yani vaadetmemiş olmasıdır.

"Rabbaniler ve ahbarda Allahın kitabını tekrar korumakla görevlendirildikleri için,onu koruyup kolluyordular.Artık insanlardan korkmayın,Benden korkun'da ayetlerimi basit bir ücrete satmayın.Allahın emriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir."

İlk insandan itibaren gelen dinin adı İslamdır.Ademi'de İsayı'da,Musayı'da aynı ilah göndermedi mi?İnen emir ve yasak zinciri(kuralları)hep aynı değilmi?Eskiden o kurallara yahudilik ve hristiyanlık deniyordu.Şimdi İslamiyet.

Ama kurallar kuralın sahibi aynı ilahtır.Peygamberler kitap isimleri ve dinlerin adları farklı olabilir ama özel mesaj hep aynı idi.Allah Teala bütün insanlara aynı kuralları(islamiyeti)emretmiş,bu kurallar Kuran gelene kadar kendilirini korumakla görevlendirildiği bir takım insanlar tarafından büyük bir kısmı değiştirilmiştir.Tüm rasullere indirilen kuralların ana hatları ve yeni duruma göre yenilenen hükümleri ile tamamı bozulmadan bizzat Allahın koruma altına aldığı tüm insanlık için gönderilen yüce kitap Kuran-ı Kerim kıyamete dek baki kalacaktır.Daha önce indirilen kitapların içinde bulunan kuralların yani önceki ilahi dinlerin aksine İslam yani bir din değil,önceki kitapları doğrulayıcı ve tamamlayıcı bir dindir.Kuran-ı Krimde son inen ayet(maide3)te;

"Bugün sizin dininizi kemale erdirdim,üzerinize olan nimetimi tamamladım"buyurarak son noktayı koymuştur.

Kuran-ı Kerim şüphesiz evrenseldir.Bu evrensel mesajın önce Hz. Peygamberin içinde yaşadığı topluma yönelik olmasıyla hiçbir surette çelişmez.Aynı zamanda mesaj niteliği bakımından da evrenseldir."Anamın sırtı gibisin"lafzı günümüzde kullanılmasada içeriği ve manası önemlidir.Ayrıca dünya bizim yaşadığımız toplumdan ibaret değildir.

Turan dursun ile ilgili yaptığım araştırma sırasında Sayın Vartorun başörtüsü hakındaki yazısını okudum ve cevap vermek istedim.Açıkçası site hakkında pek bilgim yoktu.Burda kimseyi müslüman yapma gibi bir niyetim olmadı,olmazda.Ama böyle bir şeye şahit olursamda sevinirim.

Çok zeki insanlar gibi gözüküyosunuz.Sürekli soru soruyosunuz.Sorulan sorularada özellikle şu evrenin oluşumu hakkında cevap vermek yerine sorduğuna sormuşa pişman ediyorsunuz insanı.Çok bilgili olduğunuzu iddia eden sizler insanın oluşumu hakkında mantıklı bir cevap veremiyosunuz.İnandıklarınızı anlatmak inanmadıklarınızı isbatlamak bu kadar zor olmasa gerek sizin için.

Konuşulacak konuları konuşalım arkadaşlar,Allah rasulunun eşleri,İslam ahlakı jhakkında yorum yaparken hiç utanmıyormusunuz siz.

Bir şahıs ö.m. atarak bu konu üzerine nikahsız yaşamanın gayet doğal olduğunu söylüyor.Bu kadar mı kadına verdiğiniz değer,kadın hangi hakka sahip şimdi.

Ben bunları yeni bir tartışma yaratmak için yazmıyorum.Hani diyosunuz ya bir süre yazma diye,bunlar karşısında susmam imkansız.

Siz ayetleri kendinize göre yorumlamayın,Dine çamur atmayın,müslümanlara hakaret etmeyin o zaman isteğiniz olur.................

_melek_
14-02-2011, 13:35
Sevgili _melek_, islamın onca çabayla geldiği noktayı görünce, benim de tersine imanım azalıyor.

Küçük bir hikaye anlatasım geldi size.

Askerdeyken, Siirtli bir arkadaş anlatmıştı. Kendisi askerden önce iş bulamadığı zamanlarda çobanlık yapıyormuş. Köylerinde gencecik bir kız varmış. Kız cinlere bulaştığından herkes taşlarmış kızı. Kimse konuşmazmış. Birgün bizimki köyden uzakta koyunlarını otlatırken kız bunun yanına gelmiş. Belli ki cinlere bulaştı diye herkes dışlıyor ve konuşacak birine ihtiyacı var. Ama bizimki de o zır cahillerden. Önce taş atmış, sonra dövmeye kalkmış, kız korkup uzaklaşmış oradan. Cin olayının gerçek olduğuna delirip inansak bile cinlerin bulaşıcı olabileceğine inanan bu arkadaşa ne diyeceğimi şaşırmıştım.

Bu gerçek hikayeyi arkadaş bana anlatınca, bir an islamın insanlığın altına konulmuş bir dinamit olduğu çaktı beynimde. Cin peri hikayelerini Kuran getirmemişmiydi? Cin, peri, kurtadam, karabasan vs. her ülkede çıkar ortaya. Ancak kutsal kitap gibi birşeyle desteklenmedikleri için, islam dışındaki ülkelerde o kadar ciddiye alınmaz. Çocuklar belli yaşa gelince, sallamazlar kurtadamı filan. Ama bizde 70 yaşına gelse de hala korkar cinden periden, azrailden, şeytandan. Çünkü deli gibi inandığı Kuran bunların varlığını desteklemektedir, hatta o sokmuştur hayatımıza. Hayatında 3-5 şizofren dışında kimse cin görmemiştir ama müslümanların neredeyse tamamı cinden periden korkar. Neyse yukarıda anlattığım kız da belli ki şizofren. Tedavi ettirilmek yerine cinlere bulaştığı iddia edilip taşlanıyor. Zaten hasta olan kız, bir de toplumdan dışlanarak, hayatı zehir ediliyor. Bunun tek sorumlusu cehalet ve o cehaleti destekleyen, belki de yaratan islamdır!

Azrail hikayeleri anlatarak, insanları neden geldikleri belli olmayan yaşamdan soğutan da aynı kaynak değil mi? İnsanları kontrol altına almanın bu kadar ucuz yolu. Lanet olsun be, 3-5 kuruş fazla yiyecem diye, insanları bu kadar hayattan soğutmaya ne gerek vardı be. Gerçek amaçlarını söyleselerdi biz vazgeçerdik 3-5 kuruşumuzdan. Köşkler de, yatlar da, mevki makam da onların olsun. Biz hayattan zevk alacak bir yol bulurduk. Bu hikayelerle bizleri hayattan soğutmamış olsaydılar yeter ki.

Ateşe, ineğe, puta, görünmeyen şeylere inanarak yanılan, 3 kuruşluk hayatı birilerinin çıkarları için zehir edilen ve bu haliyle ölüp gidenlerden olmamanız dileğiyle...

Azalacak kadar İmanınız var demek.Görüyormusunuz arkadaşlar bizde hepsine birden İmansız damgası vuruyoruz içlerinde İmanlı olanı da varmış......

İnsanoğlunun 3 zaaf noktası,şehvet servet şöhret.........
Müşrikler tarafından peyg.sunulan bu 3 teklif karşısında kendisinin verdiği cevap;
"Bir elime ay'ı bir elime güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem"olmuştur.

Müslümanların gördüğü akılalmaz işkenceler,müşriklerin boykotu,yıllar süren açlık,olanca hakaret ve alaylar karşısında bir insan nasıl durabilir.Eğer kendi uydurduğu dinse İslamiyet,istediği herşeye sahip olur çekmezdi bunca eziyeti.

Anlattığınız olayın uzaktan yakından dinle hiçbir ilgisi yoktur.sizinde söylediğiniz gibi sadece cehalet.Rabbim İman aklı versin o insanlara.

Estiva
14-02-2011, 14:07
Bir elime ay'ı bir elime güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem cümlesi nedir, ne zaman bir tanesini söylesek, bu sahih değil, kaka dediğiniz hadis mi?

Cin, periyi hayatımıza kim sokmuş da, bu cehaleti tetiklemiş sizce sayın _melek_ ?

Estiva
14-02-2011, 14:22
Konuşulacak konuları konuşalım arkadaşlar,Allah rasulunun eşleri,İslam ahlakı jhakkında yorum yaparken hiç utanmıyormusunuz siz.

Kesinlikle katılıyorum, birileri utanmalı. İnsanların binlerce sosyal problemi varken, Allah rasulunun evliliklerini kitaba koyan ve bizim üstünde tartışmamıza neden olan kimse en başta o utanmalı. Rasulun kimlerle evlenebileceği, hangi sırayla beraber olacağı vs. bizi neden ilgilendirsin ki, ne işi var Kuran'da? Bence de utanılması gereken birşey ortada.

Tevrat ve İncilin tahriften korunmamasının temel sebebi,Allah'ın onu korumayı tahayyüt etmemesi yani vaadetmemiş olmasıdır.

Geçenlerde de şu cevabı almıştım. Sizin cevabınız da, bu cevap da çok tatmin edici (!), başka sorum yok hakim bey; "Hikmetini anlayamadığımız bazı şeylerde Allah’a bırakmak, imanımızın kemalini ve dinimizdeki sadakatimizi gösterir."

Kendi gönderdiği diğer kitapları nasıl korumaz da, Kur'an'ı korumaya karar verir? Neyse bu soru da ısrar etmeyeceğim çünkü 1400 yılda defalarca soruldu, alimlerde her türlü kılıfı hazırladı. Yüzlerce garip cevap verilebilir ama en güzeli benim yazdığım cevap. Hikmetini anlayamıyorsan, kurcalama, fazlaca düşünüp de koyun sürüsünden ayrılma.

_melek_
14-02-2011, 14:25
Bir elime ay'ı bir elime güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem cümlesi nedir, ne zaman bir tanesini söylesek, bu sahih değil, kaka dediğiniz hadis mi?

Cin, periyi hayatımıza kim sokmuş da, bu cehaleti tetiklemiş sizce sayın _melek_ ?

O sözün kaynağını istiyorsanız buyrun;bk.Siretu İbn Hişam,1/266;İbnu Seyyid'n-nas,Uyunu'l-eser 1/132;İbn Kesir,Es-Siretu'n Nevbevviyye,1/474;Beyhaki,Delail'u'n Nübüvve-şamile-2/63;Tabari,2/218-220

Cehaletin tetikleyicisi din değil dinsizliktir.Bu ve bunun gibi olaylar cahiliye devrinden kalıntılar olarak düşünüyorum.

_melek_
14-02-2011, 14:36

Allah Teala bütün topluluğa mutlaka bir Peygamber indirmiştir.İlahi mesajın ulaşmadığı hiçbir kavim ve topluluk yoktur.Kızılderelilerden,çinlilere,zencilerden,bey azlara....Putperestlik,politeist(çok tanrılı)dinlerin kökenine baktığımızda hepsinde ilahi mesajın bozulmamış kırıntıları olduğunu görürüz. Nahl:36 Biz her ümmete bir Peygamber gönderdik. Kasas :59 Peygamber göndermedikçe yaptıkları kötülüklerden dolayı o memleketleri helak edici değiliz.

flipper
14-02-2011, 16:07
Melek;
Sen kendini, o zamalarda yaşayan ve kıla tüye tapan kızılderili yerine koy. Adamın biri gelip '' ben peygamberim ahada buda din dese'' sen '' bizde seni bekliyorduk kabe ne tarafta'' diyemi sorardın..Tebliğ bumudur sence..

_melek_
14-02-2011, 16:51
Melek;
Sen kendini, o zamalarda yaşayan ve kıla tüye tapan kızılderili yerine koy. Adamın biri gelip '' ben peygamberim ahada buda din dese'' sen '' bizde seni bekliyorduk kabe ne tarafta'' diyemi sorardın..Tebliğ bumudur sence..

Din insanla birlikte düşünülür,birbirinden ayrılamazlar.Onunla beraber doğmuştur.İlk insandan bu yana din vardı zaten.Din önceden yokmuş sonradan arız olmuş veya insanların kendilerinin icat ettikleri bir hadise değildir.

Kızıldereliler Tanrılarına büyük ruh derler:Adem as.'a üflenen ilahi ruhun aslı bütünü ruhu yüce Yaratacıdadır.Afrikada Mau mau kabilesi "tek olan doğmamış doğrulmamış eşi ve benzeri olmayan herşeyi bilen işiten güçlü....!Orta asyadaki türkler Ahirete inanırlardı.Hindu Tanrılarının pek çok kolu ve gözü vardır,yani herşeyi görür ve herşeye ulaşır.Fakat zamanla Allahtan gelen mesajlar insanlarca bozulmuş ve asli özelliklerini kaybetmişlerdir.

Evren34
14-02-2011, 16:54
Melek;

önemli bir noktaya değindiniz için teşekkür ederim bu sorunun cevabı için ilk inen ayetlere beraber bakalım

;

1- Yaratan Rabbinin adıyla oku!

2- O, insanı bir alekadan yarattı.

3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.

4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.

5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti.

İlk inen ayetlerde kendini tanıtma safasında namazdanda bahsedilmediğine göre kızılderililere göndereceği peygamberede hemen namaz kılın diyemez.Hangi peygamber olursa olsun

flipper
15-02-2011, 00:04
Bende teşekkür ederim size Evren34;
Oku derken, vahiy yoluyla gelen ayetin nesini okuması gerektiğini ben anlamadım? Oku derken tekrar et anlamındamı söylenmiştir bu emir?

Ascendent
15-02-2011, 00:38
Allah Teala bütün topluluğa mutlaka bir Peygamber indirmiştir.İlahi mesajın ulaşmadığı hiçbir kavim ve topluluk yoktur.Kızılderelilerden,çinlilere,zencilerden,bey azlara....Putperestlik,politeist(çok tanrılı)dinlerin kökenine baktığımızda hepsinde ilahi mesajın bozulmamış kırıntıları olduğunu görürüz. Nahl:36 Biz her ümmete bir Peygamber gönderdik. Kasas :59 Peygamber göndermedikçe yaptıkları kötülüklerden dolayı o memleketleri helak edici değiliz.

Ben de çıkıp Marslıların her kabileye bir elçi gönderdiğini iddia edebilirim. Ama somut bir kanıt ortaya koyamadığım için yalancı konumuna düşmüş olurum. Tıpkı şu an senin düştüğün durum gibi.

Hem "Allah her kabileye peygamber gönderdi" argümanı İslam'ın geç yayıldığı ve dünyanın her tarafına ulaşamadığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor ki? Niye her seferinde bozuk plak gibi bu argümanı kullanıyorsunuz?

Şimdi siz herşeye gücü yeten bir varlıksınız. Her kabileye sizin evrendeki tek yaratan olduğunuzu, insanları ve dünya üzerindeki herşeyi yarattığınızı onlara ileten peygamberler gönderip kendinize tapmalarını istiyorsunuz. Ancak bir şekilde, nasıl oluyorsa hiçbir topluluk bu elçileri dinlemiyor(her çok tanrılı dinin altında ilahi mesajın bozulmuş kırıntıları olduğunu kabul etmiyorum çünkü çok iyi bildiğim birkaç çok tanrılı dine sahip kültürün bugünkü tek tanrılı ilah kabul edilen dinlerle temelden, ciddi farklılıklarla ayrıldığını biliyorum,brazdan örnek vereceğim)
ve bugün antik çağlardaki kabilelerin yazılı kaynaklarında ve efsanelerinde bu elçilerden bahsedildiğine dair kanıt sunulamıyor. Bu kabileler ilahi dinler dünya üzerinde görünmeye başlayana kadar çok tanrılı dinlerine inanmaya devam ediyorlar ve tek tanrılı dinler musevilik, hıristiyanlık ve islam onlara nice yüzyıllar boyunca ulaşamıyor... Allah görmüyor mu kızılderilileri, vikingleri, eskimoları, hintlileri, çinlileri? Çağlar önce gönderdiği peygamberler belli ki işe yaramamış, insanlar hala haram dinlere tapıyorlar. Niye buna rağmen ne musevilik ne hıristiyanlık ne de islam bu insanlara ulaşamıyor veya 1000 yıl geç ulaşıyor?

Şimdi gelelim çok tanrılı dinlerin ilahı mesajın bozulmamış kırıntılarını taşıdığına. Yunan Mitolojisinde en başta Kaos vardır. Kaos'un anlamı hiçbirşey, boşluk olup, kendisi aynı zamanda bir Titan (tanrıların atası devler) olarak tanımlanmaktadir. Sonra Kaos'un çocukları olan Gaia'ya değinilir (doğa ana, dünya, toprak ile özdeş). Gaia'yı Eros, Abyss ve Erebus izler. Bu Titan'ların hepsi çeşitli kavramlarla ilişkilendirilmişlerdir. Eros=aşk, Abyss=yeraltı. Sonra Gaia Uranus'u (gökyüzü) dünyaya getirir ve ardından onu döller. Bu birleşimden dünyaya 6 erkek: Coeus, Crius, Cronus, Hyperion, Iapetus, Oceanus ve 6 kız: Mnemosyne, Phoebe, Rhea, Theia, Themis, Tethys dünyaya gelir. Bu çocukların kimisi mitolojide aktif rol oynarlar ve Okyanus, Nehir gibi doğada bulunan kavramlarla özdeştirler kimisinin adındansa pek bahsedilmez. Son olarak Gaia ile Uranus iki Titan'ın daha doğmasına karar verirler. Bunlar: Cyclops (Tekgöz) ve Hekatonkheires (50 başlı yüz kollu). Gaia'nın çocuklarından en kötüsü olan Cronus babasını düşürüp kız kardeşi ve aynı zamanda karısı Rhea ile Titan'ların başına geçer. Cronus, kendi babasına ihanet ettiği gibi kendi çocuklarının da aynısını yapacağından korkup Rhea'dan olan çocuklarını yiyordu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Rubens_saturn.jpg/283px-Rubens_saturn.jpg

Buna kızan Rhea bir diğer çocuğu olan Zeus'u sakladı. Zeus babasıyla mücadele edebilecek yaşa geldiğinde babasına onu uyuşturan bir içecek içirdi. Cronus bunun üzerine kustu ve midesinde şimdiye kadar yediği, orda öylece bekleyen bütün çocuklarını da beraberinde çıkardı. Zeus ve kardeşleri Titanlara karşı savaşıp galip geldiler ve Zeus tüm Titanları yer altındaki zindan olan Tartarus'a kapattı. Böylece Titan devri kapanmış ve tanrıların zamanı başlamış oldu. Zeus'un üç kızkardeşinden biri olan Hera'dan çocukları oldu ve böyle gidiyor...

Bu çok tanrılı Yunan dininin temelidir ve bana buradan burda Allah'ın gönderdiği peygamberin verdiği ilahi mesajla uzaktan yakından bir bağlantı çıkarabilir misin? Ha bu arada ensest ilişkinin Yunan Mitolojisi'nde bir normalite olduğunu söylememe gerek yok sanırım... ^^

Ascendent
15-02-2011, 02:50
Yukarda bir hata yapmışım metnimde

"Şimdi gelelim çok tanrılı ilahı mesajın bozulmamış kırıntılarını taşıdığına." kısmı şöyle olacak "Şimdi gelelim çok tanrılı dinlerin ilahı mesajın bozulmamış kırıntılarını taşıdığına."

keşke forum 15dk sonra bile düzeltmemize izin verse.

vartor
15-02-2011, 04:22
sevgili ascendent, istedigin sekilde duzelttim.

pinokyo
15-02-2011, 04:40
sayın renaltferrari ve melek

yazılanların hepsini okumadım ama bir kac sorum olacak size nezaket gösterip cevaplarsanız cok memnun olacağım neden müslümansızın, nasıl müslüman oldunuz, dinsel inancınızın aileniz veya doğduğunuz ülkeyle bir ilişkisi varmı???

flipper
15-02-2011, 12:56
Din insanla birlikte düşünülür,birbirinden ayrılamazlar.Onunla beraber doğmuştur.İlk insandan bu yana din vardı zaten.Din önceden yokmuş sonradan arız olmuş veya insanların kendilerinin icat ettikleri bir hadise değildir.

Kızıldereliler Tanrılarına büyük ruh derler:Adem as.'a üflenen ilahi ruhun aslı bütünü ruhu yüce Yaratacıdadır.Afrikada Mau mau kabilesi "tek olan doğmamış doğrulmamış eşi ve benzeri olmayan herşeyi bilen işiten güçlü....!Orta asyadaki türkler Ahirete inanırlardı.Hindu Tanrılarının pek çok kolu ve gözü vardır,yani herşeyi görür ve herşeye ulaşır.Fakat zamanla Allahtan gelen mesajlar insanlarca bozulmuş ve asli özelliklerini kaybetmişlerdir.

Senin seçme hakkın yoktur zaten. Dini senin adına ebeveynlerin düşünmüştür. Önce Hoca gelir ne işe yarayacaksa kulağına ezan okur, sonra daha anne baba demeden '' hadi çocuğum amin de bakim'' '' dua nasıl edilir göster bakim'' gibi tekrarlamalarla beynine yerleştirilir din. Müslüman doğmadık hiçbirimiz,istemeden müslümanlaştırıldık..

Eğer bahsettiğin topluluklara bir peygamber gitmiş olsaydı, muhakkak bir belge veya kanıt günümüze ulaşırdı ama yok..Allahın mesajlarını insanlar bozmuş ve değiştirmiş diyerekte Allahı düşürdüğün durumun farkındasındır umarım..

flipper
15-02-2011, 13:10
önemli bir noktaya değindiniz için teşekkür ederim bu sorunun cevabı için ilk inen ayetlere beraber bakalım

;

1- Yaratan Rabbinin adıyla oku!

2- O, insanı bir alekadan yarattı.

3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.

4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.

5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti.

İlk inen ayetlerde kendini tanıtma safasında namazdanda bahsedilmediğine göre kızılderililere göndereceği peygamberede hemen namaz kılın diyemez.Hangi peygamber olursa olsun

Sanırım Kuranda 25 peygamberin adı geçer, bu diğer kalan 123975 peygamberin görevleri önemsizmiydiki adları sanları veya hangi topluluklara gittikleri yazılmaz..

Ayrıca yine soruyorum, ortada yazılı bir metin yokken, oku derken neyi okumasını istemiştir, hemde Yüce Allahın en sevdiği, tüm dünyaya gönderdiği Muhammed okuma yazma bilmezken..

_melek_
16-02-2011, 12:02
sayın renaltferrari ve melek

yazılanların hepsini okumadım ama bir kac sorum olacak size nezaket gösterip cevaplarsanız cok memnun olacağım neden müslümansızın, nasıl müslüman oldunuz, dinsel inancınızın aileniz veya doğduğunuz ülkeyle bir ilişkisi varmı???

Sevgili pinokyo,

Bizler müslüman olmayız,müslüman doğarız.Özümüz müslüman hepimizin,fakat bu özü bozmadan İmanlı bir hayat sürmeye çalışırız.Çünkü inanırız.Hissederiz,hayatta başı boş olmadığımızı,öldükten sonra yok olmayacığımızı,şu evrenin,insan gibi bir güzelliğin,nizam ve düzenin bir sahibi bir yaratıcısı olduğunu biliriz.Kendiliğinden hiç bir şeyin var olmayacağını tesadüf diye bir saçmalığın olmayacağına inanırız.Ailemin ve çevremin etkisi var tabiki ama şu saat'ten sonra babam ateist olmamı istese bile beni zerre kadar etkileyemez.

Şimdi izninizle ben sormak istiyorum.Siz neden müslüman değilsiniz?

uyar
16-02-2011, 16:36
Bizler müslüman olmayız,müslüman doğarız.

peki melek kardeş...

ozaman hristiyan doğsaydın ne olacaktı??

Estiva
16-02-2011, 17:45
peki melek kardeş...

Oldukça ateşli bir hristiyan olurdu. Rumuzu __melek_ değil de, __papaz_ gibi birşey olurdu. 11 Eylül saldırısına odaklanır, müslümanlardan ölümüne nefret ediyor olurdu.

Termo
16-02-2011, 18:30
Birde "özümüz hrıstiyan" derdi.

Estiva
16-02-2011, 18:40
Birde "özümüz hrıstiyan" derdi.

Tabii, sevgili -melek_ tüm bunları reddedecek ve şöyle tatlı bir cevap verecek.

"Ben hristiyan da doğsam, dünyanın öbür ucunda bir mağarada da doğsam, arar Allah'ı bulur, müslüman olurdum"

ne tatlı... Her cevaplarında Kur'an yaprakları arasından seslenen, kendi akıllarını kullanmak yerine, alim dedikleri adamların, yüzyıllar boyunca yarattığı/ortaya attıkları cevaplara sığınan, onları buraya copy & paste edenler için ne gerçekçi bir cevap oldurdu.

Ascendent
16-02-2011, 18:54
Oldukça ateşli bir hristiyan olurdu. Rumuzu __melek_ değil de, __papaz_ gibi birşey olurdu. 11 Eylül saldırısına odaklanır, müslümanlardan ölümüne nefret ediyor olurdu.

Ayrıca bugünkü evangelistler gibi ABD topraklarına müslüman teröristler tarafından yapılabilecek nükleer saldırılara karşı Kabe'ye misilleme yapılması şartının caydırıcılık açısından gerekli olduğunu savunurdu.

Termo
16-02-2011, 22:44
Ayrıca bugünkü evangelistler gibi ABD topraklarına müslüman teröristler tarafından yapılabilecek nükleer saldırılara karşı Kabe'ye misilleme yapılması şartının caydırıcılık açısından gerekli olduğunu savunurdu.
O kadar politik düşüneceğini sanmıyorum:D

vartor
16-02-2011, 23:09
Dusunebilecek acik yer birakmislar mi ki kizimizin beyninde. Kemirmisler, bitirmisler koca sakalli sicanlar.

_melek_
17-02-2011, 13:14
peki melek kardeş...

Bilemiyorum,farklı olurdu herhalde.Ailenin etkisi oluyor tabi bunu inkar etmiyorum.Fakat şuanda ailemin etkisi sebebiyle değil kendim istediğim,kabul ettiğim için müslümanım

Şunu da biliyorum ki inancım farklı da olsa kimseye nefretle bakmazdım.kendinizle karıştırmayın bizleri.

Değer verdiğim dikkate aldığım birkaç alim var.Vebenim bu kişilerden alıntı yapmam gayet normal.Neden sürekli bu yüzden eleştiriliyorum.

Kuran-ı kendime göre yorumlayamam ki,İslam dininin hükümlerinin dışında yeni bir hükümde getiremem.Çok hassas konulara deyiniyorsunuz bu konularda fikir yürütmek bana düşmez.

Doğru tektir ve bende bu doğruyu arar bulur getiririm..........

uyar
17-02-2011, 15:23
Bilemiyorum,farklı olurdu herhalde.Ailenin etkisi oluyor tabi bunu inkar etmiyorum..... Şunu da biliyorum ki inancım farklı da olsa kimseye nefretle bakmazdım.kendinizle karıştırmayın bizleri.....Doğru tektir ve bende bu doğruyu arar bulur getiririm..........

ozaman sevgili melek...

madem dindarsın... bırak ateizmi...
mesela hiç hristiyanlığı inceledin mi? bu konuda islamı savunanların açıklamaları dışında hristiyan olup ta hristiyanlığı anlatanları dinledin mi?? bu konuda kitap okudun mu??

mesela en son din islam değil.... biliyormusun??

yahova şahitleri diye bir din var...

mormonlar var?? onların allah inancı nasıl ??

sevgiler

_melek_
17-02-2011, 16:06
ozaman sevgili melek...

madem dindarsın... bırak ateizmi...
mesela hiç hristiyanlığı inceledin mi? bu konuda islamı savunanların açıklamaları dışında hristiyan olup ta hristiyanlığı anlatanları dinledin mi?? bu konuda kitap okudun mu??

mesela en son din islam değil.... biliyormusun??

yahova şahitleri diye bir din var...

mormonlar var?? onların allah inancı nasıl ??

sevgiler

Hristiyanlığı da yahudiliği de gayet iyi biliyorum.

Valla beni başınıza Vartor amca sardı.Bana değil ona kızın bence:)

Farklı insanlarsınız sizinle tartışmak sohbet etmek hoşuma gidiyor.arkadaşlarımdan çevremden farklısınız.İnancınız farklı mesela içinden çıkamadığınız her konuda sürekli hakaret ediyorsunuz.Asabisiniz heycanlı tiplersiniz.Belki bir gün sıkılırım çok değerli uyar o zaman kurtulursunuz:sad:

Sevgiler...

errata
17-02-2011, 16:22
__melek__, ateistler tarafından hakaret edildiğini düşündüğünde lütfen dön ve önce senin din dediğin şeylerin insanları aslında nasıl "konuşamaz, düşünemez, sorgulayamaz" hale getirdiğini düşün.

Hristiyanlığı ve Yahudiliği bildiğini hiç sanmıyorum, bildiklerin onların bozulmuş birer "Allah Dini" olmasından başka bir şey değil.

Ailenin etkisinden bahsetmişsin, şimdi dinimi kendim istediğim için yaşıyorum demişsin. Sen koşullanma diye bir şey duydun mu? Duymadıysan duy, öğren.

Elinize geçen her fırsatta ateistleri ve farklı din mensuplarını odunla dövüp, üstüne bir de "hakarete uğruyoruz", "bunlar çok asabi insanlar" demek çok garip. (Tek gerçeğin kendisinde ve inandıklarında olduğunu düşünen biri için elbette bunlar garip ya da yanlış şeyler değil tabii.)

uyar
17-02-2011, 17:22
Hristiyanlığı da yahudiliği de gayet iyi biliyorum.
Belki bir gün sıkılırım çok değerli uyar o zaman kurtulursunuz...

sevgili melek...

sen de potansiyel var kardeşim..çünkü diğerlerinden farklı olarak karşındakini dinlemeye çalışıyorsun..bu çok iyi. ondan kimse senden kurtulmak istemiyor .. o lafı yanlış anladın sanırım... dediğim ateistlerin hiç biri aileden bu terbiyeyi almadı .. ama müslüman ve diğerleri ailelerin nerede doğmuşsa onın terbiyesini aldı değil mi... bu nedenle ateistlikten önce muhatabın ilk önce diğer dinler olmalı diye düşünüyorum

hristiyanlığı yahudiliği nerden biliyorsun??? imam hatipteki hocalarından değil mi??

sence onlar hristiyanlığı ve yahudiliği iyi ve doğru din diye öğretirler mi??..

_melek_
17-02-2011, 17:29
sevgili melek...

sen de potansiyel var kardeşim..çünkü diğerlerinden farklı olarak karşındakini dinlemeye çalışıyorsun..bu çok iyi. ondan kimse senden kurtulmak istemiyor .. o lafı yanlış anladın sanırım... dediğim ateistlerin hiç biri aileden bu terbiyeyi almadı .. ama müslüman ve diğerleri ailelerin nerede doğmuşsa onın terbiyesini aldı değil mi... bu nedenle ateistlikten önce muhatabın ilk önce diğer dinler olmalı diye düşünüyorum

hristiyanlığı yahudiliği nerden biliyorsun??? imam hatipteki hocalarından değil mi??

sence onlar hristiyanlığı ve yahudiliği iyi ve doğru din diye öğretirler mi??..

Hristiyanlarla konuştum.Bizzat kendilerinden öğrendim dinlerini.Bir yahudiyle konuşmadım ama onlar hakkında da uzun bir araştırma yaptım.
İmamhatip hocalarına gelince genelleme konuşmuyorum ama bir kaç hocam hariç kendilerine soru bile sormam söyledikleri eylemleriyle bir olmayınca insana güven vermiyorlar hakkikaten.

vartor
17-02-2011, 17:38
__melek__, ateistler tarafından hakaret edildiğini düşündüğünde lütfen dön ve önce senin din dediğin şeylerin insanları aslında nasıl "konuşamaz, düşünemez, sorgulayamaz" hale getirdiğini düşün.

Hristiyanlığı ve Yahudiliği bildiğini hiç sanmıyorum, bildiklerin onların bozulmuş birer "Allah Dini" olmasından başka bir şey değil.

Ailenin etkisinden bahsetmişsin, şimdi dinimi kendim istediğim için yaşıyorum demişsin. Sen koşullanma diye bir şey duydun mu? Duymadıysan duy, öğren.

Elinize geçen her fırsatta ateistleri ve farklı din mensuplarını odunla dövüp, üstüne bir de "hakarete uğruyoruz", "bunlar çok asabi insanlar" demek çok garip. (Tek gerçeğin kendisinde ve inandıklarında olduğunu düşünen biri için elbette bunlar garip ya da yanlış şeyler değil tabii.)

Hatta hak zannediliyor kendilerinden olmayana koyduklari etiketleri. Sonucta kendileri dogru yolda, bizler sapkin, baska turlu bir davranis beklenemez. Yalancilik ve takiyye'nin ayip ve ahlaksizlik olarak gorulur dunyanin cogu toplumlarinda, muslumanlar icin eger din icinse mubahtir. Alenen yalan konusurlar ve bundan utanmazlar; ornegini defalarca gorduk bu sitede....kimisi evrim teorisinin e'sini okumadan, karun kahya sacmaliklarini foruma tasirken, sanki cok bilgili desinler diye, Fransa'da dogdum okudum demeyi de mutlaka birkac iletisinde bildirir. Foyasi ortaya ciktiginda yine utanmadan takiyyeye devam eder.
Ahmat Secer'in tam bir fiyaskoyla neticelenen Fransa KK konferansalarini, maskesi dustugu halde, hala utanmadan forumlara asmasi da baska bir takiyye ve arlanmazlik metodu.
Demek istedigim sevgili melek, sen goremiyor olabilirsin, bizler icin insan insandir. muslumanin da, ateistin de sahtekari sahtekar, durustu durusttur; hatta ateisti genelde cok daha durusttur. Bizler bastan yargilamayiz, herkese esit davraniriz, tabi aksini uye ispat edene kadar. Din karsiti bir forumda, nelere, kimlere musamaha edildigi, fikirlerini biraz olsun ozgurlestirmek icin yapilan ugrasilari gorememek icin, din iman bile yetmez.