Orijinalini görmek için tıklayınız : Necmettin Erbakan Vefat Etti
Türk siyasi hareketinin renkli aktörlerinden bir dönem başbakanlık yapmış ve 28 Şubat'ın muhatabı Erbakan kalp yetmezliğinden vefat etmiş.
Sevenlerine başsağlığı dileriz.
İster istemez üzüldüm. Sevenlerine başsağlığı dilerim.
faydasızım
27-02-2011, 17:47
renkli bir siyasi aktördü ...
Sevenlerinin başı sağolsun.
Bedenini tabut yerine koltukla mezarına getirsinler, sonra koltuğuyla beraber gömsünler. Çişini kendi başına yapamazken parti yönetmekten geri kalmayan bir adama bunu çok görmesinler.
Türk siyaset tarihinin en önemli figürlerinden biriydi, rahmetli dinden nemalanmakta pek ustaydı. Sonrasında kendisi çaptan düşünce bayrağı (kendisine rağmen) bu konuda daha da çakallaşmış olan talebeleri aldı. Umarım Allah cece hazretleri, ömür konusunda bunlara karşı rahmetliye olduğu kadar cömert değildir.
Sevmeyenlerin de cani sagolsun:)
Takunya azabini bize bu dunyada tattiran biri olmasiyla da unluydu.
$aka bir yana, Turkiye tarihine adini yazdirmis biri olmasi, son ana kadar koltuguna yapisip kalmasindan da muhim. Zeki biri oldugu suphe goturmez bir gercek. Halkin safligindan faydalanmasini iyi bilenlerden biriydi.
"Gulu gulu dansı" ve "hadi oradan" laflarını hafızaya kazıdı :)
evrensel-insan
27-02-2011, 23:23
Saygideger arkadaslar;
"Bu is olacak, ama; kanli mi olacak, kansiz mi olacak?" sozu, zannedersem; hala cevap bulmus degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Kansız oldu...
Kalp yetmezliğiymiş...
Corpse Bride
28-02-2011, 11:03
vah vah
darısı diğerlerinin başına.
TurkceRap
28-02-2011, 13:59
Ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun...
rastaman
28-02-2011, 15:12
Bugün ki Zaytung'dan;
Genelkurmay, merhum Erbakan için yayınladığı taziye mesajına sahip çıktı: "Komik olan neyse söyleyin beraber gülelim!"
evrensel-insan
28-02-2011, 20:11
Saygideger naper;
Kansız oldu...
Kalp yetmezliğiymiş... -naper-
Erbakan'in o cumlesi, kendi olumu icin degil; Turkiye'deki getirmek istedigi duzenin ve sistemin nasil gelecegi ile ilgili yaptigi bir aciklamaydi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Badem gözlüydü, sırma saçlıydı...
Trilyonu ne güzel de götürdüydü...
Ne de güzel ağır sanayi temelleri atardı...
Çankaya noteri sayesinde daha fazla zulüm görmekten kurtulmuştu...
Oğlu lüks araba sevdası nedeniyle eleştirildiğinde, "Çatlasınlar! Daha da iyilerine bineceğiz!" diyerek dünya malının ne kadar değersiz olduğunu, asıl zenginliğin manevi zenginlik olduğunu kanıtlamıştı...
Tarikat şeyhlerini başbakanlıkta ağırlayarak, bu güzel, huzurlu günlerin yolunu oluşturan taşları taa o zamandan döşemeye başlamıştı...
Sıvas'ta "Madımak Gazası"nı başlatan mü'mini partisinden milletvekili seçtirerek, İslam'a büyük katkıda bulunmuştu.
Şimdi birileri "Ölünün arkasından kötü konuşulur mu?" diye beni kınayabilir.
Ben öldüğümde, beni sevmeyenler arkamdan istediğini söyleyebilir...
Badem gözlüydü, sırma saçlıydı...
Trilyonu ne güzel de götürdüydü...
Ne de güzel ağır sanayi temelleri atardı...
Çankaya noteri sayesinde daha fazla zulüm görmekten kurtulmuştu...
Oğlu lüks araba sevdası nedeniyle eleştirildiğinde, "Çatlasınlar! Daha da iyilerine bineceğiz!" diyerek dünya malının ne kadar değersiz olduğunu, asıl zenginliğin manevi zenginlik olduğunu kanıtlamıştı...
Tarikat şeyhlerini başbakanlıkta ağırlayarak, bu güzel, huzurlu günlerin yolunu oluşturan taşları taa o zamandan döşemeye başlamıştı...
Sıvas'ta "Madımak Gazası"nı başlatan mü'mini partisinden milletvekili seçtirerek, İslam'a büyük katkıda bulunmuştu.
Şimdi birileri "Ölünün arkasından kötü konuşulur mu?" diye beni kınayabilir.
Ben öldüğümde, beni sevmeyenler arkamdan istediğini söyleyebilir...
sevgili asinar güzel noktalara deginmişsin.
senin arkandan konuşacaklar-patlamış top gibi olsunlar.
nenoş,pezo,peşkirci havlucu olsunlar!!!
Biraz argo yazdım kusurum af ola.
birazda bana kızacaklar kızsın.
Kızılbaşız.
Kızılbaşız padişahlardan şehülislamlardan kadılardan
Katli vacib fermanlarımız
çoluk çocuk demeyin
Kadınları kızları helärdır
Cennet ile mücdelenen
islamlı müslümanlı katilerimiz
anlı şanlı ordularımız
anlı kanlı paşalarımız
üstü başı kanlı komutanlarımız
partilerimiz vekillerimiz
yazar çizer tarihçilerimiz
kestigi ektigi biçtigi
yenmez diyen halkımız
camilerde hutbe veren imam hocalar
tarihlerimiz sözlüklerimiz
tek yönlü dinimiz
okullarda başkalaştırılan çocuklarımız
beyinlerimizi sulandıran
kirli paslı idolejilerimiz
yakılan yıkılan köylerimiz
türkülerimiz deyişlerimiz beyitlerimiz
meydanlarda şerefsizce öldürülen gençlerimiz
sindirilen işçilerimiz emekçilerimiz
suyumuz ormanlarımız güzelliklerimiz
buğünümüz yarınımız gelecegemiz
işte böyle karanlıkların gerçek yüzleri
Violadagamba
02-03-2011, 04:21
Öğrencileri ve bugün yönetici olanlar Erbakan'ın tırnağı etmediği için Erbakan'ın ölümüne genelde üzülüyoruz. Ben üzüldüm... Dünürü ve hanımı öldüğünde de çektiği acı samimiydi; eşini dostunu kaybedeni ağlatacak düzeyde samimiydi; o nedenle de Hoca'yı çok severdim. Bizden birisidir, insandır, büyüğümüzdür...
Çalıntı Bosna paralarından Deniz Feneri çetelerine geldiğimiz günlerde pek de değişen bir şey yok. Erbakan'ın şu anki kadrosu başta olsaydı Türkiye'yi daha janti bir şekilde PAZARLAYACAKLARDI. 94 seçimlerinden sonra ABD'ye geziye gitmiş ve döndüğünde acayip bir açıklamada bulunmuştu: "Düzgün ortaklar aradıklarını söyledikleri için ABD'ye gittik..."... Vatan pazarladığını gururla dillendiren bir adamın hocası olmasına şaşmamak gerekir...
Başkanlığı zamanında partisinin Sivas katliamcılarının avukatlığına soyunması ise apayrı bir konu...
İslami usullerle çalmanın, çırpmanın temellerini attığı ve de Kurtuluş Savaşı'nda ayaklanan hainlerin sözcülüğüne soyunan bir kısım müminin sözcüsü olduğu için -ne kadar da hoş bir insan da olsa- Necmettin Erbakan Hoca'ya Allah'tan -Allah var ise- iyi bir kötek niyaz ederim.
Birisi ölünce hemen kıymete biniyor ülkemizde. Ya da insanın doğası gereği. Gerçeği konuşmak gerekirse bana göre zeki ama ülkemiz insanının çoğu gibi zekasını insanları kandırrmak yönünde kullananlardandı. Bu saatten sonra ölüp ölmemesi açıkçası içimde hiçbir duygu uyandırmadı. Keşke makina mühendisi olarak kalıp ülkenin rejimini değiştirmeye çalışmasaydı. Yinede en azından bizim sahtekar müslümanlardan iyidir. Adam açıkça söylüyordu. Ben kurana inanırım ve buna göre en uygun düzeni isterim diyerek hakkını akıllıca savunuyordu. Asıl islam şöyle böyle demiyordu. Tayyip gibi liberal görünen diktatörlerden değildi.
Erdoğan Hoca'sı için Kur'an okudu! (http://haber.gazetevatan.com/Haber/362641/1/Gundem)
http://videogaleri.gazetevatan.com/14828_Tayyip-Erdogan-hocasi-Erbakan-icin-Kuran-okudu.html
Ne kadar da yanık okumuş, hani neredeyse dayanamayıp oyumu kendisine vereceğim.
Belki Erbakan'ın ölümüne sahiden üzülmüştür. Ama gene de show must go on tabi.
Bu arada sahiden de feci baydı bu körün badem gözleri. Bu adam, laik kesimin tiksinmesi gereken biri değil miydi? Siyasal İslam filminin Türkiye'deki en önemli aktörü değil miydi? İnsanlık icabı bir baş sağlığı dilersin ama böyle övgüler düzmek de neyin nesi anlamadım.
Bir de tutturulmuş gidiyor bir dava adamıydı, görüşleri bize ters olsa da şöyle iyiydi, böyle güzeldi diye. Yahu Erbakan din bezirganlarının ağa babalarındandı ve Allah diye bir şey olaydı cehennemde bizden daha alt tabakalarda olacaktı muhtemelen.
Kör ölür badem gözlü olur. Ölümüne üzülenleri gördükçe içerliyorum.
Sülalesiyle birlikte lüks arabalardan inmedi, etsiz yemek yemedi, seksen küsür yaşına kadar padişah gibi yaşadı, arkasında koca köhne bir din temelli siyaset vesayeti bıraktı, yeniliğe hep kapalıydı, trilyonları çatır çatır yedi. Ölümüne bu kadar duygusuz bakabileceğim tek insan sanırım Erbakan'dır.
Erdoğan Hoca'sı için Kur'an okudu! (http://haber.gazetevatan.com/Haber/362641/1/Gundem)
http://videogaleri.gazetevatan.com/14828_Tayyip-Erdogan-hocasi-Erbakan-icin-Kuran-okudu.html
Ne kadar da yanık okumuş, hani neredeyse dayanamayıp oyumu kendisine vereceğim.
Belki Erbakan'ın ölümüne sahiden üzülmüştür. Ama gene de show must go on tabi.
Bu arada sahiden de feci baydı bu körün badem gözleri. Bu adam, laik kesimin tiksinmesi gereken biri değil miydi? Siyasal İslam filminin Türkiye'deki en önemli aktörü değil miydi? İnsanlık icabı bir baş sağlığı dilersin ama böyle övgüler düzmek de neyin nesi anlamadım.
Bir de tutturulmuş gidiyor bir dava adamıydı, görüşleri bize ters olsa da şöyle iyiydi, böyle güzeldi diye. Yahu Erbakan din bezirganlarının ağa babalarındandı ve Allah diye bir şey olaydı cehennemde bizden daha alt tabakalarda olacaktı muhtemelen.
Güzelmiş. Ben bir de merak ediyorum Kenan evren falan ölünce de arkasından kuran okur iyi adamdı herşeyimi ona borçluyum falan der.
Bence de çok renkli bir siyasi aktördü. Oğlu Fatih Erbakan, kendisinin veliahtıdır ve en az onun kadar renklidir. Fatih Erbakan'ın renkli hayatına bakalım;
Öğrencilik yıllarında jöleli saçları, şık kıyafetleri, son model otomobilleri ve hız tutkusuyla sık sık gündeme geldi. Lise yıllarından başlayarak defalarca babasının yanında kürsüye çıkıp baş parmağını havaya kaldırarak siyasete ısındı.
Ayrancı Lisesi'ndeki sınıf arkadaşları Fatih Erbakan'ı şu cümlelerle anlattı: "Tipinde kızları çeken mıktanıs özelliği vardır. Zeki olan Fatih, yazılılarda etrafındakilere yardımcı olur." Ayrancı Lisesi'nde dersler bitince okul kapısının önünde 06 RP plakalı bir siyah Mercedes belirirdi ve Fatih Erbakan'ı alırdı.
1996 yazında bu kez tatiliyle haber oldu. Yaz tatilini geçirdiği Altınoluk'ta tesettüre uygun mayosuyla deniz keyfi yaptı. Özel olarak yaptırılan iskeleden denize girdi.
1997 yılında babasının başbakanlığı döneminde ilk trafik kazasını yaptı. Otomobili ehliyetsiz kullanıp kullanmadığı, kazayı yapanın Başbakanlık koruması olup olmadığı uzun süre tartışıldı. Kazadan kısa süre sonra annesi Nermin Erbakan oğluna son model spor bir Mercedes aldı.
Kullandığı gece mavisi tek kapılı Mercedes'iyle çok konuşuldu, cuma namazlarına giderken 320 SL Mercedes'ini kullandı. "220 kesmiyor şehir içinde. Daha beter arabalar alacağız inşallah, daha çok çatlayacak millet" sözleri gazetelere yansıdı. Lüks otomobillerinin plakası "06 RP"ydi.
Marka merakı hep gündemdeydi. Giydiği Versace çoraplar gittiği cuma namazında fotoğraflandı ve yine gazete sayfalarında yer buldu.
1998 yılında Erbakan ailesiyle birlikte Mekke'ye gitti ve ikinci kez hacı oldu. İhramlı fotoğrafları yine gazete sayfalarındaydı.
2002 yılında Necmettin Erbakan "3 milyar emekli maaşıyla geçiniyorum" diyerek mal beyanında bulundu, kısa süre sonra Fatih Erbakan'a alınan 270 bin Mark değerindeki CL 500 Mercedes dikkat çekti. Bu kez otomobilin plakası "FE 06"ydı.
2002 yazında uçakla geldiği İzmir'de marinaya demirleyen İtalyan yapımı dönemin parasıyla yarım trilyonluk lüks yatı 5 saat inceledi. İçerisinde 6 kamara bulunan süper lüks yat 11.7 metre uzunluğundaydı.
Beyza Molu ile dünya evine giren oğul Erbakan'ın düğününe basın alınmadı, çift balayı için Dubai'ye gitti.
84 yaşında Saadet Partisi'nin başına geçen Necmettin Erbakan'ın vefat etmesiyle oğul Fatih Erbakan'ın liderlik koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tek engeli ise askerlik.
Haber mynet'ten alıntıdır.
Bu haberi okuduktan sonra, bu forumdaki ateistler hakkında biraz düşündüm. Zeki insanlar, okumuşlar, araştırıyorlar, sorguluyorlar. Ancak müslüman bir ülkede, islamın uydurulduğuna inanan, Allah'ı reddeden biri çıkıp ben ateistim diye bağırarak ne kazanır ki? Sevgili Erbakan'ın oğlunun bu hayat hikayesini okuyunca, onun da Allah'a filan inanmadığını, bu işleri çoktan çözdüğünü, çıkıp ateistim diye bağırmaktansa, islamı kullanmayı tercih ettiğini hissettim. Tabii bu sadece öylesine bir his. Saçma bir his tabii... Saçma mı? Öyle ya da böyle, milyonlarca müslümanı peşinden sürüklemeye aday. Yolu açık olsun.
AvniSinanoglu
06-03-2011, 01:20
Türk siyasi hareketinin renkli aktörlerinden bir dönem başbakanlık yapmış ve 28 Şubat'ın muhatabı Erbakan kalp yetmezliğinden vefat etmiş.
Sevenlerine başsağlığı dileriz.
Allahin rahmetine kavustu mekani Cennet olsun.
Türkiye kalkinmasinda ipleri cekenlerden birisiydi. Özal ve Erdogan onun talebeleriydi. Dinselligin kalkinmaya engel olmadigini anlatan biriydi. Teknoloji heveslisi ve büyük projeler baskaniydi. Ülkemizin basi sagolsun Erbakan gibileri kolay gelmiyor. Umariz onun verdigi vizyonlar sayesinde kalkinma hedeflerimiz dahada güclenir.
Allahin rahmetine kavustu mekani Cennet olsun.
Türkiye kalkinmasinda ipleri cekenlerden birisiydi. Özal ve Erdogan onun talebeleriydi. Dinselligin kalkinmaya engel olmadigini anlatan biriydi. Teknoloji heveslisi ve büyük projeler baskaniydi. Ülkemizin basi sagolsun Erbakan gibileri kolay gelmiyor. Umariz onun verdigi vizyonlar sayesinde kalkinma hedeflerimiz dahada güclenir.
Hocam, sevgili Necmettin Erbakan hakkın rahmetine kavuştu. Onun yerine yukarda bahsettim, oğlu var, onu verelim. İslamın yeni büyük savunucusu. Onu yüceleştirin, yükseltin, destekleyin şimdi. Böylece o da oğluna renkli bir hayat verebilir. Mercedes'ler, versace çoraplar alır. Allah onunda, ona destek olacaklarında yolunu açık etsin. Beni de süründürmeye devam etsin. Gözüm yok valla. Amin.
ahmetsln
06-03-2011, 10:29
Biz erdoğan ölecek diye beklerken yüce allak cc erbakanı aldı :(
bu gibi din sömürücülerin hepsininde allah belasını versin..
mekanı cehennem olacak zaten ben bir şey dememe gerek yok.(eğer ki varsa.)
Kör öldü badem gözlü oldu. Çok büyük adammış ,çok büyük hizmetleri gözardı edilemezmiş. Bakıyorum bakıyorum nedense bir türlü gözlerim göremiyor hizmetlerini. Gözlerimin numarası büyüdü herhalde. Ha birde o gün trafikte anam ağladı. Pek duamı aldığı söylenemez.
bakkalmahmud
06-03-2011, 17:26
Allah rahmet etsin de,,,neden hep fatih camii??? neden hep zincirlikuyu?????bu zincirlikuyunun arazisi hic bitmezmi?????bi ünlü yada zengin cikisi mahalle camiinden yapsa olmuyormu???illede v.i.p(fatih camii)imi kullanmasi lazim?.
rastaman
09-03-2011, 00:42
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/8/14732.png
AvniSinanoglu
09-03-2011, 01:18
Biz erdoğan ölecek diye beklerken yüce allak cc erbakanı aldı :(
bu gibi din sömürücülerin hepsininde allah belasını versin..
mekanı cehennem olacak zaten ben bir şey dememe gerek yok.(eğer ki varsa.)
Sizce dinsizligi sömerenlerle dini sömürenler arasinda cok mü fark var. Kominist rejimlerde yapilan zulümleri hepimiz sahit olduk. Ikiside iyi degil, iyi olan demokrasi ve herseyi tartisabilme özgürlügü dinsizligi veya dinciligi dahi. Dinsiz dinciligi yasak eder dinci dinsizligi = ikiside kendi özgürlüklerini savunur cikar ortaya bir özgürlük ki bundan hepimiz yararlaniriz. Bir de bu gözle baklamanizi rica ederim.
kerem190
10-03-2011, 22:46
marksistler ve islamcılar....
farklı yoldaki otobüslerin aynı yolcuları!
Sizce dinsizligi sömerenlerle dini sömürenler arasinda cok mü fark var. Kominist rejimlerde yapilan zulümleri hepimiz sahit olduk. Ikiside iyi degil, iyi olan demokrasi ve herseyi tartisabilme özgürlügü dinsizligi veya dinciligi dahi. Dinsiz dinciligi yasak eder dinci dinsizligi = ikiside kendi özgürlüklerini savunur cikar ortaya bir özgürlük ki bundan hepimiz yararlaniriz. Bir de bu gözle baklamanizi rica ederim.
Müslüman bir ülkede bolca din sömürücüsü gördük. İslami sermayenin nasıl devasa boyutlara ulaştığına şahit olduk. Komunist rejim mi var bu ülkede? Öyle bir rejim olsaydı, pratikte sonuçlarını görseydik, onlarda rejimi sömürüp ceplerini doldursaydılar, onları da eleştirirdik. İslami sermayeyi eleştiren herkes komunist mi olmak zorunda? İnsanları kontrol altına almaya çalışan hiç bir düşünceyi sevmediğim gibi ideolojileri ve siyaseti de sevmem kendi adıma. Bu cevap kerem190 (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?find=lastposter&t=23602) için de aynı zamanda.
Yerini, yurdunu, konuşmasını, susmasını bilmeyen insanlarla dolu bir dünyada kim sorunların çözülmesini bekleyebilir ki?
Allah rahmet eylesin.
Saygılar