PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki hangi ateist/agnostiğin müslüman olmasını istersiniz.

allame
03-03-2011, 09:40
Fikir jimnastiği amacıyla ve aktif üyeler kayda alınmıştır.

allame
03-03-2011, 09:55
ilk oyu ben kullanıyorum. mürted zaten çok meraklı görünüyor. ve o yüzden oyumu kendisinden yana kullanıyorum. :)

AerA
03-03-2011, 11:25
Kusura bakmazsanız burada oy kullanamayacağım :)

Astur
03-03-2011, 11:50
Benim oyum da Murtedd'e. :)

spartacus
03-03-2011, 12:40
Bende oyumu allame adına kullanıyorum......

Katibe Bartleby
03-03-2011, 14:41
mürteddd olmasın bence, o müşlüman olursa hepimizin canına okur, evrim mevrim herşeyi çürütür, onun müşlüman olduğu bi yerde kendi adıma ben ateistim diye dolaşamam.

errata
03-03-2011, 15:14
Ankete iştirak şart :)

Lynx
03-03-2011, 15:56
Wir waren bereits mûslüman lol.

Önceden zaten müslümandik :D

ahmetsln
03-03-2011, 16:25
Ehehe benim istediğim üyeler yok :(. Oy vermeyeceğim. Kimse müslüman olmasında zaten aman.

vartor
03-03-2011, 16:57
Ne o? musluman kitligi mi basladi? Gerci kuranin bunca celiski ve sacmaliklari ortaya dokuldugu halde musluman hic kalmamasi gerkirdi ama, bazilarinin iman zirhina akil, fikir gecmiyor. Ustelik dinden ozgurler hep bir agizdan celiskisiz aciklamalarda bulunurken, imanlilarin her birinden ayri ses geldigini gordukleri, duyduklari, her yerde gozlemledikleri halde.

Natan
03-03-2011, 17:33
Manitu müslüman olur
evrensel hindu,
vartor amcayla aera hristiyan
ascen de raelyan ,

Rabbim sn kabul et :decision:

AhbAp
03-03-2011, 18:43
Listede adı geçen non-teist arkadaşlardan kıllandım ben. Demek ki çizgiden çıkabilecek bir görüntü çiziyorlar ki, bir ihtimal denerek adları bu listeye giriyor. Vay gidi vay! :)

Bu arada kendimi ve adı listede olmayan diğer arkadaşları da, aynı gerekçeden ötürü tebrik ediyorum. "Azılı ve sağlam" ateist olmak güzel! İhtimal dahilinde bile değiliz.

Kolektif üyeleri olmalarından dolayı, öncelikle frodo ve AerA'nın durumlarının bir an önce tartışılmasını öneriyorum. Zaten bu iki isimden ben de kıllanıyordum! :D

evrensel-insan
03-03-2011, 18:48
Saygideger natan;

evrensel hindu,-natan-

Nasil yani!:rant:

Imzaminda dedigi gibi, benden olsa olsa ancak insanoglu zihniyetinden, insan zihniyetine gecis olur.:yo:

Ya da hindular, serbest dusunur olur.:director:

Saygilarimla;
evrensel-insan

ahmetsln
03-03-2011, 18:56
Listede adı geçen non-teist arkadaşlardan kıllandım ben. Demek ki çizgiden çıkabilecek bir görüntü çiziyorlar ki, bir ihtimal denerek adları bu listeye giriyor. Vay gidi vay! :)

Bu arada kendimi ve adı listede olmayan diğer arkadaşları da, aynı gerekçeden ötürü tebrik ediyorum. "Azılı ve sağlam" ateist olmak güzel! İhtimal dahilinde bile değiliz.

Kolektif üyeleri olmalarından dolayı, öncelikle frodo ve AerA'nın durumlarının bir an önce tartışılmasını öneriyorum. Zaten bu iki isimden ben de kıllanıyordum! :D

Bende senle aynı kategoriye giriyorum ahbap :D :hat:

flipper
03-03-2011, 20:53
Ben fasulyeden ateistmişim...

yucemanitu
03-03-2011, 21:10
Kimin kime oy verdiği Ascendent'in anketinde görülebilirken bu ankette neden görülmüyor?

yucemanitu
03-03-2011, 21:15
Manitu müslüman olur

Neden Müslüman oluyormuşum neden ben Müslüman, evrensel Hindu, Vartor Ateist anlayamadım. Üç kitabı da okudum. Eğer inanacak olsam büyük ihtimalle teslis inancı olmayan bir Hıristiyan olurdum.

evrensel-insan
03-03-2011, 21:21
Saygideger yucemanitu;

Vartor Ateist anlayamadım.-yucemanitu-

"Vartor ve Aera hristiyan" demis, ateist degil.

Bu arada "raelyan" nedir, bilen var mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
03-03-2011, 23:41
Arkadaşların hiçbirinin müslüman olacağını düşünmüyorum.

Walla Evrensel-insan müslüman olmasın da kim olursa olsun.
Evrensel-insan müslüman olursa yanarız walla.

prozac
04-03-2011, 00:16
Listedeki birkaç arkadaşı fazla tanımıyorum ancak başta frodo olmak üzere birçoğu , bir inanırı umreye götürüp inançsız olarak getirebilecek düzeydedir..

Kısaca bu zındıkların imana gelmesi mümkün görünmemektedir , Allah (C.C) sonlarını hayreylesin .. :yo:

frodo
04-03-2011, 00:43
Yav bu ankette iki oy almışım. Saf saf sitemiz inanırları beni neden müslüman görmek istesinler ki diye düşünürken, ayıldım: Oylar karşı cepheden gelmiş :)

Bu durum ilerde kullanılmak üzere tarafımdan not alınmıştır. Zamanı gelince hatırlatılacak ve şüphesiz ki gereği yapılacaktır, o kadar !

_melek_
04-03-2011, 00:52
Bence ümitsiz olmamak gerekiyor.
Kimse kimsenin ne olacağını bilemez ki,
Aralarında İmana meyilli olan şahıslarda var.Müslüman olabileceğini düşündüğüm bir kaç isim var.Ve bunların arasından oyumu Ascendent'e verdim.
Çoğu isim ankette yok,
Dileğim hepsininde müslüman olması bu biraz imkansız ama bellide olmaz.

Ascendent
04-03-2011, 01:01
Ben oyumu Ascendent'e veriyorum. :D

Müslüman olduktan sonra da "Forumdaki hangi müslümanın ateist/agnostik olmasını isterdiniz" konusuna gidip kendimi seçeceğim ve tekrar ateist olacağım. Sonra da allame şöle dicek "Anaaa bi dakka".

Müslüman olabileceğini düşündüğüm bir kaç isim var.Ve bunların arasından oyumu Ascendent'e verdim.Teşekkürler, ama çok beklersin :p

Estiva
04-03-2011, 02:12
Bu arkadaşların çoğu, belki de hepsi eskiden zaten müslüman idiler. Müslüman olmaktan kolay ne var ki. İslam ülkesinde doğarsın müslüman olursun. Zor olan, otomatik olarak mensup olduğun dini onca cehennem vb. korkutmaya rağmen sorgulayabilmek. Bu arkadaşlar bunu yapmışlar, birşeylerin yanlış olduğuna inanmışlar ve dini reddetmişler.

Listedekilerin hepsinin yazdıklarını uzun uzun okudum. Onları müslümanlığa döndürecek tek şey var bence, mucizeler göstermek (bizzat cebrailin görünmesi vb.)

Ascendent
04-03-2011, 03:57
Tek rakibim Frodo.

aliyarasfal
04-03-2011, 05:18
Allame sanırım ateist olmaya karar verdin. Şimdi müslüman olmak kolay, madem listede varım inançlı olmanın ön şartı cennet garantisi ve üç huri bir damacanada papaz karası garanti ediyor musunuz?Hiç tartışmaya gerek yok, anketede, şartlarım net.aksi taktirde mükerrer oy kullanırım.

Merak ettim hangimizin imanı güçlü çıkacak inanır aradaşlara göre.Liste eksik, harbiden kronik ateist ve agnostikler niye yok?

allame
04-03-2011, 09:58
Merak ettim hangimizin imanı güçlü çıkacak inanır aradaşlara göre.Liste eksik, harbiden kronik ateist ve agnostikler niye yok?

Sitemiz inançsızları Şu "Allame ateist olacak" paranoyasından ne zaman kurtulacaklar diye merak ediyorum. Sizin duanız kabul olsaydı gökten "bayan" yağardı.-zaten kime dua edeceksiniz? size göre zaten yok olan bir şeye. :D (sizi kırmamak için ve yanlış anlaşılma olmaması öyle diyorum) en azından bizim duamızın kabul edilme ihtimali var. sizin öyle bir şansınız hiç bir zaman olamayacak.
örneğin sen şundan eminsin ki: "bir müslüman sana kafayı takarsa ve bir yerde kıstırırsa sen gittin, ama tersi olursa sen onu kıstırırsan bir ihtimal Allahın yardımı ona yetişebilir, -örnekleri bolca vardır, allameyi dinlerseniz kendi hayatından örnekler verebilir- :)
bunun haricinde, sadede gelirsek: Liste o an için online durumda olan ya da aktif görünen vs. arkadaşlar arasından oluşturulmuştur.

Listenin gidişatına göre Frodo ve ascendent arasında bir çekişme olduğunu görüyorum. Bakalım ilk hangisi seçecek islamı.

Son nefesten önce olmasını dilerim, çünkü son nefeste islamı seçmenin yararı olup olmadığı ispatlanamamıştır, -bir çok şey gibi- :):)

_melek_
04-03-2011, 11:45
Ben oyumu Ascendent'e veriyorum. :D

Teşekkürler, ama çok beklersin :p

Şüphen olmasın ben beklerim.

Sende ağırdan al biraz.

Hazırlıklı çık evinden,acele etmeki sonrasında geri dönmeyelim.

allame
04-03-2011, 12:49
Tek rakibim Frodo.

Ben frodo'yu daha şanslı görüyorum. seninle alakalı şöyle bir konumuz oldu: kendi bakış açıma göre tam bir açıklama getirdiğim ve makul ve mantıklı birisinin kafasında "acaba bize anlatılanlar doğru olabilir mi" diye bir düşünce oluşmasını beklerken, siz o konuyu unuttunuz ve gerçeklerden hiç etklilenmediniz. Şu halde ben sizin islama geçmenizi pek mümkün görmüyorum. ben "kalp mühürlenmesi" tanımını kullanmayı sevmiyorum; güncel ve daha gerçekçi bulduğum tanımlama "beyinde belli bir konuya karşı reaksiyon oluşup, beynin kendisini bazı şeylere kilitlemesi". bence bu teori bilimsel olarak ispatlanabilir. örneğin bir kişinin bir olaya inanmadığı bilinmesine rağmen o olaya benzer bir şey başından geçtiğinde ne tepki verdiğiyle, inandığı bir olay gerçekleştiğinde ne tepki verdiği,... böyle yeterli sayıda deney yapılarak beynin hangi bölümünün kilitlenmeye neden olduğu araştırılmalıdır. Bu sayede "kalp mühürlenmesi" olarak geçen ve güncel bakışla "beynin kendini kitlemesi" dediğimiz sorunu çözebiliriz. Yoksa zaten attığımız toplar duvara çarpıp geri geliyor. Ve ben bakıyorum, başkalarının inancı da, hayatı da, hatta kendi arkadaşlarınızın hayatları bile sizler için bir şey ifade etmiyor. sizin başınızdan her ne geçerse geçsin dönmezsiniz. özelde konuşmak gerekirse; sayın ascendent, inanç açıdan siz kitlenmişsiniz ve açmak lazım.

frodo
04-03-2011, 14:39
Sizin duanız kabul olsaydı gökten "bayan" yağardı.-zaten kime dua edeceksiniz?

Senin gibilerin -dikkat et inanırların değil- duası kabul görseydi gökten ne yağacağını herkes bilir.

Allame bu foruma çok sık olmasa da adam gibi adam inanırlar da gelir. Onlarla tartışmaktan, farklı bakış açılarından zevk alırız. Ama düşünsel derinliği çay kaşığıyla sınırlı kendini "allame" sanan şarlatanları da sıklıkla ağırlarız. Geldiğinden beri yazdıklarınla icraatlarınla bu ikinci grupta değerlendirilmek için elinden geleni yapıyorsun. Sana rağmen seni şarlatanların safında görmemek için elimden geleni yapıyorum. Ama bir yere kadar, yorulmaya ve sıkılmaya başladım.

Gözlerin ve beynin var. Yazdıklarını kontrol edebilirsin sanırım.

murted
04-03-2011, 14:54
Tek rakibim Frodo.

An itibariyle tek rakibin bir oy önde. :)

Bu da tek rakibine:
:D :D

frodo
04-03-2011, 15:06

An itibariyle tek rakibin bir oy önde. :)

Bu da tek rakibine:
:D :D

Şüphesiz ki forum üyelerine şah damarlarında bile yakınım. Elbet aldığım notlar
"kara not ak gün içindir" dustûru gereği zulamda duracaktır. An itibarı ile
aldığım 4 oyun hesabı ilgili sahıslardan sorulacaktır, netekim.

(Hele bir oy var ki muhtemelen beni itibarsızlaştırmaya çalışan dış mihraklı bir
eski tüfekten gelmedir, nişan olarak taşımaktayım ilan edilir.)

Psiko
04-03-2011, 15:13
Yav bu ankette iki oy almışım. Saf saf sitemiz inanırları beni neden müslüman görmek istesinler ki diye düşünürken, ayıldım: Oylar karşı cepheden gelmiş :)

Bu durum ilerde kullanılmak üzere tarafımdan not alınmıştır. Zamanı gelince hatırlatılacak ve şüphesiz ki gereği yapılacaktır, o kadar !

Acur'un kurdu bedeninden diye niye demiş ki atalarımız :)

Sevgili frodo seni bir inanır olarak,
Hele de Müslüman,
asla tahayyül dahi edemedim.

evrensel-insan
04-03-2011, 22:38
Saygideger aydoe;

Evrensel-insan müslüman olursa yanarız walla.-aydoe-

Benim bir inanca ihtiyacim yokki, bir inanc farkina yoneleyim!

Aklin dogruladigi her hangi bir inancin, akil degerlendirmesini uygulamiyorum ki, bir inanc farkini dogrulayayim.

Her hangi bir inancin, hangisi ve ne olursa olsun; insanoglunu zihinsel insanlastirmadigini ortaya koymanin yaninda, her kisinin kendince kendine inandigi dogru olarak sahiplendigi degeri de; onun kisilik kimlik degeri olarak, onun hak ve ozgurlugu oldugunu ve bu hak ve ozgurlugunun ne bir mudaheleye ugramasini, ne de bu hak ve ozgurlugu savunanin, kendi hak ve ozgurlugunu baskalarina mudahele etmek icin kullanmasini ve de farkli hak ve ozgurluklerin bir arada antiayrimci temelde ve farklarin farkini ortaya koyarak birarada yasamasini soyluyorum.

Oyuzden benden inanca olumlu veya olumsuz bir ihtiyac duymama adina, ne leyhte ne de aleyhte bir inanc farki ve yonlenimi kimse beklemesin.

Cunku konu bir sey olmak degil; olunan sey ne ise onun bir ayrimciliga ve kendi dogrusuna gore diger dogrulari otekilestirdiginin algilanmasidir.

Iste ben bu her turlu aklin dogruladigi olumlu/olumsuz inanc mucadelesinde, disaridan bakan ve notr algilayan bir gozlemciyim. Cunku her turlu insanlasmada, bu inancsal mucadeleye neden olan her turlu ve birbirinden farkli degerin ve tabunun bir engel oldugunu dusunuyor ve dile getiriyorum.

Aydoecigim, sende belki teolojik degil ama, baska degerlere olan inanc ihtiyacini bildigim icin, senin adina "acaba" diyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

allame
04-03-2011, 22:59
Senin gibilerin -dikkat et inanırların değil- duası kabul görseydi gökten ne yağacağını herkes bilir.

Allame bu foruma çok sık olmasa da adam gibi adam inanırlar da gelir. Onlarla tartışmaktan, farklı bakış açılarından zevk alırız. Ama düşünsel derinliği çay kaşığıyla sınırlı kendini "allame" sanan şarlatanları da sıklıkla ağırlarız. Geldiğinden beri yazdıklarınla icraatlarınla bu ikinci grupta değerlendirilmek için elinden geleni yapıyorsun. Sana rağmen seni şarlatanların safında görmemek için elimden geleni yapıyorum. Ama bir yere kadar, yorulmaya ve sıkılmaya başladım.

Gözlerin ve beynin var. Yazdıklarını kontrol edebilirsin sanırım.

Gördüğüm kadarıyla sinirli bir yapınız var;. Halbuki eğer dediğin gibi "düşünsel derinliği olmayan" bir müslümansam, o zaman daha iyi ya, çevirebiliyorsan çevirirsin böyle sığ birini. ya da diğer insanlara gösterip "işte bakın şu örnekte nasıl hatalı davranıyor" diye düşünsel hatalarımı ortaya koyabilirsin. Ancak geçen bir yazınızda "Allame müslüman değildir" dediğinizi hatırlıyorum. Tüm bu çabalarınız dediğim gibi sadece karalama amacı taşımaktadır. Verdiğiniz veciz örneğin muadili olmamakla beraber, güneş balçıkla sıvanmıyor tabiki. Bu arada , cesaretlenmeni de taktirle karşılıyorum. Hiç kendine "yarın Rabbimin karşısına çıkmak zorunda kalırsam ne yapacağım diye sordunmu?". Konuyla alakalı demiyorum bak, yanlış anlama; "ya varsa ve ben yarın yanında olursam" diye düşündünmü, yoksa "zaten yoktur" diye düşünmeye devam ediyor musun?. Bir de, ilginç bir kişiliğiniz var ve ben özellikle Allah hakkındaki iddialı yazılarınızı merak ediyorum.. kaynak babında, istifade ederek kendimi geliştirmeme yol vermesi ve bana ışık tutması amacıyla böyle iddialı ve derinliği olan bir tek sağlam yazınızı gösterebilir misiniz. ilginize şimdiden teşekkürler. kırdıysam hakkını helal et. ;)

allame
04-03-2011, 23:02
Not: TC kimlik numaranızı ve sağlık raporunuzu şimdiden özelden güvendiğiniz bir dostunuza veriniz. anladın sen onu :):)

allame
05-03-2011, 01:18
hedef belirlendi. genç öğretmenin geri çağrılması da amacına ulaştı. zalim oldun, ya da olmak üzeresin. :) bundan sonrası kolay. ister sen beni banla, istersen ben senin iddialı bir yazını bulayım, hiç fark yapmaz. dışarıdan da araştırabilirim, hiç sorun olmaz. sana o genç öğretmene verilen gibi ikinci bir şans da verilmeyecek üstelik. Bırak Allah'ı, siz Allah'ın koruduğu kullarıyla dahi dalga geçemezsiniz, eğer ki Allah izin vermedikten sonra. şansını deneyebilirsin: " banlamamdan itibaren bir hafta süren var" isterse başkası sırf merak ve sana husumetinden bu şansını denemiş olsun, hiç farketmez. sen buradaki diğer inançsızlar için ibret olacaksın; çünkü onlar senin benimle takıştığını gördüler, Allah'a karşı husumet beslediğinde de hemfikirler. Ben yeterince doneye sahip oldum. O arkadaşınızın geri gelmesinin tek nedeni yalan söylediğimi düşündüğünüz içindi. Artık böyle bir şansınız kalmadı. Sırada frodo var. O gidici. İsterse yerin dibinde mahzen yapıp saklansın , hiç farketmez. Allah'ın emri her nerede olursa olsun onu yakalayacaktır. Denemesi bedava. Banlanamın şart olup olmadığını düşünüyorum, şart değil; ancak hızlandırır. Siteye gelip geyik de yapabilirim, senin yazılarını da inceleyebilirim. Seçimini yap; risk görmüyorsan, banla gitsin. haftaya inkar ettiğin Rabbinin huzurundasın. Bu kadar emin konuşmamı ne sağlıyor? Sen bunu hayatımda kaç sefer yaşadığımı biliyor musun a uyanık arkadaşım , biliyor musun? Bunları daha önce yaşamamış olsam, neyime güvenip de bu kadar kolay meydan okuduğumu sanıyorsun? Bi kere sen gittin... Diğerleri de ayağını denk alsın. Buralardayım; sitede olmayabilirim, ama misafir pozisyonunda hatalarınızı kolladığımı bilin ve ayağınızı denk alın. -ya da ne diyor bu diyip banlayabilirsiniz, arkamdan da alay edebilirsiniz; ancak bu çok kısa bir zaferdir ve acısı sizden misliyle çıkacaktır- çünkü yer ve gök onundur; sizin değil.

Psiko
05-03-2011, 01:28
Sayın allame ;

Bu bir şaka değildir.
Gerçekten ölmek istiyorum.
İntihar da inancıma aykırı.
Bu iddialı konuşmalarınızı görünce kesin kararımı verdim.
Lütfen size ne yapmam gerektiğini belirtin,
ki,
Mülk ve Melekut'un yegane sahibinin "Her canlı ölümü tadacaktır." sözü sayenizde yerine gelsin.

Şimdiden çok çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgilerimle...

frodo
05-03-2011, 01:42
hedef belirlendi. genç öğretmenin geri çağrılması da amacına ulaştı. zalim oldun, ya da olmak üzeresin. :) bundan sonrası kolay. ister sen beni banla, istersen ben senin iddialı bir yazını bulayım, hiç fark yapmaz. dışarıdan da araştırabilirim, hiç sorun olmaz. sana o genç öğretmene verilen gibi ikinci bir şans da verilmeyecek üstelik. Bırak Allah'ı, siz Allah'ın koruduğu kullarıyla dahi dalga geçemezsiniz, eğer ki Allah izin vermedikten sonra. şansını deneyebilirsin: " banlamamdan itibaren bir hafta süren var" isterse başkası sırf merak ve sana husumetinden bu şansını denemiş olsun, hiç farketmez. sen buradaki diğer inançsızlar için ibret olacaksın; çünkü onlar senin benimle takıştığını gördüler, Allah'a karşı husumet beslediğinde de hemfikirler. Ben yeterince doneye sahip oldum. O arkadaşınızın geri gelmesinin tek nedeni yalan söylediğimi düşündüğünüz içindi. Artık böyle bir şansınız kalmadı. Sırada frodo var. O gidici. İsterse yerin dibinde mahzen yapıp saklansın , hiç farketmez. Allah'ın emri her nerede olursa olsun onu yakalayacaktır. Denemesi bedava. Banlanamın şart olup olmadığını düşünüyorum, şart değil; ancak hızlandırır. Siteye gelip geyik de yapabilirim, senin yazılarını da inceleyebilirim. Seçimini yap; risk görmüyorsan, banla gitsin. haftaya inkar ettiğin Rabbinin huzurundasın. Bu kadar emin konuşmamı ne sağlıyor? Sen bunu hayatımda kaç sefer yaşadığımı biliyor musun a uyanık arkadaşım , biliyor musun? Bunları daha önce yaşamamış olsam, neyime güvenip de bu kadar kolay meydan okuduğumu sanıyorsun? Bi kere sen gittin... Diğerleri de ayağını denk alsın. Buralardayım; sitede olmayabilirim, ama misafir pozisyonunda hatalarınızı kolladığımı bilin ve ayağınızı denk alın. -ya da ne diyor bu diyip banlayabilirsiniz, arkamdan da alay edebilirsiniz; ancak bu çok kısa bir zaferdir ve acısı sizden misliyle çıkacaktır- çünkü yer ve gök onundur; sizin değil.

Gerçekten üzüldüm şimdi. Bir önceki mesajını okuyunca siteden gönderilme zamanın geldiğini düşünmüştüm. Sonra biraz zaman ver yaptığı hatayı anlar
dedim kendi kendime.

Ama bu son mesajın !!.....

Sağlıklı bir beynin ürünü olamaz yazdıkların.

Muhtemelen benden çok küçüksün o yüzden kardeş diyeceğim sana.

Kardeş, çok fazla ciddiye alma bu meseleleri. İnandığın, imanla savunduğun Allah küçücük çocuklara tecavüz edilirken, milyonlarca masum insan beyaz bir mantar bulutu ile ölürken, binlerce insan her yıl açlıktan ölürken sesini çıkarmadı da bir ateisti sırf seni üzdü diye 1 haftada öldürecek mi ?

Durumun gerçekten kötü be kardeşim. Keşke sana bir yardımım olabilse. Bu
senin suçun değil, utanmana gerek yok. Bir profesyonel destek almayı dene.

walla
05-03-2011, 01:49
Arkadaşların hiçbirinin müslüman olacağını düşünmüyorum.

Evrensel-insan müslüman olursa yanarız walla.
Beni niye garıştırıyonuz yav, ben olsam olsam Taylandlı budist olurum.

frodo
05-03-2011, 01:50
Sayın allame ;

Bu bir şaka değildir.
ki,
Mülk ve Melekut'un yegane sahibinin "Her canlı ölümü tadacaktır." sözü sayenizde yerine gelsin.

Sevgilerimle...

Sigaraya başla sevgili ademoğlu, yavaş yavaş öldürüyormuş. Acelem var diyorsan başka.. :)

Psiko
05-03-2011, 01:55
Sevgili homosapiensim ;

Tam tamına 44 yıldır içerim o dediğini.
Hala tık yok.

Acelem şundan :
bizim orada bir deyim vardır
"Ölüm ölüm bir ölüm."
Nasılsa öleceğiz bari Yaradanın sevdiği bir kul'u !! olan sayın allamenin elinden olsun istedim hepsi bu.

murted
05-03-2011, 02:31
Deliler birdi, iki oldu. Hayırlı olsun cümle aleme... :)

vartor
05-03-2011, 03:10
allame'yi bilemem ama, buralarda Jack Kevorkian adinda biri, uthenisia metodlariylaq meshur.

vartor
05-03-2011, 03:11
allame'nin musluman olduguna inanmiyorum diye ben dedim. Oyle ya, dinini bu kadar rezil eden biri, olsa olsa o dinin zitti olabilir.

allame
05-03-2011, 09:14
Sayın allame ;

Bu bir şaka değildir.
ki,

Sevgilerimle...

öyle kolay olsaydı ve inancıma aykırı olmasaydı senden önce ben giderdim . Frodo: hedefsin, ona göre. :)

aydoe
05-03-2011, 15:02
Aydoecigim, sende belki teolojik degil ama, baska degerlere olan inanc ihtiyacini bildigim icin, senin adina "acaba" diyorum.

Ateistin düşüncesi olur ,bilgisi olur,umudu olur,isteği olur,zannı olur,sevgisi olur ama inancı olmaz.

''Anne ve babamdan aldığım bilgileri aklım yatıncaya kadar sorgulayacağım.'' Gazali

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=42817&st=180&p=686387&#entry686387 (http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=42817&st=180&p=686387&#entry686387)

Sevgili evrensel ,
Senin aydoe algının gerçeklik olduğunu düşünmen bir inanç olabilir ama benim herhangi bir inancım olmadığından emin olabilirsin .
Bir şeylerin doğru olduğunu düşünmek inanç değildir.

Astur
05-03-2011, 15:15
Ateistin düşüncesi olur ,bilgisi olur,umudu olur,isteği olur,zannı olur,sevgisi olur ama inancı olmaz.

''Anne ve babamdan aldığım bilgileri aklım yatıncaya kadar sorgulayacağım.'' Gazali

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=42817&st=180&p=686387&#entry686387 (http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=42817&st=180&p=686387&#entry686387)

Linkini verdiğin başlıkta da yazmışım, bazı şeyleri varsaymak, bazı şeylere inanmak zorundasın. Mesela kendininki dışındaki zihinlerin varolduğunu kanıtlaman mümkün değil.

Natan
05-03-2011, 21:28
Imzaminda dedigi gibi, benden olsa olsa ancak insanoglu zihniyetinden, insan zihniyetine gecis olur . Evrensel

"İnsan-oğlu- zihniyetinden" "insan zihniyetine" geçiş nasıl bir şeydir acaba :)

Oğlu ifadesini kaldırısan aynı şey gibi görünüyor sevgili evrensel. Bu paralel bir geçiş midir ? Konu başlığından uzaklaşmak istemiyorum ama dikkatimi çekti.

Saygılarımla

evrensel-insan
05-03-2011, 21:33
Saygideger natan;

Bu konuya hemen hemen her mesajimda deginiyorum.

Bir kisinin bilincli olarak bilinc altina yerlesmis ve onu yonlendiren her turlu verilen zihinsel yapisinin kokten ve temellerinden sorgulanarak, arinilmasi ve yenilenmesi, yani zihinsel devrimidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Natan
05-03-2011, 21:34
Neden Müslüman oluyormuşum neden ben Müslüman, evrensel Hindu, Vartor Ateist anlayamadım. Üç kitabı da okudum. Eğer inanacak olsam büyük ihtimalle teslis inancı olmayan bir Hıristiyan olurdum.

Manitu ,başlık polemikler üzerine kurulu olunca ben de bu cercevede yazdım.Ciddi değildim .

Saygılarımla

Psiko
05-03-2011, 22:02
Merhabalar sevgili evrensel hocam ;

Bilinç altına yerleşmiş ve onu yönlendiren her türlü verilen zihinsel yapısını,kökten ve temelden sorgulayarak
"Zihinsel devrim" geçiren kişi ;
Olguyu bir ağacın meyvesi vari düşünecek olur isek,
Ortaya koyacağı "Davranış"lar neler olmalıdır ki,
İsa'nın darbı meselinde olduğu gibi,
"Onu meyvelerinden tanıyabilip"
aha bu o diyebilelim ?
Yani teorik olarak söylenenlerin pratikteki "Hal"i nedir ?

evrensel-insan
05-03-2011, 22:27
Saygideger psiko;

aha bu o diyebilelim ?
Yani teorik olarak söylenenlerin pratikteki "Hal"i nedir ?

Bilinclenmek, bilimsel olmak ve birey olmak bu uclunun algilanmasi ve bilince cikmasi elzemdir.

Ayrica, bizi her konuda birbirimize dusuren seylerin ne oldugu da gozden gecirilmelidir.

Insanoglu aklinin inandigi dogrusu ile, fenomeni ortaya koyar ve fenomene yonlendirim ve yaptirim verir.

Akil, her kisinin her turlu duzeyince farklidir.

Inanclar, bu farkli aklin farkli kabullendikleridir

Dogrular ise, farkli aklin farkli inanclarinin o akilca dogrulanmasidir.

Ne bir ortak, akil, ne bir dogru, ne de bir inanc yoktur ve olamaz.

Akil bencildir, duygusaldir, ya da bireycidir, sahiplidir.

Inanc, sabittir, sinirlidir, kalicidir, mutlaktir

Dogru da, gorecelidir, degiskendir, sinirlidir, sabittir.

Burada akil yerine, oznesi olmayan, sahiplenilmeyen ve kullanilip paylasilan ve aklin inanc ve dogru sinir ve sabitliklerini asan dusunceyi.

Inanc yerine, bilimi, bilimselligi ve bilimsel metodun gozlem ve yanlislanabilirligini

Dogru yerine de, disaridan bakis acisi ve notr algiyi ortaya koyabilmek gerekir.

Kisaca su an mevcut olan aklin inandigi tum dogrularin sorun olarak algilanabilmesi ve sorgulanmasi gereklidir.

"neyin mucadelesini veriyorum?" sorusu ve cevabi verilen mucadele algilanirsa, bilinc ve farkindaliga cikarsa ve bu mucadeleyi verenin kendi varligi bilince cikarsa, zaten sorulan sorulara verilen cevaplar, kisiyi rahatsiz edecektir. Cunku bu mucadelenin insanligi icermedigi, insanligin bunyesinin disinda oldugu algilanacaktir.

Ayrica konu neyin ne oldugunun tartismasi ve aklin inandigi dogru ile ortaya konan sabitligi kesinligi degil; bu ortaya konanin nasil yapilandirildiginin, neden sorun oldugunun algilanmasidir.

Sorun, aklin inandigi dogrularla fenomene anlam, icerik vermek ve onunla iliski kurmak ve onu yonlendirmektir.

Sorun insanoglunun numenal yapilandirilmisliginin ve bu yapilandirilmisligi fenomenle ozdeslestirilmisligidir.

Sorun numenal devrimi degil; fenomenal dogrulari one cikarmaktir Sorun dogrular arasi "benim dogrum, dogrudur" savasimidir.

Konu cok derin bir konu, o yuzden ben zaten genelde konusuna gore bu konuyu, mesajlarimda isliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
06-03-2011, 10:24
Linkini verdiğin başlıkta da yazmışım, bazı şeyleri varsaymak, bazı şeylere inanmak zorundasın. Mesela kendininki dışındaki zihinlerin varolduğunu kanıtlaman mümkün değil.

Var saymak ne demek ?
Bir şey ya vardır ya yoktur.
Şey varsa benim saymamla ya da saymamamla ilintisiz olarak vardır.
Şey yoksa benim varsaymamla var olmaz .
Zihin ne demek ?
Benim dışımdaki zihinlerin var olması benim kanıtlamamdan bağımsızdır.
50 sene önce bende yoktum benim zihnimde yoktu ama benden önceki insan zihinlerin ortaya koymuş olduğu bir çok eser bana benden bağımsız zihinlerin olduğunu göstermekte.
Sen 17. yüzyıldan alıntılar yapıyorsun bu alıntılar kanıtlayamıyacağın zihinlerin ortaya koyduklarıdır değil mi? :p

Psiko
06-03-2011, 11:47
Sevgili evrensel hocam ;

Anlamanın beyinde gerçekleştiği biliniyor.
Kabul.
Görme-işitme-koklama gibi,
beyinde belli bir yerleri olan duyuların,beyinde belli bir yerleri,maddesel kapladıkları yerleri olmasına rağmen,
"Anlama"nın ;
beyinin neresinde olduğu,hangi bölgede maddesel bir yere sahip olduğu ne yazıkki bilinmiyor.
Beyinde deyip geçiştiriliyor.

Konumuz bu değil.
Ancak,
o kadar şey söyledin ortada tek bir şey yok.
Analizlerin harika,
harika da,
soru şu idi ;
"Bilinç altına yerleşmiş ve onu yönlendiren her türlü verilen zihinsel yapısını,kökten ve temelden sorgulayarak
"Zihinsel devrim" geçiren kişi ;" evrensel-insan

"Olguyu bir ağacın meyvesi vari düşünecek olur isek,
aha bu o diyebilelim ?
Yani teorik olarak söylenenlerin pratikteki "Hal"i nedir ?" psiko

Astur
06-03-2011, 17:20
Var saymak ne demek ?
Bir şey ya vardır ya yoktur.
Şey varsa benim saymamla ya da saymamamla ilintisiz olarak vardır.
Şey yoksa benim varsaymamla var olmaz .
Zihin ne demek ?
Benim dışımdaki zihinlerin var olması benim kanıtlamamdan bağımsızdır.
50 sene önce bende yoktum benim zihnimde yoktu ama benden önceki insan zihinlerin ortaya koymuş olduğu bir çok eser bana benden bağımsız zihinlerin olduğunu göstermekte.
Sen 17. yüzyıldan alıntılar yapıyorsun bu alıntılar kanıtlayamıyacağın zihinlerin ortaya koyduklarıdır değil mi? :p

Dediğim gibi, senin bilincinden bağımsız bir maddi dünya olduğu fikri bile bir varsayım, bir inanç. Bence alternatiflerinden daha makul bir varsayım, ama yine de varsayım. Ya hepsini sen hayal ediyorsan?

Şöyle bir şey duymuş muydun veya? Ya Tanrı her şeyi şimdiki hâliyle 20 dakika önce yaratmışsa?Yanlışlanabilecek/doğrulanabilecek bir şey değil bu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Omphalos_hypothesis

Ateistforum'da tartışmıştık zamanında:

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=21159

evrensel-insan
06-03-2011, 18:56
Saygideger psiko;

Bilinc, bilimsellik ve birey olmanin, pratige yansisi, Turkiye toplumunda ne durumdadir,bilemiyorum ama; fazla da umitli degilim.

Oyuzden, bunun en guzel pratigi kisinin kendisinden baslamasi. Yani herseyi bir sorun olarak algilayip, bu sorundaki kendi payini sorgulamasi.

Cunku, kisi kendi kendini gelistirdikce, bunun pratige yansimasini, kendi yasam ve iliski cevresinde gozlemleyecektir. Sonucta kisinin kendi gelistikce, yasam ve iliskisine bakis acisi ve algisi da degisecek, belki de o zaman iliskide oldugu kisilerle, bir baska iliski duzeyine gececektir.

Eger meyva toplamak istiyorsan, once kendi topragini sulayacak ve ekeceksin.

Ondan sonra zaten, senin meyvalarin, sana; baska meyva veren ortami buldurur.

Senin kendini her degistirimin, yasam ve iliskilerinin de senin degisimine paralel, senin algin temelinde, degisimi demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Psiko
06-03-2011, 20:43
Sevgili evrensel hocam ;

Samimi,laubali değil,dinsel jargonda İhlaslı deniyor.
Dünyanın neresine gidersek gidelim,
hangi ırk veya milletten olursa olsun,
hangi zaman diliminde yaşarsa yaşasın,
hangi zihin yüklenmiş olursa olsun,
değişeceğini düşünemiyorum bile.
Bu tanımı Tanrının isim ve sıfatları olarak ele alabilirsen,
meyve derken neyi anlatmak istediğimi daha iyi anlayabilirsin hocam.
Sence bilinçlendikçe Cömert olan biri daha mı cömert olur diyorsun yani ?
Bunlar insan denen varlığın "Doğal" olan halleridir zaten.

evrensel-insan
06-03-2011, 20:54
Saygideger psiko;

Bunlar insan denen varlığın "Doğal" olan halleridir zaten.-psiko-

Sorun da zaten, bu dogalligin yapilandirilmisligindadir. Cunku dogalin ne oldugunu ortaya koyan, dogali yapilandiran, insanogludur. Bu ortaya konan dogallik, insandisi ve insanlikdisidir. Ustelik, insanoglu varligini da, bu insandisi ve insanlikdisi degerlere teslim eder.

Onemli olan, zaten; bu dogallik yapilandirilmisliginin, yapi ve isleyisinden arinmaktir. Bunun yerine insan odakli ve temelli zihniyeti yerlestirmektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Psiko
07-03-2011, 13:23
Sevgili evrensel hocam ;

"Yapılandırılmış"
ile
"İnsani odaklı ve temelli zihniyet" "YERLEŞTİRMEK"
arasında ne fark var Ya HU ?

Psiko
07-03-2011, 13:34
Bu anlatacağım yaşamımda gerçekten başıma gelen bir olaydır.
Arabam bozulmuş tamire vermiştim.
O akşam beni çok sevdiğim bir arkadaşım,
-Ki kendisi Ateist bir arkadaşımdı-
arabası ile eve bırakmayı teklif etti.
Hali ile yolda sohbet ediyoruz.
Sohbet insani erdemlerin varlığı konusuna geldi dayandı.
-Hocam
dedim
-Aslında insanda var olup ta kullanmadığı insani erdemleri harekete geçirebilmek için,
bilim adamları insani erdemleri barındıran ilaç yapacaklar
ve
bu ilaçlar çocukların ateş düşürücü parasetamolü gibi kullanılacak
ve
bazılarına da 5 dakikada bir vereceksin.
Hali ile gülüştük.
Eve geldik.
Birbirimize iyi akşamlar diledik ve arkadaşım gitti.
Apartmandan girdim tam merdivenlerden çıkarken ne göreyim ?
1 kutu hiç kullanılmamış parasetamol.

Evrensel hocam zaten insanın "DOĞAL HALİ" olan bir durumu insana yerleştirmek nasıl olacak allasen yaw ?

aydoe
07-03-2011, 14:24
senin bilincinden bağımsız bir maddi dünya olduğu fikri bile bir varsayım, bir inanç. Bence alternatiflerinden daha makul bir varsayım, ama yine de varsayım. Ya hepsini sen hayal ediyorsan?

Şöyle bir şey duymuş muydun veya? Ya Tanrı her şeyi şimdiki hâliyle 20 dakika önce yaratmışsa?Yanlışlanabilecek/doğrulanabilecek bir şey değil bu.

Ben hiç hayal kurmam var olan gerçeklikte yaşarım ,rüya bile görmem !
Tanrı yok ki yaratsın işte bu bir hayal ,hayalleri olanın tabiki inancı da olabilir ,bunu doğal karşılıyorum.
Ben hiçbir şeye inanmadığımdan ne hayal kurarım ne de varsayımlarla hareket ederim.
Zaman nedir ki ? Şu başlıkta tartışmıştık ;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5996 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5996)
Ben ektiğim tohumun filizlenip önce fidan sonra da ağaç olduğunu görmekteyim.
Bu ağacın meyvasından da ben ve benim yanımdakiler yiyebilmekte.
Meyvaların hepsinide ben yemediğime ve meyvalar bittiğine göre herhalde başkaları var ki meyvalar bitiyor değil mi?
Şimdiki haliyle dediğinde, o an geride kaldı geçmiş oldu çünkü hareket ve değişim devamlı.
Sen hayal edip inanmaya devam et ,ne demişler insan hayal ettiği müddetçe yaşarmış.
Yaratıcı yolunu açık etsin

berguzar
07-03-2011, 17:30
Dürüst ve erdemliler,
Ölçülü ve dengeli yaşayanlar,
Adaletten yana tavır alanlar,
Zulme karşı duranlar,
İyilik yapanlar ve iyiliği özendirenler,
Cömertler,

...

Zaten islamdır. Bunlarda kendilerini bilirler.

Selamlar....:)

Astur
07-03-2011, 17:36
Ben hiç hayal kurmam var olan gerçeklikte yaşarım ,rüya bile görmem !
Tanrı yok ki yaratsın işte bu bir hayal ,hayalleri olanın tabiki inancı da olabilir ,bunu doğal karşılıyorum.
Ben hiçbir şeye inanmadığımdan ne hayal kurarım ne de varsayımlarla hareket ederim.
Zaman nedir ki ? Şu başlıkta tartışmıştık ;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5996 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5996)
Ben ektiğim tohumun filizlenip önce fidan sonra da ağaç olduğunu görmekteyim.
Bu ağacın meyvasından da ben ve benim yanımdakiler yiyebilmekte.
Meyvaların hepsinide ben yemediğime ve meyvalar bittiğine göre herhalde başkaları var ki meyvalar bitiyor değil mi?
Şimdiki haliyle dediğinde, o an geride kaldı geçmiş oldu çünkü hareket ve değişim devamlı.
Sen hayal edip inanmaya devam et ,ne demişler insan hayal ettiği müddetçe yaşarmış.
Yaratıcı yolunu açık etsin

Sevgili aydoe, yazdıklarımı anlamadığını belirtseydin açıklamaya çalışırdım, anlamadan yazınca alakasız olmuş bu cevabın.

Tohum ektim ağaç oldu tarzı itirazlar linkin verdiğim başlıkta da vardı, ama temelsiz oldukları gösterildi. 5 ya da 20 dakikada tohum ağaç olamaz, o kadar kısa sürede bu testi yapamazsın, elindeki sadece o yöndeki bilgidir, hatıralarındır. Hipotez ise bu hatıraların da yaratılışa dahil olduğunu söylüyor. Yanlışlamaya yetmez yani.

Bertrand Russell da yanlılşanamayacağını söylemiş bu hipotezin, ama çaktırma. :)

Mesele burada yaratıcı meselesi de değil, varsayım ve inançlara muhtaç olduğumuz gerçeğinin altını çiziyorum. Mantık ilkelerini düşün mesela, bunları a priori mi biliriz? Yoksa a posteriori mi?

vartor
07-03-2011, 17:50
Dürüst ve erdemliler,
Ölçülü ve dengeli yaşayanlar,
Adaletten yana tavır alanlar,
Zulme karşı duranlar,
İyilik yapanlar ve iyiliği özendirenler,
Cömertler,

...

Zaten islamdır. Bunlarda kendilerini bilirler.

Selamlar....:)

Ateistlerin cogunlugu islam oluyor bu teoriye gore; peki kendini islam sananlar ne?

berguzar
07-03-2011, 17:57
...
Evrensel hocam zaten insanın "DOĞAL HALİ" olan bir durumu insana yerleştirmek nasıl olacak allasen yaw ?

Sevgili arkadaşım,

Bu iletini yeni gördüm ve aklıma Cem Yılmaz'ın Gora filmi geldi. Orada bir sahne beni güldürmüştür ama güldürmekten ziyade düşündürmüştür.

İzlediysen bilirsin. Garavel ustayı bulur bizimki ve kızı kurtarmak için ondan yardım ister. Ortaya karışık bir kaset seçerler ya hani o sahne. Orada şöyle bir replik vardı, yanlış hatırlamıyorsam.

"Sende olanı sana koycaz"

İşte bunlar insanda mevcut. Büyüme ve öğrenme sürecinde dış bilgilerin baskısı ile kendinde olanı baskılıyor insan. Çünkü mülkiyet insanın hayatına girdikten beri dünyada sonsuz yaşayacakmış gibi bir hırsa bürünmüştür insan. Halbuki onun bu dünyada bıraktığı tek şey, servi ağaçlarının boyunun çok uzamasına yardımcı olan azota dönüşmüş halidir. İnsanın tek mülkü olsa olsa o selvi ağaçlarıdır diye düşünüyorum.

Selamlar...

berguzar
07-03-2011, 17:58
Ateistlerin cogunlugu islam oluyor bu teoriye gore; peki kendini islam sananlar ne?
Bilemiyorum.

evrensel-insan
07-03-2011, 20:43
Saygideger psiko;

"Yapılandırılmış"
ile
"İnsani odaklı ve temelli zihniyet" "YERLEŞTİRMEK"
arasında ne fark var Ya HU ? -psiko-

Fark su. Dogal, yani dogal zihniyet ile yapilandirilmis olan; insandisi (metafizigin, insanoglunu ikinci plana iten ontolojisi ve teolojisi) ve insanlikdisi (etigin, yasami, insanoglunu ikinci plana iten, her turlu yonlendirim ve yaptirimi).

Saygilarimla;
evrensel-insan

allame
07-03-2011, 23:10
Biraz konuyla alakasız olacak ama; frodo'yu alıp size meleği versek? böyle giderse öbek öbek kaçıcak millet müslümanlıktan. alıyorsanız bir an önce alın, yıkılıcaz yoksa, girdik birbirimize şekil a'daki gibi
:D

--

edit: bana 3 sefer münafık dediği için zaten dinden düşmüştür. şu halde siz onu seçemezsiniz çünkü zaten müslüman değil. bu işleri araştırmışsınızdır. dinden düştü mü düşmedi mi. bence düştü.

ahmetsln
07-03-2011, 23:30
Biraz konuyla alakasız olacak ama; frodo'yu alıp size meleği versek? böyle giderse öbek öbek kaçıcak millet müslümanlıktan. alıyorsanız bir an önce alın, yıkılıcaz yoksa, girdik birbirimize şekil a'daki gibi
:D

--

edit: bana 3 sefer münafık dediği için zaten dinden düşmüştür. şu halde siz onu seçemezsiniz çünkü zaten müslüman değil. bu işleri araştırmışsınızdır. dinden düştü mü düşmedi mi. bence düştü.

ya gerçekten münafıksan ?

zaten insanı hep böyle dinden soğutuyorsunuz çok bilmişler.

:amen:

allame
07-03-2011, 23:37
ya gerçekten münafıksan ?

zaten insanı hep böyle dinden soğutuyorsunuz çok bilmişler.

:amen:

eğer ben gerçekten münafık olsaydım herhalde senin amacın şu anda dini savunmak olmasa gerek. ;)

Evren34
07-03-2011, 23:41
eğer ben gerçekten münafık olsaydım herhalde senin amacın şu anda dini savunmak olmasa gerek. ;)

Sevgili allame bu tavrınızı bir müslüman olarak bırakmanızı tavsiye ediyorum bilimsel manada bildikleriniz varsa müslümanlık adına ortaya dökün , 3 kere münafık dedi diye kimse dinden filan çıkmaz bunlar uydurma savsata Allah'a şirk korşmadıkca Peygamberlerini meleklerini kitaplarını kaza ve kaderin Allahdan olduğunu bildiği müddetce Ahirete inandıkca O kisi bir müslümandır. siz PEYGAMBER değilsiniz. esen kalın

aydoe
08-03-2011, 00:19
Dediğim gibi, senin bilincinden bağımsız bir maddi dünya olduğu fikri bile bir varsayım, bir inanç. Bence alternatiflerinden daha makul bir varsayım, ama yine de varsayım. Ya hepsini sen hayal ediyorsan?

Sevgili Astur,

Sen yaratılışçımısın ?

Ne demek tanrı şu kadar zaman önce bu haliyle yarattıysa.
Birazcık akıllı olan dinciler bile evrimi kabullenip tanrının belirli bir süreçte yarattığını söylüyor ve evrimin olduğunu kabul ediyor .

Dünyanın benim bilincime hiç ihtiyacı yok ,ben düşünmesem görmesemde o dönmeye devam ediyor.

Geçenlerde arkadaşım kaza geçirdi 35 gün komada kaldı bilinci yerinde değildi ama yaşam devam ediyordu onu 2 günde bir traşta ediyorlardı ve bu süreçte bir çok şey yaşandı şu anda komadan çıktı ve yavaş yavaş kendine geliyor ama komada ne kazayı nede hastanedeki günlerini hatırlıyor .

Ne oldu arkadaşın zihni yerine gelince onun için dünya var oldu ,bilinci yerine gelmeseydi dünya yokmu olacaktı ?

Dünyanın yaşını bilmiyormusun ne absurd bir şey tanrı 20 dakika önce yarattıysa demek !
Tabiki de bu saçmalık yanlışlanabilir ,sen uçuyormusun ? :plane:

Sevgili aydoe, yazdıklarımı anlamadığını belirtseydin açıklamaya çalışırdım, anlamadan yazınca alakasız olmuş bu cevabın.

Tohum ektim ağaç oldu tarzı itirazlar linkin verdiğim başlıkta da vardı, ama temelsiz oldukları gösterildi. 5 ya da 20 dakikada tohum ağaç olamaz, o kadar kısa sürede bu testi yapamazsın, elindeki sadece o yöndeki bilgidir, hatıralarındır. Hipotez ise bu hatıraların da yaratılışa dahil olduğunu söylüyor. Yanlışlamaya yetmez yani.

Bertrand Russell da yanlılşanamayacağını söylemiş bu hipotezin, ama çaktırma. :)

Mesele burada yaratıcı meselesi de değil, varsayım ve inançlara muhtaç olduğumuz gerçeğinin altını çiziyorum. Mantık ilkelerini düşün mesela, bunları a priori mi biliriz? Yoksa a posteriori mi?

Ne yazmışsın ki ne anlayacağım ?
Dakikaya takmışsın sana zaman yoktur diye link verdik, tohumun ağaç olduğunu ben gözlemliyorum sen göremiyormusun ?

Varsayımda bulunabilirsin ama bunu test etmen ve doğrulaman gerekir bu da bilim olur ve bilimde de inancın yeri yoktur.

Varsayımı bir ön kabul olarak değil bir düşünce olarak ele alırsak varsayımda bulunabiliriz ama bu varsayımın doğruluğunu bilimsel metodla ortaya koymalıyız.

A priori düşünürsün , a posteriori bilirsin.

Muhtaç olduğumuz inança örnek verebilirmisin ?
Belki o zaman ben de anlarım :confused:

allame
08-03-2011, 00:20
Sevgili allame bu tavrınızı bir müslüman olarak bırakmanızı tavsiye ediyorum bilimsel manada bildikleriniz varsa müslümanlık adına ortaya dökün , 3 kere münafık dedi diye kimse dinden filan çıkmaz bunlar uydurma savsata Allah'a şirk korşmadıkca Peygamberlerini meleklerini kitaplarını kaza ve kaderin Allahdan olduğunu bildiği müddetce Ahirete inandıkca O kisi bir müslümandır. siz PEYGAMBER değilsiniz. esen kalın
sayın evren34 :
geçiniz.

"sizden biriniz din kardeşine bir şey isnat ederse, isnat ettiği şey onda yoksa, isnadı kendisine geri döner".

isnat ne: "münafık".

ben münafık mıyım? değilim.

bir dedi iki dedi 3 dedi. yeter ama. hadisle sabit işte. isnadı kendisine dönmüş şekilde dinden düşmüştür, ve münafıktır.

sabittir. bunu bilmek için peygamber olmaya gerek yok, hadisten azıcık anlasak kafi.

aydoe
08-03-2011, 00:27
Evet şirke düşmüştür kimin ne olduğunu yalnızca Allah bilir .
Kimsenin kimseye münafık demek hakkı yoktur .
Mümin gıybetten de kaçınmalıdır.

allame
08-03-2011, 00:38
Evet şirke düşmüştür kimin ne olduğunu yalnızca Allah bilir .
Kimsenin kimseye münafık demek hakkı yoktur .
Mümin gıybetten de kaçınmalıdır.
hele şükür ya.
belim ağırdı "aklı selim biri çıksa da hak verse" diye bekleye bekleye. geberdim ya. gerçi psiko da fena konuşmamıştı ama , neyse. onu unuttum ben.
saol gene de.
böyle gerçeklerin söyleyin ki o da yanlışını görüp düzletsin. insanlar görüyor söylemiyor, o zaman olkmaz ki. yanlışta devam ediyor şımardıkça şımarıyor. islamda bu yok. kafana göre isnat edemezsin, ispatlıycan 4 tane şahidin olcak bilmemne. nerde? yok. islamı yaşamaya yaşamaya yaşamayı da unutmuşuz. millet dışarıdaki "hödüklere" bakıp islamı öyle bir şey sanıyor. :D

oguzay
08-03-2011, 00:41
sayın evren34 :
geçiniz.

"sizden biriniz din kardeşine bir şey isnat ederse, isnat ettiği şey onda yoksa, isnadı kendisine geri döner".

isnat ne: "münafık".

ben münafık mıyım? değilim.

bir dedi iki dedi 3 dedi. yeter ama. hadisle sabit işte. isnadı kendisine dönmüş şekilde dinden düşmüştür, ve münafıktır.

sabittir. bunu bilmek için peygamber olmaya gerek yok, hadisten azıcık anlasak kafi.

Senden helallik almazsa, Melek'in isi zor.

Bir müslüman başka müslümana iftira etmiş ise, onun tevbesi ancak şu şekilde olmalıdır.

1- İftirada bulunduğu topluluk arasına gidip, “Ben falancayı sizin yanınızda böyle böyle andım. Bilmiş olun ki ben bu sözde yalancıyım.” demesi lazım.

2- İftirada bulunduğu kişiye gidip onu bu konuda razı kılmalı ve helallık almalıdır.

3- Allah’ın hukukunda olduğu gibi adabına uygun şekilde tevbe etmelidir.

dilaver
08-03-2011, 00:44

Bu fena fikir sayılmaz. Frodo'ya biz kelimeyi şahadet getirtebiliriz zaten anket de de açık arayla lider kendisi. Şimdi melek'i dinleyelim. Melek de zaten diger anketde önde gidiyor herhalde.

saygılarımla

Astur
08-03-2011, 02:09
Sevgili Astur,

Sen yaratılışçımısın ?

Değilim, ateistim. Bazı şeylerin bilimle test edilemeyeceğini anlatan bir düşünce deneyi paylaştım sadece.

Ne demek tanrı şu kadar zaman önce bu haliyle yarattıysa.
Birazcık akıllı olan dinciler bile evrimi kabullenip tanrının belirli bir süreçte yarattığını söylüyor ve evrimin olduğunu kabul ediyor .

Ne fark eder? Benim Omphalos Hipotezi'ni savunduğumu varsay ve çürütmeye çalış iddiamı sen.

Dünyanın benim bilincime hiç ihtiyacı yok ,ben düşünmesem görmesemde o dönmeye devam ediyor.

Bu dediğinle hipotez çelişmiyor ki. İddia dünyanın senin bilincin sayesinde döndüğü değil zaten.

Geçenlerde arkadaşım kaza geçirdi 35 gün komada kaldı bilinci yerinde değildi ama yaşam devam ediyordu onu 2 günde bir traşta ediyorlardı ve bu süreçte bir çok şey yaşandı şu anda komadan çıktı ve yavaş yavaş kendine geliyor ama komada ne kazayı nede hastanedeki günlerini hatırlıyor .

Geçmiş olsun.

Ne oldu arkadaşın zihni yerine gelince onun için dünya var oldu ,bilinci yerine gelmeseydi dünya yokmu olacaktı ?

Hayır.

Dünyanın yaşını bilmiyormusun ne absurd bir şey tanrı 20 dakika önce yarattıysa demek !

Tanrı dünyayı yaşlı yaratmış da olabilir. 5 dakika önce şu haliyle yaratmış olabilir. Bunun makul bir iddia olduğunu söylemiyorum, ama mantıksal çelişki yaratmıyor, test edilemiyor ve de dolayısıyla yanlışlanamıyor.

Dakikaya takmışsın sana zaman yoktur diye link verdik, tohumun ağaç olduğunu ben gözlemliyorum sen göremiyormusun ?

Tohumun ağaç olduğunu 20 dakikada gözlemleyemezsin, elinde sadece bu yönde hatıralar var, hipotezin iddia ettiği şey de Tanrı'nın herkesi bu hatıralarla yarattığı şeklinde. Yani sen 20 dakika önce yaratıldığında zihnine tohumların ağaç olduğunun hatırası da seninle birlikte yaratıldı.

Varsayımda bulunabilirsin ama bunu test etmen ve doğrulaman gerekir bu da bilim olur ve bilimde de inancın yeri yoktur.

Natüralizm bilimin varsayımlarından biri.

Varsayımı bir ön kabul olarak değil bir düşünce olarak ele alırsak varsayımda bulunabiliriz ama bu varsayımın doğruluğunu bilimsel metodla ortaya koymalıyız.

Mantık ilkelerini bilimsel metodla nasıl ortaya koyarsın mesela?

A priori düşünürsün , a posteriori bilirsin.

Bekar insanların evli olmadıklarını deneyim sayesinde mi biliyoruz?

Belki o zaman ben de anlarım :confused:

Mantık ilkeleri.

frodo
08-03-2011, 09:44
Allame kuralımız neydi ? Kimseye sataşmayacak, hakaret etmeyecektin. Yukarıdaki mesajının imalarını bu kuralın hafif ihlali olarak görüyor ve siliyorum. Ama böyle devam edersen seni benden ben bile kurtaramam haberin olsun.

allame
08-03-2011, 09:49
ne kuralı. ya ben senin özel mesajını okuşamışım. geyik sandımdı. orda yazıyor harhalde. dur okiyim. kusura bakma. olur öyle vakalar Allame yakalar. :)

frodo
08-03-2011, 09:53
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=369194&postcount=25

Basit ve anlaşılır biçimde yazmıştım.

allame
08-03-2011, 10:02
iyi de. ben ona sataşmadım o bana sataştı. 100 sefer müslüman olduğumu bildirmeme rağmen 3dür münafık diyor. bu hakarete girmiyor mu size göre? kendimi nasıl tanımlarsam öyleyim. şimdi ben sana ikide bir "sen müslümansın" desem ve sen de -ortamdaki insanlar hakkında yanlış düşünüyor diye bana desen ki "bana böyle söyleme, değilim ve rahatsoz oluyorum" desen de ben aynı şeyleri söylemeyi sürdürsem ne yaparsın? kafaya takmaz mısın, gereğini yapmazmısın. ben 100 sefer söyledim "ben müslümanım bana başka şekilde hitap etme" diye. yani bu sadece dini mesele değil, insani bir şey. ben kendime "mazda" diyorum, arkadaş bana "yok sen mazda değilsin, hıyarsın" diyor. (yanlış anlaşılmasın , kafirlere bir benzetme değil, tersi de olabilir). bir kafir de kendisine "ben mazdayım" diyorsa, ona ben "sen mazdasın" derim niye? kendini öyle tanımlamıştır. olmazki ama, adaletten yana olun lütfen. bence uyarıyı onun alması lazım.

Psiko
08-03-2011, 10:38
hele şükür ya.
belim ağırdı "aklı selim biri çıksa da hak verse" diye bekleye bekleye. geberdim ya. gerçi psiko da fena konuşmamıştı ama , neyse. onu unuttum ben.
saol gene de.
böyle gerçeklerin söyleyin ki o da yanlışını görüp düzletsin. insanlar görüyor söylemiyor, o zaman olkmaz ki. yanlışta devam ediyor

Sevgili allame ;

İlk olarak seninle muhatap olduğum,
işin içine sayın melek girince,
yaşı daha çok çok çok genç olduğu için,
direkt müdahil olmak yerine "Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" türevinde İlahi yazıları buraya aldım ki belki seninle birlikte melek kardeşimiz de anlar ve kendini geri çeker diye.
Ne yazık ki olmadı.

Sevgili frodo ;

Kişişel sataşmalar olmadığı müddetçe allameyi koruman altına aldığını beyan eden bir iletin vardı.
O iletine keşke "Birileri seni kışkırtsa da kişisel tartışmaya girme" deseydin allame kardeşimize.

_melek_
08-03-2011, 11:48
Alleme nesin sen böyle,Allah seni zaten herkesin başına bela diye vermiş daha ne belasından bahssediyorsun.

Ya git işine yok mu senin işin gücün.Meleği verip Frodo'yu bu tarafa çekecekmiş.Böyle bir yetkin varda ben mi bilmiyorum.Bana hitaben bir şey yazma ismimi ağzına alma benimle muhatap olma olur mu?

allame
08-03-2011, 11:55
Alleme nesin sen böyle,Allah seni zaten herkesin başına bela diye vermiş daha ne belasından bahssediyorsun.

Ya git işine yok mu senin işin gücün.Meleği verip Frodo'yu bu tarafa çekecekmiş.Böyle bir yetkin varda ben mi bilmiyorum.Bana hitaben bir şey yazma ismimi ağzına alma benimle muhatap olma olur mu?

sayın melek;
paçama yapışmazsan işim olmaz sizinle. küçüğüm.
seni açtığım başlığa ben mi davet ettim.
Eğer ortada bir hata varsa , kendini suçlamalısın. inanmadığın şeyleri de usulüne uygun yazmasını öğrenmelisiniz; insanları aşağılayarak değil.

naper
08-03-2011, 12:08
Pşşşşt;
Dövüşmeden oynayın.:D

aydoe
08-03-2011, 22:43

Mantık ilkeleri.

İnanç mantıklı olsa bende inanırdım değil mi ?

Mantığın bittiği yerde inanç başlar ,sen inanmaya devam et ben mantığımın bittiği yerde durup düşünmeye araştırmaya devam edeyim .

Aptalca hipotezleri önüme sürüpte varsay ki ben buna inanıyorum bunu çürüt bakalım da ne demek ?

Oyun parkındamıyız çoluk çocukmu eğlendireceğiz burda ?

Evren34
08-03-2011, 23:07
AreA Dostumun bir müslüman olmasını çok isterdim, ama galiba hayal neyse Allah can sağlığı versin ona ( benim inandığıma inanmasada duacısıyım)

Astur
08-03-2011, 23:14

Mantık ilkeleri dedim ya.

Mantığın bittiği yerde inanç başlar ,sen inanmaya devam et ben mantığımın bittiği yerde durup düşünmeye araştırmaya devam edeyim .

Mantık ilkelerini bilimle mi bulduk? :)

Aptalca hipotezleri önüme sürüpte varsay ki ben buna inanıyorum bunu çürüt bakalım da ne demek ?

Oyun parkındamıyız çoluk çocukmu eğlendireceğiz burda ?

Bu konular felsefeye ilgisi olmayanlar için fazla karışık olabiliyor, anlamadıysan yazılanları boşver.

aydoe
08-03-2011, 23:30
Mantık nedir ?
İlkeleri nedir ?
Mantık inançmıdır ?

Oku araştır kendini geliştir biraz.

Sen felsefe okursun biz artık okumayı bıraktık yazıyoruz .
Ben gökyüzüne çıktığımda sen henüz yeryüzünde bile değildin !

Astur
08-03-2011, 23:57
Mantık nedir ?
İlkeleri nedir ?
Mantık inançmıdır ?

Oku araştır kendini geliştir biraz.

Yahu yazılanları anlayıp ilgili bir cevap bile yazamıyorsun, sonra "oku araştır kendini geliştir"...

Mantık; akıl yürütme, muhakeme, düşünme, ispat ve çıkarım yapma gibi konuları inceleyen disiplindir. A=A bir mantık ilkesi mesela. Bunlar empirik veriler sonucu ulaşılan sonuçlar değil, zaten A=A varsayımını yapmadan bilim yapamazsın.

Sen felsefe okursun biz artık okumayı bıraktık yazıyoruz .

Nerede yazıyorsun dayıcım? Hiç görmedim de ondan soruyorum.

Ben gökyüzüne çıktığımda sen henüz yeryüzünde bile değildin !

Sen uç, ben iyiyim.

calvuss
09-03-2011, 09:31
Bu listede adımın olmamasına sevinsemmi üzülsemmi bilemedim...

aydoe
09-03-2011, 12:49

‘’Mantık ilkeleri dedim ya.’’

‘’ Mantık; akıl yürütme, muhakeme, düşünme, ispat ve çıkarım yapma gibi konuları inceleyen disiplindir. ’’ demişsin .

İnanç bunun neresinde?

Biz uçtuk ve konduk sen yeni yeni kanatlanıyorsun .

Senin hipotezin şu ;kendi dışımızdaki zihinlerin varlığını ispatlayamayız .

Bu önerme mantıklımı ?
Ben varım ve benim dışımda da zihinler var mı mantıklı ?
Bir akıl yürüt bakalım ?

‘’Benim Omphalos Hipotezi'ni savunduğumu varsay ve çürütmeye çalış iddiamı sen.’’

19. yüzyıl evrim karşıtı idealist bir hipoteze inandığını varsayıp çürütecekmişim .

Sende hiç akıl mantık varmı ,bir düşün bakalım .

Astur
09-03-2011, 20:33

‘’ Mantık; akıl yürütme, muhakeme, düşünme, ispat ve çıkarım yapma gibi konuları inceleyen disiplindir. ’’ demişsin .

İnanç bunun neresinde?

Önce temel varsayımlar lazım, yoksa akıl yürütmenin anlamı olmuyor.

Bu önerme mantıklımı ?
Bir akıl yürüt bakalım ?

İkisi de mantıklı, zira iki iddia da mantıksal çelişki içermiyor. Sen daha mantık sözcüğünü nasıl kullanman gerektiğini bile tam anlamamışsın, formel mantık dediğimiz disiplim ile halk arasında "mantıklı" denen şeyi karıştırıyorsun.

Kendimizinki dışında zihinleri ispatlayamayız, varsaymak durumundayız. Bu varsayımın öbür varsayımdan daha akla yatkın olduğunu düşünüyorum, ayrı konu, ama mantıksal çelişki yoksa bir seçeneği tamamen, 100% kesinlikle yanlışlayamayız. İspat zaten matematik, mantık gibi disiplinlerde olur, bilimde o tarz bir kesinlikten söz edilemez.

19. yüzyıl evrim karşıtı idealist bir hipoteze inandığını varsayıp çürütecekmişim .

Çürütemeyeceğine bahse varım.

Bak hâlâ...

aydoe
09-03-2011, 23:01
aydoe´isimli üyeden Alıntı

İnanç bunun neresinde?

''Önce temel varsayımlar lazım, yoksa akıl yürütmenin anlamı olmuyor.'' astur

Neden önce inanç lazım demiyorsun?
Varsayım çürütülebilir ,yanlışlanabilir ama sen inançın gerekliliğini savunuyorsun .
Kıvırtma mantıkta inancı bir yere koy da bakalım !

Alıntı:

Bu önerme mantıklımı ?
Bir akıl yürüt bakalım ?

İkisi de mantıklı, zira iki iddia da mantıksal çelişki içermiyor. Sen daha mantık sözcüğünü nasıl kullanman gerektiğini bile tam anlamamışsın, formel mantık dediğimiz disiplim ile halk arasında "mantıklı" denen şeyi karıştırıyorsun.

İkisi de mantıklı ise sen mantıksızsın , çünkü senin önermen A =A idi ve sen şu an diyorsun ki A= A da , A # A da mantıklıdır ,
Senin mantığını öpeyim

Kendimizinki dışında zihinleri ispatlayamayız, varsaymak durumundayız. Bu varsayımın öbür varsayımdan daha akla yatkın olduğunu düşünüyorum, ayrı konu, ama mantıksal çelişki yoksa bir seçeneği tamamen, 100% kesinlikle yanlışlayamayız. İspat zaten matematik, mantık gibi disiplinlerde olur, bilimde o tarz bir kesinlikten söz edilemez.

Senin mantığına göre hiçbir şeyi yanlışmaman mümkün değil zaten bunun adı idealizm.

Alıntı:

Çürütemeyeceğine bahse varım.

Bilim bunu çürütmüş zaten ,benim uğraşmama gerek yok

Alıntı:

Bak hâlâ...

Evet ben genç olmanın ne olduğunu bilirim ama sen ?

Termo
09-03-2011, 23:41
Arkadaşlar,
Tartışmanızı bölmek istemem ama yeri burası mı bu tartışmanın? İlgisiz iletiler kategorisine girmiyor mu? Böyle geyik bir konu nasıl bu noktaya geldi, yahu?

Astur
10-03-2011, 05:51
Öncelikle bir şey sormak istiyorum. Bunca yıldır bir sürü forumda yazan bir insan olarak alıntı yapmayı hâlâ nasıl öğrenemedin?

Neden önce inanç lazım demiyorsun?
Varsayım çürütülebilir ,yanlışlanabilir ama sen inançın gerekliliğini savunuyorsun .
Kıvırtma mantıkta inancı bir yere koy da bakalım !

İnanç desen aynı şey. Mantık ilkelerinin geçerli olduğuna inanmazsak bilgi edinme vb. çabalar anlamlı olmaz. Bunlar yanlışlanabilir ama doğrulanamaz şeyler. Popper ve yanlışlanabilirlik muhabbeti var ya, ondan bahsediyorum.

İkisi de mantıklı ise sen mantıksızsın , çünkü senin önermen A =A idi ve sen şu an diyorsun ki A= A da , A # A da mantıklıdır ,
Senin mantığını öpeyim

İkisi de aynı anda doğrudur demedim ki, ikisi de mantıksal çelişki oluşturmaz dedim. Milletin mantığını "öpmeden" önce okuduklarını anlamaya çabalasan?

Senin mantığına göre hiçbir şeyi yanlışmaman mümkün değil zaten bunun adı idealizm.

Senin mantığın benim mantığım olmaz. Disiplin olan mantıktan söz ediyorsak tabii, kafan hala karışık gibi o konuda sanırım. Hiçbir şey yanlışlanmaz da demiyorum, mantıksal çelişki yaratan şeyler otomatikman yanlışlanır, bilimsel hipotezler de aksi yönde delillerle yanlışlanabilir. Bilimde 100% kesin doğrulama olmaz yalnız, bilimde o tarz kesinlik yok, öylesi ancak matematikte falan olur. İdealizmle falan ne alakası var ayrıca? Politzer okuyup geliyorsunuz, sonra böyle rezillikçıkıyor.

Bilim bunu çürütmüş zaten ,benim uğraşmama gerek yok

Bilimsel olarak ele alınabilecek, çürütülebilecek bir şey değil ki o. Aç oku Bertrand Russell neler yazmış bu konuda. Hatta daha iyisi bilim bunu nerede nasıl çürütmüş onu anlat bizlere.

Evet ben genç olmanın ne olduğunu bilirim ama sen ?

Ben senden gencim, senden daha iyi bilirim o açıdan.

Astur
10-03-2011, 05:52
Arkadaşlar,
Tartışmanızı bölmek istemem ama yeri burası mı bu tartışmanın? İlgisiz iletiler kategorisine girmiyor mu? Böyle geyik bir konu nasıl bu noktaya geldi, yahu?

Sen de haklısın Termo, tartışma nasıl başladı hatırlamıyorum bile. Ama zaten Cafe'de içeriksiz bir başlıkta tartışıyoruz, sorun olacağını sanmıyorum, ciddi bir tartışmayı bölseydik durum başka tabii. Yine de sorun varsa yöneticiler bu mesajları kaldırabilirler, kusurumuza bakmayın.