PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günahkar Alın?

Dark_Prince
20-02-2011, 22:43
Müslümanların mucize diye sundukları bu ''günahkar alın'' muhabbetinin nerden çıkmış olabileceğine dair düşüncelerimi paylaşmak isterim.Önce ayetleri verelim.

Kur'an:

Alak: (15-16) Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız.

Müslümanlar bunun mucize olduğuna dair şunları söylerler(Harun Kahya'dan):

Kendi kendini kontrol edebilme, olgunluk, sonuç çıkarma, ince düşünceli ve nazik olma, kararlılık gibi Kuran’da övülen pek çok olumlu davranış beynimizin ön lobu tarafından kontrol edilir. Normal bir insanın beyninin ön lobunda yüksek bir hareketlilik olduğu bilinmektedir. Bu hareketlilik, insanın duygularının farkına varmasını sağlar. Sevgi, mutluluk, korku, pişmanlık, suçluluk gibi duygusal reflekslerin varlığı, kişinin beynindeki ön lobunun iyi çalıştığını gösterir. Beynin ön lobunu çalıştıran mekanizmayı inceleyen bilim adamları hayranlık uyandırıcı sonuçlarla karşılaşmışlardır.

Kısacası ''ön lob''a işaret ettiği söyleniyor.Kırmızıya boyadığım yerler ön lobun işlevlerini anlatıyor.Şimdi bu ''alın mühürlenmesi'' meselesinin kökeniyle ilgili düşüncelerime gelelim.Bunun için ''parapsikoloji'' alanına girecez.

Bunun parapsikolojinin incelediği konulardan biri olan ''çakralar'' ile ilgili olduğunu düşünüyorum.İnsanlarda bulunan 7 çakradan 6.sı alın çakrası (3. göz çakrası)dır.Bu çakra hakkında konuyla ilgili olan bilgileri alıntılıyorum,kaynakta daha fazlasını bulabilirsiniz:

SANSKRİTÇE İSMİ: Ajna

YERİ: Kaşların ortasında, kaşların bir parmak kalınlığı kadar üstünde.

NİTELİKLER: Yüksek Bilinçlilik, duygusal ve ruhsal sevginin merkezi, spritual içgörü, geleceği görebilme. Dengelendiğinde zihin (sağ yarımküre) ve beyin (sol yarımküre) bileşik bir alanda işlev yapar. Ardından içgörü ve kayrayış ortaya çıkar ve bunun pratik yaşamda uygulanması günlük bir hal alır. Aynı zamanda olumsuz eğilimlerden arınılması ve bencil tavırların elimine edilmesini destekler.

OLUMSUZ NİTELİKLER: Endişe, isteri, stres, korku, şok, sinir, depresyon, baş ağrıları, konuşma ve kilo problemleri.

Kaynak:http://doktor-reiki.tr.gg/Al&%23305%3Bn-%C7akras&%23305%3B.htm

Ön lob ve alın çakrası (3.göz) ne kadar benziyorlar değil mi birbirlerine?Özellikleri aynı.Aralarındaki tek fark ön lobu keşfetmek için bilime ihtiyaç vardır,alın çakrası ise herkes tarafından gözlemlenebilir.Bazı insanlar için çalışma yapmaya bile gerek yoktur,doğuştan DDA yeteneklerine sahip olanlar rahatça gözlemleyebilirler.Dolayısıyla birçok eski metinde rastlayabiliriz çakralara.Kökeni çok eskiye dayanır.Hint felsefesinde çok önemli bir yere sahiptir.Zaten ''çakra'' kelimesinin kökeni sanskritçe(eski hintce)dir.

''Günahkar alın'' bu çakrayla ilgilidir bence.Duyguları yönlendiren çakra olduğu için mühürlenmesi gerçekleri görememe gibi bir sonuç doğuruyor olabilir aynı kalbin mühürlenmesi gibi.Eminimki bu alın mühürlenmesi oalyını eski Hindu metinlerinde daha ayrıntılı birşekilde görebiliriz.İnceleme fırsatları olanlara incelemelerini tavsiye ederim.

Birkez daha görüyoruzki hiçbirşey Kur'an'la doğmamış,eski kaynaklardan Kur'an'a kopyalanmıştır.İslam'ın namazı bile Hindulardan aldığı bir gerçektir.

KAYNAK:http://dinsizdeist.blogspot.com/2011/01/gunahkar-alnpercemaln-cakras3goz.html

Lynx
21-02-2011, 01:14
Vallah diyom bak sasirmayin vALLAH bu karun kahya tam bir komedi. E yuh yani daha neler bir insan bukadar mi olur. Bunlar gercekden allahin yûz karasi.

Dark_Prince
22-02-2011, 21:17
Hiç sorma dostum lanet heriften bende nefret ediyorum,hele o Sirius mucizesini gördükten sonra nefretim tavan yaptı.