Orijinalini görmek için tıklayınız : Esas devrim Türk topraklarında oldu....
ahmetaltan
24-02-2011, 11:59
Güzel bir analiz.
Burada (http://www.haberturk.com/yazarlar/603846-esas-devrim-turk-topraklarinda-oldu)
Sanırım kusacağım, bunun adı nedir bilmiyorum. İnsanların yarın bir gün çocuklarının, arkadaşlarının yüzüne bakacak halleri olmalı.
Ayrıca, bu ''emperyal'' olmak pek iyi bir mok değil bildiğim kadarıyla, ben farketmeden sözcük yeni anlamlar falan mı kazandı? Başkası ''emperyal' olunca kötü de biz olunca iyi mi? Önce aç karnımızı doyuralım bir biz.
Bu arkadaşın Yiğit Bulut'un yazılarını taşıdığı başlıklarını da bir başlık altında toplasanız iyi yaparsınız bence. Şöyle bir şey olabilir:
Yiğit Bulut iktidar yalamağı yaparken orasından uyduruyor ki
Ha "Yeni, Güçlü Emperyal bir Türkiye" inşa etmek, ha ülkeye Faşizmi getirmek. İkisi de aynıdır. Diğer insanların kanını emebilenler kendi milletinin kanını da emmekte sakınca görmezler. Örnek: Kaddafi, örnek Mübarek, örnek Erdoğan. İnsanlar arasında ayrım yapmak, onları sömürmek, bu her zaman dönüp dolaşıp onları geri vuracaktır.
Çelişki, dumanlı kafa, ve "ben ne oldum"culuğun güzel bir yansıması. İnsanların yazıyı beğenmesi bir yana, bu denli düşük seviye pompa edebiyatını birbirlerine "forward" ediyor olması düşündürücü.
Ben düşünce, konuşma özgürlüğü, insan hakları derken başkalarının özgürlüklerini de kontrol edebilme özgürlüğünü kastetmiyorum, Yiğit Bulut'un bunu kastetmesini ise kınıyorum.
yucemanitu
24-02-2011, 19:45
Yahu bu Yiğit Bulut ateşli bir muhalifti ne değişti de şimdi birden AKP'li oldu?
Evet,bencede esas devrim Türkiye de oldu.Mevcutlardan bir şekilde kurtulursak,bundan böyle makarna ile,kömür ile,allah tüccarlığı ile ayak takımının seçtiği kalitesiz adamları,hırsız adamları,ülke değerlerini peşkeş çeken adamları iktidar yapmamayı öğrendik.Demokrasinin ancak seviyeli seçmenlerle güzel olabileceğini,aksi takdirde tramvay olarak kullanılabileceğini öğrendik.
Belki beni yanlış bulup sorarsınız.Ayak takımı kim,seviyeli seçmen kim?İnanıyorum,tüm insanlar her türlü şartlarda özgürdür ve eşittir.Ama kabul edinki çoğunluğunun eğitimi yetersiz,özgürlüğü gönlünden geçen her şeyi yapabilmek zanneden,çalışmayı sevmeyen fakat ABD veya Avrupa ülkeleri seviyesinde konfor yaşamak isteyen,aklının,yaşamının fazlasını öbür dünyaya angaje eden,Demokrasiyi bir çuval kömür zanneden toplumun gümüş zurna neyine.
Evet demokrasiye saygım vardı.Fakat ülke demokrasimi incelediğimde yıllarca oyuncak ile avutulduğumuzu,hiç bir zaman kaliteli bir demokrasimizin olmadığını anladım.Tüm çabalar emperyalistlerin arzuladıkları bir kıvamda olmamız içindi.
Birde çok bilmiş insanlara hatırlatırım.Devrimler ulusların çoğunluğunun istek ve gücüyle olur.Saçı briyantinli yalakaya sormak lazım.Bu sözüm ona esas devrim halkın yüzde kaçı tarafından benimsenmiştir.Akılları sıra kurbağanın suyunu yavaş yavaş ısıtacaklar.Başka da bildikleri bir devrim tarzı yok.Bu tarzda Fetoş'un nasihatlarında azınlıkların nasıl çoğunluk olup devrim yapacakları tarifidir.
Ama hata ettiler.Suyu çabuk ısıttılar.Kurbağa huylandı.Sudan zıplayıp,kendi emekçi iktidarını,halk iktidarını kuracak.
Saygılar.