PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk haber bültenleri...

Ascendent
21-02-2011, 20:27
Yahu biz ne zaman kurtulacağız bu amatör haber bültenlerinden? Hiç mi BBC World News, CNN Wordwide, FoxNews, ZDF Heute gibi dünyaca ünlü TV kanallarına bakıp haber bülteni nasıl hazırlanır diye öğrenmek istemiyorlar?

Bizdeki akşam haber bültenlerindeki arkaplan müzikleri nedir yahu? Aksiyon filmlerinden, bilgisayar oyunlarından müzikleri araklayıp arkaplanda oynatıyorlar. sanki öyle yapınca sıkıcı olan konu ilginçleşiyor. Konu fakirler olunca da işi daha dramatize etmek, o insanları iyice zavallı göstermek için hüzünlü müzikler eklemezler mi birde...

PKK olaylarında, Irak'taki ve Afganistan'daki savaş haberlerinde neden eski, o olayla ilgisi olmayan görüntüler koyarlar? Klasik bir asker görürüz takakakaka otomatik silah ateşler, ardından bi helikopter koyarlar patapatapata. Kimbilir kaç yılından kalma o görüntüler. Bizimkiler de sanki o haber için özel çekilmiş zannedip pür dikkat izlerler her akşam aynı askerleri, aynı helikopterleri, aynı tankları...

Yağmur, fırtına, kar gibi doğa olayları söz konusu olduğunda kendisini felakete uğramış gibi birkaç santim karın arasında atan, ölümle mücadele veriyormuş izlenimi yaratan habercilerin işlerine niye son verilmez? Çünkü reyting getiriyor abartıp.

Neden polis takipleri 3-4 sıra arkadadan haberci arabasında kamerayı titreterek görüntü alan bir adam tafaından çekilir? Helikopter diye birşey var.

Bu bahsettiklerim elbette birkaç özel TV kanalını ilgilendiriyor. NTV,CNN ve TRT'yi bunların dışında tutuyorum.

AhbAp
21-02-2011, 21:02
İçerikleri boş olduktan sonra, sunum şekilleri kötü olmuş, boş!

Hepsi birbirinden rezil. Herhalde en kötüsü Kanal D Ana Haber'dir (gerçi ATV'nin daha da berbat olduğunu sanıyorum ama uzun süredir 1 saniye bile izlemedim). İki lafı biraraya getiremeyen ne kadar spiker varsa burada toplanmış (imam-cemaat meselesi belki de; başlarındaki Birand'ı göz önüne alırsak). Ben bu haber merkezinin, haber süresinde en büyük ağırlığı verdikleri trafik kazası bölümünde topluca orgazm olduklarını sanıyorum. Nasıl da ballandırarak ve çarpma görüntülerini 50 kere göstererek, zevkle, hırsla veriyorlar bu tür haberleri. Tabi bir de, en son Birand'ın yılış yılış kapatışından önce yayınlanan "sokak röportajları" köşesi. "Gayrı erkekler de doğuracakmış, ne dersiniz bu işe" diye mikrofon uzatmıyorlar mı! Sanki türümüz yok olma tehdidi ile karşı karşıya!

VraeL
21-02-2011, 21:21
Yukarıdaki özelliklere show-star-kanal d-atv 4'lüsünün çok iyi uyduğunu düşünüyorum.

Ascendent
21-02-2011, 21:28
Yukarıdaki özelliklere show-star-kanal d-atv 4'lüsünün çok iyi uyduğunu düşünüyorum.

İçerikleri boş olduktan sonra, sunum şekilleri kötü olmuş, boş!

Hepsi birbirinden rezil. Herhalde en kötüsü Kanal D Ana Haber'dir (gerçi ATV'nin daha da berbat olduğunu sanıyorum ama uzun süredir 1 saniye bile izlemedim). İki lafı biraraya getiremeyen ne kadar spiker varsa burada toplanmış (imam-cemaat meselesi belki de; başlarındaki Birand'ı göz önüne alırsak). Ben bu haber merkezinin, haber süresinde en büyük ağırlığı verdikleri trafik kazası bölümünde topluca orgazm olduklarını sanıyorum. Nasıl da ballandırarak ve çarpma görüntülerini 50 kere göstererek, zevkle, hırsla veriyorlar bu tür haberleri. Tabi bir de, en son Birand'ın yılış yılış kapatışından önce yayınlanan "sokak röportajları" köşesi. "Gayrı erkekler de doğuracakmış, ne dersiniz bu işe" diye mikrofon uzatmıyorlar mı! Sanki türümüz yok olma tehdidi ile karşı karşıya!

Evet. Allah'ın Al jazeera'sı bile daha kaliteli.

Astur
21-02-2011, 21:33
El Cezire'yi küçümsemeyin; Arap dünyasını çok değiştirdi yayın politikası ile, ve de olumlu yönde değiştirdi. Bugün Ortadoğu'da yaşanan değişimde El Cezire'nin payı vardır.

Natan
21-02-2011, 23:15
Ben son zamanlarda haber izlemiyorum. İzlememe kararı aldım.
Tvden de uzağım. Pek bakmıyorum.

Daha bitmedi ; Haber sunumlarını yeterli kalitede bulmuyorum :)
fakat mevcut durum bu.
Sanırım algı değiştikçe kalite de artacaktır.

MAB'ın gafları bir başka ama .Hiç unutmadığım bir kare var Birand'ın :

Salı (?) akşamı kimselere vermeyin :)

Çatlayana kadar gülmüştüm

AhbAp
21-02-2011, 23:29
Star Haber'deki Deniz Arman, ayrı bir karın ağrısıdır mesela.

"Sayın seyirciler, bugün Güney Amerika'da, daha doğrusu Brezilya'da, daha doğrusu Rio de Janeiro'da, daha doğrusu Cobacapana'da...." lafın sonu bir türlü gelmez. Ezdikçe ezer, kıydıkça kıyar, çıldırttıkça çıldırtır.

Neredeyse her cümlesi düşüktür, lafa bir yerden girer, "seksi" bir sunum için lafları ezer ve sonunda kendi de nasıl bağlayacağını bilemez. Toparlamak için de iyice batırır. Konuşurken "hess, mhess" gibi anlamsız sescikler çıkarır, sinir gerer, sigara yaktırır.

VraeL
22-02-2011, 17:50
MAB'ın gafları bir başka ama .Hiç unutmadığım bir kare var Birand'ın :

Salı (?) akşamı kimselere vermeyin :)

Çatlayana kadar gülmüştüm

ahahaha şimdide beni çatlattın güldürmekten .D