Orijinalini görmek için tıklayınız : Buna gazetecilik mi denir ?
ahmetsln
13-02-2011, 14:54
Bir TGB üyesi, Taraf Gazetesinden Emrullah Uslu’yu telefonla arayıp "CHP’nin ikinci katında toplantı yapıldı. darbe planlanıyor" diye sahte bir ihbarda bulunuyor. Bu görüşme üzerine "Hodri Meydan Süheyl Batum" başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan Uslu, "CHP içindeki kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre" gibi net ifadelerle "darbe toplantısı" yapıldığını iddia ediyor.
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/02/13/taraf-yazari-fena-yakalandi-1144850.Jpeg
Bu köşe yazısının ardından bir toplantı düzenleyen TGB üyeleri, Uslu'yu tekrar telefonla arayarak, durumu izah edip kendisini protesto etti.
Konu üzerine konuşan TGB Genel Başkanı İlker Yücel "CHP’nin ikinci katında toplantı yapıldı, darbe planlıyoruz diye uydurduk. Oysa CHP’nin ikinci katında söylediğimiz yerde toplantı salonu bile yok. Arkadaşımızın anlattığı her şeyi gerçekmiş gibi bugünkü köşe yazısında yazdı. İşte orduya da böyle tuzak kuruluyor. Yarın TGB Genel Merkezi’nde Uslu ile yaptığımız görüşmenin ses kaydını açıklayacağız" ifadelerini kullandı.
Videosu için basıverin. (http://video.milliyet.com.tr/TGB-uyeleri-Taraf-yazarini-oltaya-getirdi_1_47948.htm?auto=1)
Kaynak milliyet.com.tr
:pound:
"feomidyum" gerçeği gibi olmuş, güzel makara olmuş:D
ahmetsln
13-02-2011, 16:08
Gazeteci dediğin kaynaklarını sorgular dimi ama ? Bu adam direk atlıyor.Ve kaynağından da emin konuşuyor.
Söz konusu köşe yazısı şu (http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/12022011/Hodri-Meydan-Suheyl-Batum.php) linkte var;
Ben bu yazıda kandırılmış bir insan göremedim.. Zaten 'TGB'li gençlerden aldığım bilgilere göre' diyor her defasında.. Süheyl Batum'un bu gençlik birliğiyle toplantı yaptığını, onları finanse ettiğini vs. söylüyor.. Bunu da bahsi geçen gençlik birliğinden aldığı bilgilerle iddia ettiğini söylüyor.. Yani bizzat yaşamış insanlarla konuşarak köşesine taşımış iddialarını.. Eğer burada bir sahtekarlık varsa, o da konu hakkında bilerek çarpıtma yapan bu geçlik birliğidir.
Seçimden sonra yapılacak bir darbe hazırlığı konusunu ise TGB'li gençlerin iddialarına dayandırmıyor.. Ayrı olarak, ''CHP'deki kaynaklarıma göre'' diyor.. Ayrıca iddianın doğru olup olmadığını bilemem, sadece iddia diye de ekliyor.
Emrullah Uslu'yu günahım kadar sevmem.. Köşe yazılarını da okumam.. Ama her zaman ki gibi yalan yanlış iddialarla insanlar suçlanıyor.. Bu durumun Ulusalcıların karakteristik özelliği olduğunu da anlamış bulunuyoruz.
ahmetsln
13-02-2011, 16:30
Efendim adam aldığı her haberi emin kaynaklardan aldığını iddia edip darbe planlanıyor diye servis ediyor bu mu gazetecilik ? Siz bu konuya yanlış pencereden bakıyorsun.
Efendim adam aldığı her haberi emin kaynaklardan aldığını iddia edip darbe planlanıyor diye servis ediyor bu mu gazetecilik ? Siz bu konuya yanlış pencereden bakıyorsun.
Yazısındaki söz konusu kısım şurası;
''Hatta CHP’deki kaynaklarım Batum’un bu gençleri kullanarak CHP içinde seçim sonrasında bir darbeye hazırlandığını iddia ediyor. Bu kısmı doğru mu yanlış mı bilemem.''
Bu kısmın doğru mu yanlış mı olduğunu bilemem diyor.. Parti içindeki birinin iddiası olduğunu söylüyor.. Bu mu iddiadan, kaynaktan emin olmak?
Köşe yazısını okumazsan, böyle olur.. Medyada her okuduğuna inanma.
Ayrıca dikkat ederseniz, darbenin CHP içinde olacağını söylüyor.. Yani hükümeti devirecek bir darbe toplantısı değil bu..
Bu kısım da çarpıtılmış her zamam ki gibi :)
Batum’un beni yalanlaması tabii ki yalan. Öncelikle benim sözünü ettiğim görüşmeler toplantı filan değildi. Batum ile TGB’li gençler arasında Erzurum eylemini organize etmek için en az üç toplantı yapıldı. İlki CHP Genel Merkezi’nin ikinci katında, asansörden inince sol tarafta bulunan salonda yapıldı. Bu toplantıya üç TGB’li genç katıldı. Batum isterse o gençlerin adlarını da veririm. Batum’a sorum şu: CHP Genel Merkezi’nin ikinci katında üç TGB’li gençle biraraya geldin mi, gelmedin mi? Cesaretini topla bu soruya cevap ver. Bu toplantıda gençler Batum’a Erzurum’a Başbakan’ı protestoya gideceklerini söylediler. Batum’dan otobüs kiralama konusunda kendisine yardımcı olmalarını istediler. Batum da onlara yardımcı olacağına dair söz verdi. Bunlar yalan mı Sayın Batum? Telefonlarıma çıkma cesaretini neden gösteremiyorsun? Sana anlatacağım ayrıntılar karşısında cevap vermeyeceğin için mi benim sorularımdan kaçıyorsun?
İşte o toplantı bilgisini veren 3 genç de diyor ki; "Yedik biz emrullahı, oltaya taktık garibi diyor." Kameraların önünde de işletmeye devam ediyorlar..:fish2::pound: