PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En azili ateİstlere hodrİ meydan !

allame
27-02-2011, 16:00
Bazıları demişki: "Allah yoktur, bize hiç bir şey yapamaz". Ben de diyorum ki yapaar hem de öyle bir yapar ki canınızı o gün içinde alır da 7 kat cehennemin dibinde bulursunuz kendinizi. Şimdi, bir arkadaş ortaya bir laf attı: dediki: "vandida gibi değil de eski bir üye kaybolsaydı daha ikna edici olurdu". BUYRUN HODRİ MEYDAN! Vandida gibi iddialı şekilde Allaha kafa tutan bir eski ve kdemki üyeniz ya da yönetici, fark yapmaz. Eski bir yazısını gösterin. -Çünkü Allah beni denemeyin buyurmuştur, şimdi yazarsak denemiş oluruz bu uymaz-. Böyle bir yazısını bulup gösterin. Tüm imanımı o kişinin ortadan kaybolup doğrudan 7 kat cehennemöin dibine gitmesine yatırıyorum. daha hiç tanımadığım arkadaşınızın ve sizlerin çok iyi tanıdığı arkadaşınızın üstüne daha şimdiden yatırıyorum. Hadi: "yalancı olduğumu düşünenler. ispatlayın. Yazın bakalım. HODRİ MEYDAN !

allame
27-02-2011, 16:09
Şartları söylüyorum:

1- Vandida ile aynı dilden ve aynı nefretle kaleme alınmış bir yazısı olacak.
2- Yönetici ve eski bir üye olacak
3- Bu yazı önceden yazılmış olacak.
4- En az 20 oy alacak. Burada 20'den fazla kişi bu kişiyi gösterip: "eğer bu şahıs ortadan kalkarsa biz müslüman oluruz" diyecek.

bu 4 şartı sağlayın gelin.

eğer o şahıs 1 hafta yaşarsa ben müslüman filan değilim.

ama eğer o şahıs ortadan kalkarsa oy verenler islamı seçecekler.

Siz daha Allah'ı tanımamışsınız.

HODRİ MEYDAN !!!

Cesareti olan?

İlk tercih "benim" diyen kişiler olacaktır. bir başkasını riske etmektense fedakarlığı yapıp ortaya atılın "benim böyle bir yazım var ve ben kaybolursam herkes sana inanır" diyin. yapın bunu.

murted
27-02-2011, 16:42
Şöyle yirmi, otuz kişi yazının altına imza atsak otuzumuzu da uçurabilir mi Allah? O zaman hem tesadüf de diyemeyiz.
Sen bunu kabul et de görelim bakalım Allahına ne kadar güveniyorsun görelim.

frodo
27-02-2011, 17:28
Liste versem kabul olur mu ? Malum, diş bilediğim bir kaç isim var, netekim ?

allame
27-02-2011, 17:32
Bu 4 şartı sağlayın isterse 500 kişi olsun.

Bu 4 şartı sağlayana kadar rahatsız etmeyin.

Kurbanınızı belirlemek için Bir hafta süreniz var

Süreniz başladı.

Hodri meydannn...

Alayınıza... :) :)

faydasızım
27-02-2011, 17:33
bu ne saçam bi teklif:topla takımını çık karşıma " sanki abd kovboy filmi buradaki yazarların hepside bir ganster..saçmalamayın hocam bence..
..isteyen inanır isteyen inanmaz kimse de siz inanın diye bi yerlerini yırtmaz istersen inen ama neye inandıgını bil sadece..

vartor
27-02-2011, 18:26
Ben Frodo'yu aday gosteriyorum; Zaten kendiliginden aradabir kaybolma yetenegi var, senin icin fazla bir ugrasi olmayacak. Ama bence Frodo seni buradan ucursa daha dogru olacak. imanli misin, ateist misin anlayamadim, ama sakayi seven biri oldugun belli.

aydoe
27-02-2011, 18:43
Ben Frodo'yu aday gosteriyorum; Zaten kendiliginden aradabir kaybolma yetenegi var, senin icin fazla bir ugrasi olmayacak. Ama bence Frodo seni buradan ucursa daha dogru olacak. imanli misin, ateist misin anlayamadim, ama sakayi seven biri oldugun belli.

Olmaz Frodo bize lazım ,en iyisimi sen ol Vartor ya da Sargon :p
Sen zaten öbür tarafa yakın(yaş olarak ) bize ise uzaksın (mesafe olarak) ne olur ki biraz daha uzağa gitsen :sad:

Sargon ise bize hem mesafe hemde düşünce olarak uzak daha da uzağa gidebilir :flypig:

Ha hiç kimse çıkmazsa bende adayım,desteklerinizi beklerim . :cool:

vartor
27-02-2011, 19:11
Yani beni sevdigini bilmesem......:)

errata
27-02-2011, 19:43
Bu kadar enterasan bir başlıkla hiç karşılaşmamıştım. Bu tür konulardaki beyin travmalarını insan, şeyh, evliya şimalinde gördük elbette. Lakin Allah'ın uçuracağı insanı kendine paintten avatar resmi yapmış biri aracılığıyla bir internet forumundan seçeceğini çocuklar söylese inanmazdım.

Ben katılıyorum senin bu yarışmana ama bir şartım var, ben bir hafta içinde uçmazsam sen hepimizden özür dileyeceksin ve turandursun.com, evrimteorisi.org sitelerinin bir senelik sunucu parasını vereceksin.

AerA
27-02-2011, 20:06
Değerli allame ;

Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesinde yapıyorlar. IQ testini.

Ben bir kaç dosta söylerim, sizden hem fazla para almazlar, hemde kolay sorarlar ki insan içine çıkacak yüzünüz olur...

İman böyle birşey olsa gerek. Aklı başında kimselere asla bulaşamayan bir virüs...

Kolay gesin...

P.S : Şimdi bu kişinin verdiği "OY" ile benimki "eşit" ve "bir" mi sayılıyor?

allame
27-02-2011, 23:25
ve ayrıca.
ölüler susarlar.

frodo
27-02-2011, 23:37
Allame bence tadında bırak, her yazar bizim için değerlidir. Ama arada yazar kılıklı soytarılara da -sözüm meclisten dışarı- yanlışlıkla ev sahipliği yaptığımız olur. Ama bu yüzleri ortaya çıkana kadardır.

allame
27-02-2011, 23:39
Arkadaşınız da sizin gibi çok iddialıydı.
Ama biz ne dedik?
tarih kitapları ve mezarlıklar iddialı kişilerin batışını yazar.

Bu hodri meydan başlığı onun karşılığıdır.

Sizden biri "islam forumuna" hodri meydan dedi: bedelini ödedi.

Sıra bende.

Ben şimdi buraya hodri meydan diye yazıyorum.

Orada atıştığım kişi eski üye değil diye, saymadınız. Tamam. Sıradan birisi olmasın.

Şartları sağlayın öyle gelin şartları sağlayın.

Eğer samimi şekilde din karşıtı iseniz; şartları sağlayın.

4 şart. sağlayın.

Din mi? Eğer siz haklıysanız beni bu gereksiz dinden kurtarın haydi. Yapabiliyor musunuz.

Birinizi aldık. Bir kişi eksiksiniz artık. Bunu kafanıza sokun. Aynen böyle sizin gibi o da inanmadı. Aynen böyle oldu: bir sürü mazeret üretti kafasından ama "acaba doğru diyor olabilir mi" demedi.

Sizin silkinip kendinize gelmeniz gerekmekte.

Gördüğünüz gibi elimde kılıç yok, ve ben size zarar veremem. Ama belki de elimde kılıç vardır ve size zarar verebilirim.

Öyle dedim 3 gün önce bu siteye ilk geldiğimde. Amacım can yakmak değildi. Ama o çocuk benim burada yazı yazdığımı göre göre müslümanlara ve Allaha kafa tutar tarzda yazı yazdı. Bedelini ödedi. Bu saygısızlığının bedeli ne olması gerekiyordu ise o oldu. Ben burdayım. Bedel ödemek isteyen varsa, 4 şartı sağlasın delikanlı gibi çıksın karşıma bedelini ödesin.

Sitenin yıllık aidatı filan demiyorum. Ben hele böyle bir iddiaya girdiğinizi göreyim hele.

Gerçekten samimi ateistlerseniz; "delidir ya da başka bir takım tutarsızlıklarımı ispatlamaya çalışarak" garip paranoyalar göstereceğinize Yapın bunu!

Ateistseniz samimiyetinizi gösterin!.

Bilimsel insanlarsınız. Riski hesaplayın ve iddiaya girin!

Risk yok.

Ben diyorum ki onu Allah aldı ve doğrudan 7 kat cehenneme gitti. Ama bilimsel açıdan tam bir ispat yapamıyorum. Ben kesin öyle olduğunu biliyorum. (inancım yüzünden. yoksa benim yerimde bir başkası olsa, geri gelme olasılığını düşünür). Ben kesin diyorum, siz de "kesin o sensin" diyorsunuz çünkü başka alternatif yok size göre.

Halbuki bir alternatif daha var: Allah var ve aldı götürdü sonsuz cehenneme sonsuza dek yanmak üzere... inanmıyorsunuz... sonsuza dek işkence. çok mu genç ve cahilsiniz?.

değilsiniz.

o haddini aşmıştı. ben haddimi aşmadım. "yalan söylediğimi söylediler ve yazımı buraya attılar".

ben haddimi aşmam. Allah sizlerin dönmesini isterse dönmenize beni vesile kılar ancak tabi ki bunu hak etmeniz lazım. kime konuşuyorum ki adamların arkadaşı ölmüş gitmiş hala senaryo uydurup duruyorlar.

"delidir, yok aynı adamdır". değilim.

yok artık o.

Size daha ilgincini söyliyim. istersek onu geri çağırırız. tam ve bütün olarak ve yaşadıkları da rüya olarak gösterilir. ve gelir sizin aranıza katılır da onun samimi bir ateist olduğuna ve ben olmadığına ikna olursunuz.

Eğer bu son yazdığım gibi olursa islamı seçmeyi kabul eder misiniz?

Artık bu tam olayı aşma durumu yani.

Pes edin nankörler. :) (nankör hakaret değil kelimenin yeri olduğu için kullanılmıştır)

ozgur_beyin
27-02-2011, 23:43
sevgili allame, eskiler ''ismiyle müsemma olmak'' diye bir tabir kullanırlar
sen isminle esatirmisin yoksa müsemmasınmı bilinmez ama şizofrenik bir vakıa olduğun kesin.
senin gibi tiplerasabiye kliniklerinde bulunur bu olaylara birinci elden şahidim.
alllame sen ateş olsan ancak üstünü başını yakarsın. ve cıscıvlak ortada kalırsın.
muhammede araplar sallıyorsun dediğinde kurana şöyle bir ayet koydu
''vema yentiku anil heva in hüve illa vahyun yuha'' sen allamesinya bu ayetin tercümesinide yaparsın.
muhammmed delil yerine ancak bunu söyledi yani cevabı maveraya bıraktı sen ne uyduracaksın
iddianda hala ayak diretiyorsan ailene söyle seni bir akıl hastanesinde müşahade altına aldırsınlar

allame
27-02-2011, 23:47
4 şart.
sağla çık karşıma cesaretin varsa.

ozgur_beyin
27-02-2011, 23:50
evet sen kesin şizofrensin bunda hiç şüphe yok.
öyle bir gücün varsa dünyaya hükümdar olursun gücünün farkına var önce şu filistinlileri mahveden yahudi polirikacılardan başla allamem alimim

allame
27-02-2011, 23:51
nasıl olsa yalan konuş muyor muyum?
gir iddiaya.
ortaya canını koyacaksın.
ben de imanımı koyacağım.
4 şartı sağlayacaksın.
ya senin canın ya benim imanım.
bir hafta süre.

deli miyim? hangi hesaplama şekliyle bunu tes edelim?

bi kere ben hepinizden akıllı olmam lazım çünkü ben tek geldim siz kalabalıktınız ve birinizi içinizden çekip aldım, şimdi sıra ikincide. demekki ben hem daha akıllıyım hem daha tehlikeliyim.

deli olmadığıma ister emin olun ister olmayın; etrafımdakiler olmadığıma eminler. kesinlikle . :D :D

allame
27-02-2011, 23:58
kardeşim bu mesele filistin israil bilmemne değil.
vandidaya da aynısını söyledim mesele bu sitenin haddini aşmış olması nedeniyle Allahın tepki vermiş olması.
yani sırayla sizi alacak ve cehenneme atacak oluşu. ben bunu hissedip buraya geldim ama geç kaldım. birisi haddini ben daha burda çalışmamı tamamlayamadan aştı bile.
bakıyorum siz de toparlanmaya niyetli değilsiniz.

tamam.

sıktınız. son sözümü söyleyip kapatıyorum tarayıcıyı. gerçekten baydınız. bu nasıl bir nefret anlamıyorum ki. Allahı inkar farklı bir olay, sizinki nefret boyutuna ulaşmış. bundan sıyrılmanız lazım, kendi iyiliğiniz için bunu yapmalısınız. yoksa çok geç olacak.

sizi ben bile daha kurtaramam. (sen kimsin ki) öyle değil işte kazın ayağı.

Kim olduğun değil, ya da ne yaşadığın değil önemli olan. Ne söylediğn ve yaşadıklarına ne tepki verdiğin...

Her yerde aynı şeyleri söylüyorum ama yazdıklarımda tutarsızlık olduğunu iddia ediyorsunuz ya. komik durumdasınız ama trajikomik olduğunuzun farkında bile değilsiniz.

uçurumun kenarındasınız haberiniz olsun.

ben ise size sadece yardımcı olmaya çalışıyorum. kimliğimi bile bilmiyorsunuz. pek bilen de yoktur. tek amacım yardımcı olmak. gerçekten Allah kendisine karşı işlenen suçlarda doğrudan müdahil olur ve...

grek yok ya buna.

karışmıyim. yanın. evet.

hmm.

tamam.

ben karışmıyorum isteyen yanar isteyen yanmaz. evet. zaten odun yanar su söndürür. ben kime anlatıyorum. dışarıda odunlar var gidip onlara anlatayım da belki yanmazlar. :)

frodo
28-02-2011, 00:05
Seni dinlenmeye göndereyim en iyisi, evet. Biz yanarken alevlerden korumuş olalım seni.

vartor
28-02-2011, 01:39
Sanalda yok etmek bu kadar basit. frodo allame'yi kallem etti:)

_melek_
28-02-2011, 02:27
Sanalda yok etmek bu kadar basit. frodo allame'yi kallem etti:)

Alleme arkadaşın yazılarını hayretler içerisinde okuyorum.Oldukça ilginç bir kişilik sahibi.Aynı zamanda iddialıda.

Fakat bu şekilde susturulması ne kadar adil sizce.

errata
28-02-2011, 02:37
_melek_, ne yapılmalıydı mesela? Tüm forum genelinde bu tür saçma sapan başlıklar açmasına müsade mi edilmeliydi? Bu bir susturma ise siz neden susturulmadınız hiç düşündünüz mü?

Ortaya akılcı bir fikir koyup onu savunmakla, saçmalayarak zaman ve kaynak tüketmek arasında bir fark göremiyorsanız size diyecek bir şeyim yok elbette. Fakat forumun da kuralları ortadadır. (ben de zaman zaman yanlış işletildiğini düşünüyorum)

_melek_
28-02-2011, 02:52
_melek_, ne yapılmalıydı mesela? Tüm forum genelinde bu tür saçma sapan başlıklar açmasına müsade mi edilmeliydi? Bu bir susturma ise siz neden susturulmadınız hiç düşündünüz mü?

Ortaya akılcı bir fikir koyup onu savunmakla, saçmalayarak zaman ve kaynak tüketmek arasında bir fark göremiyorsanız size diyecek bir şeyim yok elbette. Fakat forumun da kuralları ortadadır. (ben de zaman zaman yanlış işletildiğini düşünüyorum)

Sizin mantıklı gördüğünüz çoğu başlık bana ve eminim ki daha bir çok kişiye saçma geliyor.

"Ben neden yasaklanmadım"bu formda pek aktif olamıyorum.Aksi olsa eminim ki bende yasaklanırdım.

"YARADN TEK BAŞINA NE YAPIYORDU"gibi bir başlık sizce ne kadar akılcıl ve mantıklı.Bu başlığın sahibi neden yasaklanmadı.

Burası dinlerin özgürce tartışıldığı bir forum.Diğer sitelerden farklı olarak insanlar özgürce düşüncelerini dile getiriyor.Bundan şüphem yok ama,"alleme"adlı üyeye karşı haksız tavır alındığını düşünüyorum.

errata
28-02-2011, 03:05
Benim mantıklı gördüğüm başlıkların ne olduğunu nereden biliyorsun _melek_?

Dini inançları olan normal psikoloji sahibi insanlar da susturulduğu için mi üç yüz ileti gönderebildiniz bu foruma? Bu forumda insanlar susuturuluyor ise ahmetsecer gibi insanlarda dahil onlarca inançlı üye neden hala yazı yazabiliyor? Bana, "fikirlerim" yüzünden ikinci gün atılmayacağım bir islami forum gösterebilir misiniz? Bakın "fikirlerim" diyorum, "saçmalıklarım" değil.

Hatırlatayım burası "Dinlerden Özgürlüğün Sesi" sloganıyla hareket eden bir site. Doğal olarak
"YARADN TEK BAŞINA NE YAPIYORDU" gibi bir sorunun sahibi tüzük çerçevesini ihlal etmediği sürece "yasaklanmaz".

Evet, "Allah'a küfür eden biri eskimiş küfür metnini getirsin ben onu yok edeceğim, Allah'ı izniyle o hakkın rahmetine kavuşacaktır." gerçekten akılcı ve sağlıklı bir zihnin ürünü değil mi _melek_?

_melek_
28-02-2011, 03:17
Benim mantıklı gördüğüm başlıkların ne olduğunu nereden biliyorsun _melek_?

Dini inançları olan normal psikoloji sahibi insanlar da susturulduğu için mi üç yüz ileti gönderebildiniz bu foruma? Bu forumda insanlar susuturuluyor ise ahmetsecer gibi insanlarda dahil onlarca inançlı üye neden hala yazı yazabiliyor? Bana, "fikirlerim" yüzünden ikinci gün atılmayacağım bir islami forum gösterebilir misiniz? Bakın "fikirlerim" diyorum, "saçmalıklarım" değil.

Hatırlatayım burası "Dinlerden Özgürlüğün Sesi" sloganıyla hareket eden bir site. Doğal olarak
"YARADN TEK BAŞINA NE YAPIYORDU" gibi bir sorunun sahibi tüzük çerçevesini ihlal etmediği sürece "yasaklanmaz".

Evet, "Allah'a küfür eden biri eskimiş küfür metnini getirsin ben onu yok edeceğim, Allah'ı izniyle o hakkın rahmetine kavuşacaktır." gerçekten akılcı ve sağlıklı bir zihnin ürünü değil mi _melek_?

Ben site site dolaşmıyorum hangisi adil hangisi değil karar vereyim.

Sayın alleme'yi susturmak istiyorsanız forum neredeyse Allaha ve Rasülune karşı hakaretlerle dolu getirseydiniz önüne bir tanesini çok mu zordu.Neden korktunuz?

İnanmadığınız olacağına ihtimal vermediğiniz konuda neden çekimser davrandınız?

vartor
28-02-2011, 03:29
Alleme arkadaşın yazılarını hayretler içerisinde okuyorum.Oldukça ilginç bir kişilik sahibi.Aynı zamanda iddialıda.

Fakat bu şekilde susturulması ne kadar adil sizce.
Kissasa kissas melek, tam da senin inandigin gibi; Vandidadi yok eden yok edildi. Benimkindem cok senin adalet anlayisina uymasi gerekmez mi?

_melek_
28-02-2011, 03:43
Kissasa kissas melek, tam da senin inandigin gibi; Vandidadi yok eden yok edildi. Benimkindem cok senin adalet anlayisina uymasi gerekmez mi?

Peki öyle düşündüğümüzde onu yok edeni kim yok edecek bunun bitiş noktası yok mu?

(ayrıca allemenin iletilerinden anladığım kadarıyla onu kendisinin yok edeceğini değil,Allaha kafa tutması sebebiyle Allahın onu cezalandıracağı düşüncesinde)

Ben şunun şaşkınlığı içerisindeyim,sizler için bu iddia'yı çürütmek o kdar kolay ki getirin önüne eski yazılarınızı bunu onun için yapmıyorsanız kendiniz için yapın.

vartor
28-02-2011, 04:02
Yok, devam etmesi gerekmez, birini yok etti ve cezasi yok olmakmis yerine getirildi. :) Aslinda kissas da yanlis uygulaniyor; Saudiler allaha kufredenin kafasini ucuruyorlarmis, dogrusu onlarin da kufredenin allahina kufretmesi olmaliydi..
Melek kizim hakikaten cok temiz kalplisin. Yoksa hakikaten inandin mi vandidanin yok olmasinin sebebinin o olduguna? alleme iki gunlugune uzaklastirildi. Buyuk bir ihtimalle musluman bile degil, eglenmek isteyen bir genc veya hakikaten bunlari planli yapan zeki ama biraz ucuk biri. Teklifini ciddiye almamani tavsiye ederim. Eski yazilar silinmedi, elinde olsaydi siteyi yok ederdi bir musluman olarak allahina yaranmak icin; sizler bile buraya bir iki kafiiri musluman yapip sevabina varmak icin gelmediniz mi?

errata
28-02-2011, 04:04
_melek_, çekimser davranmadım ya da davranmadık. Aksine bu şuursuzluğun devam etmesi ve kendi eliyle çekip gidebilmesi için hodri meydanına cevap verdik [1] (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=367499&postcount=10). Kendisi bana bir cevap vermek gayretini dahi göstermedi. Diğerlerinin "egosuna" ettiği laflarla ilgilendi. (alıştığımız gibi)

Benim onun istediği ebatlarda, nitelikte belki üç yüz tane iletim var. Kendisi neden onların içerisinden bir tanesini alıp seçmedi? Yok edenlerin en yücesi Allah, belki imanım zedelenir hesabıyla sanırım turandursun.com'a girmekten çekiniyor ki allame gibi bir kulunu bu işle görevlendirilmiş.

_melek_, siz görebildiğim kadarıyla aklı başında gidiyordunuz, ne oldu da işi "allame" savunur düzeye çektiniz anlam veremedim ve üzüldüm açıkçası. Müslümanlar hakkında fikirlerim sizler ile konuştukça her gün biraz daha kötümserleşiyor. Akılcı düşünceden uzaklaşma yarışında en katı hristiyan tarikatçıları geride bırakmaya başladınız.

vartor
28-02-2011, 04:06
Ayni anda yazmisiz jiro, bir saniye erken basmisim dugmeye:)

_melek_
28-02-2011, 04:19
Yok, devam etmesi gerekmez, birini yok etti ve cezasi yok olmakmis yerine getirildi. :) Aslinda kissas da yanlis uygulaniyor; Saudiler allaha kufredenin kafasini ucuruyorlarmis, dogrusu onlarin da kufredenin allahina kufretmesi olmaliydi..
Melek kizim hakikaten cok temiz kalplisin. Yoksa hakikaten inandin mi vandidanin yok olmasinin sebebinin o olduguna? alleme iki gunlugune uzaklastirildi. Buyuk bir ihtimalle musluman bile degil, eglenmek isteyen bir genc veya hakikaten bunlari planli yapan zeki ama biraz ucuk biri. Teklifini ciddiye almamani tavsiye ederim. Eski yazilar silinmedi, elinde olsaydi siteyi yok ederdi bir musluman olarak allahina yaranmak icin; sizler bile buraya bir iki kafiiri musluman yapip sevabina varmak icin gelmediniz mi?

Ben kimseyi savunmuyorum.Haksızlık olduğu düşüncesindeyim ve bunu dile getirmek istedim.

Daha öncede söylediğim gibi enteresan bir kişilik.Benim inancımda Allah mühlet verir ihmal etmez.Hemen anında her olaya müdehale etmez.Arkadaşın imanımı ortaya koyarım gibi ortaya attığı iddiaları doğru bulduğumdan değil,sizin buna karşılık cevapsız kalmanıza şaşırdım.Eski yazıları bulmak isteseydi bulurdu değil o yazıları kendiniz getirip susturabilirdiniz.

Umarım anlaşılmışımdır........

vartor
28-02-2011, 04:24
oyle yapsaydim onu ciddiye almis olmaz miydim melek?
Umarim anladin.

_melek_
28-02-2011, 04:49
oyle yapsaydim onu ciddiye almis olmaz miydim melek?
Umarim anladin.

Evet anlıyorum sizi fakat ortaya atmış olduğu bir iddia var ve yalanlamak adına buna değerdi diye düşünüyorum.

Estiva
28-02-2011, 04:57
İddialara, çelişkilere cevap vermek yerine artık böyle oyunlarla mı millet imana getirilecek? Kimse isteyerek dinden çıkmaz, dinden çıkmaya yer de aramaz. Ortada bazı şüpheler var. Neler mi? Forumu baştan sona tarayın, cevapsız yüzlerce soru göreceksiniz. Foruma gerçekten şüphe ile gelen kişi, egosunu tatmin etmek üzere yazışmak yerine, önce geriden başlayarak tarıyor konuları. Yüzlerce cevapsız bırakılmış, ya da saçma cevaplar verilmiş konularla karşılaşıyor. Bu şüpheler giderilir, mantıklı, herkesin kabul edeceği cevaplar verilirse, herkes zaten dinine döner ve emin olun ki, o islamı cuma namazından ibaret sananlardan çok çok daha iyi müslüman olur, müslümanlığa da büyük katkısı olur, çünkü genelde okuyan, yazan, düşünen adamlar bunlar.

Bu dünyada kimse mutlak mutluluğu yakalayamaz, zengin de olsa, sağlıklı da olsa... Ölüm gerçeği olduğu sürece, bir yanı hep eksik kalır, mutlak mutluluğu engellenir. Bu nedenle insanlar bir ahiret arar durur. Herkesin hakkının verileceği, mutlak mutluluğa ulaşabileceği bir yer. Böyle bir sonu kimse elinin tersiyle itip de dinden çıkmaz. Ama ortada şüpheler var. Oyun oynamakla vakit geçirmek yerine, sorular cevaplanır, şüpheler, varsa yanlış anlamalar giderilir. Geriye ne kalıyor ki? 3-5 rekat namaz, yılda bir ay oruç, varsa paran zekat vs... Ondan sonra ebedi mutluluk. Kendi adıma yıllarca gocunmadan, yorulmadan yaptığım şeyler. Bu forumdaki birçok kişi, islamın gerçek olmasını canı gönülden istiyordur. Kimse gavuristandan gelmedi. Oyun oynamayı bırakıp, sorulara cevaplar verin, gerçekten insanlara faydanız olsun. İnsanların kafasındaki şüpheleri silin, bakın kaç kişi islama koşa koşa geliyor, görün! Birinin forumda yazışmasının engellenmesi kimseyi imana getirmez, sizin ya bir örgütten olduğunuzu ya da sağlam bir hacker olduğunuzu akla getirir en fazla. Evliya ya da mesih olduğunuzu düşündürtmez kimseye.

errata
28-02-2011, 05:18
_melek_ arkadaşın allame'den daha farklı olmadığını düşünmeye başladım.
Ben imanlı bir müslüman olsaydım, inancıma hakarete mazeret olur gerekçesiyle böyle bir zırva iddiaya kalkışmazdım bile. Ama görünen o ki siz inançlı kardeşlerimiz herşey de olduğu gibi bunda da "ya varsa" ticaretinden, mantıksızlık üzerine iddia bina etmekten vazgeçemiyorsunuz. Ki bunda dahi bir şekilde "üç kağıt" yapıyorsunuz. Kainatı ol diyerek yaratan tanrınızı soktuğunuz kalıbı geçtim, kendinize biçtiğiniz din etiği sınırları dışındaki anlayışı anlayabilmek mümkün değil. Ben inançlı biri iken inandığım şeyleri bu şekilde küçültecek mekanizmalar ortaya koymamaya çalışırdım. Demek ki biz inanırken de biraz mantıklı olmaya çalışırmışız yahu!

vartor hocam, aynı anda düğmeye basabilmek bir şey mi. Bazı kardeşlerimiz forumlardan adam "uçuruyor", kendileri uçuyor falan, etraf sihirbaz, evliya dolu. :)

_melek_
28-02-2011, 09:15
_melek_ arkadaşın allame'den daha farklı olmadığını düşünmeye başladım.
Ben imanlı bir müslüman olsaydım, inancıma hakarete mazeret olur gerekçesiyle böyle bir zırva iddiaya kalkışmazdım bile. Ama görünen o ki siz inançlı kardeşlerimiz herşey de olduğu gibi bunda da "ya varsa" ticaretinden, mantıksızlık üzerine iddia bina etmekten vazgeçemiyorsunuz. Ki bunda dahi bir şekilde "üç kağıt" yapıyorsunuz. Kainatı ol diyerek yaratan tanrınızı soktuğunuz kalıbı geçtim, kendinize biçtiğiniz din etiği sınırları dışındaki anlayışı anlayabilmek mümkün değil. Ben inançlı biri iken inandığım şeyleri bu şekilde küçültecek mekanizmalar ortaya koymamaya çalışırdım. Demek ki biz inanırken de biraz mantıklı olmaya çalışırmışız yahu!

vartor hocam, aynı anda düğmeye basabilmek bir şey mi. Bazı kardeşlerimiz forumlardan adam "uçuruyor", kendileri uçuyor falan, etraf sihirbaz, evliya dolu. :)

Sayın jiro;

Benim düşüncemi merak ediyorsanız ben hiç'te "alleme"gibi düşünmüyorum.Allah varlığnı hissettirmezse imanımı bırakırım gibi saçmalıklrla uğraşmam böyle bir iddiaya girmem,hiç bir iddea'da İmanımı ortaya koyamam.Koyulmasınıda şiddetle karşı çıkarım.Onun gibi düşünmüyorum.Onun düşüncelerinide doğru bulmuyorum.Ama tabi buda yeterli olmadı sizin için.Alleme felan olduğumuda düşünürsünüz siz şimdi.

Konuyu takip ediyordum ve yasaklanmasına hiçbir sebep yoktu.Haksızlık karşısında susmadığım için başıma çok çorap örüyorum buda bunlardan bir tanesi.Bu "alleme" değil başkası da olsa bir ateist'de olsa aynı tepkiyi verirdim.Örnek veriyim "diamat"arkadışın yasaklanmasına üzüldüm fakat çoğu yerde hakkettiğinide düşünüyorum.Heyacanlı bir arkadaşımız.Sayın uyar'da ise bazı müslümanlarda olmayan bir saygınlık var.Onuda destekliyorum ne yani ateist mi oldum şimdi.

Bazıları tarafından sizleri susturmak amacıyla sanıyorum bir kaç defa site kapanmış.Susturmak bu şekilde mi olmalı peki.Haksızlık karşısında müslümanda varsa karşımda susamam.

Başından beri anlatmak istediğim ise bu insanı susturmak çok kolaydı.Yıllardan beri HZ.Muhammedin(sas)uydurma dediğiniz dinini iddialarını yalanlamk için çaba sarfetmiyor musunuz?İkisini kıyaslamıyorum fakat bu iddea'yıda çürütmek isteseydiniz yapardınız diyorum.Ben sizi yalan dediklerinize tahammül edemeyen ve bunun için ömrünü sarfeden insanlar olarak tanıdım yanılıyor muyum Vartor amca.Buna tahammül etmenize anlam veremedim sadece o kadar.:nono:

postal
28-02-2011, 09:19
-Evet anlıyorum sizi fakat ortaya atmış olduğu bir iddia var ve yalanlamak adına buna değerdi diye düşünüyorum.-Melek.

Melek,bu adamın mucizesine sende inanmış gibisin.Yani buradan biri 4 şartı yerine getirecek,o da adamı yok edecek,senin imanınmı kuvvetlenecek?Meraklıysan et küfürünü,dene bakalım yok olunuyormu?Aklınca arkadaşları dolmuşa bindireceksin.

Eğer allaha,kitaba v.s küfür edenleri yok etmek gibi bir görevi,becerisi varsa ,ülkemizin bir yöresi var.Ayıp olmasın diye yazmıyorum.Oraya gitsin.Oranın halkı en ufak öfkede allahdan başlıyor,kitaptan çıkıyor.

Peki Melek,diyelim bu adamın iddialarıyla tahrik olan bir arkadaş allaha,muhammede,kitaba burada ağır hakaretler,imalı küfürler yazdı.Senin yüreğinmi soğuyacak.Ortaya attlğı iddianın doğrumu,yalanmı olduğunu denemek adına nasıl inandığın değerlere küfürü göze alabiliyorsun.

Saygılarımla.

_melek_
28-02-2011, 09:42
-Evet anlıyorum sizi fakat ortaya atmış olduğu bir iddia var ve yalanlamak adına buna değerdi diye düşünüyorum.-Melek.

Melek,bu adamın mucizesine sende inanmış gibisin.Yani buradan biri 4 şartı yerine getirecek,o da adamı yok edecek,senin imanınmı kuvvetlenecek?Meraklıysan et küfürünü,dene bakalım yok olunuyormu?Aklınca arkadaşları dolmuşa bindireceksin.

Eğer allaha,kitaba v.s küfür edenleri yok etmek gibi bir görevi,becerisi varsa ,ülkemizin bir yöresi var.Ayıp olmasın diye yazmıyorum.Oraya gitsin.Oranın halkı en ufak öfkede allahdan başlıyor,kitaptan çıkıyor.

Peki Melek,diyelim bu adamın iddialarıyla tahrik olan bir arkadaş allaha,muhammede,kitaba burada ağır hakaretler,imalı küfürler yazdı.Senin yüreğinmi soğuyacak.Ortaya attlğı iddianın doğrumu,yalanmı olduğunu denemek adına nasıl inandığın değerlere küfürü göze alabiliyorsun.

Saygılarımla.

Ama bakın anlatamıyorum galiba.Ben allemeye katılmıyorum.Hiç bir şey içinde Dinimi İmanımı ortaya koymam hiç bir şey için.

Rabbimin varlığından o sonsuz adaletinden zerre kadar şüphem yok.Dolayısıyla bu tür şeylerede gerek yok.Allah herkezin mükafatını cezasının verileceği ahiret yaratmış ve orada asıl adalet gerçekleşecek.Bu cezanın illaki dünyada verileceğini söyleyen bir şahısa katılığımdan değil.Hakikaten bu iddiayı çürütmenizi istediğimden konuya dahil oldum...

postal
28-02-2011, 09:58
Tamam Melek,seni anladım.Kötü niyetli değilsin...

Saygılar.

errata
28-02-2011, 09:59
_melek_, iyi niyetli olduğunu düşünerek cevap vereyim. Burada forumların işlemesi belli yazılı kurallara göre olur. Bu kurallar insanların belli ölçülerde iletişimini devam ettirebilmesi amacıyla oluşturulur. Makarna yaparken süzgeci neden kullanıyorsak buradaki kurallarda temel olarak onun için vardır. Üstüne basa basa anlamsız, tehditkar, iki üç kelimelik ileti gönderen herkes burada istisnasız aynı cezayı görür. Duyurular bölümünde Disiplin Uygulamaları başlığını okur isen kimseye konumu, görüşleri için tölerans gösterilmediğini anlarsın.

_melek_, iyi niyetli olmadığını düşünerek cevap vereyim. Öyle ya da böyle allame'nin savunduğu zırva ve safsatanın beklenen etkiyi yapmaması senin de işine gelmedi. Lakin göremediğin şey benim bu zırvaya zaten bir katılımım mevcut[1] (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=367499&postcount=10). Yakacak, yok edecek ve uçuracak Allah'ın beni en azından üç yüz kere cezalandırması gerekirdi. Bu girişimimi neden sürekli olarak yetersiz argümanlarla saf dışı bırakmaya çalışıyor ve "ama hiç biriniz iddiaya karşılık vermedi" gibi bir duruma giriyorsunuz?

Tanrınızın olmayan sihirli güçlerinin ne için, kimin için, ne zaman ve ne şekilde ortaya çıktığını bildiğinizi iddia ediyorsunuz. Çünkü iddianın kendisi bunun üzerine kurgulanmış. Sen bunu görmezden gelip böyle bir iddia sahibinin haksızlığa uğradığını söyleyerek aklınca "adaletçilik" oynuyorsun.

_melek_
28-02-2011, 10:15
_melek_, iyi niyetli olduğunu düşünerek cevap vereyim. Burada forumların işlemesi belli yazılı kurallara göre olur. Bu kurallar insanların belli ölçülerde iletişimini devam ettirebilmesi amacıyla oluşturulur. Makarna yaparken süzgeci neden kullanıyorsak buradaki kurallarda temel olarak onun için vardır. Üstüne basa basa anlamsız, tehditkar, iki üç kelimelik ileti gönderen herkes burada istisnasız aynı cezayı görür. Duyurular bölümünde Disiplin Uygulamaları başlığını okur isen kimseye konumu, görüşleri için tölerans gösterilmediğini anlarsın.

_melek_, iyi niyetli olmadığını düşünerek cevap vereyim. Öyle ya da böyle allame'nin savunduğu zırva ve safsatanın beklenen etkiyi yapmaması senin de işine gelmedi. Lakin göremediğin şey benim bu zırvaya zaten bir katılımım mevcut[1] (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=367499&postcount=10). Yakacak, yok edecek ve uçuracak Allah'ın beni en azından üç yüz kere cezalandırması gerekirdi. Bu girişimimi neden sürekli olarak yetersiz argümanlarla saf dışı bırakmaya çalışıyor ve "ama hiç biriniz iddiaya karşılık vermedi" gibi bir duruma giriyorsunuz?

Tanrınızın olmayan sihirli güçlerinin ne için, kimin için, ne zaman ve ne şekilde ortaya çıktığını bildiğinizi iddia ediyorsunuz. Çünkü iddianın kendisi bunun üzerine kurgulanmış. Sen bunu görmezden gelip böyle bir iddia sahibinin haksızlığa uğradığını söyleyerek aklınca "adaletçilik" oynuyorsun.

Allaha karşı gelen herkez dünyada cezalandırılsaydı ortada ne kafir kalırdı nede diğerleri.

Bu arada tek cesur da sizmişsiniz tebrik ederim.Ben velev ki ateist olsaydım inanmadığım bir Allah'a karşı çekinmezdim susmazdım karşısında. Birşeyin peşinde değilim ne olur bunu anlayın artık neysem öyle davranıyorum.

Tabi zorla güzellik olmaz dimi...Bu yüzden cevap vermekte vermemekte sizin bileceğiniz bir şey.

Astur
28-02-2011, 10:23
Bu arada tek cesur da sizmişsiniz tebrik ederim.Ben velev ki ateist olsaydım inanmadığım bir Allah'a karşı çekinmezdim susmazdım karşısında. Birşeyin peşinde değilim ne olur bunu anlayın artık neysem öyle davranıyorum.

Yahu ciddiye almıyoruz sadece, yoksa korkumuz falan yok. Memnun olacaksanız, alınmayacaksanız söyleyeyim: Allah yapabiliyorsa cezalandırsın beni, hodri meydan!

errata
28-02-2011, 10:24
_melek_, bunun gerçekten cesaretle bir alakasının olmadığını anladığında, inanmayanların ne anlatmak istediğini biraz olsun anlayabileceksin sanırım. Biz ya da ben "var olan ama inadına reddettiğimiz bir şey"den bahsetmiyoruz. Biz bir yaratıcının var olması için bir sebep ve bilgi yok diyoruz. Bu bir inanç ya da cesaret değil yalnızca bir bilgi meselesi.

_melek_
28-02-2011, 10:24
Tamam Melek,seni anladım.Kötü niyetli değilsin...

Saygılar.

Anlaşılmak gerçekten güzel sayın Postal,teşekkür ederim.

Saygılar.

Corpse Bride
28-02-2011, 10:55
yüce kudretli hikmetinden sual olunmaz allahınızın (inananların tarifi), turan dursun sitesinde onu inkar eden birini yok etmek gibi küçük hesaplar peşinde koşacak kadar acizleştirilmesi,tanrıyı oynayan biri tarafından(allame) yönlendirilmesi ve bazılarınında namı diğer adı melek onu desteklemesi. ne kadar sefilsiniz gerçekten(tanrınızı maskara ediyorsunuz). allamenin keçileri toplaması biraz zor. şizofren kişiliklerine yeni benler ekleyip var olmaya çalışma çabası kendi çalıp kendi oynaması... yiyorsa götü uçursun

Estiva
28-02-2011, 11:44
Bu topic'in ilk mesajını okuduğumda ciddiye almamıştım ancak tüm mesajları okuyunca, bazı saf üye ya da misafirlerin ciddiye alabileceğini farkettim. Bu ülkede birileri kendisini mehdi ilan eden adamların peşinden gitmedi mi? Bin tane cemaat yok mu, saf saf katılmıyorlar mı? Dolayısıyla bu tür şaklabanlıklara geçit vermemek için katılım göstermek de fayda var. Bu tür insanlara izin verirsek, 3 gün sonra kendilerini mehdi ilan ederler. Sonra gelsin kadın müridler. Bu tür uyanıkların müslüman olduklarını da, ahirete inandıklarını da sanmıyorum. Ancak zeki kişilerdir ve saf insanları kandırarak, kendilerine bu dünyada cennet hazırlıyorlar. Her türlü huri de bolca mevcut bunlarda.

Koşullara uyup uymadığımı bilmiyorum ama koyduğunuz kurallar boş işler. Ben de varım kardeşim. Kaybedersen sttirip gitmen yeterli, başka birşey istemiyorum. Ben kaybedersem (ki kaybedecek hiçbir şeyim yok bu dünyada, aç geldim, aç gidecem... Ha 3 gün erken, ha 3 gün geç, farketmez) cehenneme gideceğimi söylemişsin. Şahsen memnun olurum, çünkü faturaları ödeyemedim bu ay, kıçım donuyor. Orada en azından ısınırım.

P.S. Elemanın banının kaldırılmasını talep ediyorum. Gerçi kendisi mehdi adayı. Takip ediyordur bu forumu. Bu arada yazdıklarımı takip ediyorsa, adres lazım mı diye de sorayım? Belki bir örgüttendir ve kendisi gidip öldürüyordur. Foruma uzun süre girmezsem, polise başvurunuz (şaka değil) B*ktan bir hayatım var, dolayısıyla öldürülmek mesele değil ama kendisi öldürüyorsa, cezasız kalmasın di mi ama...

bakkalmahmud
28-02-2011, 12:32
Sayin allame,hangi ülkede olursa olsun,yasalarda,ölümle tehdidin karsiligi aylarca yada yillarca hapisdir,bu saatden sonra bu arkadaslardan birine saskaza birsey olucak olursa,ucacak olanda cehenneme gidecek olanda sizsiniz o zaman Allah da size yardim etmez,tavsiyemdir,birsey yazarken düsünerek yazin.saygilar

_melek_
28-02-2011, 13:22
yüce kudretli hikmetinden sual olunmaz allahınızın (inananların tarifi), turan dursun sitesinde onu inkar eden birini yok etmek gibi küçük hesaplar peşinde koşacak kadar acizleştirilmesi,tanrıyı oynayan biri tarafından(allame) yönlendirilmesi ve bazılarınında namı diğer adı melek onu desteklemesi. ne kadar sefilsiniz gerçekten

Ben allemeyi kesinlikle desteklemiyorum diyeceğim konu uzayacak.Neyse beni anlayan anladı.

Sayın Alleme arkadaşım burdanda sana sesleniyorum düşüncelerini tam olarak ifade edemediğini düşünüyorum.Bu sana fırsat olsun ve biraz düşün.Zira düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.

frodo
28-02-2011, 14:00
Uzatılmaya değmeyecek bir konu. Üyemizi uyardık :

Allame bence tadında bırak, her yazar bizim için değerlidir. Ama arada yazar kılıklı soytarılara da -sözüm meclisten dışarı- yanlışlıkla ev sahipliği yaptığımız olur. Ama bu yüzleri ortaya çıkana kadardır.

Buna rağmen ilgi çekmeye çalışan çocuklar gibi ısrarla mesaj atmaya devam etti. Dinlenince
daha aklı başında iddialarla aramızda olacaktır.

aliyarasfal
28-02-2011, 15:53
Bu adamı ciddiye aldınız mı gerçekten?Bekliyorum biri çıkıp farkedecek mi diye , yada söyleyecekl mi diye.,tık yok.
Bakın ilk soru inanan ,inanmayan herkese;

allame tanrımı? tanrı onu vekilmi tayin etmiş. Evet diyecek aklı evvel var mı? Bu durumda peki allame denilen şahıs kimki tanrı kavramının var olduğu önşartından yola çıkarak onun adına meydan okuyor.

Tanrı kavramı aciz konuma düşüyor mu? süper düşüyor.Bir hafta diye bir saçmalık tutturmuş, birde orta oyunu sergiliyor.

Yahu tanrınızın sonsuz gücü yokmuydu. ol dese yetmiyormu? hafta nedir. allamenin sözünden dışarı çıkamıyor mu yoksa?muhammed iki vakası.anında görüntü alalım. Aracı kurumlarda başka yerde orta oyunu oynasın.Tanrı üstüne inancını koyuyormuş. Tanrınız kumara marka oldu. insanların elinde resmen pespaye bir konuma düşürülmüş bir tanrı kavramı var ve bırak inanmayanı, inananlar itiraz bile etmiyor.

allame kimki tanrı kavramı gibi var olduğunu iddia ettiğiniz ve her şeye gücü yeten bir varlık adına pazarlık yapıyor.

Tanrınıza bir dakika süre(bir dakika tanrı kavramınız için çok uzun zamandır)öldürdü öldürdü, öldürmedi olmadığının net kanıtıdır var mı kabul edecek inançlı?Bitmiştir.

Bu arada saatide yazayım/28 şubat 2011 saat 14:51
saat 14:53 te ölmüş olmam şart.

allamede ne hali varsa görsün...

Şimdilik saygımla gittim...

aliyarasfal
28-02-2011, 15:57
sanırım allamenin vekaleti dışında kimseyle iddialaşmıyor tanrı.

İnandığınız tanrı kavramı akıl fikir vere ne diyeyim.

saat mesajın üstünde yazıyor.

Şimdilik saygımla gittim...

Psiko
28-02-2011, 16:50

Buna rağmen ilgi çekmeye çalışan çocuklar gibi ısrarla mesaj atmaya devam etti.
Dinlenince

Sevgili homosapiens'im ;

Bırak garibim ademoğullarından bir ademoğlu iddialı yazısını yazsın.
Kaale dahi alınmayacak bir durumu kaale alıp cevaplar bile verilmiş.
Sonra da yasaklanmış.
Bu türev bir yasak,
bu sitedeki arkadaşların demokrasi anlayışına şık durmamış.
Üstelik "Uzatılmaya değmeyecek bir konu" da demişin zaten :)

berguzar
28-02-2011, 16:58
Garip bir hodri meydan çekilmiş. Özetle Tanrı bazen sizin işinize karışır ama kendi işine asla kimseyi karıştırtmaz. :)

vartor
28-02-2011, 17:06
Arada bir meleklerini yollar muslumanlarin safinda savassin diye, ya da goz yumar kendi adina islenen cinayetlere...
Sayin berguzar, allah adina yapilan savaslari kim planlar? Sonucta bazan allah, bazab god kazanir,, gerci son zamanlarda hep god ve yehova kazaniyor ama....

Psiko
28-02-2011, 17:08
Sevgili berguzar ;

"Bundan ne anlıyorsun/uz ?" hoş ve şık bir soru olmamakla birlikte,
Tevbe 14 : Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.
bu ayetteki "Sizin ellerinizle" lafzının yaşam yansımaları adına bu soruyu istemesem de affınıza sığınarak size yöneltmiş olayım :)

berguzar
28-02-2011, 17:24
Sevgili berguzar ;

"Bundan ne anlıyorsun/uz ?" hoş ve şık bir soru olmamakla birlikte,
Tevbe 14 : Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.
bu ayetteki "Sizin ellerinizle" lafzının yaşam yansımaları adına bu soruyu istemesem de affınıza sığınarak size yöneltmiş olayım :)
Hemen cevap vereyim degerli arkadaşım,

Belki bu kişiler trafik kazasında ölebilirler ve bu insanların eli ile olmuş olur değil mi? Sonuçta gökler yarılıp iki el gelip kimsenin gırtlağını sıkmadı bugüne kadar ölüm adına yada başka türlü musibet diye tabir edeceğimiz şeyler adına.

Ama tevbe suresindeki bu ayetler karşılıklı gerçek bir savaşa atıf olmakla beraber genele yaydığımızda insan eli ile yapılır her tür şey demeye getiriyor sanki. :) Ne dersiniz?

Selamlar...

Psiko
28-02-2011, 17:27
Sonuçta gökler yarılıp iki el gelip kimsenin gırtlağını sıkmadı bugüne kadar ölüm adına yada başka türlü musibet diye tabir edeceğimiz şeyler adına.

Ama tevbe suresindeki bu ayetler karşılıklı gerçek bir savaşa atıf olmakla beraber genele yaydığımızda insan eli ile yapılır her tür şey demeye getiriyor sanki. :) Ne dersiniz?

Selamlar...

Sadece EyvAllah derim :)

vartor
28-02-2011, 17:33
Ben allaaaaaahhhhhh diyecegim:)

Estiva
28-02-2011, 17:52
Sevgili homosapiens'im ;

Bırak garibim ademoğullarından bir ademoğlu iddialı yazısını yazsın.
Kaale dahi alınmayacak bir durumu kaale alıp cevaplar bile verilmiş.
Sonra da yasaklanmış.
Bu türev bir yasak,
bu sitedeki arkadaşların demokrasi anlayışına şık durmamış.
Üstelik "Uzatılmaya değmeyecek bir konu" da demişin zaten :)

Bu tür başlıklar havada bırakılmamalı, tıpkı müslümanların yüzlerce çelişkiye cevap vermeyip havada bırakması gibi. Ben şüphelerle geldim bu foruma, cevapsız kalmış ya da saçma cevaplar verilmiş konular yüzünden şüphelerim derinleşmeye başladı. Donanımlı müslüman arkadaşlardan hep rica ettim, sevap peşindeyseniz, geriye doğru tarayın forumu, bodoslama, ego tatmini için yazışmayın diye.

Bu konu ise, havada bırakılırsa, saf insanların kafasında soru oluşturabilecek bir konu. Millet olarak pek meraklıyızdır, mehdiye, evliyaya filan. Konu tamamen silinmeli ve üye tamamen yasaklanmalı veya bu komik iddiasına katılım olmalı. İlkini yapma yetkim yok, ikinciyi yapmak zorunda kaldım.

Psiko
28-02-2011, 18:11
Bu tür başlıklar havada bırakılmamalı, .

Peki abim nasıl tensip buyurursanız öyle olsun.
"Böyle buyurdu Zerdüşt" deyip biz buradan arazi olalım :)

isra
28-02-2011, 18:15

https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gifinfo@icisleri.gov.tr

Kime: bana

28.02.2011 tarihinde Tunceli Valiliği birimine Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz müracaatınız bilgi talep ettiğiniz konu(lar) ile ilgili olan Tunceli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü , birim(ler)ine iletilmiştir.

EKLEYECEĞİNİZ KISMI BURAYA YAZINIZ
Tunceli Valiliği

Önemli: Bu mail'e cevap vermeyiniz.Başka bir konuda bilgi talebiniz varsa veya cevaptan memnun değilseniz lütfen İç İşleri Bakanlığı Bilgi Edinme Başvuru Sayfası (https://www.e-icisleri.gov.tr/geneleaciksayfalar/bilgiedinme/mbubasvuru.aspx)ndan yeni bir başvuru yaparak irtibata geçiniz.Aksi takdirde isteğiniz işleme alınmayacaktır.

HİÇ BİR ŞEY KARANLIKTA KALMAMALI :D

errata
28-02-2011, 18:40
Bazı üyelerin hala "neden yasaklandı ama, şık değil" tavrı incelemeye değer. Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi:

"Hayatlarında affedersiniz iki koyun gütmemiş olanlar kalkıp diyorlar ki 'forum yönetimi böyle olmaz, allame neden yasaklandı?'. İşi bilenler, ’istikrarlı zırvalamak, sürekli içi boş ve tehditkar ileti göndermek kurallara aykırıdır" diyor ve böyle üyelerin yasaklanmasını onaylıyorlar. "

İlk defa Erdoğan'a katıldım, mutluyum. :)

KozmikSakaci
28-02-2011, 19:07
hadi beni alsın bugün bitmeden 00:00 a kadar bekliyorum allahınızı !

Estiva
28-02-2011, 19:31

Keşke yazdıklarımın hepsini alıntılasaydınız, en azından allame midir nedir, ondan daha ciddi bir mevzuya dikkat çekmiştim. Mevzu komik doğru, ama saf insanlar için komik olmayabilir. (1 Kayıtlı üye ve 3 Misafir - yazışanlardan çok, sessiz sedasız konuyu takip edenler var) Topic komple silinir ya da buyur uçur o zaman denir, hikaye bundan ibaret. Onca değerli tartışma varken, ne diye böyle boş bir konu insanların aklında soru işareti bıraksın ki? Neyse, cümlelerimi daha dikkatli seçerim, sizi de dalga geçmek zorunda bırakmamış olurum. Bu arada evim hala soğuk ve ben hala üşüyorum. Demek ki henüz uçmadım ve dünyadayım.

bursali68
28-02-2011, 20:32
Merhaba,

En azili ateİstlere hodrİ meydan !

Gidenin ardından konuşmayı sevmiyorum ancak sadece başlığın içeriğiyle ilgili görüşümü belirtmekte yarar görüyorum...

Doğru diye nitelediğimiz insanların özelliklerini sayalım desek sanırım bir çoğumuz aynı detayları söyleriz,doğruluk,dürüstlük...v.b gibi.Yani aslına bakacak olursak insan olmanın gerekleri...

Bu sayacağımız maddeler içerisinde bir Yaratıcıya inanmak veya inanmamak olduğunu sanmıyorum veya ben rastlamadım şu ana dek...O yüzden aslında inananlar ile inanmayanlar içerisinde " insan olmak/insan olmanın özellikleri " açısından düşündüğümüzde başlık son derece YANLIŞ bir başlık,kin,nefret kokan bir başlık...Bunu ben inanan biri olarak söylüyorum...

Çevremde yakın dostlarımın içerisinde her tür ideoloji ve inançtan insan var,Müslümanı,Ateisti,Yehova Şahidi,Hristiyanı...Ve düşünceme göre de hepsi çok ama çok özel ve güzel insanlar...Benim için de önemli olan budur...Gerisi teferruattır...

Bundan dolayı bu tür açılan başlıklara sonuna kadar karşıyım...

İnanç özelinde belirtmem gerekirse, ki bir ara belirttim mi bilmiyorum,biz inanan insanların ŞİRK e düşme riski çok yüksektir,ancak inanmayanların en azından böyle bir riski yok...Bu da inanmayan arkadaşların aslında güzel taraflarından...

Sağlıcakla kalınız...

evrensel-insan
28-02-2011, 20:37
Saygideger bursali68;

ŞİRK e düşme riski -bursali68-

"Sirke dusme" nin anlamini aciklar misin? ve de bu konudaki "risk" in ne oldugunu.

Sadece ogrenmek icin soruyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

bursali68
28-02-2011, 20:48
Saygideger bursali68;

ŞİRK e düşme riski -bursali68-

"Sirke dusme" nin anlamini aciklar misin? ve de bu konudaki "risk" in ne oldugunu.

Sadece ogrenmek icin soruyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Merhaba,

" Ortak koşma " anlamında...Diğer bir deyişle asıl Yaratıcıdan başka bir unsuru yaratıcı gibi görmek,medet ummak...Bu şahıs olabilir,eşya olabilir,herhangi bir cisim olabilir...İlave edebilirsiniz...

Sağlıcakla kalınız...

evrensel-insan
28-02-2011, 21:03
Saygideger bursali68;

Tesekkur ederim. O zaman bu kullanim, sadece islam da gecerli, yani; Allah'tan baska bir yaraticiyi one surmek, sirke dusmek oluyor, oyle mi?

Cunku her inanisin kendi yaraticisi kendine ilk ve bu yaratici islam'in Allah'inin disinda bir yaratici.

Yani sirke dusmek, bir yerde Allah'tan "cark etmek" mi oluyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ascendent
28-02-2011, 22:13
Bo konuya girer girmez, ilk mesajı okur okumaz aklıma bu adam geldi:

http://www.youtube.com/watch?v=0njYnBWzlok

Çok ortak yönü var allame'nin bu şahısla.

EciRna
28-02-2011, 23:10
Bo konuya girer girmez, ilk mesajı okur okumaz aklıma bu adam geldi:
Çok ortak yönü var allame'nin bu şahısla.

ayyy cok güldüm harbiden dogru tespit tebrik ederim ...:D

bursali68
28-02-2011, 23:24
Merhaba,

Saygideger bursali68;

Tesekkur ederim. O zaman bu kullanim, sadece islam da gecerli, yani; Allah'tan baska bir yaraticiyi one surmek, sirke dusmek oluyor, oyle mi?

Rica ederim Sn.evrensel-insan..." O zaman bu kullanim, sadece islam da gecerli..." Dar anlamda böyle de denebilir...

"...yani; Allah'tan baska bir yaraticiyi one surmek, sirke dusmek oluyor, oyle mi?..." Tam olarak değil...Aslında öne sürmekten kasıt tam olarak " farkına varmadan " bu duruma düşmektir...

" Yani sirke dusmek, bir yerde Allah'tan "cark etmek" mi oluyor? "...Hayır,çark etmek değil,aslında NEYE İNANDIĞINI tam olarak bilmememek yüzünden düşülen hatadır...Yoksa sorsanız Tek Allah'a inanıyordur...Ancak hatasının farkında bile değildir...Tam olarak Allah inancından ayrılmak başka bir şey,kendini Allah'a inanıyor addedip,aslında yanlış inanış yollarından gitmek başka bir şey...

Sağlıcakla kalınız...

evrensel-insan
01-03-2011, 00:15
Saygideger bursali68;

Benim belirtmek istedigim nokta, dunyanin hangi cografya ve toplumunda dogarsa dogsun, bu dogan cocugun toplumunun islam dinine inanmis ve musluman olmasi gerekli.

Iste islam ve muslumanlik ile tanismis bir kisinin, Allah yerine, baska bir yaraticiyi secmesi, ona inanmasi v.s. "sirke dusmek" oluyor.

Yoksa, hem islam dini ile tanismamis bir kisinin ve dogdugu cografya ve toplum olarak inancin islam olmayan bir toplumun kisisi icin bu gecerli degil. Cunku o kisi, islam yerine baska bir dini, Allah yerine de baska bir yaraticiyi ogreniyor ve ona inaniyor. Yani, dogdugu cografya ve toplum olarak, o toplum Allah'i bilmiyor, cunku kendi dini ve yaraticisi var.

Bu yuzden sirke dusmenin gecerliligi, kisinin islam dinini ve onun Allah'ini tanimis olmasini gerektiriyor.

Yani, bir hintli, cinli, japon, hatta hristiyan ve musevi icin sirke dusmek gecerli degil.

Ayrica bir soru da, kisinin aslinda Allah'a inandigi, ama bunun farkinda olmadigi; kim ve ne tarafindan saptaniyor?, yani kimin/neyin Allah inanci gecerli ki, o boyle bir saptama yapabilsin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

bursali68
01-03-2011, 00:57
Merhaba,

Saygideger bursali68;

Benim belirtmek istedigim nokta, dunyanin hangi cografya ve toplumunda dogarsa dogsun, bu dogan cocugun toplumunun islam dinine inanmis ve musluman olmasi gerekli.

Iste islam ve muslumanlik ile tanismis bir kisinin, Allah yerine, baska bir yaraticiyi secmesi, ona inanmasi v.s. "sirke dusmek" oluyor.

Sn.evrensel-,nsan,kritik nokta şu " şeçmek-seçmemek "...Allah yerine başka Yaratıcıyı " seçerse "...Şirkin Allah'ı bilerek terketmek,başka Tanrı veya Tanrıları kabullenmek ile ilgisi yoktur...Şirk Tek Allah'a inandığını zannedip,farklı inanışları Tevhid'in,buna bağlı olarak Sünnetullah'ın önüne geçirmesidir...

Ayrica bir soru da, kisinin aslinda Allah'a inandigi, ama bunun farkinda olmadigi; kim ve ne tarafindan saptaniyor?, yani kimin/neyin Allah inanci gecerli ki, o boyle bir saptama yapabilsin?

Kimsenin nitelemesiyle tanımlanacak durumu yoktur...Her akıl sahibi kendinden sorumludur.Bu sorunu ya kendi kendine tesbit edip düzeltecek veya öyle devam edip göçüp gidecek...

Genellikle " Sizden öncekiler gibi dinde aşırıya kaçmayınız..." ayetini yutanların düştüğü hata diye tanımlayabiliriz...Çünkü özellikle aşırılık ŞİRKİ beraberinde getirir...Yoksa kişi inandığını bilerek-isteyerek bırakıp başka bir şeye inanmasına şirk demek bir derece doğru ( neye inandığı önem kazanır ) da olsa bu BİLİNÇLİ bir seçimdir,ve o seçimi yapanın kendine göre mutlak surette mantıklı bir açıklaması vardır...

Kısaca ateisti örnek vereyim bu noktada...Ateist herhangi bir Tanrı kabul etmez...Dolayısıyla gayet doğaldır ki " Yaratıcıya Ortak Koşma " seçeneği direkt olarak ortadan kalkar...

Geriye kalanlar ise,ŞİRK e düşme riski olanlar " İnanan Guruplarıdır "...Tanrı veya Tanrılara inananlar...!

Sağlıcakla kalınız...

isra
01-03-2011, 01:01
Kısaca ateisti örnek vereyim bu noktada...Ateist herhangi bir Tanrı kabul etmez...Dolayısıyla gayet doğaldır ki " Yaratıcıya Ortak Koşma " seçeneği direkt olarak ortadan kalkar...

Geriye kalanlar ise,ŞİRK e düşme riski olanlar " İnanan Guruplarıdır "...Tanrı veya Tanrılara inananlar...!

Sağlıcakla kalınız...

sayın bursalı.

ateist eğer şirke düşmüyorsa ve şirk de affedilmeyen tek günahsa, o zaman siz kabul etmiş oluyorsunuz ki: ateistler affedilmeyecek bir günah işlememişlerdir. O zaman ateist olmak güzel bir şeydir sonucu çıkmazmı.

bursali68
01-03-2011, 01:16
sayın bursalı.

ateist eğer şirke düşmüyorsa ve şirk de affedilmeyen tek günahsa, o zaman siz kabul etmiş oluyorsunuz ki: ateistler affedilmeyecek bir günah işlememişlerdir. O zaman ateist olmak güzel bir şeydir sonucu çıkmazmı.

Merhaba,

Sn.isra bu konuda yorumunuzla doğruya yaklaştınız...Şirke düşme hatasına düşmediklerinden affedilmeyecek bir günaha da düşmemişlerdir demek doğru tesbitlerden biridir...

siz kabul etmiş oluyorsunuz ki: ateistler affedilmeyecek bir günah işlememişlerdir.

Şirk konusunda Doğrudur...!

O zaman ateist olmak güzel bir şeydir sonucu çıkmazmı.

Hayır öyle bir sonuç çıkmıyor...Sadece şu sonuç çıkıyor ateist, herhangi bir Yaratıcı kabul etmediğinden otomatikman O na ortak da koşmamaktadır sonucu çıkmaktadır...

Bir ateistin Yaratıcıyı kabul etmemesi benimle ilgili bir mesele değil Ateist ile Yaratıcı arasındaki bir mesele...Benim inancıma göre de bu meseleyi öbür tarafta çözecekler...Bu dünyada beni ilgilendiren bir durumu yok...Ayrıca " Dinleri din olmaktan çıkaranlar-bozanlar, ateist ...vb. guruplar değil,dinlere inananlardır "...

Sağlıcakla kalınız...

evrensel-insan
01-03-2011, 01:25
Saygideger bursali68;

Anlasildi. Simdi de "Tevhid ve sunnetullah'in onune gecirmesi" nin ne oldugunu soracagim, konu herhalde iyice "karisacak" en iyisi ben verdigin bilgi ile "yetineyim.":(

Saygilarimla;
evrensel-insan

Psiko
01-03-2011, 11:44
Keşke yazdıklarımın hepsini alıntılasaydınız, en azından allame midir nedir, ondan daha ciddi bir mevzuya dikkat çekmiştim. Mevzu komik doğru, ama saf insanlar için komik olmayabilir. (1 Kayıtlı üye ve 3 Misafir - yazışanlardan çok, sessiz sedasız konuyu takip edenler var) Topic komple silinir ya da buyur uçur o zaman denir, hikaye bundan ibaret. Onca değerli tartışma varken, ne diye böyle boş bir konu insanların aklında soru işareti bıraksın ki? Neyse, cümlelerimi daha dikkatli seçerim, sizi de dalga geçmek zorunda bırakmamış olurum. Bu arada evim hala soğuk ve ben hala üşüyorum. Demek ki henüz uçmadım ve dünyadayım.

Sevgili web ;

Sizi üzmek,kırmak veya dalga geçmek için yazmadım onu.
Konu benim adıma kapansın diye yazmıştım.

Kırdım ise affola.

Psiko
01-03-2011, 12:03
Hayatlarında affedersiniz iki koyun gütmemiş olanlar.....

Yaşamım boyunca kimseyi koyun görmedim,
Ki güdeyim.
Bildiğimiz bir şey var ki dost Frodo'ya "Homosapiens" diye hitap ediyoruz.
Şahsım da bir inanır.
Salt inanır olduğum için inanırları korumak kollamak gibi bir olayım hiç olmadı burada.
Sadece doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri korur kollarım.
Bu da şahidim :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2518

allame
02-03-2011, 08:59
Bunun hiç kimseye bir yarar getirmeyen çok gereksiz bir meydan okuma olduğunu görüyorum. Bir başka yazımda demişim ki: Allah insana inandığı gibi davranır, eğer inançsızsa da kendisini yok olarak hissettirir;. Şu halde, islam inançsızlarının çoğunluk olduğu bu ortamda tutarlılık ilkelerine göre hareket etseydim böyle bir başlığı açmamam gerekirdi. Ben buraya fikir tartışmaları için geldim, kimseyle takışmaya gelmedim. Ancak islam forumunuzda meydan okuma başlığını gördükten sonra hatalı bir değerlendirmeyle kendimce bunun rövanşını almışım. Çok gereksiz bir diyalog. Hem de şunu bildiğim halde: -Küçük insanlar insanları tartışır -Sıradan insanlar olayları tartışır -Büyük insanlar fikirleri tartışır. Bile bile kendimizi küçültmüşüz. Bundan sonraki süreçte hem inanırsız arkadaşlara hem de inanlı arkadaşlara meydan okuma nevinden uzak ve sadece fikirlerin tartışıldığı bir ortamda tartışmayı sürdürmelerini diliyorum. Bu tarz meydan okumalar kimseye bir yarar getirmiyor. Herkes inandığı gibi inanmaya devam ediyor ve kendince olaylara , kendi inancına -ya da inanmamasına göre- bir hikaye yazıyor. gerek yok buna. ayrıca da sondan bir önceki yazımda belirtiğim üzere , kendisiyle aynı kişi olarak adlandırılmaktan muzdaribim. ben ki günün 5 vaktinde alnım secdede olacak ve Allaha kafa tutan birisiyle eş görüleceğim. bundan daha büyük bir hakaret olabilir mi. Bu düşüncedeki arkadaşları da nefis muhasebesi yapmaya davet ediyorum. arkadaşınızın ben olmadığına ve sizden birisi olduğuna ikna olabilmeniz ve tartışma ortamının kaybolması adına bir kaç gün forumunuza girmeyeceğim. bu süre uzayabilir, kısalabilir. Geri döndüğümde anlaşılamayan bir çok konuda faydalı katkılarımı okuyacaksınız, inşallah. Herkes hata yapabilir, Allah hatalarımızı affetsin. Elâ inne ahsenel-kelâmi ve eblagan-nizâm…Kelâmüllâhil-Melikil-Azîzil-Allâm… Kemâ kâlellâhü tebârake ve teâlâ fil-kelâm

frodo
02-03-2011, 09:04
Aramıza tekrar hoş geldin allame. Son mesajından sonra sorunu herhangi bir yönüyle de olsa tartışmanın değerlendirmenin anlamı yok. Özeleştirini vermişsin ve samimiyetine inanıyorum.

zahit
05-03-2011, 02:20
Bazıları demişki: "Allah yoktur, bize hiç bir şey yapamaz". Ben de diyorum ki yapaar hem de öyle bir yapar ki canınızı o gün içinde alır da 7 kat cehennemin dibinde bulursunuz kendinizi. Şimdi, bir arkadaş ortaya bir laf attı: dediki: "vandida gibi değil de eski bir üye kaybolsaydı daha ikna edici olurdu". BUYRUN HODRİ MEYDAN! Vandida gibi iddialı şekilde Allaha kafa tutan bir eski ve kdemki üyeniz ya da yönetici, fark yapmaz. Eski bir yazısını gösterin. -Çünkü Allah beni denemeyin buyurmuştur, şimdi yazarsak denemiş oluruz bu uymaz-. Böyle bir yazısını bulup gösterin. Tüm imanımı o kişinin ortadan kaybolup doğrudan 7 kat cehennemöin dibine gitmesine yatırıyorum. daha hiç tanımadığım arkadaşınızın ve sizlerin çok iyi tanıdığı arkadaşınızın üstüne daha şimdiden yatırıyorum. Hadi: "yalancı olduğumu düşünenler. ispatlayın. Yazın bakalım. HODRİ MEYDAN !
sayın arkadaşlar bu tartışmayı bugün gördüm vede hepsini okudum.
konunun kapandıgınada hemi sevindim,katılamadıgım içinde üzüldüm.
islamı bu kadar yüce vede güzel gösteren-tartışanlara bir şiirimi koyuyorum,
hangi allahları vede yüce dinlileri,insanlıga bukadar düşman olurlar.
Kızılbaşız.
Kızılbaşız padişahlardan şehülislamlardan kadılardan
Katli vacib fermanlarımız
çoluk çocuk demeyin
Kadınları kızları helaldır
Cennet ile mücdelenen
islamlı müslümanlı katilerimiz
anlı şanlı ordularımız
anlı kanlı paşalarımız
üstü başı kanlı komutanlarımız
partilerimiz vekillerimiz
yazar çizer tarihçilerimiz
kestigi ektigi biçtigi
yenmez diyen halkımız
camilerde hutbe veren imam hocalar
tarihlerimiz sözlüklerimiz
tek yönlü dinimiz
okullarda başkalaştırılan çocuklarımız
beyinlerimizi sulandıran
kirli paslı idolejilerimiz
yakılan yıkılan köylerimiz
türkülerimiz deyişlerimiz beyitlerimiz
meydanlarda şerefsizce öldürülen gençlerimiz
sindirilen işçilerimiz emekçilerimiz
suyumuz ormanlarımız güzelliklerimiz
buğünümüz yarınımız gelecegemiz
işte böyle karanlıkların gerçek yüzleri

walla
05-03-2011, 03:51
Allah varsa bunu ispat için banka hesabıma 100 milyon Ero yatırsın walla billa inancam Allahın varlığına, hodri meydan. Varsa yatırsın eroları. bir hafta içinde hesabıma 100 milyon ero yatmazsa Allah yoktur, Ulu manitu daha gerçektir.

isra
08-03-2011, 17:52
Buna rağmen ilgi çekmeye çalışan çocuklar gibi ısrarla mesaj atmaya devam etti. Dinlenince
kar yağıyor sayın frodo, kar. ;)

uyar
08-03-2011, 21:06
tühh nasıl olmuş da bu tartışmayı kaçırmışım...:P

mrtmrt
01-08-2015, 15:43
ateistlere meydan okuyan adam bana ulaşabilirmisin https://www.facebook.com/mrtmrt063

İlahimasal
01-08-2015, 15:47
İyi meydan okumuş be.hehehehe

İlahimasal
13-04-2016, 11:08
Şartları söylüyorum:

1- Vandida ile aynı dilden ve aynı nefretle kaleme alınmış bir yazısı olacak.
2- Yönetici ve eski bir üye olacak
3- Bu yazı önceden yazılmış olacak.
4- En az 20 oy alacak. Burada 20'den fazla kişi bu kişiyi gösterip: "eğer bu şahıs ortadan kalkarsa biz müslüman oluruz" diyecek.

bu 4 şartı sağlayın gelin.

eğer o şahıs 1 hafta yaşarsa ben müslüman filan değilim.

ama eğer o şahıs ortadan kalkarsa oy verenler islamı seçecekler.

Siz daha Allah'ı tanımamışsınız.

HODRİ MEYDAN !!!

Cesareti olan?

İlk tercih "benim" diyen kişiler olacaktır. bir başkasını riske etmektense fedakarlığı yapıp ortaya atılın "benim böyle bir yazım var ve ben kaybolursam herkes sana inanır" diyin. yapın bunu.

Muhterem senin el-ilahın peygamberi yaşarken lehebe bile ,CEHENEMDE GÖRÜŞÜRÜZ PİSLİK demiş. Yaşarken bile bi halt yiyememiş.

Sende kalk burda millete hodri meydan çıkışı yap.
Çarpamıyor munterem çarpamıyor.çünkiii yohhhhhhhh.

2011 de meydan okumuşun, sene 2016 sonuç?

Kurdistannn
13-04-2016, 11:55
İster siyasi, ister dini , isterse bilimsel meseleler olsun; bunların hiçbirisi, ben daha iyi bilirim hadi tartışalım demekle olmaz. Bir sonuca varılmaz.
Bir insan, Güneşin varlığını inkar ederse, nasıl ikna edebiliriz ki? Bir insan isterse, en bariz şeyi bile reddedebilir. Tartışma şeklinde olmamalı.Sen fikrini söylersin o söyler. Dileyen dilediğini alır.
Herkes doğru bildiği hayatı yaşar. Ne kadar doğru yaşadığı da, hayata ne kadar objektif bakabilmeyi başardığı ile ilgili.

Ben de eskiden siyasi, dini ya da bilimsel konuları çok tartışırdım. Ama ne benim elime bir şey geçti, ne de karşı tarafın eline bir şey geçti.
Fikrimizi söyleyip geri çekilmeliyiz, isteyen alır istemeyen almaz.
Savunduğumuz fikrin yanlış olduğunu, ileride düşünürsek, biz de gurur yapmadan fikrimizi değiştirebilmeliyiz.

Ne kadar gerçeğe yakın, doğruları içeren bir hayat yaşarsak, o kadar iyi.